A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok,

Elég rég voltam már, és visszaolvasni is csak nagy távlatokban tudtam, nagyon sokat írtatok, ami persze jóóóó!!!!!! :lol: Úgy érzem magam, mint egy "zombi" :cry: :cry: , éjjel szinte alig alszunk (még mindig nincs fog), napközben meg olyan Réka, mintha egy duracel nyuszi lenne. Neki nincs alvás igénye? Mert Nekem lenne :lol: !!!!!!!! Kb. ezt egy hete csináljuk. Tök jó lenne megállítani az időt, egy nagyot aludni, aztán folyt köv. A háztartással teljesen elvagyok maradva :evil: :evil: , takarítás, vasalás???? Teljesen szét vagyok zuhanva!! És a legújabb, hogy néha úgy ráharap a cicimre, hogy majd be sz@....k!!! Ja és forog ezerrel, hasról hátra és vissza!

Satuk, Tünde, Hurcia
Anita (Szsombi) puszil Benneteket, olvasni olvassa a babanetet, de sajna nincs ideje írni, Zsombi egész napos elfoglaltságot igényel. :lol: :lol: Egyébként a "kiscsávó" már áll és iszonyatos ütemben mászik!!!! Hihetetlen!!!! Nagyon ügyi!!!

Dóri,
Sajna mi is ugyan úgy vagyunk mint Ti. Éjjel szenvedünk, napközben meg pörög, max. 3x fél órát alszik. De ez a hét borzasztó volt, főleg a tegnap éjjel. Fél 12-kor felébredt, adtam neki cicit és utána fél 2-ig volt fent, ha letettem, akkor sírt úgyhogy kézben altattam. Majd 4-kor megint kelés, pedig már bekentem az ínyét, de semmi. Ez a fránya fog, nem igazán akar kijönni. Ezek szerint még Nektek sem bújt ki!

Kiscsillagnak nagyon sok erőt kívánok és üzenem, hogy ne adja fel a reményt!!! El jön még az Ő idejük is!!!

Jube,
Gratulálok Panni fejtartásához, Neked pedig mielőbbi gyógyulást kívánok!

Satuk,
Tök jó a kép Olivérről!!!

Eszti,
Kérünk képet Rebekáról!!!!!

Na most megyek, alszik Réka!! JUHÉÉÉÉ!!! Megyek pancsolok egyet!!

Szép hétvégét Mindenkinek!

Teszek fel pár képet, leginkább a tegnap éjjelről!!

Vica

Kép Tegnap éjjeli kóma Kép ez is egy részeKép Réka lovagol Kép Egy mosoly

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Telegabbi!

Voltam a Telekinél , minden o.k. volt, bár UH most nem volt ( a Teleki nem UH-oz), de az utolsó, 18. heti alapján lányra számítunk, bár ekkor még Barnus is szégyellős volt :D :oops: . Szóval lehet, h Lili Bori a társbérlőm... :D ,
majd szeretnék a 24. hét táján egy újabb UH-ot ( nagyon messze a 32. hét...) akkor tán többet tudunk majd!

Én 25.-ére vagyok kiírva, de Barna 2 és fél héttel korábban jött pedig nálam a terminus és UH-os időpontok kb. egyeztek, így akár február eleje is lehet a dologból. Mondjuk én inkább húznám, hátha jobban, gyorsabban tágulok majd, ha érettebb a méhszáj és megúszom a csaszit..:oops:

Lányok!
Votl valaki a Kútvölgyiben extra UH-on, 3D UH-on a rendelői részen? Milyen volt? Hogy kell bejelentkezni? ( Mennyibe került? ) Még nem is tudom hova menjek....

Mindenkinek gyönyörű a kisbabája !!!!! Nem is tudom felsorolni - nem szeretnék senkit kihagyni -, olyan csuda jó képeket látni itt!

Üdv
Judit
barnama

Sziasztok!

Gyorsan beugrottam még lefekvés előtt, mert mostanában nem nagyon van időm napközben. Pedig még ketten vagyunk itthon :lol:.
Képzeljétek, Bencus tegnap volt 1 hetes és már ma 3970 gr-ot mértünk, pedig 3660-nal jöttünk haza! :lol: Remélem, tartja ezt a lendületet, mert a bátyóhoz gyorsan fel kell nőnie. Annyira helyesen kezd már nézelődni és alvás közben mosolyog már. Most élvezem megint ezeket a pillanatokat, mint Kristóffal és szinte már elfelejtettem milyen jó. Az éjszakai felkelés is jobban megy most, Kristóffal mindig szenvedtem. Lehet, hogy beleszoktam a keveset alvásba? :shock:

Ruha-vásárlás téma: a lányos anyákat nem irigylem, mert én is inkább már a gyereknek veszek valami szépet, mint magamnak - tehát ez lánynál még rosszabb lehet. De annyira édesek a rucik, hogy én sem tudom otthagyni néha. :oops: :oops:

Megpróbálok feltenni képet kis családomról, hátha sikerül.
Kép

Jó éjt mindenkinek,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Sziasztok lányok!

Történt velem valami és tanácsot szeretnék kérni!

Tegnap este vettem észre, két napja még nem volt ott.....és az eltelt két nap alatt rengeteget mentem, hogy mind a két vádlimon hajszálvékony fehér csík van, de tök egyenesek, mintha vonalzóval húzták volna. Van 5 cm hosszú, van 10 cm, 20 cm és van egy olyan a jobb vádlim hátulján, ami a térdhajlattól egésszen a bokámig tart. Lehetséges, hogy ez stria lenne, szóval megrepedt volna a bőr a vádlimon, bár még én ilyenről nem hallottam. Az a furcsa, hogy mikor sokat híztam egy bizonyos idő alatt, akkor nem keletkezett ilyen???? Szóval most bevagyok tojva, hogy mi lehet az!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!
Dorka, nagyon szépek vagytok!

Elizabeth, persze hog yféltem, de apjuk jobban! Igen, mindent hallottam, sőt bezséltem is, kell is, az anesztezesek mindig kérdeznek, hogy jól vagyok-e. Egyébként ők annyira sokat segítenek lelkileg. Én azért a szüléssel összehasonlítva (elméletben) azt gondolom, hog ymég mindig könnyebb. Amikor ott vag ymár reggel, nem félsz annyira, mert valahogy átkapcsol az agyad és gyereket vársz :) Meghát tudod, hogy ennek meg kell lennie.
Hamar felépül az ember.

Nem tudom, hogy rögtön alapítványiba kerül-e az ember, de szerintem igen. Ott is láttam infúziót, meg az is távirányítós ágy, de ezt Rita jobban tudná. A pultnál lévő szülésznők jönnek mindig ők látnak el, segítenek, de ott természetesen a család is veled lehet.
Alapítványi szobák: 3-5-7 ezerbe kerülnek, de nem tudod előre lefoglalni, amikor bemész, akkor kell kérni, és ha van szabad, akkor mehetsz. (mondjuk azért szokott lenni, ha nem akkor, 2 nap múlva, és akkor is átmehetsz.)
Én a család miatt legközelebb odamegyek. Biztos könnyebb lesz velük! Bár most már tudom, hogy simán túl leeht ezt élni! Még szörnyű szomszédokkal is!

Igen, saját lábon mész be a műtőbe, mert semmi olyan szert nem kapsz előtte, ami miatt nem tudnál bemenni, és ez jó érzés is ám, hogy még talpon vagy :)

Na sziazstok, mi nemsokára megyünk a millenárisra Alma koncertre. Nagyobb babáknak nagyon ajánlom. Iszonyat jó!!!

mtunde

Sziasztok!
Bocsi, hogy mostanában nem vagyok, csak Olivérnek jön a foga, ami nyügössé teszi piszkosul, meg én elkezdtem tanítani-- :shock: lehet, hogy túl vagány vagyok, nem tudom, de így pl. a tanításból meg tudunk venni rögtön Olivérnek olyan dolgot, amin sokáig gondolkodnék, hogy megengedhetjük-e.. pl, most egy pihenőszéket vettünk 18ezer ftér, nem kis pénz, de szeretjük. Ezért heti 2szer kibírom a reggel 2 óra tanítást, nem ? :) Akkor
ált. Olivér alszik, és max. a lakás marad hátra, az meg nem fut el. Meg a párom is itt van, csak furcsa, bár jó nem csak gyerekről beszélgetni, hanem jókat deriválgatunk...
Ancsa, gondolom akkor kitaláltad, hgoy nem ezzel foglalkozom, mérnök vagyok, csak a hobbim a matek, és középsuliba rajztagozatra jártam,... ok, többet nem is írok magamról, kissé bonyolult ember vagyok.
Tünde! Gratula a válogatáshoz! Bene annyira szép, hogy nem is lepődtem meg rajta, hogy mentek!! Mindenképpen jelezz!!
Csajok, fontos!!! Az egyik hugomat (5en vagyunk tesók, van pár.. :lol: :lol: ) nem vették fel fősuliba, és most pesten egy 1 éves nappali suliba jár, ezért nem kapha diákhitelt. Mivel nagy tapasztalata van gyerekekkel, ideje van, de pénze nincs, szívesen foglalkozna gyerekekkel, mind bébiszitter.. ált. iskolásoknak kikérdezni a leckét, ill. együtt tanulni velük, kicsikkel meg foglalkozni, meg minden. Németül tud, tehát még ebbe az irányba is lehet menni. Ha véletlenül tudtok valakit, akinek kell a segítség, akkor írjatok privit nekem. Természetesen vállalom afelelősséget érte, nagyon kedves lány, most lesz 19 éves. Nekem is igen sokat segített Olivér mellett.. :lol: Bocs, hogy ezzel zaklatlak benneteket!!
Jube! Jobban vagytok már? Tejci ???
Dorka! Nagyon szépek vagytok!! Gratula mégegyszer!
Barnama/Judit! A profilodban a vonalzók közé ha ütsz egy entert, akkor nem fogja szétszedni az oldalt, és jobban lehet az írásodat is olvasni!!!
Durca? Szemed megvan még???
Hurcia, no akkor merre is vagytok, ha Balatonon vagytok?
Mentem, puszi!

satuk

Satuk!
Én is tanítok! Es tök jó kicsit szakmázni is!
Elizbeth, nem tudom, mi az, ami a labadon van, de azert holnap kerdezz meg egy dokit a megnyugtatas vegett.

mtunde

Sziasztok!

Elizabeth
Nekem sajnos fogalmam sinmi lehet az a lábadon, de szeritnem holnap első dolgod legyen megkérdezni az orvosodat, de gondolom ezt az én tanácsom nélkül is megteszed!!! Majd írd meg, hogy mi volt.

Dorka
Annyira szépek vagytok!! Nemcsak a pici, hanem mindenki! Látszik, hohy nagyon boldog vagy és valahogy nem kelted azt a fáradt kismamabenyomást, mint amivel ijesztget mindenki.

Ancsa
Minden rendben volt a 32. heti UH-n. Méreteket nézett a Vida. Kicsit meg ijedtem, mert azóta megtaláltam az átlagos súlyokat. A 32. hétre átlag 1800 g-t írnak, hát Jázmin 2250 g. Vajon leáll a gyors növekedés? Azért nem szeretném, ha nagyon nagy lenne. Mondjuk én is 4 kg. voltam és 59 cm. De beérném egy 3200-as babával is. :) ehát úgyis akkora lesz amekkora ebbe már nem tudunk beavatkozni. Hogy döntöttetek mikor mentek 4D-re? Ahol én voltam, a 18. ker-ben azt nagyon ajánlom, mert a néni egy úráig próbálta, hogy hátha megmozdul és látszik valami. De hallottam olyat is, hgoy nem látszott a baba, és nem is próbálkozak, csak elvették a 10E ft-ot.

JA és végre beszéltem a szülésznővel, Rákóczi Ágival. NAgyon aranyos, kedves, úgyhogy már szülésznőm is van. :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

köszi a kérdéseket, már jól vagyok! elég hamar lement a betegség, és Panni szerencsére megúszta.

Elisabeth,

nekem, - szégyen, nem szégyen - van stria a vádlimon. Azért mutasd meg a dokinak.

Satuk,

köszi, a tejcsi is kezd visszaállni.. kopkopkop, úgy néz ki, helyrejön. Persze most is vadul fejek... :) de ha így van, minek hagyjam abba...

milyen pihenőszéket vettetek? olyan, ami kicsit vibrál, és rázza a gyerkőcöt?? milyen márka?

gondoljatok ránk holnap, 2re megyünk a neurológushoz...... :?

szép estét,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Mindenkinek köszi a tanácsot, azóta sem etettem éjszaka. Persze azért a kétely még megmaradt :) . Beszéltem a védőnővel és ő is azt mondta, hogy jó így. Ha éhes akkor úgy is ordít.

Dorka
Nagyon helyesek vagytok, gratula!!!

Mtunde
Milyen zenét csinál ez az Alma? Még sosem hallottam róla :oops: ?

Mi ma tipegő-topogón voltunk Csillaghegyen, meg volt játszóház is, Dani utóbbit jobban élvezte.

Mindenkinek joccakát!
Monacs

Kép
Kép
monacs

Sziasztok,

Dorka,
gratulálok, nagyon szép család vagytok!!! A felnőttek ragyognak a boldogságtól, a gyerekek pedig gyönyörűek!!!

Satuk,
most itthon vagyunk már, de Akarattyán szoktunk lenni.

Azért nem hallotok rólam, mert eléggé elfoglal a kis család.
Mikor dolgoztam, nem nagyon kellett főznöm, és Anyu is segített, de ahogy elnézem az a nagy öröm a férjemnek, ha én főzök neki.
Nem teljesen kezdő, de nem is egy Stahl Judit vagyok, és a délelőtti szabadidőm mikor Balázs alszik erre és a háztartásra megy. Ja és elkezdtünk jönni-menni a Nagymamához, Nagynénihez,
este pedig nem tudom Ti hogy vagytok vele, eléggé elfáradok.
Balázs 1/2 8 tól alszik este, de kb 2ig, onnantól 3 óránként "csenget", tehát kicsit szaggatott az éjszakai pihenés...

Elisabeth,
nekem is császárom volt, de meggyőződésem, hogy kevesebb fájdalommal jár, mint a "sima" szülés. Az anesztesek nagyon nagyon nagyon aranyosak voltak, mindíg szóval tartottak, hogy mindjárt megérkezik a kis Balázs, még egy kis kitartás és milyen édes lesz meglátom, és milyen gyorsan túl leszünk rajta.
És így is volt. Először felnyitják a pocit alul rétegenként, fú ez kicsit durva így leírva, :oops: majd az új módszer szerint nem vágják szét a hasizmod, csak szétnyitják, tehát utána gyorsan rendbe jössz. Én erről akkor még nem tudtam, de én nem programozott császár voltam, hanem toxémiás. Utána bugyorgást hallasz, mikor leszívják a magzatvizet, egy nyomást érzel gyomortájon, mert kicsit rásegítenek, hogy kibújjon, utána meghallod a kis Manócskád hangját. Ennek nagyon örültem!!! :lol: :lol: :lol:
Nekem itt filmszakadás, amíg varrtak arra nem emlékszem, csak arra, hogy mikor felöltöztették behozták, ez a férjem szerint kb 10-15 perc múlva lehetett,és az arcomhoz érintették amit rögtön becuppantott, mert szopizni akart. :P :P :P
Következő kép nekem már az átszállítás volt.
És még valami. MINDENKI szó szerint reszket!!! Még a fogad is vacog, de nem a fázástól, hanem fogalmam sincs mitől...
Addig míg vissza nem visznek az ágyikódba. Nekem délelőtt volt a császár, (11:50) és estig aludtam, közben volt bent a Balázs, meglátogatott, és reggel 5 kor mentem zuhanyozni.
No erről ennyit, remélem segített...és nem riasztottalak el... :oops: :oops: :oops: .Én úgy vagyok vele, hogy inkább tudjam mi lesz velem, akkor még ha fáj is valami, inkább elviselem.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.

Mindenkinek jó éjszakát!
Hurcia

Kép
hurcia

Sziasztok,
csak átfutottam a termést, nem olvastam bele részletesen, de Dorkáék gyönyörűek. Engem különösen a fiúcsapat érdekel. Peti olyan boldog papának látszik, hogy az csak na.
Masninak /Adrienn/ ma egy koraszülött, de egészséges kisbabája született, 2500 grammal,majd ő biztosan mesél róla, nem kértem tőle engedélyt, hogy megírjam, úgyhogy csak ennyi. Meg az, hogy nagyon boldognak látszik és a párja is. Ez nekem külön öröm, amikor a papákat nagyon boldognak és az egésztől nagyon megérintettnek és meghatottnak látom. Akkor tudom, hogy oda jó helyre került baba.
Szeretettel: rita
annyira fáradt vagyok, hogy elteszem magam holnapra.
nováky_rita

Hurcia nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad, most már nem is félek annyira! :) Amúgy akkor ezekszerint a Kútvölgyibe is már az új módszer szerint császároznak?

Kép
elizabeth25

Sziasztok Lányok!

Jube!
Örülök,hogy jobban vagy,és hogy Panna megúszta! :D
Szorítok Nektek délután!!!!
Dorka!
Nagyo jó a kép,szép család vagytok!!
Olyan nagy fiú Bence,nem is gondolnám róla,hogy csak egy hetes!
Vica!
Igérem lesznek képek Rebekáról,de gépet cseréltünk,és még nincs rajta minden program,így nem tudom átméretezni -egyenlőre- a képeket. De igyekszünnk és akkor nagyon-nagyon sok képet fogok felrakni!!! :lol:

Mindenkinek szép napot!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok lányok!!!
A férjem volt olyan aranyos,hogy átméretezett pár képet!

Érdeklődni,hogy kinek van bébitornázója? Mennyire szeretik a babák? Szeretnénk venni Rebekának valamilyen készségfejlesztő játékot,és erre is gondoltunk.olyat néztünk ki,ami 36 hónapos korig használható. Gondoltam megkérdezlek benneteket,hogy hogy vagytok megelégedve vele.
Légyszi segítsetek??!! Előre is köszönöm!! Puszi!
Eszti

Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
mano4

Ja! Az utólsó képen éppen a reggeli nagy tévézés folyik a lányom szobályában,és persze Rebeka is részt vesz benne!
Olyan jól elvannak hármasban!!! :lol:

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!!

Képzeljétek!!! Luca átfordult a hátáról a hasára!!! Olyan ügyes! Most próbálkozik, gondolom mászni akar! :D

Eszti!
Tündériek a gyerekek! Olyan helyesek együtt! Luca szereti e a járokát? Mikor milyen kedve van. Összecsukhatót vettünk, így nincs útba, ha nincs kedve benne lenni!

Egyébként én is gondolkoztam neki bébigimnasztikán, de nem tudom, megéri e venni! Már hogy kihasználja e!?

Dorka!!
Nagyon helyesek vagytok!

Jube!
Jó hallani rólatok! Örülök, hogy jobban vagy!

Orsiról lehet tudni valamit??

Adriennéknek gratula!!

Sok puszi mindenkinek: Dóri

Kép
nagydora

Ancsa!
Anyós beazonosított, és ne izgulj annyira, nem lesz semmi baj.

Elizabeth!
Nekem nem lett baja a szememnek. Én szóltam a dokinak, hogy van egy pár dioptriám, t mondta, az nem akadály, de azért ad beutalót a szemészetre. Elmentem, és azt mondták, semmi akadálya a természetes szülésnek. Egyébként én is lencsét hordok általában.

Kriszta
kriszta36

Kriszta de a -6os és a -8 as azért egy kicsit más! Az a két dioptria már nagyon sokat számít!

Kép
elizabeth25

Dóri!
Köszi a dicséretet!!
Nagyon ügyi Luca! :D
Rebeka lusta,nem akar még ilyeneket csinálni!!! :cry:Hiába minden ösztönzés,Ő csak ülni szeretne. Ha elkapja az ujjunkat egyből húzza fel magát.
Nekünk is összecsukható a járókánk és ezek szerint mi is ugyan úgy használjuk mint Ti.
A bébitornázóval mi is így vagyunk,mivel nem egy olcsó dolog csak akkor venném meg,ha tudnám,hogy fogja szeretni.
Na még agyalunk rajta!

Puszi: Eszter

Kép
Kép
mano4

Elizabeth!
Én nem akartalak semmilyen irányban befolyásolni, mindent úgy csinálj, ahogy Te biztonságosnak érzed. Én csak válaszoltam arra a kérdésedre, hogy lett-e valami a szememmel.

Kriszta
kriszta36

Sziasztok!

Mindenkinek szép hetet!

Barnama,
Van a Kútvölgyiben is 3D? tényleg? Én ezt most hallom először. Érdekes, a dokim nem is ajánlotta. És megtudtál róla valamit? 8)

Dorka!!!
Gratulálok!!! Gyönyörű boldog család vagytok! Nagyon szépek vagytok! Ez a kép is szuper rólatok. :D A férjemnek is megmutattam. Annyira jó ilyen boldog embereket látni! :lol: az embernek még jobb kedve lesz tőle!!!

Elizabeth25,
Hogy vagy? Mi a helyzet a csíkokkal? Hívtad a dokid? Mit mondott?

Tünde,
Köszönöm az ismételt tájékoztatást! Majd a dokit megkérdezem, hogy mit szól, milyen szobába menjek. De akkor tényleg jobb lenne, az alapítványi, ha lenne hely, mert akkor a családot is láthatom :) Mikor tavaly 6 napot voltam (6nap intenzív után) a nőgyógyon, akkor két ágyas szobában voltam, és nagy szerencsém volt mert 1-2 pár órás beteget leszámítva egyedül voltam, és így majdnem mindig volt velem valaki. Nagyon rendesek voltak a kórházban akkor is az ápolónők és a dokik. Nagyon köszönöm nekik. Ez egy jó kórház!! Én mindenkinek tényleg csak jókat tudok róla mondani, és ajánlani! :)

Milyen volt a koncert?

Satuk,
Most nem hallottam ilyet hogy valaki bébiszittert keresne, de nyitva tartom a fülem, és szólok, ha lenne valami!

Györgyi,
:) szép nagy baba a Jázmin :D Kiváncsi vagyok mekkora lesz! Bár ha TE nagy baba voltál, akkor esélyes hogy Ő is az lesz. És a férjed mekkora volt?
Aranyos vagy, köszönöm szépen, de a 18 kerület az nagyon messze van. De a barátnőm múlt héten volt a váci úti Brendonban és Ő csak jókat mond róluk. Most kedden megnézem miket csináltak róluk, és szerintem oda megyünk. :lol:
Örülök, hogy akkor már szülésznőd is van! :)

Jube,
Ok,ok gondolunk rátok. Nagyon szorítunk!!!
Lassan gondolom indultok is!
Akkor majd kérjük a beszámolót!

Hurcia,
De jó hogy Te is leírtad a tapasztalataidat! Köszönjük!

Adrienn,
Gratulálunk Nektek a Babához! És várjuk a beszámolót!

Eszti,
Gratulálok, gyönyörűek a gyerekeitek!
Jó hogy leírtad, hogy hol készült a kép, mert pont ezen gondolkodtam. :)

Kriszta,
És Anyós mit szólt hogy felismertelek?
:wink:
Miért úgy látszik az írásokból, hogy nagyon izgulok?
Nem, egyáltalán nem.
Vannak rosszabb perceim, de igyekszem ezeket hamar elhessegetni.
És ha van valami furcsa, akkor gyorsan kérek tanácsot, valami szakembertől, pont azért hogy megnyugodjak. És ne idegeskedjek. :wink: A dokim is mindig azt mondja, hogy ha valami nyugtalanít nyugodtan hívjam. :lol: Mert hát néha olyan butasgáokat mondanak az emberek!
De hát ez szerintem természetes az izgulás. (van egy barátnőm, aki alapból többet izgul mint én)
Minden Anyuka izgul a terhessége alatt, és azért nálam a történtek után érthető, hogy ha nem vagyok mindig nyugodt. Nem?
De hidd el, nem egész nap ezen rágódom. 8) Nagyon pozitív vagyok. És ha nem, akkor teszek érte, hogy az legyek!!! És a családom is Velem van, és hát ez a legjobb!!! És persze Ti is pozítiv energiával árasztatok el!
Azért köszönöm az aggódást!

További szép napot!

Puszika

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok,
korábban olvastam, hogy valaki írigyelte azokat, akiknek hason alszik a babája. miért?
a fiam 8 hónapig csak a hátán volt hajlandó aludni, aztán egyszer hasra fordult és azóta meg csak úgy alszik félig térdelve. kicsit röhejes, de ha neki így jó, ám legyen.
én nem láttam hátrányát annak, hogy háton aludt. jókat mulattunk a kikopott haján is.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Bébitornázohoz
Én jó dolognak tartom. Nekünk nem az a baromi drága van, az a szőnyeges, hanem csak egy állvány. Kb. 3000Ft-ért vettem még Daninak. Ő nagyon szerette. Először csak nézegette, majd később már meg tudta érinteni és ő lökdöste magának a játékokat, majd azt élvezte, hogy le is tudja rántani róla a játékokat.
Mostanában kezdem Dórit is aláfektetni, de ő egyenlőre még nincs oda érte. Neki a kedvenc elfoglaltsága, hogy valamelyikünkkel "beszélgessen" :D . És közben nagyokat mosolyog. Nem nagyon szeret egyedül lenni, de szoktatom hozzá, hogy ellegyen.
Ja, egyébként láttam hírdetni használtam is a neten. Érdemes esetleg megnézni, hátha olcsóbban megússzátok. Szerintem jó dolog.

Monacs

Kép
Kép
monacs

Dorka, Eszti!
Gyönyörűek a gyerekek!

Adrienn! Gratulálok nektek, régen jártál felénk, de reméljük, jössz majd beszámolókkal és babafotókkal.

Durca, hogy van a szemed? Az üvegszem ciki lenne, fel a fejjel! :lol:

Tünde! Remélem, szalmaságodban kezdenek jobban telni a napok. Drukkolok, és kitartást... Apa nagyon szép helyen van! Kár, hogy nagyrészt munkával telik. Te kitartóan diéta+edzés? :wink:
vbea

Sziasztok

Ancsa
Hát úgy tűnik jó nagy lesz. A férjem nem született nagy súllyal, de most 185 cm. Viszont nagyon vékony. Én 178 cm vagyok és szintén vékony típus. Lehet hogy egy dagi hosszú babánk lesz? :lol: (Csak vicceltem) Egyébként én azt olvastam, hogy az anya születési súlya számít leginkább.

Eizabeth
Megkérdezted a dokit? Értesíts minket!!

Kép
gyorgyi33

Kriszta, tudod nem én döntök, hanem a doki meg a szemészorvos! Én csak majd bólogatok! :)

Nem kérdeztem meg az orvost, a barátnőm reggel itt volt, és ugyanilyenek vannak a lábán....stria...ez van! De mondjuk ezt gondoltam! :(

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Én is itt vagyok, ha nem baj. Martin most épp alszik.

Gabboka!
Köszönöm a bókot, annyira aranyos vagy, teljesen elpirultam. :)

Dorka!
Hát tényleg gyönyörűek vagytok! Remélem minden oké és nem vagy túl fáradt. Bár állítólag ilyenkor a mamának más lesz a fáradtság érzése vagy valami ilyesmi.

Képzeljétek az én Martinom is emelgeti a fejét! És ha letesszük hasra akkor átfordítja a fejét és úgy alszik tovább. Édiiii nem?!!!

Majd próbálok képet felvarázsolni csak apát meg kell kérnem, hogy kicsinyítse le.

Az anyós témáról én is tudnék regélni... Múlt vasárnap jött és egész múlt héten itt volt szombatig. Nagyon sok volt! Azt képzeli, hogy neki szültem Martint... Hihetetlen! Nem tudom ki, hogy van vele, de én a 16. héten megéreztem a mocorgását és Ő ezt nem hitte el... mert hogy ilyen nincs első szülő nőnél... Hozzáteszem, hogy csak 1 gyereket szül, honnan tudja? És váltig állította, hogy én 2 héttel előbb fogok szülni, mert el vagyok számolva... És amikor végül 5 nappal később szültem és megmondtam neki akkor még Ő volt felháborodva. Kikészített teljesen. Na mindegy.

Puszi Nektek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok

Eszti,
Nagyon édes Rebeka, de az utolsó kép is nagyon jó!!!!

Dorka,
Gyönyörű családod van!!!!

Steffi,
Együtt érzek veled anyós témában. Az én anyósom is azt képzelte, hogy neki szültem Rékát, aztán mikor közöltem, hogy nem, akkor persze megsértődött. Soha nem volt semmi próblémám vele, de mióta megszületett Réka, azóta egyszerűen megváltozott (és nem jó irányba) :evil: :evil: . Folyton belém köt. A férjemet sem akarom megbántani, de néha úgy elmondanám neki, hogy milyen az anya, de még sem mondom, inkább magamba folytom és csak őrlődőm!! És ha tudom, hogy jön hozzánk, akkor már két nappal hamarabb egybeáll a gyomrom!!!
Martin nagyon ügyes!!! Éjszaka alszik??

Adrienn,
Én is gratulálok Neked, sok örömet kívánok a picihez. Ha lesz erőd és energiád, akkor kérjük a beszámolót!!!

Pusz
Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok lányok,
olvasgatlak ám Benneteket, csak csendesen vagyok.
Mi ma vagyunk 5 hetesek, és ha sikerül, akkor ez a mosoly nektek is szól ( ha nem bénáztam el )
Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan!
Benedek fenomenális! :D
vbea

Sziasztok!
Az alma zenekar (almazenekar.hu) oldalon bele lehet hallgatni. Kifsit etnos, gyerekversek megzenésítve.

A koncert nagyon jó volt.

A caating a tesco reklámjáhozt kellett, és eddig nem volt tulakodás anyukák között.De még nem biztos, hogy hívnak areklámhoz.
Igen, még egyedül, és szenvedünk, és nem fogyizom és nem tornázom :( De olyan jó, hog ykérdezitek, mert most kérdeztem tanácsot egy klubtól, és 11 kilót kéne leadnom elvileg, és bizony a határán vagyok a rizkinóka a további problmákhoz, mivel kezd emelkedni a koleszterinem. Így aztán asszem kérek tőlük étrendet is, és most már kőkomolyan veszem, amíg lehet. Mert ha újabb terhesség jön, újabb hízás, stb...
Nem akarok amúgy 11 kilót hízni, szerintem az túlzás, akkor 53 lenné, ami gimisen jó volt :) Nekem 6 kiló elég lenne. Az a lényeg, hogy a derék-csípő hányadosom javuljon, mert sajnos a derekamra rakódik a zsír, ami a beleket is érinti. Jobb lenne a fenekemen :) az mindenkinek jobban tetszene :)

Hurcia, képzled, én nem reszkettem, pedig fel voltam rá készülve :)

mtunde

Sziasztok!

Dorka! Szépek vagytok nagyon! Gratula!!!

Steffi! Ügyes fiú Martin! Kolos is hasonlókkal kápráztat el minket. Ezek a fiúk márcsak ilyenek, elbűvölik az anyjukat :wink:
Egyébként jófiú Martin, alszik sokat?

Györgyi! Nekem azt mondta a dokim, hogy a magasságot azt az apától öröklik. Mondjuk Nálunk is úgy van, hogy mindketten magasak vagyunk, úgyhogy mást nem is nagyon örökölhet:)
Azért az uh alapján saccolt súlyt ne vedd túlságosan komolyan, szóval a lényeg, hogy szépen fejlődik és ne izgulj! :wink:

Cancan! Benedek eszméletlenül édes fiúcska! Annyira jó látni Őket ilyenkor, amikor ennyire elégedettek :lol:

Durca! Elgurult az üvegszemed, merre vagy? :wink: Remélem minden ok Veletek!

Eszti! Nagyon szépek a lurkóid! Gratulálok hozzájuk!!!

Puszi
marcsim

Sziasztok Lányok!!!
Begyűjtöttem az öszes dicséretet,és köszönöm mindenkinek!!! :lol:
Köszi a reagálást a bébitornázóra,azt hiszem beszerzünk egyet!!

Cancan!
Nagyon édi Benedek,olyan helyes fiúcska!!

Jube!
Veletek mi ujság? Voltatok ma vizsgálaton? Mesélj mi volt?!!

Tünde!
A férjed mikor jön vissza? Gondolom hogy rossz nélküle,én is utáltam,ha a férjem elutazott :cry: .Kitartás!!!
Milyen volt a válogatás? Élvezte Bene? Vagy nem igazán esett le neki hogy mi is történik vele?

Durca!!
Szemed? Javult már valamit???

Mindenkinek Puszi!
Eszti

Kép
Kép
mano4

Vica!
Kösz az együttérzést rám fér. Én tudom, hogy csak jót akar, legalábbis remélem, de olyan nehéz természet! A férjem mindig azt mondja, hogy egyik fülemen be a másikon ki, de ha egyszer nem vagyok ilyen? Nagyon be tudom magam hergelni és sajnos a sérelmeimet sokáig örizgetem. Többször panaszkodtam a férjemnek, dehát ő meg anyuci kicsi fia és nem szeret vitázni senkivel. Az elején sokat veszekedtünk emiatt, néha már úgy éreztem, hogy nem éli túl a kapcsolatunk. Most, hogy itt van Martin szerintem rosszabb a helyzet, vagy nem is tudom... Elvileg segíteni volt itt, amit végülis megkaptunk mert vasalt, meg tett be mosást, de közben a páromnak a keze alá kellett dolgozni, kiteregetni meg ilyesmi. Aztán amíg én szoptattam és reggel óta egy falatot sem ettem Ők szépen kettesben leültek ebédelni... Szóval sok volt belőle nagyon. És amikor bejöttek a kórházba hozzánk - igazából Martinhoz- mi volt az első mondata?! 'Szép fiút szültél NEKÜNK!' Na ettől kész lettem, mondtam a páromnak még egy ilyen és nem állok jót magamért. Ő meg: biztos nem úgy gondolta. Nem?! Akkor hogy?! Na mindegy nem is fárasztalak ezzel, meg magamat is csak hergelem.
Bevallom, hogy az első éjszaka nagyon nehéz volt, hajnali 3-tól aludtunk 7-ig, másnap már könnyebb volt, aztán utána ciki-nem ciki magunk közé fektettük :oops: Akkor tök jó volt, nyikkant egyet, megszoptattam és már mindenki aludt is tovább, volt hogy 9-től aludtunk 7-ig, de olyan is volt, hogy 11-től 10-ig. Aztán tegnap betettük a kiságyba és úgyanúgy aludt éjszaka, 2 óránként szopi, tök jó volt! De a ma este még tartogathat meglepetéseket :D

Marcsim!
Hát igen ez már csak így van, a mi kicsikéink:-) Most még olyan picik és védtelenek, állandóan csak puszilgatnám, meg szeretgetném. dehát 1x ennek is vége szakad... Remélem, hogy nem nevelek belőle anyuci pici fiát.

Képzeljétek ma voltunk az első családi sétán, de úgy nézz ki, hogy Martinomat nagyon felzaklatta. Nagy nehezen tudtam csak megnyugtatni. Ez normális?
És az, hogy 2 héttel szülés után egy kis sétától úgy érzem, hogy szétrepedek?! Pedig felszívodott kaptam.

Megyünk fürödni, ha tudok még jövök.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Marcsi
Kösz a biztatást!! Végülis remélem hogy normális súlya lesz és az a lényeg. Ha meg nagy lesz még mindig jobb, mintha nagyon-nagyon pici lenne.

Cancan
Annyira szép a fiad, hogy az nem is igaz.

Egyébként ezen a fórumon valahogy összejöttek a szép babák, szép mamák, már akiről láttam képeket. Annyira jól néz ki mindenki! Remélem nekem is ilyen szép babám lesz és büszkén teszem fel a képeket! El sem hiszem, hogy már a 33. hétben vagyok. És persze egyre jobban bennem van egy kis izgalom.

Steffi
Hát nem irigyellek te szegény, csak egyet tehetsz, tényleg elengeded a füled mellett, különben csak saját magadat idegesíted. Az meg senkinek sem jó. Annyira el tudom képzelni ahogy leültek ebédelgetni! Hihetetlen. De úgysem tudod őt megváltoztatni. Inkább a pároddal beszéld meg. Aki persze mindig azt fogja mondani, hogy te spilázod túl. Csak mert ő nem érzi ugyanazt mint te. Egyébként vidéki az anyósod, vagy pesti?

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Steffi, mintha a saját anyukám lenne a te anyósod! Ugyanez! A terhességem alatt meg sem kérdzete ÉN hogya vagyok, csak a pocimra küldött puszit meg simit...
De muszáj függetleníteni magunkat tőlük, miközben persze nem utálni őket... Brrr.... ez a nehéz ám. Na meg hogy a párod is elfogadja TI vagytok egy család és a legszorosabb kötelék. Ő az anyukája, az is marad, és nagymama, de nem a legszorosabb család része már.

Hidd el, ilyen példa mellett a kis Martin lesz anyja pici fiacskája :)

mtunde

Lányok, köszönöm szépen, begyűjtöttem a dícséreteket! :lol:
Én csak azért nem írok még annyira részletesen,mert még nem vagytok úgy az agyamba.
Marcsit megjegyeztem, hisz majdnem egyidősek a fiaink, és valszeg a kórházban is láttuk egymást, de mégsem tudom, hogy kicsoda.
Steffit azért jegyeztem meg, mert hihetetlen szép kismama volt!!!!
Györgyi33, vbea - pedig , hogy egy a dokibácsink. :lol:
de a többieket is olvasgatom és tényleg nagyon szépek a babócák!

Heni

Kép

Kép
cancan

Györgyi33!
De olyan nehéz!!!!!!!! Vidéki. Aminek persze megvan a maga hátránya és előnye... Az biztos, hogy idén nem megyünk vidékre, nevezz gonosznak, de remélem csak karácsonykor látom őket... Bár náluk nem lehet tudni, mit találnak ki, hiába mondtam most is, hogy kedden jöjjön, nem mert a párja nem tudja elhozni autóval úgyhogy inkább jöttek vasárnap, meg hát apósom nem tudott maradni, mert nincs szabija és így legalább tud egy kicsit Ő is babázni. Én ezt zsarolásnak hívom. Na mindegy, ahogy ezt leírtam itt nektek össze is vesztünk a párommal. Persze én voltam a gonosz, mert most szombaton mikor apósom jött anyósomért akkor elhozták a párom nagyanyját meg keresztanyját és hogy én milyen ingerülten szóltam mikor kérdeztek. Persze mikor azt kérezték és mikor KELL etetni? Hogyhogy mikor, amikor éhes kap, én igény szerint szoptatom egyenlőre nem 3 óránként, mint 30 éve! Mondtam is a páromnak, hogy köszönöm ismét a támogatást. Ha egyszer elmegy a tejem és depis leszek akkor az ezért lesz! És ez megy mióta hazajöttünk a kórházból. És utána meg játsza itt a mártírt... Én az enyémnek megmondtam, hogy köszönöm nem kell segítség ne jöjjön, tudomásul vette, 1 héten kb. 2x láttam 10 percre akkor is csak azért jött, mert hozott nekem levest, aminek persze a felét megették... Holott anyu nekem hozta mivel én szoptatok!!!!!! Na jó tényleg elég, bocs, hogy hosszúra nyúltam.

Mtunde!
az a baj, hogy Ő nem fogja fel, hogy már nem Ő az első nő a fia életében és nem Ő áll a középpontban. De komolyan! Nem azért mondom egyáltalán, esküszöm, hogy fényezem magam, de egy gramm felesleg nincs rajtam, -csak a megnyúlt bőr :D - amire Ő mit mondott: - úgy nézel ki, mint egy jóllakott. Na erre kész voltam, mondtam is neki, hogy én nem nézek úgy ki, teljesen lapos a hasam, csak a bőr maradt utána, de azzal meg ráérek foglalkozni! És ugye azt is tudjátok, hogy nem volt egy könnyű szülésem - persze kinek az?- , de egy jó szót, vagy dicséretet nem kaptam tőle. Őket csak Martin érdekli, hogy ő hogy van, mit csinál stb... Az én gátsebem, aranyerem? Á... Szóval megmondom őszintén, hogy ez a viselkedés nagyon fáj! Egyébként akárkivel beszéltem, vagy a párom Ő mindenkinek dicsér, hogy milyen hősies voltam és hogy elhatároztam és megcsináltam és egy jajj szavam nem volt és akkor mindig elterelte a szót meg ilyesmi. Húgom azt mondja irigy. Dehát könyörgöm!!! Annyira ego! Na jó ismét elég. :)
És elképzelhető, hogy Martin is ilyen lesz :D De eszküszöm azon leszek, hogy ne! Vagy legalábbis ne ennyire :D :D :D

Cancan!
Hát Te annyira aranyos vagy!!!Már megint pirulok, engem nem szoktak dicsérgetni... :D

Megpróbálok képet felrakni.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Akkor egy 'pár' kép. Remélem sikerül. Jó éjszakát!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Steffi! Nyugodtan panaszkodd ki magad, az oldja a feszültségedet, és akkor nem megy el a tejed!
Az egyetlen jó dolog, hogy vidékiek, hogy nem fog mindig egy hétre feljönni. Hidd el! Monden csoda 3 napig tart :)
Teljesen megértelek, és nem is tudok mit tanácsolni, csak panaszkodj nyugodtan, ha jól esik, akár priviben is :)

A bőröd meg magától vissza fog menni. Meg van az a csodálatosan jó tuladonsága, ezt egy bőrgyógyász mondja. Úgyhogy legyél büszke magadra! Megcsináltad, túlélted ezt a nehéz szülést, gyönyörűek vagytok és boldogok!
Tünde

mtunde

Steffi, az a sapesz az első képen, a szülőszobáról való?
Nekünk is olyanunk van :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Györgyi,
Akkor most már nagyon kíváncsi vagyok mekkora lesz a kishölgy! 8) Mikkor vagy pontosan kiírva?

Elizabeth,
És akkor már nem is kérdezed meg a dokit?
És nem fáj, csak a csík van ott?

Szia Steffi,
Miért lenne baj, ha itt vagy?! Sőt örülünk neked
:lol: Már most emelgeti a Martin a fejét! Azt nevezem!!! De kis ügyes!!! Egyem meg! :wink:

Az tényleg nem jó, hogy magadban őrlődsz, ki kell adni a haragodat magadból. Meg ha elmondanád, lehet Ő is másként állna hozzád. Nem?
Leültek kettesben ebédelni?
:cry: Miért nem vártak meg?
ez nem volt szép! :twisted:
Szegénykém, ezt meg is értem hogy rosszul esik. Hisz amúgy is érzékenyebbek vagyunk ilyenkor. És nem is figyeltek rád! :twisted:

Egyáltalán nem fárasztottál.
Legalább kicsit megkönnyebbülsz, ha kiadod magadból.
Csak nehogy feljöjjön és elolvassa!Ért a számítógéphez?

Jaj ne!
Összevesztetek?
Miért?
(( :cry:
elolvasta hogy mit írtl?
vagy elmondtad?

És igen, tényleg nagyon kis ügyes voltál. És tényleg nagyon csinos! Minden nő álma hogy így menjen be a kórházba, és ilyen kis csinosan jöjjön ki a karján egy ilyen szép kisbabával!
Tudom hogy nehéz, de próbálj meg ne foglalkozni velük. Csak irigykedik rád, hogy két ilyen jó pasi vesz körül. :-.)

Köszönjük szépen a képeket!
Nagyon szépek vagytok!

Cancan,
Nagyon nagyon édes!
Drága Benedek köszönjük a mosolyt, és ezerszer puszilunk! Majd Anya átadja!
Remélem hamarosan én is feltehetek ide egy szép baba képet, és akkor minket is megjegyzel!
Igen, elég nehéz, mert sokan vagyunk, de így hogy most már sokakhoz kép is van, könnyű megjegyezni!

Puszika

Tünde,
Te nem reszkettél? Hogy hogy? Én is annyira fáztam, hogy nem is tudom hogy vágtak fel.

Jó éjszakát!

puszi

Ancsa

ancsaboszi

sziazstok!

Ancsa, nem tudom, miért nem reszkettem.... De nem. Mondjuk meleg volt, de ezen nem múlik a reszketés.

Cancan! Csak most jött át a kép Benedekről. Csodás, és méltó a Benedek névre :D

Hogy becézitek?

mtunde

Sziasztok!

Nagyon jók a fotók, olyan klassz, hogy ilyen sok van!! Helyesek a babák nagyon!

Jó sokat írtatok!

Tegnap a neurológus nagyon aranyos volt, mutatott 3 féle gyakorlatot, amit kell Pannival csinálni, van egy "enyhe hipotóniája", amit ki fog nőni, ha rendesen tornáztatjuk. Egy hónap múlva van kontroll. Nagyon megkönnyebbültem.... :lol: :lol: :lol:
Köszi, hogy gondoltatok ránk!

Játszószőnyeg:
mi 5000 ftért vettük a Visegrádi utcai bababoltban, és Panni nagyon szereti. Rálógatok mindenféle játékot, nem csak azt, ami direkt odavaló, és Panni nyúl utánuk, ráncigálja őket, meg nézi magát a tükrös kis virágban, szerintem nagyon jó.

Futok, mert jön a reggeliztetés,
Jube

Kép

Kép
jube

Szaisztok!!

LÁNYOK!
Ma leesett Luca a mi ágyunkról!! ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy sírt!
Nyugtasatok meg, hogy ez mással is előfordul, nem vagyok teljesen felelőtllen szülő!
Hál Istennek utána egy perccel már vigyorgott! Remélem, nem lett semmi baja!?

GYönyörűek a babaák!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok,itt vagyok megint!

Egy hétvégén nem írok és nem győzöm követni az eseményeket.

Köszi az aggodalmat,nem folyt ki a szemem,így az üvegszemgyártók sem rajtam fognak meggazdagodni :wink: Sírtam volna,ha ki kell cserélni,mert ami egyedül szép rajtam az szemem,bár ez az utóbbi napokban nem látszott.
Ráadásul szombatra nagyon bedurrant egy nagy véres maszlag volt mindkettő helyén és így mentünk gyereklátogatóba..nem ijedtek meg..

Tök jó hétvégénk volt,szombaton ültetgettünk tavaszra(képzeljétek a bestia gyerek a szomszédban ebédelt,babgulyást és lángost,furcsa volt nélküle ebédelni)vasárnap meg apa elvitte Mankát lovagolni,utána meg bábszínházba a Békási művházba,nagyon élvezte.

Izgulok,mert Mandula ma ment először uszodába az ovival.Nem ismeretlen számára a víz :D néha azért megfürdetjük..Meg már a tengert is megjárta,meg bébiúszásra is jártunk,de hát tudjátok,nagylányosan még nem csinálta.

Tünde!
Kitartást az elhatározáshoz,biztos menni fog,6 kiló meg gyorsan leszalad..igazság szerint én azt gondolom,hogy a mi életvitelünkkel,meg életkorunkkal(viccen kívül) életmódváltásra van szükség ahhoz,hogy a fittséget és a jó közérzetet hosszú távon megtartsuk. 20 évesen az ember szinte semmit nem csinál magával és jól néz ki,aztán 30hoz közel már csak az látszik,ha nem foglalkozunk magunkkal..Sajna.

Reszketés
Én is vacogtam császár közben,mondták,hogy miért,de már elfelejtettem.És utána még jó sokáig reszkettem,vacogtam,Tamás szerint ez volt a legrémísztőbb.Kérdezzük meg Ritát,hogy mi ez a reszketés.
Tényleg RITA!!Mitől reszkettünk császározás közben és utána?

Ancsaboszi! Kérdezted,hogy szeretnék szülni..azt szeretném,ha a kiírt időpontban dec.11-én,vagy pár nappal később, kb. 4 óra alatt megszünlém Borókát :D(ahogy Mandulát is kb 5 óra alatt szültem volna meg,ha nem kell császározni,teljesen eltűnt méhszájjal és 4 óra vajúdással).De ha túlhordom-ami benne van a pakliban-akkor tőlem jöhet a császár,mert karácsonykor én már szeretnék itthon lenni,babástól,amit ez az uh.szerinti dec.21-es időpont-mint a szülésvárható időpontja- nagyon fenyeget.
Szóval nekem már nem elsődleges szempont az szülés átélése :oops: ,hanem a közös karácsony átélése a cél.
A férjem szerintem császárt szeretne,mert fél,hogy úgy járunk mint Mnakánál,hogy nagyon készülünk,nagyon vajúdok,aztán egyszer csak kb.20 perc leforgása alatt elvisznek műteni..

bébitornázó
Csatlakozom Monacs barátnőmhöz,mi is vettünk anno,olcsó fajtát a Corából és mandula nagyon szerette.

STEFFI!!!

Martin gyönyörű és nagyon ügyi,hogy már fejemelgetéseket csinál.
Anyós témában meg itt aztán lehet fröcsögni :D :D
Sajnos ez általános tendencia,hogy a férjek anyukái nagyon nehezen,vagy egyáltalán nem emésztik meg,hogy a fiuk életében egy másik nő és egy gyerek előtérbe kerül.Sajnos a férjeink sem tanulták meg(iylen anyák mellett nem csodálom),hogy néha bizony ki kell állni a feleségük mellett,ami konfliktus felvállalását is jelenti néha.Én tudom,bébi miről beszélsz,az én anyósom sajnos übereli mindenkiét(ezt a férjem is beismeri,de nem tesz ellene).Javasolni csak azt tudom,hogy bizonyos dolgokért,amit tényleg nagoyn fontosnak tartasz(találgatások időpontja,gyereknevelési elvek),ahhoz ragszkodj és állj ki mellette,még akkor is,ha ez néha összetűzéshez vezet a pároddal,mert sok idő múlva,de meghozza az eredményt.
Nem azt modnom,hogy veszekedni kell,de nagyon határozottan meg kell húzni a vonalat.
De a legfontosabb,hogy szard le,mit mond,csináld úgy ,ahogyy jónak látod.
ja, ésm i is magunk közé vettük anno Mandulát,semmi baja nem ovlt,hogy ott aludt,simán áttettük a saját szobájába és ágyába..de nem garancia,hogy minden gyerek ilyen
:wink:

Hiányolom köv.embereket:Veronika,Andry!Cinicin!Lilluska!!
Kérem igazolják hiányzásukat!!!!!

üdv,durca

Kép

Kép
durca

DÓRA!!!!

NYUGI,nálunk is előfordult,méghozzá kétszer.Egyszer mellőllem lefordult álmában,egyszer meg apa bealudt és a gyerek még nem tudta,hol az ágy vége!!!!
Majd belebetegedtem!
másodszor elvittem a jánosban,hogy nézzék meg,de csak meglaoogatták és közölték,ha változást látok a gyereken menjek vissza.

nyugi,sokmindent kibírnak!!!
durca

Kép

Kép
durca

Dóri,

ne izgulj, a gyerekek gumiból vannak. Ha ez megnyugtat, én BELEVÁGTAM AZ UJJÁBA körömvágáskor. üvöltött szegény, nem is kicsit. :oops: :cry: :oops: :cry: rémesen éreztem magam, de 1 perc múlva el is felejtette...

és tök ügyi, hogy meg tud fordulni!!!! no meg Orsi Pannija is! remélem mi is hamar csatlakozunk, és nem korlátozza Pannit ez a hipotónia nagyon a fejlődésben.

szóval ne aggódj, és szerintem is csak akkor vidd el dokihoz, ha bármi változást látsz rajta. vagy kérdezd meg a védőnődet, ő biztos okosabb, mint én... :)
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Durca! De jó, hogy végre hallani felőled! :wink: Olvasom, hogy jártatok Mandulával bébiúszásra, hová jártatok? Tetszett?
Én is tervezem majd Kukimakit (ez a legújabb neve Kolosnak :lol: ) vinni. Ugye 3 hónapos kortól ajánlott, előtte még nem?

Anyóstémában megint kivétel leszek és erősítem a szabályt. Nálunk nincs gond eddig. Szerintem imádja Kolost és ez a lényeg. De Velem sincs baja érzésem szerint és teljesen egyetért a nevelési módszereimmel. Nem tudom, hogy mit tennék, ha a helyetekbe lennék, de az biztos, hogy nem szabad idegeskedni, ezt leginkább Steffinek üzenem, mert elmegy a tejci. Valahogy próbálj felülkerekedni a témán és csak a picúrkára koncentrálj!!!!

A játszószőnyeg az a hempergős valami, amihez játékok is vannak? Ezt hány hónapos kortól élvezik a picik?
Kolost még men igazán kötik le az ágya felett, illetve mellett lévő játékok....viszont mostmár nagyon ügyesen nézeget és követ a szemével és hangokat is formál, szóval szerintem már beszélget is :lol:

Csajok! Van aki közületek beadatta a PREVENAR oltást a picinek? Ez a pneumococcus elleni, tüdő és agyhártyagyulladás ellen véd.
marcsim

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: