A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Juhéééé!
A genetikusnéni azt mondta, hogy semmivel nincs nagyobb esélyem Down-kóros gyereket szülni, mint akármelyik 32 éves nőnek. Szóval 1:686 az esély. Meg se vizsgáltak egyébként, hanem valami másik értéket is megnéztek a 16. hetes vérsavómból (ezeket eddig megtartják? :shock: ). Vissza kellett mennünk másfél óra múlva, mikor már megvolt az eredmény. És az meg tökéletes volt, úgyhogy azt mondta a nőci, hogy mivel az UH-k, meg ez is jók, nem javasolja a kromoszómavizsgálatot, mert annak 1-2 % a vetélési kockázata, ami nagyobb, mint maga a lehetséges probléma valószínűsége. És ráadásul nem is kellett sokat várni, mert még a rendelési idő megkezdése előtt behívtak. 5-10 perc dumálás volt az asszisztenssel (?), aki felvette az adatokat, meg felhívta a laborost stb. és aztán visszamentünk fél kettőre és sitty-sutty megmondta a frankót a dokinő. Kaptam róla papírt is! :lol:
Ezek szerint most épp ott tartok, mint az AFP-vizsgálat előtt is. Csak tudnám, hogy akkor minek paráztatják az embert. :evil: Igaz, hogy mindenki azt mondta, hogy ne izguljak, minden rendben stb., de azért mégse mindenkinek kell menni genetikai tanácsadásra...

Kép
Kép
tinu

Tinu,
aki meg nem jut el genetikai tanácsadásra, az meg attól parázhat,h nem vettek észre vmit...szal, csöbörből vödörbe...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Drága Zsána,
pempörsz füzetet még nem küldték, de rájuk telefonáltam és roppant zordonásan megérdeklőtem a miérteket :mrgreen: elvileg küldik, szólok is rögvest, ha megkapom, de semmiről nem vagyunk lecsúszva, dec. 31.-ig lehet beküldeni a füzetkét. Viszont jó lenne, ha leellenőriznéd, hogy a vonalkódok passzolnak-e, mert a régebbiek állítólag nem mind érvényesek... a honlapon, az akcióknál megtalálod, mi az érvényes :) a többit meg megbeszéljük még :)

Neet,
be vagy te oltva? :mrgreen:

Ancsi,
mit neked az a pár doboz :) hajrá! :)
macskanyu

Votiv: azért jó volt, hogy bekomolyítottál, mert tényleg elgondolkodtam én is rajta, hogy vajh mi lehet a gond Istivel. Én ugyebár nem ismerlek titeket élőből, a fórumról is csak rövid ideje, szóval merőben elméleti a következő eszmefuttatásom. Szóval egyrészt eszembe jutottak a tanulmányaim arról, hogy "csak" elég jó anyának kell lenni, vagyis nem tudunk tökéletesek lenni és nem is kell, viszont ha nehéz temperamentumú a gyerekünk, akkor azzal teszünk a legjobbat neki, ha folyamatosan próbálkozunk rájönni, hogy mivel tudjuk a legjobbat tenni neki. Lehet, hogy nehezen jön össze, de az a lényeg, hogy érezze, te törődsz vele és a gondjával. Persze a nehéz temperamentumos dolgokat főleg csecsemőkre értik, de szerintem itt is megállja a helyét. Szvsz nem hiszek benne, hogy Isti annyira megérezné a kistesót a hasadban, dehát ez az én tudós szkepticizmusom. Abban viszont lehet valami, hogy érdemes azon gondolkozni, vajon nem te (ti) közvetítitek-e felé valahogy ezt az eseményt. De lehet, hogy teljesen más miatt van most feldúlva. Én ha a helyedben lennék, elmennék egy pszichológushoz (persze csak azért, mert én is az vagyok, vagyis bízom a saját szakmámban :lol: ), hogy jól átbeszéljem vele a dolgokat. De látom, te is ezt teszed, csak más típusú szakemberekkel. Ha segít, akkor jó. Mivel én sem természetgyógyász, sem orvos nem vagyok, jóval kevésbé hiszek abban, hogy az étkezésben kellene keresni az okokat, vagy legalábbis az enyhítési lehetőségeket. De nyilván elfogult vagyok.
Na most rohannom kell, de szerintem hirtelen amúgy is ennyit akartam írni.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Üdvözletem küldöm Zalakarosról! 8) 8) 8) Már megint nem volt időm megírni, hogy nem leszek, mert elmegyünk 4 napra egy kicsit lazítani, meg hát a szülinapomat is itt ünnepeljük. (ami holnap lesz :mrgreen: vagy inkább :? nem is tudom, hogy örüljek ennek a harmadik X-nek vagy inkább sírjak). Mindenesetre egy kis wellness szállodás kényeztetés talán feledteti velem, hogy mennyi, főleg, hogy extra mázlisták vagyunk, mert nagyon jó idő van! 8)

Szóval üdv mindenkinek, párom és a fiam épp a kimondhatatlant művelik, úgyhogy gondoltam beköszönök, ha már van itt internet. :)

Legyetek jók, aki beteg gyógyuljon meg és legyenek szép napjaitok!

Majd jövök ha már otthon leszek.

puszi

ruz
ruzicsky

Tinu!
Votiv, legalábbis, ahogy én megismertem, olyan tipus, akit mindenki szeret, senkivel nem veszik össze,amolyan nyuszi természet. Isti meg szerintem ezt használja ki. nem véletlen, hogy a szigorúbb apától jobban fél, mint anyucitól, aki vékonka hangon csak annyit mond: István. :)

Votiv!
lehet, hogy Istike csak próbálgatja, hogy meddig mehet nálad. habár természeteddel ellentétes, de lehet, hogy bizonyos szitukban keményebben kellene fognod, magyarán mérges tekintettel rászólni hangosan.:) valahogy lesd el apájától, hogy ő mivel hat Istvánkára. mióta gyerekem lett, nagyon sok rejtélyes dolgot látok, és lehet, hogy a tudósok kiröhögnének érte, de jó pár dolgot, amikről azt gondoltam eddig, hogy tanulás útján szednek fel, úgy érzem, hogy benne van a génekben. gondolok itt a verekedésre is, hiszen ugyebár Isti se látott senkit a családban verekedni. Lencsinek soha nem mutattam meg hogyan kell könyvet "olvasni", és magától tudja. egy csomó olyan dolog van, amit nem lát otthon és mégis csinálja. sajna nem jegyeztem fel őket, csak mikor megtörténtek, gondolkodóba ejtettek.
és persze lehet, hogy Lindi módszere is segítene. hajadat tépi, tépd vissza, kezedre üt, üsd vissza. és ha fáj valamelyik ütése, hát éreztesd vele, nézz rá szomorúan, mondd, hogy fáj, és fenyítsd meg, hogy kiságyfogság lesz a vége.
ancsipancsi

Macs!

Hogy sikerült a séta?

LÁnyok!

Találkoztam Fülöppel és ez a csaj valami elképesztően cuki :lol: De az anyja nem adta ,hogy hazahozzam és elrontsák az én kölkeim
20170114224602

Jucom,

:mrgreen: séta jó volt, majd igyekezhetek kivenni a fűfoltot a sárga gatyából :mrgreen: Most alszik. És a kocsi überhipergigamegarulez! :lol: Füli élvezi nagyon, főleg, hogy kivettem, így tök jól fel lehet állni mellette és megenni a biztonsági övet..

Szerintem erőst kérdéses, hogy kinek a kölke rontaná el, kiét :mrgreen:
macskanyu

Den,
Én mindig így járok, ha van időpontotm, nem jutok be :) Isten igazából a dolog nem is zavarna annyira, ha utána könnyen kapnál időpontot. Votiv szerencsés volt a jövő hét szerdával, de nekem már csak szept. 18-ra tudtak volna adni. Még szerencse, hogy a tegnapi asszisztens nőci azt mondta, hogy ma visszamehetek hozzá és hivatkozzak arra, hogy tegnapra volt időpontom :) Élni fogok a lehetőséggel és sajnos ismételten pofátlannak kell majd lennem :( de hát erre az időpontra is majdnem 4 hetet vártam!!!

Zuz,
Akkor ezek szerint még nem vagyok elkésve, valamiért azt gondoltam, hogy van előbb is uh.

Rylie,
Taxis sztori egy kicsit durva :( Nekünk szerencsére ennyire negatív tapasztalatunk nem volt. Viszont azért én láttam egy-két jó pasit, de lehet, hogy azok is turisták voltak? :o
4/6-os villamos tapasztalattal egyetértek. Szagok nálam is a halál!

Tinu,
:D Ez tök jó hír!!! :D :D :D A dokik szeretik az embert besz...tni! De látod mindig túlzásba esnek :lol:

Ruz,
Előre is BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D
curse

tessek? Votiv?
moose

Vica :) vannak babák, akik érzékenyek a Lakrtoherbre is ám...

indianyo

mai beszélgetés:

Igi:-Izimizimizimpe!
Anya:-Igen?? Ez komoly???
Igi:-Nem!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Macs!
csak nem hogy te lőtted meg az Espritet?? :D frankó kocsi!

na, pakolást egyelőre feladtam. férjem hozott X dobozt, hogy az elég, és már elfogyott. még a konyhával se vagyok kész :).
ancsipancsi

Megint adódott egy kis időm, írok amíg kis babám engedi :)

Deni,
nagyon kedves vagy, mindig jól esik kedves soraidat olvasni :)
Nem túlzás, melengeti a lelkemet :oops:
Vagy ezek a hormonok hatnak rám ilyen erőteljesen??? :)

Indi,
akkor ketten lendítjük fel a forgalmát, mert nekem is egyre több féle bogyó figyel a dobozban itthon :)
Jelentem Máté baba úgy tűnik nem érzékeny a Laktoherb-re. Nem akarom elkiabálni - kop,kop -, de úgy néz ki tényleg az bántotta az ő pocakját, ami az enyémet is :)

Rylie,
a Te soraidat is eltettem magamnak későbbre, jó lesz majd ezt is elolvasni, ha később mégis szükség lesz rá :) Annyi jó dolgot mondtok :)

Neet,
:)

Barbi,
köszönöm szépen a linket :) Tök sok minden érdekes dolog van fent, majd apránként elolvasgatom, ez most így egyszerre jó sok :)

Votív,
visszakerestem a hsz-det, próbálom követni az eseményeket, de elég hiányosan sikeredik. Most elolvastam és nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Tudom, nem vigasz, de a családban fordult elő hasonló helyzet, és a kis tesó megszületése után jó egy évvel normalizálódott a helyzet. Ugyanígy püfölte az anyukáját a kislány, amikor már a pocakban volt a kistesó, de még nem beszéltek róla, ugyanígy az apukájának fogadott csak szót, amikor már a pocak látható is lett, akkor meg nem foglalkozott anyukája kérésével, hogy ne fejelje le a kis pocaklakót, telibe nyomta egész nap.... Nehéz dió. Nagyon kellett(és mai napig is jobb, ha ezt teszi) figyelnie, hogy mikor, mit csinál a kislány az öcsivel, mert képes lett volna a szemét kinyomni a kis lurkónak, minden játékot kivett a kezéből.
Ezt nem elrettentés képpen írtam, csupán, hogy tudd, nem vagy egyedül ezzel a problémával. És most már elfogadta a kis tesót, most másfél éves a kisebb és úgy látom szereti is őt a nővérke.
Szóval sok-sok drukk és ++++++ Neked, hogy átvészeld ezt az időszakot.
Ha esetleg gondolod, szívesen írok még róluk, vagy válaszolok kérdéseidre priviben, bár kívülről egészen más ezt látni, mint belülről átélni.....

Vica
vica94

Den, először azért sandán nézte a csöpp gyereket, hogy mit keres a kezemben, aztán rájött, hogy nincs veszélyben nálam az elsőbbsége, így megnézte és rohant tovább játszani. :lol:

Zsanci, www.xpress.hu -n nézz körül, ott már 2 hete láttam beharangozni a dvd-t, de készülj fel, hogy fél gyeded rámegy! :wink:

Neet, talán Rylie dobta fel az ötletet, hogy lesz nála kerty-party. :roll: Szeptember közepén talán? :roll:
zanza

Szabad egy kicsit offolni??????

Ma vagyunk két hetesek :):):):)

Így alszom Én :)
Kép

És most pedig küldhetitek rám a mókusokat, de ezt egyszerűen nem bírtam kihagyni :D
Kép

Vica
vica94

Vica :) Ezentúl Neked csak offolni szabad, ha így csinálod! :wink: :D Gratula a hihetetlenül édes Mátédhoz!!! Annyira cuki, ahogy alszik a mérlegen! És nagyon szép a súlya!

Barbi :) Se cukor, se liszt, se hús? Tiszta mázli, hogy nem vagyok hasfájós :lol:

Rylie :) Taxis :shock:

Tinu :) Jaj de jó, hogy minden rendben!! :D :D

Ruz :) Hú, de klassz dolgotok van! :D Jó pihenést és boldog szülinapot előre is holnapra!!

Curse :) Ilyen nehéz már időp.-t kapni a dokihoz?! És legyél csak pofátlan :wink:

Zanza :) Szóval azért lecsekkolt Réka :D Bocs, de sztem Lindi ajánlotta fel a bulit!

Zsan :) Micsoda beszélgetés! :lol: :lol:
denizsa

Sziasztok!

Vica! Mátéd egyre szebb! Hihetetlenül gyönyörű! :) Gratula a súlyához! :)
mkatus

Deni, Votiv
De jó, hogy írtátok a Faludi dokival fixáljam le a szülést :) Bebélyegezte magát a könyvem első oldalára, úgyhogy hivatalosan is ő lesz a dokim szülésnél. Bár egy kicsit aggódok, mert pont okt. 22-től megy szabira és én meg 31-re vagyok kiírva.

Deni,
Hála az égnek ma nemcsak én voltam pofátlan, rajtam kívül még legalább öten voltak a tegnapi időpontosok közül :)
És egyébként tényleg ilyen nehéz időpontot kapni. Három hét múlva kell visszamennem a dokihoz és most gyorsan a vizsgálat után kértem is egyet és képzeld aznap már nem én vagyok az első :o

Vica,
Máté baba zabálnivaló :D
curse

Zanza,
köszi az infót!!!!!! Egész elérzékenyültem!!!!!!!!! :cry: Ezt asszem megveszem...

Manoka,
figyi, a dvd-k, amiket átirtál, azoknak vannak extrái? Interjúk, stb?? Mert ha igen,azt is át tudnád venni? Meg a budapesti koncertet??? Ha igen, az nagyon jó lenne, mondd meg,h hány dvd-t adjak érte... :)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Curse, nem kérdezted meg, hogy csak pihenni fog, vagy el is utazik? és mennyi időre megy el? (de jó neki, most volt majdnem egy hónap szabin :))

Tinu, örülök, hogy semmit sem találtak. iszonyatosan bosszant, amikor kismamákat fölöslegesen paráztatnak :evil: de most eldöntöttem, hogy már nem hagyom magam beijeszteni :)

mindenkinek köszi a hszeket, szégyellem, hogy kiborultam :( most kicsit jobb, bár ma is kaptam a pofámra bőven - de apa is, sőt, nagyapa is (aki a fejére kapott a porolóval)

ma egy újabb okfejtést ismerhettem meg, és sok érdekes dolgot tanultam. pl. hogy a mai gyerekek mentálisan 4-5 évvel járnak a koruk előtt :shock: a pedagógia mai állása szerint pedig már 18 hónapos kortól ajánlott a közösségi szocializáció elkezdése.
és én azt sem hagyhatom figyelmen kívül, hogy a fiam "fele" egy 50 éves ember génállományából van :roll:

a terapeuta szerint Isti agressziója a lekötetlen energiából ered - a tesót már nem csak az antennáival érzi, hanem elvesztette a kapcsolatot az én 3-as csakrámmal (a 3. azaz köldök/Napfonat csakra határozza meg aktivitásunkat, az idegállapotunkat, és felelős a környezetünk felé irányuló viselkedésért is). szóval ez a csatorna már csak a picié, ráadásul én is legyengültem, beteg voltam, biztos ez is rátett, hogy Isti így "elszállt".

bármennyire is szomorú, egyszerűen kevés vagyok már neki, nem tudom már lekötni/szórakoztatni, és kevés az otthoni környezet és a játszótéri legeltetés is. márpedig Isti hihetetlenül eleven gyerek, nagyon közvetlen és barátkozó, szinte minden idegen után szalad, nagyon kell neki a társaság.
a megoldás: muszáj közösségbe vinni, hogy szocializálódjon, tanuljon a kortársaitól, szelídüljön, új benyomások érjék, ingergazdag környezetben fejlődhessen stbstb
különben sajnos szinte elkerülhetetlen, amit Vica írt, hogy a tesót is püfölje majd, és még kezelhetetlenebb legyen.

most azon agyalok, hová vigyem, először legalább heti 1-2 délelőttre. talán úszni is kéne vinni, azt imádta, és jól ki is fáradt :)
félnapos bölcsibe nem vihetem, az apja ellenzi. szerinte csak én akarom lepasszolni a gyereket, miközben semmi másra nincs szüksége Istinek, mint az anyjára :roll: :cry:
próbálna ő csak egy napot eltölteni vele...

votiv 8)
votiv

Recca :) akkor honap fél 2 körül ott leszek a Millenárison a játszótérnél.

Rylie :) 2-es vili Kossuth térig és onnan metró... hmmm? :lol: vigyázz, van még ötletem :lol:

indianyo

Votiv :) igen, ez a közösségszükséglet bizony nagyon érződik Istin! Milyen káér, hgoy ilyen messze lakunk egymástól :( De azért a közeli anyócákkal esetleg csinálhatnátok rendszeres közös programot, mondjuk mint ez a bizonyos játszóház, vagy tücsökzene vagy egyszerűen egyik nap nálatok, másik nap másik gyerek lakásában - ezt most ilyen hevenyészve írom le, de valahogy úgy képzelem, hogy veled együtt de mégis közösségben lenne így Isti - és a rendszeresség is nyilván jó lenne. Körül kéne nézni játszócsoportok után...( Waldorf ovi csak 3 éves kortól van és nincs bölcsi, de előtte szoktak szervezni játszócsoportokat, ahol szülőkkel együtt 1-2 órát vannak együtt és játszanak mindenféle közös dolgot - ilyen nyilván más oviknál is van....)

indianyo

Votiv,
ez tényleg jó ötlet!!! úszás is, meg bölcsi is!!! Remélem találsz vmi jó helyet Istinek, én tudok egy bölcsit Budaörsön, ami állitólag jó, de hát fizetős...
És valóban, lehet,h társaság kell neki, Igi meg pont az ellenkezője, bár neki van társaság, elég neki,h a tesót túl kell élnie... :wink:
És tényleg, B akkor volt igazán agressziv Igivel, mikor szülés után egy hónapig otthon volt ovi helyett, pedig ő aztán tényleg nem egy agressziv fajta, de épp jöttem be a szobába, mikor a két hetes tesó karját próbálta kicsavarni, mert kicsit zavarta,h ott van. Aztán ment vissza oviba, és picit jobb lett minden, bár ugye az is igaz, h akkor napi 6 órát minima nem volt itthon, tehát sokkal kisebb esélye volt bántani őt...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vica: annyira édes a csöpped, hogy muszáj volt megmutatnom a férjemnek is, hogy nézze meg, a miénk is ilyen gyönyörű lesz majd kéthetesen. :lol: Erre mit vett észre a képen? Hogy akkor nekünk is kell vennünk mérleget? Ezek a pasik... 8)

Votiv: azt a csakrás részt nem értem, de egyébiránt nem hangzik hülyeségnek az energiák lekötése project. :D

Kép
Kép
tinu

Den,
akkor bánatosan el is kullogok és csak offolni jövök :roll: :P

Kati, Curse,
köszönjük szépen :D, a súlya frissen mérve, fürdéskor: 3970 gramm. Mostmár tudom, hogy a pelus és a ruhája ma 270 grammot nyomott :lol:

Tinu,
nyugtasd meg párodat, ez egy kölcsön alvó alkalmatosság :)

Votiv,
csakrás dolog érdekes, elgondolkodtató. Amikor aromaterápiás masszázst is tanultam, volt szó róla előszőr részletesebben a környezetemben.
És van benne valami, hihetetlenül jó érzés, amikor a masszázs végeztével a csakrákat is "érintjük" :)

Vica
vica94

Neet! Kihoztam belőled a kannibált? :mrgreen:

Zsan! S ha tényleg komoly?!!?? :mrgreen:

Vica! Jaaaaaaaaaj, de ééééééééééédes!!! :lol: :P

Tinu! Éljenek a jóhírek! :P
Mérleget lehet bérelni is, de pl. nálunk nem is volt. Általában nem létfontosságú. De be kell ismernem én is keresgéltem, s a végén jutottam oda, hogy mégse legyen.

Votív! Okosan hangzik a társasági élet sűrítése! :P

Den! Bíztass egy kicsit! :( Egyre jobban azt hiszem, hogy nem elég a tejcim. :? Esténként régebben 20perc volt a vacsi, s most már másfél órára kitolta. :!: S persze a környezetemben is egyre többet merül fel a kérdés. Idáig ha jött egy „beszólás” akkor gyorsan jött utána egy „ellenszólás” is. :D Meg vagyok kavarodva, s rémülten gondolok a korai hozzátápira. :( :shock: :(
Persze feel free everybody hozzászólni!!! :D

úgy döntöttem ma este elkényeztetem magam egy fincsi fürdővel :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Votiv :) Indi jót mond: játszóház rulez! Mi majd a Fonyód utcaiba fogunk járni (Manókával, Beettel, Zuzival, meg aki még csatlakozik), a jövő héttől már nyitva van, gyere Te is, már úgyis ismered a helyet! :wink:

Tinu :) Mérleg :lol: :lol: Hát igen, nem mindig ugyanarra jár a pasik agya, mint a mienk... :?

Curse :) Akkor még jó, hogy rögtön kértél időpontot! Akkor már meg vagy pecsételve :wink:

Zsan :) Ez tetszett :lol: a kistesónak elég program, hogy túlélje a nagyot :lol:

Katus :) Te aztán rövid voltál! Persze Vica babája megérdemli a dícséretet, de magatokról is mesélhetnél!
denizsa

Vica :) :mrgreen: Nem ér kiforgatni a szavaimat!! Úgy értettem, hogy ezentúl kötelező így offolnod minket! :wink:

Barbi :) Kizárt, hogy ne legyen elég a tejcsid!! Nemrég még betoncicik voltak, szóval tudják a dolgukat, ne aggódj! :wink: Egyébként ebben a korban lehet növekedési ugrás is és nagyobb étvágy, de ez gyakoribb szopival megoldható, a tápira még csak ne is gondolj!! (A gyakoribb szopi már nem okozhat neki gondot, mert már nem olyan pici, nem fog fájni a pocija.) És az is lehet, hogy egyszerűen szeret szopizni, hozzád bújni, végülis Angi egy csecsemő! Próbáltad már a másik cicivel is megkínálni és evett abból is? Tudom, hogy ilyenkor nehéz, de BÍZZÁL magadban!! És ha tényleg kevés lenne a tejcsi, akkor léteznek homeós bogyók és Laktoherb tea, szóval a tápit egyenlőre felejtsd el! Addigis sok-sok +++++++++++++++
denizsa

Barbi!
egyet se félj, éppen ettől lesz több tejed, hogy többet szopik. ezzel jelzi a didkók felé, hogy termeljenek. semmi korai hozzátápi :), lesz neked tejed még sokáig! asszem Macs is így járt, mint te, és a sokszori szopi után több teje lett. ha meg pont nem így lenne, hát na bumm. elkezded 5-6 hósan a hozzátápit és kész!

Tinu!
mi is csak béreltünk, de arra is 6eFt-ot elköltöttünk :). azért nem vettünk, mert túl nagy, nincs hova tenni.

Vica!
nagyon édi a kéthetesed! amúgy általában a hasfájósság mintha a legelején kiderülne... de lehet, hogy tévedek. nekem a kórházban kezdődött.

Deni!
nem tudod, hogy a gyors 173-as busz alacsony platós-e? mert nálam még buszos alternatíva, hogy átmászom a Kelenföldi Pu alatt (sok lépcső mellett van hosszabb rámpa is) és onnan ki a 173-assal a Bártfai utcába.. de onnan gyalog még messze van a Fonyód utca, ugye?
ancsipancsi

Indi :) Jó Mill.-ást Nektek holnap! Majd gondolok Rátok!

Ancsi :) Hogy állsz a pakolással? Remélem még nem temettek be teljesen a dobozok és még nem pakiztad be a számítógépet! Lencsi szája hogy van?
denizsa

Tinu, a csakrákat nyugodtan lehagyhatod :)

Indi, persze nekem is az lenne a legjobb, ha - legalább eleinte - együtt csinálnánk programot, hiszen imádok Istivel lenni, és úgyis már csak pár hónap, míg csak ketten vagyunk egymásnak... :wink:
jó lenne ilyen játszócsoport! de itt bián elég szűkösek a lehetőségek :roll:

Zsanci, asszem teljesen nem kerülhetem el majd én se az efféle ismerkedést :shock: de remélem addigra sikerül kicsit megszelidíteni :)
Budaörsi bölcsi nincs véletlen a neten?

egyébként minden javaslatot szívesen fogadok! :)

votiv 8)
votiv

Barbi,
fincsi fürdő... mmmmmm, de irigyellek érte :) már alig várom, hogy én is megmártózhassak.

Vera, Deni,
nem is írtam, hogy csöppjeitek nagyon édesek a hason fekvős képeken. Valahogy mindig kimarad vmi :?

Deni,
:P

Ancsi,
most reményt költöztettél a szívembe :)

Vica
vica94

Fonyód utca jó ötlet! mikor megyünk? és mikor/hogy kell bejelentkezni?

Vica, a kisfiad olyan szépséges, én is megmutattam ám apának :)

Barbi, ne izgulj a tej miatt, mert tudod, az izgulás pont nem használ - ez egy rohadt ördögi kör tud lenni :evil:
szoptatás előtt 10-15 perccel dőlj le az ágyra egy bögre finom kakaóval, tejeskávéval, teával, vagy amit szeretsz, és kapcsolj ki. meglásd, ezután bőségesen fog jönni a tejecske :) (egyébként enélkül is valószínű így van! :))

votiv 8)
votiv

Vica, ne izgulj! :) Isti alig 2 hetesen lett hasfájós, 1 hós korára meg már úgy kinőtte, hogy ha bekajált, átaludta az éjszakát. ezt kívánom neked is!

votiv 8)
votiv

Ancsi :) A 173-as a Kelenföldi p.u.-tól megy a Bártfai u.-hoz, és úgy emlékszem nem alacsony padlós (de nem esküszöm meg rá). Onnan még jó pár megálló a Fonyód utca, de oda a normál alacsony padlós 7-es elvisz. (www.bkv.hu)
denizsa

Tinu!
Örülök a jó híreknek, jó, hogy minden rendben van veletek!

Votiv!
Játszóház és egyéb közösségi foglalkozás jó ötlet, de szerintem apafejjel még beszéljétek át a bölcsi témát is, szerintem az sem elvetendő. Mire az egész elintéződne, Isti már 2 éves lesz, akkor már nyugodtan mehetne, és lehet, hogy a közösség jó hatással lesz rá.

Vica!
Ez a Máté baba gyönyörű :) , kérünk még képeket!
Remélem a hasfájós korszak hamar elmúlik, kitartás!

Zsanci!
Most így hirtelen nem emlékszem, hogy miket írtunk át neked :( Esetleg küld át mailben, addig még én is utánanézek, hogy mik vannak meg, összeírok egy listát. Egyébként majdnem mindegyik dvd-nek van extrája.

Ancsi!
Pakolás hogy áll?

Nem tudom már, miket akartam még írni, úgyhogy inkább megyek aludni :roll:
manoka11

Barbi,
én is azt mondom, még nem kell hozzátáp!!!! Ne izgulj, lehet,h csak masszirozza az inyét, és azért tart olyan soká!

Votiv,
megkérdezem szomszéd csajt bölcsi ügyben...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ancsi!
173-as sajnos nem alacsonypadlós :( A Kelenföld vároközpontig kellene eljutnod valahogy, és ott átszállni a sima 7-esre.

Votiv!
Játszóházas infókat mindjárt átküldöm priviben.
manoka11

Votiv,
Őszintén szólva annyira kapkodott most a doki, meg még ki sem jöttem az uh-s szobából, de ő már mondta a dolgokat a helyén ülve. Abból persze semmit sem hallottam :) De emlékeim szerint elutazik talán síelni :? , és talán 1 hétre, mert okt. 31-re nem mondta azt, hogy nem jó neki, nem lesz itthon. Bocsi a hiányós infokért, de ma én sem voltam ott a toppon :)
curse

Szia Lányok!
Köszönjük a bókokat!

Ancsi !
www.horvathcukraszda.hu

Vera!
Lillus szerencsére már sok helyen találkozott ezzel a mini tüzijátékkal így inkább elbűvölte, mint félt töle:) Eleinte azt hitte el lehet fújni!

Tinu!
Na ugye, hogy mi megasszontuk az okosat, nincs semmi baja a kis pocaklakónak! De azért jó ha ez embernek van róla papírja:) Az én anyukám is a Schöpfiben dolgozik.

Votív!
Manóka úgy is átküldi az infókat a játszóházzal kapcsolatban, én csak annyit szerettem volna hozzátenni, hogy kedden és csütörtökön ott lehet hagyni a gyereket a délelőttre, mint bölcsi előkészítő. Szerintem ez egy jó megoldás lehet. Jó szokott lenni a társaság és a gondozónők is nagyon jó fejek. Reméljük a társaság tényleg használ! Drukkolok!
beetrix

Szép jóreggelt midenkinek! :)

Fecserészős népség :)

Barbi,
Fülivel dettó én is így voltam, mikor akkora volt, mint Angi most. Nekem bejött az urtica urens tejcigyártásra, de nálam tényleg lecsökkent a tej, mert egy cseppet sem tudtam kifejni. Attól, hogy nem beton a cici, még nem biztos, hogy nincs... Viszont épp hogy betöltötte a 4.hónapot, amikor elkezdtem gyümölcslével mejd gyümölccsel a hozzátápit (tápszert sosem kapott), mert láttam és éreztem, hogy kevés neki a szopi. A mai napig van szopi, saját maga csökkentette a szopi számát napi 4-re, de szép apránként és fokozatzosan eszegettünk is. Ma meg már mindent elzabrál a tányéromból, múltkor a rakott káposztából az összes rizst eltarthálta :shock: :lol:
szóval ne félj, hogy sokat szopik és ha úgy alakulna, akkor a hozzátápitól se félj! Drukkolok, hogy legyen sok tejcid! :)

Vica,
Máté gyööönyööörűűűű!!! :) :) :)

Votiv,
Isti-lemozgatás társaságben rulezzz, sztem is. Nincs valamilyen babatorna-lehetőség? Anno engem is vitt 2 éves korom tájékán anyu. Az úszás is jól hangzik. Pl. ma jöhetnétek "lemozgatni" a millenárisra..hmm? :)

Tinu,
örülök, hogy minden rendben!

mitisakartam, mitisakartam....

csók

Macsek
macskanyu

Ancsi,
piros 7/173 magaspadlós, de a 2. ajtónál nincs középen kapaszkodó, úgyhogy könnyen fel lehet rá szállni! Mi szinte mindennap azzal járunk, úgyhogy tapasztalatból beszélek. :)
És az emberek rendesek és segítenek.
neet
neet

Beet,
Eszter itt mutogat Lilla tortájára, h HAMISZ HAMIS!! :lol: Asszem megennénk mi is egy ily+et
9-
És írni is segít...+6, jobbról támad, a szgép billentyűknél. :mrgreen:

Barbi,
ha nem vonod meg, nem harapok. :)
Cici miatt meg ne aggódj, lesz ott még tej bőven. ha meg majd elfogy, mondhatod, hogy hónapokig szoptattál, az is nagyon jó, hidd el! Amíg csak lehet, ne kezd el a máskaját (pép, táp), mert akkor tényleg kevesebbet fognak termelni a cicik. De amíg érzik, h szükség van rájuk, teszik a dolgukat. :)

Ja, és én most a hétfői hsz-okat látom a legfrissebbek helyén... gyanús volt, h láttam már ezt a tortát....
neet
neet

Ancsi :) És ha nem segítenének maguktól az emberek felrakni a kocsit, akkor meg kell kérni valakit, akár a legkevésbé szimpatikusabb embert - és nem fog ellentmondani :) Nekem még eddig semmi bajom nem volt az utazással, mert ha nem áll az ajtónál senki, én akár be is kiabálok nagyon kedvesen az ajtón :lol: Persze a villamosnál azért könnyebb a helyzet, mint az ilyen magas padlójú buszoknál...

BArbi :) Ugye nem felejted el az aranyszabályt: ha a gyerek jókedvű és van elegendő számú pisis/kakis pelus, akkor elég a tejecske, lassabban azért eszik, mert: lásd mint fent :lol: És a hozzátűpi nem olyan szörnyűség,a mivel riogatni kell az anyukákat, de ha nincs rá szükség, akkor nincs rá szükség :)

Szép napot!

indianyo

Indi,
jó reg! Vitatkoznék, lehet? :) Villamos borzasztó, sokkal magasabb, és csak 1 lépcső van (19-49), és keskeny a bejárat. A 4/6 meg olyan magas, hogy csuda. Vagy csak én járok ilyen hülye útvonalakon? :) Egyébként a hétfői mászkától tropára ment az egyszer már műtött térdem :( (tán hízott alányom??) most épp erőt gyűjtök, mert ma is mennünk kell verni az eltések fejét. :roll: Holnap pedig védőnéni/doktorbácsi, suli... vége lehetne már ennek a hétnek. Sóhajtós szmájli.

Ancsi,
ha olvasol: jó pakolást! Én szeretek pakolni, csak q soká tart, mert mindig elandalgok 1-1 emléken, és nehezen dobok ki dolgokat. De azért úgy félévente kidobálunk kb 3 táskányi vackot... tudod, ne a tárgyakhoz ragaszkodjunk, pláne, ha kicsi a lakás.
neet
neet

Den! Ancsi! V otív! Zsanci! Macs! Neet!! Indi!Nagyon köszönöm a hsz-eitek. Könnyebben aludtam. :D :wink: Bár nem fogalmaztam egyértelműen. Nem a tejcsi mennyiségétől tartok, hanem a minőségétől. :!: Elég-e ez még neki?
Szeretném ha csak 6hósan jönne a hozzátápi. Ja és hozzátápi alatt én gyümölcsözést értek. Először.

Vica! Nekem is most először sikerült –mióta Angi megvan- áznom egy kicsit. :P

Votív! Alapíts egy biai fórumot! :idea:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barbi,
amíg van tej, addig a minősége is megvan! Olyan nincs, h felhígul meg ilyenek. A tej mindig úgy alakul, ahogy nő a gyerek. ÉS képzeld, a koraszülötteket is megérzik a cicik, és akkor megint másfajtát termelnek. Ilyen okosak ezek, nna. Bezzeg a férfiakat ez mit se érdekli. :mrgreen:
neet
neet

Barbi,
a minőségen meg végképp ne aggódj!!! ha jól kiszopizik mindent, akkor a "sűrűbb", zsíros tejből fog több termelődni. Szerintem ha rendesen gyarapszik, akkor egy fejlődési ugrás kellős közepében vagytok és 1-2 nap alatt beáll a kereslet-kínálat megest! :)

/ vajon mér' ,hogy a marshall-kereszt juott hirtelen eszembe? :mrgreen: /
macskanyu

Neet,

háát...öööö.. sztem betegre röhögném magam, ha Apjuk ilyentén érdeklődéssel fordulna hirtelenjében, a fentnevezettek felé :mrgreen:
Esetleg azzal bókolna, hogy: " drágám! neked mennyire intelligens melleid vannak!" :mrgreen:
macskanyu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: