VOTIV!
felnőtt kp: 1-2792100
gyerek: 1- 2792154
Indi!
Lencsénél akkor volt ilyen időszak, mikor még nem álltak be az alvások rendesen. mikor mondjuk át akart térni a 3-ról a 2-re, 2-ről az 1 alvásra. ilyenkor volt, hogy ő is elaldut 7-kor és 9-kor felugrott, hogy végez az alvásnak. most is nagyon kell vigyáznom, hogy 6 után már ne aludjon, mert akkor éjfélig kotkodácsol. ezt úgy tudom elérni, hogy ebéd után szigorúan alvás van. most is dumál magában a zsákban, de fél óra, és aludni fog. és ha ilyenkor kialudja magát, este nincs gond. nálatok beállt már vmiféle rend?
mivel Dominónak apanyelve az angol, azért ugye meg fogjátok tanítani még kisded korban?
Fibi!
ne aggódj, egyelőre az anyanyelvi tanárok száma igen kevés, úgyhogy kicsi az esély náluk tanulni.
férjem is vett néhány órát egy ilyen tanártól, és bizony nem átallott 3eFt-ot elkérni 45 percért!
inkább az a lényeg, hogy a gyerek az anyjától tanuljon játékosan, mint egy tanártól, mert nem hinném, hogy túlzottan kiforrott pedagógiai módszerek vannak 0-8 éves korig, angoltanítás tekintetében Mo-n.
Votiv!
te egyer menőbb vagy! együttes, meg ennyi nyelv!!

sajnos nálunk vidéken eszébe nem jutott a szülőknek a russzkin kívül taníttatni semmit, így maradt az, hogy most évek alatt kell megtanulnom (jó drágán) angolul.
ÉRDEKES ADALÉK A NYELVHEZ:
egy ismerősöm csemetéi valahol Szerbiában éltek óvodás korukban, ahol folyékonyan megtanultak szerbül, míg a szüleik angolul kommunikáltak a melóhelyen. a gyerekek olyan jól tudtak, hogy ők fordítottak szüleiknek, majd hazajöttek, és pár év alatt abszolút elfelejtették a nyelvet. szinte hihetetlen, de állítólag igaz.
férjem meg középfokút tett le németből, kb. 5-6 évig tanult rá, mint a güzü, aztán azóta nem használja és mindent elfelejtett. hiába mondom neki, hogy nem hiszem el, nem ért semmit, ha német szöveget hall.
Vera!
nagyon klassz dolgokat írtál le a nyelvekről, tök profi vagy, hogy már 8 évesen beszéltél németül

)).
szóval akkor ne aggódjak, hogy nem akar gyümit enni? tartanám magam a papírformához, hogy du. gyümölcs. (különben pont az almát nem komálja legjobban)
Mása!
szerintem nekem megvan valahol ez a zene ovi, de utána nézek.
az erkélyajtótok kívülről is zárható? mert úgy látnék rációt a kimenős rácsban. külbönben fotók rulezek.
Zsugyu!
Lánykádról teljesen az enyém jut eszembe!!!!
Ruzy!
én 1,5 évesen szobatiszta voltam, úgyhogy szvsz egyáltalán nem korai. csak erőltetni nem szabad.
Macs!
majd ha mégy a Kékpandába, nem talizunk dvd ügyben?
Lencsi nagyon intellektuális, úgyhogy Indi szavaiból azt vettem ki, hogy akár jövőre kezdheti a sulit. hogy miből jöttem rá? ma a buszon kinyitotta a mobilját, meglátott benne egy Barbie képet, és aszonta: ANYA.