A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zuz,
sztem vegyél 56-ost, nekünk mindig nagyobb overallunk volt, és sokszor eltűnt benne...pedig Igi nagy baba volt, a maga 59 centijével.
És én igen korán, 1-2 hetes korában már vittem utcára, módjával, mert kellett menni oviba, boltba, stb...és akkor már,ha úgyis ki kell mozdulni, levegőre is vittem, nem csak a büdös boltba...
De ő nem élvezte... :lol: úgyhogy gyorsan leálltunk a sétákkal...
már mindjár itt a december, együtt fogsz szülni a megasztár eszterrel???? :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zuz,
ja, és én is megijedtem, de mentem tovább, mint a kisangyal, mintha SEMMI sem történt volna, és csak egy kis utcában álltam meg, mert akkor már éreztem,h gáz van, és tényleg, teljesen lapos volt a kerék...
szóval, kettesben gurultam haza... 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

hallottátok,h Koltai Róbert összeállt egy fiatal macával????

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuzi!
Pajinak nem volt overálja? adjak kölcsön egyet nektek arra az időre?
piacozni mehetünk!

Zsanci!
NEMÁ!
ancsipancsi

Ancsi,
zuglóba, a Buzogány utcába :D

Zuzmo,
én Fülit 2 hetesen kezdtem szellőztetni, (értsd: bent a szobában, de nyitott ablak, Ded tökig bebugyolálva, csak az orra kint :) ) és 3-4 hetesen kezdtünk 5-10-15-stb percekre kijárni. Fülesnek a newborn overallja, még 3 hónaposan is órási volt, de szívesen odakölcsönzöm a miénket, ne vegyél ezért újat, ha neked így jó :)
macskanyu

Sziasztok!

Zsanci! Akkor most mi van? :shock: Lesz egy kislányotok is? :shock:

Ki a beteg? Zuzi Bazsójának gyógyulást!
És Votivnak és Istipóknak is mennek a gyógypuszák!
Engem is kerülgetett valami a hétvégén, szombatonfejfájással kezdődött, vasárnap torokfájás és orrfolyás, és hétfőre kutya bajom se volt. Ki érti ezt? :roll: Remélem nektek is ilyen gyorsan megy.

Votiv! Megy egy pü!

Rylie! Kamilla nagyon szépséges!
És kismacska is tündéri!

Ancsi! Gréti két pofára tömi magába a paradicsomot, héjastól, még semmi baja nem volt tőle.
És képzeld, nem bírom betenni a profilba a képet :(

KépKép
KépKép
lindicita

Ja, és képzeljétek, eladtam Gréti régi bébihordozóját, amit utáltam, és vettem egy majdnem új Gracot, gyönyörűt, pont amilyet akartam 10ezerért.
És Barnabásnak is édesebbnél édesebb rucikat vettem már, eddig sose néztem a fiú ruhákat, pedig azok is olyan édesek.
lindicita

Lindi!
egyiket sem engedi? amúgy először törölni kell a régit. mindkettő 6 kB alatt van, és a megengedett pixelszám alatt is.

Paradicsomos hsz-eket köszi, akkor most már jobban merem adni neki.

Recca!
főztem Lencsinek cékla-krumplit a du-i gyümölcs helyett, ha már gyümit nem akar enni. nagyon falta!
ancsipancsi

elegem van a gyerekdokinkból :evil:
enyhén szólva leb...tt, hogy minek járunk fejlesztésre, semmi baja ennek a gyereknek, és mi az, hogy őt nem értesítik, nem kap szakvéleményt stb.
aztán azért is leszúrt, hogy tejet adtam Istinek, mert szerinte ettől lett atópiás dermatitisze (ekcémaszerű izé a lábán), és most kaptt rá szteroidos kenőcsöt :shock: és tilos neki tejterméket adnom, még sajtot is, meg tojást is - de akkor húst vajon miért nem? hiszen az is állati fehérje...
egyébként meg a tejivás előtt is voltak ilyen foltjai.
a szterodios kenőcsöt ki se váltottam.
a barna színű orrcseppet se.
szerencsére Istók már tök jól van a házi praktikáktól, csak én köhögök-tüsszögök :?
azon is összevesztem a gyerekdokival, hogy nem adott beutalót szemészetre, mert csak 2 éves kor fölött ad. fél óráig vitatkoztam vele, mire adott beutalót a fül-orr-gégészetre, mert szerinte az, hogy Isti a fülét nyúzgálja, csak rossz szokás.
pedig a poszichopedagógus kifejezetten kérte, hogy ezeket a vizsgálatokat csináltassuk meg. most akkor menjek magánorvoshoz, vagy mi????

a homeopátiás dokinéninél is jártunk, ő adott egy hathetes kúrát Istinek, utána kell visszamennünk kontrollra, és ha jó a szer, akkor a foltocskáit is elmulasztja, elvileg.

elegem van abból is, hogy mindig felül kell bírálnom az orvost, nem áll szándékomban változtatni Isti étrendjén sem :?
kéne választanom egy új gyerekorvost, asszem ez egyértelmű.

votiv 8)
votiv

Zuz :) Éjszaka :( Bazsónak bulást! Én amilyen parás vagyok, elvinném B-t a dokihoz, hogy vessen rá egy pillantást, sosem lehet tudni... :roll: Akkor majd a jövőhétre is szervezünk vmit, oké? Vagy csak Ancsival randizol, velünk nem? :lol: :lol: És köszi a felvilágosítást Maszkabál-ügyben! Jellemző mennyire nem figyelek néha :oops: :lol:

Macs :) Pénteken is van suli? Vmiért csak a szombat rémlett...

Zsan :) Hú, ez a defekt meredeken hangzott, de Te nagyon klassz csaj vagy! :D És kiskrapekod is az, ha ilyen jól viselte! :wink: És na ne má'! Koltaira rátört a kapuzárási pánik??

Rylie :) Csajod gyönyörűséges!! :D :D Nagyon csini volt a keresztelő rucija :D Anyukád van vele a második képen? Ja és megírom, ha kiderül a pénteki progi!

Lindi :) Gratula az új hordozóhoz és a szép fiúrucikhoz!

Ancsi :) És Ti nem jöttök pénteken talizni? Direkt nem kedd és csüt.!
denizsa

Votiv :) Sok +++++++++++++ Neked, úgy látom, most Rád fér! És fel a fejjel, jól csinálod Istivel, és ha a többi dokinéni/bácsi nem kötözködött Veled a kaja miatt, akkor ne izgasd magad, sztem csak az csípi a szemét, hogy őt "kihagytad", pontosabban a végére hagytad, ha érted, hogy mire gondolok...
denizsa

Votiv!
én tökre örültem, hogy végre iszik Isti tejet és nincs tőle baja. így leírás alapján elég furcsa a dokitok, szerintem azt se tudja mitől van az ekcéma, csak ráfogja a tejre. kíváncsi vagyok, ha nem kapott volna tejet, akkor mit mond a nő. gondolkodj el a változtatáson, mert ha ő ennyi szakvélemény után se látja, hogy Istit fejleszteni kellene, akkor ha rajta múlik, majd 10 éves korában veszitek észre a dolgot (amennyiben nem növi ki). ne hagyd magad! (különben más fajta fehérje van a tejben, húsban, savanyított tejben, ezért szelektált neked a doki. de ettől még nem biztos, hogy igaza van!)

Deni!
mennénk, de elutazunk vidékre. mikor lenne?
ancsipancsi

Votiv,
mért nem próbálod ki a mi dokinkat???Ő egy angyal, és homeopata és mellesleg börsön dolgozik...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Azt még nem is mondtam nektek, hogy én vagyok a " Memme" :lol: :lol:
macskanyu

Den,
almáspite volt, és azért a 4:20, mert Eszter úgy gondolta, eleget lustálkodunk már... pedig este 8kor aludt el a szokásos 7 helyett, szal valszín fordított arányosság áll fent nála. Ma 6kor leteszem, és akkor holnap délig alszunk. :D
neet
neet

Memme!
lányod túl gyorsan fejlődik, szerintem valami fejlődési szérummal táplálod :). jár, beszél, lassan veled meg a poszt. grad képzésre is :D :D :D

Lencsi büdös! mondom: bekakiltál?? tagadja. kérdezem többször: kaki van? csak fújjog, de aszondja, hogy ááááááááá. mondom: nana! erre aszondja: JÓ. és megy az ajtó felé :D
ancsipancsi

Már megint megette az egészet a net :( így aztán sose tudom, mikor kinek reagáltam, bocsesz.

Gyerök pucéran előadott mindenféle akrobatamutatványokat a doktornéninél, leszedte a sztetoszkópját és megfogta a kezét, hogy az ő szabályai szerint játszanak :) Majd hosszan udvarolt a védőnőknek és még sokáig nevetgélt utána is. Így aztán nem mertem előjönni a fekvős kérdésemmel, mert hülyének néztek volna ilyen mutatványok után... 9150 gr és 75 centi. És akkor már tényleg nem parázok ezen az ülős dolgon, sok rajta a ruci, azért nem mozog, pucéran meg most nem lehet. Az előbb teljesen egyedül fölhúzta magát a hordozóban ülésbe és meg is tartotta néhány másodpercig, úgyhogy rendben lesz ez így :)

Votiv :) szerintem egyszerűen félti a presztizsét a doktorod, Zsancié olyan klassznak tűnik viszont...

Mostan nem is tudom, mit és kinek és hgoyan írtam mrá, tényleg bocs.

Ja, Kaláka és Gryllus elég sok van nekünk, cd-t is tudok írni már, szívesen veszem eme gyűjteményemet kiegészítendő másoktóla hasonlókat :) és Dévényi Ádám, Másik János és Bereményi dalait is nagyon szeretem, de kazettáim már felismerhetelenre lettek hallgatva...

csókolat :)

indianyo

Indike, húha, Domicsek szépségesen nagy legény! még két hónap, és lehagyja a kétéves Istit! :D amiket írtál, nem is kérdés, nagyon ügyes és erős :D

hát elég öreg is ez a doktorbácsi, 70 fölött, és a módszerei/hozzáállása se túl modern :? anno ő javasolta hasmenésre Istinek a beöntést :(

Zsanci, Tóth Ildikónál nem kell sokat várni? és az hogy működik, ha váltani szeretnél? el kell hozni az Isti lapját? vagy átkérik ők?
defekt :shock: klassz, hogy volt lélekjelenléted!

Lindi, nem jött privi!

Ancsi, az összes tejterméket és tojást tiltotta le. mindegyiket lassan egy éve eszi a gyerek, a tejet meg egy hónapja, foltjai régebb óta vannak, sztem semmi összefüggés. viszont lehet öröklött, sajna az apája is ilyenekkel küzd.

múlt héten elfelejtettem mondani, vettem egy Maximát, Liptay Claudia babanaplója miatt, és nagyon tetszett! tök jó a stílusa, a humora, és nagyon szimpi, ahogy látja a dolgokat. pedig egyébként nem vagyok rajongója, de nagyon kellemes meglepetés volt ilyen jót olvasni tőle, úgyhogy megvettem a folytatást is :wink:

cipőtippeket nagyon köszönöm!!! :D

votiv 8)
votiv

Indi! igen a lányok duplán segítettek. :lol:
Ma 45fokosan sétáltunk, s egy órát sikerült. Az elmúlt napokban általában 10perc után a kezemben volt, s úgy toltunk közösen a babakocsit. :lol: Így ma fittebb maradt a karom. :wink:
Szóval köszönöm mindenkinek a tanácsot! Bejött. :lol: :lol: :lol:

Indi! élhetnék a cdírós felajánlásoddal? :oops:

Akata! Az a belepaszírozós :shock: -nak tűnik. Nézegettem a babakocsit meg a hordozót, de fizikai képtelenségnek láttam.
A mi védőnőnk pedig azt mondta huzigáljuk a gyereket ülésbe. Naponta csak párszor. Én úgy döntöttem: jön ahogy jön, no meg anyai megérzéseimet figyelem.
Nektek most volt a 4hós vagy szintén BCG-s?

Offommal kapcsolatban annyit, hogy Neet leírta az én álláspontom is. Ragoznom felesleges és csak helyfoglaló lenne. Örülök azoknak akik nevettek rajta. Ez volt a célom.
Votív fogtam. Zsan bocs.

Votív! Bulást! doki :shock:

Macs! Nem semmi így lépeget, s közben ruhát is cserél? :mrgreen:

Den! Egyenlőre Apafűzésben tart a prodzsekt.

Zuz! Bulás Bazsónak
Azt olvastam –2 alatt nem szabad kivinni a dedet

Rylie! kamilla még bőgve is édes!

Ancsi! :lol: :wink:

Fibi! hol vagy?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Hi!

Neet almáspitéjét én is élvezhettem ma,egyetlen egy baja volt:kevés volt! :lol:

Pénteken hol lehet almáspitéhez jutni és mikor?

Zsan!

AKkor most te is megterhesedtél vagy mi van?ÉS defekt én ettől rettegek,hogy mit fogok csinálni egy ilyen helyzetben :?
20170114224602

Votiv,
Tóth Ildikóhoz nem kell várni, uis ip-ra mész, nekünk akkor sem kellett várni, amikor nem a magánrendelésre mentünk.
és semmi különös, odamész, és megkéred,h vegyen át, és ők átkérik a lapodat.
és képzeld el: pont uezt éltem át, mint te!!! csak én a neten olvastam Claudia agonizálását, és mikor végigolvastam, arra jutottam,h ez nekem tetszik!!! És ha tényleg ő irja, akkor van érzéke az egészhez...mármint az iráshoz.

Barbi,
tőlem nem kell bocsánatot kérned, nem itt olvastam ezt a cikket...
nekem nem fájt...

Juc,
legrosszabb esetben félreállsz, és felhivod párodat, h mit kell ilyenkor tenni...de én már olyan közel voltam az otthonunkhoz, h azt mondtam, akármi is van, ééééééén hazajövök.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Barbi,
Most volt a 4 hós de még jön az agyhártya 2. fejezet is nemsoká.
Nekem is kb 1 centivel szélesebb bbhordó mint a bkocsi, tényleg úgy kell belefeszegetni, mondjuk az igaz hogy nekünk terepes kocsink van - helyi adottságokhoz - :lol: sima városi kiskocsiba lehet hogy tényleg :shock:
Mindegy hátha valakit érdekel majd, nekünk ez tényleg nagyon bejött mert az én kölköm már nem akar feküdni csak ha alszik. Napközben is a babahordóban szeret pihegetni, apája szerelt neki fel egy hintkampót, arra fellógatjuk aztán hinta-palinta 1 órán át is akár :) Maj' ha egyszer meg tudok küzden a pixelekkel megmutitom :lol:
akata

Haliho!
ma megvolt az elsö nap az iskolában, állati joooo :D
mondjuk 5 orakor az ikeában Bálint után rohangálva azt hittem, hogy rögtön összeesem a fáradtságtol :?
nem olvastam mindent vissza, amire emléxem:

Deni, Rájli,
Maszkabált viszem pénteken, persze hogy :D a programrol nem tudok most gondolkozni, bocsánat, tele a fejem mással :oops:

Neet,
johogy nem akarok sem bogyot, sem semmit szedni. de azért a tippek és a felviditásos hsz-ok jol estek, kis önzö vagyok, na :P

Kata,
milyen messze lakom? egyenlöre nagyoooon messze, de ez még változhat :wink: tudod, a remény hal meg utoljára :)

Zuzi,
sajnálom, hogy nem jöttök pénteken :cry: Bazsonak gyogypuszik!!+++

Barbi,
röpke mél ment :)

Macs,
Fülid ééééédes, mint mindig :D

többit elfeledtem, holnap folyt.köv. :)

KépKép
fibi

Hű, most egy picit sikerült visszaolvasnom.

ZSanci- ez a defekt-dolog nem piti... mondjuk ha a jó oldalát nézzük: nem az autópályán történt, le tudtál állni és midnenki remekül érezte magát, Igi énekelt :)

Msot már én is kíváncsi vagyok LC irományára, eléggé csökkent irányába az érdeklődésem, amióta "műsorvezető" lett...

Deni :) Zuz :) rendesek apákok, hogy így tehermentesítenek :)

Zuz :) ha ugyanaz a nyavalyája Bazsónak, ami nekünk volt, akkor erre sajnos sokat nem tud a doktor adni - ha mégis adna antibigyót, nézz rá igen csúnyán...

Barbi :) mit jelent az ülésben huzigálás? Úgy érted, ha lecsúszna, akkor felhúzni? És igen, üldögélni és nézelődni csodajó dolog :) Így nálunk több időt is etölt a manófalvi magában és többnyire remekül szórakozik.

Olyan sok tanulsággal szolgál ez a gyereknevelés és minden nap arra jövök rá, hogy az elveink fontosak ugyan, de ha valóban odafigyelünk a gyerekre, akkor többnyire sutba kell őket dobni...

Cumi, tápszer, babahordozó, kiságy, együttalvás, hozzátápi, ültetés - ezeket korábban mind másképp gondoltam. és mennyire örülök, hogy nem ragaszkodtam mereven a dolgokhoz.

Gréti, Kamilla, Kismacsek, BAlu, Marci - tündérbogarak :)

Már mondtam korábban, hgoy megy a BBC Prime-on egy Kis angyalok című sorozat kedd esténként, amiben pszichológus segít szülőknek javítani a gyerekekkel megrekedt kapcsolataikon. Annyira döbbenetes.. arra jöttem rá, hgyo tulajdonképpen az egész dolog azon múlik, el tudjuk-e a gyerekünket fogadni annak, aki ő valójában. Hogy a kommunikációt az állandó utasítások és negatív megjegyzések(észrevétlenül!), vagy a pozitív, segítő kritika uralja. Az összes problémánál itt volt a kulcs.

Sajnálom a pénteket, de annyira örülök, hogy helybe jön a tali... és félek is egy kicsit a hideg téltől, amikor majd alig tudunk talizni. De elgalább fincsi almáspitét egytek :)

indianyo

Sziasztok!

Zuz,
koszi, megnezem az ulest merrefele van a bolt? szeretnek romert de boltbol tenyleg kicsit draga

Votiv,
mi hasonlokepp voltunk dokinkkal szerinte Abel tejallergias ekcemas jaj segitseg gyerek
aztan dokivaltas aki adott egy tok fincsi semleges testapolot es Abelnek azota semmilyen szaraz foltja nincs; nem szteroidos cucc (mi is azokat kaptuk bordokitol is meg gyerekdokitol is de ki sem valtottam en sem) es tejallergiarol meg vegkepp szo nincs szerencsere :lol: es elozo doki mindig kis kurvazta a gyerekeket poenbol es nagy vagany hangoskodo noszemely volt Abel mindig bogott (nem csodalom) uj dokineni mosolygos kedves normalis es Abel miota hozza jarunk meg oltasnal se sir semmi :D (kipp-kopp)
tok sokaig nem mertem valtani tiszta lelki terror volt :) de aztan tok jo lett!!! ugyh ahogy a radiator egyuttes enekli: valts! :D

cipovel meg az vagyon h a sogor mint cipos vallalkozo egybol a gyarbol kapta 2-3000ert es nincs kulon bolt hanem tobbfele aruljak ezeket. sorry :( pedig nagyon akartam :)

iskolasok :D ,
hajra mindenkinek es kitartast; en elmeletileg szakdolgozom de ez megint csuszik meg elkezdtem uj szakot ami szinten csuszik :) valamit nem jol csinalok... csak bebitol is olyan nehezen valok meg, pedig segitseg lenne bar nem mindig de altalaban igen csak mi aztan ugy ossze vagyunk nove hogy csak na

Indi,
te egyutt alszol bebivel? nem felsz h leesik agyrol?

Macs,
Fuli nagyon edes ez a vigyor hihetetlen :D :D :D

minden beteg kicsinek es nagynak jobbulast!
sziasztok!
:D

Kép

Kép

szrekuc

jaj elfelejtettem

Zuz,
mi dec 4 szulettunk es seta (rovid) kb egy het utan volt meg ablak melletti szelloztetes is

Rylie
koszi az uleses hsz-t :) az a jo h Kamillina :) kb egyidos Abellel - vagy nem? meg Fulicsek is nagyjabol
hiaba csajszik - Abel is meg csak nemreg tanult meg ulni neha igy is eldol mint zsak krumpli avagy mint fel diszno :D es olyankor nagy nagy bomboles van es panaszkodas no meg mergelodes :lol: meg ugye felallt egyszer de azota se :) gondolta elegedjek meg egyelore ennyivel :D viszont rengeteget dumal :)

Kép

Kép

szrekuc

Akata! Ezt a hintapalintás megoldást Brendon-ban 35e-ért vesztegetik, szóval a tietek jobban rulez. :wink:
Nálunk is rally-s a terep.
Nekünk az agyhártya 2. a 4hóssal együtt adták.

Indi! tetszett amit írtál :P
Tapasztaltabb anyukákat szoktam kérdezni, hogy mikor lehet betelni a gyerekkel, s azt szokták válaszolni: soha :lol:
Felhuzogatás: ágyon fekszik a ded, s megfogom a kezét, s felhúzom ülésbe, majd lassan vissza. Általában ugyan visszadobja magát :lol: A lényeg, hogy amikor kezdtük akkor a feje hátralógot, de most már szépen emeli.
gödibarbi

Szrekuc, Radiátor együttes :lol: :lol: :lol:
ez a nap legjobb poénja :D

Indi, ha lehet vhol olvasni LC babanaplóját a neten, akkor nézz bele :D kivi vagyok, Neked hogy tetszik :D

Rylie, nézed még a Megatáncot? Te mint szakértő, mit gondolsz? :wink:

votiv 8)
votiv

Votiv! A te kedvedért ma lementem a Camponába, és november 2-án nyílik, és tuti H&M, mert már ki is van írva, és női és gyerekruhák lesznek.

Pü-t nem értem miért nem küldi, próbálom még egyszer, legfeljebb 2x kapod meg.

Voltunk ma Fakopáncson, ami kézművesfoglalkozást takar. Hát én nagyon élveztem, remélem Gréti is.

KépKép
KépKép
lindicita

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Fibi :) Épp most gondoltam Rád, hogy ma van az első napod a suliban!! Milyen volt? Cd-t előre is köszi! :D És a progit majd holnap kitaláljuk, ha kipihented magad! :wink: :D

Neet :) Almáspite rulez, pláne mert már volt szerencsém megkóstolni a Tiédet! nyam-nyam :D :D

Macs :) Memme :lol:

Indi :) Dominó a szupercsávó :D :D Néha én is belefutottam ebbe a pszichomókus műsorba, és párszor ledöbbentem, hogy milyen kemény az a tanácsadó nőci, mondjuk nem egyszerűek az esetek sem... :roll:

Barbi :) Fittmami :lol: Angi tornász lesz? :lol:

Szrekuc :) 1-2 hónap és majd nem győzöl Ábel után rohanni! :lol: És nem árt, ha egy pasinak jó beszélőkéje van! :wink: :lol:
denizsa

Szrekuc! A babaszobán hirdetnek egy Römer ülést 24 ezerért.
Itt a link:
http://www.babaszoba.hu/services/smalla ... t=2;p=3;k=
(hirdetés feladva: 2006.10.10. 08:58, Ignát János)
lindicita

Deni :) remélem, nem szupercsávó, csak egy aranyos kiskölök :)

A pszichológusokról érdekes, amit mondasz, én nem érzem őket keménynek, viszont nagyon hatékonyan működnek - igaz, a szülők belátják, hogy bizony ők szúrják el a figyelmetlenséggel, türelmetlenséggel, negatív hozzáállással és elégedetlenséggel, a gyerek csak reagál a helyzetre. Egyébként nagyon sokáig én is azt gondoltam, hgoy egy pszichológus biztosan bűbájos, mosolygós tündibündi.. aztán rájöttem, hogy az lehetetlen, hiszen ha nem tud kívül helyezkedni, kívülről látni helyzeteket és következetesnek lenni, akkor segíteni sem. Ez persze azzal is járhat, hgoy esetleg szenvtelennek vagy keménynek látszik. No, ezért is nem lettem és pszimókus, mert én szociális munkás típus vagyok szakszervezeti aktivistával ötvözve - tehát alig tudok kívül helyezkedni a problémán (férjem szövege :lol:)

ZSanci :) köszecs a linket, beleolvastam, tényleg kellemes a szöveg :)

Votiv :) akkor majd egy rosszkedvű borongós napon kölcsönkérem a gyűjteményedet :lol:

Én unatkozom a MEgatáncon egyelőre .. jó lesz már, ha valódi lesz a műsor, ez a válogatás-felkészülés olyan langyos nekem.

Szrekuc :) nem esik le, ő alszik belül :lol:

indianyo

Sziasztok!

Lindi,
kosziiiii! kontaktalok urgevel :) :)

Indi,
mi egy kis idore felfuggesztettuk egyutt alvast (ejszakai alvas keves volt egyutt inkabb sokszor doglottunk egyutt delelott :D) de par hettel ezelott kisurge lemaszott ill inkabb -esett; uvoltes volt, baj semmi foleg h ikeas agy jo alacsony meg azert o mar nagyfiu es valszeg en ijedtem meg jobban
ugyh egyuttalvas max ugy h en orkodom felette mint allat :) regen volt h egyutt aludtunk ejjel is foleg azutan h apja elment (hosszu sztori...) de aztan meg ugy voltam vele nehogy tulsagosan kossem magamhoz vagy felnottet csinaljak belole azzal h ratolom az en problemamat; arrol nem is beszelve h attol feltem agyonnyomom :lol: de nem nyomtam szerencsere :D
ugyh maradnak a lopott egyutt doglos de vigyazos pillanatok :D :D :D
koszecs??? ez aranyos :D

joejt!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

szrekuc

jó reggelt :D

Lindi, nagyon köszönöm az infókat! trenírozom magam nov 2-re :D

épp melegítőt keresek Istinek, és tegnap már a piacon is megnéztem, de lehidaltam, hogy a ronda, bolyhos poliészteres, és eléggé izléstelen dizájnnal és színekben kapható, kínai melegítő 4300 ft volt!

a H&M-ben meg 2e-ért vettem 1 gyönyörű pamut kétrészest neki hétvégén, tök vagány és cuki, dehát nem vehetek ugyanabból kettőt, és a választék meg nagyon szűk volt :( bezzeg a kiscsajoknak! úgyhogy legközelebb kiscsajt fogok szülni, bár az kész anyagi csőd lesz, de sebaj. ha fiút szülök, akkor pechünk lesz, mert Isti ruháit hordhatja.

nekiállok dolgozni, míg a főnök alszik :)

ui, Szrekuc, tudom én, hogy minden anyuka hasonlítgatja a gyerekét a kortársakhoz, hogy miben ügyesebb, miben kevésbé, de a lényeg, hogy ebből ne szűrj le semmilyen következtetést, ok? látom, hogy nem teszed, csak azt akartam írni neked, hogy ez így jó :)

votiv 8)
votiv

egy szolgálati, bár ez talán inkább nagyobbacskáknak való:

A Múzeumok Őszi Fesztiválja sorozat keretében Családi Hétvégét tartanak a Bajor Gizi Színészmúzeumban (XII. ker., Stromfeld Aurél u. 16.). Október 15-én, vasárnap 15-18 óra között színes családi programokkal várják az érdeklődő látogatókat: játékos tárlatvezetés, vetélkedő a kiállítás anyagából, jelmeztervek készítése papírból, textilből, gyöngyből, a Madárdal zenekar koncertje szerepel a kínálatban. A belépés ingyenes. Szeretettel várnak mindenkit!

votiv 8)
votiv

Jo reggelit :)

Votiv,
akkor jo, szerintem is vagy mi :D :D :D

bebi ma reggel kapott nyami-nyami juhturot - annyira elegansan tudja mar kikopni a dolgokat :lol:

merrefele van H&M? most mar en is megnezem :) ahogy no a bebi ugy lesz egyre szukebb a valasztek - es ez kislanyokra is igaz bar ettol meg tenyleg mindig tobb a kislany ruha

Kép

Kép

szrekuc

Votiv :) hogy van a köhögős nyavalyád? És igen, kislányoknak bezzeg akkora a választék... nálunk 1500-2000 egy kínai együttes a piacon akármilyen méretben - csak éppen olyan rossz tapintású dolgok ezek...

Másokhoz hasonlítgatni csemeténket tényleg nem túl hasznos, hiszen pont az a lényeg, hogy őt magát, olyannak, amilyen, fogadjuk el és szeressük mindezért.

Szrekuc :) természetesen én is azt gondoltam - ugye jól megtanultam én már mindent a gyereknevelésről :lol: - hogy baba este mindig ugyanabban az időben szépen lefekszik a kiságyába, kis alatódalocskák, versikék, aztán szunya reggelig. Azán nem így lett - első naptól velem aludt már a kórházban, sőt! rajtam és ez nagyon megnyugtató mindkettőnknek és kényelmes is. És hát az, hogy mennyire kötődik hozzám az természetfüggő.. Dé szereti, ha foglalkoznak vele, de valószínűleg nem az a fiúcska lesz, akit majd lehet ölelgetni-csókolgatni nagyobb korában... szóval ez nem az együttalváson múlik szerintem. egyébként este ugyanabban - a korai - időben elfárad és jól betartható napirendet alakított ki - magának.

Az persze más tészta, hogy lemászik a ded az ágyról.. Ábel nagy huncut lehet :) Majd panaszodni fogok én is, ha ilyeneket csinál az enyém ded és te meg biztos jól megvigasztalsz majd :)Ahogy elnézem a napirendedet, viszonylag kevés marad az önsajnálatra és unalomra, Ábel megoldja a szabadidőt tartalmas eltöltését :lol:

TEgnap sétáltam a gyönyörű napsütásben és arra az ugyanilyen napra gondoltam, amikor Recca a kis csapattal (tele waldorfos kollégákkal is) a Szülészet előtt felvonult a pelenkákkal én meg ott üldögéltem az irgalmatlan nagy pocakommal a lépcsőn és örültem nekik.. Gyönyörű nap volt - és este megszületett a kisfiam :)

Na, jól teleírtam a lapot magammal :mrgreen:

hű, miylen iszonyatos dolog történt R.R-rel! Majdnem belehalt egy "kis náthába" az egészségügyi gondoskodásnak köszönhetően... :( Én egyéltalán nem vagyok magánorvos-párti, de egyre nő bennem az aggodalom és mostmár lassan az leszek :(

indianyo

az otthon-szulos felvonulast mondod Indi? Mi van ha baj van otthon szulesnel? hogy mukodik ez? van egy ismeros 9 ( :shock: :shock: ) gyerekuk van amibol utso ketto iker ( :shock: :shock: :shock: ) a 9-bol 5 otthon szuletett mert az elso kettonel akik korhazasak voltak anyuka is meg bebik is majdnem ott maradtak ?:( ; az utso kettorol nemtom h otthon szulettek-e megiscsak ikrek
de pl en jobb h nem otthon szultem - mondjuk nem is akartam; takaritson a fene utana :roll:

Abel ebben a pillanatban tuntette el egeret most meg az asztalrol szedegeti a sarokvedoket - tok felesleges volt venni az eredeti cellal max jatszani jo :mr green:

Kép

Kép

szrekuc

Szrekuc :) hiába, ez egy rendre visszatérő kérdés... Hát én se otthon szültem, ugye - bár minden vágyam volt, de veszélyeztetett terhesek nem szülhetnek otthon. Az mindenkinek a józan eszét követeli, hgoy belássa a korlátokat. De: mint ahogy a szülések legnagyobb részénél a kórházban gyakorlatilag a baba, a szülő szülők és a bába hozzák világra a csemetét, így ez otthon is emgtörténhet - a rizikókról úgyis lehet előre tudni. És a bizonyos ikerpárnál a kórházban sem tudtak volna segíteni, ezt ugye vizsgálat igazolta.

Én nagoyn sok otthon szöületett családod ismerek és az ő békés boldogságuk irigylésreéltó... bár az én kórházba születettem se kisebb, viszont nem volt olyan békés - babát elvették, engemet benyomtak egy "őrzőbe", amíg egyszercsak azt mondtam, hogy elég volt, én megyek, nem hagyon magam tovább megfigyelni... utána már jó volt, de ez 24 órás babátlan-anyátlan idő és nem jó senkinek... :(

indianyo

Szrekuc :) mármint annál az ikerpárnál, ahol tragédia történt.

A kórhézak egybként diszkriminálnak az otthon szülőkkel.. vissza nem utasíthatják őket - úgy tudom - de távolról sem kapják ugyanazt a "szolgáltatást", mint az engedelmes állampolgárok..

És igen, sokan azért választják az otthonszülést, mert volt már borzalmas tapasztalatuk korábban.

indianyo

Indi!
nekünk neurológián tanítottak ülésbe húzást, ezt az egyet gyakoroltam is Lencsivel. mutató ujjaimat megfogatam vele, és fekvésből megpróbáltam rávenni, hogy üljön fel, kicsi húzással. közben mondtam: gyere, gyere, gyere !:)
én is feladatam egy csomó elvet, pl. eldöntöttem, hogy 2 éves koráig nem fog enni felvágottat :). de amikor már hosszú ideje nem hajlandó semmit enni, megetetem én bármivel, csak szeresse.
az együtt alvást meg úgyis abba fogod hagyni, vagy szereltetsz fel magatoknak leesésgátlót :lol: :lol: :lol: , mert Dominó hamarosan lemászik az ágyról, amíg te alszol. 1-2 hónap és az autós ülésben se fog megmaradni, el kell kezdened kerítést építeni a szobába :)

Votiv!
nekem is kell mackó :) 2eFt-ért a csajomra!!!

Szrekuc!
nálunk is lopja Lencsi az egeret, és én mérges vagyok érte, mert drágán vettem és múltkor földhöz vágta. :/
ancsipancsi

Sziasztok!

Indi,
huh szerencsere nem hallottam az esetrol vagy nem emlekszem vagy csak nem akarok emlekezni...
miert voltal orzoben? csaszar volt? mi is kulon voltunk elso ejjel pedig lehetett vna vegulis velem nem is emlekszem miert igy alakult... (este szuletett aztan valahogy nem tiltakoztam amikor mondtak h pihenjek ejjel) aztan a tobbi ejjel meg kuzdottunk h egyutt legyunk de mindig az volt h minden ded bekesen aludt ejjel en meg fel-ala zsurkocsiztam Abellel aki kozben uvoltott mint allat :mrgreen: tok buszke voltammar ott ra h lam egyaltalan nem olyan mint a tobbi :mrgreen: es aztan kulonbozo idopontokban de a csecsemosoknel kotott ki h en legalabb egy-ket orat aludjak; boldog idok :mrgreen:

Ancsi,
egyszeruen kiszereli az egeret hatulrol seperc alatt - putty mar kint is van... mindegy csak zsinor legyen es butykolnivalo

igazad van mozgassal kapcs - egy par honapja Abel siman eluldogelt autos ulesben es nezegetett mehettem vele suliba vagy akarhova - most mar esze agaban nincs megulni kiveve ha ott ahova megyunk kello mertekben hodolnak neki :wink: na akkor rohog magyaraz udvarol es ugy oke :D :D

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok,

Én is vagyok.... csak vizsgák és fogzás ezerrel. Rengeteg munka és nyűgi Fanni. Szegénynek 5 foga bír egyszerre jönni. De legalább éjszaka alszik bébicském.

Ancsi: nálatok sem megy annyira a gyümi most? eddig Fanni nagyon szerette, de most nem eszi, esetleg a banán, felkarikázva.

Rájli: édesek a képek Kamilláról.

Votiv: hát tényleg elég furi a dokid. miért nem mész T.I.-hez?

Zsána: ti hozzá jártok T.I.hez) tényleg jó?

Szrekuc: Fanninak már saját egere is van, de nem kell neki, mindig csak az enyém... igy nagyon nehéz mellette írni.

Recca: jépatorta még nem készült a répákból, de annál több kaja, köszi még egyszer.

Ennyit engedélyezett leánykám írni mostanság

j

Kép
Kép
johanna1975

Zsanci, köszi a linket!

ezek alapján az írás jó, de szerintem egyáltalán nem különleges. bárki, ha összeszedi magát, tud ilyen jól írni, csak senki nem kíváncsi rá, mert ő nem LC. LC pénzt is csinál abból, ami nekünk csak a fejünkben forog. én is elterveztem anno, hogy írok naplót, el is kezdtem, én is a vicces oldaláról fogtam fel a dolgokat, de aztán feladtam, mert senki az ég világon nem kíváncsi az irományomra, inkább más hasznossal töltöttem az időt :).
ancsipancsi

Szrekuc, Ancsi: H&M Árkád, legalsó szint, a metró felőli bejáratnál.
és nemsokára Camopona is :)

Indi, köszi, lábadozom. Istinek még térdig folyik az orra, úgyhogy ma nem megyünk játszóházba.

mi kilógunk a sorból, én "szigorú" napirendet és rengeteg rituálét tartok kezdettől fogva, aztán mikor már lazultam volna, Isti követelte rajtam :lol:
nem hiszem, hogy csak az én hatásomra lett ilyen, eléggé rendszerető a természete, ha pl. elölhagyok valamit, már rohan is és viszi a helyére(?), és az ajtókat/fiókokat is szépen becsukja garázdálkodás után :D

votiv 8)
votiv

Johi!
naná, hogy a banánt megeszi, mert az jó drága és nem olyan idénygyümölcs, mint a körte, stb. :) Lencsi néha csak villával összetörve hajlandó nagyobb mennyiséget (1 egészet) megenni belőle.
ancsipancsi

Votiv, Ancsi :) Én nem akarom reklámozni a börzéket, de ott nagyon jó állapotú és sokkal olcsóbb melegítőket, stb. lehet kapni. És ha vkinek a vásárlás öröme, böngészés és keresgélés kell, azt is "kiélheti" ott, mégis pénztárca-kímélőbb :wink:

Szrekuc :) Én pokrócokat teszek az ágy két oldalára a földre, nekünk ez a leesésgátló egyenlőre bevált, szóval ha attól félsz, megüti magát a ded, akkor így puhára esik :wink:

Indi :) Tökre igaz, amit a pszichomókusokról írtál, és a szülők is nagyon ludasak, hogy ilyen problémáik vannak, mondjuk azt legalább tisztelem bennük, hogy rájöttek baj van és segítséget kerestek. Én arra mondtam, hogy a pszimókus kemény volt, hogy pl. legutóbb egy anyukát azért tolt le, mert nem tudta elég szigorúan leszidni a fiát. Megmutatta, hogy milyen kemény hangon és szigorú arccal kell ezt csinálni, csupán "nem"-et mondani, hát én is próbálgatom azóta itthon, de nagyon nehéz, mert bevallom én is ellágyulok sokszor és ritkán gurulok be annyira, hogy ilyen szigorú tudjak lenni, pedig alapból így kéne... :roll:
denizsa

Votiv!
érdekes, hogy én is szigorú "rend" szerint nevelem Lencsit, és mikor rosszalkodik, vagy lehajít valamit, utána visszaviszi a helyére. lecsórja a távirányítót, jól összerontja és visszateszi :)

Deni!
de csak favorizáld már a börzéket, mert el akarok menniiiiiii!
én nagyon szigorú fejjel és hangosan mondom, hogy "nem", de nem mindig. viszont az előbb elszakadt a cérna. ötvenötezerszer mondtam, hogy tilos bekapcsolni a számítógépét apának. magasan van, alig éri el, de felállt valami játékra, és újra és újra bekapcsolta. megfenyegettem, hogy dádá lesz, semmi hatása. erre mikor legutóbb (5 perce) bekapcsolta, mondtam, hogy "irgum burgum!" és puff rávertem a seggére (combjára, hogy érezze is). nem erősen, csak hogy tudja, hogy rossz volt. úgy elkezdett üvölteni, mint a fába szorult féreg, hogy "ehe eeee, ehe eee". így akkor üvölt, ha fáj neki valami és vígaszra szorul. na, mondom, nincs vígasz, mert rossz voltál. :) erre 2 taktus után abba hagyta, oda bújt és elkezdett puszilgatni. állítom, hogy bocsánatot kért!!! :) szemét egy dög vagyok, hogy a seggére verek, de nem szeretem, ha áram alatt lévő cuccokat akár csak megérint. féltem tőle őt!
ancsipancsi

Ancsi :) Sztem jó a stílusod és tuti jó lett volna az iromány :wink:

Votiv :) Bulást Istinek!

Johi :) Fogacskákhoz sok +++++++

Szrekuc :) Én is csak az első éjszakát tudtam átaludni, aztán már csak úgy sikerült, hogy vagy rajtam aludt a nagyfiú vagy dajkáltam fél éjszakán át, mert csak akkor volt csöndben, ha nálam volt. A végére már alig vártam, hogy hazamehessünk és apa is besegíthessen már az éjszakai műszakba...
denizsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: