A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Szia Balus!
Én két lányt szültem nála, az utóbbit 2006 márc. 28.-án. Az akkori tarifája 6000Ft volt. Más ekkor már rég 8-10.000-t kért. Mit hallottál ami elkeserített? Különben egy szuper doki, csak dicsérni tudom.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia veronikusz "002-ben én is szültem nála s teljesen normális szuper dokinak tünt :tegnap felhívtam hogy ismét itt lennék a 9 hétben ,és gondoltam megy minden a régiben s közölte hogy csak a magánrendelésén tud fogadni az istenhegyi Klinikán....Lehet hogy ez csak kamu? Én szeretném visszakapni a rendes normális Mészárost aki 4 évvel ezelött volt...
balus

Veronikusz....bocs....
balus

Sziasztok!

hogy tudok nagy képet feltenni a hozzászólásomba?

köszi,durca

Kép

Kép
durca

Sajnos el kell keserítenem, de röviddel azelőtt hogy jött a nagyobbik lányom (2004), alakíthatta ki a magánrendelőjét és azóta csak így vállal kismamát. Addig én is mindig csak a Kútvölgyibe jártam hozzá (tablettáért, rákszű), de gondolom igyekszik mindenki mást is ott fogadni (ha lehet). Lehet hogy rosszul tudom, de talán csak egy Kútvölgyis doki van aki magánrendelés nélkül vállal kismamákat. De a lányok majd kijavítanak ha rosszul tudom. Sajnálom :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Köszönöm szépen,azt hiszem belenyugszom...
balus

Elnézést hogy most a csapból is én folyok!

Durca!
Én Microsoft Office Picture Manager-ben behozom a kívánt képet és a "KÉP" menü alatt van egy olyan hogy "átméretezés". Ott úgy csinálom, hogy 600képpont alatti legyen. Majd elmentem. Remélem sikerült segítenem!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Azt még esetleg megmondanád Veronikusz hogy mennyi a magánrendelésén a tarifa????
balus

Sziasztok!!!!

Balus, a tarifa jelenleg annyi amennyit Veronikusz írt 6000 ft UH-gal együtt, egy jól felszerelt klinikán. A legtöbb doki már veri a 10000 és még ebben az UH sincs mindig benne.
Az én véleményem nem mérvadó, mert teljes mértékben megértem a dokikat, én akkor is fizettem amikor még a kórházba jártam hozzá, mert így tartottam korrektnek. Én nem tudom hány kismamája lehet egydokinak egyszerre, mondjuk havi 10 szüléssel, ami szerintem normális, lehet úgy egy időben 60-70, ezt megszorozva 10 dokival legyen csak 600 kismama havonta, a többinőgyógyászati beteget ne is említsük. Ezt nem lehet kórházi berkekben ellátni, szerintem. Majd minden doki magánrendelésen látja el a betegeit, kismamáit. Gondolom ehhez az is hozzájárul, hogy a kórházak egyre csoróbbak, amiről nem mi tehetünk, de el kell fogadnunk, hogy nagy kakiban úszkál a rendszer és erre futtya.
Tinnyei volt, aki emiatt elöszőr másik dokit keresett, akiről aztán szintén kiderült, hogy terhesgondozást csak magánban vállal.
És még mindig nagyon korrekt a Mészáros, tehát a terhesgondozást ugyanolyan alaposan végzi, mint annak idején.

Réka
Vendég

Cinicini ,nem is képzeled mekkora örömet szereztél nekem ezzel a hírrel.!!!!!már majdnem kerestem egy másik orvost,de valahogy nem vitt rá a lelkem...imádom a Mészi dokit,baromira meg voltam vele elégedve,és most szépen visszakúszok hozzá,és szégyenlem magam mert majdnem megcsaltam....köszi lányok a segítséget,és mindenkinek szép napot!
balus

Én elárulom, hogy 3 é fél évvel ezelött, amikor az elsőt vártam egy Uzsokis doki megánrendelésére jártam. Lakótelepi magánrendelő 7000 forint és UH nuku. Uh-ra a kórházba kellett járni, amit azóta állítólag felújítottak, de akkor még elég lepra volt. a megánrendelésen volt, hogy majd 3 órát ültem, pedig időpontra mentem, majd a külön UH miatt újabb 2 és felet a kórházban. Majd 12 hetes vizsgálaton, amikor meg sem ismert, nem találta a gyereket, majd fél óra turkászás után közölte, hogy hát van itt valami, de sokkal kisebb, mint kéne. Ez szombat de. volt, ezekután hétfőre hívott be a kórházba UH-ra. Bőgtem, mint a záporeső, nem kell itt mondanom senkinek mit jelent a bűvös 12. hét. A végén a János kórházba könyörögtük be megunkat, mert hétfőig nem bírtam volna ki abban a bizonytalanságban. persze minden rendben volt, megnyugodtam, de azért bementem hétfőn az uzsokiba is. Majd 15 hetesen elkezdett fájni a hasam, csak feküdni volt jó a doki nem adott mobil a magánrendelésen hetente egyszer volt a kórházban szintén nem tudtam elérni. a harmadik napo amikor már kicsit jobban voltam a hozzánk legközelebbi rendelőbe mentem, na ez volt a kÚtvölgyi. Találomra estem be az éppen akkor rendelő Mészároshoz, 3 perc után már nem volt kérdés, hogy kinél fogok szülni. És ezt azóta is tartom.

Balus, örülök, hogy segíthettem, bár annyira nem volt nehéz meggyőzni :D

Réka
Vendég

Sziasztok,

Veronika,
Édesek a lányok!!!

Mészáros doki tényleg nagyon jó, de iszonyatos sok kismamája van. Legalábbis amikor még én is kismama voltam, szinte sort álltak hozzá. Én egyébként a Kútvölgyi rendelőintézetébe jártam (igaz nem hozzá) és én egyáltalán nem fizetem az orvosomnak, csak a szülés után. Ja és minden vizsgálatot, tök korrekt módon megcsináltatot, ha kérdésem volt, akkor szépen elmondott mindent. havonta 1x mentem hozzá, de volt, hogy 2x. UH-ot a kórházban csináltuk.

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Szasztok Mamik!

Dorka!

Mennyit híztál, amiért baltázás jár? Én eddig 19 kg-ot, épp most értem el a bűvös 80-at. :cry: Köszi a fehérrépa, zeller tippet, kipróbálom! ( Remélem a zeller csak a férfiakra van hatással, ellenkező esetben....... :wink: )

Marcsi!

Bájos kismama vagyok???? A 80 kilómmal??? Köszönöm Neked, esküszöm ezekért a mondatokért érdemes élni!!!!!
Az utóbbi napokban a keményedéssel egyidőben szoktam némi
fájdalmat érezni. Aztán olyan is előfordul, hogy pár pillanatig érzem a fájdalmat, de nincs keményedés. Veled minden rendben?
A paradicsomot kihagyom, mert rettentően ég tőle a gyomrom, de csak amióta babát várok.

Balus!

Üdv a csapatban!

Ildi
ildi35

Balus!
Isten hozott köztünk. :D

Vica!
Köszi. :lol:

Hízás téma:
én is 19-et ill. kb. 23-at híztam a terhesség alatt. Az első után 5 a 2. után is kb 5 kg maradt rajtam. Egy biztos: szoptatás alatt nem lehet fogyni pusztán a szoptatástól. (de lahat hogy én vagyok ilyen alkat).

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Balus,

üdv a Babaneten! :)

Látom, már meggyőztek, de azért megzavarlak kicsit... :)

Én Molvarec dokinál szültem 2 hónapja, ő fogad kismamákat a kórházban, nincs magánrendelője, se fix tarifája. Ha adsz neki, elfogadja a borítékot, ha nem adsz neki, úgy is 100%ig odafigyel rád. Nagyon (talán túlságosan?) alapos, észben tartja az összes kismamája összes kórtörténetét, ezzel fekszik ezzel kel. A Mészivel nem nagyon bírják egymást, no de ez a mi szempontunkból tökmindegy. :lol: Egyszüval az én veszélyeztetett terhességemet szuperül végigvitte, egy percig sem ingott meg a bizalmam. Egy hibája van, nem ad mobilszámot. De ha szülésznőt fogadsz, úgyis vele konzultálsz.

Durca, le kell kicsinyíteni a fotókat, csak akor tudod feltenni, ha max 600x600as.

Panni nyugodtan alszik, ISTENI :D

szép napot Nektek, Hurcia jön jövő héttől újra!
Jube

Kép

Kép
jube

Helló Lányok!

Balus!
Én június végén szültem Mészinél,és nagyon meg voltam vele elégedve.
Szerintem nem fogsz csalódni most sem Benne! Sok sikert,és gratulálok!

Lányok!
Gyönyörűek a babák! Olyan jó nézegetni Őket! Én is tennék fel,csak nem tudom átméretezni a képeket,de azért igyekszem megoldani.

Kismamáknak megy a drukk,úgy rohan az idő!

Dóri!
Nem tudom megnyitni napok óta a freemait, pedig szeretnék Neked írni. Majd próbálkozom még,addig is puszi!

Sziasztok!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Kép

Itt egy Panni! :D

Kép

Kép
jube

Helló Lányok!

Vica,
beletrafáltál! Tényleg Hegedűs a dokim, úgy látszik mindenkivel eljátssza ezt a műsort. De ki az, aki 8-10 kg-ot hízik (na jó, Marcsi kivétel!)? Egyébként milyen volt szülni nála, mert az előzőt másnál szültem. Remélem, normális és nyugis, mert a másik doki eléggé parázott, amikor kb. 10 óra vajúdás után bejött és meglátott, közölte, hogy "ez a gyerek nem fog átjönni" :shock: Na köszi, ez sokat segített,meg is állt minden.

Marcsi,
hátha legközelebb találkozunk, mert kedden megyek még az utolsó laborra + UH, úgyhogy fogok üldögélni a folyosón eleget, ill. gondolom csütörtökön kell mennem megint ctg-re.

Ildi,
most tartok 15 kg körül... :oops: ami tudom, nem kevés az óriási méreteim mellett (158 cm), de az előzővel is ennyit híztam, és 7 hónap múlva - mire újra terhes lettem - már csak 2,5-3 kg maradt rajtam. Őszintén szólva ezért is nem vagyok annyira kétségbe esve, mert 2 gyerek mellett úgysem lesz időm sem enni, sem semmi másra.
De azért úgy tervezem, hogy napi 20 percet kérek magamnak, amig Apa babázik majd, és én addig gyorsan tornázom. Kristóffal még könnyű volt, amikor aludt, ezt elintéztem gyorsan, mert annyira hiányzott ez a fajta mozgás, hogy én már 3 héttel szülés után tornáztam. Egyszerűen elvonási tüneteim voltak... Most is alig várom, de meglátjuk, hogy megy majd. Gondolom, Veronikusznak lenne ehhez hozzászólása, hogy majd meglátom:lol:

Pocakosok, kitartás, már tényleg nincs sok hátra! Főleg Marcsinak :lol:

A babák meg gyönyörűek, tegyetk még fel ilyen apróságokat. Olyan édesek.

Na megyek, mert Kristóf szétszedi a lakást :roll:
Sziasztok, szép napot,
Dorka
dorka77

Sziasztok Lányok!

Dorka!

Kedden megyek én is CTG-re, már korán reggel ott leszek (7 körül), úgyhogy biztos összefutunk, rövid vörös hajamról felismerhető leszek. A jelenlegi 80 kilómhoz én is 162 cm mély vagyok, úgyhogy elég épületes látványt nyújthatok. Igazából nem aggódom, mert biztosra veszem, hogy lefogom adni. Ha meg mégis elkettyenek egy kicsit a súlyom miatt, akkor egyszerűen gúnyt űzök magamból, jót vigyorgok magamon és kész. A humor annyi mindenen átsegít.

Jube!

Panni egyszerűen gyönyörű! Gratula!

Marcsi!

Remélem minden rendben veletek!

Ildi
ildi35

Dorka!
Lehet hogy te szerencsésebb leszel/vagy, de nekem minden este 8-kor jön haza a férjem (3-4-5-kor megy el, vagy még előbb). Ilyenkor én már annak is örülök, ha még 10 előtt be tudok kerülni a fürdőszobába. A tornát én most hanyagolom míg szoptatok. :D Lehet kicsit lusta is vagyok. :wink: :roll: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Üdv Balus!

Pocakosok, Nektek bekavart ez a hidegfront? Nekem jót tett, teljesen lement a bokámról a vízesedés. Én úgy érzem, hogy nekem a melegfront lesz a vég....

Ildi, hogy vagy? Én semmilyen fájdalmat nem érzek, amikor keményedik, csak egy kicsit kellemetlen, de nem mondhatom, hogy fáj, kivéve amikor babuci a lábait próbálja behelyezni a bordáim közé :roll: Már Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a kis manónk.

Csajok szerintetek az természetes, hogy egyáltalán nem félek a szüléstől? Vajon ez azért van, mert ez lesz az első és még nem tudom mi vár rám?

Dorka! Én is megyek kedden megint CTG-re, nekem hetente kétszer kell járnom. De mindig hétre megyünk, hogy a nagy dugókat elkerüljük.

Jube! Panni meseszép, igazi hölgyemény :wink:
marcsim

Marcsi!

Hála az égnek rólam is teljesen eltűnt a víz. Én kifejezetten jól érzem magam ebben az időben.

Szerintem nincs abban semmi különös, hogy nem félsz a szüléstől. De mitől is félnél? Persze biztosan hallottál különböző sztorikat a szülésről, de ettől függetlenül, két egyforma szülés nem létezik, úgyhogy a Tiéd is biztosan egyedi és fantasztikus lesz. És természetesen minden menni fog, mint a karikakacsapás!!!
(Most magamat nyugtatgatom, mert én továbbra is parázom, csak azt nem tudom mitől, hiszen az elsőről nincs semmilyen rossz emlékem)

Tegnap este gondoltam Rád, mivel telihold volt és állítólag ez is ráhatással van a szülés megindulására.

Ildi
ildi35

Sziasztok!

Azért a fizetős dolog természetességét vitatnám. Egy orvos ismerősöm mondta a múltkor, ismerve jó sok osztályt: " azt gondolod, ha fizetsz, jobb ellátást kapsz???" Én sem fizettem végig, csak utólag, de nem kaptam rosszabb ellátást. Gyerekek, ezt a hálapénz dolgot, mi betegek csináljuk!!! Miért? Én sem kapok külön borítékokat, hoyg tanítom a kölköket! És ez így van jól. Neki ez a munkája, erre sküdött fel, ....
Az eg ymásik kérdés, hoyg kevés a fizujuk, de ez ne a mi gondunk legyen, mert a miénk is kevés!
Bocsi, a durvaságért, nem cinicini ellen írtam!
Tünde

mtunde

Ja még egy kis puffogás.
régebben 2x ennyi gyerek született, mégis magánredelők nélkül tökéletes ellátást kpahatott a kismama...
el vagyunk kapatva...
Én is :) !!!

mtunde

Szia Balus,
Üdv itt Nálunk!!!

Jube,
nagyon édi Panni! :D

Dorka,
A terhesgondozás alatt és a szülés idején is nagyon jó fej volt!!!! A férjemmel ott poénkodtak. Én választottam szülésznőt (Várnai Gabikát, aki nagyon sokat segített és Őt is imádom), de egyébként a Hegedűssel is nagyon megvoltam elégedve. Igaz, hogy az ucsó pillanatban érkezett ( ez nem az Ő hibája, későn szóltak Neki), mert nagyon nehezen tágultam az elején, aztán 4-ről 5 ujjnyira meg szinte félóra alatt. Úgyhogy szaladtak, hogy hívják telefonon. Ha adhatok egy tanácsot, a szülés alatt figyelj, hogy mikor mondja, hogy vedd a levegőt. (tudom ilyenkor már nagyon nehéz koncentrálni) Ha együtt tudtok működni akkor nagyon gyorsan meglesz a baba. Onnantól számítva, hogy megérkezett a doki, Réka 7 perc múlva megszületett. Ja és még egy pozitív dolog, hogy amikor bent volt a kórházban mindig bejött megnézni, hogy mi van velünk illetve a 6 hetes kontrollon, meg is nézte Rékát!!! Én nem csalódtam benne!!!

Lányok,
Olyan sza.. idő van! Semmihez sincs kedvem. RÉka eddig sírt, most sikerült elaltatnom. Hétfőn megyünk a 4 hónapos oltásra.

És itt van néhány kép Rékáról
Kép Durci vagyok Kép Jó kedvem van! Kép Mi ez a sapi?

vica10

Tünde,

Benének nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!! Helyettünk is húzd meg a fülikéjét!!! :lol: :lol:

Vica és Réka

vica10

Sziasztok!!

Balus!Üdv itt nálunk!

annyit írtok, nem győzöm olvasni!!

A lányok gyönyörűek. Benét Isten éltesse sokáig!!

Kiscsillag üzeni, köszöni a jó kivánságokat, nagyon jól sik neki, hogy gondoltok rá, a finiselőknek nasgyon drukkol, Marcsi felől külön érdeklődött, és kéri, hogy kedden drukoljatok neki!

Mi bírjuk ezt az időt!! Luca tündér!

Hálapénzről annyit, lásson el úgyis, ha nem kap pénzt. Aztán , ha én elégedet vagyok vele, majd adok neki, amennyit tudok/gondolok, szívből, mert úgy gondolom, megérdemli.

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Dóri! Köszönjük! És millió puszi Kiscsillagnak! :wink:

Tünde teljesen igazad van!

Vica! Rékababa nagyon tüneményes! Ennyi jó kiscsajt, azthiszem Kolosnak jó dolga lesz, ha ilyen a felhozatal :lol:

Benének nagyon sok boldogságot!!!!!

Ildi! Valóban hatással volt ránk a telihold....de nem úgy...nem tudtam aludni, úgy besütött az ablakon :(
marcsim

Marcsi, Ildi,
nem biztos, hogy találkozunk kedden, mert én laborral kezdek és utána rohanok majd át UH-ra, úgyhogy szerintem igencsak sokára leszek ott. A rendelést a doki fél 9 előtt nem nagyon szokta elkezdeni, úgyhogy muszáj várnom :cry:

Tünde,
boldog szülinapot Benének! Olyan iszonyú gyorsan elment ez az év nem? Én legalábbis ezt éreztem Kristóffal.

Vica,
először is Réka tüneményes. És azok a szemek... majd hajthatod mellőle a pasikat.
Köszi az infót a dokiról, remélem, minden rendben lesz. Nekem is van szülésznőm, úgyhogy - én úgy gondolom, ő a lényeg - remélhetőleg gyorsabb lesz a lefutás, de oldott hangulatban biztos jobb lesz.

Kiscsillagnak én is üzenném, hogy szorítok!!!! :D

Veronikusz,
háááát, gondoltam, hogy Te reálisabban látod már a dolgokat, én még reménykedem. Az én férjem szerencsére sokat fog itthon dolgozni, úgyhogy majd meglátjuk :lol:

Sziasztok, megyek egy kicsit sziesztázni, meg teregetni..., amig Kristóf is ezt teszi.
Dorka
dorka77

Sziasztok Lányok!

Gyönyörűek a babák! Csak, hogy ne maradjak le, én is teszek föl az én Pannimról. ;)

Boldog Szülinapot Bene! :D

Tünde, tök igazad van a hálapénzzel kapcsolatosan.

Kép egy nagy vigyor
Kép Huncut Panni [/img]

Szép napot mindenkinek ezen a borús pénteken!

Orsi

KépKép
osori

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:59-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:59-kor.
Vendég

Orsi,
nagyon aranyos Panni, láttom neki is sok haja van!!!!! :D

Eszti,
Már múltkor is akartam írni, hogy ha nem sikerül a képeket átméretezni, akkor küld át Nekem és megpróbálom felrakkni. Te is büszkélkedj a gyerköceiddel!! Az e-mail címem: takacse81@freemail.hu.

Na most viszont mennem kell...

Vica

vica10

Lányok!

Én még ennyi jól sikerült gyereket nem láttam!!! Tündériek!!! Ilyen látvány után, még inkább szeretném már én is a karomban tartani a lánykámat.

Ez a hálapénz dolog jó téma. Véleményem szerint hasonló a bölcsis témához, hiszen mindenki saját megítélése alapján ad, nem ad, ennyit vagy annyit, minden rendelésen vagy csak a végén, stb.
Már többször említettem, hogy 14 évvel ezelőtt szültem először, éppen ezért érdekelt, hogy manapság miként működik a dolog anyagi része. Érdeklődtem kismamáknál és bizony többféle verziót hallottam, ezért úgy döntöttem: kínos, nem kínos én bizony rékérdezek az orvosomra, hogy konkrétan mennyi lesz a vége. Először poénosan azt mondta, hogy magyarországon a TB finanszírozza a szülést. Erre én azt feleltem, hogy ezzel tisztában vagyok, de nem ez volt a kérdés, akkor mondta, hogy nincs fix ár. Először is: amennyire én megvagyok elégedve - ha megvagyok egyltalán -, másodszor: Ő senkinek nem akar a pénztárcájában turkálni, azt csak is én dönthetem el, hogy mekkora az az összeg amit erre a célra áldozni tudok vagy szeretnék. Számomra ez a hozzáállás nagyon korrekt és szimpatikus.

Ildi
ildi35

Vica, köszi a bókot :) tényleg ő is egy hajasbaba, mindig meg is jegyzik mindenhol, hogy "mekkora haja van". Pedig szerintem egyáltalán nem nagy kuriózum, ahogy elnézem, az összes fórumos babának jó nagy haja van.

Ildi, nekem is volt egy ilyen beszélgetésem egy dokival és a válasz is hasonló volt. Egyébként olyan orvosról is tudok, aki már az elején kerek perec megmondja a pácienseinek, hogy nála mennyi a szülés (TB ide vagy oda).
Én mondjuk eleve nem szeretem ezt a borítékolós megoldást és balbéla is vagyok hozzá.

Orsi

KépKép
osori

Sziasztok!!!
Pont emiatt írtam, hogy az én véleményem nem mérvadó. az tény, hogy sokszor maguk a betegek rontják el az orvosokat, főleg szegény kis öregek, akik már egy receptfelírásért is nyomják a pénzt a dokinak. Viszont ameddig nincs pénze az egészségügynek, addig sajna marad a boriték, vagy lesz ami most van, hogy a dokik berágnak és nem hajlandóak ügyelni, vagy elhúznak külföldre. És mindezt tök jogosan teszik. Most is mi van Miskolcon?? Rendkivüli állapotot hirdetet az igazgató, hogy legyen doki, aki ellátja a beteg gyerekeket. Ez már a vicc kategória, bár nem éáppen vidám.

Réka
Vendég

Sziasztok lányok!

BENÉNEK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!

Nagyon édi minden kisbaba,én még nem tudtam képet felrakni édes kis Mandulkámról,de ez már nem szokatlan tőlem.

Árva vagyok,amióta oviba jár a lányom! :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Olyan kis édi,imád járni oviba,már ott is alszik,de mikor érte megyek,olyan kis picinek látom,olyan kis magára hagyottnak,pedig tudom,hogy nem így van,meg hogy neki is jó,hogy közösségbe járhat. Meg az is jó,hogy még jóval a kistesó születése előtt ovis lett,így nem lesz külön gond a beszoktatással,mikor a ketteske megérkezik,ugyanis Mandula akkor tölti a 3.életévét..Akkor biztos nem szoktatnám be,nem tudnám, jövő szeptemberig pedig csak állandóan háttérbe szorulna a kicsi miatt..jaj,szóval szomorú vagyok egy kicsit lányok,nem magamat sajnálom,hanem őt.EZ EGY NAGY BAROMSÁG,tudom,hisz pár nappal előbb fejtettem ki a véleményemet erről az egészről..
Lehet,hogy azért is van,mert képzeljétek szerdán este megcsípte egy szúnyog a szeme alatt és reggelre semmit nem látott a gyerek.fel van dagadva,és egy csíkon kandikál kifelé..olyan kis szomorúan néz ki,mintha megvertük volna.. és anniyra sajnálom..
No, meg biztos a terhesség is nagoyn érzékennyé tesz,meg úgy minden bajom van..
bocsánat lányok,hogy így kiborultam,de jelen pillanatban épp nem látok a könnyeimtől,úgy érzem ki kell bőgjem magam, mert muszáj.
Szóval szarul érzem magam lelkileg,amiben sok minden közrejátszik,valahogy bizonytalanná váltam a férjemet, a terhességemet illetően..egy merő káosz az egész,és rettegek attól,hogy a lányom issza meg a levét,amit meg nem bírnék elviselni..
Gondoltam már pszichológusra,hátha segít..
na,megyek,mielőtt szétsírom az agyamat,egy kis házimunka feledtet..

üdv,durca

Kép

Kép
durca

Durca! Sírd ki magad!!!!!
Olyan jó lenne, ha tudnék segíteni, vagy utat mutatni, de nem ismerlek, és így felelőtlenség lenne bármit is mondanom, hogy mit csinálj, vagy mit ne csinálj.
Az írásaid alapján egyvalami biztos számomra, hogy egy nagyon erős és okos nő vagy és tudni fogod, hogy hogyan oldd meg!!!!

Már megszült anyukáktól kérdezném, hogy mennyi ideig tartanak bent átlagban minket a kórházban szülés után, 4-5 nap?
Valamint ki ott a csecsemősorvos, hogy hívják, vagy több is van?
marcsim

Sziasztok Lányok,
Elsőzör is, Benedeknek BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D Tünde, a továbbiakhoz is minden jót, kitartást, egészséget és boldogságot nektek!

Durca, ahogy Marcsi is mondta, felelőtlenség lenne így, ismeretlenül bármit is tanácsolni, de talán segít, talán nem - én is gyakran kétségbe tudok esni. A legszebb az egészben, hogy a környezetem meg nyomaszt azzal, hogy "ugyan már, ezek a legszebb hónapok az életedben, röpködnöd kellene", pedig legtöbbször csak a falhoz kenném magam, annyira elegem van mindenből. El sem kezdem sorolni, anyósom hogy áll hozzá a témához... :evil: Vagyunk itt egy páran, és sírj csak nyugodtan. Aztán meg majd elmegyünk együtt szülőszobát látogatni, hm? :wink:

Nem leszek népszerű a véleményemért, de nem is azért osztom meg veletek. Viszont úgy érzem, hogy a téma itt hever, nekem pedig gondolataim vannak. Ti meg meghallgattok mindenkit... :oops: Igen, igazatok van abban, hogy az ember rengeteg pénzt fizet ilyen-olyan járulékok formájában az államnak, amelyet azért lássuk be, nem egy az egyben forgatnak vissza az egészségügybe. Na de nem is erre akarok kitérni. A hálapénz az én véleményem szerint is egyfajta köszönet, őszintén megmondom, hogy így a legegyszerűbb kifejezni a tiszteletedet az orvos fáradozásaiért. Vannak barátaim külföldön. Nos, a TB elvileg azt fedezi, hogy igen, elmész terhesgondozásra, esetleg nem kapsz semmilyen plusz figyelmet, és majd megszülsz annál az orvosnál, aki épp ügyeletes. De az már mégiscsak "extra", hogy behívják a dokit éjjel-nappal, a gyermeke szülinapi zsúrjáról, akármi, mert szül a kismamája. Ha bejön, akkor megérdemli. Akármennyire is szokták fújni, hogy ez a kötelessége. NEM AZ!!! Egy orvosnak is van munkaideje, bármennyire is gyógyításra esküdött fel. Ingyen meg én sem ügyelnék. Azok az orvosok ott annak idején értem nagyon sokat megtettek, valószínűleg nem a gyerekekkel akarnak kitolni, amikor nem veszik fel az ügyeletet.

Bocsánatot kérek így utólag a kirohanásomért, de van a nagyon közeli hozzátartozóim között orvos... sokat hallok és látok. Köszi, hogy meghallgattatok. :)
vbea

Na most aztán már biztos sznob majomnak fogok tűnni, pedig higgyétek el, nem akarok... :idea:
Az egyik barátnőm Kanadában él, a másik Skóciában. Nos, ők meresztgetik a szemüket azon, hogy nekünk milyen "jó" dolgunk van. Ott is megszületik a baba, figyelnek, nem mennek el senki mellett, de senkinek nincs ORVOSA. Az az orvosa, aki épp a kórházban van, és ez mindenkinek teljesen természetes.

Nyilván biztonságban érzem magam így, de azért felfogom, hogy nem ez a természetes. Külön köszönet jár mindannyiunk dokijának, aki lelkiismeretesen kitart mellettünk!!!
vbea

Sziasztok!
Ha Bene felkelt, jól meghuzigálom a fülét :)

Hálapénzről asszem hasonlókat gondolunk. Ildi, ki is a dokid, aki ilyen korrekt. Volt? Én egyébként végül nem mertem rákérdezni, mennyit kér, de a kórházba hívott mindig (Hegedűs is ott gondoz, így már tuti 2 fő Molvarecz-cel) és alkalom sem adódott rá.

Durca! Nagoyn megértelek, hiszen az ovi elkezdése egy iszonyatosan nagy leválás, és persze hoyg őt és magadat is sajnálod. Az viszont jó dolog, hoyg ő jól viseli (barátnőim tapasztalata alapján a 2.-3. héten majd nem akar menni, de akkor légy erős! bocs a tanácsért), és biztos lassan te is megnyugszol. Ráadásul ugye fiatalabb is, stb....

Sírd ki amagd. Ez a pocaklakónak is jobb lesz, mintha nyeled a könnyeidet...
Szép lassan hozzászoktok ehhez, és biztos úgy alakul a kapcsolatotok, hogy abban is nagyon jól fogjátok érezni magatokat mindketten. Tudom, hoyg baromság, de legalább tudsz most a picivel is törődni pár órát naponta.

Marcsim: sima szülés 4 nap, császár 5 nap. Kivéve, ha az orvos másképp nem rendeli (hallottam már 3-7 napról, de az ritka)
2 gyerekdoki van: Pétsch doki és Balogh doktornő, mindketten nagyon aranyosak. Minden nap bejönnek, megnézik a babákat, és előtted csinálják a szobában, kivéve uccsú nap, mert akkor kapnak oltást, és nagyvizit van bent a csecsemősszobában.

Ha bent lesz Ágika csecsemősnővér, mondd meg neki, hogy puszilja az 1évvel ezelőtti pacalos, és győz csodás kissrác lett (ők Győzőnek ismerik, mert az az első neve)
Előre is köszi.

Tünde

mtunde

Sziasztok Lányok!

Az előbb írtam egy csomót és elszállt, most már nincs lelkierőm újra írni, szóval majd bepótlom..... :cry:

Tündi!
Benének nagyon sok boldog 1 éves SZÜLETÉSNAPOT kívánunk Zsombival :D

Na puszi, mennem kell majd jövök és újra nekilátok az írásomnak....

Kép
szsombi

Sziasztok!

BEA
Teljesen egyetértek veled hálapénz témában.

Azt hiszem nekem szerencsém van. Azt írtárok, hogy egy orvos lenne aki fogad a kórházban és nem a magánrendelésen? Ha jól értettem. Akkor én pont hozzá járok. Még sohasem voltam a magánrendelQjében, nem hívott oda, csak a kórházba, pedig nem régóta járok hozzá. Az elsQ vizsgálat után pesig megkérdeztem mivel tartozom, azt mondta semmivel. Persze én adtam. Most van amikor adok, van amikor nem. De egyáltalán nem foglalkozik vele. Legalábbis úgy tqnik. Mindig nagyon alapos. Annak még utána kell járjak, hogy mennyit adok majd szülés után, mert fogalmam sincs mennyit szoktak, vagy hogyan mqködik ez az egész. én is béna vagyok az ilyenekben. Mindig olyan cikisnek érzem. Majd áthárítom apukára. :lol:

Marcsi
Mégegyszer köszönöm az Qssejtes segítségedet. Azóta jól utána néztem és eszem ágában sincs levetetni.
gyorgyi33

Tünde!

Az orvosom dr. Tóth Ferenc. Hálát adok az égnek, hogy 3 évvel ezelőtt megismerhettem (akkor volt egy kisebb nőgyógyászati műtétem) Rettentő lelkiismeretes, körültekintő orvosnak ismertem meg, soha nem érzem azt, hogy nincs rám ideje, mivel minden kérdésemre türelmesen válaszol, stb. És még humorérzéke is van! Igaz, hogy mint szülészt még nem ismerem, de bízom benne, hogy ezen a területen sem fogok csalódni.

Ildi
ildi35

Helló Lányok!

Vica!
Köszi,hogy felajánlottad a segítséged képméretezésben,lehet,hogy élni fogok a lehetőséggel,bár majd még próbálkozom.

Lányok!!!!!!!!!!!!
Egyenlőre be kell érnetek pár képpel a Hp fotóalbumban ,Rebeka &testvérei címszó alatt. Egyenlőre ennyire volt időm. Igaz nem a legfrisebbek, azok még nincsenek feltöltve.

Tünde!
Benének nagyon sok szeretettel BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánok!

Jube!!
Nagyon aranyos Panna,látom Ő is egy kis hajasbaba!!!

Puszi mindenkinek!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok,
újra itt vagyok, túl megint egy jó kis lázas betegségen.Mindkét gyerek lázas volt napig.Ma volt az első láztalan napunk.

Veronikusz, köszi, hogy érdeklődtél felőlünk.Nálatok mi a helyzet?Tejci? Hogy bírod a két picivel? Nem diliztél még be? Én már eléggé dilis vagyok és zombi is.

Durca, fel a fejjel, az természetes amit érzel.Én például nem akartam a nagyobbik gyereket kitenni a babakocsijából, mert az azövé, majd megszakadt a szívem érte, hogy szegény elveszíti a helyét.Aztán amikor megszületett a pici, azt éreztem, hogy neki is azok a jogai vannak ,mint Áronnak és természetes volt, hogy az övé lett a babakocsi és Ároné a fellépő. Ez csak egy példa, szerintem picit hasonlót éreztem, mint most te az óvodában lévő gyereked miatt, akit sajnálsz. Mi van veled és a mi kis dokinkkal?

Kiscsillag, te éppen hol tartassz?

Tünde veletek mi a helyzet?

Jó éjt mindenkinek.Andi
andry

Ildi, ezek szerint a nem magánrendelős dokik száma 3, és ha Györgyié nem Hgedűs, Molvarecz vagy Tóth, akkor 4 :)
Nem is olyan rossz arány. Hegedűs amúgy szerintem is szimpi doki....
Andi! sziasztok, végre itt. Kár, hoyg betegek voltatok. A betegségen kívül hoyg bírod a 2 gyereket?
Képzeljétek, elkezdődik szeptember 21-én a suli, havi 2-3 nap, reggeltől estig. Egy barátnőmmel megyek, az ő kislánya is itt lesz nálunk, és addig bébiszitter vigyáz ráuk. Nem tudom, hoyg fogja bírni egész nap.... :roll:
Tünde

mtunde

Kedves, kedves lányok!
Először is hadd köszönjem meg nektek azt a sok segítséget, amit az elmúlt hetekben ismeretlenül és tudtotokon kívül nyújtottatok nekem. Egy eléggé lehangoló hatású szülész-látogatás után véletlenül (véletlenül??) keveredtem erre az oldalra és bár először tartózkodóan, később egyre nagyobb lelkesedéssel vetettem rá magam a hozzászólásaitokra. Nemcsak sokat okosodtam belőlük minden téren(érint például a hisztikorszakos kétéves, a bölcsi/óvoda, a második babavárás és egyéb témáitok is), de gyakran találtam megnyugvásra is itt(pl. ha másoknak is ugyanakkor fáj a pocakja, amikor nekem, csak front lehet a ludas, nem velem van a baj). Szóval még egyszer nagyon köszönök mindent és a LEGESLEGJOBB KÍVÁNSÁGAIM MINDENKINEK!
Végül hozzáfűzném a kérdésemet, amiből az elején említett elkeseredésem és aggodalmam fakadt: szült már közületek valaki dr.Sándor Gyulánál? Nőgyógyászként ismertem meg és ebben a minőségében nagyon bejött nekem. De szülészként mindenféle ellentmondásosat hallottam róla és hát ő sem cáfolt rá, amikor már félidős terhességem idején császárról és programozott szülésről kezdett ábrándozni. Sírva jöttem haza, a férjem azóta is rá akar beszélni, hogy váltsak. Szóval ha tudtok valami megnyugtatót mondani, vagy ha van tanácsotok, kérlek írjátok meg. Köszi előre is. (Húúú, most látom csak, micsoda regény sikeredett, bocs, legközelebb rövidebb leszek) :oops:
inyianyi

Szia Inyianyi,
Sajnos én nem tudok segíteni neked, de a lányok közül, úgy emlékszem, van olyan, aki jobban ismeri Sándor doktort. :)

Ha már itt vagy köztünk, akkor ne csak olvass minket! :wink:
vbea

Andi!
Örülök, hogy már kezdtek kimászni a lázból. Biztos nem volt egyszerű. Sajnálom szegény lurkókat :cry: Mielőbbi teljes gyógyulást! :)
Majd küldök mail-t neked.

Benét Istenke éltesse sokáig! :lol:

Durca!
Nagyon együtt érzek veled. Ilyen érzelmi elbizonytalanodás nálam is volt. Szerintem ezért is a hormonok okolhatók. El fog múlni. Nagyon pocsék érzés. Kitatás! Meg fogsz nyugodni. Nagyon veled vagyunk. Nem vagy egyedül. Bármikor sírd csak ki a mi "vállunkon" magad. Szívesen meghallgatunk. Talán segít megkönnyebbülni. És jusson eszedbe hogy hamarosan két gyönyörű gyereked lesz! :D Fel a fejjel Anyuci!

Jube!
Gyönyörű kislányod van! :D

Hálapénz téma:
szerintem gusztustalan hogy arra támaszkodva, hogy az ember a születendő gyereke érdekében inkább fizet, pénzt kérnek az orvosok. Úgyis ad az ember, lehetőségeihez mérten. Ahogy Tünde írta: ő se kér pénzt azért mert tanítja a gyerkeket. Félre ne értsen senki. Engem az bosszant, ha valaki megmondja, hogy egy szülés az ennyi meg annyi. Az egy dolog, hogy valaki vállalja hogy maszek rendelésre jár. Elnézést kérek lányok, de én hányni tudnék az orvosoktól. (tisztelet a kivétel) Az én bátyámat úgy megkezelték hogy azóta (20éve) gyógyíthatatlan, rokkant. Most is sík ideg lettem csak attól hogy belegondoltam. :evil: :twisted: Be is fejezem.

szép hétvégét kívánok mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: