A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Sziasztok!

Seriff, Thymi, köszi :) A mese olvasás a nagyágyon zajlik mindig, az énekléses ringatásos rész meg a gyerekszobában.

Thymi,
mi volt Gyopár babával? Láttam a másik fórumon, hogy dokihoz jártatok, de nem olvastam teljesen vissza.

Virág, jó lehet ez a hastánc. Ahová régen tornázni jártam voltak hastáncos lányok. Olyan helyesek voltak a csörgős színes kendőikben.

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Pille
Már 3x volt húgyútink és okt.-én megyünk kivizsgálásra.
Ez egyik része a problémámnak. A másik h nem eszik. Egész napi kajamennyiség ma pl.: pár kanál tejpép, kb 50g főzelék, 1,5 szem szőlő, meg néhány 1- 2 perces szopi. Most volt délután a drnéni és kaptunk valamit amitől állítólag lesz étvágya...

Kép
Kép
Kép
thymi

szóval Okt 4.-én
:lol: csak a lénya maradt ki :oops:

Kép
Kép
Kép
thymi

lényeg
Na itt megyek aludni....

Kép
Kép
Kép
thymi

Köszi az infokat a boltokkal kapcsolatban.

Kép

Kép
nyhk

Thymi,
hogyan lehet észrevenni ezt a fertőzést? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de még nem volt a környezetemben ilyen. Miből áll a kivizsgálás?
Kajcsi mennyiség tényleg kevésnek tűnik, bár nem tudom mennyit is kellene ennie.Orsi,( mondhatom) még csak szopik. Flórára meg nem emlékszem mennyit evett.

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Pille

Nagyon tetszik a fotó a csajokról. Ügyesek vagytok a szopival.
Húgyúti. Gondolom fáj a pisilés, és büdös is lehet nagyon.

Mvirág

A torna H-Sz-P. 7-8-ig van. 10 alkalmas bérlet ára: 3500. Egy alkalom 400. Még én sem voltam. Állítólag jó, csak nem merek elmenni, mert el vagyok nagyon tunyulva és kemény az edzés. Semmit nem kell vinni, 1 kg-ós súlyzókat adnak. Nekem a fél is sok lenne egyenlőre. :)
Én, a nőm és plussz egy fő. Ezt néztük a moziban. Azt mondanám, h elment.

Lili

Zsófi beteg?
Én nem aggódnék a síráson. Érdekes frekvencián tudnak a babák sikítozni. Biztos zavarja. Adri is elpityereg, ha vmelyik gyerek élesen sikongat mellette. Mondjuk ő nem nagyon sír, és könnyű megnyugtatni. Ma is a játszótéren a kisfiú annyira akart mondani vmit Adrinak, úgy sikongatott, h visszhangzott a játszótér. Tuti volt nálunk a sírás.

Timi

Sajnálom Gyopárt. Néztem a képeket. Gyönyőrű kislány.

Holnap lesz tali? Hajnival megpróbálunk kimenni.

Kép

Kép
cukkermáz

kob
az almás kuglóf isteniiii
most sült ki és lecsiptem egy morzsát naggggyon fini csk rá ne járjak :roll: :oops: nikinek lesz az oviba tejmentes sütink:)
roz23

sziasztok,

thymi,
akkor mi hasonló cipőben járunk, bár nálunk nem csak húgyúti fertőzés volt, hanem vesemedencegyulladás két hét kórházzal. Hová jártok? Milyen vizsgálat lesz Gyopár babának?

köszönjük az érdeklődést mindenkitől, Eszter úgy tűnik jól van, mosolyog, játszik, rohangál, de nagyon-nagyon anyás lett. Az étvágya is megjött, de Zsófihoz hasonlóan csak azt eszi, amit ő a kezével meg tud fogni. Kanalas dolog szóba sem jöhet. Pl. az őszibarackot pépként nem eszi, de ha ő haraphatja, akkor nyeli, mint kacsa a nokedlit. Elég érdekes... A gyógyszert utálja, minden nap kinlódunk vele... Ma lesz eredménye a pisivizsgálatnak, remélem negatív lett. Egyébként Eszter sem 3-szorozta a súlyát, 3150g-mal született, most kb 8600 g lehet. És mindehhez 78 cm, ezért elég vékonynak is tűnik.

Syg,
köszi a bogyókat. Írtak fel neki vasat is.

Ser,
végül nem bicóztunk, hanem bementünk a városba, ott babakocsiztunk.
balim

Sziasztok,
ha ma esős lesz az idő, akkor holnap lesz a tali?

Roz,
szerintem is nagyon finom a kuglóf :) Jöttök a talira? Vinném Adri mackóját, amit a múltkor itt hagyott.

Thymi,
nem sikerült kigyógyulnia Gyopárnak a húgyúti fertőzésből, visszajött, vagy hogy ment ez?

Balim,
anyás... Emese is az, pedig nem voltak ilyen zűrös napjaink. 1 méternél messzebb nem mehetek, főzés közbenis ott ül az asztalon :)

Kép

Kép
kobudo

Pille

Étvágytalanság, hőemelkedés v láz, nyáron volt rózsaszínes pisi,meg nagyon nyügi szokott lenni.

Cukker
Gyopi csak nézi a sikítozókat :lol: sztem ő is be fog állni a sorba (a sikítozok sorába :lol: ). Egyébként volt már rá példa h rájött az 5 perc és sikítozott itthon :shock: Köszi a bókot :wink: jól esett nagyon.

Roz
Tejmentes kuglóf...receptet elkérhetem? Van egy tejérzékeny barátnőm.

Balim
Eddigi forgatókönyv:
Beutaló pisivizsgálatra. A kórházban már Sacika nagyon ismer minket, hisz törzsvendégek vagyunk. Ja meg ha meglát minket, rögtön be is hív, mert nálunk órák kérdése, míg pisit produkál a kisasszony a zacsiba. A legutóbb 2x futotunk neki, mire lett kb 1-2 cm3. Na persze minden pisis lett csak a zacsi nem :twisted: Aztán antibiotikum, közben kontrollpisi, aztán antibiotikum után pár nappal megint pisi. Volt már 2x vérvétel is.
A 4.-ei vizsgálat Bán főorvosnál lesz. UH-val fogja megnézni a húgyutakat, meg a veséjét (urodinamikával foglalkozik). Utána olvastam h visszatérő húgyúti fertőzést okozhat egy húgyúti reflux is, amikor is bent pang a vizelet és ugye ez táptalaj a baciknak. Idővel kinőhető. Remélem nem lesz semmi komoly baj :oops: , mert valami biztos van sajna....
Eszter mit eszik akkor? Gyopi is komálja a fogható kajákat...

Talizni én is szeretnék majd veletek, de egyelőre nagyon leköt ez a nemevés és talán még itthon jobban meg bírom oldani, de máshol csak nézelődik :cry:

Kép
Kép
Kép
thymi

Kobudo

Hát az első májusban volt. Aztán nyáron kínlódtunk a melegben és végül augusztusban kiderült h megint van, akkor már mentünk volna kivizsgálásra, de mindenki szabin volt. Aztán így 2x kapott egymás után antibiotikumot. Végre letelt a 20 nap és erre meg belázasodott 1 hét antibiotikummentes időszak után. Torokgyulladás. Fasza....Akkor már eleve úgy kaptuk az antibiotikumot h ha netán a húgyúti is visszajönn, arra is jó legyen. Közben volt pisikontroll és kiderült h megint volt menet közben :oops: Most nem tudom h van-e, de már szerdán minden kiderül. NAgyon várom, mert ez a bizonytalanság írtó rossz.

Kép
Kép
Kép
thymi

pillle,

A lányaink között kb másfél hét van, így kb nagyábból egyformán "működnek". Olvasom, hogy csak szopi van nállatok is. Petra is azt kapott eddig, de éjszakánként mostmár egy-másfél óránként kell, és síkít a ciciért. Arra gondoltam, hogy már nem elég neki csak a tej (tejcsi van elég)? Ő nagyon sokat mozog napközben, már mászik, feláll, és egész nap meg sem "áll". Egy hete próbálok mást is adni nei, de nem nagyon boldogulunk. Nállatok is van éjszakázás, vagy elég még neki csak a tej? Ajánlották, hogy próbáljak este tejpépet adni neki, de nem is tudom....

Kép

Kép
nyhk

Kob,
biztos a fiúk is ilyen anyásak voltak, csak már elszoktam tőle :) :). Bár a kórház óta Eszter ezt extra módon műveli.

Thymi,
én ezt a pisis dolgot itthon csinálom. Vettem zacsit a patikában. Jól lemosom, betadinnal áttörlöm, aztán jöhet a zacsi. Ha kész a produktum, akkor irány a Bagoly labor. Nekünk hetente kell csinálni és hat hét neg. pisi után lesz egy katéteres vizsgálat kimondottan erre a refluxra, mert nálunk is ez a gyanú. Mi is Bán dokihoz járunk, és jövő héten megyünk szintén, mert kéthetente megnézi uh-val. Még az is lehet, hogy találkozunk :). Nálunk sajna folyamatosan szedni kell az AB-t, nehogy visszafertőződjön. Mit eszik Eszter? Kenyér, sajt, szalámi, csirkehusi, barack, banán, szőlő, ilyeneket. Próbálom a párolt zöldségeket, de egyelőre nem nagy sikere van. Remélem azért hamarosan belejön.
balim

thymi,
nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem fogja az uh-val egyértelműen megállapítani a refluxot, erre az MCU-t kell megcsináltatni. Mi nov-ben megyünk, ha addig végig neg. lesz a pisi. Nagyon csúnya, alattomos betegség ez és nagyon nehezen gyógyítható sajnos. Azért arra gondolj, hogy szerencsére még nem terjedt fentebb a vese felé.
balim

Sziasztok!

Sajnos nem tudok mostanában írni. :(

Kob,
én is elkérhetném a receptet, én most a szopi miatt vagyok teljes tejtermékmentes diétán. :(
köszi. :)

KépKép
KépKép
nana09

balim,
nagyon örülök hogy itthon vagytok és hogy jókedvű pici Eszter! :) :) :)

KépKép
KépKép
nana09

Thymi,
Gyopárnak is mihamarabbi gyógyulást.

KépKép
KépKép
nana09

Hú! látom ha én megjelenek itt, mindenki eltünik. :shock: :cry: :lol:

Ma lesz a tali vagy holnap? Holnapra jobb időt mondanak...

SEriff,
Tegnap du-án voltunk a korházban. Az emlitett kolleganődnél, mivel a mi ortopéddokink vele beszélte meg.
Uh volt. Azért ugye bizti jól látta Boti csontjait stb??? :shock:
Azt mondta végülis nincs nagy gond, de majd a K. megmondja.
Van aszimetria, de hogy milyen mértékű én ezt sajnos nem tudom.
Nagy kérés lenne hogy rápillants a leletünkre? mert akkor elvinném a talira. :)

Boti egyébként nagyon tündér volt. Vigyorogva türte hogy belefekektettük abba a bigyoba, leszoritottuk a lábát stb. Meg is dicsérték hogy milyen okos baba. NAGYON BÜSZKE voltam rá! :D :D

KépKép
KépKép
nana09

Nyhk.
Petra már feláll???? HÚ az nem semmi!!!

vagy
Pille, már a te Orsid is?

Le vagyok maradva. Hát nem semmi kiscsajok! :lol: :lol: :wink:

Persze tudom én, a fiuk mindig lustábbak. :D

Cukker,
Mi már szinte nem is szoktunk bkocsival sétálni. Most abban a fázisban vagyunk hogy nem szeretjük. Aludni nem alszik jót benne, egyébként meg nem okés, gondolom amig nem fog ülni. (daninál is így volt)
Kenguruzunk és anyával cipeltetem a több mint 7 kg-mat akció van. :) :)

Danus is itthon van, ugyhogy helybe játszóterezünk.

Esetleg nincs kedvetek átugrani?

KépKép
KépKép
nana09

Nana, hozd csak persze nyugodtan.

Kép
seriff

kob
utolagos engedelmével :) a kuglóf reci a margarinból liga kell hogy tejmentes legyen :)

mi nem megyünk ma kicsit kivagyok meg volt egy egerünk :twisted: ugyhogy most hoyg kifogtuk takatitok ezerrel

Almás kuglóf

25 dkg cukor
5 tojássárgája
25 dgk margarint habosra keverni.

25 dkg lisztet
1,5 ek kakaóport
1 ek őrölt fahéjt
0,5 cs sütőport
1 marék mazsolát
2 reszelt almát
1 marék őrölt diót belekeverni.

5 tojásfehérjét habbá verni, majd ezt is hozzákeverni.

Kivajazott, lisztezett formában 1 órán át sütni előmelegített sütőben.

Csokimáz
3 ek kakaóport, 3 ek cukrot kb. 2 ek vízzel összekeverni, csomómentesre főzni, majd ¼ cs margarint bele, ezt a kihűlt sütire kenni.
Isteni!
roz23

Balim
Elkeserítettél :cry:
PÜ ment!

Roz
Köszi

Nana
Veletek mi a helyzet?
Miért vagy diétán?

Kép
Kép
Kép
thymi

Nana,

Hát igen a kiscsaj már örületes dolgokat csinál. Önállóan felül és támaszkodás nélkül játszik, a mászás már nem szép megfontolt, hanem trap-trap-trap és már a másik szobában van. Ezeknek persze mindnek örülök, de a felállásnak nem. Még a lábujjai be vannak húzva, és ez nem tetszik. De ahol meg tud kapaszkodni ott áll is fel, nem tudom elkerülni. :(
A kétségbeejtő dolog inkább az, hogy Ádám ennyi idős korában még meg sem fordult. Ilyenkor látom, hogy mennyire más a két gyerek.

Kép

Én vagyok az erősebb!!!!

Kép

Kép

Kép
nyhk

Nyhk, ne aggód, Hanna 1héttel 6hós kora előtt felállt.

Kép
seriff

nana,
mi van Boti lábával? Ebből teljesen kimaradtam.

nyhk,
teljesen normális, hogy másként fejlődnek. Az én lányom igazából csak nyolc hónaposan kezdett jobban forogni, viszont 10 hónapos és 13 naposan már ment. Ezzel szemben a fiúk öt hónaposan már ezerrel forogtak, viszont csak egyévesen kezdtek járni. Ha magától csinálja a dolgokat, akkor nem kell aggódni. Gyönyörűek a gyerekek!
balim

Azt mondják h amit mga akr csinálni az nem baj!

Kép
Kép
Kép
thymi

Én komolyan mondom h diszlexiás vagyok :roll:

Kép
Kép
Kép
thymi

Balim, Boti csípőUH-n volt.

Kép
seriff

Sztem gyönyörű az idő!

Kép
seriff

Lesz tali? És végül mikor és hol? HA netán mégis eljutnánk valamilyen csoda folytán :)

Kép
Kép
Kép
thymi

Na, milyen volt a tali?
Sehol senki? :roll:
birolili

Lili,
hát mi csak egy órácskát voltunk, de Eszternek ennyi is elég volt, hogy minden babát végigfogdosson :lol: . Ő hozzá van szokva a tesók által a gyomrozáshoz :lol: . Mindenki olyan nagyot nőtt: Hanna, Leo, Lili, Adri, Bálint és az ikrek is. És megismerhettünk két új kislányt is: Annát és Zorkát.
balim

Hello,
hát, mi nem jutottunk ki... meghát nem voltak Kamilla-korúak, így Nekem mindenképpen Vele kellett volna lenni, így megint nem sokat tudtam volna beszélgetni. Így itthon voltunk a játszótéren :)

Szép idő volt? Nálunk elég zord volt, lógott az eső lába, persze nem esett, locsolhattunk...

Szilvalekvár: nagyon jól sikerült, összepürésítettem nyersen a szilvát, és kb 8! órán át a sütőben főtt/sült :)

Kép

Kép
kobudo

Cukker,
láttalak ma a főtéren sétálni, ott csúszdáztunk Lilivel. Vagyis mikor láttalak, még aludt a kocsiban. Nem voltunk egyedül, azért nem mentem oda. Nyhk-val sétáltál? Nagyon gyanúsak voltak a szőke fürtök. :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Szia Melinda! :)

De kár, h nem találkoztunk, meghogy te sem voltál egyedül. Persze nálad az ritka lehet. :) Én is leszólítottam Nyhket, én is a göndör fürtöket ismertem meg. Vele sem maradtam sokáig, mert siettem a bankba. Hála az OTP-nek kisajátította az összes ATM felvevő helyet a városban, de még a Sparnál is, így mehettem egészen a Rákóczi útig. Meg akrtam kérdezni, h van -e még máshol, de sokna voltak a bankban is. Na meg biztonsági őr sem volt, h megkérjem ugyan segítsen már levenni a kocsit a 3 fokos lépcsőn, ami előtt ügye pont ajtó van. Annyira elegem lett ma a városból. Ahova mennem kellett ott mindenütt lépcső volt, + fel is adtam, h elintézzem még a megmaradt dolgaim, mert Adrinak nem tetszett a dolog. Így aztán sétáltam potom 3 órát a nagy semmiért.

Te is kaptál a DM-től 50%-os bónt? Nagyon szuper. Én majd pelust veszek rajta. Gondolom, h csak baba dolgokat lehet venni rajta, illatszert nem.

Kob

Lógott az eső lába, de szerencsére nem esett és az idő is kellemes volt. Virág sem nagyon tudott az ikrektől beszélgetni.

Jó volt újra látni titeket csajok, meg a babákat, akik természetesen sokat nőttek. Hanna olyan aranyosan beszél. Persze sokmindent csak Ser értett meg.

Balim

Eszti nagyon de nagyon akart barátkozni. :)

Kép

Kép
cukkermáz

Cukker,
milyen bankot kerestél? Mert az OTP-nek ugye ott vannak a saját automatái, de az összes többi bankos kártyával Bankomatból is ki lehet venni. (OTP-sel is, csak ugye az drága). Bankomat meg sok helyen van. Rákóczin BB-ban voltál? Mert annak a Malomban is van automatája.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Örülök, h. jó lett a tali. :)

Balim, Veled is már szeretnék élőben találkozni. :) És Esztivel. Egyébként nem is meséltem, h. a férjedet, aki tolta Esztit, és az egyik fiadat láttam vmikor a központban. Épp mentek át a zebrán. Eszti volt ismerős. :)

Zsófinak jön az 5. foga, most azzal küzd szegénykém. :(

A főzés még most nagyon kimerít, remélem, h. hamar belejövök. :) És mosogatni hozzá...Sajnos nincs mosogatógépem, ami kisegítsen. Na, de tök jó, h. saját kaját ehetünk. :) Apa is örül neki. :) Ma kukoricás kuglófot is sütöttem, Zsófi csak abból volt hajlandó enni. Sztem édes szájú lesz, mint a szülei. :) Rá fog kapni majd az ételekre Zsófi, igaz? Az édesség, keksz, meg ilyesmik mennének neki....de a főtt kaja....
birolili

Lili, Hanna az élő példája, h IGEN, RÁ FOG KAPNI AZ EVÉSRE Zsófi! És próbálj következetes lenni,és a kekszet,...-t mellőzni,meglásd beválik!(Tegnap a tali után acsora itthon: virsli, tejberizs felváltva+Apával 1óra múlva zöldborsófőzelék rántott csirkével)
Ja és mosogatógépem nekem sincs. Belejössz a főzésbe,meglásd! Szorítok!

Kép
seriff

Seriff,
nem semmi ízlése van Hannának, virsli tejberizzsel :D Mondjuk anno én is hagymával ettem a lekvároskenyeret állítólag.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok

Nagyon sajnálom a talit :( Pedig ahoyg olvasom sokan voltatok olyanok is kint akikell még nem találkoztam :(

Lassan végzek a takarítással a gyerekszobában mindnet le kellett mosnom és az össze(3 zsák) plüst is ki kellet mosnom :twisted: a konyha szekrényb is bement az dög úgyhogy mindnet ki kellett pakolnom és el kellet mosnom ...

seriff
hanci :shock: :lol: kis drága :D miket össze eszik :)
remélem nől is töle a pocija :) bocs hogy ilyennel zaklatlak de nincs tipped mitől zsibbadhat a kezem az egész karom napközben is sokszor zsibbad este már aludni is alig tudok töle ... nem fekszek rá nem lóg ... még is nagyon zsibbadnak a kezeim ?! köszi :)

lili
ne aggódj bele fogsz rázodni probáld kihasználni azokat az időket mikor alszik a zsófika . Egy mosogató gépre én is befizetnék gondold el mikor mi 4-5 eszünk és én mániákussan mindent külön tányérból adok ebédnél . Soha nem birnám leveses tányérból megeni a másodikat :? én már csak ilyen finnyás vagyok :D

kob
8 óra :shock: akkor biztos nagyon finom lett a lekvárod a sütöben sütésről /főzésről Én is hallottam már kevergetni kellett egy ismim azt modta ő csak 1-2* keveri . Nekem is hoznak nemsokára 3 láda szilvát akkor én is sütöben csinálom .
nincs véletlen
kakaó csoki mentes kuglóf recid niki azt modta hogy "anya tök jó ez a kuglóf de mi sütönk csak csokis sütit tud sütni ?? " :lol: ( általában csookis tallér csokis muffin .. van ebből indult ki )

balim
hoyg van eszti egyébként kedve alvás evés.... ?? fiúk ??

nyhk
nagggyon ügy a csajod :) (megkaptad végül még a multkorjába a privimet ? )

lina
a melóval hoyg állsz ?? lili hoy birja ha nem vagy vele
roz23

Roz,
a szilvalekvár nem szabadott keverni, ecettel kellett kikenni a lábost, bele a szilvát.
Receptek? De, nekem szinte csak csoki nélküli van, ez itt a neten találtam most:
Egyszerű diós sütemény /Tej-és tojásmentes!/
Hozzávalók:

15 dkg margarin
20 dkg darált dió
10 dkg cukor vagy 5 dkg fructoz
10 dkg Coelipan liszt
reszelt citromhéj
1 csomag sütőpor

A margarint a cukorral kikeverjük, apránként hozzáadjuk a a sütőporral elkevert lisztet, a citromhéjat, s végül a darált diót. Kivajazott őzgerinc formába tesszük és előmelegített sütőben közepesen mérsékelt lángon / 180 C / tűpróbáig sütjük. Tetejét leönthetjük csokimázzal, vagy a kihűlt süteményt felszeleteljük és a szeletek egyik felét vaníliás pudinggal megkenve, ismét összeillesztjük a szeleteket.

Lili,
persze, hogy bele fog jönni Zsófi az evésbe, és szerintem se adj helyette/utána kekszet, stb, hogy ne éhezzen :)

Kép

Kép
kobudo

Roz,
meló sajnos nincs, most úgy néz ki, hogy januárig nem is lesz. Úgyhogy Lili nem sokat van tőlem távol. A nagyi már nagyon küldene, hogy most már dolgozzak, mert hiányzik az unokázás, aztán mondtam, hogy ahhoz nekem nem kell dolgozni, hogy nála lehessen mondjuk az egyik szabadnapján Lili, én meg akkor nyugiban tudok takarítani, mosni...
A meló azért nekem nagyon hiányzik, nem is a meló, hanem a pénz, így kicsit, vagyis elég nehéz :(

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Thim,
Kitenyesztes is volt? Genny is volt a vizeleteben? Mennyi? Megismeteltetek tobbszor is a kitenyesztest? Mert ez a zacsis mintavetel nem 100% Nelunk volt olyan hogy haromszor vettunk mintat egymas utan es mind a 3szor mas tenyeszett ki. Ergo sok huho semmiert. Mielott engeded megkateterezni, esetleg mutasd meg mas orvosnak is a leleteket. Azert vagyok ilyen szakerto mert nalunk mar Benit meg akartak kateterezni, meg bent akartak fognia korhazban, meg o is haromszor kapott antibigyot, aztan a nephrologus meg azt mondta, hogy ez semmi, es hogy pelenkas korban gyakori a hugyuti fertozues. Nem reszletezem tovabb, de vegul megusztuk hogy miszlikbe szedjek a gyereket. Ha gondolod provibe is tudok tanacsot adni, mert termeszetesen ha van valami problema, mint Balimeknal, akkor viszont gyorsan kell lepni.
Bocs hogy ilyen hosszu voltam, de ahogy Balim is irta ez egy alattomos dolog, es szeretnek segiteni.

Kob,
Hogy van ez a szilvalekvar? Ecettel kikened a labast, bele a turmixolt szuilvat, es csak sutod? Mennyi cukrot adsz hozza? Tartosito?

Lili,
Kar hogy nem tudtatok eljonni. Jo volt a tali, vegre en is tudtam egy kicsit dumcsizni, mert Beni tok egyedul homokozott ugyesen, ilyen meg soha nem volt, hogy ne a gyerekek utan rohangasztam volna :wink: Minden gyerek nagyon aranyos volt.
mvirag

Nem emlekeztak mikor irtatok a muffin receptekrol? Mintha lett vollmna rola szo valamikor , de akkor meg nem volt formam, most viszont vettem es szovesen kiprobalnek egy -ket elsosorban sos muiffint, nem edeset.
mvirag

Virág,
igen, nagyjából :) Az arányok kedvéért pontosabban:
Kb. 5 kg szilvához (nem muszáj pürésíteni, elég kimagozni is) 1/2-1 dl ecettel kikenni egy zománcos edény belsejét. Ebbe a szilvát, nem baj, ha a tetején is marad egy kis ecet. 160-170 fokos sütőben sütni 6-8 órát (ez a mennyiségtől függ). Keverni egyenesen tilos, mert az ecet az edény oldalán felkavarodik, és odaéghet.
Ha készen van, a fenti mennyiséghez 50- 60 dkg cukorral még a gázon főzni 1/2 -1 órát, és kifőzött üvegekben szárazdunsztban kihűteni.
Egy kicsit a hűtőben hűtöttem, így megkóstoltam, nagyon jó zselés lett, és nem kell bele tartósító (én semmibe nem szoktam rakni), és cukor sem kell sok.
Ha van szilvád, próbáld ki, a többi lekvárhoz képest, szerintem kevés meló van vele. Ha van kérdésed, szívesen segítek!
Muffin-recept sok van, mintha Ser tudna egy darálthúsosat, pizzásat, Nekem egy 150 oldalas gyújteményem van, de csak nyomtatva.

Kép

Kép
kobudo

Balim

Szerdán 14.15-re van időpontunk.

Virág

Köszi. Jól esik a figyelmességed. Írj nyugodtan privit :wink: .Érdekel minden.
Ja és ha nem felejtem el akkor holnap megpróbálok keresni neked sós recepteket. Amikor terhes voltam szinte csak azt sütöttem, mivel gestációs diabétes-em volt....

Kép
Kép
Kép
thymi

Mvirág,

A párom kedvenc muffin recepte:

Sonkás-sajtos muffin
Hozzávalók:
1/3 csésze tej,
¼ csésze tejföl
2 evőkanál olaj
1 tojás
1 csésze liszt
2 teáskanál apróra vágott snidling
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
½ csésze reszelt sajt
¼ csésze apróra vágott sonka vagy szalonna

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra, a formákat papírral kibéleljük.
Kikeverjük a tejet a tejföllel, az olajjal és a tojással. Hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg összekevertünk a snidlinggel, a sütőporral és a fokhagymával. Végül hozzákeverjük a sajtot és a sonkát vagy szalonnát.
A kapott tésztát a formákba kanalazzuk, és 17-20 percig sütjük. (tűpróba!)

(snidling nélkül is jó, illetve én fokhagyma port szoktam hozzáadni, a sonka meg egyszerű pulyka, vagy gépsonka, szeletelve, és azt vágom fel kis kockára még).

Ha írsz egy E-mail címet akkor tudok küldeni 2*50 jó receptet (vegyesen édes és sós), de a neten is van muffin.lap

Roz

sajna nem kaptam meg a privit, csak egy E-mail volt, hogy érkezett, de nem találtam meg. Ha esetleg megvan még a levél küld el újra légyszi, ugyanis mostmár aktuális a dolog.

Cukkermáz,

Örülök, hogy találkoztunk, mégha csak pár percre is, mostmár az egyik névhez tudok arcot is kötni :) .

Kép

Kép
nyhk

thymi,

Én is az voltam, mind a két terhességem alatt :( . Nagy valószinűséggel találkoztunk akkor a cukorgondozóban.

Kép

Kép
nyhk

Virág muffin recik ezek csak a sósak az édeset csak emilben tudom küldeni mert ide túl nagy KB.

1159508782.87.doc
roz23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: