A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

és elég fura, hogy Bálinttal sosem voltak olyan gondolataim, hogy mi lesz, ha az elsö 3 honapban történik valami... teljesen biztos voltam benne, hogy minden rendben lesz vele. most meg sokszor eszembe jut, hogy hu, még semmi nem biztos, mi lesz, ha ..... Kétgyermekes anyukák, ez is normális? :( :(
fibi

fibi,
én uezt éreztem......b-nél a világon semmi hülye gondolatam nem volt.....eszembe nem jutott hogy első 3 hónap......most meg :? :? tiszta dili voltam :cry: kb 6 hetes voltam és volt vagy 10 pozitív tesztem mire valóban el mertem hinni hogy sikerült :oops: de akkor még csak elhittem,utána jött a para :roll:és nem tom hogy normális e de engem nagyon meglepett :oops: erre nem számítottam :shock: már magamon kiakadtam :evil:
Vendég

Fibi, ugyan én még csak 1,5 gyerekes vagyok, de normális, hogy aggódsz, hiszen pontosan tudod már, hogy "mit veszíthetsz"... de nyugi, nem lesz semmi baj!!! :)

szia Greenolive! hát én már majdnem megszülettelek :lol: és hogy fogják hívni a lánykádat? mesélj a nagyfiadról is, hogy viszonyul a pocakodhoz?

Gabi, képzeld, nekem az első harmad is teljesen kellemes volt, az ég világon semmi rosszat nem éreztem! legfeljebb azt, hogy kicsit lelassult az emésztésem :oops: de meglepően jól vagyok, nem is álmodtam, hogy a terhesség ilyen tehermentes is lehet :D de ez az ajándék kell is, különben nem bírnám Istivel a full-programot, sőt, az úszásra már nincs is energiám :?

de. voltunk lovagolni, és csodálatos volt! én még ugye sose ültem lovon, és hihetetlen volt látni, hogy az alig kétéves nagyfiam milyen délcegen, bátran üli meg szőrén a pónit :D mintha erre született volna! (mondjuk ezek különleges meg nagyon tanult állatkák voltak, nagyon figyeltek a kis utasukra :D) felült egy nagy lóra is, de ott ült mögötte egy nagyobb kislány, a játszóház vezetőjének a lánya, aki már pici kora óta lovagol. és adtak Istire védőmellényt meg sisakot is, és szépen vezették a lovacskáját, és kicsit ügetett is, nagyon élvezte, hangosan kacagott! :D
nem bírtuk végig a teljes programot, a kézműves rész nem érdekelte Istit, a pónikocsizáshoz meg tök fáradt volt már, az még 1 óra lett volna (az egész 9-13h-ig tart). szeretnék minél többször menni Istivel, annyira nagy élmény volt!
és ha valaki esetleg szombat délelőtt ráér, és nincs neki nagyon messze Herceghalom (Bia után köv. falu az 1-es főúton), akkor jöjjön velünk lovasjátszóházba :) bátor anyukák/apukák szintén felülhetnek a lovacskákra! és ami nem lényegtelen: a beugró családonként, és nem gyerekenként van :)

votiv 8)
votiv

Szerintem is természetes az aggódás , mindegy hányadik gyerköc!
Az én aggódásom most , hogy a legutóbbi ( 28 hetes ) Uh n még nem fordult be Nóri ( Votiv! Nóra lesz ) , azóta meg nem tudom eldönteni , vajon befordult-e .
Bár doki mondta még bőven van ideje , de azért jó lenne minél előbb írányba lenni :)

Áron jön magától puszit adni pocakra , és mondja hogy "baba " , nagyon édes .
Áron is egy örökmozgó , mostmár napi egyszer alszik csak , ebéd után , de jobb is így jobban tervezhető a nap .
Most bújtak ki a szemfogainak csücskei , ezeket is megszenvedtük kicsit , ilyenkor kevesebbet eszik .
Rengeteget beszél , szinte mindent utánoz amit mondunk ,szóval már oda kell nagyon figyelni :)
Szókincsét már nem is irom , de tényleg nagyon sokm mindent mond.
Ha nem bánjátok majd teszek fel képet a nagyfiúról .

Kórházi kérdés : az apás zöld ruhát újra meg kell venni , vagy jó ami megvan ?
greenolive

green,
ezen már én is aggódom így 9 hetesen :lol: :lol: :lol:
ruha:hát én nem tom mert nekünk nem volt :oops: apának vittünk egy tiszta melegítőt és azt vette fel és jó volt :D
Vendég

Votiv,
jol megfogalmaztad, ez lehet az oka, hogy tudom már, mit veszithetek.... és olvastam is valahol, hogy a második gyerekkel aggodosabbak az anyák :roll:
Ez nagyon jo, hogy Istinek igy tetszett a ponilovaglás :D :D

Gigi,
én is meglepödtem magamon, hogy mik ezek a kételyek :?

Green,
Áron és Nora: nagyon szép nevek :D
fibi

Kép Kép
greenolive

Íme Isti, Sárival, a Magdi hátán, kissé túlméretezett tökfödőben :D

Kép Kép Kép Kép

votiv 8)
votiv

Votiv !Ez a progi nagyon jól hangzik , tölünk nincs is olyan messze , majd tavasszal lehet csatlakozunk . :wink:

Fibi ! Köszi :) És apróság , de visszafelé majd azonosak :)
greenolive

Green,
tééényleg, azért (is) illik annyira egymáshoz a 2 név :D :D
Nagyon szép kisfiad van, gyönyörü kék szemekkel :D :D

Votiv,
tényleg kicsit nagy a tökfödö :lol: és mennyire gyönyörü ez a ló!!! ugy látszik, ma csak áradozni birok :lol: jut eszembe, ma még nem is sirtam :lol: :lol: :lol:
fibi

Sziasztok, megjártuk Veszprémet, elhoztuk az új kocsinkat!!!! :D A yaris két gyerekhez meg cucchoz már nagggyon pici volt, most van egy corollánk, és a csomagtartójában bálozni lehet :D bár ahogy ismerem magunkat, ezt is dugig fogjuk pakolni, de végre befér a két gyerek mellé egyszerre az utazóágy ÉS a babakocsi is.

Green,
Áron nagyon jóképű nagyfiúvá cseperedett, és látom, nálatok is nyerő a túrórudi :)

Votiv,
nagyon jól hangzik a lovas játszóház :) Isti nagyon komoly lovas :D nagyon jók a képek

v
kisün

Kisün,
én is imádom a toyotákat :D
fibi

Szép fiúcskák és szép lovacskák :)

indianyo

Zsanci!
Relax csoport jó ötlet, támogatom. Apósomnak van jó házi vörösbora, a vérszegénységetekre, én majd málnalevél teát szürcsölgetek! :wink: :lol:

Andi!
Üdv itt! Írj magadról többet!!!

Gabi!
Nagyon jó anyósod lehet, ha ilyen szép lépcsőt érdemelt :wink: Dorka továbbra is egy angyal, és hát hogy már mondja, hogy szeret!!!! Elolvadnék....

Votiv!
Hű, ez nagyon klassz program lehetett, Isti igazi kis dalia! :D

Fibi!
Én nem éreztem ezt, talán mert nem tudtam még, hogy terhes vagyok :lol: :lol: :lol:
Egyébként ez teljesen normális!!!
És az is, hogy a tejcsid íze megváltozik. Minden gyerek másként reagál rá. Enyém gyerek a mai napig nem vette észre :lol:

Vera!!!
Gratula az új autóhoz! Férjemnek nem is mondom, imádja a Corollákat :wink: Még a végén megint elkezdi bújni a használtautó.hu-t.

Greenolive!
Gyönyörű kisfiad van! És ne aggódj, Bazsó nekem sem fordult be még a 28.héten, aztán később megtette!

Zsanci!
Nekem is hányingerem volt, és állítólag csajszim lesz :wink:
Férjurad mit szólt a hírhez?

Kép
Kép
zuzmo1

Anyukám ma feljött hozzánk, ijenkor vesz egy csomó "szakirodalmat" (értsd: Story, Kiskegyed) na, most megint képben leszek! :lol:
zuzmo1

ilyenkor :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
zuzmo1

Zuz,
mi is az anyukámtól kapott szennylapokat bújtuk ma vacsora közben :lol: párodnak üzenem, hogy nagyon jó autó-ízlése van!

Fibi,
nekünk a yaris volt az első, de nem az utolsó, és azóta már a tágabb család kezd eltoyotásodni :D

Gabi,
azért eszméletlen, hogy néhány hete még a ház alapjaival küzdöttetek...
Úgy látszik, hogy a Dorkák, Dócik és Dórák hasonló illetőkkel barátkoznak :D
kisün

hohooo, porognek itt az esemenyek :D

akkor sorban:

Zuzi, ez tenyleg nem batorsag kerdese!!! volt eloszor a ketelkedes, h biztos, h a korhaz-e a legjobb (ehhez mondjuk kellett az is, h felidoben ott alltam orvos nelkul, mivel az addigit otthagytam, arrol meg fogalmam sem volt, h akkor kit is valasszak). aztan ahogy egyre tobbet olvasgattam, egyre inkabb erosodott a meggyozodes, h nem az a legjobb. hanem van masik, szamomra sokkal szimpatikusabb es jarhatobb ut. aztan a tanfolyam vegkepp meggyozott, es nem hagyott SEMMI ketseget. utana mar csak azon drukkoltam, h a 37. hetig mindenkepp kibirjuk egyben (mert ugye addig nem lehet otthon). szoval ez ugyanugy egy erzes v hit v nemtommi, mintha vki ugy gondolja, h neki(k) a korhaz a tuti nyero.

Zsanci, de rossz ezt olvasni, h ilyen felelmek munkalnak benned :(. nagyon nem jo ez igy. nem szabad(na) teret engedned ezeknek, mert csak nehezitik az eleted. jo tudom, h te is tudod ezt, meg persze azt is, h nem eleg tudni, hisz attol meg nem mulnak el. ha a relax tenyleg segit, akkor probalj meg vhogy eljarni. v legalabb otthon lazitani, es pozitiv gondolatokat sulykolni magadba. nagyon sokat szamit a hozzaallas!!! ketszer kepes voltal a szulesre, harmadszor is az leszel, ket gyereket elvezetgetsz, harmat is el fogsz tudni! elhiszed? (mondd azt, h EL, jo? :lol: na meg tegy is ugy... :D)

Gigi, gratula innen is! ezek szerint nem birtad tovabb... :lol:

Dora, de jo, h ilyen jol erzitek ott magatokat :)

Zuz,
gatmetszes: hat tenyleg nem tul jellemzo: 3000 szulesbol 7x fordult elo (tizenvalahany ev alatt). csak akkor vagnak, ha tenyleg indokolt. repedes persze elofordul (nemtom, milyen aranyban), ilyenkor v varrnak v nem: ez fugg a repedes milyensegetol, ill. megbeszeles fuggvenye is (ha vki ugy erzi, h akkor ott nagyon nem, akkor nem :)). en repedtem picit (amin egyaltalan nem csodalkozom, tekintve, h B feje-teste egy nyomas alatt csusszant ki, amint megerkezett a ba'ba :D; es ez utobbibol az is kovetkezik, h gatvedelem annyi volt, amennyire en kepes voltam (a baromi nagy tapasztalattal a hatam mogott :mrgreen:)) aztan kaptam osszesen vagy 2 oltest.
bcg es pku: az oltast a gyerekdoki adta be (erdemes tudni, h ezt 6hetes korig kell megkapniuk a picuroknak, vagyis egyaltalan nem muszaj ott gyorsan a korhazban alig megszuletve), a pku-szureshez meg a vedono vette le a vert, es mi kuldtuk el a laborba.

Fibi, nemtom, de mint mondtam, sztem nem batorsag kerdese! es sztem neked menne :D ero-meritesre javaslom a tanfolyamot, ami otthonszules nelkul is nagyon tanulsagos :)
Balint tenyleg igy mondja a tejre, h nem jo? nem semmi :(. es kevesebbet is szopik? v a nemjo tej is tej azert? :wink:
ja es en meg mindig azt gondolom, h nagyon klassz helyen laktok. ha megbaratkozol az ottmaradas gondolataval, nem hiszem, h megbanod :D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Sziasztok!

lovas jatszo nagyon kiraly es tok jok a kepek :D

Recca,
tok jo olvasni, erezni ezt a nyugit ami jon az irasaidbol :) :)

Babasok,
NYUGI!!!!!!!!!!!!! :)

Kisun,
vezetni meg nem vezettem Toyotat de eddig csupa negativ tapasztalatom van - egyszer Corolla fekezett elottem telen ugy hogy mar csak beleszallni lehetett es belem is belemjottek hatulrol :evil: tudom h ez szoftverhiba de akkor is :? meg ugye 1literes Yaris nem egy eromu :) es mindig olyankor fogtam ki amikor nagyon pattanni akartam :D de alairom h en sem vagyok egy mintaautos - bar igy bebivel szint csak arnyeka vagyok onmagamnak :lol:

nyugodalmas joejt! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Recca,
köszönöm! sikerült kora reggel könnybelábasztanod :lol:
az az érdekes, hogy TUDOM, hogy nekem itthon lenne a legjobb, de nem merek belevágni, ezért gondoltam, hogy bátorság kérdése is. Amikor itthon megindultak a fájások, és elindultunk a H-ba, már a Gödöllö táblánál leálltak a fájások... mert kizökkentem a nyugibol, és eleve nem rajongok a korházért :? Ma éjjel meg azt álmodtam, hogy bent vagyunk a vajudoban sokan, mindenki szép lassan megy a szülöszobára, én maradok utolsonak. és amikor mindenki kimegy a szobábol, akkor indulnak el a fájások. szal egyértelmü... Nekem a sogornöm is bezavar a képbe (tudod, mind a hármat otthon szülte), és elég vehemens modon akart rábeszélni :roll: elmesélt szinte mindent amit a tanfolyamon tanultak, ami majdnem meggyözött anno. csak Szadárol elég soká tartana berobogni a H-ba, ha valami gebasz van. bár ez csak kifogás, tudom... Bocs, hogy hosszu lett. lehet hogy mélben kellene folytatnunk? :wink:
Tejecske: ritkábban szopizik valamivel, és néha fintorog, de nem zavarja, mert ma éjjel is 4x kérte.

KépKép
fibi

Jó reggelt!

Ez nagyon érdekes,mi is 2hete csatlakoztunk a toyotásokhoz :lol:
Eddig elképzelhetetlen volt,hogy japán kocsi kelljen a férjemnek.
Na de most,hazajött egyszer a munkából és közölte,hogy ezt nekem is látnom kell.
Igaz tervbe volt véve a kocsicsere,mert szegény alfánk túl alacsony a dömösi földúthoz/ :( /.
Most már imádja a japán kocsikat :wink: :lol:

petergabi

Pocakosok:
szerintem teljesen normális az aggódás.
Én is azt hittem,hogy Dorkánál pár hét alatt elmúlik,hiszen 2szer végigcsináltam már.De nem így lett.Egyre inkább paráztam mindentől,ahogy közeledett a szülés.
Votivnak igaza van,tudjuk,hogy mit veszíthetünk!!!
Ebbe nem mennék bele mélyebben,tekintettel rátok.
Viszont tessék bizonygatni magatokban,hogy minden a legnagyobb rendben lesz.Nem véletlen,hogy most és nálatok jelenkeztek ezek a babák! :)
Tudjátok,ezt tapasztalatból mondom,csak így tudtam végigcsinálni a 2.terhességet!
Én minden esetre nagyon szorítok++++++++++++++

petergabi

index kép teszt
fibi

Fibi,
csatlakozok Rechez, szerintem menj el a tanfolyásra, ha van rá lehetőséged, ártani semmi esetre sem árt! :D És lehet, hogy ott benned is eldől, hogy akarod-e, vagy biztonsággal kimondod, hogy jó lenne, de mégsem vállalod. Azért rokontól hallani más dolog szerintem :)

Gabi,
üdv a toyotások közt :lol: Nektek milyen?

Rekuc,
nekünk 1.3-as yarisunk volt (az azért 86LE), no meg az a tapasztalatom, hogy a kocsid nagyjából az, amit te kihozol belőle :D Ballagtunk hazafelé az autópályán 130-cal, erre jól megelőzött minket egy 1l-es yaris :shock:

v
kisün

Gabi,
egyébként pontosan arra gondoltam, hogy te túl jól tudod, mit veszítesz :(

v
kisün

Kisün,
ha elmennék a tanfolyamra, engem biztos meggyöznének, hogy ne a H-ban szüljek :)

és ha BS ide jönne a házunkba, én tuti itthon szülnék :D öt nagyon megszerettem 8)
fibi

na, tegnap jol elkiabáltam a hányinger dolgot... este is, és ma reggel is eléggé émelygek :? akkor mulik el, ha kekszet meg sajtot rágcsálok. kakis peluscsere király ilyenkor :roll: :D
fibi

Sziasztok!

Kisun,
azer' mondom h szoftverhibas :D :lol:

86hp-ra irigy-irigy szmajli - nekem 1,4-es koszos tuzpiros seat :D de csak 75LE - de lehet h jobb is :lol: :lol:

hogy fert yarisba egy gyerek is cuccostul??? minket yaris-szal hozott haza egy ismeros korhazbol- belul tok jo tagas erzet volt de gyakorlatilag a hattamla mar a kocsi vege volt es korhazi motyo kitoltotte a csomagteret
viszont belul tok kiraly volt :wink: :D

Gabi,
Nem véletlen,hogy most és nálatok jelenkeztek ezek a babák - ez tok igy van;kivancsi vagyok en mikor kapok es hogyan meg ilyen ajandekot :D

szep vasarnapot mindenkinek!!! :D

Kép

Kép

szrekuc

Jó reggelt mindenkinek!

Biztos vagyok benne, hogy igazatok van abban, hogy a többedik szülésnél már a tapasztalatok birtokában esetleg szorongósabb a szülés előtt. Pl. én egyáltalán nem parázok (igaz, még messze is van a szülés), mert fogalmam sincs, hogy milyen lesz. Inkább kíváncsi vagyok. Valahogy eszembe sem jut, hogy esetleg valami baj lehet. Az utániaktól sokkal inkább tartok. Ez a szoptatás-ügy kicsit szorongat, mert nagyon szeretnék szoptatni, de hát hallom a nehézségeit is...
Én is sokat gondolkodtam az otthonszülésen, mert ugyebár pszichoszakon eléggé "reklámozzák", legalábbis sok infót lehetett róla hallani és nagyon szimpi volt. Aztán beszéltem róla a férjemnek és ő teljesen elutasította. Én meg megértem az aggodalmait, és nem szeretnék semmi olyasmit, amitől akár csak ő is parázik. A későbbieket pedig meglátjuk majd biztos az első után.

Iszonyú büszke vagyok magamra! :D Ugyanis reggel a mérleg egy hét elteltével sem mutatott nagyobb értéket. Vagyis beválik az egészséges táplálkozás projectem. 8) És ráadásul szeretem a müzlit tejjel, erre közben rájöttem. Néha rámtör ugyan az édességvágy, de akkor kitalálok valamit. Pl. az egyik technikám, hogy iszom egy pohár kakaót. Persze hízlal az is, de még mindig jobb, mintha egy tábla csokit nyomnék be.

Kép
Kép
tinu

Fibi,
ezt szerintem addig nem tudhatod pontosan, amíg el nem mész a tanfolyamra :) Nem külső meggyőzőerő kell hozzá, hanem az, hogy te magadban 100%-ig biztos legyél, hogy igen, ezt szeretnéd. :)
kisün

Rekuc,
ééééértem már :lol: kicsit lassú vagyok ma reggel, még nem bootoltam teljesen :) Egy gyerek cuccostól yarisba: ügyesen :mrgreen: Kettő gyerek cuccal: lehetetlenség :) Ezért is váltottunk, mert egyébként imádtam!!! Tegnap ott zokogtam fölötte, még jó, hogy a családban marad (párom szüleié lett), mert különben nem tudtam volna elengedni... de hát egyszer a yarisok is kirepülnek :)

v
kisün

Fibsz,
nekem legszebb hanyos emlekem az, hogy a suliban ment az ora rendesen, egyszer csak kozoltem sracokkal, hogy bocsi,rohanas - meg epp idoben elertem a klotyot :lol: ok meg csak neztek h mi van
igaz reggelire bananos joghurtot ettem - ugyh nem csodalom :lol:
egyszr meg ecseri uton kellett kiszallni metrobol rohantam fol es ott ert a dolog vmi parkoloban :oops: (s senkit nem erdekelt :( pedig akkor mar latszott a pocak) ja es ha jol emlekszem ugyanezt eljatszottam nepligetnel is :D :D :D
franya gyomorsav... (bocs a beszamoloert en utolag ezeken mar jol szorakozom :D)

ragcsalj akkor kekszet meg sajtot meg sajtos kekszet :D remelem hamar elmulik :D

Kép

Kép

szrekuc

Tinu :)

Alma-körte összepárol pici vízzel (csak hogy ne égjen oda) - lehet ízesíteni fahéjjal és valami édesítőszerkezettel, de nincs rá szükség igazából, mert finom édes ez így is - és össezturmixol. Lehet fagyasztani - úgy fagyi - és hidegen-melegen csodajó! Tudják a babák, mi kell nekik :) No és sült tök is jó ám édesség gyanánt :)

Én annyira jól tudtam, mit kell enni, hogy ne hízzak, oszt' mégis eeeeeeennyi sok rámugrott :( SZóval ne nagoyn aggódj, örülj, ha nem ugrik sok súly, de ne bánkódj, ha mégis, ez ALKATI kérdés!

indianyo

Fibi,
kakis peluscsere... ne is mondd... nálunk az első 3 hónapban párom vakarta ki Dócit a kakiból, ha otthon volt :lol:
kisün

sziasztok,
Fibi,
én is igy kezdtem, tökre örültem,h most megúszom a hányinger...
de nem...és most már ott tartok,h kaját sem tudok csinálni...még a kajamelegités is nehéz!!!

Srácok, Áron, Isti nagyon klasszak...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok,

azt szeretném kérdezni, hogy szült-e valaki dr. Urbán Mártánál, és ha igen, mik a tapasztalatai. Pár hetem van már csak hátra a szülésig, de a legutóbbi vizsgálatnál bebizonyosodott, hogy nem a megfelelő orvost választottuk. Azért őt választottuk, mert mindenféleképpen a Szent Imrében szerettem volna szülni és nőnél. Az egy dolog, hogy a magánrendelésre az előre egyeztetett időponthoz képest rendszeresen 2,5 órás késéssel lehet bejutni, de ha már alkalmanként kifizetünk 6000 ft-ot, legalább egy kérdést legyen szabad feltenni. A modora egyre lekezelőbb, a stílusa lassan minősíthetetlen lesz. Eleinte még kedves volt, gondolom így szoktatja magához a betegeket, de az idő múlásával egyre többet engedett meg magának. Legközelebb már köszönni se fog?
Amúgy nem értem, hogy milyen alapon tartja a terhesgondozást kizárólag a magánrendelőjében. Egyre jobban félek a szüléstől, mert az embernek nem egy ilyen gúnyos és türelmetlen orvosra lenne szüksége élete legszebb és egyben legnehezebb pillanatában. sajnos most már késő másik orvost választani, a következő gyermekemet biztos nem dr. Urbánnál fogom szülni. Csak remélni tudom, hogy szakmailag többet ér, mint emberileg.
elsoszulo

Szia Elsőszülő!

it nagyon sokan szültek UM-nél, és csak jókat mondtak róla. sajnálom, hogy ilyen pokróc veled :( de bíztatlak, hogy ez még "nem jelent semmit", az én dokimmal szemben is voltak kétségeim a terhesgondozás alatt, de a szülésen egész más volt, nagyon megnyugtató, alapos, rendes. és persze végül csak ez számít, hogy a nehéz helyzetben milyen.
de majd jön sok UM-nál szült kismama, és megnyugtat jól :)
és mennyi idős a pocakod? ki lakik benne?

votiv 8)
votiv

Elsőszülő: nos, én is UM-hoz járok, és nekem is voltak már ilyen jellegű tapasztalataim vele, mint amit leírtál, de azért azt gondolom, hogy sok múlik a másik fél (az én, illetve te) éppen adott pillanatbeli érzékenységén is. Azt nem hiszem, hogy édesgetéses taktikája lenne, inkább úgy lehet, hogy neki is vannak rossz napjai, mint bárkinek. Azt én is látom, hogy milyen iszonyú sokat dolgozik, nyilván nem lehet minden pillanatban csúcsformában. Ez szerintem másnál is így működik. Másrészt nekem volt már olyan tapasztalatom is, hogy alig negyed órás csúszással már bent is voltam. A férjem le is késte majdnem az UH-ot, mert ő meg lazára vette az odaérést. :lol: Persze megnyugtatni csak a többiek tudnak, mert én is az első gyerekem várom és még a szülés előtt vagyok...

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Tinu, en is igy voltam szules elott! Inkabb kivancsi es izgatott voltam, mithogy feltem volna. Sot, mikor a magzatviz elfolyt, akkor tisztara bezsongtam es oda voltam meg vissza, hogy nemsokara talalkozhatok a lanyommal. :D Mar tobbszor belegondoltam, hogy milyen erzeseim lesznek majd a masodikkal, hogy mar tudom milyen szulni. Valahogy arra jutottam, hogy olyan mint az elsonel.:) Szerencses tipus vagyok, altalaban torlodnek az agyambol a kellemetlen emlekek. De valahogy a szulesi fajdalmak nem is voltak olyan kellemetlenek, mert ugy probaltam felfogni, hogy kozelebb visznek a kislanyom megszuletesehez.
Az a baj, hogy nekem mindent olyan konnyen ad az elet, nem kellett meg megharcolnom igazan semmiert. Szules elott azert fohaszkodtam, hogy legalabb a kislanyomert kelljen "megdolgoznom". Hat ez sem igy lett ! :roll: Ot es fel ora alatt szuletett meg Kati. :wink:
Persze megertem, hogy akinek nagyon elhuzodik a vajudasa az felve tekint a kovetkezo szulesre. :( Hosszu orakon keresztul azert nem semmi lehet kibirni. :( De megeri!!! :wink:

Elsoszulo, en is UM-nel szultem tavaly augusztusban. Sajnalom, hogy rosszak a tapasztalataid. Teny, hogy nem egy anyaskodo tipus, de szakmailag nagyon kivalo! Szoval lelkizni vele nem nagyon lehet es csak a legszuksegesebbekre szoritkozik. Nekem valaszolt a kerdeseimre, de volt amit inkabb a szulesznommel beszeltem meg. :wink: A szulesnel rendes volt, biztatott. Egyebkent csak egyszer-ketszer vizsgalt, meg a kitolasnal volt jelen, egyebkent a szuleszno volt velem ( na meg a ferjem).
A maganrendelesre erdemes az elso idopontokra bejelentkezni, fel negyre, negyre, mert akkor meg nincs vagy csak kicsi a csuszas.
Sztem a legtobb nepszeru orvosnal sokat kell varni a maganrendelesen is, nem csak UM-nal.
Irj magadrol es a pocaklakorol!

Votiv, Istipok ugy ulon a lovon, mintha nem eloszor csinalna!:) Tok jo hogy van ilyen lehetoseg a kozelben! Fejleszteskepp jartok vagy csak ugy szorakozasbol?
Greent is kihagytam multkor... :oops: Hihetetlen mennyi kismama van! :lol: Nem akartok osszejonni egy kozos fotora? Meg egy pocakot sem tettetek fel!!! :(

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dóra: de érdekes, hogy azt írod, neked mindent könnyen ad az élet. Mi mindent adott? Nagyon kíváncsivá tettél. Olyan ritkán találkozni olyan emberrel, aki azért elégedetlen, mert túl könnyen mennek a dolgok. :)

Közben "fogyis" muffint sütök. Almás-mézes és a fele liszt teljes kiőrlésű, tetején barna cukor. Muszáj néha kirúgni a hámból. Meg holnap megyek Pécsre és olyan hosszú az út odáig... De ha nem sikerül finomra, akkor már be van készítve egy másik recept, amelyik szintén almás, annak meg egészét teljes kiőrlésűből fogom csinálni.

Kép
Kép
tinu

Fibi :) Tetszik az új avatarod! :D :D Émelygés ...ááá.. kár, hogy nem úsztad meg :( de az a jó, hogy észrevetted, mi használ ellene! Keksz és sajt rulez :D És Bálintod igazi ciciimádó, ha semmi sem zavarhatja a szopizásban :D

Votiv :) Lovas progi nagyon rulez, tetszenek a képek :D és Istit is sikerül kifárasztani :wink:

Vera :) Gratula az új kocsihoz! vagy inkább családtaghoz? :lol:

Green :) Áron nagyon szépséges kiskrapek! És jó kertészlegény is, ahogy látom :lol: Nóra név klassz :D

Tinu :) Súlyhoz gratula! És kakaó nagyon nyami :D Indinek igaza van, érdemes odafigyelni, de parázni nem :wink: és néha jöhet a muffin :P
denizsa

Első tepsi muffin mehet a kukába. :cry: Az alma nagyon cselesen annyi levet eresztett, hogy szívószállal lehetne csak kiszivornyázni a sütőből. Szóval jöhet a takarítás, mosogatás, és aztán újra próba...

Kép
Kép
tinu

Tinu :) Ez ám a hatékony diéta :wink: :lol: :lol: Drukk a következőhöz, az már jól megérdemelt süti lesz!
denizsa

Sziasztok !

Köszönjük a dicséreteket , kedvesek vagytok :wink:

Elsoszulo ! Bár én nem ismerem a dokidat , de sokan szültek nála , majd ők biztosan jobban megnyugtatnak .

Szülés : nekem az első annyira könyv szerű volt , 10-12 órás vajúdás ( de az eleje laza , legalábbis az én mensi görcseimhez képest :)) . Remélem a második is ilyen lesz , csak rövidebb , 8-10 óra :) Ja és jó lenne elkerülni a gátmetszést , én megint megtezsek majd mindent .
Erről jut eszembe a masszázsolajat továbbra is a Medimomban lehet beszerezni ? És csak akkor mikor ott van Nyulas Jolán ?

Kisün ! Gratula az új kocsihoz . Mi is most veszünk , csak még a hitelen ülnek ....Végül Skoda Fabia Kombi lett , de mi is kacérkodtunk a Toyotával .

Tényleg és Moose ? Ő is eltünt ?

Fibi ! Egy darabig nekünk is ment a szoptatás , kb . 3 hónapja hagytuk abba . Áront nem zavarta , sőt , mikor terhes lettem még napi 6* szopizott , aztán én csökkentettem , először az éjszakaikat , majd napi kettő maradt meg , reggel és este . Ekkor csökkent a mennyiség is , aztán szépen lassan elhagytuk . Ha nem jött volna kistesó lehet tovább szoptattam volna , nem tudom . Viszont mostár azt sem tudja mire való a cici :) Próbáltam párszor de fogalma sincs :)

További kellemes vasárnap délutánt !
greenolive

Sziasztok!

Kedves Elsoszulo :)
en is UM meg tesom is es abszolut pozitiv tapasztalat volt szulesnel is es utana is es tenyleg nagyon jo es korrekt orvos
remelem minden rendben lesz es kerdezz tole magatol nem feltetlen mondja hanem tenyleg kerdezni kell de akkor viszont rendesen elmond mindent!!!
az meg tok jo h ha bebivel mesz aztan vissza 6hetesre vagy utana is mindig babazik veluk :)

Tinu,
muffin rulez
:lol: amikor en csinaltam eloszor nem tudtam milyebn allagu kell legyen a teszta es mivel tul folyosnak iteltem meg ezert abszolut onkentes alapon egy tonna lisztet nymtam bele :lol: eredmeny: betonkemeny lisztizu muffinok - csokidarabkakat kiettuk belole :D :D :lol:

Kép

Kép

szrekuc

tok erdekes, ahogy a szopirol irok, Fibi, Greenolive

Abel ugye tapszeres es mar mmost tok keveset eszik mg belole neha max jatszik az uveggel :(
a napi 6 szopibol pl mennyi a komoly? vagy ez csak olyan mint nekik mint a cigi a felnotteknek? :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Fibi, konnybe? csak nem terhes vagy? :mrgreen:
hat sogornodon meg elegge csodalkozom: neki kene legjobban tudnia, h ezt nem lehet rabeszelessel. persze beszelgetni lehet rola, de aztan mindenkinek maganak kell dontenie, eroltetni nem szabad, mert az semmi jora nem vezet. (ugye Kisun? :wink:) az h elmeselte, mik voltak a tanfolyamon, jo dolog ugyan, de az azert annal tobbrol szol: egyreszt az ember kicsit megismeri azokat, akik ott lesznek majd szulesnel, felteheti nekik a kerdeseit, hisz megiscsak ok tudnak a legtobbet a temarol, masreszt meg lehet beszelgetni a tobbi resztvevo kismamaval, es hamar kiderul sokan kuzdenek hasonlo dilemmakkal (v masokkal, amik attol meg szinten erdekesek). sot a tanfolyam legvege pontosan errol szol: csoportos beszelgetes. mit mondjak: nagyon erdekes volt :). tehat az egesz nemcsak "targyi" tudast ad, hanem probal lelkileg is felkesziteni :)

Tinu, hu tenyleg baromi nehez elkepzelni, h hogyan is lesz majd a kis szuszogoval. de aztan meg olyan termeszetes, mintha mindig is ezt csinaltad volna (ugye Kisun? :wink:) szoval azert ne aggodj tulzottan! abszolut belejon az ember

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Rec,
igen, pontosan :mrgreen: Bennem pl. mindenféle erőltetés elemi tiltakozást és csakazértsem érzést vált ki :)

Den,
naná, hogy családtag :mrgreen: Szóval legkisebb gyerekemmel ma kivittem nagybátyámékat a pályaudvarra :mrgreen:

v
kisün

Kisün,
hát ez az, belölem is ezt váltotta ki :? még akkor is, ha tudom, hogy jo ez a dolog, és ö elvileg jot akar. de ez empátia nélkül nem megy...
és szerintem is nekem kell biztosan tudni hogy ezt akarom e, a tanfolyam csak max megerösithet ebben, igy értettem azt, amit irtam.

Recca,
sogornöm külön fejezet :wink:
lelki felkészités jol hangzik, ilyesmire lenne szükségem :) csak nem tudom, hogy belefér e idöben, pénzben, stb.
én valojában arra jöttem rá, hogy nekem a befelé figyelést kell "gyakorolnom", szerintem az nagyon fontos vajudásnál, és az nem ment igazán idegen környezetben. vagy a fájások voltak annyira kimeritöek, hogy amiatt, ezt nem tudom... Csoport relaxon könnyü volt "meditativnak" lenni, ott még nem fájt :)
fibi

Zsan,
nekem már csak ebéd után mult el az émelygés :roll:

Green,
én is erre gondoltam, hogy éjszaka kellene kezdeni. és Áron nem sirt, amikor nem kapott cicit? hogyan vigasztaltad meg?
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: