A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Egyszerűen totálisan elbuggyantam a mindenféle itthoni dolgokban, ráadásul két napja egyfolytában fáj a fejem (naná hogy viszajött az összes migrénes hajalamom terhesség után :cry: ), ráadásul szülés után napra pontosan mint egy óramű meg is jött... Brr, hogy nem tudott még várni pár hónapot, de úgy látszik lóghat rajtam akármennyit a kicsi, nálam ez így műkszik...

Niki: Hát nemcsak a Rubint Réka tud ilyet, hogy alig hízzon, csak épp míg ő a saját kis fenekét féltette, addig nekem a pici egészsége miatt kellett diétáznom... Amúgy belőlem minimum másfél R.R. kijönne, bár őszintén szőlva feláll a szőr a hátamon attól a nőtől. Bár a múltkor elég jót röhögtem rajta, jobban mopndva amit nyilatkozott. Kezembe került egy bulvárlap a nagyiméknál erra azt olvasom, hogy császár után ő azonnal egy 1,5 kilós homokzsákot rakott a hasára, hogy minden visszaálljon és ne lógjon a hasa :lol: . Mintha ezt nem hivatalból tennék minden egyes császáros kismama hasára, megjegyzem fájdalmasabb, mint maga az össze seb és vágás együttvéve...

Bibi: küldhetek képet, de csak jó régi van, ugyanis rettenetesen utálom ha fotóznak, mondhato úgy is fotó fóbiám van, de hátha így is megismersz :-).

Zsuzsi: Nálunk egy 1400 W-os porszívó van (volt) a fiamnál is azt használtuk, alapvetően nem volt fájdalmas, csak kicsit kellemetlen. Nekünk azt mondta egy fül-orr- gégész, hogy kisebb teljesítményen nem nayon érdemes csinálni mert nincs hatása, és ha félünk tőle hogy bajt csinálunk, próbáljuk ki magunkon. És inkább az üvöltés, mint az hogy bent maradjon a váladák, mi először rosszul csináltuk, lett is a fimnak arcüreg, meg rostasejt gyulladása, utána meg ráment a szemére is, szóval utána nem aggódtunk, ha szívni kellett.

Cseppek: én is a Vasasba jártam ctg-re, mivel akkoriban a kórháznak hol volt festéke, meg papírja a ctg-be, hol nem, ráadásul a vasaba időpontra mentem nem kelett várnom. A császár lehetősége miatt meg nem is voolt szülésznőm sem. Nekem csak megkérdezték kihez járok terhesgondozásra, és én mindig az orvosom mondtam, így az asszisztens megnézte a görbét osz jónapot. A védőnőhöz is csak a ctg kezdetéig jártam, de ott sem vártam sose az orvosra, átszaladt a könyvemmel egy pecsétért, meg egy aláírásért és jöhettem is el. A cikk az újságban meg szerintem inkább a betegekre és nem akismamákra vonatkozik.

Zsu: Én most a picit egy hosszú ujjú badyba, egy plüss rugiba, megy egy kezeslábasba öltöztetem, ami nem bélelt csak kicsit vastagabb. Egy füles sapi és ennyi. Én beletettem a kocsinkba a lábzsákot mert egyrész nem olyan vastag és maga a kocsi elég vékony, így jobb ha azon fekszik, meg így nem érzem hogy kiesik a kocsiból, hiába van 5 pontos biztonsági öv benne...
Ha hallanád a lányom milyen hangokat ad ki... Szörtyög, sípol, "röfög".... Mindezt azért mert a pici babáknak orrlégzésük van a szopás miatt, és ez normális, ahogy a doktornőnk mondta. komolyan ha első gyerekes anyuka lennk már többször kaptam volna frászt hogy épp akkor fullad meg a gyerekem, miközben csak mohó a drágám, és olyan mint egy kismalac ha kajáról van szó :-).

Csibe, Cseppek, Eszter: Még egy kis kitartás és nemsoká meglesznek a babók, bár tudom a vége a leghosszabb :-).

Révi: Remélem semmi komoly baja nincs a kisfiadnak, péntekig már nincs sok idő és tőlem is nagy nagy drukk... Szakmailag tudok csak nyilatkozni a gyerekklinikáról és azt leszámítva hogy ott is kevés a pénz, amit tudnak mindent lelkiismeretesen megcsinálnak, és elég sok mindent ki is jár a professzor nekik.

Huhh, remélem mindent leírtam, rohanok, mert a nagynak ebédet kell adni...
Puszi: Ági

Ági73

Sziasztok!

romy, mi újság az autóval?

Niki, én félidőnél +3 kilónál tartottam, +12 kg lett a vége, és a 20. és 30. hét közt jött fel az összes súlygyarapodás fele, ahogy azt a könyv írja. :D

zsuzsu: az orrszívó ugyanúgy szív tudtommal, akármilyen erősségűre állítod a porszívót (a leggyengébb fokozatú szívás se megy teljesen a ketyerébe), legalábbis ez van ráírva, persze biztos porszívófüggő is. Ki kell próbálni magadon előtte.

Eszter, hidegfrontot mondják szülésindítónak, de az én gyerekem rá se bagózott, a 40. héten túl se. :lol:

9. hónapos pocakosoknak drukk és kitartás!!! Tényleg, ha a kismama betölti a 40. hetet, automatikusan befektetik (ha egyébként semmi probléma nincs)? Én Orosházán szültem, ott ez a szokás, kiíváncsi lennék, hogy Szegeden is így van -e.

cseppek: én azt mondom, minden tünet természetes! Nekem a gyomorsav nem bántotta a torkomat egész terhesség alatt, viszont a szülés alatt nagyon!

jégvirág: nagyon egyetértek rugiügyben. Féléves koráig nem volt más Marcsin. Teljesen feleslegesnek éreztem a többi lehetőséget. Méregdrága ajándékba kapott ruhák 1x se voltak a gyereken, könyörgöm, minek, amíg nem jár, csak a nyakában köt ki azonnal.
Én is hajlamos vagyok túlöltöztetni, most a lakásban nincs rajta több ruha, mint rajtam, én majdnem fázok, az ő kis keze meg jó meleg. Nem lenne baj, ha nem lenne olyan fázós, mint az anyja...

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus: Hát kb én is ennyinél tartok, csak az a baj, h az itthoni mérlegem teljesen mást mér, mint a védőnőké.Tehát csak próbálom besaccolni!
Eszti::mi van veled? Ma még nem jelentkeztél. Majd még csörgöga talival kapcsolatban!

Kép
gyanixi

Ági73!
Ez nem fog vigasztalni, de nekem szülések után 6 héttel visszaállt a ciklusom. Tesómnak 10 hónap után jött vissza.

Cseppek!
A ctg-t nekem a kórházban a választott szülésznőm csinálta, időpontra kellett menni, tökéletesen elégedett voltam vele. Egyszer a Vasasba mentem (már nem tudom miért) - szintén időpontra- pikk-pakk mentek a dolgok.

Norus!
A kocsit a férjem intézi, alakul, de még nem csinálták meg.

Puszi megyünk sétálni Romy

Kép

Kép
romy1

Csá csajok!

Elegem vana bürökráciából, eszméletlen, hogy mennyi papírmunka van ezzel a terhességgel, azért Barnabás aranyos, hogy megvárja, amíg elintézem a munkaügyi, TB, volt munkahely, MÁK stb kört. Megfűszerezve vérvétellel, CTG-vel és ultrahanggal. És még merje valaki azt mondani, hogy egy kismamának sok ideje van:)

Na jó, nem panaszkodom, mert szülés után biztosan még durvább lesz. De már alig várom!!!!

Olyan jó, hogy vannak sorstársak, így sokkal könnyebb.

Ha megszületik Barni szerintem még több kérdésem lesz, mint eddig volt, úgyhogy vagy most küldjetek el, vagy készüljetek fel!!

Szép napot!!!!!

KépKép
esztermoro

Sziasztok!

Jelentem még mindig egyben vagyunk! :lol:
Holnap megyek újra ctg-re!

Cseppek!
Nekem egy pillanataig sem merült fel, hogy a Vasasban csinálják a ctg-et!
Sőt a vasasbeli védőnő megkérdezte, hogy a kórházban fogják csinálni, v. adjon beutalót! Mondtam, hogy a kórházban és ezzel el volt intézve!
A kórházban nem csak a bent fekvőknek csinálják a ctg-t, hanem tul.képp. mindenki másnak(ha van fogadott orvosod,fogadott szülésznő nem feltétlenül kell hozzá), ahogy a többiek is írták neked!
Én is voltam este 7-kor is ctg-n már!
Nem igazán értem, hogy miért a Vasasba jársz?Ha jól tudom van fogadott orvosod!

Köszönöm újra a drukkokat, de az én drágaságom nagyon jól érzi magát bent, nem nagyon akar kibújni!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Üdv!

Engem nem fektetett be Zoli a 40. hét után, meg is őrültem volna!
Csibe, én is a Vasasba jártam, igaz, én azért, mert így Zoli "kéznél volt". :)
Drukkok még mindig mennek.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Látom ez a súlyprobléma szinte minden kismamát érint. Egy ideig én is aggódtam a súlyom miatt,de egy idő után mindegy volt :roll:
Én babástul legalább 28-at felszedtem. Ebből szülés után 18 maradt és még 6-ot le kell dolgoznom :shock:
Ez adottság és erő kérdése :cry:
Itt van babókám majdnem 5 hónaposan :P
Hogy telik az idő...

Tud valaki tippet vasalótalp tisztitásra?

Kép Az új etetőszékben Kép Ketten

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Ági,küldj nyugodtan!! :D

1 pár kép a fiamról!!! :D Kép Kép Kép

Kép
bibi226

Jaj, de aranyos babáitok vannak!!!!

Bearanyoztátok a napomat!!!

KépKép
esztermoro

Sziasztok!
Édesek a gyerkőcök!!!

Képzeljétek, tegnap séta közben elvesztettük Ricsi kedvenc plüss kutyusát, Patrickot. Ricsi ordított, mikor a hiányt felfedezte, babakocsival elindultam visszafelé azon az úton, amelyiken jöttünk, de a kutya nem került elő. Így hát visszabaktattam velük a Lechner térre, ahová egyébként indultunk, hogy legalább hintázhassanak. És ekkor látom, hogy a kutyust valaki feltette az útkereszteződésben lévő egyik fa alacsonyan lévő ágára. Csajok, vannak még ilyen rendes emberek is!!!!!!!! El sem tudom mondani, mennyire örültem - Ricsi meg főleg -. Ez a kutya születése óta vele van, még az inkubátorban is vele volt, amikor én ugye még nem lehettem vele. :P

Puszi mindenkinek: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Voltam ma ctg-n. Furcsán nézett a szülésznő, kérdeztem, hogy nem jó?Azt mondta a ctg-m tökéletes, "csak" tele van fájásokkal, ráadásul rendszeresek és kérdezte, hogy ezeket éreztem e.Mondtam, hogy nem igazán, inkább csak a picur mocorgását!
Mivel a dokim éjszakás volt, így reggel 9-kor már nem volt ott, a szülésznőm vizsgált meg és azt mondta ki van nyílva a méhszájam és a baba feje is lentebb van mint hétfőn! Azóta is fájdogál a hasam, de még mindig inkább folyamatosan. Azt mondta, az se kizárt, hogy vissza fogok jönni, mert fájásaim lesznek, vagy elfolyik a magzatvíz!Ja és egy picit hányingerem is van reggel óta!
Úgyhogy most várok....

Ági!
Ha holnapig nincs semmi, nekem se kell befeküdnöm, csak be kell mennem, aztán hazajöhetek és hétfőn vissza!Azért remélem hétvégégig megszülök!

Holnap csak du. tudok jelentkezni, vagy ha nem jelentkezem, akkor megszültem, de arról majd apuka beszámol nektek!

Pusza

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Üdv!

Csibe, micsoda hírek! De mostmár aztán tényleg a férjed jöjjön ám! :D

Kinga, Kitti kire hasonlít? Szvsz tisztára a párod. :D

Bibi, még mindig édes a kisfiad.

Ma megkaptuk eme év utolsó oltását. :) Peti meg se nyekkent. A dokinéni szerint makk egészséges, és egy örökmozgó. Amikor vizsgálta, megfogta Peti egyik kezét, és erre Peti oldalra lendült, és majdnem felhúzta magát. Erre megkérdezte a dokinénink, hogy itthon talán nyúzzuk??? :P
Egyébként 7,5 kg, 68 cm, és 44 cm a fejkörfogata.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Csibe: Hajráhajrá, ezek már az utolsó egyben töltött percek :D
Amúgy én is a Vasasba jártam CTG-re, pedig volt dokim (kórház), de fogadott szülésznőm nem. Választhattam...Vasast választottam :) Aztán minden alkalommal fel kellett hívnom az orvosom utána, és kb. minden második alkalommal megmutatni neki a görbéim :)

Kinga: Nagyon édes Kitti, és hasonlít rád nagyon. :)

Bibi: Jól látom, hogy ezek az első lépések?!?!? Ha igen, akkor gratula :) Ha nem, akkor is, mert nagyon aranyos a fiad :)

Mi ma voltunk Kisteleken a gimiben (itt tanítottam), Gréti elbővölt mindenkit, és nagyon otthonosan mozgott a tanáriban :)
A "gyerekeim" meg rengeteget nőttek a másfél év alatt....jó volt látni őket.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Először is: hajrá Csibe!!!! Szurkolunk Nektek!

A CTG úgy néz ki normalizálódni látszik. Az asszisztensnő kiadja a kiskönyveket azoknak a mamáknak, akiknek a körzetes orvos a dokija. Igy csak mindenestül 30 perc volt az egész.

Nagy hirem van, de szerintem ez a vonalzón is látszik: kis Kata már Zolika. Egy ismerősünk javasolt egy varázs mondatot és bejött :D. Igy most edzük magunkat a kisfiúra. Végülis mindegy, hogy mi lesz csak egészséges legyen.

Hát mára ennyi!

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Bocsika, elirtam: akinek NEM a körzetes orvos a dokija.

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Csibe!
Megy a drukk!! Lehet hogy már Babókát ölelgeted?? :D :D

Exi,Bea!
Tegnap megnéztük Robi babaképeit és Kitti szája,orra totál rá hasonlit. A szeme formája is,csak Kittinek nagyobb a szeme :shock:
Azért remélem nem lesz fiús arcú kislány :?

Korábban valaki meg akart szabadulni egy csomó bébiételtől.Van még belőlük?

Bibi!
Barni hihetetlenül ügyes!! A mai fiúkra nem igaz hogy lustábbak és később tanulnak meg járni mint a lányok!! :o

Exi!
Peti babát húzzátok? Ha nem vigyázol mindjárt a fejedre nő :lol:

Mi jövő héten megyünk mérlegelni,de kb 64 cm és 6300-6500 g körül lehet a kiscsaj. A 68-as rucik még nagyon nagyok rá :D

szszkinga

Kinga, nem... :roll: Egyébként öcsémre hasonlít arcra, valszeg termetre is rá fog majd egyszer... A tesóm kb. 185 cm magas.

Ági és
KépKép
exdeus

Csibe! Drukkhegyek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Hajrá Csibe!!Vagy lehet hogy már elkéstem???

Szszkinga!!
Rika akart megszabadulni a bébiételektől és én átvettem,de kérdezd meg tőle lehet hogy van még neki.

Kép
Kép
zitacicu2

Köszi Zita!

Rika,ha olvasod,ird meg hogy van-e még kajcsitok :P
Akkor nekünk még nem volt aktuális,de elkezdtem a hozzátápit. Jó kis türelemjáték. Már ott tartunk hogy nem fintorog ha a kajcsit a szájába rakom,egyszerűen csak nem akarja megenni :shock:
Biztosan valamennyi lemegy belőle,de inkább kituszkolja a nyelvével :roll: Egyébként elég vicces :lol:

Mi lehet Csibével??? Nagyon gyanús a dolog 8) Babázik már,tuti :D

Exi! Én remélem Kitti termetre nem az apjára fog hasonlitani :shock: :shock: Egyenlőre nem nő mint a bolondgomba,de ez még semmit nem jelent :? Legfeljebb topmodell lesz :wink:

szszkinga

Sziasztok!!

Kicsit eltűntünk, de jól vagyunk. Mozgalmas napok voltak, most remélem némi nyugalom jön.

Irtam, h vérnyomásgondjaim voltam, visszarendeltek a szülés utánra. Elsétáltam a beutalóért a házidokihoz, majd az I-es rendelőintézetbe. Diliház,!! kibuktam rendesen. Az a rendszer, h nem adnak időpontot. Odamégy és amikor épp van idő, nincs előjegyzett beteg, akkor EKG és ez alapján mondják meg, h mikor és kihez kell menned. Én úgy jártam, h tele voltak előjegyzett beteggel és próbáltam kedvesen szólni, h segítsenek, mert nem tudok órákat várni, nem érdekelte őket. Így dolgomvégezetlenül eljöttem 1,5 óra után, mert Ábel éhes volt és menni kellett szurira. ISZONYATOSAN MÉRGES VOLTAM!!!!

Megkaptuk a 3 hónapos szurit, Ábel HŐS!!!! nem sírt, csak nézett. Másnap 37.15 volt a hője, de semmi több.

6080g és 60cm, egészséges

Kaptunk egy krémet koszmóra és egy sampont.

Elpanaszoltam a gy. dokinak az EKG-t és segített, h fogadjon hétfőn egy doki, persze magánrendelés, x ezer ft. Bosszantó, hiszen fizetek TB-T: Mindegy elmegyek, mert muszáj. Ott tutira nem kell várom, a gy. doki tájékoztatta, Ő kezeli a kardiólugusnő gyermekeit.

Szóval ez van velünk mostanság, a képet sajna nem tölti fel a babanet :evil:

Jó egészséget, boldog napokat Mindenkinek!! :D

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Csibeeeeeee?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Eszti:Hogy vagy?
Tegnap voltunk dokinál! Ő is azt mondta, h nem látja fiúnak,de még mindig nem mondta 100%-ra! :cry:
Remélem a 4d-sen már látható lesz!!
Kérdeztem a hosszát is, de azt meg nem a monitorról nézte, hanem a kis táblázatából olvasta ki, h kb most mekkora az egész baba. Ez is egy kicsit rossz, mert így nem a tényleges hosszát tudjuk! A másik meg, h az asszisztens elfelejtett szólni a férjemnek, h bejöhet!!Szóval a tegnapban egy kicsit csalódtunk, DE a lényeg,h minden OK!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

A lányzó kivételesen hagyott nekem egy hozzászólásnyi időt :-).

Niki: Én csak otthon mértem magam és amikor mentem a védőnőhöz bemondtam neki. Alapvetően az érdekli őket mennyi a különbség két mérés között, mert a hirtelen súlynövekedés jelezhet más problémát is.

Eszter: Jöhetsz kérdezni utána is, elvégre azért is vagyunk itt :-).

Csibe: jujj, de izgalmas, remélem már babázol, olyan tündériek az első napokban (nem mintha később nem lennének azok) de az mégis más :-) Sok-sok drukk.

Bibi: Szép nagy Barni, és ügyes is, képet meg kerítek, de hogy mennyire hasonlít mostani önnmagamhoz... Passz..

Cseppek: Hogy lett Katából egyszerre Zolika? És kifejtenéd a varázsmondatos dolgot? :-) A húgom is mostanában szül, szerintem jövő héten, és őt riogattam azzal mi lesz ha Viktóriából Viktor lesz a végén :-)

Mi most voltunk védőnőnél ahol kiderült nem jól mérték le a picit, mert ott a vályúban csak 53,5 centi volt, azért 4-et csak nem ment össze egy hónap alatt. A súlya 4370 g, szóval nő mint akit húznak.
Tegnap megvolt a csípőszűrés is, a lányzó szépen lepisilete az orvost, az asszisztens, amikor meg csomogaltom volna be akkor engem, szóval bemutatkoztunk és mindehhez teli pofával vigyorgott, csavargathatták a lábát akárhogyan, de minden rendben van :-).
Utána berohantunk a céghez vele elintézni a papírjaimat, ott meg a kolléganőket szórakoztatta, egymás kezéből kapkodták ki. Egyszóval nem unatkoztunk...

Puszi: Ági

Ági73

Sziasztok Lányok!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy így izgultok értem, de jelentem még nem babázok!Még bent van a nagylegény!

Ráadásul ma nem lettem okosabb, mert a dokim lebetegedett és hogy holnap tudjon jönni ügyelni, ma otthon maradt! Így "csak" ctg készült, ami jó lett és hazajöhettem!
Holnap de. megyek újra!
Igazából még nem nagyon érzek semmit, fájásaim most nincsenek!Most pl. nagyon jól vagyok! :lol:

Köszönöm a drukkokat! Küldjétek ám bátran, mert azért kezdek izgulni egy kicsit! :oops:

Igyekszem jönni legalább egy mondattal, de ha nem, akkor szép hétvégét Mindenkinek!

Hétfőtől pedig majd párocskám ír nektek, mert ha addig nem lesz semmi, biztos bent maradok, nem jöheztek haza!

Pusza

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Kinga, nekünk is van bébiételünk, Marcsi már nem eszi meg, ezért szívesen elpasszolnám, csere is érdekel, bármilyen cukortalan gyümölcsösre, esetleg kecskeméti szilvára. Érdekel? Ha igen, összeszedem, hogy mik vannak.

Csibe, ha így is hazamehettél, akkor nekem nyilván nem mondott igazat a doki, hogy Szegeden is ez a rutin, hogy 40. hét után kötelező befeküdni...

Nóra
KépKép KépKép
norus88

sziasztok!!

használt valaki a gyermekének koszmóra "Lorinden A" krémet?? Hogyan kell használni??

Nagyon köszi!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Nóra!
Én most "hivatalosan" bent fekszem a kórházban!
Nekem is azt mondta a dokim, hogy be kell fektetnie!
De mivel hétvége jön, a "személyzet" ilyenkor elég gyér, és az eredményeim is jók lettek, így úgymond saját felelősségemre kimenőre eljöhettem hétfőn fél 8-ig! :wink:
Csak jót tett velem, hogy hazaengedett! megbolondulnék bent.Az már más lesz, amikor ott a baba is!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!
Csibe!
Drukk ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A picik javulnak, úgy örülök. Puszi mindenkinek!Romy

Kép

Kép
romy1

Köszi a dicséreteket a kisfiamról!! :lol:

Barni nagy franc lett ,imád menni,ha komppal megy akkor feltesz oldalt a kisvirágaira vödört, és repeszt tovább....... :lol:
Igen ezek az elsős lépések képek voltak............... 8)

Csibe,nagyon izgulok érted!!! :D :D
Vasárnap tutira babázól már,érzem..!! :D

Ági,megkaptam a képet,de még szerintem nem láttalak! :D

Vasárnap keresztelő,hétfőre ígérem a képeket! :)

Kép
bibi226

Sziasztok!!

Fejtetű járvány dúl az ovinkban :shock: Bogi legjobb barátnője el is kapta. Mondta az óvónéni h vegyünk krémet ami megelőzi. Vettem is egyből, már be is kentük a haját..... Elvileg 6 hétig véd, aztán újra.....
Nem értem az összes gyereket miért nem kenik le.... mert ez ping pong effektus :shock: :evil:

Amúgy Viola kicsit gyengélkedik köhécsel meg taknyos, de láza nincs! Holnap megyünk haza mamáékhoz, végre kijutok a piacra vennem kell 50 pár zoknit :lol: meg eztaztamazt :lol:

Csibe miatt mindennap bekukkolok, de látom még egyben :) Nem irigyellek én is túlhordtam a Bogit ,nem volt egy leányálom, türelmetlen az ember olyankor már ,de nagyon. Na kitartást és 1 gyors szép emlékű szülést egy csudaszép makkegészséges kistökössel Neked de izibe :lol:++++++++++++++++++++++++++++

Romy: örülök, h gyógyulófélben! :) ++++++++++++

Bibi: Tényleg el vagyok ájulva hogy máris így skubizik Barni, nagyon édes és hogy örül neki, hogy jár :lol:

Vasárnap a Mars téren az Expon bababörze lesz. Ki volt plakátolva az ovinkba! csak gondoltam szólok hátha valakit érdekel :wink:

Na mindenkinek puszka pocakosoknak kitartást akik próbálkoznak azoknak nagy kalappal....., akik meg már babáznak jó idegzetet :lol: :lol:
Jóccaka

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Meg volt a keresztelőnk, tul vagyunk rajta, majd teszek fel képet. Zsófus nagyon rosszul viselte, náthás és este 7-kor volt :evil: !
Pesten is voltunk jó sokat a szüleimnél, Zsófi tul van az első metrózáson is :) A lábam lejártam 18-as bélelt cipőért és nincs :(, most a neten néztem ki egyet, remélem jó lesz. Mindig hideg a csajom lába.
Zsófi tiszta anyás és ez itt Szeged fel sem tünik, mert mindig velem van. Anyámmal volt egy du-n (kb. 6 órát) és 3 órát üvöltött, nem fogadta el a kaját, szivem szakad meg mikor felhívott anyám. azonnal indultam haza, de hát a rohadt nagy BP-en min. egy óra mirre hazaérek. Meglátott és vigyorgott minden rendbe jött.
Másnap egy baráti öszröf volt megbeszélve este 6-ra. Kértem, hogy 8 után legyen, hogy én tudjam lefektetni és megetetni a lányom, hát ennyi alkalmazkodást sem kaptam meg a barátaimtól. :( ,
szóval mostanába semmi sem jön össze :( , na majd csak, jön egy hegy is a völgy után.

Enikő!
Az asztalért is lejártam a lábam és az sincs, benéztem a felső Tisza parti boltba ott sincs, igy a kártya sem kell :(, Végül is a neten veszek neki egy játszóasztalt, már úton van állítólag :lol: .

szszkinga!
csak 6-hótol adható kajáim vannak, de pár hónap mulva kérdez rá ha még mindig érdekel :)

Csibe!
Én is drukkolok neked, kérjél kéjgázt! Ne hagyd ki ha van rá lehetőséged, nekem nagyon bejött :lol: :lol: :lol: , (bár van akinek nem jön be) én is tul hordtam a lányom, már azt hittem én leszek az első nö aki terhes marad egész éltére. :lol:

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Enikő a börze hánytól van? remélem a baby nova kint lesz!

szszkinga a börzén a kecskeméti és a hipp kaják elég olcsok szoktak lenni ha kartonra veszed ha esteleg norus88 bébikonzerve nem elég, de gyümölcsből érdemes bevásárolni mert jön a tél!

KépKép

KépKép
rika07

Nóra!
küldtem privit :)

Rika!
Ha igy rohan az idő,mindjárt jelentkezem a 6 hós kajákért :lol:
A börzére nem hiszem hogy kijutunk,mert holnap délelőtt megyünk babaúszni és utána Kitti olyan fáradt hogy órákat alszik :D

Képzeljétek nekem most kezdenek lemerülni a tartalékaim :? Eddig meg sem kottyant hogy kevesebbet alszom mint szülés előtt,de egyik napról a másikra hulla fáradtnak kezdtem érezni magam. Jó lenne ha tudnék aludni legalább 2x8 órát,de amig Kitti nem alussza át az éjszakát,erre esélyem sincs :( Remélem ez csak "őszi" fáradtság :roll:

Zozo!
Vivi jobban van?

szszkinga

Szia Rika.

A Zsófinak vegyél írha kiscipőt.
Nagyonmeleg és a telet kihuzza benne.
Én olyat vettem tavaly Mesinek,de nem bántam meg.1000.-ft volt.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!
Kinga!
kicsit jobban, de én is elkaptam valami nyavaját, nagyon rosszul vagyok.
Vendég

Sziasztok csajok!

Vajh mi lehet Csibével...

Én is türelmetlen vagyok már, de kitaláltam magamnak egy kellemes időtöltést.

Kenyeret sütök!!

Ti csináltatok már ilyet valaha? Kaptam kölcsön egy sütőgépet, ha valakinek van jó receptje megosztaná velem? (Az első kenyér akkora lett mint az öklöm, de ágyúgolyó súlya van, férjecském jól ki is nevetett, a galád )

Vissza a babatémához:

Szerintetek erre a télre kell-e vennem a babucinak már cipőt?

November 10-re várom, ugye egy újszülött babának és egy pár hónaposnak is elég csak jól bebugyolálnom a lábikóját, még cipő nem kell, ugye?

Köszi

KépKép
esztermoro

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukuccs, mert mindjárt itt vannak a vendégek.

Cenikő!
Gyors javulást Violának!
Én sem értem preventiven miért nem kezelik ezt a kérdést, a ping-pongozás nem old meg semmit, vagy igen?Amúgy gyógyszertárban vetted, receptre a szert?

Csibe!
Hahó, mi van veletek???? Én már tördelem a kezem (meg sztem a többiek is) te csak koncentrálj! Millió puszi

Eszter!
Én irha cipőcskét tettem a lábukra, mi úgy kaptuk. Van aki csupán betakarja, nem tudom, igazából, hogy amegfelelő, nálunk mindenesetre a cipőcske bevált.

Babaexpo: 9-17 közt van nyitva.

Ezen lehet téli ruhát is kapn szerintetek? Még soha nem voltam, azt sem tudom, egyáltalán milyen. Nekünk téli kabát kellene Dávidra, meg cipő Ricsinek(mondjuk ez utóbbit a cserin fogom megnézni, amit már korábban írtatok ). Megyek odaég a süti, puszi: Romy

Kép

Kép
romy1

Üdv!

Mi biztosan nem megyünk ki az expora, mi kettőn voltunk, mindkettő nagy csalódás volt számomra.

Csibe, drukkok még mindig mennek.
Jobb, hogy otthon vagy, én is megőrültem volna ha bent kellett volna feküdnöm.

Rika, ha Petin múlt volna, én még mindig pocakos lennék, ő annyira nem akart ugye kijönni. :D

Zozo, jobbulást.

Bibi, annyira édes Barni tényleg, ahogy vigyorog, miközben megy. :) Kis örökmozgó!

Enikő, gyógypuszi Bogi fejére, igazából én sem értem, hogy miért nem kezelik a többi gyereket is. A mi időnkben fejtetű ellen mindenkit "lelocsoltak", vagy itthon kellett a szüleinknek.

Eszter, szerintem nem muszáj a cipő, szerintem elég, ha adsz rá egy-két pár zoknit, rugit, szerintem bőven véd, főleg, hogy jól be is fogod bugyolálni!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Zozo!
Gyors gyógyulást!!!!!

Enikő, lánykák?

Mi sem mentünk ki az expora, Exi, viszont a cserin nagyon jó cipőt vettünk Ricsinek, a Zsebibabás srácok jövőhétre ígértek téli - bélelt - bakikat.

Szép napot: Romy

Kép

Kép
romy1

Eszti:Lehet kapni olyan kis zoknicipőt, szerintem zokni+ az, elég!!!
Most hallottam az időjárásjelentésben, h jön a hidegfront!!!!!!Készülj, de inkább Csibe!

Volt valaki a babaexpón és látott vagy vett valami jót? Fájdítsátok a szívemet, én nem jutottam ki!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Jól kezdődik a hét..lebetegedtem, torokfájás, hasonlók.

Reggel 8-ra volt időpontom CTG-re, de képzeljétek sztrájkolnak és így majdnem nem csinálták meg. (De aztán fél óra várakozás után mégis.)
Mindenesetre Czank nem rendel, ő is sztrájkol, így nem nézte meg a CTG eredményemet senki, pedig épp most lett volna jó, mert kilengett a méhösszehúzódásoknál és most ideges vagyok, hogy ez jelent-e valamit.
Azonkívül Barni vérnyomása is elég ingadozó volt, és alig akart megmoccanni.

Ha valamelyikőtök tervezne menni, akkor nem biztos, hogy sikerrel fog járni.
Minket első körben elküldtek, hogy menjünk valakihez magánrendelésre.

Na megyek teázni, hátha meggyógyulok.

KépKép
esztermoro

Sziasztok!

Csibe, fél8 elmúlt, ezek szerint már biztosan bent vagy! Hajrá! Én is meg akartam őrülni, amikor azt mondták, bent kell maradnom (pedig nem volt meglepetés, így készültem), de végülis lehet, hogy így volt a jobb.

Biztosan ezerszer leírtátok már, de nekem új lesz, ha valaki megint írja: hol és mikor van Szegeden babaúszás, melyik hellyel vannak jó tapasztalataitok? Van valami foglalkozás, vagy csak egyszerű pancsi?

esztermoro: szerintem teljesen felesleges a cipő. Úgyis mindig meleg helyen lesz, kocsiban meg jól betakarva. Marcsi első cipőjét egyéves korában vettük, féléves koráig meg csak rugit hordott, így még zoknit se használtunk.

A hétvégén lánykánk átlépett a kétlábonjárók táborába. Még mászik is persze, ha haladni akar :lol: , de minden nap sokkal többet megy.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Üdv!

Norus, gratula a lányod új tudományához.
A fiamé jelenleg épp az, hogy állandóan legurul a játszószőnyegről, most épp az ajtót szerelné... :D

Eszter, ne aggódj, biztosan nincs gond! Nekem is volt olyan CTG leletem, hogy Peti szívdobogása igen csak érdekes mintázatot öltött, én is aggódtam, de aztán a köv. vizsgálatnál már minden OK volt. Tudod, valahol a CTG is csak az adott időszak eredménye, lehet, ha később vagy korábban néztek volna, akkor más eredmény született volna.
Egyébként jobbulást!

Csibe, lehet, hogy már babázol? :roll:

Romy, köszi a tippet, de egyelőre nem valószínű, hogy fogok Petinek cipőt venni. Most épp a térdzoknin agyalok. :)

Na megyek, mielőtt a fiam szétveri a fejét az ajtóban...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

És még valami, tegnap hangosan kacagott az én kicsi fiam! Képzelhetitek, elaltattam, a férjem betette az ágyába, szundikált, aztán kb. öt perc múlva felkelt, nézett bennünket. Aztán anyukám kivette, mert elkezdett sírni, aztán átvettem tőle, elkezdtem beszélni hozzá, és hangosan kacagott. :D
Már nagyon meg a bü-bü, és közben jön a nyála mint ahol megnyitották a csapot.

Ági és
KépKép
exdeus

Exedus: Nagyon köszi a CTG-s megnyugtatást, rám is fért, mert az orvos csak pénteken fogja megnézni az eredményem.

A többieknek pedig köszi a kiscipős tippeket, megfogadom a tanácsaitokat!

Van köztetek olyan, akinek 4,3 vagy 2 héttel a kiírt időpont előtt született a babucija?
Van ilyen tapasztalatotok?

Nem is tudom melyikőtök nézte a Mein Baby-t a német RTl-en, csak szólok, hogy átrakták, minden nap fél12-től lesz mostmár.

Szép napot! Jól öltözzetek fel, mert fú a szél!

KépKép
esztermoro

Sziasztok!
köszi, javulgatunk, nem tudom mi lehet, de Vivi alig eszik 4napja, nekem sincs étvágyam (ami nem baj ugye :lol: , jót tesz a fogyókúrámnak)
ciki, most főztem halvány lila gőzöm sincs h. milyen lett, nem érzek ízeket sem :shock:

Eszter!
sztrájkolnak :?: kik a dokik? azért valaki ránézhetett volna a ctg-s papírodra.

Exi!
Peti nagyon ügyes, édi lehet mikor kacag.

ezek a szüléses műsorok jók, én USA-ban néztem, ott szuper jó volt, az egyik csatornán ez ment délelőttönként, össze sem lehet hasonlítani azzal ami a német rtl-en van, a németek a nyomába nem érnek.
Vendég

Szia zozo!

A dokik is sztrájkoltak még reggel és a nővérkék is, nem tudom, hogy hogy áll az ügy.
Azért ha dolgod van menj el, legfeljebb hazaküldenek.

KépKép
esztermoro

Exi! A térdzokni nagyon jó!! Kittire már hetek óta ezt adom,mert a bokazoknikat mindig lerugja. Aranyos lehet Petibaba miközben kacarászik :lol:

A babaúszásról itt olvashattok: vizimano.hu
Mi ide járunk és nagyon szeretjük. Tornával kezdjük a parton utána közös játék a vizben és az óra második felében van "szabad foglalkozás". A babók is nagyon szeretik. :P :P
Más is tart úszást,de én azt nem ismerem.

Csibe!
Babázol??? Várjuk párod jelentkezését!!! :lol: :lol:

Vasalótalp tisztitásra nincs ötletetek? :roll:

szszkinga

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: