2006.10.08 15:17
Szerző: sygnum
Sziasztok!
Jaj, jaj! Mi folyik/t itt?
1. Mindenki tudja, h 6 hós korig anyatejes táplálást javasolnak
2. Mindenki tudja, h az élet néha (gyakran) máshogy alakítja a dolgokat, ahogyan az meg van írva, vagy mi eltervezzük
Akkor miről van szó?
Senki senkit nem tart itt rossz anyának, mindenkinek vannak hibái, mindenkinek más és más az értékrendje.
Lili,
miután megkínálod Zsófit mindig mással is, ő mégis a tejcsidet kéri, miért gondolod, h ne lenne jó neki? Bízz a gyerekedben és magadban!!! Bízz már végre a megérzéseidben! Ha neked sem terhes a szoptatás, Zsófi meg szereti, akkor miért lenne baj, h szopizni akar?
A Suttogótól nem voltam túlságosan elragadtatva. Nem mondom, h nem tanultam belőle semmit (pl. azt, h Leona nem hasfájós, bármennyire is mondták sokan - nem itt-, hanem "csak" túlpörög és már iszonyúan fáradt és nem tud elaludni), de nem lenne a Bibiliám. Mellesleg Leona is mimóza, nagyon is.
Fogalmam sincs, mikor alakította ki, de mostanában 1-2-szer szopizik naponta és természetesen elalváskor és ébredéskor. Tehát nem lóg már állandóan a mellemen és ezt ő akarta így. Szépen lassan Zsófi is át fog állni, nincs azzal semmi baj, h annyira szeret szopizni. Anyukák tanácsa meg...nem akarnak rosszat, ez tuti. De az elmúlt 20-30 évben nagyon sok dolog megváltozott, nagyon sokmindenre fény derült. Igazából megnézhetjük azt is, h mi volt 50-100 évvel ezelőtt, amikor még ösztönösen csinálták az anyák a dolgukat. Szted agyaltak azon, h miért akar még szopizni? Sztem nem. Örültek annak, h eszik vmit a gyerek.
Erszényes,
Ferrum metallicum Ch 15 hígításban, napi 2-3-szor 5 golyó. Ici-pici forralt vízben feloldani. Ez igazából nem vas, hanem az elfogyasztott vas jobb felszívódásában segít. Állítólag nagyon kevés %-a szívódik fel annak a vasnak, amit megeszünk. Állati eredetű kajából szívódik fel legjobban a vas, ha jól tudom. Azaz husi.
Nem lehetett a foga miatt hasmenése?
Dettus,
boldog szülinapot!
Dóra,
én is nagyon jókat hallottam a drnőről, nekem is ő lett volna a 2. lehetőség.
Mvirág,
a Művházban lesz/van zenebölcsis foglalkozás, Kob tud többet.
myl,
sztem is "próbáld ki" Szabó L-t.
Nana,
ne csigázz minket! Mire jöttél rá?
Hogy érted azt, h túl vagy életed legnehezebb időszakán? Elmúlt Boti hasfájása? Annak nagyon örülnék!
Cukker,
tetszik a laza hozzáállásod. Sztem is nagyon fontos, h ne aggódjunk mindent túl. Ez nekem nagyon nehezen megy. Megfogadtam, h a legközelebbi terhességem alatt nem olvasok 1 könyvet sem, nem nézem meg a leleteket, nem kérdezek semmit. Agymosásra lenne szükségem.
Egyébként én ezt írtam már, h nem szabad pl. a szoptatást túlgörcsölni, mert az a legnagyobb ellenfele.
Vagy egy másik példa. Leona rengeteget változott. Simán elvan a mamával, papával, még a dédivel is (tegnap vele aludt el!!!!!!), persze csak ha elérhető közelségben vagyok. 2 hónapja a dédi még a közelébe se mehetett!! Tudjátok, mi történt? Alább adtam az elvárásaimat vele, magammal, magunkkal szemben. Megpróbálok nem annyit aggódni a dolgokon. megpróbálok nem mindent eltervezni, mert ha vmi nem úgy sül el, ahogy képzeltem, akkor attól ideges leszek. Egyszóval megpróbáltam lazább lenni. Mindezt aug. eleje óta próbálom és itt az eredménye. Hozzáteszem, h csüt. éjjel 2*, azaz kétszer ébredt fel Leona éjjel. Ez a 6-8-10 ébredéshez képest ugye nagyon jó. Azóta mondjuk nem ismétlődött, de nem is aludtunk itthon.
16 hónapja nem voltunk a férjemmel kettesben! Soha nem fordult még elő azóta, h megszületett, h nem lett volna velünk. Ennek most jött el az ideje és az kellett hozzá, h ÉN más legyek. (Ha lemegy a mamáéknál a paprikaszedés, akkor elmegyünk végre kettesben moziba, alig várom).
Ezzel a hosszú-hosszú monológgal csak azt akartam mondani, h sokminden múlik rajtunk is és a babákon is. Hát még a kettősünkön.
Hajny,
BBCode-ban kell bemásolni a vonalzó kódját a profilban az aláírásodhoz.
Kob,
lehet, h van a kombiszerekben is, csak nagyon alacsony hígításban. Sztem érdemes néhány szert tartani otthon, mert úgyis betegek lesznek a gyerekek (sajnos). Nekem már kész gyógyszertáram van itthon, én is 1-2 nap alatt jöttem rendbe tőlük (igaz vagy 8 féle szert szedtem, mert nem tudtam kitalálni, melyik lenne a legjobb).
Ja igen, anyatej. Persze, h beteg lesz egy anyatejes baba is! Ez természetes. De gondoljatok Bepa Benijére, milyen lefolyású volt a bárányhimlője és milyen vol Pille Flórájának, aki ugye már nem szopizott! Nem mindegy az sem, h mennyire lesz beteg a gyerkőc, nem?
Bárányhimlőről jut eszembe. Jövő héten be akartam oltatni Leonát, még a járványszezon előtt, de nincsen oltás. Úgyhogy ha vki gondolkozik még rajta, rendeljétek meg!
Tali...nyitott vagyok