A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

és gratula a 9 hónapos Fülihez :D

votiv 8)
votiv

Ruz!
Gyerkőd lehet, hogy korábban érik a szobatisztaságra, mint az átlag. A többiek már megírták, nyugodtan szerezzetek be egy bilit, gyakoroljon, ha kedve van. Egyébként aranyos lehet, bár gondolom az átázott ruhák cseréje téged nem mindig derít fel.

És: ha elkezditek, mondj búcsút a nyugodt sétáknak. :wink: Nagyon szuper, hogy a gyerkők fejlődnek, ügyesednek, viszont ezentúl kereshetitek a bokrokat, WC-ket, amik NEM TISZTÁK BRRRRR. :cry: :wink: Nem elrettenteni szeretnélek, de már most kezdjétek felvértezni és felszerelni magatokat műanyag, összecsukható rátéttel, erővel (lelki is), stb. Ez nem (sem) megoldott nálunk. Ez már megint gy más tészta! :oops:
zsugyu

Ancsi: a Body Shop a Deák téren a villamos megállókkal volt szemben a Madách tér felé eső részen. Tutti az volt, mert az egyik Elleben volt egy hirdetésük és én el is mentem körbenézni és csak Body Shoppos cuccok voltak. de lehet, hogy bezárt mert nem ment nekik... :roll:
kivirágzás: tisztítókúrától abszolút lehet ez! Az egyik barátom csinált egy elég komoly méregtelenítést és NE tudd meg, hogy nézett ki a feje??!! Mint egy karfiol! :shock:

Zsan: új magyar szó: te hallottál már ilyet, hogy kupercol?? A pároméknál Pécsen senki se ismeri ezt, én pedig nagyimtól tanultam aki vazsmegyei ;)

Barbi: éljen a száraz Angi!

Macs: 9 hós Füli :)

Zsu: én is teszek majd fel képet keresztelős jányomról. Bár enyém nem volt habos-babos, mert én annyira rühellem az ilyen ruhákat, hogy még, igy mi egy sima puncs színű kordruciba nyomtuk 8)

Lehetek nagyon nagyon pofátlan??? Lehetek :P
Ti akik oly nagy fogyasztói vagytok a pampersnek, tudnátok nekem félre rakni vonalkódokat az active baby csomagolásáról????? :oops:
Előre is köszi mindenkinek aki tud :)

Rylie
rylie

félrerakni :oops:

R
rylie

Rylie :) a kupercol egyenlő a kufircollal? :oops:

indianyo

Votiv,
én nem tom a rendelö számát, de ez nem is off kérdés :D
mire jelentkezel be? az UH továbbra is a Bártfaiban van?

Mása,
nagyon tetszik a hely, ahol laktok, tökjooo :D

Kisün,
hát, én nem vagyok maximalista :D és én is azon gondolkoztam, amit Deni irt: hogy mi van akkor, ha valaki nem tud kimenni külföldre, és nem is jut neki itthon anyanyelvi tanár (sem any. szülö), akkor még mindig jobb szerintem, ha a szülö foglalkozik vele folyamatosan (szeliden mesékkel, stb.), mégha "helytelen is az input", bár ez meg nézöpont kérdése. Ezzel (vagy intenziv nyelvtanfolyammal, ahogy irtad) csak több lehet az esélye késöbb a gyereknek azokkal szemben, akik mondjuk csupán néhány mondokát tanulnak meg az oviban. Bár gondolom ovi és ovi között is nagy különbségek vannak.
És azt meg SOHA nem tudhatjuk elöre, hogy esetleg SOHA nem jutunk e ki külföldre. Szoval akkor meddig várjunk?

KépKép
fibi

Rylie,
ezt a szót nem ismerem, viszont a párod lehet,h ismeri azt,h DÖCIZNI, meg HUSZIZNI!!!
nnnna????? :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

VOTIV!
felnőtt kp: 1-2792100
gyerek: 1- 2792154

Indi!
Lencsénél akkor volt ilyen időszak, mikor még nem álltak be az alvások rendesen. mikor mondjuk át akart térni a 3-ról a 2-re, 2-ről az 1 alvásra. ilyenkor volt, hogy ő is elaldut 7-kor és 9-kor felugrott, hogy végez az alvásnak. most is nagyon kell vigyáznom, hogy 6 után már ne aludjon, mert akkor éjfélig kotkodácsol. ezt úgy tudom elérni, hogy ebéd után szigorúan alvás van. most is dumál magában a zsákban, de fél óra, és aludni fog. és ha ilyenkor kialudja magát, este nincs gond. nálatok beállt már vmiféle rend?
mivel Dominónak apanyelve az angol, azért ugye meg fogjátok tanítani még kisded korban? :)

Fibi!
ne aggódj, egyelőre az anyanyelvi tanárok száma igen kevés, úgyhogy kicsi az esély náluk tanulni.
férjem is vett néhány órát egy ilyen tanártól, és bizony nem átallott 3eFt-ot elkérni 45 percért!
inkább az a lényeg, hogy a gyerek az anyjától tanuljon játékosan, mint egy tanártól, mert nem hinném, hogy túlzottan kiforrott pedagógiai módszerek vannak 0-8 éves korig, angoltanítás tekintetében Mo-n.

Votiv!
te egyer menőbb vagy! együttes, meg ennyi nyelv!! :) sajnos nálunk vidéken eszébe nem jutott a szülőknek a russzkin kívül taníttatni semmit, így maradt az, hogy most évek alatt kell megtanulnom (jó drágán) angolul.

ÉRDEKES ADALÉK A NYELVHEZ:
egy ismerősöm csemetéi valahol Szerbiában éltek óvodás korukban, ahol folyékonyan megtanultak szerbül, míg a szüleik angolul kommunikáltak a melóhelyen. a gyerekek olyan jól tudtak, hogy ők fordítottak szüleiknek, majd hazajöttek, és pár év alatt abszolút elfelejtették a nyelvet. szinte hihetetlen, de állítólag igaz.
férjem meg középfokút tett le németből, kb. 5-6 évig tanult rá, mint a güzü, aztán azóta nem használja és mindent elfelejtett. hiába mondom neki, hogy nem hiszem el, nem ért semmit, ha német szöveget hall.

Vera!
nagyon klassz dolgokat írtál le a nyelvekről, tök profi vagy, hogy már 8 évesen beszéltél németül :))).
szóval akkor ne aggódjak, hogy nem akar gyümit enni? tartanám magam a papírformához, hogy du. gyümölcs. (különben pont az almát nem komálja legjobban)

Mása!
szerintem nekem megvan valahol ez a zene ovi, de utána nézek.
az erkélyajtótok kívülről is zárható? mert úgy látnék rációt a kimenős rácsban. külbönben fotók rulezek.

Zsugyu!
Lánykádról teljesen az enyém jut eszembe!!!! :D

Ruzy!
én 1,5 évesen szobatiszta voltam, úgyhogy szvsz egyáltalán nem korai. csak erőltetni nem szabad.

Macs!
majd ha mégy a Kékpandába, nem talizunk dvd ügyben?

Lencsi nagyon intellektuális, úgyhogy Indi szavaiból azt vettem ki, hogy akár jövőre kezdheti a sulit. hogy miből jöttem rá? ma a buszon kinyitotta a mobilját, meglátott benne egy Barbie képet, és aszonta: ANYA. :D

ancsipancsi

Vera,
bocsesz, megint végigolvastam amit irtál, és tkp hasonloak az utso mondataid (mármint hogy az oviskori mondokázás nem egyenlö a szülötöl vagy intenziv nyelvtanfolyamtol kapott tanitással). az éhség elvette a maradék eszemet :oops: :D

Ancsi,
intellektuális Lencsi :lol:
amit én láttam gyerekek tanitása kapcsán: tényleg nem tulzottan kiforrott modszer :? meg aztán nem ismerem mindet, de remélem, majd lesz rá alkalmam :wink:
fibi

Ancsi,
Na- ná, hogy záródós az erkélyajto, hiszen "kertkapcsolatos :lol:
Köszi, hogy megnézed a CD-t. Már van kerítés is a házak körűl. A kóbor állatok miatt (is)

Zsu,
ahol a piros kicsi talicska van az erkélyen, az a miénk :)

Mása
szmagdi

Ja és ZSu,

Nagyon szeretek itt lakni. Minden van a közelben. Még csúszdapark is :) csak a közlekedés lehetne jobb is. Azt mondták
megoldják és kihozzák ide a bkv-t vagy sűriteni fogják a helyi járatot. De én autózok.... :) :/

Mása
szmagdi

Ancsi, köszi! :D most már a közvetlen számot is tudom: 279 2156

Fibi, dokimhoz kértem ip-t, aztán jövő héten irány az AFP. UH még Bártfai :D arrafelé semmi sem változott ám :P vagyis 9 hete még volt női WC az UH mellett, 3 hete már nem :twisted:
de lehet, hogy 5 hét múlva megint lesz? :roll:

votiv 8)
votiv

velem nincs egyidős pocakos? :( be kár...

votiv 8)
votiv

Sziaszotk!

Csak bekoszonok, immar Kecskemetrol. Iszonyu tempot diktaltok, ugyhogy eselyem sincs kovetni benneteket, plane irni, de azert maradok tovabbra is read only. :lol: :wink:
Katamnak fel sem tunik, hogy mashol lakunk, ugyanugy telnek a hetkoznapok. Csak a lanyok hianyoznak az udvarbol (Ficanka es Vince pl.).
Ha keszulodik ketteske, azert benezek surubben!:) Mert hogy a Szent Imreben akarok ujra szulni az fix!:)

Zsanci, koszi a jokivansagot!:)

Fibi, ketcsikhoz gratula! :D

Macs, szepen alakul a haz! Lanyod mar jar? :shock: Nem semmi kiscsaj! :lol:

Votiv, Istipok idovel biztos "kialakul", tok jo hogy van ilyen fejlesztesre lehetoseg! Milyen a pocakoslet?

Pusszantas mindenkinek,

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Mása, ez a játszótér csúcs! és van pici kertetek is? vagy mind közös?

Ancsi, én meg azzal nyüstöltem a szüleimet folyton, hogy mér nyelvórára kell járnom, mér nem tanulhatok hangszeren, mint minden "rendes" gyerek :D aztán 16 évesen elkezdtem magamtól járni, először jazztrombitára aztán francia kürtre - jó kis nőies hangszerek :wink: dehát már picit késő volt ahhoz, hogy világsztár legyek, így maradt az ének :D

votiv 8)
votiv

Dora,
de jó,h ismét ITT!!! és örülök,h Kati jól birja az új helyet!!!!
azért gyere majd sűrűbben, ha tudsz!!!!!

Votiv,
Ada nem egyidős veled????
és még akartam irni,h hú, nem semmi ez az egész! És tök jó, h ott bián mindez ingyér van, és azok az emberek meg minden elismerést megérdemelnek!!!!!

Rec,
mégegyszer köszi a céklát!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Mása,
házatok, kertetek extra hiper szuper csúcs!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Szia Dóra! de jó, hogy jössz :D de Kecskeméten saját házatok van, nem? nincsenek szomszédok, van kert, ilyesmiket képezelek :D mesélj még, hogy milyen ott! és nem találkozol régi csajokkal, akik esetleg szintén babáznak?
pocakoslét olyan jó, hogy sose hittem, hogy ilyen jó is lehet :D semmi panaszom, sőt, tök fitt vagyok, könnyű, mint egy hópihe :wink: és fürge mint a csík :D ha nem lenne ilyen könnyű és boldog ez a pocakosság, nem is lenne ennyi energiám Istipókhoz :? aki most inkább hisztipók :twisted: úgyhogy robogok L
puszi Nektek Kmétre! :D

votiv 8)
votiv

Zsanci, sajna nem, ő majdnem két hónappal előbb van... most 20-21 hetes lehet.

votiv 8)
votiv

Votiv!
igen, én zenetagozatosba jártam, énekkaros voltam, furulyázni tanultam, meg hegedálni (de 1 évig csak!) , és zongorázni akartam, de nem volt zongoránk. így nagy jó fejjel (4 éve) elkedtem jazz zongorára járni, 2 évet lehúztam, és aztán jött a terhesség, meg a sok meló és megint abba hagytam :(

Dorka!
de jó, hogy itt vagy! nem hiányzik Bp.? :)
befészkeltétek már magatokat?
ancsipancsi

Sziasztok!
Zsugyu!
ÉÉÉÉÉdes a lánykád!!!! És remek fotósotok volt! Lehet, a kislányom keresztelőjéével várunk addig, amíg Bazsó meg nem tanul fotózni :lol:

Mása!
Csudaklassz helyen laktok!!!! És ezek a színek! Hát nem valami szürke lakótelep! :lol: És nagyon szuper a játszóteretek is.

nyelvoktatás:
bár úgy érzem, nem vagyok megszólítva :lol: , mert Ti főként szakmai szemmel nézitek a dolgokat, amit tök jó olvasni, mert tanulok belőle nagyon sokat, én a sima anyai eszemmel úgy gondolom, hogy ha mindenképpen programot akarok csinálni a gyerekemmel (mondjuk ovis korig), és ki akarom használni a fogékonyságát, akkor inkább olyan foglalkozásra viszem, ahol a saját anyanyelvét tanulhatja meg, és magyarul mondókáznak és énekelnek. Én azt látom, hogy a szülők "divatolnak" azzal, hogy a beszélni nem tudó gyereküket mindenféle csodamódszerre járatják, pedig elég lenne, ha anyuka megatnulná a klssz kis magyar mondókákat, énekeket, később körjátékokat. Én ezeket a programokat preferálom ebben a korban.
Ancsi!
Én 17 éves koromban szereztem a középfokúmat, és nem értek egy kukkot sem, mert azóta nem kellett használnom a nyelvet (német). Ezért is vagyok mérges, hogy annak idején nem választhattam az angolt, mert azt úton-útfélen lehet használni :twisted:

Deni!
Ez a baba-mama kör a Szent Imre plébánián van, amíg jó az idő, addig a kertben. Nagyon klassz volt, és semmi vallásos "rákényszerítés" nem volt, bár alapvetően gondolom hogy úgy is vallásos emberkék járnak. Szuper játékok voltak, és az óvónéni is nagyon jó volt, és mindez ingyen! :D

Fibi!
Mivel hirtelen szakadt ránk a szabadság, ezért nem csináltunk nagy programot, hirtelen nem találtunk jó filmet sem, elmentünk a Westendbe szájattátani,, mert at Bazsitól úgysem tudunk. Hát, rá kellett jönnöm, hogy nem vagyok trendi :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi!
de tredni vagy! (és szép is!)
és én is akarom Lencsémet baba-mamába vinni. tegnap voltunk a MOM-ban, és hirtelen ötlettől vezérelve elengedtem. hát nem győztem rohanni utána, szinte futott, mintha a feje vitte volna :)

voltunk ma dokinál.
1: görbe láb okés, 2 éves korára megjavul
2: fején van egy - valószínűleg - szemölcs, így el kell vinnem bőröshöz :(
3: már 9600 gramm és 78 centi (hozza a papírforma szerinti 200 gr/hó hízást, csak most sovibbnak néz ki, mert sokat nőtt hosszában)
ancsipancsi

Votiv :) Látom, Ancsi már megadta a központi számot, nekem ez van meg: 279-2156, vagy 57 vagy 58 végződéssel! ja a végén már látom, megvan...

Mása :) Nagyon szuper lett a játszóterek!! :D :D És már kerítés is van! Király!! És nagyon tetszik, hogy van igazi zöld környezet, nemcsak úgy dísznek pár tuja, mint itt Bp-en a lakóparkoknál. Szóval tényleg klassz hely :D

Zsugyu :) Lehet, hogy hülyeséget írok, de elgondolkodtam amit a sétákról és wc-kről írtál és az jutott eszembe, hogy láttam már reklámozni összehajtható 1x használatos keménypapír bilit. Nem jobb inkább egy ilyet vinni?

Rylie :) Akkor most ne hagyj kétségek között, mi az a kupercol??

Ancsi :) Anya-Barbie :lol: És jól olvastam, hogy leraktad az ágyába és ő magától elalszik? :shock: Hogy is kell ezt csinálni?

Dora :) De jó, hogy ilyen jól érzitek ott magatokat!! :D Tényleg írhatnál gyakrabban!

Zuz :) Akkor én nem vagyok odavaló, mivel nem volnék vallásos. De szupi, hogy vannak ilyen helyek, pláne ingyen :wink: És miért ne lennél trendi?
denizsa

Fibi,
1. a “helytelen nyelvi input” NEM nézőpont kérdése, bocs, de valaki vagy anyanyelvi beszélő, vagy nem, középút nincs. Ez nem véleményen múlik, hanem sajnos egyszerű tény.
2. Pont azért írtam ma reggel, hogy miért fontos ez nekem, és hogy megpróbálom a “másik oldal” nézőpontját is látni. Akinek fontos, hogy a gyereke már óvodában tudjon 10-ig számolni angolul, vagy szavakat-mondókákat ismerjen, az ám tegye! :D
3. Mert igazából tovább gondolkodva nem nagyon tudom elképzelni, hogy szervezetten ekkora gyerekeknek hogyan tanítanak nyelvet, mármint hogyan tanulnak többet, mint amit a kettes pontban leírtam. Meg felmerül bennem: minek?
4. ugyanis semmilyen hátránya nem lesz annak, aki később kezd. Ha már előnyökről beszélünk: az igazi előny sajna az anyanyelvi, vagy ahhoz közeli tudás, és az nem az óvodai oktatáson vagy a szülői fejlesztgetésen múlik. Hozzáteszem gyorsan: szerintem.
5. Dóci egyébként szemberöhög, hogy ha angolul vagy németül beszélek, már ha pl. vendégek vannak, neki roppant mulatságos anya furcsak hangjai :D

Den,
mint bölcsészeknek, nekünk elvileg megvan a külföldi ösztöndíj lehetősége, és tervezzük is, hogyha nagyobbak lesznek a gyerekek. Mert ha 1 évekre mész, akkor jó, ha már iskolások :D És ha nincs meg a lehetőség az anyanyelvi környezetre, akkor is bőven elég szerintem általánosban elkezdeni... talán úgy lehetne megfogalmazni a véleményemet, hogy nagy energiát feccölünk abba, hogy óvodáskorban megtanítsuk hátrafelé biciklizni a gyerekünket, amit aztán az iskolában korrigálhat... a pedál alapjait már ismeri, dehát csak hátrafelé megy neki...

Zuz,
ó, de mennyire egyetértek veled! Mondókázni, mesét hallgatni, a fantáziáját “feleszteni”, ezen felül pedig mozogni-játszani-tombolni, amíg csak lehet!!! És eszméletlen mód nem érdekel, ha a gyerekem hátránnyal indul, ha boldog :D

Ancsi,
ugye? :D Szerintem úgyis megtaláljátok azt az 1-2 gyümölcsöt, amit szeret, a vitamint-ásványianyagokat pedig nyugodtan szipkázhatja befelé zöldségekben is! :)

Dora,
szia!!!!

v
kisün

Den!
Én is láttam, és ha tudsz beszerzési helyet, kérlek írd meg. Mondjuk egy komoly 5 éves lány furcsán nézne rám, és kikérné magának, de a picinek bevetem, ha elérhető.
zsugyu

Votiv,
De tudod, MI szülhetünk együtt, csak Neked kell egy kicsit igyekezni időben, nekem pedig minél tovább benn tartani a gyerkőcöket.... :D

Ancsi,
úgy még rosszabb lehetett, mármint vérnyomásméréssel, én úgy vsz nem is tudtam volna aludni az éjjel...

Kisün,
Igen, volt elég tejcsi, pont ami kellett V-nek (tehát nem voltak tonnák lefagyasztva a hűtőben) Remélem, ez most is így lesz: annyi fog termelődni, amire - ezúttal - két babónak lesz szüksége...

A kardiológus ma kiértékelte az eredményt: minden OK, csak nagyon gyors a szivverésem, ami vsz a babák miatt van, de éppen ezért nem javasolnak gyógyszert, hanem a szokásost: sok pihenés! :roll:

Úgyhogy most megyek is aludni V. mellé... :)

B.
blaye

Zsuzsi :) Eldobható papírbili a DM-ben kapható

Vera :) jó lesz jövő hét vége

Jucus Kollegina :lol: köszi a megerősítést :)

indianyo

Blaye :) bizony-bizony, sokat pihenj :) Annyira különleges lehet két babára figyelni egyszerre...

Találtam egy weboldalt, ahol mindenféle playmobilokat lehet rendelni, meglepő darabok és árak is vannak :o MEg kukás ember kukával és söprűvel, eza kedvencem :lol:

indianyo

Dora,
jo hogy ujra itt, szia :) mesélj, könnyen megszoktátok az uj helyet?

Votiv,
már afp, aztaaa :roll: a Bártfait azért kérdeztem, mert ugy tudom, most már csak a Fehérvári utiban csinálnak kismamáknak vérvételt.

Barbi,
kaptam biomargarint az itteni teszkoban :)

Kisün,
értem az érveidet, de másképp látjuk a dolgokat, ami végülis nem baj.
fibi

kukásember kukával és taligával. söprű nincs :lol:

indianyo

Sziasztok,

Képzeljétek, ma frászt hozta rám a házi orvosom asszisztense. Épp a rendelőben ücsörgök és várok a soromra, amikor felhív, hogy mikor megyek be a vérvétel leletemért. Mondom neki épp itt ülök és várom a sorom. 1 perc múlva kijön és azt mondja, hogy nagyon rossz lett az eredményem. Majdnem szívinfarktust kaptam. Alig vártam, hogy bejussak a dokimhoz. Bemegyek, aztán a doki végignézi a leletemet és azt mondja, hogy vérszegény vagyok. Felírt vitamint és azért megkérdezte, hogy hol is lakom. Mondom neki, hogy hol. Hát igen a Szent Imrének nem igazán jó az intenzív osztálya :shock: Sőt még azt is megkérdezte, hogy a dokim mikor akar a kórházba fekteteni??? :shock: Aztán végül azt mondja, hogy talán nem lesz rá szükségem. Így jöttem el tőle, szóval most nagyon megnyugodtam :? Látszott a dokin, hogy nincs jó kedve, mert a macska miatt is jól leszúrt, hogy mit keres egy várandós anyuka mellett és mondott egy olyan brutál pl, hogy azt már le sem írom. Szóval most tök ideges vagyok.

Jucus, Deni,
Köszi az infot az FMH-val kapcsolatban.

Votiv,
És most már volt nekik beosztásuk a rendelőbe? Én még szeptember végén próbáltam bejelentkezni, amikor mondta a nőci, hogy októberre még nincs meg a beosztás, de azért beírt 17-ére és megígérte, hogy felhívnak, ha azon a napon a doki még sem délutános lesz. Remélem így tesznek. De gondolom nem változott a rendelése?

Kép Kép
curse

Kisün,
... illetve már csak egy dolgot látunk másképp... :)
fibi

Curse :) ez így nagyon duirván hangzik, de ne ijedj meg, hanem nagyon gyorsan hívd fel a doktorodat és beszélj vele! Ha ugyanolyan oktondi, mint a mi gyrekorvosunk, akkor aggodalomra nincs ok... utálom, amikor iylen kétértelműen beszélnek.

Ha a macskáéval baj let volna, az az első vérvételkor kiderül, ne aggódj!!!

indianyo

Fibi,
és mi lenne az? :D

Curse,
:shock: :shock: :shock:

Indi,
akkor megbesz :D
kisün

Zsugyu :) Nekem úgy rémlik, hogy DM-reklámcetlin láttam és vmelyik Kismamában is reklámozni a bilit. :roll: (Bocsi, de nálunk még nem aktuális, ezért nem vagyok túl naprakész :oops: )

Blaye :) De jó, hogy minden rendben az ekg-val! :D Hát akkor sok pihi! :wink:

Fibi :) Én meg kaptam bio házivajat a piacon :wink:

Curse :) Tudom, hogy nehéz, de próbálj megnyugodni és inkább beszélj a nődokiddal is a leletről! Nekem úgy tűnik, hogy a házidoki először mondott vmit, aztán félig megcáfolta, hogy nem is olyan vészes, szóval kicsit fura :? Drukkok mennek, hogy ne legyen nagy a baj!
denizsa

Curse,
ne hagyd magad megijeszteni! Macska után moss kezet és ne nyald össze, akkor semmi baj se lehet.

Ruz,
sztem is kipróbálhatná Beni a bilit, hátha megtetszik. Egyáltalán nem korai, minden baba a maga ritmusában... tudod. Eszter is másfél volt, amikor először "eredményesen" ráült, addig csak játszott vele.
És hamar rájönnek, milyen nagyszerű érzés, h nem a lábuk közt lóg a butyor, hanem bili. És az is tetszeni szokott, h vazze, milyen önálló lettem, figyeled, anyafej? :D
Persze ezt sem szabad erőltetni. Mi pl a lakás kellős közepén tároljuk a bilit (úgyse jön ide a kutya se... :D) és amikor Eszternek kell, csak odamegy és ráül.
De ha sokszor elkísér téged wc-re, az is jó, mert látja, h te is pisilsz néha, és töktermészetesnek fogja fel. Gatyómosás meg: na és? Az a kis szenteltvíz semmi. (Én eleinte attól féltem, h a kutya majd kiszagolja, és ő is jól rápisil, h megjelölje a territóriumot, de szerencsére nem történt ilyen. Pedig a szőnyeget nem olyan könnyű pisiteleníteni, mint a padlót, amit ugye már Eszter is fel tud mosni. :D )

Zsugyu,
a városi közlekedés meg nem is olyan borzasztó, hisz akkor van rajta pelus. Persze később lehet, h nehezebb lesz, mondjuk 3 évesen, amikor már elvileg teljesen szobatiszta lesz, és megyünk valahová, de sebaj, megoldjuk. Viszont addigra már lesz jogsim és a kocsimban el fog férni 3 bili is! :D :D :D
neet
neet

Curse,
Te nyugodj meg, most én dühöngök :twisted:
hogy lehet ekkora farok egy orvos??? mert az asszisztens még hagyján, de sztem sürgősen keress másik háziorvost!!! vagy ne sürgősen, de kerüld el jó messzire!!!
nekem szerencsére sose kellett háziorvos a vérvételhez, nem tudom miért csinálja a dokink Veled másképp :roll: (utoljára 7 éve láttam a háziorvosom, akkor az ösztindíjamhoz kellett egy igazolás, hogy nem vagyok tbc-s.)
fel vagyok háborodva, hogy egy kismamát így halálra ijesztenek, meg leszúrnak! pár héttel a szülés előtt!
egyébként kevés olyan nő van a világon, aki nem vérszegény :? és szinte minden kismamának szüksége van egy kis plusz vasra, de ettől hol van még az intenzív osztály???? jesszus.

és sok anyukát ismerek, akinek volt/van/lesz :D macskája. itt van mindjárt Blaye! úgy emlékszem, hogy az almot már a férje takarította, de nem dobták ki a macsekukat!!!
én se tenném, Te se tedd. :)
és próbáld meg kitörölni az agyadból ezt a kötsögöt, más se hiányzik most az utolsó napokban, mikor úgyis izgul az ember mindenért, mint egy ilyen "bíztatás". eszem megáll.
nőjjön be az orra luka.
:evil:

votiv 8)
votiv

Ja, és ha már előkerült ez a bilitéma: sokaktól hallom, h miután a baba rákapott a bili "ízére", pikpak elmaradt a pelenka teljes használata. Nálunk hónapok óta használatban van a bili, de nem merném teljesen elhagyni a pelenkát még. Éjjel mindenképp kell még, meg ugye utazáshoz, és sajnos a bölcsiben akármilyen jók a nénik, 12 gyerek mellől nem tudnak s.o.s kiszaladgálni, ha hirtelen kellene, így megkértek, h ott mindenképp legyen Eszteren pelus.
Így viszont az alakult ki, h indulás előtt feladom rá, és amikor hazahozom, az az első, h leveszem róla. Tehát a délelőttöt sajnos dunsztban tölti. Tudom, h örüljek, h ilyen viszonylag korán majdnem szobatiszta, de ez a bölcsis-pelus-kényszer biztos visszavesz a fejlődésből, nem?
És bunyós lett a csaj, néni szerint ezzel vezeti le anyahiányát, na meg meg kell szoknia, h nem minden az övé. Hajtépés, karmolás és most már sajna a rugdosás is gyakori lett, állítólag pár hét alatt le szoktak szokni róla. Egyrészt örülök, h nem csak üldögél egy sarokban és sír és hagyja, h elvegyenek tőle mindent, másrészt jó lenne, ha nem ő lenne a bölcsi réme...ma viszont fellélegezhetnek: olyan fáradt, h nem vittem.
neet
neet

Votiv, :D
nőjjön be az orra... ez jóóó! Én más is benövesztenék az ilyennek...

Curse,
nem tom, neked meséltem-e, h az utsó időkben (ill. picit előbb) olyan vérszegény voltam, h intravénásan kellett vasat kapnom. 2 naponta mentem a dokihoz döfködésre, mert a gyógyszer túrót se ért. És semmi bajunk, sőőőt! Úgyhogy NYUGIII!!!
neet
neet

bocs, Curse, azt elfelejtettem, hogy rendel a dokink, és lehet is hozzá ip-t kérni :) én mondjuk jövő csütörtökre kaptam, ez azért legalább egy héten belül van :)

Fibi, hát igen, AFP :D :D olyan lassan telik az idő :D vagy mégis inkább gyorsan? nem tudom. szívem szerint már két porontyot puszilgatnék, eszemmel tudom, hogy jobb kiélvezni, amíg még csak egy van :D

Indi, Deni, ha kész lesz a cikk a feljesztésről, majd feldobom. Zuzi, pont olyasmiktől is beszélgettem a pszichopedagógussal, amit Te írtál. hogy a szülők beleesnek abba a hibába, hogy extrém dolgokat próbálnak nyújtania gyerekeiknek - hiszen fogyasztói társadalomban élünk :wink: miközben elfeledkeznek a valós szükségleteikről, a figyelemről, a szeretet kimutatásáról vagy az együtt töltött időről. és sajna sokszor ezek a különórák a szülő kényelmét szolgálják, addíg se kelljen foglalkozni a gyerekkel...
az itteni kismamákról ezt nem feltételezem, de ha körülnézek, látok ilyen szülőket is...

Indi, egy óra fejlesztésen sok a kötetlen játék, mondókázás, éneklés is az "agyműtétes" gyakorlatok előtt/után/között, hogy minél természetesebbnek hasson neki a foglakozás, és ne viselje meg annyira. valóban bámulatosan gyorsan kapcsol az ordítós-félősből a játszós sebességbe, ez azért megnyugtató :) és jó nagyokat alszik minden nap! :D ez jó jel, bár azt is jelenti, hogy nagyon kimerül testileg-lelkileg.

Blaye, naná, hogy belehúzok!!! :D

votiv 8)
votiv

és a pszichopedagógus véleménye: igenis kell a gyereknek a csoki :D mert az olyan pluszt ad az agynak, amitől hiba megfosztani :D :D

ezen felbuzdulva tegnap megosztottam Istivel egy Tobleronét :D hát azt az örömöt az arcán, nem is lehet leírni!! :D

votiv 8)
votiv

Votiv,
szia! :)
neet
neet

Deni!
beteszem - ha itt az ideje, du. vagy este - a hálózsákba, és ha nem méltatlankodik, kijövök a szobából és a légzésfigyelő bébiőrjével hallgatom, hogy mit csinál. ha méltatlankodik akkor éneklünk neki valamit és hamar lehiggad :).

Neet!
szerintem egyáltalán nem veti vissza, mint egy bugyiként kezeli Eszti a pelust. gondolom nem sűrűn pisil bele. vagy a bölcsinénik ki se viszik pisilni, ha szól?

Votiv!
"addig se kell foglalkozni vele"... éppen minap gondolkodtam el rajta, hogyha kőmilkós lennék, fogadnék egy bébiszittyót magam mellé, de én is végig ott lennék Lencsivel, csak mondjuk a csaj szolgálna ki minket :)

én is tervezek csokit vinni jövő héten szerdán, amikor lehet, hogy szemölcsöt szednek le majd Lencsi fejéről, mert nem bírom, hogy bántják, valamivel vígasztalnom kell majd. én ilyenkor mindig kaptam vígaszdíjat, választhattam valamit a kistrafikból :).

ELSŐ MESE:
tegnap este Lencsi halál mérges volt, hogy ágyba dugtuk, úgyhogy azonnal beüzemeltem a barátnőmtől kölcsön kapott diavetítőt. kikaptam egy mesét, betettem, és ő állva nézte a sötétben, meg mutogatott rá, néha vau-vauzott és néha nevetett. a végére lefeküdt és szépen pihent, majd mikor szétszedtem a vetítőt még kicsit felkelt, de hamar vissza is aludt.

ancsipancsi

Szia Neet! :D :D :D

votiv 8)
votiv

Votiv,
hello! :D

Ancsi,
ha szól, viszik, de ált.ban nem olyan sebességgel, hogy értelme is legyen. Akkor viszont a wc-be pisil! :) És ha van rajta pelus, nem is mindig szól.
Mese: :)
neet
neet

Votiv :) tegnap én is valami hasonlót akartam Curse-nek írmi, de a kakli internet nem engedett, no meg nemhiába vagy te szóval dolgozó ember :)

Curse : vérszegénységről: én több,mint 5 évig voltam vega és a végén azért kellett abbahagynom, mert egy vérvétel után kórházba akartak küldeni. Én csak annyit éreztem, hogy fáradt vagyok, de a doktor szerinte ezzel a vérrel meg lehet ölni valakit :lol: No ezzel csak azt akarom mondani, hgoy még az iylen vashiányos anémiára hajlamos ember, mint én is simán kihordta az erőtől duzzadó magzatát... javaslat: sok sok marha- és sertéshú, májacska, belsőségek. Ennyit az általánios hitről, miszerint fehér húst kell enni. A vérszegénységhez pont ezek a jó kis vöröshúsok a jók - a vas ugyanis szinte egyáltalán nem - vagy csak minimális mértékben tud hasznosulni állati zsiradék nélkül... Úgyhogy bogyós gyümöldcsök és sárga gyümölcsök, vörös husi és zöld leveles zöldségek (utóbbi biztonságos helyről) és máris jobb lesz a dolog, az orvos meg kapja be. Felháborító!

indianyo

Sziasztok,

Köszönöm, hogy megnyugtattatok. Most már jobban érzem magam, megpróbáltam magamból kialudni a dolgot, csak tényleg bántott, mert a dokit tök régóta ismerem és ilyet még soha sem csinált. Nem tudom mi volt a célja, hogy rám ijesszen (mert az sikerült) vagy csak szimplán rossz kedve volt, ja és hogy utálja a macskákat.
Macskát illetően pedig lehet, hogy bután fog hangzani, de én nem gondoltam, hogy ennyire veszélyes lehet ránk nézve (persze azt tudom, hogy minden állat hordoz valami bacit). Az elején senki sem kérdezte meg, hogy van-e macskánk, pedig három ember végzi elvileg a terhesgondozást. Én meg a várandósságomat nem azzal akartam kezdeni, hogy elolvasom milyen betegségek fejlődhetnek ki, mert akkor én a 9 hónapot végig rettegtem volna és akkor hol maradnak a szép élmények? Tudom, hogy a strucc politika sem jó, de nálam inkább ez működik.
Egyébként meg tényleg a macskával nem egy tálból eszek és mindig kezet mosok, a budiját meg apa takarítja. De egészen szeptemberig benti macska volt, soha nem járt ki és mi még amennyire lököttek vagyunk, oltatni is elvittük.

De azért nyugtassatok meg végérvényesen: az első vérvételen ezt automatikusan megnézik, anélkül, hogy megkérdeznék, hogy van-e házi állat?

Votiv,
A házi dokira azért volt szükségem, mert a védőnő akart vérképet látni, mivel az első vérvételem óta nem volt több (persze leszámítva az afp-t, meg a cukorterhelést). Ők már nem adhatnak beutalót az új rendelet szerint, így maradt a házi doki.

Bocsi, egy kicsit hosszúra sikeredett, de legalább kiírtam magamból.

Kép Kép
curse

Indi, Deni, köszi a papírbilis tippet. Mondjuk én most még/már ráérek, mert a nagyok nagyok, a picur pedig picur a bilihez, de 1-2 év múlva remek hasznát veszem majd.

Ez a nem kell foglalkozni vele dolog érdekes: ugyebár nálunk három ded vagyon, a két nagy "csak" 1-1 különórára jár. A fiam focira (3/hét) a lányom balettre (nevezzük inkább zenés tornának)(2/hét) mindketten nagyon szeretik, tehát vinni kell őket, de biz én jobban örülnék, ha itthon lennének. Nekem ettől nincs több időm, mert viszem, hozom őket, és a köztes 45-60 perc kevés mindenre. Közben a picit rángatjuk magunkkal. És közben nincs rendes délutánunk. Pedig szeretném, ha valami zenét is tanulhatnának (én későn kezdtem, de annyira jó dolog a zenében BENNE lenni), és a nyelv is ott van mellette. (Persze ezek még csak a fiamra vonatkoznak.) Na de túlzásba esni sem akarnék, mert ők mégiscsak gyerekek!!! Tehát inkább játszaniuk kéne. Akkor most mit tegyünk? Valamiről lemondani, és a (nálam a testmozgás van előtérben) maradékot kibírni. A divat sosem érdekelt, tehát azzal nem megyek, de ha a gyerkőc szeretne, és megtehetjük, akkor menjen edzésre. Viszont a CSALÁDI délutánok igenis hiányoznak! Litániámmal csak azt szeretném mondani, hogy a különórák szerintem nem szolgálják a kényelmet. Nálam legalábbis. Mert aki nem akar foglalkozni a gyerekkel, az otthon sem tenné. Aki pedig igen, annak igenis szükséges rossz. Engem inkább a majomkodás idegesít, amikor a "muszály mindenhová vinni, vagy lemaradunk" felfogással találkozom. Egy 6-8 éves gyerek miért is jár 3-4 féle helyre? Igenis szelektálni kell, hogy legalább egy kicsit tehesse azt, ami a dolga: játsszon.

A bébiszittyóról az jutott eszembe, hogy amikor este a mese után a gyerkőcök bekapcsolják CD-n Halász Juditot, vagy regélőt, Süsüt, bizony sokszor féltékenységet érzek, hogy miért nem én énekelek nekik amíg elalszanak. Viszont az én korlátaim is végesek, és akkor reggel nem tudnám derüsen ébreszteni őket, ha nem pihenném ki magam. Ráadásul ők még 30-40 percig "levezetnek", amit csak a megasztárok tudnának végig és túlénekelni. Ergó, marad az elektronyos "altatódal".

Curse, én annyira vérszegény voltam, hogy szülés után vért kellett kapnom, mert szószerint hulla voltam. (8 éve a fiammal) És semmi bajunk sincs, akkor is csak azért volt, mert én ellenkeztem a vér ellen, és kaptam pár napot, hogy rájöjjek, nem tudom megúszni. És miután megkaptam a vért, fél napon belül semmi bajom nem volt. Szóval ne foglalkozz az "okos" orvosoddal a kelleténél többet. A nődokid biztos megnyugtat. A cicáról pedig már írták sokan, hogy okosan tartva semmi bajotok nem lehet.

Votiv, az idő igenis rohan. Hiszen csak tegnap írtad, hogy csíkokat látsz, és már Afp-re mész! És nagyon jól hangzik, amit Istiről, és a foglalkozásokról írsz. Jó tudni, hogy vannak hozzáértő fejlesztők, akik ráadásul ilyen önzetlenül működnek.

Ancsi, a diavetítő egy óriási találmány. Nálunk a mai napig piros betűs napnak számít, ha elővesszük. Nem a ritkasága miatt (bár mostanság a kisregények játszanak itthon), hanem mert annyira jóóóó. Régi, kopott, alig látható anya/apa filmjei - ez már szuper. Csak bírjam kiolvasni az elmosódott szöveget. :?

Képzeljétek, a fiam verset tanul, és farag, és nagyon élvezi, és akkor most elővesszük a János vitézt, meg Toldit. Anno én annyira szerettem apuéktól hallgatni este. Na de ez ilyen babás topikban aztán tényleg megaoff. bocsi.

Zsu
zsugyu

Curse!
Én úgy tudom, hogy azért tartják veszélyesnek várandós mellett a macskát, mert toxoplazmózist (vagy mit) terjesz, amit egyébkéént pl a nyers hústól is elkaphat az ember. Ez egy olyan "fertőzés", vagy mi (ennek utána kellene olvasni), ami a felnőtt emberekre egyáltalán nem káros, lehet, észre sem veszi az ember, hogy átesett-e rajta, de a fejlődő magzatra veszélyes. Namármost! Ha terhesség előtt átestél már ezen (amit külön vérvételből lehet megállapítani, sajnos automatikusan nem szűrik), akkor semmi vész, akkor van baj, ha a terhesség alatt kapod meg. DE: általában pont azok estek már át ezen, akiknak van macskájuk, ergo szerintem nincs mi iatt aggódnod! Szerintem azok a veszélyeztetettek ebből a szempontból, akiknek soha nem volt macskájuk, mert nem találkozhattak ezzel a betegséggel. Ha továbbra is aggaszt, csináltass egy ilyen vizsgálatot (bár nem értem, miért nem ajánlotta fel a dokid :twisted: ) és akkor megnyugodsz, a dokid pedig ne ijesztgessen, hanem tegye a dolgát, és automatikusan küldjön ilyen vizsgálatra, ha ŐT ennyire aggasztja a dolog!
Te pedig nyugodj meg, semmi baj nem lesz, csak erre valók ezek a dokik, hogy itt befosassák az embert :twisted:
A vashiányról csak annyit, hogy az nem ám olyan, hogy egyszer csak látják, hogy hú, kevés a vasad! Minden vérvételnél megnézik, és természetes, hogy terhesség alatt egyre csökkenő tendenciát mutat, és erre is a dokinak kellene odafigyelnie! :twisted: és eldönteni, hogy mikor érdemes elkezdeni a pótlást! :twisted:

Remélem, sikerült segítenem!
zuzmo1

Indi,
A vérszegénységen pont ezért voltam meglepődve. Kövezzetek meg, de én eleve nem rajongók annyira a szárnyasokért és mindennap vöröst húst eszek. Jó mondjuk a zöldségek már kevésbé csúsznak, mint pl. a spenót, de azért próbáltam/ok mindig változatosan és minél többfélét enni.
Azt tudtam, hogy vérszegény vagyok, (mondjuk ahogy Votiv is írta minden nő egy kicsit az, de én az átlagot túlszárnyaltam már a várandósság előtt is), de nem gondoltam volna, hogy ennyire. Bár most már legalább tudom mitől vagyok ennyire fáradékony, azt hittem a megnövekedett súlytól.

Segítsetek, ti hogy próbáltatok fittek maradni a végére? Én attól tartok, hogy a szülésre nem marad majd erőm. Tegnap pl. fasírtot csináltam és nem tudtam kézzel rendesen összekeverni, mert elfáradt a tenyerem, soha életembe nem voltam még ennyire erőtlen.
Tornára azért nem járhattam, mert, hogy veszélyeztett vagyok. Lehet, hogy ez is az oka? Tök tanácstalan vagyok.

Kép Kép
curse

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: