VÉGIGOLVASTAM!!!!!!!
Macs,
2lábon járó Füli HŰHA! Alig született meg még...
Neet,
felmosó Eszti sem semmi, nagyon aranyos!!!
Fibi,
kisregény lesz
nyelvatnítás: hááááát én a minél későbbi szervezett nyelvoktatás (értsd LEGKORÁBBAN általános iskolában) bevezetése mellett szoktam érvelni, legalábbis nem anyanyelvi beszélő oktatók esetében (hiszen akkor a gyerek mindenképp egy korrumpált nyelvi mintát sajátít el). Anyanyelvi környezet, vagy anyanyelvű szülő természetesen teljesen más tészta!
1. USA, brit stb. kiejtés: mindegyik kiejtés koherens rendszer, és mint anyanyelvi rendszer, mind „helyes”.
2. nem lehet, hacsak nem nyelvzseni, és nem tanult meg anyanyelvi szinten beszélni. Ismerek ilyet, de veszett ritka. Egy átlag-jó képességű gyerek kb. 12 éves koráig tud anyanyelvi szinten elsajátítani egy másik nyelvet. Utána az emberek 96% erre képtelen. Marad a 4 % de ezek sajnos általában nem nyelvtanárok...
3. egy gyerek másképp tanul. Engem 7 éves koromban Ausztriában mindenféle német nyelvi előképzettség nélkül bedobtak az első osztályba. Semmilyen formális nyelvoktatásban nem részesültem. 3 hónap múlva az addig rendezetlen nyelvi információból egyszerre összeállt a nyelv, és tudtam németül.
Külföldön élő nyelvtanár: én pl. anyanyelvi szinten beszélek németül, és csapnivaló némettanár vagyok, mert egyáltalán nem értem, hogy mit nem lehet ezen érteni, olyan egyszerű nyelv

Angoltanárnak viszont korrekt vagyok, azt pedig csak az iskolapadban tanultam, de ott a rendszer tanulása eleve másképp láttatta velem a nyelvet, könnyebb továbbadni
CÉLOK: a kisbabakori nyelvtanítással az a baj, hogy mivel nem kapcsolódik hozzá rögzítés ill. szervezett oktatás, nagyrészt passzivizálódik, tehát aktívvá csak akkor válhat, ha később nyelvoktatásban vesz részt, ill. külföldön él a gyermek. De ha ilyen mélyen rosszul rögzülnek bizonyos dolgok, akkor annak az esélye, hogy valaha anyanyelvi szinten megtanuljon egy nyelvet, szerintem jó eséllyel elvész, vagy legalábbis akadályokba ütközik, hiszen felül kell írni bizonyos hibákat. És itt a kiejtés a legkevesebb (nekem is van egy amerikai és egy brit kiejtésem, az aktiválódik, amelyik környezetben vagyok)! Nyelvtani rendszerek ugyanúgy rögzülhetnek hibásan. És ezekt rohadt nehéz korrigálni. Én tehát ezért nem tartom hasznosnak, ha ilyen kisembert ilyesmivel vegzálnak.
Indi,
jövő szerdáig sűrűségben vagyok, utána összehozzuk a békás talit
Ancsi,
Dóci eszméletlen mód utálja a gyümölcsöket, kivéve a banánt meg az almát, ill. most a csemegemazsolát... viszont szerencsére zöldségben mindenevő
Rec,
macsek

tapasztalat: macskát nevelni lehetetlen...
Mása,
abszolút helyes, hogy beszélsz hozzá oroszul, hiszen te anyanyelvi beszélő vagy!
Barbi,
ez mindenkinek a saját döntése, és attól, hogy én nem értek egyet vele, nyugodtan csináld
Blaye,
ilyesmiken gondolkodtam én is, a helyedbe képzelve magam: hogy két gyerekkel mennyivel gyorsabban nőhet a pocak, és hogy mennyivel nehezebb lesz a vége felé

No meg a szülés is teljesen más lesz. Nagyon drukkolok, és nagyon csodállak! De a három gyerek édes lesz együtt, és úgy emlékszem, Vincével is rengeteg tejed volt, így most két gyerekre is bőven elég lesz!!
Zsan,
tapasztalataim szerint az anyanyelvi környezet jobb, mint itthon a kéttannyelvű: németből én native-speakernek számítok, angolból a kéttannyelvű ellenére is jóóóóóóó messze vagyok ettől a szinttől, pedig engem Votivval ellentétben körülvettek az anyanyelvi tanárok
Votiv,
karinthyban soksok anyanyelvi tanár volt
Most épp loptam jó sok időt, már mindenki alszik, remélhetőleg így is marad még néhány óráig... tegnap mondjuk fél-horror éjszaka volt, mert Dóci 2-kor felébredt, és 4-ig nem tudott visszaaludni. A szerencsém az volt, hogy korán lefeküdtem aludni, így viszonylag kialudtan ébredtem