A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

én is úgy tudom, gyes mellett csak részmunkaidőben lehet dolgozni, ha visszamész főállásba, csak a csalpótl. jár tovább.
és az hogy van, hogy a gyedem lejár decemberben, de áprilisban fogok szülni. mehetek már tgyásra, vagy marad a gyes?

votiv 8)
votiv

Ancsi, igen. de előbb azért megvárom, mit mond ez a szakember, hiszen még egy foglalkozáson se voltunk. hétfőn lesz az első, de még biztos pár alkalom kell, hogy kiderüljön, milyen vizsgálatokra is kell vigyem konkrétan, ha kell. fölöslegesen nem rohangászom vele semmilyen kínzásra :)

votiv 8)
votiv

A gyerek 1 éves korától anyuka visszamehet dolgozni és kapja a gyest.
Sőt, mondok jobbat.
Én most lemondtam a gyedet és elmentem táppénzre, és apuka igényli Gréti után a gyest. Ezt már csak akkor lehetett volna tovább fokozni, ha Peti alkalmazott lenne, mert abban az esetben még járulékokat sem vonnának a fizetéséből. Gondolkodtunk rajta, hogy emiatt esetleg anyukám igényelné meg Gréti után a gyest, csak azzal meg az lett volna a gáz, ha ő véletlenül táppénzre kell menjen, a gyes (vagy a minimálbér?) után kapta volna a táppénzt.

Ancsi! Tegnap azért nem voltam olyan nagyon higgadt, nagyon kis elesett volt a nap végére Gréti, meg hát a 40 fokos láz se kutya, de azt gondolom, a doki se tudott volna vele mit kezdeni.
lindicita

Lelyánykák! Az új családtámogatási rendszer azt a remek dolgot hozta magával, hogy gyes mellett 1 éves kortól végig és teljes állásban lehet dolgozni. Úgyhogy NÓPARA!

De minden kérdésre választ talátok itt: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... 60627.html

Votiv :) sajnos erre nem tudom választ - én csak a mezei alanyi jogon járókat kapom. De ugyanitt biztos van valami tipp. Jó, hgoy kinőtt a hasad :lol:

Ancsi :) ezzel azt akarod mondani, hogy kéne neked is a ringyóból? :wink:

Deni :) semmi takarítás! :lol: na jó, egyet azért arra használnék, a többit viszont a pelenkához, ugyanis ez remek pelenkatöktelék is, átengedi a vizet és nem marad nedves - legalábbis amcsi pelusos haverinák ezt mondják.

indianyo

Fibi :) Bálintod milyen okos!! Miket mond már! :D :D És ez a Humet-R tényleg csodaszer, ha ennyi energiád van!! :lol: És mi lesz, ha bejön a torna és jön a kistesó, akkor hogy fogod győzni ezt a sokmindent? (Bocsi, de én mostanság olyan citrom vagyok :oops: hogy csak nézek, hogy dúl az energia néhányotokban :shock: ) De ez akkor is jó hír, hogy főnököd gondolt Rád! És milyen lenne ez a távoktatás a Te szempontodból?

Rec :) Ezt a macskát én is megtanítanám repülni, pedig nagy állatbarát vagyok, de ez túúúlzás. Lehet, hogy így akarja felhívni magára a figyelmed, hogy többet foglalkozz vele? :lol: És nem ér, hogy nem mutattad meg a főnénit!! Kíváncsi lettem volna. Csak vedd rá a cicust, hogy előtte lehetőleg ne csináljon be :wink: Bálint ezt a maga-feje-után-menést csak nemrég vezette be, még nem szoktam meg, hogy nélkülem önállóskodik, bocsi hogy így csak elrohantunk egymás mellett néha! De úgy vettem észre, Benke is teper már rendesen amerre ő akar :wink: :lol:

Neet :) Te aztán nem vagy semmi! Vagy van egy ikertesód/klónod, aki néha helyettesít? :lol:

Indi :) Köszi, már jobban, nem menekültök :mrgreen: :lol: Pelenkatöltelék rulez :D (soha nem jöttem volna rá, hogy ilyen célra kell :o )

Lindi :) De jó, hogy Gréti jobban van!! Remélem már nem jön vissza a láz és szép pöttyei lesznek!

Ancsi :) Ez igen! Legénybúcsú ital nélkül?! Vagy csak a hangulaton múlik? :lol:

Votiv :) De klassz, hogy ilyen jól vagy!! Olyan jó még olvasni is :D Múltkor Lindiéknél még nem is látszott, hogy pocakos vagy, de most már ezekszerint igen :wink:
denizsa

Indi!
találtam a mosogató alatt 3 valamilyen rongyot, amit a férjem vett. egyesével be van csomagolva, és az van ráírva, hogy ilyen meg olyan mikroszálas, de száraz használatra. lehet, hogy ez az a rongy, vagy ez hasonló lehet?

Votiv!
TGYÁS csak a szülés várható ip-ját megelőző 30. naptól jár, tehát márciustól mondjuk. addig töb lehetőséged is van:
-gyesre mégy jan-februárra
-"vissza mégy dolgozni" azaz fizeted a járulékaidat mondjuk 5 napra és utána elmégy táppénzre márciusig.

Denizsa!
végül biztos ivott, mert nem jött haza, sőt, még ma be se jelentkezett! :)
ancsipancsi

huu, a macskat illetoen asszem igazatok van. egyreszt kisse hanyagolva van az utobbi idoben, masreszt meg kis Pumuklink terrorizalja rendesen. ill. akkor megsincs annyira hanyagolva, csak valszeg o nem ilyen jellegu "kenyeztetesre" vagyik (mint kergetes, farok-rangatas, fulbe-sikitas es egyeb nyalanksagok). hm. igyekszem majd tobbet simogatni :D

szep vasarnapot mindotoknek :)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Ancsi, akkor egyértelműen a táppénz a jobb, nem? mert azt a fizumból számítják, és nem a minimálnyugdíj vagy mi alapján, mint a gyest.

Lindi, pöttyösödtök már?

votiv 8)
votiv

Votiv!
igen ám, de te alkalmazott v. vállalkozó voltál? mert mondjuk nálunk a cégnél mikor táppénzen voltam, a cégnek be kellett fizetnie a kapott táppénz 1/3-át a Tb-nek.
ancsipancsi

Ancsi, ez is, az is. de a főállás számít ez esetben, gondolom, és az alkalmazotti.
és mikor kell a cégnek fizetni a táppénz egy részét?

votiv 8)
votiv

Sziasztok,
tegnap este nem ment a babanetem, de lehet hogy nem is tudtam volna irni, mert sokkolo dolog történt délután :( Hugomnál (4 lakásos társasház) a szomszéd lakásban a kedves Apuka csapkolodott-üvöltözött a nejével, törtek az ajto-ablak üvegek. Többször is hallottam üvegtörést, meg kiabálást, közben sirt a 3 éves gyerekük... :cry: Eszembe jutott, amit multkor Zuzi irt, hogy a vandáloknak kellene egy feleség meg gyerek, és akkor nem lenne idejük törni-zuzni. Na, akkor egyetértettem én is, de most arra jöttem rá, hogy ezeknek az ideggyenge barmoknak mindegy, hogy hol és mit, csak romboljanak... :( :evil:

Egy jo hir is: megszületett Svédországban élö barátnöm kisfia. Pénteken jött világra, és szombaton már otthon is voltak, nem szaroznak "ezek" :D terhességi vizsgálatokra is alig kellett ott járnia.

KépKép
fibi

Recca, Indi,
én is remélem, hogy jo lesz ez a távoktatás :wink:

Ancsi,
még nincs rola semmi infom. talán kedden, ha összefutok vele jogán, elmeséli. még csak elméletben létezik a dolog. de ha összejön, igérem, küldök neked anyagot :D

Deni,
méghogy Te citrom! :o :lol: amikor mindig fözöl meg sütsz! én örülök, ha egy héten 3x sikerül fözni :oops: ma sem jött össze, mert B teljesen rajtunk logott, nagyon piszkálhatja az a fog :( minden aproságért elsirja magát, szegény apa csak most tud füvet nyirni, hogy már elaludt.
Köszi a bokot, tényleg sokat beszél már. és tegnap ota a tárgy ragot is önálloan használja, ilyenek mond: "rajosz buszot, motorot" = rajzolsz (nekem parancsolgat) buszt, motort :) A birtokos szerkezet is megvan már: "Kié a papucs" kérdésre feleli: Apáé, anyáé, stb. :)
fibi

Ancsi irta:
-"vissza mégy dolgozni" azaz fizeted a járulékaidat mondjuk 5 napra és utána elmégy táppénzre márciusig"

Ancsi,
tényleg elég csak mondjuk 5 napra visszamenni dolgozni ahhoz, hogy utána kapj táppénzt, aztán szülés után meg TGYÁS-t? mert én is ezt szeretném majd megjátszani, de azt hallottam, hogy min. 180 napra kell visszamenni dolgozni, ha azt akarom, hogy abbol (a legutobbi) a fizubol számitsák majd ki a táppénzt, stb.
fibi

Indi,
én ezen a linken nem tudok kiigazodni. akárhova kattintok, nem jön fel szöveg :(
fibi

most az OEP oldalán találtam csomo infot, már jol belezavarodtam :roll:

Votiv,
miután te megkapod a táppénzt, szinte rögtön be kell fizetnie a cégnek a brutto tp. 1/3-át a Tb felé (ami nálunk a netto tp. FELE volt!!), nagy szivás :( azért tudom, mert én a saját Bt-nkben voltam alkalmazott... és amikor tp-t kaptam, csak a fele maradt meg emiatt :(
fibi

meghalt Pege Aladár :cry: olyan aranyos, ügyes ember volt, és még csak 67 éves :(

votiv 8)
votiv

Votiv,
közben rájöttem, hogy mire kérdezted a "Mikor"-t. ha sajátod a cég (vállalkozás), akkor te magad fizeted be. ha alkalmazott vagy az ujságnál (vagy valahol), akkor ök fizetik be utánad. mindig a munkaado tejel a Tb-nek ezesetben.
fibi

Lindi,
azt nem értem, hogy Te most megszakitottad a GYED-et, és rögtön utána kaphatod a táppénzt? anélkül, hogy ujra dolgoztál volna valamennyit (akár csak papiron) a 2 folyositás között?
fibi

Rec :) Nahát milyen macsekod van! Nem elég, hogy foglalkoztok vele, még válogat is! :lol: :lol:

Ancsi :) Remélem párod azóta már bejelentkezett! :wink: És az üvegeket félretettem, várják az új gazdit :D

Fibi :) Barátnődnek gratula! Nem semmi, hogy már otthon is vannak! :D Szegény Bálintodnak sok ++++++++ a fogakhoz! Nálunk apa le szokta vinni füvet nyírni, ilyenkor B. a kocsiból felügyeli a műveletet :wink: Édes ahogy így parancsolgat a fiad :D Nekem is parancsolgat a kis rabszolgatartóm, de csak egy "szót" dob be mindig: ahm, én meg találgathatom épp mire mutogat :?

Zuz :) Nálatok mi újság?
denizsa

Fibi :) nekem bejön, le is ellenőriztem újra. Valami beállítási gond lehet..
akkor keresd így: www.magyarorszag.hu és a keresőbe írd be a gyest.

Bálint nagyon sokat fejlődött, most már ideje leellenőriznem személyesen is. Például egy ikejás főzés :) De azt csak másodika után, addig nincs egy kanyim se, elköltöttem mesefilmekre :lol:

Deni :) Tiéd Bálint egyedül szaladgál és nem is kellesz neki? ez nagy dolog, emlékszem, egy lépést se tehettél még nem is oylan rég :)

Kedden 11 körül a MOM Parkba terveztünk egy kávét Zuzmóval - van C&A kuponounk, megnéznénk azt is. Utána viszem Dét csípőszűrésre az Ortopédiára 2-re. Várunk minden kedves csatlakozót szeretettel - mármint nem az ortopédiára :lol:

Nemtom mit is akartam még...

Pege Aladár...:( nagyon szerettem.

indianyo

Den,
klón nincs, néha ugyan jó lenne, bár szeretem magam intézni a dolgaimat, párat néha átpasszolnék. :D

GYES: ha a baba bölcsis, akkor is jár? Ezt nem vágom. Bár ha nem bölcsis, hogy dolgozna az anyuka? Vagy pont ez benne a poén? Hogy ne akarjuk/tudjuk igénybe venni? Elvileg megy, gyakorlatilag nem?
neet
neet

Neet :) a gyes mindenképp jár. ha dolgozol, ha bölcsis a lyány, ha iskolába jársz, akkor is. Mindenképp. Alanyi jogon, 3 évig.

Egy takarító klónt én is bírnék :)

indianyo

Sziasztok!

Jelentem, láz teljesen elmúlt, helyette megjöttek a pöttyök. :D Én durvábbra számítottam, de nem vészes. A hasa, a háta meg a nyaka tele van velük, így viszont nem jutott az arcára, a kezére és a lábára :lol:

Ancsi! Bocs, de szerintem hülyeség, amit a táppénzzel kapcsolatban írsz (pár napra visszamenni dolgozni). Én nagyon utánajártam ennek a dolognak, mert készültem erre a lépésre.
Szóval, mindenki csak egyféle juttatást vehet igénybe, vagy gyedet, vagy gyest, vagy táppénzt. Én most a táppénzt választottam, így a gyedet lemondtam, és Gréti után a gyest Peti igénylete meg (persze júli 21-e óta még egy fillért sem láttunk, mert minden héten más és más szerv kéri be ugyanazokat az adatokat, de folyamatban van, és majd egyszerre szakad ránk a bank :D ).
A táppénz igényléséhez 1 napot sem kellett visszamennem dolgozni, sem valóságosan, sem papíron.
A táppénzem alapja a Grétinél számított TGYÁS alapja (vagyis a születését megelőző év átlagkeresete), szóval az összege is ugyanaz. A táppénz első 15 napja betegszabadság, amit egy az egyben a munkáltató fizet (nem kis megelégedésemre :arrow: Lúdas Matyi effektus), utána a táppénz teljes összegét a MEP fizeti, viszont ő ennek az 1/3-át behajtja a munkáltatón (az én munkahelyemnem kifizetőhely, de ha kifizetőhely lenne, akkor meg pont fordítva történne, azaz a táppénz teljes összegét a munkáltató fizetné és a 2/3-át hajtaná be a MEP-en).
Így, hogy nem mentem vissza a második gyerek előtt dolgozni 180 napot, a TGYÁS-t már nem a fizetésemből fogják számolni, hanem a minimálbér kétszereséből, azaz ugyanannyi lesz, mint a gyed.
Szóval ezért szoktak visszamenni dolgozni, hogy a tgyás-nak újra a fizetés legyen az alapja, de ez csak akkor él, ha megvan a 180 nap, ebbe beleszámítanak a közben kivett szabadságnapok az esetleges 15 nap betegszabi.

Szóval Votiv, ha alkalmazott voltál és a tgyás-od magasabb volt, mint most a gyeded, akkor már holnaptól érdemes lenne elmenned táppénzre, apu meg megigényelné Isti után a gyest. (a gyest addig kapnátok, míg ketteske meg nem születik)

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi :) éljenek a pöttyök :)

indianyo

Úgy látom senkinél nem volt tegnap este babanet!

Gabi! Jobban vagytok?

Den! Ügyi a fiacskád! :P S hogy nem gyöngyevő, külön gratula! :lol:

Fibi! Igen a Humet-R egy csodaszer! :lol:
Nekem a melóhelyemen azt mondták, ha a 3 év közben jönne a 2. baba akkor csak akkor érdemes táppénzre menni ha valakinek a bruttója 250feletti. S egyébként pedig nagyon utána kell nézni, vagy valakivel konzultálni aki naprakész.
Ja és már annyiszor akartam reagálni a netes tanításra! SZUPEEEEEEEEEER!!! Szerintem vállald!!! :D :D :D

Szegény kiscsajszim a tegnapi fürdésnél nyelt egy nagy adag vizet. :? Sokat köhögött, nyáladzott. :( Úgy örültem, hogy nem kezdett el sírni! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barbi! Én úgy tudom, gyed folyósításának ideje alatt akkor éri meg táppénzre menni, ha bruttó 160.000 ezernél több volt a fizu, de szerintem ilyenkor elég összehasonlítani a kapott tgyás összegét és a gyed összegét,ha előző magasabb,már megéri, ráadásul ott a + gyes, ami huszonvalahányezer forint, az mindenképp pluszban van.
Gyes folyósítása alatt meg nincs min gondolkodni.
lindicita

H&M tudorok: a Camponában milyen H&M bolt nyílik a Libri könyvesbolt helyén? Mert nyílik, az tuti, legalábbis Madonna már reklámozza a szabadidőruhát (bár még nincs kiírva semmi).
lindicita

és gyes folyositás alatt miért nincs min gondolkodni? (mert nekem már az jár)
fibi

Csak most jött be a termésetek...

Recca! Én jót röhögtem a macskávalvalófoglalkozáson. :lol:

Fibi! Svéd baba! :P Rendszer. :shock:

Indi! milyen jó kisokos raktál fel! :D

Lindi! Éljen a finish! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

lindi! úgy látom te nagyon ott vagy. én csak azt írtam amit nekem a munkakügyesek mondtak.
gödibarbi

Indi :) Tényleg nagy dolog, csak nem mindig ott önállóskodik, ahol én is szeretném (pl. múltkor a parkolóban akart elkóricálni :x ), de hát ez van, majd hozzáedzem magam :lol: Dominó hogy van? Fogacskák kínozzák vagy most kicsit jobb a helyzet? Éjjel már tudtok aludni?

Lindi :) Hurrá pöttyök :D

Barbi :) Sajnos néha előfordul a víznyelés, de nagyon édes Angi, hogy nem sírt! :D Tényleg szupercsajszi (illik rá a matrica :wink: )

Neet :) Sztem a bölcsi mellett is jár a gyes, mert alanyi jogú juttatás :?
denizsa

Lindi, akkor nekem vszínű nem éri meg táppénzre menni, elég jó gyedet kapok, ennél csak rosszabb lenne. másrészről nem akarom a munkáltatómat se sarcolni, az én esetemben ez nem egy Döbrögi, hanem Apa :D
na de majd még megkérem a könyvelőnket, hogy legyen kedves számolja ki nekem a legjobb konstrukciót :D
de nagyon köszi a tanácsokat! :D

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Kecskeméten voltunk a hétvégén, azért nem voltam. Remélem, mindenki jól van!
Örülök Gréti pöttyeinek :wink: , és hogy elmúlt a láz!

Én megvallom őszintén, hogy Nekem nem volt pofám a munkáltatóval szemben megjátszani, hogy visszamegyek, aztán táppénz, stb. Most gondolom mindenki tök hülyének néz, mert nekem ugye az állam a munkáltató, de nem tartottam volna becsületes dolognak. Nővérem egyáltalán nem érti ezt meg, és tudom, hogy sokan mások sem...... De valahogy úgy vagyok ezzel, hogy örülök, hogy a maximális Gyedet kapom, és szeretnék még valamikor visszamenni ugyanoda dolgozni, ráadásul én még ezektől a leépítésektől is védve vagyok, valahogy nem tartottam volna etikusnak. Persze más a helyzet, ha az ember amúgy sem volt jóban a fönökével, esetleg van mit visszaadnia (Döbrögi effektus :lol: )

Votiv!
Bónux: végre egy hír, ami nem kacsa :wink: Most már nagyon büszke vagyok magamra, hogy kitartottam a Vanish mellett :lol:

Indi!
Tényleg nem szereted a szalagokat??? Én azért gyártottam, mert mindig kértétek, hogy írjam, hogy hanyadik hétben vagyok, és gondoltam, hogy úgy egyszerűbb, aztán azért egészítettem ki Bazsómmal, mert lelkifurim volt, hogy őt kihagyom belőle :lol: :oops:

Barbi!
Tök jó, hogy kinövi Angi, és nem kell semmi kezelés!!!

Recca!
Macska :lol:

Recca, Deni!
Nekem nem adtak ilyen meghívót, pedig 29 hetes terhesen a lassan 17 hósomat szoptatom, de a mi körzetünkben ez nem számít épp jó pontnak :? :twisted:

Gabi!
Dorkádnak jobbulást!!!

Kedden tali!!! :D
zuzmo1

Lindi!
de csak abban voltam hülye, hogy pár napra visszaküldtem melózni, ugye ? :)
pöttyök hurrá!

mi meg még mindig cuccoltunk a régi lakásból. és apa taknyos és nekem is kicsit fáj a torkom , remélem nem fertőzés lesz belőle!

Indi!
olyan kár, hogy kedden találkoztok :((((((((((((((((((((
ancsipancsi

zuzi! én nem nézlek hülyének mert én is ilyen vagyok! :lol: sokszor meg is kapom, hogy túl lelkiismeretes és naiv vagyok. erre azt szoktam reagálni: én így alszom nyugodtan. :wink:

Vica! minden ok nálatok? szopi helyreállt? 6hetes kontrollra bejelentkeztél? első oltás már megvolt?

egyéb: próbálok figyelni rá hogy ne csíkozzak mindig, de én szeretem. bocs hogy ezáltal olykor sok helyet foglalok.
gödibarbi

Zuzi,
én sem nézlek hülyének, söööt! szerintem itt kezdödik az, amiröl multkor Indi irt, hogy tehetünk vmit a hazánkért, stb. (bocs, ha pongyolán fogalmaztam, de az agyam is pongyola, délután ikreket látogattunk, kissé leamortizálodtunk :lol: )

Barbi,
viznyelés :? csajod egy tündér, vagy inkább angyalka :)

Deni,
köszi szépen, én is remélem, hamar kibujik az a fránya fog :roll:

Indi,
hát persze hogy, ikejás fözésben benne vagyok :D
fibi

Tudorok!
GYES-röl azért nem lehet elmenni táppénzre, mert a gyes nem számit biztositási jogviszonynak (nem vonnak belöle eg.bizt. járulékot)??
és ha gyes mellett dolgoznék 1-2 honapot, akkor utána mehetek táppénzre, ugye? és igy majd kaphatnám a minimálbér kétszerese után járo tgyás-t?? :roll:

Ancsi,
jobbulást nektek! akkor apafej jot bulizhatott :roll:

Indi,
ja, csak az a baj, hogy mások elött nem igazán (ill. keveset) beszél B :? leginkább akkor szereti csillogtatni a "tudását", ha itthon vagyunk, és nyugi van. multkor a baba-mama klubban is tök szotlan volt.
fibi

Ancsi! Nem azt mondtam, hogy te vagy hülye :shock: , hanem, hogy hülyeséget írtál :lol:

Fibi! Gyes alatt azért nincs min gondolkodni, mert annál bármilyen fizetésből számított táppénz csak több lehet.

Votiv! De ha tök jó gyed-ed van, akkor tök jó táppénzed is lehet. Nekem is maximális gyedem volt, de a táppénzem majdnem a duplája (+ az apa által igénylet gyes)

Zuz! :roll:

Fibi! Egyébként amennyivel így ilyen kiskapukon keresztül többet kapunk kb havonta, annyival többet kell szeptembertől Petinek állambácsinak befizetni (125ezer forint utáni járulékok :evil: ), és ez a plusz pénz csak februárig csepeg, a duplájára emelkedett lóvét meg még utána is nyöghetjük. Úgyhogy én ezen a téren semmit nem teszek a hazáért.
Többre megyünk a gáton :lol:
lindicita

Fibi! Ja, ezt nem tudom, mármint hogy a gyesről hogyl ehet táppénzre menni, mert ez a része engem nem érintett.
De te miért gyes-t kapsz, miért nem gyed-et?
lindicita

Lindi,
sajna irtora ki van ez találva, akárhogy is okoskodik az ember :? én egyszer akartam kiskapuzni, de ugy megszivtam, mint a huzat :lol: igy jár, aki nem olvas rendesen utána, vagy olyanba vág bele, amihez nem ért :P
szoval akkor gyesröl nem lehet táppénzre menni, ugye? csak ha dolgozom mellette?
fibi

Na, én zárom a napot egy pár képpel:

3 napos láz első napja, egész délután rajtam lógott,és rajtam is aludt:
Kép

Második nap, mikor katonásdit játszott az ágyból, és láthatólag élvezte:
Kép

Azért a végén a 40 fokos láz győzött :cry: , ez volt a legszarabb nap:
Kép

És a harmadik nap, már csak "hőemelkedéssel" (az előző 2 naphoz képest)
Kép
lindicita

Lindi,
hát azért, mert megszivtam :D elég hosszu sztori, nem irnám ide le :? :)
fibi

Fibi! Sajna nem tudom. Én mielőtt ezt a lépésemet kitaláltam, már hetekkel előtte olvasgattam azt az index-es Szakbarbáros topikot, és nagyjából képbe kerültem, de a biztonság kedvéért még külön rá is kérdeztem az én esetemre. Szóval érdemes beleolvasni, biztos vannak hasonló cipőben járó emberek, és még kérdezni is tudsz.
Nekem annyira segített, hogy még azt a törvényt is megadta, amire hivatkozni tudok a munkahelyemnél, és nem kell magyarázkodnom.
lindicita

Fibi! Akkor majd egyszer egy talin elmeséled.

Utolsó kép:
Ma itt voltak tesómék, és így olvasták az újságot:
Kép

Jó éjt mindenkinek!
lindicita

Fibi :) gyes biztosítási jogviszony és a nyugdíjalapba is beleszámít, fizetsz utána eü. járulékot és tb-t. De nem munkaviszony - hiszen adót nem fizetsz utána - ezért táppénzre nem mehetsz belőle.

Zuz :) Barbi :) Fibi :) én is így gondolom. Egyszer volt fekete munkám - a taxis - amikor tényleg a napi betevőről volt szó - rá is fáztam, nyilváén nem véletlenül.

1986-ban voltam először külföldön, Drezdában - egy magyar csoporttal. Sok dolog riasztó volt, de valami mélyen megragadt bennem: a buszokon mindenki lyukasztott jegyet - pedig nem volt ellenőr. Fel sem merült az emberekben, hogy lógni lehet. Mi, magyarok meg csak csóváltuk a fejünket, hogy milyen hülyék...Én akkor még kamasz voltam, és nem így nevelkedtem - mondjuk a szocializmusban a jelszó az volt: enyém a gyár, tehát hazaviszem.. De ez elég volt, hogy megtanuljam, így is lehet. Azóta is így gondolom.

Zuzikám :) Semmi bajom a szalagokkal :) Nekem is volt egy darabig, csak meguntam.

Ancsi :) csak kedden délután van csípőszűrés :(

indianyo

Deni :) -Néhány napja vihar előtti csend van - most is megy a fogzás, de nincs fájás - úgy látszik, titokban elolvasta a doktornéni könyvét :lol: És elég jók az éjszakáink - az egy-két-három felkelés nem számít. Annyira keveset alszik napközben 2-3- szor 10 és 30 perc között, hogy este 6- fél 7-re kipurcan, úgyhogy korán megy aludni. Valamikor még felébred egy kis gurgulázásra, de mostanában viszonylag nyugodtan vissza is alszik egy idő után. Remélem, ez most már így is marad :)

Lindi :) Gréti most nagyon téjlékozott lehet a női divatot illetően - ha jól látom az újság témáját :lol: És egyébként meg egy tündér!

indianyo

itt egy érdekes cikk az ujjszopásról fogorvos-természetgyógyász szemmel.
http://www.harmonet.hu/cikk.php3?rovat= ... again=true

votiv 8)
votiv

Gréti lázasan is gyönyörű! És éljenek a pöttyök, akkor fellégezhettek, ugye? :)

Kiskapuk-ügyeskedés: sztem ez is csak egy rétegnek jön be. Aki nem abba a helyzetbe született, nem is fog tudni soha ügyeskedni. Akinek eleve több jutott a jóból (anyagi, lelki, testi, akármilyen), annak mindig is több fog jutni, hacsak be nem üt valami, de ez ritka.
De azért a talpraesettség és az ebből származó ügyeskedésre való hajlam még nem büntetendő. :wink:

Vica,
jelentkezz, mesééélj!!
neet
neet

votiv 8)
votiv

Indi,
köszi, akkor jol gondoltam, hogy nekem muszáj "visszamennem dolgozni", ha nem akarom, hogy ketteskénél 3 évig gyest kapjak csak :(

és én is arra fáztam rá (nem közvetlenül), hogy feketén dolgoztam, de a nyelvtanfolyamos exfönök nem akart (nem tudott) bejelenteni.

jegylyukasztás: egyik rokonunk annyira becsületes, hogy amikor a fia logott a buszon, és leszálláskor meglátta az apa, akkor eltépte és kidobta a jegyet, mondván, hogy az arra az utra volt szánva. Ezt sosem felejtem el.

na, megyek rendet rakni, mert vendégeink jönnek :lol: :D

KépKép
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: