A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Esztert nem enged be a Babanet, és megkért, hogy másoljam be, amit írt nektek. Íme:

Sziasztok!
Rájöttem, hogy a babanet engem szivat. 2 napja nem tudok belépni mert CSAK a tavaszi topiknál nem jelenik meg se az ablak, se a belépő csík. Ugye milyen jó. Komolyan, mindenhol be tudok lépni, csak itt nem... Na, sebaj.

Összeszedem a gondolataimat és remélem nem hagyok ki senkit...

VasIldi!
Hogy ízlett Natinak a tápi? Mit adtál neki végül és hogyan? Lett valami pozitív reakciója rá? Miért kell Olivérnek még mindig hordani a sapit???

Boscó!
Naaagyon szép kutyu! Megérte a 120at, mert tudod, hogy egészséges. A kölyköknél ez lutri és ugyan ennyit kérnek érte. Remélem szegénykém hamar megszokja az új környezetét. Hogy jönnek ki Boscóval? Viszont ténlyeg sokat lehet értük kapni. Csak sokba is kerül, mire megszületnek, meg 6 hetesek lesznek. Meg lehet, hogy érdemes lenne Boscót elvinni egy "próba" körre egy másik lánnyal, hogy ne fájjon annyira a tiéteknek. Én úgy tudom, hogy nekik is kell a gyakorlat...

Borka!
Akkor most: Boldog hófordulót a csöppeknek! Nagyon édesek ám. Mind a két csajjal sikerült beszélgetnem. Persze a névrokonság összeköt, a bakságról ne is beszéljünk!
András nagyon szép képeket csinált! Ha lenne egy-kettő, ami normál méretben kéne, azt el tudnád nekem küldeni, ha leírom, hogy melyik az? Hogy jött be a pelus?

Livi!
Tündinek naaagyon boldog féléves fordulót!!!
Azt a "kedves" ismerőst én már tuti, hogy olyan szintem küldtem volna el a picsába, hogy a lába se érné a földet! Könyörgöm, a saját gyerekét mindenki úgy cseszi el, ahogy akarja... te se szóltál bele az ő gyereknevelésébe... ááááá, hülyék!

Anita!
Tök jó, hogy most meg eszik a "csöpped" Biztos hízni akar egy keveset még, az egyébként olyan pici súlyához.
Gyógyulgass!!!! Mennek a gyógymanók!

Meli!
Milyen a második része a könyvnek?

Remélem hamarosan "élőben" is írhatok!

Puszi

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Vok!
Milyen könyvnek?
Vendég

Nem csak Vokkot szivatja a babanett. Engem is :cry:

Kérem aki 02 Oct 2006 23:30:44 privi üzenetet küldött nekem küldje el a melinda.nyitrai@tvs.ro -ra , mert kaptam róla emailben értesitést, h új pü jött viszont engem se enged be vagy pedig error.

Köszönöm
Vendég

BOLDOG HÓFORDULÓT A BABÓKNAK!

Livi:csak magatokra hallgass!Ne törődj az ilyen jóakarókkal!Szerintem el vannak maradva egy körrel!Szép a tortácska!Én is marcipánosat tervezek majd Fannikának!Neki meg marad átalakítva úgyis belőle! :lol: :lol: :lol: A pert azért indítottam,mert mikor megmondtam a főnökasszonyomnak hogy kismama vagyok,és a doki néhány napra táppénzre vett,meg sem várta hogy mi lesz a táppénzellenőrzésen,azonnal azzal kezdte hogy szabaduljunk meg egymástól,mert az nekem is jobb lesz. :shock: És amikor én nem mentem bele a közös megegyezéssel való elválásba,akkor ő postán elküldte a rendkívüli felmondását,nevetséges indokkal!Ami remélem nem állja meg a helyét a bíróságon!Ez az indok az volt,hogy én azért vetettem magam táppénzre,hogy a féléves záróvizsgáimat be tudjam fejezni!Na ez más csak azért sem igaz,mert ő minden vizsgára elengedett,és én ezt bizonyítani is tudom,mert vizsganapokon szabadságot írt ki,és ennek nyoma van!Szóval rizsa ide vagy oda,ha olyan bíró lesz aki az emberi oldalát is nézi,meg a jogokat,akkor nyert ügyem van!Ha nem,akkor cumi,fizethetem a perköltséget,de azért remélem mellém áll az igazság!Végülis az ügyvédek is azt mondták,hogy a kismamákat már védik a törvények,így meg hogy táppénzen is voltam,pláne!Na majd látjuk!Bocsi ha sok lettem!

Eszti:Boscónak most keresünk alkalmi partnert.Remélem találunk neki mielőtt Szumi tüzel.Hát igen,nem lenne rossz ha tudná mit kell majd csináljon!De hát úgyis jön az majd!Már úgy várom hogy nagyfiúvá avassák!Szumival jól kijönnek,csak még mindig tart egy kicsit tőle,hiába szuka,ő hordja a nadrágot! :lol: :roll: Már ketten kinnt vannak éjszakára is,meg nappal is,és semmi gond,csak mikor néha egymás közelébe vannak,akkor szagolják egymást,majd Szumi mindig egy jó nagyot mordul,ekkor Boscó egy kicsit arrébb megy!Egy kicsit érezhető is,hogy még félig meddig csak kölyök! :shock:
Vendég

Sziasztok

Ne haragudjatok, rövid leszek

Lili megint beteg, így tegnap éjfélig üvőltött, majd félórkra elaludt. Most is kézben van és balkézzel próbálok pötyögni.
Csak azért ugrottam be, hogy életjelet adjak. A képeket nem felejtettem el, csak egyszerűen higyétek el nincs időm felrakni, szerkezgettni őket.
Amint tudok jövök, puszilok mindenkit

Kép

Kép
pgyöngyi

És láss csodát! Igen! Működik! :D:D

Meli!
Akkor harmadik.. a Suttogó. :D
Sikerült valami elérni Boginál?

Boscó!
Édesek lehetnek. :D A csaj meg ügyesen csinálja. :D:D
Mikorra tervezitek az első almot?
Durva ez a főnök! :( Remélem nyersz!!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok!
Az a nagy helyzet, hogy a "kedves" ismerősöm férje az én férjem kollégája. A pasival egész jó viszonyban vagyok, a nővel is úgy egyébként, csak a gyereknevelés téren nem értünk egyet. Meg a hízáson. Mert ő állítja, hogy a kora miatt hízott el, szerintem meg azért, mert sokat és zsírosat eszik. :D

Boscó!
Táppénz alatt én úgy tudtam nem lehet kirúgni senkit. Illetve van egy-két eset, de ez bőven nem az. Egyébként meg neki bizonyítania kell majd, hogy azért lettél "táppénzcsaló" mert vizsgázni akartál. Nem tudom, hogy lehetne több, mint egy év távlatából bebizonyítani, hogy nem voltál beteg, és tanultál. Jaj, de szeretem az ilyen egyértelmű szaftos ügyeket. Ilyenkor úgy kiabálnék a főnököddel, hogy "te, hát nyíljon már ki a szemed és térj észhez!" Egyébként meg van ám másodfok is a bíróságon!

Gyöngyi!
Jobbulást Lilinek!

Rólunk:
Mi ma voltunk tornán. Tündike a szokásához híven végigordította. Ráadásul déllőtt benézett a házból egy anyuka+baba, és addig pletykáltunk, hogy majdnem elfelejtettem elindulni a tornára. Aztán gyors kapkodás. Úgyhogy se játékot, se pelust nem vittünk. Még jó, hogy a gyereket nem felejtettem itthon. :D

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Vok!

Min. egy hét kell mire ideér. Legalábbis eddig mindig egy hétbe telt mire ideért a gyógyszer is és a pellenka is.

Bartika mult hét csütörtökön adta postára, tehát valószínű, h holnap kellene megérkeznie.

Lilinek mennek gyógymanók!!!!
Megint meg van fázva?
Vendég

Sziasztok!

Lili baba,
jobbulást!
Áron baba és Tünde baba,
boldog féléves szülinapot!

A többi csöppnek is boldog hófordulót!

Tünde, Bori,
nagyon jók a képek!!!!!!!!!!!!

Mi jól vagyunk. A hátam leszakad a nagylányom emelgetésétől. Napi 2* alszik Lidi napközben. De ha fent van, akkor ezerrel pörög. Sajnos éjszaka sokszor ébred, de már nem kell sok, hogy kibújjon a 4.foga.

Puszi Mindenkinek!
angi79

Sziasztok

Minden babának Boldog fél éves szülinapot és hófordulót

Angi
Akkor drukkolok, hogy hamar kibújjon és tudjatok aludni.

Livi
Örülök ,hogy újra sokat írsz ,és hogy ízlett a must
Azért szívesen olvasnám, amiről beszéltünk, átküldöd?
Nagyon cuki a torta.

Meli
Majd írd le röviden, hogy mit kell csinálni ,hogy átaludja az éjszakát. Köszi

Gyöngyi
Jobbulást Lilinek. Megint taknyi lett.? Most én is izgulok , hogy Levi nem e fázott meg, megint a tegnapi úszin.

Boscó
Hajrá Boscónak, hogy ügyi legyen .Akik eddig nálunk voltak kutyák és nem voltak még csajjal, nagyon bénák voltak. A szomszéd keverék kutya ,aki szintén nem volt még csajjal ,egyből tudta volna, mi a dolga, de őt nem engedtük

Anita
Boti most éli második csecsemő korát, biztos azért szopizik sokat. :lol: :lol:

Babcika
A szomszéd kislány most 7 hónapos és még mindig 6 kiló. Most remélem kicsit megnyugtattalak. De nagyon cuki ,már mászik és feláll.

Ildi
Örülök, hogy jól vannak a gyerkőcök.

Valiról senki nem tud.? Nagyon eltűnt.

Éjjeli baglyok köszönjük a képeket.

Annna
Remélem jól sikerült a műtét. Majd írjál ,hogy hogy van Emma.

Cory
Milyen lisztből lehet sütni?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Anita
Milyen teát adsz neki?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Húúú, de régen jártam errefelé, majd leég a bőrömről a kép. :oops: :oops: Végignézegettem :shock: a talis képeket, minden baba nagyon szép, és az anyukák is csak úgy tündökölnek. Szóval nagyon sajnálom :( , hogy nem tudtunk jönni, de a hétvégénk sűrű volt.

De ha lehet, legközelebb szívesen csatlakoznánk. :oops:

Éljük a kis életünket, sajnos múlt héten az egész család beteg lett, épp most próbálunk kilábalni belőle. Istvánka szépen fejlődik, most már visszafogott a hízásból is, és úgy látom, hogy sokat segít neki a gyógytorna.

Próbálok képet csatolni:

Kép

Vigyázzatok a babákra,
szép estét,

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Szép jó estét mindenkinek!
Anita :D
Köszi szépen, sajnos itt a környéken nincs spar de majd ha bennt járok körülnézek.
De nagyon megmozgatta a fantáziám a recept:)))

KépKép
csema

Babetta!
Mindjárt átküldöm.

Mariannka!
Esre hasok tőled! Bőrödről a kép? Nem a képedről a bőr? Tök jól elírod! :D Majd felírom már az ilyen elírásokat is! Gyógyulgassatok ám! Mit gyógytornáztok? Remélem nem bőgi végig Istvánka a tornát, mint Tündi.

Kép
szelivi

Ezt Bartika küldte nekem.
Amig nem olvasom a könyvet, addig is ezt megosztom veletek.

Amíg pedig nem kapod meg a könyvet itt megy a rövid dióhéjas változat:
Az egésznek az a lényege, hogy ki kell zárni azt, hogy éhség miatt ébred fel a baba. Mi 8-kor fektetjük le aludni, Pötyi magától elalszik, de ez is azért van, mert pár hetesen megtanítottuk elaludni. Akkor szopizik. Korábban felébredt már 2-3 között, és soha nem tudtam, hogy most éhes vagy nem. A könyv szerint, ha mindig ugyanabban az időpontban ébred fel, akkor az nem éhség, hanem megszokás. A könyv azt javasolja, hogy 23 órakor ki kell venni az ágyból és úgy, hogy fel sem ébred, cicire tenni és megszoptatni. Pötyi fel sem ébred, hihetetlen a szopi reflex... Ezek után persze az első éjjel ugyan úgy felébredt 2.30-kor. Be kell menni és ha nem sír, csak nyekereg, akkor simogatni a hátát és suttogni neki. Hülyén hangzik elsőre, mert én sem hittem benne. De ott görnyedtem az első éjjel az ágya felett és ssss-ssss-ssss mintha a szél fújna, meg suttogva meséltem neki. 5 perc után visszaaludt, de tudnod kell, hogy minden gyerek más. Lehet, hogy Boglárka sír, a nehezebb dió. Akkor a könyv a felvesz/letesz módszert javasolja. Felvenni ha sír, de amint abbahagyja letenni és jöhet a suttogás. Nem szabad sírni hagyni. Ha kell 100x kivenni, letenni, egy idő után elfáradnak.
A szerző szerint van, hogy 100-szor is meg kell csinálni, neki a legtöbb 2 óra volt. Másnap Pötyi már csak fél 4-kor kelt... megint 5 perc volt, míg visszaaltattam. Harmadik éjjel 4-kor kelt, aztán már csak reggel.
Most hogy idáig jutottam, nehéz ennyi szóban leírni, amiről egy egész fejezet szól. És az is eszembe jutott, hogy Boglárkád nem-e fogzik, stb... mert abban az esetben nem hiszem, hogy hatásos lenne a módszer és ebben az esetben a gyógyító cici a hatásosabb. A könyv külön felhívja a figyelmet a KITARTÁSRA és TÜRELEMRE, sőt azt javasolja ketten csináljátok felváltva, de nálunk dolgozik a férjem épp eleget, nem akartam kitenni ennek. A szerző szerint a leghosszabb leszokatás 2 hétig tartott, ha betartották az utasításokat.
Te biztos vagy benne, hogy nappal eleget eszik? Ha sikítva sír, akkor nem éhes szerintem.
Ha még tudok segítek, írj, szombat reggel indulunk csak.
A könyvet pedig ma délután adtam postára. Remélem hamar megkapod.
Vendég

Babetta: ez most sima búzalisztből volt. Anno (még Balu korosztályánál) Borcsa próbálkozott a rizslisztes verzióval is, de az inkább rágóka volt, mint kaja :)

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Meglátszik kipletyiztétek magatokat!Ide már nincs téma amit írjatok mi? :lol: :lol: :lol: (tisztelet a kivételnek) :oops:

Meli:Köszi hogy bemásoltad!Lehet hogy sokaknak jól jöhet még ez a néhány sor is!Bár nekem nincs okom a panaszra?fannika nagyon jóalvó éjszaka!

Mariannka:gyógyuljatok meg hamar!Istvánka nagyon édi!

Cory:amikor először adok majd Fannikámnak almát,azt igaz simán csak leturmixolva adjam?Vagy már legelőször is párolni kell?A sütőzacsis egyvelegek meg már csak akkor jöhetnek amikor már sok újat kipróbáltunk?(mit mondjak a rokonoknak hogy ne tartsanak ufónak hogy én nem egyből akarok mindent adni Fanninak!?????? :evil: )Azt hiszik ha eljön a félév már mindent megrághatnak és dughatják a szájába! :evil: Na ne!!!!!!!!!!!Dé én nyuszi vagyok szólni,ám az én nagy oroszlán párom úgyis lebőgi a hajukat hha kell emiatt! :lol: :lol: Mindig olyan jól tudom osztani az észt hogy le kell szarni ki mit mond,de amikor nekem esnek tisztára pánikibeteg leszek,és nem tudom nekik megmagyarázni elégszer hogy az én gyerekem és lehet az egyetlen,és had tápláljam már úgy ahogy én akarom!Mindig azt kapom meg,hogy miért a szakirodalomra hagyatkozom!Hát könyörgöm mire hagyatkozzak?(a dohányos kávés szájjal megrágott husifalatokra?Mert náluk ez a trendi) :roll: Na most Livi után én is jól kiakadtam mi? :evil: :evil:
Vendég

Sziasztok Lányok!!

CSak gyorsan bejelentkezek,hogy vagyunk ám mi is,nem tűntünk el,csak nagyon nincs időm írni. :oops: :? Mindig úgy jön ki a lépés,hogy nem jutok gépközelbe.na de ígérem próbálok ezen változtatni.Most még olvani sem tudtam,de pótolom.:oops: :oops:

Lilkó még mindig taknyi kicsit. De jó kedvű,láza nincs.Remélem mindenki(babuk és anyuk is)jól van.

Pusz..igyekszem jönni. :wink:

dobok pár alma evős képet Liliről:
Kép
Kép Kép
Vendég

Reggelt!

Hol volt az éjszakai műszak? Csak nem aludtatok??? :lol: :lol:

Boscó!
Én anyámmal küzdök első pillanattól, hogy miért így csinálom a hozzátápit, meg a szopit, mint ahogy teszem. Nehéz mindig megvédeni magad és egy idő után totál megunja az ember. De sajnos úgy veszem észre, hogy akik nem így csinálták a hozzátápit nem is akarják megérteni az egészet, hanem görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy csak az a jó, ahogy ők csinálták. Szerintem nincsen olyan értelmes módszer a kiabáláson kívül, amivel békén hagynak. Ha normálisan mondod neki, hogy mit miért és hogyan akarsz csinálni, szipmlán hülyének néznek. :(:(
És mondják tovább, mintha mi sem történt volna....

Mariann!
Már hiányoltalak, hogy merre jársz... Azért jelentkezhetnél picit sűrűbben! :)

Rólunk:
Hannával voltunk védőnéninél, igaz még hétfőn. Megmértük 7320gr. Tehát 3,5 hét halatt hízott 100gr-ot.... És nőtt 1 cm-t. Így már 68 cm. :D És már csak 2 hét és fél éves lesz a lányom. Annyira hihetetlen! :D 19-ére kölcsönkéretm egy kamerát és felveszem a lányom első barackevését. :D:D Az lesz a féléves ajándéka. Remélem tetszeni fog neki. :D Én már nagyon várom ám! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok

Köszi az érdeklődést, igen megint tiszta takony a Lili, de már én is. Éjszaka magam mellé vettem, így kicsit elviselhetőbb volt az alvás.

Mi is voltunk tegnap méreckedni, nőni nem nőttünk, viszont 450g-os gyarapodás volt.

Végre sikerűlt kúp nélkűl is kakilni, de megint 3 napot vártunk rá
A védőnő azt mondta, hogy hanyagoljuk a banánt meg az almát, mert mind kettő fog, viszont csirkemáj adható. Szerintetek is mehet a csirkemáj, nem kicsi még hozzá a Lili?

Babetta:A múlkori fényképed a Sinlac pépről a te készítésed? Milyen arányba adod a port és a vizet, hogy pépes legyen és ne folyós?

Na megyek leteszem aludni a Lilit, aztán megpróbálom feldobálni a képeket

Kép

Kép
pgyöngyi

2006.10.01. Baba-mama találkozó pillanat képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

Boldog hófordulót az összes napokban ünneplő bébinek!!!
Kép Kép

Lívi, akkor megint alkotott az ismerősöd(feles tejes tejbegríz :shock: )

Boscó, gyönyörű az új kutyus!!!!
Szegény beteg Fannika jobban van???

És a többi kis beteg hogy van???

Mi hála isten túlvagyunk rajt!!
Nem volt egyszerű egyszerre két kis beteg lurkót ápolgatni, de meggyógyultak :D

Most a hízlalás a következő feladat.
Tápit csak hétfőn este adtam neki(Cory :wink: ),aztán azóta sem.
Azt is először itatni próbáltam , de nem jött be, aztán nagy nehezen cumisüvegből (Corynak méggyszer: :wink: :roll: ) megivott 50 ml-t, de nem nagyon csúszott neki.
Viszont a sinlacot almával imádja.Most kétszer kap egy nap, + 8-9 szopi ezen kívül :lol:
De nem eszi ám meg az általam üvegreszelőn lereszelt almát, neki csak a totál pépes hipp a jó(kis ínyenc).De legalább azt eszi.
Tegnap lett végre holle rizspép, de azt se ette meg :shock:
Csakis sinlac ,hipp almával :lol: :lol:

Babci, Lilkó mit rágcsál?
Almát???
Édes pofa :D

Anna, mi volt Emmával a műtétnél???

Mariann, hát, tényleg jó régen voltál, Istvánka cukin hintázik,gyógyuljatok meg ti is!!

Hú, ez a Suttogós dolog nekem nem jönne be, szerintem (bocsánat mindnekitől aki ebbe hisz), ez egy baromság!! :roll:
Az én gyerekem 2-3 hónapig abszolút alig aludt éjjel, suttoghattam én annak bármit, etetthettem, cipelhettem, még lifteztem is vele, aztán semmi.
3 hónap után kinőtte a gyogyi korszakát, most meg ő a legnagyobb hétalvó.
Olivért sose kellett altatgatnom, mindig elaludt magától, jó, ő éjjel kicsit macerás, a mai napig felordít néha :lol: , de attól még alszik.

Natasa még minimum kétszer felébred szopizni, de ez kevésbé zavar, cicit kap, 5 perc ,aztán alszunk tovább.
Nem tudom, meddig fog ez még taratni, mert ennyi idős korukra a fiúk már javában átaludták az éjszakát.(jó, ők tápos csirkék voltak)

De hát mindneki úgy csinálja, ahogy neki jó, és ahogy bírja. :P

Talis képek továbbra is jók, sajnos jól megszivatott minket a Levente, mert ugye futóversenyre készültünk, aztán mikor indultunk volna közölte, hogy inkább mégse menne.
Na, most erre mit szóltam volna?
:roll: Akkor nem ment, Pestre meg már nem mentünk be, mert fater elkezdett közben burkolatot rakni a fürdőben, így lecsúsztam a taliról :oops: :roll:
Úgyhogy jól kib***tak velem.
Na, mindegy, majd legközelebb :wink:

Vali!!!
Hova tűntél tényleg????
Már mindenki hiányol!!!!

Na, megyek én is, kicsit bólintok, mert Natasa csaj ma 3/4 6 után nem volt képes visszaaludni, így ma korán volt reggel :)
vas

Gyöngyi, jobbulást nektek is!!! :D
Orrfolyásra mi most kaptunk egy barna orrcsepp néven futó orrcseppet, ezt cseppentetem neki napi 2-szer, meg kétszer a nasivint(felváltva), aztán picit vártam cseppentés után, és baromi jól kihozta a fikit a nóziból.Ömlött ki belőle, aztán utána már csak szívni kellett nekik.
Próbáld meg feliratni, de lehet adnak recept nélkül is.

Sinlacot én sose méregetem, csak úgy kb.-re keverem vízzel, addig higítgatom, amíg jó lesz.Kis vízzel kezdem ,aztán úgyis látom, mennyit képes felvenni, hogy jó legyen. :D
Csirkemáj passz :roll: (nem emlékszem, mikor kaptak ilyet)
450g gyarapodás baromi jó!!!
Kicsit irigy vagyok!!! :lol: :wink:

talis képek jók!!! :wink:
vas

Boscó: én azt mondtam a szüleimnek, hogy most is szép fokozatosan mennek a kaják, mint régen, csak nem 6 hetesen, hanem 6 hósan kezdjük.

cory
Budapest

Sziasztok!

Bocsi, h nem írok mindenkinek szeméyl szerint...
Csak annyi, h mi is jó betegek vagyunk megint. :( Tegnap reggelre mindketten (Alex és én) betaknyosodtunk. Szívjuk rendesen a zöldikéket. Láza nincs, mosolyog. Néha nyűg, de ez van. Én is nyűg vagyok...Nagyon. Fáj mindenem. Fejem, fülem, fogam, hátam, stb. Szal, most egy kicsit gázgézák vagyunk, de majd egyszercsak jobb lesz. Mindenkinek gyógymanók, akik betegek!!! Gyógyuljatok meg!

Kép

Kép
nancsika

Jó reggelt Mindenkinek!

Boscó!
Legalább itt dühöngd ki magad! :D

Babcika!
Látom tetszik Lilkónak az alma! :D

Vok!
Igazad van, én is ugyanezt tapasztalom, hogy csak mondják és mondják, mintha elsőre hülye lennék és nem értettem volna meg. Peidg direkt nem hallom meg.

Gyöngyi!
Bocsi, hogy Babetta helyett én (is) válaszolok. Nekünk is csak pépesen jön, be és csak vízzel, lefejt tejjel nem eszi meg. Én 20 ml vízhez adok két evőkanálnyit. De így pár nap után azt mondom, hogy ahogy sikerül. :D

Vas!
Igen. Én ettem meg egyébként a tejbegrízt másnap reggelire. Borzalmasan édes volt, még nekem is, aki a porcukrot magában bekanalazom.

Kép
szelivi

Vas: A 450g-om én is meglepődtem, de szerintem a hozzátápi meg a ritka kakilás miatt lett ennyi. A múlt hónapban 200g volt csak.
Szóval, ha bemegyek a gyógyszertárba és azt mondom, hogy barna orrcseppet kérek, nem fognak hülyén nézni rám ugyi?
Én is hiányoltalak a taliról, kérdeztem is az Edittet, hogy mi van veletek, azt mondta, hogy próbált hívni, de ki voltál kapcsolva, különben elhozott volna.

Nancsika: Gyógyulgassatok, mi is azon vagyunk. Fránya takony :(

Itt egy pár kép a tali után, ami a tesóméknál készűlt már:

Kép

Uncsitesó 10 hónaposan (bocsi, hogy rakok róla is, de annyira ennivaló ez a képsorozat):

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Itt vagyunk!Tegnap is próbáltam már írni de nem küldte el úgyhogy egy idő után feladtam.

Köszönjük az érdeklődést,Emma a hős nagyon jól bírta a megpróbáltatásokat!Azonkívül,hogy szinte egész nap aludt nem volt semmi baja.Csak még a műtét előtt kezdett el nagyon sírni amikor letettük ugyanarra a vizsgálóasztalra amin előző nap vért vettek tőle.Na akkor volt ordítás de amúgy semmi.
Egy kicsit nyüszi volt amikor felébredt mert nagyon éhes volt.Hejnali háromkor evett és 11 után jött ki a műtőből.Először csak teát kaphatott,megpróbáltam cumisüvegből,de nem tudta mitkezdjen vele,Úgyhogy maradt a poharazás.Egészen jól ment neki.
Tegnap már ugyanolyan volt mint máskor!Mintha semmi sem történt volna vele.Nagyon nagy kő esett le a szívemről!

Boscó
Nagyon szép kislány az új kutyátok!Remélem Fannika jobban van!

Ildi
Örülök,hogy meggyógyultak a gyerkőcök!
Nekem az a bajom az éjszakai szopizással,hogy utána Emma minimum egy órát fent van mostanában és még mellettem sem alszik el!

Babcika
Lili még mindig eszméletelenül aranyos!!!

Livi
Engem anyukám nyaggat mindig az evéssel.Tegnap is mondta,hogy ha majd nem leszek itthon ad neki sajtkrémet.Emmának amúgy egyáltalán nem szabad tejes dolgokat kapnia a bőre miatt.Nem tudom ezt miért nem lehet megérteni!?

Minden hófordulós babának gratulálok!

Jobbulást minden beteg babának és mamának!

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Leene két kérdésem:

Mindenki bio ételeket ad a babájának?
Én most még meg tudom neki venni azt amennyi kell,de ha már azt eszi amit mi akkor biztos,hogy nem fogja futni rá!
Szerintetek ez probléma?

Lehet télen ha már nem lesz friss spenót,mirelitet adni?

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Ildi: Ügyik vagytok! :D Szupi,hogy meggyógyultatok! Natinak úgysem jön be az alma, ha megfőzöd, majd botmixerrel összetöröd? Én így adok alma-körtét Botinak + Holle zabpelyhet. 350 ml csúszik belőle tízóraira :shock: :D

Annnna: Örülök, hogy túl vagytok a műtéten. Ha nem vagyok túl indiszkrét, meg szabad kérdezni, mi volt a probléma? (Természetesen, nem kell válaszolnod, ha nem szeretnél. ) De lehet, lemaradtam...
Én javarészt egyelőre csak bio-t adok neki, de persze, mert én is külön főzök Botinak. Úgy tudom, az a fontos,hogy azok a növények (zöldsi, gyümi) legyenek biok, amelyek termése a földben van. (krumpli, répa...stb). De erre is az első hozzátápis hónapokban kell figyelni. Szintén csak az én tudomásom szerint: mehet mirelit (én mirelit gesztenyét adtam hétvégén).

Hófordulós babákat továbbra is Isten éltesse!

Beteg babáknak és mamáknak mielőbbi gyógyulást! (én még mindig köhögök :?)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok

Livi
Szerintem is lehetet volna durvában. :wink:

Gyöngyi
Én még nem adtam neki vízzel, csak gyümibe vagy főzelékbe egy kicsit. De ezt is ritkán. Az apja csinál neki pénteken egy adagot vízzel, de azt én még nem láttam ,hogy ,hogy néz ki. :shock: :lol: A dobozra rá van írva egyébként ,de én is a szememre hagyatkoznék.

Annna
Ezek ám a jó hírek. :D

Betegeknek jobbulást.

Ildi
Tényleg hívtalak,. Mondjuk 1 nappal előbb is eszembe juthatott volna. :roll:

Mariann
Miért jártok gyógytornára? :(

Minden baba kép tündéri. :D Csak többet is rakhatnátok. :D

Levi hétfő óta nagyon kúszik, vasárnap biztos elleste valakitől. :wink: :lol:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Jézus, mi van itt???? :shock: :shock:
Vagy csak az én gépemen az utólsó Babetta 16,35-ös hozzászólása? :shock:
Mi van csajszik, hol vagytok???,
Nem erre szoktam ébredni, hogy semmi írás nem volt délután, meg éjjel :roll:

Remélem lassan előkerültök :wink:

Edit, köszi, hogy elakartál vinni, de ezt, hogy mégse megyünk futni, én is előtte tudtam meg :D

Anna, örülök, hogy túlvagytok a műtéten :D
kajából megpróbálok most csak bio-t adni, de majd áttérünk a nem bio-ra.
Én csak az elején óvatoskodom.De pl. a hipp.-nél is vigyázni kell, mert nem mindegyik kajája bio.
Van most már a humana-nak is már bébikajája, elvileg az is az, meg a holle is.
Meghát a biopiac.

Tegnap már megette a rizspépet jó hígra keverve, almával :D

Nagy gratula kúszó Levinek!!!!
Kép

Anita, neked jobbulást!! :D
350 ml kaja, úristen!!!!! :shock: :shock:
Bár az én kiscsajom is evett már 200 körülit :roll: , Botus meg azért nagyobb fickó :wink: :D

Gyöngyi, szerintem tudni fogják, hogy mi az a barna orrcsepp, nálunk a fülész is csak így emlegette.
Csak nem tudom recept nélkül adják-e.

Nancsika, nektek is jobbulást!!! :D

puszkó
vas

Hahóóó!!!!!

Működik még ez a topik :roll: vagy kihaltunk mint a dinók? :lol:
Vendég

Szia Ildi!

Látom te még vagy!
Már azt hittem, h senki sem ír ide. Se du, se este egy hozzászólás. Fucsa.

Mondjuk én sem vagyor egy nagy topikoló mostanság, de pl tegnap egész nap pakolásztam, máramikor extra nyügi babám engedte.
Vendég

Sziasztok!

Este állt a babanet, azért nincs egy hozzászólás sem. Délután nem tudom, mi volt, nem voltam itthon.

cory
Budapest

Sziasztok!

A tejszaporitó fejést meddig kell csinálni? Úgy értem nem percre, hanem napra, hétre???

Mit lehet még 6 hónapos babának adni, ha az alma nem izlik neki? Jelzem az őszibarackra ???? ödémás allergiás rohama lett, annyira, h kórházi kezelés , és napi 3 intravénás hidrocortizon kezelés lett a vége :cry: :cry: :cry: Délután főzeléket kap, de azt is kezdi már unni....Néhány receptet megköszönnék! Mi az a Sinlac amit ti adtok?

A Suttogót lehet e Bp.-en könyvüzletben kapni? és ''csak '' alvási problémákról szól, vagy egyébről is?

Egyelőre ennyi lenne, Köszike.

UI. Valaki kérdezte feljebb a bútorszállitassal kapcs. h mi a csubuk? A csubuk román zsargon, kenőpénzt, borravalót jelent.

Gyógyulást minden beteg/műtött kismanónak és a mamiknak!!

KépKép
gaby70

Gaby:
A tejszaporitó fejést akkor kell csinálni mikor érzed, h akkor kevesebb a tejed. Ha pl. este kevesebb, akkor este csinálod.
Nem kell hetekig, elég pár napig.

Bocs a csubukért :oops: :) , de hirtelen nekem fel sem tünt, h nem magyarul van :wink:

A Suttogót szerintem meg minden nagyobb Mo.-i könyvüzletben lehet kapni.
Vendég

Lányok!

Nektek jol műlödik a vonalzótok. Az enyém napok óta ennyit mutat, s ha jól látom Szelivi Tündikéje is napok óta 6 hónapos :roll: :lol:
Vendég

Meli,

kösz a választ, és mikor tapasztalom a ''hatást'' a fejés uán ? kb mennyi időre rá? Amúgy nem nekem kell hanem egy ismerős anyukának.

Semmi baj a csubukért, nem gond, csak feltették a kérdést, és nem kaptak rá választ. Amúgy irtam neked is asszem az 586 -ik oldalon a pajzsmiriggyel/ tejtermelésssel kapcs. Majd olvasd vissza ha érdekel.

Kaja tippek??? Allergiára hajlamos babánál??? menük, stb... köszi

Bébipapit / bebelac gluténmenteset lehet e adni egyből mennyiséget, vagy ehhez is szoktatni kell mint egyéb kajához?

Puszi nektek

KépKép
gaby70

Sziasztok!

Gaby!
Én nem vagyok szakértő, csak a logikámra tudok hagyatkozni. Szerintem mindenhez szoktatni kell a törpét. Aztán majd ő úgy is beállítja, hogy mennyit akar enni valamiből. Szerintem. :D

Nálad a főzelék mit jelent? A lányok itt a zöldéségket sütőzacsiban sütik össze és utána összeturmixolják.

Miket adtál eddig Eszternek? Meggyet próbáltátok már? Mikor kapta a barackot?

A Suttogó egy átfogó könyv. Az alapja a 4É, tehát Ébrenlét, Étkezés, Édes alvás, Én. Nekem nagyon tetszett. Angitól kaptam kölcsön, még amikor terhesek voltunk és meg is vettem magamnak utána. :D Most a második részt vettem meg a barátnőmnek és majd én is meg akarom venni, ha Hanna már olyan idős lesz. Nagyon jó tippjei és meglátásai vannak a nőnek! (Sajna már meghalt) Nekem sokat segített. :D Én nagyon izgulós vagyok és a könyvvel csináltam végig az első pár napot. Sok önbizalmat adott!

A tejszaporító fejést addig csináld, ameddig nem lesz elég mennyiségű a tej. :D

Sinlac:
Az egy tápszrekhez sorolt gabonaörlemény. (By Eszti) De tej és glutén mentes, szóval nekem szimpi. Én most azt modnom, hogy lehet, hogy kipróbáljuk majd a csajjal. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
Én is próbálkoztam tegnap este,de nem jött be a babanet.

Sajnos visszatért hozzám a takonykór meg a torokfájás.Remélem Emmus nem kapja vissza tőlem!

Anita
Volt egy bőrredő a popsiján:Azt mondták azért baj mert felnőtt korában az ülőéletmód miatt betályogosodhat.Ugyanúgy leválik a bőr felső hámrétege de nem tud hova ürülni és ettől lehet tályog.Nem biztos,hogy ez a pontos megfogalmazár de asszem ez a lényege!

Babetta
Te csak a port adod hozzá a főzihez meg a gyümihez?Azt nem tudtam,hogy így is lehet.

Gaby
A sinlac az egy tejmentes pép.Szentjánoskenyérmag és rizs alapú.
A suttogót pedig szerintem is lehet minden nagyobb könyváruházban kapni.

Emma még mindig nem hajlandó túl sok mindent megenni és nagyobb mennyiségetmég soha nem evett meg.Normális ez így ?Nem tudom mit csináljak!
A délelőtti evés után nem tudok adni neki mert ált. belealszik a szopiba.Alvás után és a délutáni evés után is próbálkozom de nem túl nagy sikerrel.Segítsen valaki,hogy mikor kell már normális adagot megennie,és hogyan csináljam.
Nemsokára a vas miatt muszáj lenne mást is ennie a tejcsin kívül.Nem?

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Hali!

Trose, Vok,

Eddig evett almát, őszibarackot( szerette is nagyon, abból az egyből evett meg komoly mennyiséget -mármint a barackból )túrót is 1 x, de a mi dokink ajánlja is, nálunk más felfogás szerint etetik a bébiket. Pl. mikor a kórházból kijöttünk, azt mondták h adjak neki tojássárgát!!!! :( amit a babanet csak 1 éves kor után ajánl, túrót, amit meg csak 9 hó után. A pépeket meg egyenesen tiltják, szintúgy mint a kész üveges bébiételeket. Most jelenleg nem tudom mit adjak neki, az almába épp csak belepiszkált, lehet nem éhes???? Én már semmit se tudok!

A főzeléket meg úgy adom, h összefőzöm a répát a krumplival és a saját főzőlevével turmixolom össze. Eddig szerette is, látszott rajta, de két napja nemigen van oda érte. igy hát jobb hiján maradt a szopi h ne éhezzen. Lehet összefüggés a z étvágytalanság és a tegnapi spenótzöld kaki között??? Mára már normális volt a kaki, de az '' étvágytalanság '' maradt.

Meggyet nem próbáltam még, ( amúgy csak mirelitem van by Gabi ) frászom van minden újtól, rémálom volt a kórház ( egy bébiágyban kellett aludnom mert a mamiknak nem biztositanak ágyat a baba mellett, csak egy széket :cry: :cry: ) igy gondolom érthető. A barack story pont egy hónapja volt.

A zacsis kaja sütőben milyen?

Tudom már, a Sinlac = Bebelac , gluténmentes, nálunk is van, most próbáltam, vágta rá a fancsali képet, és azt mondta egyem meg én.

Köszi az infókat a suttogóról, egyre inkább szerelmes leszek belé. Asszem sürgősen meg kell vennem :D :D

puszika

KépKép
gaby70

Sziasztok

Vas: Ti, hogy vészeltétek át az alvásokat? Hiába szívom a Lili orrát, csepegtetek, még mentolos kencét is bevetettem már, de max. fél óráig hatásos minden utána felébred a kiscsaj mert eldugul az orra.

Ha van valakinek jó tippje, várom köszi

Kép

Kép
pgyöngyi

Csinálja valaki normál turmixgépben a kajcsit?Nekem a botmixer nem jött be,mert nem vitte rendesen.
Ha igen.Normális,hogy a krumplitól egy picit ragacsos lesz?Olyan egészen krémes.
Tegnap próbáltam adni Emmának picit darabosabbat,de még öklendezett tőle.Azt hiszem várok még egy kicsit ezzel a dologgal!

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Anna: Ha nem eszik, akkor csak a vas miatt ne erőltesd, mert van a Maltofer (nem bizti, hogy így írják), amit vashiánykor kell adni a babának. Azt hiszem ez cseppben is kapható, de a gyerekorvos vagy a védőnő ezt biztos tudja, minden képpen beszélj velük

Kép

Kép
pgyöngyi

Bartikának 1000 köszönet a könyvért!

Gaby:
A Sinlac nem= a Bebelac-ka. Ha hangzásilag veszed akkor már közelebb van a Similac-hoz. A Sinlac szentjánosmag (rojcova románul) alapu és ilyet már kerestem de mint minden jó ilyen sincs nagyRo.ban.

Épp a multkor akadtam ki a lányoknak, h találtam egy ro. fórumot, ahol a lányok saját maguk köpülte túróval etetik a pár hónapos babákat. Azért furcsa, h Nagyvárad és Szatmár között 135km van, de engem ugy engedtek ki a korházból, h 6 hónapig csak kizárólag igényszerinti szopi. Pedig itt is mindent el lehet mondani a csecsemősökre, csak jót nem.
Vendég

Anna!

Nekem a botmixer a tuti. a krumpli meg sz.tem azért ragacsos, mert nem forrón töröd ossze. Ha kicsit hűl akkor '' megbagzódik '', azért ragacsos.

KépKép
gaby70

Meli,

a gyerekorvosom !!! mondta h mit adjak Eszternek, pl. túró 4 hónaposan ,alma, banán, ő.barack, stb. pedig a banán is allergizál, ha nem is most de később hajlamosit, állitólag. Úgyhogy ezt se forsziroznám. A barátnőm akinek a babája 7 hónapos, már sajtot is ad.

A kórházban pedig azon buktam ki, h a legtöbb baba azért került be, mert tehéntejet !!!adtak nekik anyatej hiján. Az egyik ilyen baba mamája , mikor látta h kihányja a tejet, tett bele pár szem grizet is , az egy hónapos csecsemőnek/ mert a szomszéd néni mondta ,na akkor már a hasa is ment nekije.

KépKép
gaby70

Gaby: rojcova= roscova :oops: Többiek meg ugy se bánják :wink:
Vendég

Szép jó napot mindenkinek!

Tegnap este nem volt babanet nálunk, ma meg nem volt internet. Nekem meg ma már szómenésem van. :D

Annnna!
Gratulálok a sikeres műtéthez!
Én nem adok majd neki bio kaját. De az a kb. két kiskanálnyi, amit megeszik az csak akkor bio, ha HIPP-es bébikaja. Egyébként sima zödségestől veszek gyümit. Mirelit kaja szerintem mehet. Főleg, hogy télen egy csomó zöldséget meg gyümit csak úgy lehet kapni, ha baromi drága és tele van vegyszerrel.
Én úgy tudom, hogy egyéves korig az anyatej kell legyen a baba fő tápláléka. A házból az egyik anyuka azt mondta, hogy lehet kapni hússal csinált bébipapit. Még ennek nem néztem utána. Én úgynevezett aprítógéppel csinálom a kaját. Technikailag ugyanaz, mint a turmixgép.

Anita!
Jó ez a földbe lévőkkel vigyázni kell. Tök egyértelmű megfogalmazás. Hogy ez nekem nem jutott eszembe.

Gaby!
A sinlac-ot gyerekorvos írja fel, én úgy tudom recept nélkül nem lehet kapni. Receptre 800 ft, vagy valami különleges esetben 300. (gondolom közgyógyra, vagy ilyesmi) Rizsből és szentjánoskenyérmagból készült, szárazon olyan az állaga, mint a burgonyapüré-pornak. Ízre (szerintem) tejbegríz íze van, pedig én vízzel csinálom. Ja és nincs benne tej. Direkt allergiás gyerekek részére van kitaláva. Nekünk a sinlac-ot is csak kicsi adagokban sikerült adni. Most tartunk ott, hogy kb 15 ml kaját megeszik.

Meli!
Nálam frissül a vonalzónk. Ti nálam most 5 hónapos és 3 hetesek vagytok.

Babetta!
Tündi nem eszi meg anyatejjel a sinlac-ot, csak vízzel. Most nem tudom, hogy azért-e mert tudja, hogy nem tudok fejni már, vagy azért mert az anyatej ízt a szopira akarja tartogatni.

Kicsi lánykám az éjszaka alulmúlta önmagát. Pontosan másfél óránként ébredt. Én meg már javában benne vagyok a vizsgadrukkban és egy órába telik, míg elalszok. Az éjszaka kétszer félórát aludtam, meg ma reggel hármat.

Kép
szelivi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: