A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Durca, köszi az érdeklődést, jól vagyunk, csak nincs különösebb újdonság. Nem adok már Panninak se Gripewatert, se infacolt, úgysem használnak. :( De elvagyunk, sokat tornáztatom.

Orsi, Edina, Eszti?

Ma eljött a Nagymami, én meg berohantam a Mammutba, új farmert venni, mert hát a régi... izé-ehe--- :oops: szűk.... egy számmal kellett csak nagyobb, biztassatok, mikorra megy le a plusz szoptatás mellett??? Ha diétázom, elmegy a tej, igaz? No nem baj, már megvan az új gatyó! :)
5 kiló meg nem a világ, majd leadom szoptatás után.

szép napot midnenkinek,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok Lányok!
Tudjátok mit találtam ki? Tendert írok ki "nagyi szerepre". Csak még nem tudom hogy hogyan. Olyan idősebb hölgyet keresek (jó nagypapástúl is) aki 50 év feletti és nincs unokája, gyereke és hiányolja kisgyerek társaságát. EGy szermpont van, hogy szimpli legyen és IMÁDJA a lányaimat. Szerintetek hogy és hol lehet ilyet találni? Családsegélyező? Védőnőn keresztűl? hirdetés? internet? Ha valaki tud segítsen! :!: :idea: [/quote]

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz, valóban nagyon helyes mind Kata, mind Szofi. Nem nagyon láttam eddig olyan akciókat, amibe belevágni készültök, de szerintem próbáld meg a netet böngészni. Lehet, hogy hasonló topik van a babaneten is. Illetve még egy tipp a Nők Lapja Café. Tényleg csak tipp.
Györgyi, az ódákról már beszéltünk, továbbra is egyetértek. :D Szülőszoba látogatás minden hónap első keddjén, szülés, együttszülés pedig minden hónap első csütörtökjén. Azt hiszem. Én is megpróbálom ezeket október-novemberben véghez vinni. Nyilván sok múlik Apán, vagyis hogy mikor lesz hajlandó hamarabb hazajönni a munkahelyéről, mint késő este. :roll:
Cancan, köszi előre is a segítőkészséget, nem is akartam volna, hogy részletesen számolj be, de örülök, hogy számíthatok rád. Lesznek kérdéseim.
vbea

Sziasztok!
Megjöttünk- meghódítottuk a dunántúlt.. :) na jó, csak Anyuméknál voltunk- Mosonmagyaróvár mellett, és BAlatonon, de tök jó volt ez a csavargás :)
Csajok, mindenkinek tök édi a babája.. Veronika a csajok is komolyak.. :) KISLÁNYT akarok :)
Jube! HOva a francba ment fel rád 5 kg ???? Nehogy diétázz!
Anita! Jó volt látni a Zsombitól képet!! Mekkora nagylegény..
Tünde! Sikítás :( Olivér is sikított már.. igaz, csak a hangját próbálta, de kemény akkor is.. ötletem nincs, de ha megvan az oka, oszd már meg velünk is.. .
Steffi? Buli van már? :) Hivatalosan mára vagy kiírva....
A fotók feltevésekor melyik rész a nehéz? Mert ha írjátok, akkor szerintem segíthetek.. Mert kicsinyítésre van könnyű módszer..
Ja, Veronika! Amit írtál, olyan létezik.. valamikor beszéltek erről a TVben.. De sajna nem figyeltem oda.. szerencsére el vagyok látva rokonokkal, nagyszülőkkel.
MAjd teszek fel képet, de most megyek, mert a szerelmem bébibaba ébredezik.. puszi

satuk

Satuk!
Arra sem emlékszel hogy melyik adón ill. hogy kb mikor? :idea: :!: :?:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

:? talán rtl klub... és fél éve, délelőtt.. talán..
komolyna.. ennyire elittam az eszem,, bár akkor már nem is piáltam.. :)
De ha eszembe jut, akkor írok!

satuk

Veronikusz!
Erre már én is gondoltam, érdemes a védőnőnél érdeklődni, hátha tud ilyen "nagyikról" meg esetleg helyi kerületi újságokban mintha már olvastam volna hasonló apróhirdetést. Az is lehet, hoyg te adsz fel hirdetést, és aztán válogatsz.
A másik, hogy felkeresel bébiszitterszolgálatokat, ahol kifejezetten nyugdíjasokra vadászol :)
Satuk: rágófog. ez látszik most a legbiztosabbnak a hisztik és sikítások okának.. :( asszem egyszerre 4 jön...
Jube, ne fogyózz, kb ugyannyi idő hog ylemenjen,m mint a terhesség, vagyis 9 hónap-1 év, ha utána is marad (mint nekem :evil: ) na akkor lehet próbálkozni ledni. Én pl úgy döntöttem, mostantól okt közepéig diéta. (Apa 3 hétre elutazik küldöldre dolgozni, és én addig szépen fogyózom, hoyg mire hazajön.... 8)

pussz

mtunde

Szia Mindenki!

Jajj, hát annyira aranyosak vagytok, hogy ennyire szorítottok!! :D
Teljesen meg vagyok hatva! Mikor még csak olvastalak titeket tudtam én, hogy jó fejek vagytok, és láttam, hogy befogadjátok az 'újakat', de azért egy kicsit tartottam, hogy hogy viszonyultok hozzám...
Szóval mindenkinek köszi a bíztatást, így azért sokkal-sokkal könnyebb!!!!! :D :D

Nem semmik a sztorik amik a magzítvíz elfolyásról írtok, mindig mutatom Apának, mondja, hogy nem semmi.

Vica! Szupi a táblázat!!!!

Cancan! A 'tanácsokból' minden megvolt :oops: Bár én úgy hallottam még a tonic is jó... Holnap veszünk :D

Megbeszéltem a kispapával, hogyha megszülünk akkor Ő majd beír ide, még tán képet is rak fel.

Azért furcsálom, hogy nem nyílt még a méhszáj, mert nagyon szorgalmasan iszogatom a málnalevél teát... Bár az majd csak vajúdásnál használ ezekszerint. Én most már kitartok így-vagy úgy, előbb vagy utóbb kijön. Bent úgysem marad :D

Puszi mindenkinek, babának, mamának, papának!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szia Vica! Igen :lol: , Kecskemétről járok fel, amikor a fiamat szültem ott, akkor még Bpesten laktunk, és rákszűrésre is visszajártam a Vidához, és a kecskeméti szülészetről semmi jót nem hallottam még, úgyhogy úgy döntöttem, ott fogok szülni megint. Egyébként sokan járnak szülni Pestre, Máv Kórházba, I.Klinikára, és 2 ismerősöm van, aki szintén a Kútvölgyiben szült. Megéri!!!!! :)

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Kép

Na?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

ja, bocsi csak próbálkoztam, hátha felmegy, de nem hittem benne.
Szóval Ő Martin, 28 hetes korában. Azóta eltelt egy kis idő, de mi nagyon örültünk, hogy láttuk.

Puszi

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Steffi

De jó nektek. Nagyon jó ez a kép. Mint feljebb leírtam, mi nagyon rossz időpontban mentünk, vagy nem tudom, mert teljesen befordult az arcával a méhfalba, így szinte semmi nem látszik belőle. :( Csak egy elnyomott orr, meg egy fél szem. lényegében olyan volt mintha az arcán feküdne. :lol:

Kép
gyorgyi33

Szia Györgyi!

Köszi a dícséretet, tényleg véletlenül raktam fel... De már nem bánom :)

Igazából nekünk is úgy kezdödött, hogy szabályosan eltakarta az arcocskáját a kezével, de aztán addig tornáztunk, meg mozgattuk a hasam, hogy kénytelen volt elvenni a kezét és megmutatni magát. Nem sokat láttuk, egy pár percet, de az tök jó volt!!

Ilyen pici korban még forgolodnak össze vissza :)

Sajnálom, hogy nem láttad, de majd nemsokára élőben!!!!!!!!!!! Az lesz a legjobb!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok,

Tünde,
Nálunk ugyan ez a szindróma. Úgy néz ki, hogy Rékának megindult a fogzás. Tegnap óta nagyon nyügi, sehogy sem jó neki,csak akkor van csöndben, ha a kezemben van. De ma már leszakadt a derekam :roll: . Olyan mintha a Niagara vízesésnél lennék, egyfolytában folyik a nyála. Az ökle a szájában és mióta feltalálta, hogy a lábát is betudja kapni azóta felváltva nyomja. Délután vettem dentinox-ot, bekenytem a kis ínyét és egyből el aludt. Szegényt úgy sajnálom, olyan keservesen sír vagy épp síkit!!!! :cry: :cry: :cry:

Veronikusz,
Gyönyörűek a lányok!!!!!!! Sajna én ebben a témában nem tudok segíteni!

Lilluska,
Nagyon ügyik vagytok, bár csak ilyen könnyen menne minden!

Jube,
Sok tejed van még? Gondolom Panni még mindig csak szopik. Igazából én sem értem, hogy hol van az az 5 kg felesleg.

Steffi,
Édes nagyon Martin. Majd amikor már otthon lesztek mind a ketten, érdemes elő venni a 4D képeket és összehasonlítani. Én legalábbis megnéztem.Az jó lesz ha a férjed jelentkezik majd!!!!

Gabboka,
Le a kalappal előtted!!! Azért Kecskemét nem itt van, bár gondolom úgyis az M5-ön jöttök be. Nem fárasztó az utazás??

Satuk,
Nem semmik vagytok! Olivér hogy bírta az utat?? Nincs valami jó kis képed? Már hiányolom!!!!!!!!!

Na most megyek én is..

Steffi, drukkolok..

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok,

Steffi,
drukkolok Neked!

Jube, nálunk ma és holnap van hétvége, Apuka nem dolgozik, így a két fiú körül forgolódtam, de már hiányzik egy kis csevej.

Satuk,
ugye milyen üdítő tud lenni egy kis kiruccanás...Nehéz volt nekem is hazajönni a Balatonról, csak az oltások miatt már kellett...

Kiscsillagról mikor hallhatunk híreket? Ki tud róla? Drukk!

Lányok,
lehet, hogy Balázst kissé elkényztetem? Éjjel tegnap 2szer volt fent , egyszer 0:50kor, és 100 at evett, majd 3:50kor, és 120at evett. Lehet, hogy az éjféli ébredés csak a pukik műve és nem kellene megetetnem? Végül is már lassan 4 hónapos, kibirhatna többet is nem? Mindíg visszaalszik, de mivel büfiztetem és még fejek is, nekem ez kb 1,5 - 2 órát jelent. Az pedig majdnem a fél éjszaka...Nagyon friss vagyok ilyenkor másnap.
Ti mit csináltok? Felvesz simogat ringat letesz? Vagy tömjem meg este? De bealszik a cicin...Csak jó lenne egy két bíztató szó...
Köszönöm
Hurcia és Balázs

Kép
hurcia

Sziasztok!

Veronikusz!

Az egyik ismerősöm is úgy járt, hogy nem volt sem rokona sem ismerőse, aki segíthetett volna neki. Ő is két pici gyerekkel volt otthon, csak neki azt hiszem 2- 3 év volt a korkülönbség a gyerekek között, viszont nagyon-nagyon eleven volt a fiacskája ( ő a nagyobbik). Ha jól emlékszek a kismama újságban adott fel hirdetést, hogy nagyszülők hiányában pótnagyszülőket Ha jól tudom akadt is jelentkező. Azóta nem tudom, hogy mi van velük, megvan-e a pótnagyi, de ha találkozok velük a közeljövőben, ha gondolod, rákérdezek.

Gyönyörűek a gyerekek, a pocakosoknak gratulálok, Seffinek meg szép, emlékezetes szülést kívánok!

Üdv: Móni

Kép
mÓni

Sziasztok!

Bea

Most kérdeztem meg telefonon a szülőszobalátogatást, tényleg jövő héten kedden van de este fél 6-tól. A novemberit nem tudják, de az is esti időpont. Sajnos úgy tűnik nem fogunk tudni elmenni, mert Apa mindig este dolgozik. Max. elmegyek egyedül. :cry: Egyáltalán érdemes elmenni, mi van ott? Megmutatják, hogy gol fogsz szülni, vagy milyen lehetőségeid vannak?

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Hurcia, eddig is ennyit kelt fel Balázs?
Mert ha már átaludta az éjszakát, akkor valóban nem érdemes újra megetetni. Nekem legalábbis azt mondta avédőnőm, hogy ha már átlaudta, és aztán megint elkezdt felkelni, ami abból adódik, hogy többet mozog, felébred magára, akkro már ne etessem újra, hanem inkább te, simi, és visszaaltatás. Aztán pár éjszaka múlva megint nem ébred fel. Nálunk ez bejött.
Igaz, nem kellett amúgy is kelnem éjszaka a fejések miatt. :(

mtunde

Köszönöm szépen az ötleteket. MEgpróbálok majd valamit.

Móni!
Megköszönném ha megkérdeznéd!

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Én a Nők Lapjában szoktam látni hasonló kereséseket. Nézd meg, hátha viszont is van. (Na, ezt jól megmondtam. :D )

Kriszta
kriszta36

Hellóka!

Steffi, minden ugyanaz, mint eddig? Lehet, hogy megvársz, a kispasik meg szeretnék ismerni egymást? Martin nagyon édes! Kíváncsi vagyok, hogy tényleg ilyen lesz-e. Mi nem csináltattunk egyiknél sem, de nem bántam meg eddig, volt meglepi... :lol: :lol:

Veronikusz,
szerintem nézd meg pótnagyi "jelszó" alatt az nlcafe-n,vagy google-on. Egyébként talán ha a helyi bölcsiben/oviban megkérdezed, hátha lesz már nyugdíjas ovónéni, és az biztos jól bánik a gyerekekkel. Drukkolok,hogy sikerüljön!!!!

Hurcia,
lehet, hogy tényleg éhes, mert ilyen korban szokott lenni egy fejlődési ugrás. Próbálj meg többet/többször adni neki napközben, vagy este,hátha úgy jobban kihúzza.

Szép napot,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Köszi Kriszta :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

STEFFI!!! Nagyon aranyos a 4 d uh,remélem hamarosan személyeseni s találkoztok Martinnal.Az lesz ám csak az igazi!!!!!

VERONIKUSZ! én is adtam fel hírdetést az interneten,jelentkeztek is rá,úgyhogy próbáld meg.Van az otthon segítünk alapítvány(ha jól tudom alapítvány),a kismama újság hátulján a címlistában van telefonszám,de szerintem interneten keresztül is megtalálod őket.
Ja,és a lányok..gyönyörűek..

HURCIA! Én,mint renitens és kissé lágyszívű anyuka,azt mondom ne aggódj,elmúlik :D :D :D
Én,ha jól emlékszem,mikor Manka 4 hónapos volt,nem fejtem már éjszaka(lusta voltam,mint a dög) és éjszaka nem is böfiztettem
:( :( ,mert köztünk aludt,hasrafordítottam és aludt,igaz,reggel mindig kínlódott egy picit.Nem mondom,hogy ne böfiztess,mert nem biztos,hogy jót tettem a gyerekkel,anno :oops:
Anyatejes baba lévén nem biztos,hogy ki kelll bírnia az egész éjszakát,no persze anya is hiányzik neki :D
Azt olvastam valahol,hogy a babák nagyon felszínesen alszanak,illetve önmagukat ébresztik,a szervezet ellenőrzi,hogy élnek-e még.Ezt mi felnőttek is megtesszük,csak vissza tudunk aludni,illetve észre sem veszük,hogy egy kicsit felszínes lett az alvásunk.
Ha "kemény" anyuka vagy, rászoktathatod,hogy nem kap cicit,csak simit és akkor lehet,hogy nem fog felébredin,de az ia lehet,hogy a sími ugyanúgy fog hiányozni,mint a cici:-))) Én még egy 4 hónapos babát kicsinek tartok ahhoz,hogy átaludja az éjszakát és ne kapjon cicit..de ez én vagyok.. :oops:
GYÖRGYI! Családjogi szakjogász képzésre jérok vissza a pécsi Jogi egyetemre,oda kell a szakdoli..
én sem biztos,hogy megyek szülőszoba látogatásra..majd meglátom,ha ott vagyok élesben :D
Főleg,hogy esti időpont,a férjem mindig dolgozik,vgy sportol....

JUBE! Semmiképp ne fogyózz,felesleges :D ,nem megy el a tejed,de légy egy picit türelemsebb magadhoz,próbálj meg annyit tenni,hogy délután 3 után nem veszel magadhoz szénhidrátot..Biztos segít!!!
Osztom itt a tanácsokat,én,aki a 14.kilónál járok a 28 hétben.. :D :( :oops: De mentségemre legyen mondva,hogy Manka-terhességem 20 kilóját sikeresen leadtam,egész rövid idő alatt..
További szép napot mindenkinek!
durca

Kép

Kép
durca

SZiasztok!

Lányok, el vagyok keseredve :cry: Eszek és pihenek egész nap és egyre csak fogyok....tudom, hogy a szoptatás rengeteg kalóriát eléget, de nem tudok többet enni mert rosszul leszek...mi a fenét csináljak? A gátsebem is még mindig fáj...

Kolos mostanában napközben kétóránként hamizik és sokkal többet van fent. Viszont éjjel nagyon jófiú.
Nagyon sokszor átpisili a pelust, ez természetes? Pedig ugye 2 óránként tisztába van téve és már többféle pelussal is próbálkoztunk...mindhiába.

Mégegy kérdés. Most agyalunk a gerekorvoson, hogy járjon-e ki hozzánk vagy mi vigyük hozzá. Hogy van ez pénzügyleg?
Gondolom ha azt akarjuk, hogy kijárjon, akkor fizetni kell neki, Ti mennyit adtok, vagy van tarifa? Kérdezzük meg a dokit?

Györgyi! A szülőszoba látogatáson megmutatják a szülőszobákat, ha szerencséd van akkor mind a 3-at, de ha épp szülnek akkor persze csak a szabad szobát. Mi is voltunk, de szerintem ha a párod nem tud menni, akkor igazából Te megtudod nézni akkor is ha CTG-re jársz. Szólsz a szülésznőnek és megmutatja ha szabad.

Szép napot mindenkinek!
marcsim

Sziasztok, változatlanul próbálkozom a vonalzóval.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Miért nem jön össze nekem????Szánjatok meg, SEGÍTSETEK!!!!

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Lehet, hogy nem jót írok be????Hm, nem értem.

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Marcsim!
ez tök normális. Otthon még én is fogytam 4kg-t pár napon belül. Nyugi. Ez nem az evéssel függ őssze, hanem meg a szülés lecsengése. Hamarosan megáll a fogyás. Ne izgulj! Csak pihenj és a gátseb is hamarosan jobb lesz.

Durca!
Köszi. Megnézem. Bár még kicsit parázok egy idegen embertől. :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Marcsim
Mi az egészséges rendelésre járunk: mérés, oltás stb. Egy kis kikapcsolódás mind a kettőnknek. Mikor Réka beteg volt, akkor kihívtam hozzá, mert még picinek tartom, hogy bevigyem a betegek gyerekek közé. Én ilyenkor 2000,- Ft-ot adtam. De ismerek olyat is, aki semmit nem ad és még az oltásokhoz is kihívja az orvost.
Az igazság az, hogy én is mikor hazajöttem a kórházból és intenzíven szoptattam,nekem is hirtelen sok kiló lement. (örültem is neki nagyon) pedig én sokat ettem. Most viszont megállt és még +3 kg megmaradt. De sebaj, majd lemegy az is.

Hurcia
Réka 4,5 hónapos és még mindig 2x-3x szopizik éjszaka. De azt mondják, hogy ez nem baj. Úgyhogy szerintem ne izgulj!!!!!!

üdv,
Vica

vica10

Helló Lányok!!

Cancan!
Ha még aktuális a kérdésed a varrattal kapcsolatban: Én pont ugyan így voltam,gátvédelemmel szültem,de 3 pici varratom volt.Én is paráztam. Végül felhítam az orvosomat,és kiderült,hogy kb.6 hét kell,hogy teljesen eltűnjön.
Remélem tudtam segíteni!

Jube!

Rajtam is 5 kg felesleg van, és persze a régi ruháim sem jönnek rám. Nekem is fel kell ruházkodnom,mire megjön a hüsi.

Lányok!!

Ha nem vagyok nagyon indiszkrét, szed valamelyikőtök cerazettet?
Ki hogy van vel megelégedve? Én szedem,de kezdek tőle depis lenni,illetve megjött a menzeszem is ,amitől totál kikészültem. máskor addig nem jött meg ,amíg szpotattam,mostmeg már vacakol 1 hete elég rendesen. Volt másnak is ilyen pecche,vagy csak én vagyok ilyen szerencsés??

Hallott már Valaki a méhen belüli hormonális fogamzásgátlóról??
Engem kezd nagyon érdelekni a dolog.Szívesen fogadnám az infókat !

Egyébként Rebeka csütörtök óta nagyon nyűgi,valószínű bélhurut félesége van,de már talán kezd kilábalni bekőle.kopp-kopp-kopp.

Mindenkinek puszi: Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Itt vagyok, még mindig semmi :? A CTG rendben volt, Sipi azt mondta ez már csak ilyen, menjünk holnap is.
Végülis jobb, mintha befektetne.

Vica!
Köszi a dicséretet és a drukkot!

Hurcia, Móni!
Nektek is köszi a drukkot, rám fér, tényleg!

Dorka!
A helyzet változatlan, bár nekem az a furcsa, hogy tegnap hajnali negyed 4-kor elkezdett görcsölni a hasam, és ez azóta is kitart. Mintha most egy kicsit 'durvult' is volna, bár egész elviselhető. Kezdek izgulni :D

Milyen az amikor tényleg elkezdődik a szülés????
Attól félek, hogy nem fogom felismerni. Hogy mérjem az időt meg ilyesmi???

Durca!
Köszi a dicséretet Martinra, remélem most már előbújik, mindenki annyira kiváncsi rá! Meg hát ennyi nő várja, hogy láthassa :D :D

Puszi Nektek!

Ha alakulunk írok, most megyek pihenni.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Dorka!

Te rendben vagy, semmi előjel vagy ilyesmi?? Tényleg tök jó lenne találkozni a kórházban így vagy úgy. CTG-re mikor jársz?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Tinnyei!
A vonalzókat ellenőriztem.. enyém az 1. (az 1. zárójelet megváltoztatom én is sima zárójelre a [ helyett,mert különben vonalzóként jelenik meg, és nem látod), Tied a 2...
Asszem, csak zárójel külömbségek vannak.. de az okozhatja, hogy nem látni a vonalzódat.! Próbáld újra!!
MEnni fog :D

(url=htp://babafalva.hu]Kép[/url]

(url=http://babafalva.hu)(img)http://babafalva.hu/tickers/2s9.png(/img)(/url)

Puszi mindenkinek.. bocs, csak közben takarítok :? Jön Anyós, aki túl van az agyműtétjétn, jól van.. csak ki tudja- nem szeretném, ha kötözködne..
MEgyek.. :)

satuk

Steffi!
Semmivel nem fogod összetéveszteni ha egyszer beindul. :D Na nyugi! Nem kell megijedned! :D Csak próbálok poénkodni. Remélem nem haragszol! :D Nagyon-nagyon drukkolok! A legjobbakat minden finiselő Kismamának!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

JA, gyorsan teszek fel képet.. :) Nem vagyok szívbajos, mindjárt itt lehetnek.. :)
A tappancsáról csináltam gipsz lenyomatot.. tök szép pozitív lett... még csinálok, mert karira a nagyiknak ez már ajándék lesz.. :):

Kép

Itt meg mikor Anyuméknál voltunk, akkor természetesen alig volt nálam Olivér.. majd mikor elvettem, betettem kenguruba.. és elaludt.. édesem, pedig Ő kizárólag vízszintesen szeret aludni..

Kép

Most már mentem.. :oops:

satuk

Veronikusz!

Á, nem haragszom! :D Tényleg nem egyébként, csak már rajtam van a 'szülhetnék' a köbön, de bizti fogom tudni... :)

Satuk!
Nagyon édes a pici!

Képzeljétek ma 3 császárt is csináltak, ha jól hallottam.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok,csak bekukkantottam,sietek.(luxus egy nap kétszer is benézni?)

ESZTI!!

Bár nem tudom mi az a cerazette,csak sejtem,hogy fogamzásgátló(bocs,balga vagyok,tán 7 éve szedtem utoljára),azt mondom,hogy a www.fogamzasgatlas.hu című weboldalon olvashatsz a hüvelygyűrűről,ami egy méhen belüli fogamzásgátló,ahogy olvasom tök egyszerű használattal,szoptatós anyáknak is.Olvasd el,aztán érdeklődja a dokidnál.Én Mandula után spirált tetettem fel,ha nem idegenkedsz tőle,szerintem az is nagoyn jó módszer,főleg van már 3 gyereketek,gondolom az elkövetkező 5 évben nem akartok negyediket :D :D Nekem bevált,amíg használtam,egy kicsi hasfájástól az elején,semmi panaszom nem volt.Én használtam pharmatex készítményeket is(van belőle krém,tampon stb),amik hormonok nélküli fogamzásgátló,az is bejött..
SATUK!
Olivér még minidg édi..hogy csinálod a lábmintát?én kéznyomatot akarok karácsonya nagyszülöknek..

VERONIKUSZ!
Megértem az iegenkedést! nehéz ügy,megbízni valaki idegenben.Nincs a környéketeken ilyen pótmama féle?Akit ismertek?hátha..
MARCSI!!
NYugi a fogyást illetően,...normális...nálad csak azért okoz,ez gondot,mert már a norm súlyodból fogyod,amit más a terheshájból :D :D
Szépen elmúlik majd,egyél,amennyit tudsz..próbálj meg vitaminokat nyomni,a szomszédasszonyom az elevitet szedte még szülés után pár hónapig...

Üdv,megyek

durca

Kép

Kép
durca

Steffi, szerintem is most már bármelyik pillanat... A többiek biztos tudnak mesélni, de elég sokan "érzik" a megfelelő pillanatot 1-2 nappal előtte. Szerintem hajrá! Finisben vagy. Óh, én még hol vagyok ettől???

Marcsi, teljesen megértem, hogy aggódsz. Jogos. Amit Durca is mond, talán próbálj meg vitamint (töményen) szedni. Meggyőződésem, hogy ennek köszönhetek legalább 4 kilót az első trimeszter alatt. Volt egy nagyon rossz időszakom évekkel ezelőtt, akkor a szüleim "csaltak" a kalóriákkal. Pl mézet tettek a teába édesítő helyett, picit több zsiradékkal párolták a zöldséget, nutellás vagy vajas-mézes kenyér, ilyesmi. Nem feltétlenül kell szó szerint többet enni, vannak apró fogások. Nálam bejött. Valamint a gyömbér, ha fűszerként használod, szintén étvágyjavító...
vbea

Sziasztok!!
Én szeretnék fogyni, de nekem meg pont a másikvéglet volt. Híztam, csak híztam szoptatás ide vagy oda. Ha a baba nődögél, akkor a többi másodlagos, bár szerintem is egy idő után biztos megáll a fogyás is. Az első 6 hétben végülis mindent szabad.
Durca, a spirálról írnál egy kicsit bővebben? Cerazettet én is szedtem, asszem nem volt vele gond, utána viszont egy normál, de nagyon újfajta fogamzásgátló kifogott rajtam. Utáltam. Nincs valami módszer-gyógyszer pasiknak?? Olyan jó lenne, ha ők is tehetnének az ügy érdekében.

Réka
Vendég

Sziazstok!
Tinnyei, a második blablát másolod be az aláíráshoz? a NEM html-es kódot. És még valami, a profilbeállításnál is be kell kapcsolni azt a bizonyos funkciót (asszem phpBB kód)

Cincin, én is fogyni akarok!!! motsnatól minden ste 40 perc taposás (fókusz és barátok közt alatt :)) és nincsvacsi, max joghurt és saláta. Most ettem még ebédet, egy kis csokit, de aztán nyista!!!
apjuk 3 hétre elutazik, és mire hazajön én centikben mérhető eredményt szretnék látni! Különben nem tudom, mit csinálok.
A tévében volt eg yriport is, hogy valami orvosi segítséggel hogyan lehet lefogyni... persze semmi infó, hova kell menni. Pedig ha ez nem megy, én bizony elmegyek!
Steffi, nem tudom, mit kell érezned, de tudni fogod, tuti!

mtunde

Nekem az a fránya nassolás szokott betenni. Micsináljak, hát olyan kicsike tud lenni egy szelet csoki, vagy egy szeletke sütike. Igazán nem tűník nagy dolognak, ha megeszek belőle egyet-kettőt. Ilyenkor miért nem a méret számít??? Én is csak ebédelek és vacsira marad a joghurt, sajt, a lényeg, hogy nuku szénhidrát. nem akarok megint disznóként távozni a kórházból. Olyankor kisbaba ide-oda utálok tükörbenézni és ég a pofám elkullogni még eggyek nagyobb gatyát venni a sejhajomra. Persze a férjem meg az a tipus aki annyit eszik és azt ami beléfér, elképzelni nemtudja milyen fogyókúrázni, sőt.........
De majd én most jól megmutatom, mert többet nem hízom a hártalévő 3 hónapban és akkor egész emberiformám marad kijövetelkor.Ámen.
Vendég

Nekem az a fránya nassolás szokott betenni. Micsináljak, hát olyan kicsike tud lenni egy szelet csoki, vagy egy szeletke sütike. Igazán nem tűník nagy dolognak, ha megeszek belőle egyet-kettőt. Ilyenkor miért nem a méret számít??? Én is csak ebédelek és vacsira marad a joghurt, sajt, a lényeg, hogy nuku szénhidrát. nem akarok megint disznóként távozni a kórházból. Olyankor kisbaba ide-oda utálok tükörbenézni és ég a pofám elkullogni még eggyel nagyobb gatyát venni a sejhajomra. Persze a férjem meg az a tipus aki annyit eszik és azt ami beléfér, elképzelni nemtudja milyen fogyókúrázni, sőt.........
De majd én most jól megmutatom, mert többet nem hízom a hártalévő 3 hónapban és akkor egész emberiformám marad kijövetelkor.Ámen.
Vendég

cinicin!
:)
bárcsak így lenne....
nálam csak az afrusztráló, hoyg az összes barátnőm vékonyabb, mint szülés előtt! És még csak nem is mozogtak, semmi...
igazságtalanság...

mtunde

Steffi,
Azt az érzést biztos nem fogod összetéveszteni. NÁlunk a férjem mérte az időt, de csak találomra. Majd bent már úgy is ők nézik. Kitartást. Holnap jön valami front, hátha kicsalógatja Martint. :lol: :lol: Drukkolok továbbra is!!!!!!!!!!! :wink: :wink:

Satuk,
Én is ilyen kari ajándékra gondoltam, csak én még nem kezdtem hozzá!!!! Nagyon édi Olivér!!!

Nassolás: én csak annyit mondok, hogy napi egy tábla csoki. Szerintem ez mindent elárul!! :cry: :cry:

Vica

vica10

Én tegnap vettem Norbi táblacsokit eprest. Annyira nem rossz és 2 -es kodja van. Így este már ezt sem lehet enni, de most még 3 elött 2 perccel benyomtam egy sort belőle. Ilyenkor megnyugszik egy kicsit a lelkem és már most elkezdem várni a holnapreggelt amikor megint ehetek.
Vendég

Lányok!
Mi tavaly só-liszt gyurmábe nyomdáztuk a baba kezét és lábát, és azt kapta anyós a szülinapjára. Kiszárítottuk, kifestettem, meg minden. Elvileg a sóliszt gyurma benne van mindenféle babás könyvekben.

Szerintem ha fogytok, ha nem, szopi alatt ne fogyózzatok. Sose lehet tudni, micsinál a tejjel. Nálam Balaton szelet volt müzliszelettel körítve. (mondjuk én fogytam :oops: )

Kriszta
kriszta36

Vbea!
Szerintem is bármelyik pillanat már, mindenki ezt mondja! :D
Eljön a Te időd is és akkor majd én vigasztallak!

Mtunde!
Hogyhogy nem tudod mit kell érezni?! Már bocs, semmi számonkérés csak kiváncsi vagyok.

Vica!
Köszi! Hiszünk a frontban. :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ancsával vajon mi lehet? Olyan rég írt... Remélem jól van.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Marcsi

Gondolj arra, hogy ha híznál biztosan rosszabbul éreznéd magad! :) De a lényeg, hogy egészségesek vagytok. A vitamin tényleg jó! Nekem a férjem iszonyú soványság, és a körzeti javasolta neki a vitaminkomplexeket. Supradint szedett. Éhes lett tőle nagyon, mondjuk hízni nem hízott, de éhesnek éhesebb volt. Hátha nekes is segít és legalább étvágyad lesz. Ja és még ajánlották a háztartási kekszet rágcsálni. Állítólag csak úgy szaladnak a kilók az emberre. :lol: A doki mit mond a gátsebedre?
Köszönöm a szülőszobás tanácsot, tényleg megnézem majd ha úgyis sokat kell menni ctg-re.

Mano

Én nem ismerem a cerazette-t, de szoptatás alatt lehet szedni bármilyen fogamzásgátlót? Hát lányok bármelyik orvos bármit mond én semmilyen gyógyszert nem fogok szedni, mondjuk nemcsak a szoptatás alatt, de utána sem. Megrögzött gyógyszerellenes vagyok. :roll:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Vica, igen, sok tejcsi van szerencsére, de (már sokszor mondtam, bocs, még egyszer leírom), úgy van ilyen sok, hogy mindig 2 mellből szoptatok, és minden szoptatás után mindkettőt "porosra" :) fejem.
Így Panni csak anyatejet kap.

Az az 5 kiló masszívan megült, főként úszógumi formában, de köszi a megnyugtatást Lányok! Nem idegesít nagyon, de azért januártól megpróbálom leadni.

Sajnos mennem kell, pedig kérdeznék is, de Panni kiabál, majd legközelebb!

Steffi hajrá, Kiscsillag, drukk!

szép napot,
Jube

Kép

Kép
jube

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: