A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Steffi, biztos érezni fogod, ha komlyodik a dolog, de örülj neki, hogy így fájdogálsz, legalább otthon lehetsz. Ha elfolyik a magzatvíz, úgyis menni kell, addig meg tágulgass otthon. :lol:
Őszintén szólva, már én is kicsit másképp figyelek a keményedésekre, van, hogy teljesen "beáll" a pocakom. Most már én is kezdek egy kicsit izgulni, én nagyon szeretnék 28-án szülni, mert akkor van az öcsikém szülinapja is... :lol: Ő megrendelteaz unokaöcsit akkorra, de hát nem rajtunk múlik. Én már egy kicsit előre izgulok, hogy utána mi lesz majd a két poronttyal.

Hízás: szerintem is a vitamin segíthet rajtad Marcsi, nekem a doki vasat és Elevitet ajánlott, az a tejcsinek is jót tesz. Bárcsak én is tömhetném a csokit...

Cerazett: én is ezt szedtem, nekem is megjött, jó 1 hétig tartott, utána viszont egyáltalán nem jött meg. Valószínűleg felborogat egy kicsit hormonilag, de én nem vettem észre. hogy a tejcsibe bekavart volna, Kristóf ugyanúgy hamizott, mint előtte. Egyébként ha már nem szoptatsz, vagy rendesen megjön, akkor adnak helyette másikat.

Steffi, szurkolok Neked éjjelre! Ja, csütörtük reggel - 7 körül - megyek ctg-re. Te?

Jó éjt mindenkinek,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Györgyi!
Én is úgy tudom, hogy Vida szeret Ágival együtt dolgozni, én is az ő párosuknál szültem! Csúcsak!!!!!

Vbea: én nagyon szívesen mesélek neked Vidáról, komolyan, csak nem akarok itt ömlengeni a többieknek, egyszerúen "imádom" a pasit. Úgyhogy ha bármi kérdésed van ki vele..... akár magánba is lehet, mert ide nem tudok mindennap jönni( heni.1@buli.net )

Steffi: ezt a tonicos dolgot én is hallottam, s ha hiszed , ha nem, a szülés előtti napon azt ittam épp ezért. De szerintem nálam a magzatvízvizsgálat indította be a dolgokat, nem a tonic. Viszont a kisfiam aznap majd szétrúgta a hasamat, ezt a tonicnak tulajdonítottam.

Fogyás: nekem szülés óta semmi étvágyam. Mondjuk ennek örülök, mert van mit leadni. 10 kg már lement, de még legalább 10től szeretnék megszabadulni.
cancan

szia Dorka!

örülök nagyon, hogy nem kell befeküdni, jobb így, ráadásul a párom is itthon van velem, vigyázz rám :D
Képzeld el, hogy én is 28-án szeretnék szülni! A névnapom és a szülinapom is 28-a úgyhogy annyira jó lenne! Persze jöjjön amikor akar, de ez jó kis meglepi lenne! Jó lenne, ha megtehetnénk és össze tudnánk hangolni, de ezt úgyse mi döntjük el! :D És jó is ez így...
Most lesz hidegfront?? Izgiiiiii....
Holnap is megyek és ha minden rendben akkor csütörtökön is tuttira és mi is 7 körül szoktunk odaérni. Ha addig meg nem szülők esetleg :D

Cancan! Elfelejtettem venni tonicot, de majd holnap :?
Nekem még nem csinált a doki magzatvízvizsgálatot, csak megvizsgált... De semmi sem történt :?
Nekem ivás nélkül is nagyon aktívka :D

Jó éjt, aludjatok jól!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok,

Mano,
Én is a cerazette-et szedem,( 3 hónapja) de nekem nem jött meg. Mondjuk egyszer volt, egy kis folt aztán ennyi. de én olvastam a tájékoztatóban, hogy ha megjön az se baj. Szerintem ez miatt ne izgulj!!

Györgyi,
Ez a cerazette fogamzásgátló a szoptatós kismamáknak van "kitalálva". Ha abba hagytad a szoptatást, akkor általában u.a. írják fel mint amit a szülés előtt szedtél.

Jube,
Tök jó, hogy ennyi tejed van, bár nálunk Réka keményen igényli a gyümölcsöt és a főzeléket. Ezért pl. délben már nem is szopizik hanem főzeléket kap. Persze annyi eszem nincs, hogy kifejem a déli adagot. :cry: :cry:

Képzeljétek, Réka étvágya megint megjött. Komolyan mondom, hogy ennyit mostanában nem evett. De nagy franc, mert a tápszert nem eszi meg, viszont a tejpépet meg igent, persze azt is csak akkor ha ízesítem gyümivel. Ma benyomot egy egész üveg sütőtökpürét!!!!!!!! :lol: :lol: Csak a foga!!!!!!!!!! :x :x Nagyon szenvedünk vele. :cry: :cry: Mennyi idő alatt bújik ki egy fog?????????????????????

Steffi,
Láttom, Te még mindig egyben vagy. Mekkora buli lenne, ha együtt szülnétek Dorkával!!!!!!!!! Holnap jön a hidegfront!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: Készüljetek!!! :lol: :lol: :lol:

Továbbra is megy a drukkkk!!!

Kiscsillag,
Miújság van Veled? Neked is nagyon drukkolok és remélem, hogy hamarosan jelentkezel!!

Anita,
Merre vagy? Végül költöztök?

Na megyek hamizni!!

Üdv,
Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok4
Steffi, hát azért nem tudom, mi tkell érezni, mert engem előbb császároztak a 38. hétre, és direk el kellett kerülni a szülés megindulását, hoyg a lepény ne váljon le :)
majd legközelebb :)
Cerazette-et kaptam én is, egyszer volt menzeszem, aztán semmi, utána azt kaptam, amit szülés előtt, de engem iszonatosan felkavart most hormonilag. Úgyhogy abbahagytam a gyógyszert, megoldjuk másképp :wink:

mtunde

Sziasztok!

Vica
Nem szedtem semmit előtte sem hál istennek, de ezt a cerazettet sem ajánlom senkinek, mert hormon az hormon. szerintem. :wink:

Kép
gyorgyi33

Cancan! Ok. :D
Dorka és Steffi, megy a drukk! Holnap pedig vonultok együtt szülni. :D
Vica, a barátnőm kislánya most féléves. Az első két fogacskája észrevétlenül, látszólag minden gond nélkül kibújt, de most elkezdtek nagyon kínlódni (láz, nyügi stb). Hát nem tudom. Remélem, Rékával ügyesen átvészelitek ezt az időszakot. :wink:
Most lépek gyorsan, megyek gyógytornára, legalább gyógytornász néni megtesz mindent azért, hogy ne legyen túl vastag a lovaglónadrágunk... :roll:
vbea

Sziasztok,
köszi mindenkinek a válaszokat a kórházat illetően. igazán megnyugtató volt azt látni, hogy mindenkinek csak jó véleménye van róla. amúgy a babám februárra várható.
manóka28

Sziasztok!

Lányok nagyon megnyugtattatok. Nem is mérlegelek többet, mert csak felidegesitem magam. Végülis napról napra erősebbnek érzem magam és ez a lényeg, meg az, hogy van tejci. egyébként szedem az elevitet meg c-vitamint is.

Képzeljétek Kolos ma éjszaka egyfolytában 7 órát aludt. Hihetetlen jó gyerkőc éjjel.
Nappal mostanában 2 óránként enne és azt ajánlotta a védőnő, hogy mérjem mennyit eszik és ha sokat szopik, akkor kéne huzni az időt 3 óráig.

Én is vettem a szülés előtti napon tonicot, mondjuk igaz, hogy nem ittam belőle és mégis elfolyt a magzatvizem hajnalban :lol:
marcsim

Sziasztok!!!!

MARCSI! Fő a pozitiv hozzáállás!!!!!! Viszont ne a védőnénire hallgass,hanem Kolosra.Ha ő kétóránként akar enni,akkor egyen!!!!!!!!! Senkniek nem lesz baja tőel.Ha viszont nem adsz mikor kér,mindenki csak ideges lesz!!!!!! Az meg nem jó senkinek.
Vannak babák ,akik nem is a tejcsi miatt igénylik annyira a cicit,hanem ANYA miatt,az meg olyan jó..

TÜNDE!!!
Én megnéztem a Bene blogját és egykét képen rajta voltál te is,már ahol hagytad magad :D Nem hinném,hogy orvosi segítségre szorulsz fogyás ügyileg,menni fog az magától is..... :D
Abban pedig mélyen egyetértek,hogy igazságtalanság a sorstól,hogy a barátnőink mindig soványabbak,mint mi vagyunk.
:D :D

Nekem tavaly bejött egy dolog,mikor nyaralásra és az esküvőnkre készültem: délután 3 után semmi szénhidrát,tejtermék vagy sovány hús és amíg a lányom nézte az esti mesét,addig megcsináltam a 200 felülést. Csak kimondani sok azt a 200-at,de aki szokott tornázni az tudja,hogy nem sok. nagyon szépen karcsúsodtam,igaz egy hónap alatt lett bomba alakom :D :D :D :D Viccet félre,tényleg levitte az úszógumit. Ha utálsz hasizmozni,javaslom a hullahopp karikát(férj helyett,ha úgyis elmegy 3 hétre),egy kolléganőm esküdött rá..

VICA! Kitartás fogfájáshoz,csak kibújnak már azok a fránya fogak....

hú,valaki kérdezte a spirált: Nincs mit írni különösebben róla,fő előnye,hogy hormon nélküli,ami ugye nem akadályoz a szoptatásban.És ha nem muszáj ne szedjen az ember hormonokat,nem jó az senkinek! Kb.7000.-Ft egy telejsen átlagos,standard spirál ára(nekem a régi dokim mindig tartott magánál,így nem kellett nekem utána járnom),van drágább is,de nekem ezt javasolta a dokim.(nevét nem tudom ,ne kérdezd).Ha jól tudom 5 évente kell ellenőriztetni,nekem egyévig volt,utána levetettem,mert akkor akartunk kistesót8az más kérdés,hogy bő egyévig nem jött össze)A 6 hetes kontrollon tette fel,és igazság szerint panaszmentes voltam,leszámítva az elején azt a kis alhasi fájdalmat,amig meg nem szoktam.
Szóval ennyi..
MÁS..
Nálunk nem jön ki a doki oltást adni,az ÁNTSZ nem engedi,van egészséges rendelés,oda járunk,az elején rendszeresen,mostmár csak oltás miatt..De itt a gyerekdokik éjszaka sem jönnek ki,ügyeletre kell vinni.
VBEA! én még nem jutottam el jógára.tegnapra bejelentkeztem,9re keleltt volna menni..Persze a lányom későn ébredt,nem akart az apjával menni oviba,nyügi volt..szóval nem tudtam elmenni.
holnap is van,újra megpróbálom :D

ORSI!Merre vagy? Minden okay?

Üdv mindenkinek, durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Dorka, Steffi!
Én is drukkolok Nektek! Ez most már tényleg nagyon a célegyenes, nem sokára babázhattok Ti is! Mindent bele!!

Istenem, én is a fogyásról álmodozom, mindeközben hatalmas csirkecombok lebegnek a szemem előtt. :oops: Rajtam is van még 10 kiló, és természetesen a leglehangolóbb löttyedt has+úszógumi formában. Nem is hiúsági okokból zavar, hanem valóban nincs egy rongyom amibe beleférnék, tréninggatyában meg tán nem kéne az utcán flangálnom. Na, de lesz ez még jobb is....... ámen!
ildi35

Eszti,

én is cerazettet szedek, és nekem 2 hetente megjön, most negyedszer... úgyhogy alig voltam túl a 6 héten szülés után, már jött is.... remélem hozzászokik lassan a szervezetem. A pattanások is beindultak tőle. Még várom kicsit, aztán ha nem javul, kérek másik bogyót, mert ez most így annyira nem jó....

Vica,

szerintem nagyon változó, mennyi idő alatt bújik ki a fog. És ugye nem csak egy nő neki.... nem adsz neki kúpot, vagy panadolt?

Satuk,

elég ramaty éjszakánk volt, nem biztos, hogy van erőm ma "bandázni"... de azért hánykor mentek??? hátha összekaparom magam...

sziasztok,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Én itt vagyok, de Dorka mintha nem jelentkezett volna még ma...
A CTG megint mutatott fájásokat, de ez még mindig nem elegendő...

Amikor bementem CGT-re jött ki egy lány épp, nagyon vigyorgott, mikor kijöttem mondta a párom, hogy elfolyt a magzatvíze, úgyhogy Ő most szül.
Sárga lettem az irigységtől :)

Köszi mindenkinek a bíztatást továbbra is!!

Én most lelkileg padlón vagyok, hullámzok, de tudom eljön az én időm is!!!!!

És bízom a frontban!! :D

Puszi minden mamának, babának! Jó legyetek, vigyázzatok magatokra, este jövök.

Dorka jelentkezz, ha tudsz!

Mtunde!
Remélem nem bántodtál meg, pedig utólag emlékszem is, hogy írtál írt a császárodról... :oops:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Jube, Durca, köszi az érdeklődést, aranyosak vagytok.
Megvagyok, de újabb tejválság van. :cry: Reggel még egész jó a helyzet, délutánra már fogy és este hiába etetek két ciciből már két egymás utáni nap is pótolnom kellett (és szerintem ma sem lesz másképp). Szóval most nem vagyok túl happy. Újra elkezdtem a fejést, de már semmi nem jön az evések után.

Steffi, én túlhordtam Pannit és a végén már azt mondta a szülésznőm, hogy álljak le a málnalevélteával és helyette vasfűteát kellett innom meg közben szedtem a homeós bogyókat. De nem hiszem, hogy már sokat kell várnod, mert pl. én mikor mentem a ctg-kre nekem sosem mutatott fájásokat, szóval szerintem már tényleg a célegyenesben vagy.

Puszi Mindenkinek! Próbálom magam összeszedni és nem megint magamba zuhanni a tejci miatt.

Orsi

KépKép
osori

ORSI KÜLDTEM NEKED PRIVÁT ÜZENETET!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
durca

Durca, válasz ment! ;)

KépKép
osori

jaj, Steffi - annyira átérzem amit érzel! Én ugyanígy voltam.
Nekem is volt olyan, hogy mentem ctg-re és egy csaj épp jött ki mosolyogva a szülőszobáról, ( már akkor megszült ) - pont tumultus lett az ajtóban, mire a szülésznő mosolyogva"na aki megszült akkor az ki, aki nem az be" Mondtam is az Áginak, hogy inkább a szülőszobára mennék nem a ctg-sbe.
A ctg- meg szülés ügyileg ilyenkor nem sokat jelent. A lényeg, hogy a baba jól legyen. hiába mutat egy-két fájást az semmi. Ami már valamit jelent azt érezni fogod.
Szorítok Neked, hogy ne kelljen már sokat várnod erre a kisbabára és hamarosan a karodban tarthasd!!!!!!!
cancan

Sziasztok

Steffi
Pontosan hány nappal vagy már túl a kiírton? Tényleg ne aggódj!! A barátnőm május 8-ra volt kiírva és május 26-án szült. A Vida nem indította be neki, mert minden rendben volt náluk, csak lusta volt és nem akart kibújni. Aztán persze kibújt. De megértelek, hgoy türelmetlen vagy. Már én is alig várom, pedig még csak a 30. hétben vagyok.

A tanácsotokat szeretném kérni, hogy fájt-e valakinek, vagy fáj-e a térde, vagy a lába? Nem is igazán fáj, csak olyan nyomásféle van benne. De nem vizesedik, nem görcsölt, csak egyetlenegyszer, de az is két hete. Lehetséges, hogy attól van hogy elég sokat ülök és nem igazán fekszem sokat felpolcolt lábakkal? (Egyáltalán nem :lol: ) Mások még nem fáj hál istennek, de ez olyan furcsa, mert még nem éreztem.

Marcsi
Jobban van már a sebed? Remélem. Szerencséd van Kolossal. Az nem semmi, hogy így végigalussza az éjszakát. Egyébként nekem nincs tapasztalatom, de ha lehet megpróbálom én is a 3 óránkénti szoptatást. Az igény szerintiről minden ismerősöm roszakat mondott. :roll:

Sziasztok!

Kép
gyorgyi33

Marcsi

Azt elfelejtettem kérdezni, hogy simán ment a szpotatás? Rögtön lett tejed és mindent tudtál hogyan kell csinálni?

Kép
gyorgyi33

Sziasztok,
Györgyi, pontosan tudom, miről beszélsz, már ami az "elnehezült" lábakat illeti. Nekem annyira kellemetlen tud lenni főleg esténként, hogy férjem szokta húzni (engem le az ágyról - hihi). :lol: Én sem szoktam felpolcolni, ha nem felejtem el, és épp tv-t nézek, akkor legfeljebb nem lógatom. Napi szinten szedem a magne b6-ot, de nem tudom, segít-e. Néha még olyat is érzek, ha leülök, vagy guggolok, hogy nem fogok tudni felállni. Szóval jók a lábaim, hurrá! :?
Nagyon drukkolok Dorkának és Steffinek! Steffi, mindenképpen kibújuk Martin... Tudod, ahogy mondtad, utána meg te fogsz engem nyugtatni, és a többieket...
:wink:
Pusz.
vbea

Sziasztok.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

hello, mindenki.

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Sziasztok!

Én még mindig egyben, bár a mai éjjel és az eddigi nappal nem volt épp nyugodtnak mondható. Kristóf 2 órán keresztül nyüszizett éjjel, egyszerűen nem találta a helyét, folyton felsírt, aztán már odafeküdtem az ágy mellé, hogy lássa, ott vagyok. Mondanom sem kell, kicsit kemény a padló így szülés előtt... Ma délelőtt meg szegénykém esett egy óriásit, bevágta a fejét a konyhaszekrény fogantyújába. :cry: :cry: Dőlt a vér a fejéből először azt hittem, betört, de "szerencsére" csak a bőr szakadt fel, de elég mélyen. Szegénykém persze ordított, bár nagyon hősiesen viselte, én meg a sokk után kissé bepánikoltam. De úgy tűnik, a pocaklakót ez nem indította semmire. Még...

Steffi, nem mondom, hogy tarts ki, hogy találkozzunk, de azért jó volna. Holnap én is 7-körül bent leszek, hátha összefutunk. (Én valószínűleg fekete szoknyában - csak az jön rám - és pólóban leszek; alacsony vagyok, rövid, világosbarna hajjal.) De azért megy a drukk!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Fogakról csak annyit, hogy nálunk nagyon lassan nőttek - még a kibújás után is, most jön még csak a 8. Ez mindenkinél máshogy megy, de én nem vettem észre, hogy nagyon megszenvedett volna velük Kristóf, de majd az őrlőknél meglátjuk.

Kiscsillagról van valami híretek? Nagyon eltűnt mostanság, pedig igazán nagyon megy mindenkitől a drukk, úgyhogy már jó hírekkel jöhetne :lol: :lol:

Szép napot még mára, holnaptól már hideget mondanak :cry:
Dorka

Kép
Kép
dorka77

SIKER

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Steffi,

Panni is egy hidegfronttal jött, 6 nappal a kiirt időponton túl. :)

Jube

Kép

Kép
jube

Durca! Köszi. Igazad van, bíznom kell a kicsiben! tudja Ő, hogy mi a jó neki, csak ha 2 óránként eszik 110-120-akat akkor óriásbébi lesz :roll: De ma hihetetlenül nagyokat durmol. MOst kint alszik a drága az erkélyen és imád a levegőn lenni!

Ildi! Hannával mennyit vagytok kint a levegőn? Ő is élvezi?
Szivesen átveszek a 10-ből 6 kilót! :wink:

1 hét alatt 240 grammot gyarapodtunk :D

Steffi kitartás. A ctg nekem sem mutatott nagy fájásokat, sőt a hasam sem szált le mégis kibujt a kisfiam, igaz a magzatvíz elfolyásának estéjén tettünk apával egy hatalmas sétát, lehet, hogy az indította be :wink:
marcsim

Sziasztok!!
Eszti!
Én mást szedek, de belőlem 2 és fél hétig ömlött, és utána meg olyan volt, mint a gyermekágyi folyás....
ÉS holnap kezdődik előröl...

Nálunk is fogjövetel van. Eddig nem volt vészes, de ahogy elnézem, meár elég közel van a "kitöréshez", szóval most jön azt hiszem a neheze.
Nekünk a Dentinox- ot javasolta a védőnő. Lidokain, és kamilla van benne.
Ja, és lehet, hogy megfázott Luca. Ugyan nem tudom hogyan, mert ugyebár vigyázok rá...

Ltom, azért mindenki megvan.
Kiscsillagról annyit tudok, maennyit a Kaális fórumra írt. Egy embriót ültettek be neki végül és október elején kell mennie uh- ra, hogy megtapadt- e.

Sok puszi mindenkinek: Dóri

Kép
nagydora

Györgyi!
A sebem mostmár sokkal jobban van, ma már elég sokat tudtam ülni is.
Ma mérem mennyit szopik és most két óra telt el és csak 60-at szopott, szóval tudja Ő, hogy mennyi kell neki, igaza van Durcának.
De már azt is tapasztalom, hogy egyre jobban nyiladozik a figyelme a külvilágra és lehet egy kis időt is húzni vele a szopi előtt. Tehát próbálom megtalálni az arany középutat....

A mellretétellel nem volt nagy gond, az igaz, hogy kisebesedett a mellbimbóm, de 2-3 nap alatt helyrejött. Én kentem Avent krémmel de szerintem a legjobb, ha a tejcit hagyod rajta megszáradni és az jobban gyógyitja. Arra nagyon ügyelj, hogy a bimbo udvart is kapja be a pici ne csak a mellbimbót. Persze ezt azért gyakorolni kell, de biztos menni fog!
Amire ügyelj! Ha belövel a tejed és érzed, hogy nagyon csomós és fáj, akkor szopi után fejd le. Nekem a csecsemősök borogatást ajánlottak, de szart sem ért, már elnézést a kifejezésésrt. Ha van, akkor vigyél magaddal mellszívót, vagy kézzel fejd le. Sajnos nekem a csecsemősök etéren nem segítettek és ha nem fejtem volna ki, akkor begyulladt volna :( És ha nagyon-nagyon kemény a bimbó környéke is, akkor érdemes szopizás előtt is fejni egy keveset, hogy felpuhuljon és a baba könnyebben be tudja majd kapni.
Azért az első napokban jár némi fájdalommal a szoptatás, attól ne ijedj meg, ez természetes.

Jujj, olyan fura már, hogy Én is tanácsokat tudok adni, nem is olyan régen még én voltam a másik oldalon és most ugy írogatok itt, mint egy próféta :oops:
marcsim

Sziasztok,

Dóri,
én is szorítok továbbra is Kiscsillagnak. Olvastam a Kaálist, remélem, hogy sikerül!!!!!!!!!! Mi is a dentinoxot használjuk és lekopogom most elég jól viseli. Azt mondta a doktornénink, hogy ameddig nem lázasodik be, addig nem érdemes panadolt adni neki.

Orsi,
Fel a fejjel, visszajön az tejcsi. Ügyes vagy, múltkor is sikerült csak kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Steffi,
Nagyon eltűntél. Csak nem???????????????? Lehet hogy a front mégis csak előcsalogatta Martint?? Drukkolok!!!!!!!!!!!

Most már nem vagyok képbe! Most megkellene hogy jöjjön? Én szedem a cerazette-et, de nekem eddig nem jött meg! Valaki világítson már fel, hogy most mi van!

Marcsim,
Nagyon ügyes Kolos!! Nincs képed róla? Biztos sokat fejlődőtt!!

Na most megyek

Puszi
Vica

vica10

Sziasztok!

Marcsi
Nagyon köszi!!! Tehát viszek mellszívót a kórházba. A boltban meg tudják mondani, hogy milyet vegyek? Ja és közvetlen szülés után te rátetted a melledre? Még ott rögtön? És engedted elvinni magad mellől mondjuk éjszakára? Azt mondja a védőnőm, hogy ne engedjem, mert ha éjszaka felsír adnak neki cukros vizet és akkor majd nem fog úgy szopni. Egyébként a védőnőm nincs túl elragadtattva a kútvölgyis nővérektől. :cry:
Ne haragudj a sok kérdésért, csak ha ráérsz akkor válaszolj. :wink:

Kép
gyorgyi33

Szia Györgyi,

remélem nem haragszol, ha a Marcsihoz intézett kérdéseidre én is válaszolok.

A Kútvölgyis nővérek nem adnak neki semmit, ha Te úgy akarod. Ha beadod nekik éjszakára a babát, hogy aludhass, mondhatod, hogy ha megéhezik, hozzák be Neked, és ne adjanak neki semmit. Azt csinálják, amit Te akarsz, kivéve, ha a gyerekorvos másként látja, de ő is konzultál Veled, ha van valami észrevétele.

Hogy beadod-e vagy sem, azt Te döntöd el, valószínűleg aszerint, mennyire vagy fáradt. De hidd el, hogy mindegyik nővér nagyon aranyos, és segítenek, ahol tudnak. Bátran kérdezz tőlük.

Mellszívóból nekem a Medela Mini Electric van, 3 hónapja naponta 5-6szor használom, és szuperül bevált.

Remélem nam baj, hogy beleszóltam.
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Jube
Dehogy baj. Nagyon köszönöm!! :D

Bea
Hát pontosan erről beszéltem. Nekem is ez van. Remélem nem lesz rosszabb. :roll:

Kép
gyorgyi33

Szia Osori!
Én is iszom a málnalevélteát szorgalmasan, bár most magamba próbálok dönteni egy fél lityi tonicot is hátha+hidegfront...
Aztán majd meglátjuk.
Segítenék Neked tejcsi ügyben, dehát nem tudok...

Cancan!
Hát igen, tudtam, hogy valaki majd megért! Tudom én is, hogy a CTG-s fájás semmi, de azért jó beleélni magam...
Most már tényleg nincs sok hátra...

Györgyi!
Most hogy olvastam, hogy a barátnőd 18 nappal hordta túl a bébit, kicsit elszégyelltem magam én még csak 2 napnál tartok :oops: . nem semmi! Nagyon nagy babája lett?
Egyébként a térdem és a lábam nekem is fájt és a Rossmann-ban lehet kapni kifejezetten kismamáknak lábzselét, én azzal kenegetem ilyenkor és nagyon jó! Rossman márka.

Vbea!
Köszi, de Györgyi barátnőjét hallva, aki 18 nappal hordta túl a babát, már nem is merek semmit mondani! És persze majd bíztatlak :D

Szia Dorka!
Csakhogy hallok rólad, már azt hittem megszültél!! :D
Mi is 7-re megyünk kb (ha sikerül időben felkelni), de nem tudom mit veszek fel, mert ezt mindig reggel döntöm el, bár sok minden közül már én sem választhatok :D Én is kicsi vagyok, hatalmas pocakkal és velem lesz életem párja is :D Hosszú barna hajam van és fel lesz copfozva.

Szia Jube!
Bízom a frontban nagyon!!!!!!! :D :D

Szia Marcsim!
Én már nem bírok sétálni húzz a hasam! De tényleg, szinte fáj és sokat nyílal, úgyhogy már nem nagyon merek sehova menni... :(
Úgy emlékszem, - remélem nem tévedek - hogy Te azt mondtad, hogy elment a nyákdugód. Én nem tudom, de azt hiszem az enyém is. Ilyen kocsonyás, nyúlós, darabos és világos színű, nem véres. És ezekután hamarosan megszültél, ugyi?? De ilyenkor már fennáll a fertőzésveszély is és befektetik az ember lányát? Bocsi, hogy ilyennel zaklatlak, bizti nincs ilyesmire időd a baba mellett, csak ha esetleg mégis... :D És ha esetleg valaki más is olvassa és tud tanácsot adni... :D akkor köszike!!!
Egyébként azt hiszem, hogy mi találkoztunk a szülőszoba látogatáson, ti is voltatok a szeptemberin, azt hiszem ezt írtad..

Vica!
Még nem :D

Sziasztok! Még itt ülök egy picit!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok

Steffi
Hát nagy babája lett. 4 kg 20 dkg és 60cm. Nem kicsi.
De jó. hogy írod ezt a lábzselét kipróbálom köszi. Ja és persze kitartás!!! Hogy írjak valami biztatót, a barátnőmnek nem ment el a nyákdugója, csak kb. 3-szor mentek be akórházba, de téves riasztás volt. A végén már szégyellte magát, hogy nem tudja mikor szül, mert nem tudja, hogy ez már igazi fájás-e. És tényleg nem lehetett tudni nála, mert azt mondta, hogy ugyanolyan fájása volt előtte is. Hát nehéz eset volt. De szerintem te már biztosan mindjárt szülsz ha elment a nyákdugó. (és hidegfront is van! :lol: )

Kép
gyorgyi33

Szia Györgyi!
És simán szült? Én most már azt gondolom, hogy császár lesz a vége... Tartok tőle, hogy a téraránytalanság miatt fogják, de félni egyáltalán nem félek!!! Komolyan.
Örülök, hogy nem csak én küzdök ezzel a felismerem-e dologgal.
A lábzselés infot szivi, nem is vészes a többi krémhez képest és nekem nagyon bejött, felpörgette a vérkeringést rendesen és jól hűsített.
Hajrá hidegfront+nyákdugó+tonic!!!!!!!!!!! :D :D :D

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok

Steffi
Miért lenne császár? Ha valakinek, akkor a barátnőmnek szerintem császár mellett döntött volna a dokik többsége. Hát nagyon nehéz szülése volt, mert nem tágult. De szerintem eleve így készült tudatalatt, mert az első gyerekkel sem tágult és félt ettől. Egyébként mi az a téraránytalanság?

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Durca! Köszi a bókot, bár azok válogatott képek :) Csak az a nagy bajom, hogy a hasam lóg-kiáll.... és persze a régi ruháim vagy nem jönnek fel, vagy borzalmasan bevágnak derékban. De azért persez most 1 hónap-este csak joghurt-saláta, torna, hasizom, stb.

Steffi, dehogy sértődtem meg. Nehéz itt követni az eseményeket.Képzeljétek, tényleg a foga miatt sírt Bene vasárnap. Azóta is sokszor nyafog,vagy visít, vagy hisztizik. Fáj neki, de nem kenhetem állandóan dentinoxxal-amit amúgy imád :)
Dorka, Steffi, drukkolok nektek holnapra :)

Jajj de éhes vagyok!!! :?

mtunde

Györgyi!

Mármint Nekem miért lenne császár? A téraránytalanság miatt. Az az amikor a baba fej viszonylag nagy és a mama medencéje elég szűk így a baba feje nem tud beilleszkedni és nem jön ki. Nagyjából ez a téraránytalanság, ilyenkor tuti császár. Meg talán, ha fájásgyengeség van, szemüveges valaki, de akkor is bizonyos dioptriának kell lenni.
Amikor ultrahangozott a doki akkor mondta, hogy előfordulhat, de nem biztos a császár, mivel én elég vékony vagyok a baba meg hozzám képest nagy. De azt mondta, hogy ezt nem lehet így kijelenteni, ez szülés közben dől el. De ha belegondolok jó így, mert így legalább lelkileg arra is fel tudtam készülni, hogy esetleg császár lesz a vége, de vajúdhatok is, amíg nincs baj. Bízom azért a hüvelyi szülésben, de ha nem az se gond, a lényeg a baba és az én egészségem!!!!! Ja és a tudatalatti gondolkodás nagyon sokat nyom a latban!!!!

Mtunde!
Akkor jó, örülök neki, hogy nem sértődtél meg! :D
És ha éhes vagy, hát egyél bátran!!! :D :D :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi,

Miért császároznának?

Most akkor leírom az egyik lány történetét, akivel egy dokihoz járunk és együtt is voltunk bent a kórházban. Szóval én kedden voltam ctg-én és már én is kezdtem elkeseredni, hogy semmi jele, hogy Réka kiakarna jönni. Gabika akkor megnyugatott, hogy ne izguljak itt ül mellettem Mariann (aki szintén a Hegedűshöz jár) és Ő már a 42. hétnél tart. Majd utána lent találkoztunk még a dokinál és azt beszélgettük a Mariannal, hogy tök jó lenne együtt szülni. Majd engem csütörtökre hívott vissza a doki, újabb ctg-re. Mariann szintén csütörtökön jött, de már úgy, hogy ott is marad, mert befektette a doki és azt mondta, hogy délután császár. Én szombaton mentem szülni, de Ő még mindig kint ült a folyóson a párjával, természetesen egyben. Aztán Ő is bejött, hogy megcsinálják az aznapi ctg-ét, teljesen oké volt, egy csepp fájást sem mutatot. Akkor a szülésznőnkkel Gabikával, (Neki is Ő volt) megbeszélték, hogy kimenőt kap délutánra, hátha kitudják csalogatni a babát. Én este megszültem, Nála semmi. Mi csütörtökön jöhettünk haza Rékával, de Őt még mindig nem császározták meg, a pici jól volt és a mamája is. Hogy végül mikor szült meg, azt nem tudom. De mikor mi elbúcsúztunk egymástól,akkor már a 43. héten járt. (Egyébként szerintem elszámoltak nála valamit, bár a baba súlya már 4 kg környékén mozgott).

Úgyhogy kitartás, nem olyan könnyen császároznak!!!!!!!!!!!!!!!

Ezzel persze nem megijeszteni akartalak!!!!!!!!!

Vica

vica10

Hali!
Vica. azt hiszem tudom a folytatást.. ha arról az alacsony lányról van szó :) Engem szerdán császároztak, és péntek körül ő kért tanácsot, hogy milyen a császár.. Mikor eljöttem már babázott, de hogy pontosan mikor volt a császár neki. :?: Sajna nem emlékszem..
Mentem. bejött a reggelim.. :)

satuk

Satuk,

képzeld, hasra tettem Pannit éjszakára is.... tök jól alszik úgy, mert ki tudja dolgozni a pukikat. Remélem hamarosan nyugdíjba küldhetem a pukicsövet.

Olivér hogy emeli a fejét? A védőnénim szerint a háton fektetett babák nehezebben emelik a fejükt. Panninak jó nagy feje van :), és nehéz neki, már jobban kellene emelnie.... kicsit aggódom, mert lehet, hogy gyógytorna lesz a vége. De hason vagy alszik, vagy sír, nem akar ébren nézelődni, csak háton.

A másik meg, hogy tegnap úgy etettem, ahogy kért, nem a napirend szerint, (amit kb 1 hónapja nagyjából szintén ő alakított ki) és csak NÉGYSZER evett.... lemértem, így is megvan a napi adag, de nem furcsa ez egy kicsit???

megyek, ébred
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Jube, először is bocs, hogy nem írtam tegnap, hogy mikor megyünk, de ZSuval vicceskedtünk a két abszolút éber bébivel.. még kajálni is csak gyerekkel a kézben kajáltunk.. Szerencsére nem hergelték egymást sírásra.. :) Olivér egy kicsit meg volt nyomva, mindig így van, ha előtte való nap szurit kap.. Szóval nem tudtam jelezni, hogy mennénk ki a Millenárisba, de nem is voltunk ott sokat.. eszünkbe jutott mikor kiértünk, hogy lasssan kajálni kell a bébiknek, és még kellett venni a kisKatának cuccot :) Két kezdő anyuka.. :) Pont mondtam Zsuzsinak, mikor állva beszélgettünk, hogy a nyügibabáknak a popóját ringassuk, hogy az egyetemen ezt nem gondoltuk volna... Mint két agylövött, úgy álldogáltunk.. :)
Olivér a kis drágám igen lusta legény.. tiszta anyukája :) Tartja a fejét, nem szeret hason feküdni, de nagyon szépen tartja.. ja , múltrkor megfordult, és lemaradtam róla!!!!!!!!!!! :( Erre hasra tettem, fényképezőgéppel a kezemben vártam a PILLANATOT.. :) Ez lett a vége:

Kép

JA, egyébként Olivér a kisKatával .. aki emlékszik rá, Ő a Zsu11 kislánya..
Kép

Sziasztok..majd jövök

satuk

Steffi? Hol tartasz? úgy látom, ma még nem jártál erre. Szurkolok. Egyébkéntt én szülés előtti napon, és aznap egyáltalán nem voltam éhes. ez is egy jel lehet...

Szia Manóka, én is februárban szülök, elvileg 8-án, Vida dokinál. Te kinél, és hányadikára vaghy kiírva?

tinnyei, látom sikerült a vonalzó, ügyes vagy! Te mikor is szülsz pontosan?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Satuk,

a felső fotó nálunk is készülhetett volna.... :lol:

csak azért izgulok, mert ilyenkor már sok baba felkönyököl, és nézelődik, nem? vagy legalább átfordítja a fejét hason jobbról balra... nálunk vagy balra nézve alszik, vagy lefelé üvölt... :?

Jube

Kép

Kép
jube

Jube !.. :) :) :)
Ne aggódj, naggyon jófej kislányod van, majd megindul.. egyébként nekünk van gimnasztikai labdánk, arra szoktam tenni törölközőt, és rá hason Olivért, és lassan, vigyázva hintáztatom.. körbe.. így forgatja a fejét. De Panninak még csak most nyílik ki a világ... Adjunk időt ezeknek a csöppöknek, még csak most bújtak ki..
Bár mi már gyakoroljuk a centrifugális-centripetális szavakat :oops: :lol:
Puszi

satuk

jube, szerintem ne izgulj, nyugi, annyira egyedien fejlődnek a gyerkőcök! Biztosan nics vele semmi baj. A gyerekdoki úgy is látja rendszeresen, ha észrevesz valami extrém dolgot, azt biztosan mondaná neked.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

JUBE!!! Igaza van Satuknak,adj má' időt PANNÁNAK!! :D :D
Kettő hónaposan,épp,hogy kiheverték a csalódást,hogy nem maradtak örökre a minidig egyenletes meleg és nyugis anyapocakban :D
Nálunk apa segített,mindig ő fektette hasra Mandulát,aki utálta az egészet..minden nap egy picivel több időt,aztán a végén már élvezte..de voltak olyan pillanatai,maikor a bánatba küldte volna szüleit :D :D
De nyugi.
és nem furcsa,hogy 4szer evett csak és akkor is megvan az adagja :D :D Ezek a gyerekek bármire képesek!!!!!!!

LILLUSKAHa erre jársz,válaszolj légyszi: a te lányodon nem figyletél meg némi viselkedésbeli elváltozást :D mikor kezdte a bölcsit?
Mandula egy összesen12fős magánoviba jár,gyakorlatilag nem volt beszoktatás,mert a harmadik naptól kérte,hogy hagy aludjon ott..nagyon szeret járni,van 4 vele szinte egykorú gyerek,tehát játszópajtások is vannak.Úgy látom,hogy kicsit nyafogósabb lett,mióta oviba jár,kicsit jobban szeret ugráltatni engem,és szinte csak én csinálhatok neki bármit.Reggel is nyafi,este is,bár már akkor fáradt és néha igencsak állat hangon üvöltözik velem :D :D
Gondolom így vezeti le a feszkót,meg a kis bizonytalanságot..Igyekszem megérteni,a férjem kevésbbé..
TÜNDE!
Ja,kérem,a legnehezebb elfogani azt a szörnyű felismerést,hogy a testem nem 20 éves formáját hozza és azt sem utolsó lenyelni,hogy csak az látszik,mikor nem foglalkozunk a testünkkel:-)))

szép napot mindenkinek,durca

Kép

Kép
durca

köszi a biztatást Lányok!

Anyósom szólt, hogy a Battyányi téren lévő vásárcsarnokban nyílik egy új dm, és 3 napig minden 20%-kal olcsóbb. Képzeljétek, vett Panninak 300 darab babylove pelust, mert 30 Ft volt darabja. :lol:
azt mondta, sajnos nem volt több.... :lol: :lol: :lol: ilyen egy szuper Nagymami!

szóval ha érdekel Titeket, mától van a 3 kedvezményes nap!

Jube

Kép

Kép
jube

ja és nem árulok zsákbamacskát: 15 kg plusznál tartok a 28.héten(illetve papír forma szerint a majdnem 30.héten).Bárhonnan is nézem nagyon sok!!!!!!!!!! :D :D :oops: :oops: :oops:

VBEA!!! A VÉDŐNÉNID ENGEM BIZTOS BEFEKTETNE VALAMI ELVONÓRA:-)))))))))

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Marcsi!
Mi majdnem mindennap sétálunk 2 órát a Hannával, nagyon jót szunyál közben. Kajálás után egyre hosszabb időt tölt ébren, ilyenkor megszoktuk "beszélni" a világ dolgait, teljesen elvagyok ájulva tőle olyan nagy, tágra nyílt szemekkel tekintget körbe. Gyarapszik is szépen, "már" 2,70 kiló volt vasárnap. (hetente csak egyszer mérem)

Fentebb említettétek a cukros vizet. Nos nekem teljesen vegyes érzelmeim vannak a dologgal kapcsolatban, ugyanis kapott a lurkó cukros vizet és tőlem bizony senki nem kérdezte meg, hogy szeretném-e vagy sem. Igen, elvileg akkor van nálad és addig a baba ameddig szeretnéd, a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy szinte mindig velem volt, függetlenül attól, hogy én esetleg aludtam vagy pihentem volna egy órát. Egyszerűen kihozták és kész. Sőt, volt amikor csak akkor vittem be a csecsemősökhöz amikor látogatóm jött (egyébként velem volt egész nap), és akkor is megjegyezték, hogy "anyuka nyugodtan magánál tarthatja a gyereket, nem kell behozni". Ennek köszönhetően az 5 nap alatt amíg benn voltam kb. 12 órát sikerült aludnom összesen. A nővérekről pedig annyit, hogy volt közöttük tündéri, aranyos, aki segített a szoptatásnál és fejésnél, illetve volt olyan is akinek a penetráns stílusától kinyílt a bicska a zsebemben. Persze, ezek csak az én tapasztalataim.
ildi35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: