Sziasztok!
Jelentem, láz teljesen elmúlt, helyette megjöttek a pöttyök.

Én durvábbra számítottam, de nem vészes. A hasa, a háta meg a nyaka tele van velük, így viszont nem jutott az arcára, a kezére és a lábára
Ancsi! Bocs, de szerintem hülyeség, amit a táppénzzel kapcsolatban írsz (pár napra visszamenni dolgozni). Én nagyon utánajártam ennek a dolognak, mert készültem erre a lépésre.
Szóval, mindenki csak egyféle juttatást vehet igénybe, vagy gyedet, vagy gyest, vagy táppénzt. Én most a táppénzt választottam, így a gyedet lemondtam, és Gréti után a gyest Peti igénylete meg (persze júli 21-e óta még egy fillért sem láttunk, mert minden héten más és más szerv kéri be ugyanazokat az adatokat, de folyamatban van, és majd egyszerre szakad ránk a bank

).
A táppénz igényléséhez 1 napot sem kellett visszamennem dolgozni, sem valóságosan, sem papíron.
A táppénzem alapja a Grétinél számított TGYÁS alapja (vagyis a születését megelőző év átlagkeresete), szóval az összege is ugyanaz. A táppénz első 15 napja betegszabadság, amit egy az egyben a munkáltató fizet (nem kis megelégedésemre

Lúdas Matyi effektus), utána a táppénz teljes összegét a MEP fizeti, viszont ő ennek az 1/3-át behajtja a munkáltatón (az én munkahelyemnem kifizetőhely, de ha kifizetőhely lenne, akkor meg pont fordítva történne, azaz a táppénz teljes összegét a munkáltató fizetné és a 2/3-át hajtaná be a MEP-en).
Így, hogy nem mentem vissza a második gyerek előtt dolgozni 180 napot, a TGYÁS-t már nem a fizetésemből fogják számolni, hanem a minimálbér kétszereséből, azaz ugyanannyi lesz, mint a gyed.
Szóval ezért szoktak visszamenni dolgozni, hogy a tgyás-nak újra a fizetés legyen az alapja, de ez csak akkor él, ha megvan a 180 nap, ebbe beleszámítanak a közben kivett szabadságnapok az esetleges 15 nap betegszabi.
Szóval Votiv, ha alkalmazott voltál és a tgyás-od magasabb volt, mint most a gyeded, akkor már holnaptól érdemes lenne elmenned táppénzre, apu meg megigényelné Isti után a gyest. (a gyest addig kapnátok, míg ketteske meg nem születik)