A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Ma megdicsért minket a gyerekdokibácsi, hogy nagyon szépen fejlődünk. Én is és a baba is:).
Említett valami plussz oltást, valami pneumococcus elleni vakcinát, ami nincs támogatva de ajánlja, hogy gondolkozzak el rajta és a következő héten megbeszéljük. Valaki ismeri ezt esetleg?
Nem is tudom már ki irta, hogy nincs megelégedve a gyerekorvosával. Nekünk nagyon nagy szerencsénk van, mert haláli jófej a doki és ami a legfontosabb imádja a gyerekeket. Szerintem nyugodtan válts dokit, ha így áll hozzátok, sőt meg is mondanám neki a véleményem, bár az ilyen emberekről valószínűleg lepereg. :?

Györgyi! Annyira átérzem a helyzeted. Én pont ugyanezen a szoptatás-tej témán aggódtam. A szülés maga egyáltalán nem aggasztott. Amit ajánlani tudok Neked, hogy olvassgas utána a témának, kérdezősködj, de ne parázz rajta. Bízz magadban és hidd el, hogy menni fog! Én vagyok rá az élő példa :wink:
Kérdezz és segítek, vagy legalábbis megpróbálok, ha más nem akkor megnyugtatni, mert az is nagyon jólesik az embernek ilyenkor.
marcsim

Szia Jube!

Én még nem adok Rebekának anyatejen kívül mást,majd egy hónap múlva esetleg kóstoltatok vele ezt-azt.De semmi képpen nem akarom egyik szopizást sem kiválltani semmivel!!! Csak ízelítőt kap a csajszi,leginkább gyümölcsök levével,szomjúság ellen. Bár nem lesz egyszerű dolgunk,mert akkorra már lecseng minden hazai gyümi.
Dóriéknál ez máshogyan alakult tejcsihiány miatt,Ők azért kezdtek gyümiket is enni.
Ráértek vele 6 hónapos korig,de ha gondolod egy kicsit előbb már kóstolgathattok.
Sok szerencsét!!
Remélem nagyobb szerencsétek lesz az új gyógytornásznál!

Dóri
Gyönyörű a kisasszony!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Jube,
Mi is jártunk babamasszázsra és szerintem sokat segített. A dokinéni nekünk a 2. hónap környékén mondta, hogy egy kicsit levannak tapadva Réka izmai, ezért tornáztatni kellett és masszírozni. Ma már úgy pörgeti a fejét és tartaj magát, hogy öröm nézni. :lol: :lol: Nem tudom, hogy milyen az amit Te említettél (Dévényi ha jól emlékszem), de nekünk az egyik védőnéni mondta, hogy Ő tart ilyen babamasszázst és ha akarom akkor szívesen csatlakozhatunk. Hát mi mentünk, összesen 4 alkalom volt, megmutatta, hogy kell masszírozni és most én csinálom itthon :D , és Réka szemmel láthatóan élvezzi, főleg amikor a talpát és a hátát masszírozom :lol: :lol: .(a kezét annyira nem szereti) Szerintem nem kell elkeseredned, a gyerekek 70 %-nak levannak tapadva az izmai. Én ismerek olyan anyukát, aki nem is foglalkozik ezzel. Ja és tök ingyen volt a masszázs!!!!!!!!!!!!!!

Hozzátáplálással kapcsolatban, nekem azt mondták, hogy amelyik baba tápszeres, annak már a 3. hónap közepétől lehet új ízeket adni, hogy necsak a tápszert egye. Réka 3 hónaposan még csak anyatejes volt, de én elkezdtem gyümit adni, most pedig már ezerrel eszi a főzeléket. Mivel nekem sincs már olyan sok tejem, viszont Réka nem eszi meg a tápszert :oops: (3 félét próbáltunk ki, és egyik sem jött be neki :evil: :evil: ) ezért szép lassan adtam neki ezeket. Délelőtt gyümit + cicit, délben főzeléket, délután szintén egy kis gyümi + cici és egy kis túrórudi is becsúszik. Aztán este 6 után már csak cici!!!! Mivel neked szerencsére sok tejed van, ezért Te várhatsz 6 hónapig ezekkel. Bár én lehet, hogy akkor sem várnék, hanem mindig megkóstoltatnám újabb és újabb ízekkel!!!!!! De persze ez az én véleményem!!!!!!!!!

Pelus: mi is kipróbáltunk mindent, még talán a liberóból a legkisebb volt jó, de a pampers az nagyon gáz!!!!!!!! Most pedig a tescos pelust használjuk, ami nekünk nagyon jól bevált!!!!!!!(persze a lilla)

Dóri,
Én vettem a bébiételt, mert először nem tudtam, hogy fogja Réka fogadni az új ízeket!! Először sütőtököt, sárgarépapürét vettem és most bővítettem: almaburgonyával és a paradicsomburgonyával. Én az elején nem láttam értelmét, hogy én csináljam meg, mert amíg csak kóstolgatja, addig szinte alig fogy belőle és akkora adagot meg úgysem tudok csinálni és csak menne a kukába. Ezeket pedig felbontás után, a hűtőben még 2 napig tarthatód. Sőt most vettünk tejdarapépet gyümi ízüt és vaníliásat. Állítólag az is nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!!

Képzeljétek, Réka elkezdett hasról hátra fordulni. Ma reggel is mentem a kiságyhoz és már a hátán feküdt és az egeret ölelgette!!!

Steffi,
Remélem, azért majd Te jelentkezel!!!!!!!!!!!!!!!

Anita,
Hol vagy? Régen jártál már itt!!!

Hú, jó hosszúra sikeredtem

üdv,
Vica
Kép Jó reggelt! Kép Mi már így tartjuk a fejünket! Kép Szorongatom a barátom

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Satuk
Tavaly kezdtem el Gyöngyösön a Károly Róbert Fősulit. Gazdasági Mérnőki szak és most lesz az 1. ciklusból a uccsó vizsgám. Muszáj, hogy sikerüljön, mert nem akarok lemaradni a többiektől, de vhogy nem fekszik nekem ez a tantárgy :) .

Igény szerinti szoptatáshoz részemről még annyit, hogy egyébként nem feltétlenűl csak éhes lehet az a gyerek, hanem szomjas is, merthát ugye nekik ez a folyadék is!

Szóval azt mondjátok, hogy a tescos pelust érdemes kipróbálni? Ez 2 éves gyereknek is jó? Úgy szeretném, hogy Dani szobatiszta legyen már. Két gyerekre egy vagyon a pelenka. A bugyis pelusról már le is szoktunk, dupla annyiba kerül mint a másik és ha úgy sem szól akkor nem is kell gyorsan levenni, nem igaz? :)

Kezdődik a barátok közt!
Jó éjszakát!
Monacs

Kép
Kép
monacs

Monacs,
Nekünk bevált a tescos pelus (a mini is, mert mi most már a midit használjuk), sőt a bátyáméknak és az ismerősömnek is, és mind a két helyen fiú van, 1 és 2 évesek! Szerintem érdemes kipróbálni és sokkal olcsóbb mint a többi. (mondjuk nem az ár számít!!!)

vica10

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:09-kor.
Vendég

Lilluska,
Nincs véletlenül olyan recepted, amit Rékának én készíthetnék el? Lassan 5 hónaposak leszünk. Gondoltam, hogy csinálok a héten húslevest sok répával és azt össze turmixolom és megkóstoltattom vele.

Lányok,
Igazából már nagyon szeretnék főzőcskézni Rékának, csak még senki nem mondta, hogy hogyan kell bébi kajcsit csinálni. Nem tudnátok nekem ebben segíteni? Durca, Lilluska, Veronikusz, Tünde? Ti hogy csináltátok?

vica10

Sziasztok!
Vica! Annyira szép Réka, hogy csak gyönyörködök benne.. :)
Igény szerint szoptatásról.. :? háát csak annyit, hogy Olivért szerintem bármikor (még most is , kajcsi után 1órával), ha cicire tenném enne.. :) aztán meg bukna.. hmm. Múltkor is sírt.. már azt hittem, hogy tejci kevés volt, rátettem arra a mellemre, amiből etettem.. evett is egy nagyot.. amit teljesen ki is bukott.. :( Úgyhogy mi 4óránként eszünk..
Ja, csajok :lol: tegnap voltunk a Margit Szigeten, és a fiatalurat beletettem a virágok közé.. fényképezés céljából.. most lesz a hugom 30. szülinapja.. (ezért komolyan pszihológushoz kellett járnom, hogy ezt leírjam.. bár még most is kicsit könnyeztem közben..- baromi öreg vagyok.. :roll: )
NNa mindegy.. szóval, megmutatom a kedvenc képemet:

Kép

Ja, és este a nagykádban fűrdött velem Olivér, ezt is megmutatom!!:

Kép

Most viszont mentem.. :)

satuk

Sziasztok!

Marcsi
Köszi a biztatást, még biztos hogy egy csomó kérdésem lesz! :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Durca!
Köszi a vígasztaló szavakat! Azért én is remélem, hogy olyan nagyon nem lehet még ilyankor elrontani a gyerekeket!

Jube!
Eszti mindent leírt a hozzátáplálással kapcsolatban! Hozzá kell tennem, én azért kezdtem adni neki mást, mert úgy gondoltam, mivel nincs tejci, jó, ha kap természetes vitamint! És mivel az elöző tápszerrel krízisbe estünk 2- 3 hétre, így úgy gondoltam, ha ilyesmit eszik, az azért segít, hoggy ha nem is gyarapodik megfelelően, legalább a vitamin adagja meglegyen!
Másik: Nekünk is azt mondta a védőnő, hogy fél éves korig ne legyen hozzátáplálás, de mi pl már 1 hónapos korunktól kaptunk gyümölcsöt. Szerintem 4 hónapos koruk után jól jön a kiegészítés! Az én környezetemben senki nem tartotta be a fél évet!
De a legfontosabb, hogy úgy csináld, ahogy Te biztos vagy magadban, és ahogy Panninak a legjobb! Örülök, hogy sikerült bele varázsolnod a hordozókendőbe. Jó kis találmány, mi!? megérte kibonatani! :D
A másik, Te is tudod, minden baba másképp fejlődik! Vica kislány most fordult meg, Luca már forgolódik másfél hete. Viszont Luca nem nézegeti a kezét, és nem nagyon fog. Szóval ne ijedj meg!

Vica!
Én úgy csináltam kaját, hogy amibe főtt a krumpli, abból kicsit hozzá öntöttem a turmixba, hogy ne legyen olyan sűrű. De azt hiszem, akinek van teje, annak azt mondják, a tejével öntse fel! Csak simán megfőztem egyébként vízben iciri- piciri sóval a burgonyát! De igazad van a konzervvel kapcsolatban. Én eltettem a tegnapi kaját a hűtőbe, de bebarnult, és elég gusztustalan... :oops:

Na jól van, nem írok regényt! Köszi a dícséreteket a lányra!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Megint egy kép. Íme az igazságos hely elosztás. Apa alszika kislányával! :D

Kép

Kép
nagydora

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:09-kor.
Vendég

Gyönyörű Réka és Olivér! No meg persze az összes többi baba is! Rékának gyönyörű szeme van. Kis hajas baba. Olivér pedig egy vagány, jóképű pasi. Le lehet még stoppolni a lányomnak? vagy már elkelt? :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Monacs! Sorstársam! :D
Én is oda járok gazdálkodási szak, PÜ szakirányra. Nekem a 2. évből van még 2 vizsgám + 2 gyakorlatom + szakdoga konzultációm (ez csak aláírásra megy). Te hogy oldod meg a gyerekeket? én most fogok feladni hirdetést a Nők Lapjában "pótnagyira".

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Látom, megint nagyon beindult a csapat, alig bírok visszaolvasni. :)

Én még egyben, ma voltam ctg-n, a doki meg is vizsgált, de semmi olyan jele, hogy jönni szeretne a gyerkőc. Bár jókis fájásaim néha azért vannak, de minden zárt. :cry:
Jó hír, találkoztam Steffivel! Minden rendben vele és a babócával is, csak kicsit hosszú volt a szülés... Ma mennek haza, úgyhogy azt mondta, este elmeséli. Nagyon édes kisfia született!!! :lol: :lol:

Steffi, ha van időd leírod, amit elkezdtél mondani Hegedűsről? Akár priviben is: nyergesd@2kstudio.hu. Köszi. :lol:

Tök jó, hogy írtátok a Tesco-s pelust, eszembe sem jutott volna kipróbálni, de ezek után teszek egy kísérletet. Köszi mindenkinek :lol:

Szép napot,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Sziasztok lányok!

JUBE!

engem nem érintett ugyan ez a letapadt izom dolog,de a www.nlc.hu-n van egy Dévény anna-hipotónia(vagy valami ..)nevű topic,oda mind olyan kismamák,anyukák írnak,akiknek ilyen problémájuk van. Biztos sikerrel jársz,ha megkérdezed őket. Sok sikert és ne keseredj el,met sok gyereknek van ilyen.Mankának például a csípőjét kellett tornáztatni,mert az egyik kötöttebb volt,mondta egy ortopéd szakorvos,aztán mikor elmentünk a heim pálba,ott a doki azt mondta,hogy vigyük innen a gyereket,nincs ennek semmi baja:-))lehet,hogy neked is ezt fogja mondani egy másik orvos.

VICA!

Rékában én mindig gyönyörködöm!!!!!

Hozzátáplálásról : Én megvártam a 6 hónapot,bőven volt anyatej,azt ette,itta. Sőt ha jól emlékszem épp nyaraltunk valahol,mikor betöltötte,így még egy hónapot húzódott az ügy. Aztán én mindig cici után kóstoltattam meg vele az új ételt(először almát, krumplit aztán barackot,majd szép sorban a következő dolgokat).Ha valakinek az a cél,hogy kiváltson egy anyatejes étkezést,akkor a cici előtt kínálja a gyereket,minden nap egyre több és több kanállal.Igazság szerint egyéves koráig az anyatej volt a fő tápláléka,de kóstolgatott,evett mást is.A milánói makaróni neki is a kedvence volt.és a sütőtök is:-))
Én bébiételeztem kb .egyéves koráig,aztán fokozatosan adtam neki a nekünk szánt kajából is.Vigyáztam a fűszerezéssel,de azért nem hagytam ki belőle.
A kismama újságban megjelenik minden évben egy táblázat(javaslat) arról,hogy a hozzátáplálásban hogyan kövessék egymást a kaják,de nekünk a védőnénik adtak ilyen.Valahol megvan,ha a férjemet rá tudom venni,beszkenneli...
A tápszeres babáknál valóban egy hónappal korábban már javasolják a hozzátáplálást,azért nem korábban,mert a bélrendszerüknek még kell egy kis idő ahhoz,hogy megerősödjenek.

VBEA! Írok majd privit...
Mandula valóban nagyon bátor a lovak terén,egyszerűen ez egy hatalmas nagy vonzalom,aminek mi nagyon örölünk.Annyi lovunk van itthon,hogy 4 gyereknek elég lenne.Hinta lovacska,my little pony 2 db, táltos paripa,különböző méretű és színű játék lovak,olyan gumi lovacska,amin ugrálni lehet,szóval gyűjtők vagyunk :D :D

GYÖRGYI! azért írtam pozitiv péládkat is,hogy önmagában a negatív példa láttán,ne foszd meg majd anno magad ettől a dologtól(bár biztos eszedbe se jutott).Marcsi javaslatával egyetértve,olvasgass sokat a témáról,biztos megtalálod a számodra megfelelő megoldást.

SATUK!

Olivér ismét jó arc :D :D :D

Persze Manka is mindig evett volna,de egy 4 hónapos gyereknél azért már lehet alakítgatni,meg jól bevált rendszere van. Újszülöttként azonban nem működtek ilyen jól :D

további szép napot mindenkinek!

durca

Kép

Kép
durca

Hali!

Durca!
Megkérdeztem, mit csinál Panka, egész nap sír-e. Azt mondták nem, kifejezetten jó kedve volt tegnap is, csak zavarják őt a síró új gyerekek, meg a bent levő anyukák. Gondolom, rossz neki, hogy a többi anyuka ott van, az övé meg miért nem. Szóval, kicsit megnyugodtam. De lehet, hogy azért van, mert ma reggel nem sírt. Viszont biztos van valami a lelkével, mert megint vinni kell a takaróját, amit már nyár óta nem kellett, viszont beszoktatás alatt, meg utána végig hurcolta magával. (Az udvaron is, úgyhogy el lehet képzelni, hogy nézett ki.)

Vbea!
Én akkor kezdtem ruhákat vásárolni, amikor úgy a 30. hét táján azt álmodtam, hogy megszületett a leányzó, és nincs semmije. Egyébként vannak mindenféle listák, amiket jól meg kell szűrni. Én pl. egy csomó időmet annak megfejtésére fordítottam, mi az a rékli, és kell-e egyáltalán. De összevásároltam 56-os ruhákat, és azon aggódtam, milyen kicsik. Aztán megszületett Panna a maga 48 centijével, és anyós rohangászott 50-es ruhák után, mert a többeben nem lehetett megtalálni a gyereket. A barátnőm meg ott nevetett rajtam, mondván: Na, kicsik lettek a ruhák?

Kriszta
kriszta36

Kriszta! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Én eddig el voltam ájulva magamtól, mennyi mindent vettem. Aztán rádöbbentem, hogy mindez hobbivásárlás eredménye, kevés benne a logika stb. Most tényleg azon agyalok, hogy tudatosabban kell vásárolni. Pl ne csak kombidressze legyen szegény gyereknek, ha télen születik. :| Engem azzal fárasztottak sokan, hogy az 56-os méretet nagyon hamar kinövik, nem is kell venni. Ilyen alapon magamnak sem kéne melltartót venni, mert még úgyis nő, nem? :wink: Szerencsére van, aki meggyőz az ellenkezőjéről, vagyis kell az az 56. :D
vbea

Vbea!
Szerintem is kell a kisméret is, mert azért az ember szereti megtallni a gyerekét és nem csak a ruhát fogni. De próbálj azért listát szerezni, szerintem a védőnőnek tutira van, meg én úgy emlékszem, hogy mintha valamelyik bababoltban is kaptam volna egyet. De ha kezedbe kerül Brendon katalógusos lista, na azt hajítsd el, mert abban aztán fű, fa, virág van, meg amit ott kapni lehet az iszonyú áraikon. (Na jó, azért abból is lehet bogarászni, nem kell feltétlenül megvenni) És: Kérdezz minket :D :D :oops:
De azért kombidressz kell egy pár, okulj Marcsi múltkori leírásából kakaügyileg. És ez napjában többször is előfordulhat... :D :D :D

Kriszta
kriszta36

Ja és azért is kell a kisméret, mert olyan édesek tudnak lenni egy-egy ruciban, hogy még.
És ez volt a lényeg.

Kriszta
kriszta36

Nem erről szól a topik, meg én nem szeretnék ellenkampányolni... de brendon - jajj! Örülök, ha vkinek bejön (ár-értékre gondolok). Én bár gyakran benézek, de nagyon sok mindennel nem értek egyet. Esküvő és baba címszó alatt az emberről a bőrt is lehúznák! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Maradok egyéb, beváltaknál. :wink:

Kriszta, 3-4 rugi és ue body elég 56-ból? :roll:
vbea

Sziasztok!

Vbea,
szerintem elég annyi ruci az elejére, és általában picit nagyobbak is a méretek, úgyhogy elég sokáig hordhatóak. Általában olyan ruit vettem, ami ujjatlan, az alá lehet rövid és hosszú ujjú body-t is adni, ja és azért a pulcsiról se feledkezz meg. Na meg a sapik: szerintem ne a legkisebb méretet vedd, mert nálunk pl. pici lett. :cry: Én sokszor vásároltam a KenguruGold-ban, szerintem a saját termékeik jó minőségűek és egész kifizethetőek. Jók a hálórucik is, és sokszor el tudsz csípni valamilyen akciót. És ha valamilyen "dögsebb" rucit szeretnél, azt is találsz náluk. Nem tudom, merre laksz, de van egy nagykereskedésük Budaörs felé is ( ha Budakeszi felől mész a Metro felé, azt hiszem, az új Don Pepe pizzéria utáni ipari parkban), de mindenki bemehet, szombaton is nyitva van. Nagy a választék, és babaápolási cuccok is vannak (pl. Avent). Mellette a Matti-nagykerben meg nagyon jó babakocsik és apróságok vannak, érdemes benézni.
Ja, és a C&A-ban is nagyon jó babacuccok vannak és néha igazán olcsóakat lehet kifogni, jó minőségben. Múlt héten vettem pl. hosszú ujjú bodyt Kristófnak 590 Ft-ért és nagyon szép, de volt 3-as csomagban rövid ujjú 1200 Ft körül. Szóval, lehet tök jókat találni, csak ne sokat vegyél, mert tényleg pik-pakk kinövi és 1x volt rajta. :cry: És a világ pénzét el lehetne költeni...
Bocsi, kicsit hosszúra sikeredett.

Kiscsillagról nem tudtok semmit?

Valaki írta nemrég, hogy eda-val szült - azt hiszem Cancan? -. Leírnád nekem, hogy milyen volt? Használt valamit, vagy rontott a dolgon? Köszi előre is.

Bocsi, mennem kell porszívózni, kisfiam ugyanis porszívó-függő... :oops: :oops: :lol: , és már itt áll mellettem.
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Sziasztok!

Bea
Pont ebben a cipőben járok! Tegnap voltunk vásárolni a férjemmel. Hát teljes káosz. :cry: A védőnőm tényleg nagyon jó fej, összeállította a babakelengyét, hogy mit, és mennyit. Na de a boltban egy csomó dolgot nem tudtak, hogy mi micsoda. Na én mégúgy se. Pl. Kocsikabát. Mutatott az eladó, de az ilyen vékony kabátka volt hát abban megfagy decemberben!!! VAgy levegőztetőzsák. Nem tudták mi az. Mi az ti tudjátok? Az a babakocsi tartozéka, vagy külön is lehet kapni? Kesztyű egyáltalán nem volt na és a sapkákról nem is beszélve. Így kocsikabát, levegőztetőzsák melegkesztyű és sapka nincs. Tök jó. Végülis semmi meleg cucca nincs szegénynek. Remélem meleg telünk lesz. :lol: Na jó csak vicceltem.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
nekem van hozzátáplálási lista, ha kértek, elküldöm privátban, és van babakelengyelistám is! azt is, csak adjatok emailcímet.
Főzelék: tedd bele vízbe pici olajjal a zöldséget ( alist aalapján aktuálisat) és aztán párold, és turmixold. (a listán az adható fűszerek is sorrendben megvannak)

ja és Bene pl a krumplit nem ette sűrítőnek sem, én vettem bioboltban rozs, kukorica meg mittudomén milyen pelyhet, bio, 4 hónapos kortól, azzal sűrítettem, hogy legyen kalória is benne :) meg az kásának is jó amúgy gyümölcsöt sűríteni is.
A sütőtök meg egyszerűen felvágva, sütőben megsütve, trumxolva is jó, és közbe ha szeretitek, ti is tudtok belőle enni!
Én is fagyasztottam le kis margarinos dobozokban, ha maradt.

Borsó: elején passzírozni kéne, akkor még inkább vettemkonzervet, később mrá mehetett a turmixba
A husit is bele lehet tenni a zöldség mellé, és Vica, a húsleves tök jó ötlet!!!
Szóval ilyenek, de sokszor inkább maradtunk a konzervnél az egyszerűség kedvéért, meg sokáig konyhánk sem volt, ja és nem utolsó sorban utálok főzni :)

mtunde

Sziasztok!!

Gyerekruha ügyben, a babaneten is van lista:
https://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php

Nézzétek meg!
Szerintem az elég jó! Én is ezt vettem alapul!!

Kép
nagydora

De rendik vagytok! Köszönöm az eddigi segítségeket!
Dóri, ahhoz képest, hogy babanet fórumra többször benézek naponta, ezt a kelengyelistát még nem is láttam. KÖSZI. :D
vbea

Györgyi,
A babanetes kelengyelista azt írja, hogy a levegőztetőzsák=overall. Nagyon klafa. Én ebből 68-ast vettem, és kapok a barátnőmtől majd egy "newborn"-t is, így ezekkel kihúzzuk a telet. Ja, utóbbi addig volt jó bnőm kislányára, amíg hazamentek a kórházból. Gondolom, overallból ezért is érdemes picit nagyobbat venni. :shock:
vbea

Halihó!
Képzeljétek, mit csináltam.. :) na jó.. Olivér ma megint sokat alszik.. :)

Kép

Ja, amit jó fagyasztani, azt leírnátok? Az az igazság, hogy 6hónapos kora előtt nem szeretném elkezdeni a hozzátápit, hiszen így is ismerkedik az ízekkel, ami az anyatejbe is átjut.. De szeretnék majd főzni Olivérnek.. csak nem tudom, hgoy mit lehet, és hogyan fagyasztani.. barackot pl. érdemes? és lereszelve? Nekem dumsztom sincs.. :(
Puszi!

satuk

Satuk,
Nagyon JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: Tök jó dolgokat találsz ki!!! Nagyon kreatív vagy!!! :lol:

Én is dicsekszem egy kicsit. Ma napközben csak 2x aludt Réka(mármint nem ennek örülök) hanem annak, hogy mind a kétszer 2 és fél órát!!!!!!!! :lol: :lol: (persze kint az erkélyen) Tök jó volt, így én is pihiztem!!!!

Dorka,
Hegedűsről jót vagy rosszat mondot Steffi? Nekem is elküldenétek(e-mail címem: takacse81@freemail.hu) én is kíváncsi vagyok rá, mivel én is hozzá járok. Persze ha nem titok! Hogy érzed magad? Nincs még semmi jel????

Steffi,
Jó lenne már ha jelentkeznél! Hogy vagytok? Képeket kérünk Martinról!!!!!!!!!!!

Tünde,
Én kérek szépen hozzátápi listát!!! Email címemet fent megtalálod!! Ja még azt akartam kérdezni, hogy Te mikor kezdted a hozzátáplálást?

lilluska,
Neked is köszönöm sokat segítettél, ezeket most jól ki jegyzeteltem. Mikor kezdted a húslevest adni???

Vica

vica10

Sziasztok!
Vica! húslevest akkor kezdtem el adni, amikor már 1 hónapja evett főzelket Bene. Sok zöldséggel, és csirkehússal csináltam először.
Egyébként 3,5 hósan kezdtem el hozzátáplálni, de Bene 3/4 részben tápos volt.
A babanetes lista tényleg jó a kelengyékről.
Hegedűsről én is kérek véleményt, ha lehet! mike.tunde@gmail.com

mtunde

Sziasztok,
Hegedűs dokival kapcsolatos tapasztalatok engem is érdekelnének.
judit21@fremail.hu címre küldjétek el nekem is. köszi.

hol lehet olcsóbban kismama cuccokat venni? nekem konkrétan nadrág kellene, de bevallom, hogy az eddig talált 13 ezer minimum határt egy kicsit sokalltam.

valaki megmondaná, hogy lehet ilyen babavonalzót ide feltölteni? teljesen antitalentum vagyok. megpróbáltam, de nem sikerült.
manóka28

Sziasztok!
Vbea! Hát, azt hiszem, amíg nem néztem be, addig a többiek már mindent leírtak, meg, gondolom, a babakelengyelista is megérkezett. Még annyit, hogy a Kenguruban van törzyvásárlói kártya, azt érdemes kiváltani, és a naygáruházakban is ki lehet fogni jó minőségű és olcsó dolgokat. De a nagyon olcsókkal vigyázni kell, mert én némelyikkel befürödtem. Pl. az óriás kínai csecsemőkre gyártott 56-os bodykkal :D :D

Hozzátápláláshoz nem nagyon tudok hozzászólni, mert Panka evését csak a katasztrófa szóval lehet jellemezni. Én mindent kipróbáltam, és semmi nem tetszett. Na mégis: pl. egy gulyásleves szerű valamit szeretett. Majdnem úgy csináltam, mint a felnőtt gulyást, csak kevesebb fűszerrel.

Kriszta
kriszta36

Sziasztok!
Hozzá tápláláshoz én is szívesen fogadok minden infót!
nagydora@citromail.hu

Egyébként erről is van néhány szó a babaneten, de nem vmi sok!

Nálunk tegnap megint beindult a nyűglődés, szerintem megint beindult a foga!
Fogzó társak, hogy álltok??

Remélem, mindenki jól van!?

Kép
nagydora

Szia Manóka,
Többnyire én sem igazán találtam 10 ezer alatt kismama nadrágot. Gondolom, téli gatyót keresel. Én a barátnőmtől kaptam egyet, illetve, van egy ruhám, ami bármeddig nyúlik keresztben-hosszában, egy jó harisnyával és csizmával (kis szerencsével rámjön majd) szerintem így nincs gond a téllel... :wink: Tehát segíteni nem tudok, mert borzasztó drága mindenhol. Van, aki ellenzi, van, aki nem, de szerintem érdemes körülnézni használt ruha boltokban. Egyik ilyen az Ármánia nevű, a Ferenc krt környékén. Vagy hipermarketek kismama részleg. Csak tipp volt.

Kriszta,
Továbbra is figyelem az aukciókat és a kengurukat... :roll:
vbea

Sziasztok!

Tök jó napom van,a lányomat apa vitte oviba(a lányom kérte :roll: ),ennek azért is örültem,mert a férjem halál féltékeny az ovira és az ovónőkre.... :D :roll: :roll:

Na,szóval itthon már vasaltam és most Bizottságot hallgatok..
Akik arcátlanul a hetvenes évek végén születtek,azok ismereranyag gyűjtés céljából lapozzák fel a nagy alternatív zenekarok címszó alatt a fent nevezett zenekart,mert fogadok ,hogy még hírből sem ismerik :D :D :D :D :D :D

GYörgyi! Nekem is ilyen kínai listát adott a védőnőm anno. Kérdés: mikor a kiskönyvedet megkaptad a védőnénitől,nem kaptál hozzá kismam újság kivonatot? abban trendi :D nyelven le van írva mindennek a neve.
Egyébként a kocsikabát az valóban overall..érdemes belőle 62-es,sőt 68-as méretet is venni,mert így egséz tavaszig lehet benne levegőztetni a babát és azért alá is kell öltöztetni .A sapikkal meg a kesztyűkkel várj még novemberig-ha tudsz :D -mert akkor jön a téli áru.
Egyébként én nagyon jó dolgokat szoktam venni babaruha vásárokon is.Nem a nagy börzére gondolok,hanem itt falun :D meg a hozzánk közeli békáson is szokszor van börze.A www.borzefigyelo.hu-t nézzétek meg,ki van írva,hogy mikor mi van a város melyik pontján.
Én is szívesen vásárolok a a kenguruban,meg a c&a-ban és megmondom sokszor a coraban is,ha kifogtam jó dolgokat.

SATUK!

Tiszteletem és sok csókom Olivérnek :D :D tündér!!!!

A hozzátáplálásról sokat írtak már,nem tudok úlyat mondani,hacsak annyit,hogy a könnyen romlandó dolgokat nem érdemes fagyasztani.meg a tejes dolgokat.egyébként az anyatej nagyon jó sűrítésre és pürésítésre.
Sokszor említettem a kismama újságot,no ott minden hónapban 4-5 recept van babáknak,felcímkézve,hogy hány hónapos kortól lehet adni.Plusz ajánlanék egy most megjelent könyvet(én csak belelapoztam) W.Ungváry Renáta a szerző (földim,3 gyerek anyukája,most várja a 4.-et 41 évesen :D ),babakonyha a címe,tán a bookline-on is megrendelhető,de szerintem bármelyik könyvesboltban lehet kapni,megfizethető áron.

KRISZTA!

Ez jó hír,hogy Panka nem sír napközben.Megértem,hogy zavarja a sok anyuka,ilyenkor minden gyereknek hiányozni kezd a sajátja..És lelkével is biztos "csak ennyi " a baj,hogy kell valami anyaszagú valami,meg ami idézi a nyugis otthont.
Biztos elmúlik hamarosan,az már jó jel,hogy ma nem sírt.

VBEA! Voltál a kórházban, elmítettél valami látogatást..

VICA! A húslevest akkor érdemes adni,ha már ismeri a sárgarépát,a fehérrépát,de a húsfélével ha jó lemlékszem 7 hónapos korig várni kell.A férjemet eddig nem bírtam a gép elé rángatni,hgoy beszkenelje a listát,de remélem Tünde gyorsabb lesz,mint én..

ORSI! Megygógyultál?

Szép napot mindenkinek!!!
durca

Kép

Kép
durca

EMBEREK,HÜLYÜLÖK!!!!

Az újat ly-jel írtam...kész katasztrófa.
Mi lesz velem pár év múlva? fogok tudni egyáltalán írni????
:cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Manóka, Bea
Én találtam egy nagyon jó boltot. Ázsia center. 1. em. XXL-es bolt. Egy magyar nő varrja a saját ruháit és tele van nagyon jó kismamanadrágokkal. 5 ezer ft. Tényleg nagyon jók és nem kínai. Ja a jobb oldali épületben van, merthogy két épületből áll, de az információs pultnál biztosan megmondják hol van. Én itt vettem vagy három nadrágot.

Bea
Köszi! Tehát az overáll a levegőztetőzsák. Miért nem ezt mondják? :? Ha beleteszed a babakocsiba télen akkor e fölé már nem kell semmi, vagy kell pléd, vagy valami? Olyan kevésnek tűnik.

Abban tudtok segíteni, hogy szoptatós melltartót milyet érdemes és mennyit venni? Mennyibe kerül? Ja és honnan lehet tudni, hogy mekkorát?? Ha belövel a tej, akkor kétszer akkora a mell.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Babaruha ügyben Én is elmondanám a véleményem. Nagyon szerencsés vagyok, mert szinte minden ruhát kaptam a sógornőméktől és az unokaöcsém is őszi születésű volt. Szóval az árakról Én nem tudok nyilatkozni, de van egy csomó kenguru goldos cucc és az mind bevált.
A méretezés meg egy káosz. Van olyan 56-os rugi ami majdnem nagy és van amiből már a 62-es majdnem kicsi. Szóval szerintem érdemes venni egy pár 56-osat és utána pótolni igény szerint és vinni magaddal a jó méretű ruhát és hozzámérni a boltihoz.
Mi legalábbis igy csináltuk. Szépen odaadtam anyósomnak a jó méretű ruhát és úgy ment vásárolni. :wink:

Mindenképp érdemes hálózsákot (ez olyan, mint a rugdalózó, csak nincs neki lábrész kialakítva, hanem olyan az alja, mint egy zsák) venni, legalább kettőt. Én abban altatom és nagyon gyorsan rá lehet adni, ami éjjeli pelenkázásnál nagy előnye, valamint így takaró sem kell és ezt nem rugja le magáról. Nekem ujjatlanok vannak, ezalá adok egy hosszúujjú bodyt és kész.

Téli babáknak ajánlott még a bundazsák, ez olyan mint a hálózsák csak vastagabb. Ebben lehet kivinni a babát. Ezt még nem próbáltuk, mert még nincs olyan hideg, de ez is nagyon praktikus ruhadarab szerintem.

Mi tegnap kaptunk egy jópofa sapkát, gyorsan fel is teszem a képet róla :lol:

Kép varázssipka
marcsim

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:10-kor.
Vendég

Durca! Kikérem magamnak, Én ismerem a Bizottságot, sőt még azt is meg merem kockáztatni, hogy régebb óta, mint Te! :wink:
Bár őszintén bevallom, nem tartozik a nagy kedvencek közé.
A helyesírásodról pedig csak annyit, hogyha nem javítanád ki saját magad, akkor szerintem Nekünk fel sem tűnne, vagy legalábbis Nekem biztosan nem :lol:

Békáson hol szokott börze lenni?
marcsim

Sziasztok!

Első babámat várom (35+3) Sajnos a terhességem nem volt problémamentes, nagyon sokat kellett feküdnöm. Most, hogy már a vége felé tarok végre feloldották a mozgástilalmat. Így most az elkövetkező hetekben szeretnék mindent elintézni, ami kimaradt. Segítetek egy picit?

1. Pl. valahol hallottam, hogy a Kútvölgyiben van valami szülőszoba-látogatás időnként. Volt valaki ilyenen? Mikor van, kell-e rá előre jelentkezni, egyáltalán megéri-e, stb?

2. Miket kell bevinnem a babának (pl. pelus, vagy pospitörlő, vagy mittomén...)

3. Kell azt előre jeleznem, hogy szeretném, ha a baba végig velem lehetne (rooming-in) vagy ez automatikus?

Jövő héten megyek ctg-re, úgyhogy ott is kérdezhetnék, csak a kórházakban mindig rámtör a kérdezés-fóbia, meg hihetetlenül hülye tudok lenni ha fehérköpenyest látok...

Szóval előre is köszi a válaszokat!

Nandatti
nandatti

Hali Nandatti!
Üdv a fedélzeten! Valaki a múltkor feltette a tanfolyam időpontokat és témákat, de már nem tudom ki és mikor. Viszont: nővérpult száma: 325-11-00/7203, azért tudom ilyen jól, mert a múltkor Vbea-nak írtam. Szerintem itt készséggel állnak rendelkezésedre szülőszoba látogatás ügyben. Szerintem nem kell bejelentkezni, de ha felhívod és kell, ezt is egyből megteheted.

Két évvel ezelőtt csak némi peluspótlást kellett vinni, mást nem. Csak hazamenetelkor kell ruci, meg ilyesmi. Vigyél textilpelust, az mindig jól jöhet, és saját cumisüveget, ha úgy alakulna.
A kisebb babások biztosab naprakészebb infokat is tudnak adni Neked.

Kriszta
kriszta36

Dorka!
Igen én szültem edával. Azt nem tudom, tudod-e, hoyg előre kell szólni, azaz kell lennie eg yaneszteziológusnak akivel egyeztetsz, hogyha megindul a szülés repüljön a kórházba.... És külön kell érte fizetni. Én egy nagyon rendes dokit fogtam ki, és nagy mázlim volt, hoyg aznap NEM ügyelt, mert akkor nem hagyhatta volna el az osztályát és nem kaphattam volna edát. Kicsit bonyolult a Kútvölgyiben edához jutni, de nem kivitelezhetetlen. 2002-ben a lányomat is edával szültem ( Rókusban ) és nekem akkor nagyon bejött. Innen felbuzdulva most is ragaszkodtam hozzá, de most nem sikerült tökéletesre mert egy negyed részt nem hatott. Azaz: a hasamat elől teljesen elérzéstelenítette és a bal oldalamat hátul, de jobb oldalt hátul mindent éreztem. Valamiért ott nem hatott. Mire próbált volna az anesztes segíteni, addigra jöttek a tolófájások. ( 2 óra alatt megszültem, sok idő nem volt variálni )
Hát elég volt azon a kicsi részen érezni a fájásokat, szerintem "meghaltam" volna nélküle. Minden elismerésem azoknak, akik több órát vajúdnak mindenféle érzéstelenítés nélkül. Én nem ez a típus vagyok. A jobb kezemmel a hátamat maszzíroztam amikor jöttek a fájások, a ballal meg Vida kezét szorongattam - szerintem már biztos van biztosítása az újjaira. :-)
Szóval jó dolog ez. Du. negyed 5 kor született Beni és este 8 körül keltem fel segítséggel.

Heni

Kép

Kép
cancan

Hello!
Nandatti! Üdv, és gratula!
Én 4 hónapja szültem, de akkor nem kellett vinni semmit.. én mondjuk vittem cumisüveget, és textilpelust.. egyébként mindent adnak, ha akarod vihetsz ruhát, de fölösleges.. mert tök szép rucikat adnak.
A babát ha magadnál akarod tartani, akkor nyugodtan tedd azt, nem fognak emiatt szólni. Ha aludni akarsz, akkor bedod a csecsemősökhöz, és kiadják, ha sír, hogy éhes.. Azért pihizz is, és kér segítséget. Ha kérdezel, segítenek, de kérdezni kell.. :)
MArcsi! Jó a satyek!! :lol: :lol:
A többit elfelejtettem..

satuk

Szia Nandatti,
Akkor a telefonszámot tudod. Minden hónapban vannak elvileg előadások, ezek közé tartozik a szülőszoba látogatás is. Ezen kívül van még szülés, együttszülés; Szoptatás, gyermekágy; Terhesség címszó alatt is. A legjobb, ha megkérdezed telefonon, vagy személyesen kérdezed meg, mert szerintem előfordulhatnak más időpontok... Szülőszoba látogatás hó elején van, azt hiszem. :shock:

Durca, áááh, nem voltam, csak nagyon gyúrtam rá. Végül úgy döntöttem, hogy HÁTHA férj is jön velem egy hónap múlva (elvégre még akkor is bőven időben vagyunk). Én örülnék neki, ha ő is hallana mindent, nem másodkézből tudna meg mindent. Másrészt jót tenne neki. Nemcsak a hülyeséget hallgatná hülye emberektől terhességgel és szüléssel kapcsolatban. :roll: :mrgreen:

Lányok, nálam most a babakelengyén kívül egyik legnagyobb fejtörést a hálóing dolog okozza. Első problémám az, hogy pizsamás vagyok. Második, hogy milyen hálóinget vegyek, amit magammal viszek a kórházba. Meg mennyit? Vannak frankó, ún szoptatós hálóingek téli dzseki árakon. :D Szóval mindenképpen legyenek rajta gombok, vagy rejtett nyílások vagy ilyesmi? :?
vbea

Vbea!
Amikor én bent voltam, volt kórházi hálóing, de nagyon szemfülesnek kellett lenni, hogy szerezzen az ember. Meg azért mégiscsak jobb sajátban. Én két elölgombos hálóinget vettem, de nekem kevésnek bizonyult, úgyhogy a végén már pizsamában voltam, és senki nem szólt érte semmit. Mondjuk a pizsi függ attól, hogy milyen állapotban leszel ott alul. Én már első nap tudtam ülni a fenekemen, és a vérzés is csak két napig volt olyan, hogy Tena bugyiztam. :oops: Na és, ha a pizsi véres lesz, na bumm. :oops:
A másik a meleg. Én az utolsó szobában voltam, decemberben és ott olyan iszonyú meleg volt, hogy szívem szerint naponta többször is átöltöztem volna, mert egész nap folyt rólam a víz. Ha valaki bejött, mindig mondta, hogy lányok, itt nagyon meleg van. Mi meg mondtuk, hogy tudjuk, de öt perce szellőztettünk. A babák miatt meg nem lehetett állandóan nyitva tartani az ablakot. Ha meg kimentünk velük a folyosóra szellőztetés idejére, fel kellett őket öltöztetni, mert ott meg huzat volt, meg a szobainál legalább 5 fokkal kevesebb. Én nem tudom, a többi szoba milyen, de ez brutális volt.

Kriszta
kriszta36

Sziasztok,

Manóka,

én a Manuart-ban vettem a Mammutban (igaz nyári) kismamanadrágot 5000 forint körül május végén. kordgatyák is vannak, de sajnos az árukat nem tudom. Megnézni érdemes!

Vica,

köszönöm a babamasszázs tippet, én is minden este masszirizom Pannit 3 hete, szereti, de eredménye még nincsen. :(

Dóri,

köszi a biztató szavakat, és bocs, amiért nem válaszoltam tegnap msnen, mire észbekaptam, már nem voltál online.

Durca,

köszi az nlcs tippet, beleolvastam, aztán rájöttem, hogy minekt sem lehet könnyű követni, nem sokat írunk a kútvölgyiről... :D ott sem a dévény módszerről bezsélgetnek, hanem minden msáról. Majd kikérdezem őket, csak hát nehéz újnak lenni... :?

És aki 80-as az hallgasson??? ó-ó-ó a milarepaverzióóóóóóó :lol: :lol:

Satuk, Dóri, Marcsim,

nagyon helyesek a babák, Luca helyigénye igen tisztes.. :lol: :lol: :lol: A fotó Kolosról is nagyon vicces!

puszi minenkinek,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Na végre egy kis hőbörgés!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen: Oké,megbocsátok mindazoknak,akik bőven 1971 után születtek. :D :D
Igazság szerint meghökekntem,hogy én vagyok a későn érő típus,hogy olyanokkal szülök,aki a 70 évek végén,vagy ne adj'isten a 80 évek elején születtek.De higgyétek el,jól tartom magam! és a Kriszta is,én láttam képen :D :D

HÁLÓING!
Bár úgy tudom adnak bentit,de jobb vinni.Én,ha jól emlékszem 3-4 darabot vittem,de utána még vetettem apával,mert ahogy a Kriszta mondja,izzadtam,mint a ló és többször kellett cserélni.Én válpántosat vittem,egy ugrásra kinn a cici,nem mertem pizsamát,de most tuti fogok.Egy tanács:szerintem a legolcsóbbat vegyétek,mert ha véres nem is,d de tejes lesz,emg kinyúlik a sok huzogatástól.

GYÖRGYI!

A szoptatós melltartóra azt mondják,hogy általában az utolsó hónapban ráérsz megvenni,a pont jónál szerintem egy kicsit nagyobban,hogy elférjen a két tejcsárda,ha megtellik :D
Én legalábis így tettem.A Baross utcában (a nagykörút és a károly korút között,közelebb a nagykörúthoz) van egy babakelengye bolt(bár nem a legjobb babacucokkal és én ott vettem a szopismelltartókat,meg a hasleszorító bugyit is.. :oops:

A lányom januári születésű és én az overall (vagy nevezzük bundazsáknak) fölé még egy plédet raktam,hol vastagabbat,hol vékonyabbat és ha marha hideg volt,akkor ráraktam a babkocsinak a védőhuzatát is(de ez nem mindegyik babakocsinak van,szerintem a mózeskosarasokahoz jár.
Az overall alá meg a következőket nyomtam a gyerekre:kombidressz,vékonyabb póló,vastag pulcsi,harisnya(van 50-es méretben is :D ) és egy vastagabb gatya vag rugi vagy harisnya helyett egy vékony és egy vastagabb gatya.ja és sapka.
Marha nehz egyébként kitalálni,hogy jó a gyereknek én minidg a barátnőmet hívtam,hogy ezt meg ezt adtam rá,szerinte fog-e fázni.. :D :D :D
MARCSI! látom teljesen rendbejöttél :D :D :D :D
Azért javítom ki magam,met engem nagyon zavar,ha nem írok helyesen.Az nem zavr,ha más igen..
mindenkinek jó napot!!!!
durca

Kép

Kép
durca

Jaj Durca!
Bearanyoztad a hétvégémet!

Kriszta
kriszta36

Ja, és csak azért nem írtam viszontbókokat, mert hirtelen felindulásból meg akartam köszönni kedvességedet. :D :D :D
kriszta36

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: