A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Húúúúúúúúú, DE sokat írtatok!

MARCSIM! Nagyon csinos kismama vagy! A lenti feszítés már közeli dolgot sejtet :wink: :D ! Hajrá!

SUTTOGÓ-könyv:Nekem sokat segített eligazodni a kezdeti káoszban! Én nem éreztem nagyon pragmatikusnak, sőt inkább liberálisnak és reálisnak. Feltárja mindkét szélsőség előnyét-hátrányát és hagy választani. Ráadásul rávezet arra, h figyelni kell tudatosan a baba jelzéseit. Persze az ÉN véleményem valahol a középúton van az igényszerinti szoptatás és a "napirend" között, de pl. valamiféle rendszereség," úgyis csak 5-6 hónapos kortól vihetö ténylegesen a napokba, addig túl picik. Ergo :volt, h amikor nagyon sírt és fájt a pocak, ott aludt a cicimen egész éjszaka, volt, h 3-4 x szoptattam éjszaka mert felsírt, de ha csak nyüszizett valamiért fél órával szopi után azért, nem az volt az első dolgom ( mint pl. a kolleganőmnek, aki 1 évig nem mozdult ki otthonról, mert 1-1,5 óránként evett a baba), h mellre tegyem. Dehát mindenki habitusának, alkatának és a babának ! megfelelően csinálja úgyis. Én azért ajánlom, mindenki csemegézze ki belőle magának, amit hasznosnak talál és olvasson máshol még az igényszerinti szoptatásról, azt' úgyis érzi, h mi a jó Neki.
Bölcsi-téma:
Barnus 1 éves volt, mikor visszamentem dolgozni - főleg anyagi okok miatt+ az én szakmámban elég nehéz a kihagyás. Nálunk a férjem jött GYED-re ( nagyon lelkesen) , mivel Ő tud egyéb munkát csinálni emellett. Így is nagyon sokan megszóltak, h nem voltam otthon, pedig mégis az Apjával volt :twisted: . Én nehezebben viseltem a munkábaállást, mint Barna :D és nagyon jót tett a 2jük kapcsolatának is.

JAj!!!!! Amit akartam még!
2 napja érzem a kispockot, kis buborék-rugások formájában!!!!!
Nem hittem volna, h ilyen korán érzem majd!!! Olyan jó érzés!

Millió pusz Mindenkinek!
Judit
p.s.: nem lakik valamelyiktek a XVII.kerületben ? , kellene nekem egy jó gyerekorvos, mert jövő hónapban költözünk! Juhéééé!
barnama

Kiscsillag nagyon szépen köszönöm a soraid! Bár Én nem olyan régen csatlakoztam hozzátok, de úgy érzem, mintha ezer éve ismernélek!
Szeretnék nagyon sok szerencsét, erőt és kitartást kívánni és várunk vissza mihamarabb! Veled vagyunk és tudjuk, hogy Te is Velünk :wink:

Puszi, ölelés
marcsim

Sziasztok csajok!

A SUTTOGÓ-ról, utoljára(legalábbis én :) ):Említettem,hogy mindenkinek szíve joga azt olvasni,amit akar és úgy nevelni gyerekét,ahogy akarja. Nincs jogom és nem is akarom megkérdőjelezni azok hitét,akik sikerrel alkalmazzák a könyvet.
Még egy privát vélemény: én azt gondolom,hogy az ember magától,a maga ösztöneiben és képességeiben,no meg a szeretetében bízva,időt adva magának ugyanezekre rájön,amikről Hogg írt..
Nem az igény szerinti szoptatást akartam kiemelni az egészből, mikor a véleményemet írtam, hanem azt,hogy szerintem egy kicsit "erős" egy újszülöttnek.Bár való igaz,hogy két szélsőséget vonultat fel,de miért kéne a szélsőség,illetve azért érezhetően azokat tartja okos és jó szülőknek,akik az ő napirend elméletét alkalmazzák.
Miért kéne minket tudatosan megtanítani és figyelni a baba jelzéseit? Hát nem tudjuk mindannyian,hogy mikor hogy sír a gyerek? nem rögtön, de pár hét alatt totálisan letisztulnak a dolgok.
Mindenesetre én elolvastam anno, és anélkül,hogy bármilyen frusztráiót vagy érzelmet érdeklődést kiváltott volna,felraktam a könyvespolcra és megállapítottam,hogy ezt másnak írták..

KISCSILLAG! Nagyon vigyázz magadra és várunk vissza minél hamarabb!!!!!

ANITA! Én azt gondolom,hogy legjobb,ha a saját fejed után ballagsz.Akkor legalább nem okolhatsz senkit magadon kívűl :lol: :lol: Viccen kívül,ha kell szólj,postára dobom.(de ezér kéne ingyért,mi lenne,ha kölcsön adnám??!!)

VBEA! leszidtak a 6,5 kiló miatt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Akkor engem a védőnőd be sem engedett volna az ajtón..12-nél tartok a 24.héten :oops: :o :lol: a végére a 20-at elérem majd..De én már csak röhögök,mert tudom,hogy megy ez..mankával is ennyi volt,már írtam egyszer és soványabb lettem pár kilóval ,mint előtte voltam..

MARCSI! válsztottál már szülésznőt?!15 napod van szaktárs :D

BARNAMA/JUDIT! én is elég korán éreztem a mozgásokat,már rutinos kismama vagy!!
Nekem egy volt munkatársam ott lakik..iwiwen keresztül megérdeklődhetem tőle, de nem garantálom,hogy válaszol is rá :(

JUBE! hogy vagytok?

Holnap megyünk haza a szüleimhez, jó hétvégét mindenkinek!!!!
durca

Kép

Kép
durca

Durca!
Szaktárs...hehe :D Ez tetszik! De tetszett a görögdinnyés mondatod is, fején találod a szöget!
Döntöttem, mégpedig Zachárné Erika mellett. Ma nem volt bent, úgyhogy majd hétfőn beszélem meg Vele a dolgokat, remélem tud fogadni. Igaz még nem láttam az ujjait :lol: . A sógornőm mondta azt, hogy érdemes megnézni milyen vastag a szülésznő ujja :wink: :lol:

Kellemes hétvégét!
marcsim

Hali!
Marcsim! Erika ujjai átlagosak :)

Egyébként nekem új volt, hoyg a babáknem egyformán sírnak, igaz, akkor még nem született meg Bene, mindenestre így időben elkezdtem figyelni rá. Akienk ez még többet segített, az Győző volt. Ráadásul mi is Ranschburg rajongók vagyunk! Azt Győző is végigolvasta, Hogg hosszú volt neki :)

A fotózáson Bene remekelt. Nem tuodm, lesz-e belőle ajánlat is, de megmondom őszíntén, dagadnék a büszkeségtől!!!

Kiscsillag! Millió puszi neked. Msn-en sem zavarlak, majd te írj, ha akarsz!

mtunde

Helló Lányok!

Marcsim!

Ma már minden rendben van velem és a Lujzával is (ma voltam dokinál), valószínű, hogy tegnap az a mocsodék idő ütött ki egy kicsit. Hétfőn én is megyek az Erikához az első CTG-re, lehetséges, hogy összefutunk?

Kiscsillag

Én még zöldfülű vagyok a csapatban, így nem ismerem a történetedet, de sok sikert és boldogságot kívánok Neked a jövőben!

Ildi
ildi35

Kiscsillag!
Nagyon megérintetek szavaid. Nem is tudom, hogy tudnám e kedves szavakat viszonozni. Nagyon sokszor gondolunk majd rád és küldjük a pozitív gondolatokat/energiát. Töltődj fel! Pihenjél! és mihamarabb várunk vissza közénk és a TÁBLÁZATBA. :D

Lányok!
Lehet hogy én külön pehhes vagyok, de még nem tudtam beszerezni a Suttogó II.-t, pedig több helyen is néztem. Úgye nem hiánycikk? Már alig várom hogy elolvashassam!

Marcsim!
Nagyon csinos kismama vagy! :D Szép formás a pocid és egyáltalán nem pici. Nekem az első lányommal olyan pici volt, hogy az utánam 2 hónappal szülő kismamáknak is sokkal nagyobb volt. Így is egy 3kg-s és 53cm-es gyerek bújkált benne. Szóval nyugi! Pont méretes. :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!!

Veronika!!
A könyveket meg tudod rendelni a Libri honlapján.

Az üzeneteket átadom Kiscsillagnak. Biztos nagyon fog örülni, most rengeteg pozitív energiára van szüksége!
Kedden kezdik el szurizni, hogy soooooooook petesejtecskéje legyen.
Mejd megírom, mi vele a helyzet!!

Eszti!
Sok boldog névnapot a kisasszonynak!!

Puszi: Dóri
[/img]

Kép
nagydora

Sziasztok!

Ildi! Ha reggel hétre jössz Te is a kórházba hétfőn, akkor nagy valószínűséggel összefutunk :) Örülök, hogy minden rendben van és Te is könnyebben érzed magad.
marcsim

Sziasztok!

Marcsi!

Igen, kb. akkor megyek, mert labort is csinálunk az Erikával. Amiről felismerhető vagyok: rövid vörös haj, iszonyatosan nagy pocak. Én majd próbállak a kép alapján beazonosítani.

Remélem valamivel Te is jobban érzed magad. Most már nagyon a cél egyenesben vagy, nem izgulsz?

Ildi
ildi35

Sziasztok!
Olivérnek olyan édes sapit vettem, csak kicsit nagy neki :) Mikor felpróbáltam rá, akkor a szemébe esett, de nem baj, vagányan ebben látogattuk meg a barátnőmet nyár végén, amikor az esküvője volt.. MI voltunk a meglepi, mert hajón esküdtek, és mikor fél6kor kikötöttek, már vártuk őket.. volt ám nagy sírás rívás :)

Így nézett ki, ha nem esett a szemébe a cucc.. tök jó, nem?

Kép

Tünde, nem tudsz esetleg képet feltenni, amiket fotóztak?
Anita, és a többiek! Ti is tegyetek képeket fel!! Tudjátok, ugye, hogy nem kell hozzá külön progi, én pl. a sima paintben kicsinyítek...

Csajok, akik tapasztaltak vagytok! Szerintetek bundazsákot vegyek Olivérnek télre? És mekkorát? Komolyan, már beidegesedtem, és 74ed badyt vettem, és JÓ!! Mit csináljak, lassan a tél végére 3 éves gyerekcuccokat kell vennem, ha így megy. :)

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

satuk

Sziasztok!

Végre itt! Hú olyan sokat írtok, hogy alig győzök vissza olvasni.

Sajnos Réka beteg volt, majdnem két hétig. Elkapott egy csúnya torokgyulladást, ami persze lázzal is járt. De most már túl vagyunk rajta.

Bölcsi témához csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy én sem szeretném 2 éves korában beadni bölcsibe Rékát, de sajnos más választásom nem nagyon lesz :( :cry: . Mivel tavaly építkeztünk, nagy kölcsönt vettünk a nyakunkba, tehát bármennyire is szeretnék itthon maradni, max 2 év múlva visszakell mennem dolgozni. Szerintem mindenki maga dönti el, hogy mikor akar vagy "sajnos" kell visszamenni-e.

Marcsim,
Nagyon szép kismami vagy. :D Én simán 23 kg híztam :oops: és az utolsó két hetet már nem is számoltam, szószerint olyan voltam mint a "vizíló"!!! Most már csak 3-4 kg van rajtam :evil: , de amíg Réka szopik, addig nem fogok fogyózni.

Kiscsillag,
Pihenjél sokat, és mihamarabb gyere vissza közénk!!!!!!! Sok-sok puszi!!!

Satuk,
Olivér hány kiló? Nagyon jól néz ki. 74-es rucikat hord? Nem semmi!! Csak szopik?

Anita,
Itt vagyok. Most már minden oké!! Te nem tudsz feltenni képet Zsombiról? Mikor költöztök?

Szép napot Mindenkinek!

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Satuk, én inkább linket küldök Benéről :)

http://benedek.blogspot.com

Azért olivér nem fog ilyen tmpóban nőni. Bene is hamar elkezdte hordani a 74-es cuccokat, de elég sokáig hordta is őket, és most a 80-ast is sokáig hodja.
Szerintem, ha a babakocsinak van valami lábzsákja, ami ugye nem túl vastag, de fogja a szelet, egy jó kis pléd is elég lesz télre.
Ha Mínusz 40 fok van, úgysem szabad kimenni vele, amúgy meg nem fog megfagyni :)
Bene tavaly 3-4 hónapos volt télen, és egy meleg anorák volt rajta, és ha hideg volt, akkor még pléddel bebugyoláltam. Nem fázott.

Úgy látom, a szoptatás anyukákra vonatkoztatható előnye a gyors visszafogyás :) :( ebből kiamaradtam.

mtunde

Sziasztok!

Hú, hát lemaradtam, pedig csak pár napig nem tudtam jönni.

Panninak tegnap őrült rossz napja volt, nem aludt éjjel, "cserébe" bömbölt nappal is. Szerencsére már rendbe jött, bár kicsit még viharvertek vagyunk.

Van valakinek "babazenéje"? Mi megrendeltük, kiváncsi vagyok, milyen. A védőnéni szerint jót tenne Panninak valami kis megnyugtató zene nappalra, mert nagyon nyugtalan. Remélem beválik.

Voltunk szurin is, szegény, bizalommal telve mosolygott, aztán durr.... hát még hazafele is üvöltött.... :cry: szegényke

Köszi Durca a jógatippet, majd megnézem. Ja, a védőnéni szerint indul a II.kerületben baba-mama torna októbertől, ha érdekel valakit.

Kiscsillag, hajrá!

Jube

Kép

Kép
jube

Jube!
Konkrétan ezer éve szeretném mondani, hogy a széna térnél lakunk ... :)
JA, Olivér 6800 g.. és most nem is hízik, annyira mozog.. kissé rá is parrantottam.. ennyi volt egy hete is.. szerintetek ez normális?

satuk

Satuk,

akkor kb 15 percre lakhatunk egymástól! :D Mikor szoktatok sétálni menni? Esetleg összefuthatnánk egyszer!

A védőnénim azt mondta, a nagy kajás babák 3 hónapos korban lelassulnak a súlygyarapodással, és "bevárják" a többit, így a fél éves gyerekek közt nincs olyan eget verően nagy különbség. Azért mondta ezt el, mert Panni enyhén szólva is sokat eszik, a dokinéninél már 5400at mértünk. Szóval ne izgulj!

Jube

Kép

Kép
jube

Jube!
Este szoktunk sétálni, de most akarunk majd változtatni, mert nem szereti Olvér a sötétet.. A Hattyúház mellett lakunk, de egyenlőre még a párommal rohangálunk körbe mindenfelé.. még együtt, míg nem indul be Neki a meló.. Addig én sem bandázom, had élvezze a kiffiát.. :)
Ti merre laktok?
Szoktunk sokat leni a Mammutban, meg a millenáris parkabn
Mennem kell

satuk

Helló Lányok!

Jube!
Érdekesek a doki nénik,a miénk múltkor azt mondta Rebekára,hogy lehetne kövérebb is,pedig kaja előtt 4910g volt. Nálatok meg ha jól emlékszem sokalta Panni súllyát. Ki érti Őket?

Kiscsillag!!!
Nagyon-nagyon szorítok Nektek! Sok sikert,pihenj sokat!!
Puszi: Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Satuk, mi a Marcibányi térnél lakunk, és mi is majdnem minden nap a Millennárisban sétálunk, de mi még világosban, 5 körül. A Mammutba én még nem mertem bevinni a tömeg és a légkondi miatt.... nem tudom, talán a 3 hónapos védőoltás után.... :? kicsit félek, hogy elkap valamit.

Eszti, azt hiszem, Dóri dokinénije sokallta a gyarapodást, a miénk örül neki, azt mondta, kihúzhatom magam, :D hogy ilyen szépen gyarapszik. A kevesebb tejet csak a hasfájás miatt ajánlotta, de nem tartjuk be, mert igy jobb a kedve. A fenékbe nyúlkálást meg egy fél nap után elvetettem, és megmondtam a doki néninek, hogy ezt nem csinálom. Meg lehet vele beszélni a dolgokat, nem tűnt sértődöttnek, hogy ellent mondtam neki.

Az infacol helyett most a Gripe Watert próbáljuk, és kopkopkop, eddig nagyon jónak tűnik. Az infacol is jó volt, de nem tökéletes, hátha ez most jobb lesz.

szép napot mindnekinek,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Szia Ildi!
Örülök, hogy sikerült találkoznunk, bár beszélni nem sokat tudtunk.
Rendben volt a CTG-d?
Kár, hogy már akkor jöttetek be a CTG-re mikor Én végeztem :(
Erika azt mondta, hogy elég sokan vannak mostanra kiírva szülni, úgyhogy remélem nem akar 16-a előtt kibújni a picúrkám.
Te mikorra is vagy kiírva?

Egyébként nem izgulok egyáltalán így a finishben...inkább tartok a szülést követő pár héttől, mint magától a szüléstől.

Marcsi
marcsim

Sziasztok!

Marcsim! Igen, ilyenkor bababoom van :) Karácsony, beigli, összebújás, aztán kész is a baba :)

Jube! Én kaptam babzenét, de ÉN nem bírtam hallgatni. Szerintem borzalmas gépi zene. És azt gondolom, ennél sokkal igényesebbek is vannak. Bocs, ha ezzel valakit megbántok. Mi Kalákát hallgattunk, Halász Juditot (ez utóbbi nyugtatóbb) és a mostani kedvenc az ALMA együttes. Neten lehet rendelni és bele is hallgatni.
De nagyon jók a klasszikus zenék is! Abból sokfajta ténlyeg nyugtató.
A zenehallgatás valóban jó ötlet egyébként. Ráadásul figyelni fog rá Panni, és ez egy kicsit fárasztó is :)

Szerintem nyugodtan viheted a Mammutba. Pláne, mielőtt jön a tél. Szokjon hozzá a nyálkahártyája a sokféle bacihoz. Így megerősödik az immunrendzsere. Legalábbis a mi dokinénink ezen az állásponton volt tavaly ősszel, amikor Bene született.

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Marcsi!

Valóban kár, hogy nem tudtunk többet beszélgetni, de most azt hiszem Neked is az volt a legfontosabb, hogy az Erikával mindent megbeszéljetek. Most, hogy láttalak, azt mondom, hogy egyáltalán nem pici a pocakod, teljesen normális méretű. Viszont nagyon csinos, filigrán kismama vagy!

Igen, minden rendben volt a CTG-n. Legközelebb jövőhéten kedden megyek. Én 28-ra vagyok kiírva.

Be kell, hogy valljam, hogy én bevagyok rezelve mindentől!!! Mivel az egész terhességem teljesen más, mint az első, miért pont a szülésem lenne ugyanolyan? Ezt csak azért mondom, mert a fiamat 2 óra folyosói séta után 25 perc alatt szültem meg, - ami azt hiszem nem egy rossz arány - de kétlem, hogy még egyszer ugyanolyan szerencsém legyen. Persze azért bizakodom.......

Ildi
ildi35

Sziasztok!

Képzeljétek ma voltunk baba masszázson. :D Réka nagyon élvezte, bár a vége fele már szenvedet. Azt mondta a dokinéni, hogy egy kicsit le vannak tapadva az izmai és 1 nap 1x masszírozzam meg. És most voltunk ilyen masszázson. Egy ilyet én is elbírnék viselni, tetőtől talpig. :lol: :lol:

Segítségeteket szeretném kérni: Réka mikor beteg volt egyszerűen nem volt hajlandó napközben elaludni a kiságyában és addig sírt, amíg kinem vettem. Na persze a másfél hét alatt hol a kezemben hol a babakocsiban egy kis tologatás mellett sikerült elaltatnom. Akkor nagyon jó volt, most viszont hiszti hegyek mennek, ha berakom a kiságyába. Azonban szeretném visszaszoktatni, de ahogy leteszem megy a bömbi. Most ez azt jelenti, hogy sikerült el kényeztetni? Mit tanácsoltok, mit tegyek?

Már én is gondoltam a babazenére, nem tudom, hogy Rékának hogy tetszene. De azt én is hallottam, hogy a "babazene" amit a boltokban lehet kapni, egyszerűen szörnyű. Én is Halász Jucira gondoltam, neki mindig is tök jó gyerek zenéi voltak.

Ildi,
Ne izgulj a szüléstől, én is tiszta para voltam előtte. De mikor bekerülsz a szülőszobába már nem fogsz izgulni, hanem azon gondolkodsz, hogy mindjárt a kezedben tarthatod a babádat. De ezt neked nem kell mondani, hisz már van egy gyönyörű fiad. Lehet, hogy szerencséd lesz és még gyorsabban fog minden zajlani.

Anita,
Miújság van? Csak nem költöztök már?

Puszi
Vica

vica10

Hali!
Vica, szerintem fokozatosan vissza lehet szoktatni. Én pl ilyenkor bent hagytam, de simogattam a hátát, ráztam a fenekét, ami jól esett neki, énekeltem, stb. Így bent maradt, aztán elaludt.

Vagy drasztikus vagy és hagyod bömbölni... :(

Nem ényeztetted el, de azért megszokta a jót :)

mtunde

Sziasztok,

hát majd meglátjuk, hogy mennyire tetszik Panninak a babazene, midnenesetre amikor a netről belehallgattunk, mindig elcsendesedett és fülelt, ezért mertem megrendelni. Ha igaz, a héten megjön, majd elmesélem, milyen. Amúgy mi 100 folk celsiust szoktunk hallgatni, az is tetszik neki, de szerintem a babazenére inkább megnyugodott.

Vica, amikor Panni kézben akar lenni, megvárom, míg majdnem elalszik, és leteszem. Ha hisztis, sírni kezd, várok egy pár percet, felveszem, megnyugszik, leteszem, sírni kezd... :? ezt játszuk, de a 3. ilyen kör után megunja és elalszik. Valahogy rájön, hogy ha bömböl, csak rövid időre ér el valamit, és amúgy is fáradt, akkor már miért ne aludjon..... lehet, hogy nem ez a legjobb, de nekünk ez jól működik....

Tünde, köszi a Mammutos ötletet is, majd megkérdem a védőnénit, mit szól hozzá.

Jube

Kép

Kép
jube

Köszi Ildi!
Én csütörtökön is megyek CTG-re.

Elmentem a patikába, hogy megvegyem a homeos bogyókat, de itt nincs, azt hittem, hogy mindegyik patikában beszerezhető, de felvilágosítottak, hogy ez nem így van :cry: Na mindegy, holnap beszerzem.

Még az is elképzelhető, hogy egy időben szülünk. Ha Hanna hamarabb ki akar bujni, Kolos meg mondjuk tovább akar bennem lakozni :roll:
Reméljük zökkenőmentes lesz ismét a szülésed, de miért is ne lenne! Pozitívan kell hozzáállni! :D
marcsim

Sziasztok,

Köszi Tünde és Jube a javaslatokat, azt hiszem megpróbálom szép lassan vissza szoktatni az ágyába. Remélem sikerül.
Ja és még egy kérdés, holnap délután bekell mennem a munkahelyemre, ami a Moszkva téren van. Én Kispesten lakom, tehát busszal és metróval is utaznom kell. Szerintetek el merjek indul Rékával? Bár nagyon sok választásom nincs,mert itthon nem hagyhatom.

Üdv
Vica

vica10

Sziasztok!

Vica! Marcsi!

A Próféta beszéljen belőletek és menjen minden simán! Természetesen Marcsi Neked szintén ezt kívánom!

Előre is elnézést kérek, de szerintem, ha megszületik a lánykám baromi sokat fogok a nyakatokra járni a kérdéseimmel! :oops:

Ildi
ildi35

Szia Jube!

Bocsi,hogy kevertelek Benneteket Dóriékkal.
A popsitágítást szerintem jó hogy abba hagytátok,szegény Panna,biztosan nagyon utálta volna.
hasfájásra mi is a Grip Watert használjuk,nekünk az jobban beválta mint az inflakol. Szerencsére nem kell sűrűn adni Neki.

Szerintem is nyugodtan viheted már a Mammutba,vagy akár máshová is. Mi már visszük a csajszit minden hová.
Persze ez is a Ti döntésetek legyen!

Pussz: Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!!

Valóban nekünk sokalta esőhónapban a gyarapodást a doktor néni, de nem foglalkoztam vele.

Babazene:
Az a helyzet, hogy én nagyon zenés vagyok, különös tekintettel a zenész barátokra, és családtagokra!! :)
Szóval mi hallgatunk Janis Joplint, Lenny Krawitzet, Ghymest, Halász Juditot, Meseboltot és hasonmló igényes zenéket... HA Lucának valami nem tetszik, jelzi, és akkor lapozunk.

Szeretnék most én is segítséget kérni!!
Luca nem akar enni. Vagyis csak keveset. Sokszor csak 60- 80- 100 garmmot eszik. 120- at nagyon- nagyon- nagyon ritkán!! És én már úgy szeretném, ha többet enne!! Nem jött be az sem, hogy ritkábban adjak neki, nem bírja ki. Tudom, eszik, ammennyi elég neki, de ne mondjátok, hogy egy 5 klós, 2és fél hónapos babának ez elég!?

Puszi mindenkinek:
Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Először is Dóri, elég neki! Tényleg, én ugyanezzel küszködtem, Bene soha nem evett annyit, mint ami a nagykönyvben meg volt írva! Sőt. Ő is hasonlóan keveset evett, és napi 5x. Még írtam is, meg minden nap mértem, mint egy eszelős :shock:
Így utólag viszont nyugodtan tudom kijelenteni, hogy elég volt neki. És amikor áttértünk a kanalas, ízes kajákra, megjött az étvágya :) Deő továbbra is vékony alkat. És van, hoyg kihagy ez étkezést.

Ne izgulj, rendben van így. Ráadásul arra is rájöttem, megtömni úgysem tudom :(

Vica, vidd nyugodtan, mikor Bene elmúlt 6 hetes, én is tömegközlekedtem vele mindenhova. Ráadásul mgé jó az idő, ki kell hazsnálni!

mtunde

Dóri!
Ne izgulj, ha sűrűm eszik keveseket, akkor csak megvan a mennyiség. Egyébként Panka sem evett annyit, amennyi meg vagyon írva. Most le sem írom az mennyi, mert még számolgatni fogsz, és parázol (vagy lehet, hogy le kellene, és számolgati fogsz, és megnyugszol?). Ugye, én nagyon ki vagyok művelve, anyós révén :D (De neki is mindig mondtam, hogy ez egy gyerek és nem egy tankönyv, esetleg meg kellene tanítani olvasni, hogy tudja, mennyit kell ennie.) Na mindegy, szóval nálunk sem volt annyi az annyi, de Panka olyan volt, mint egy gombóc, pont a napokban néztem a képeit. Ha Luca elégedett evés után, hízik eleget, adj neki, ahányszor kér, és annyit, amennyit kér.
Mondjuk, sajnos, Tündétől eltérően nálunk nem lett jó a kanalasok elkezdése után, sőt rossz lett.

Lányok!
Vettem az Auchanban ujjatlan és rövidujjú bodykat. Ötös csomagolásban van, 999 Ft. Szerintem a minősége is elég jó, ha valakit érdekel.

Kriszta
kriszta36

Sziasztok Lánykák!

Vica!
Még nem költözünk, csak tegnap Anyukámnál voltunk Érden, Apukám meg segített a férjemnek a háznál.... szóval nem voltam gép közelben.
Egyébként minden oké, múlt héten Zsombi elég nyűgös volt mert jönnek a fogacskák már 3 kinn van és látom a 4. is nyomul... :wink:
Ja, még v.mi nálunk is volt Zsombinak olyan időszaka hogy az ágy nem tetszett neki, nálunk is az vált be amit Jube írt, de egyébként magától szépen vissza fog szokni...szóval kitartás és állítólag 6 hónapos korig nem lehet elkényeztetni őket ami szerintem igaz is mert Zsombin látom hogy most kezdett el tudatosan hisztizni, na ezt már kezelni kell :wink:

Lányok!
Tudna nekem v.ki abban segíteni, hogy a Mészáros doktor úr benn van ma v. este a magánrendelőbe, mert mennem kellene gyógyszert íratatnom hozzá, de egyenlőre ki van kapcsolva, csak nem szabin van?
Előre is köszi az infót.

Mennem kell....
Puszi :

Anita & Zsombi

Kép
szsombi

Anita!
Elvileg ettől a héttől, már van a Mészáros, lehet, hogy egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta felvenni. Képzelem, hogy mi lehet így neki 3 hét szabi után. Én spec, jövő héten kedden megyek hozzá, mivel semmi sürgős dolgom nincs.
Réka
Vendég

Sziasztok!

Van valaki esetleg közöttetek aki gondolkodik az őssejtek tároltatásáról? Tudtok erről valamit? Ezen a honlapon van róla szó, de csak nagyon érintőlegesen a kezdőlapon. Azt nem találtam, hogy hol van ilyen bank, mennyibe kerül, egyáltalán mit kell csinálni és tényleg jó-e elteteni. Bár szerintem jó. Ki tudja mennyit segíthet 10-20 év múlva.
gyorgyi33

Sziasztok!

Györgyi! Nézd meg a www.ossejt.lap.hu
Ott van olyan témakör, hogy intézetek. Ott mindent leírnak, hogy hogyan kell eljárni, ha le akarod vetetni az őssejtet.
Mi körbejártuk a férjemmel a témát, ha érdekel hogy miért döntöttünk amellett, hogy nem vetettük le akkor leírom priviben.

Elkezdtem szedni a homeos bogyókat, Nektek segített lányok?

Tegnap óta iszonyúan dagadnak a bokáim, eddig nem észleltem ilyet. Ugye ez nem nagy baj?
marcsim

Györgyi, mi levetettük az elsőnél, de nálunk van a családban örökletes betegség. Viszont a másodiknál nem jött össze a dolog, mert 22 nappal elöbb született és mi mindent az uccsó percre hagyunk. De ahogy megtudtam utólag, nem is érdemes, testvéreknél (édestestvéreknél) elég, ha az egyiknek le van adva. Így asszem most nem is fogom starpálni magam a harmadiknál.

Réka
Vendég

Köszönöm a gyors válaszolat. Marcsi megírnád, hogy miért nem? Én tényleg nem túl sokat tudok erről az egészről. Viszont nem tudom mi a privi, vagy hogy kell használni. De itt az email címem az jó? szgyorgyi@vivamail.hu Köszi!

Ja és még egy kérdés: szopipárnát érdemes venni?
gyorgyi33

Györgyi!

Az őssejt-levétellel kapcsolatban érdeklődhetsz a 273-1913-as telefonszámon (ez a Sejtbank Kft. száma), ott készséggel válaszolnak Neked (részletfizetési lehetőség, stb.). Előtte azonban érdemes megnézni a www.sejtbank.com oldalt.

Üdvözlettel:

Judit
gerbera

Sziasztok!

Visszatértem, mert végre van net az új lakásban is! Nagy kaland volt a költözés, de túl vagyunk rajta!

Látom, hogy Mindenki jól van, és sok új kismami is csatlakozott a csapathoz. Nem is vagyok most képben, de majd igyekszem behozni a lemaradást! Próbáltam visszaolvasni az elmúlt hét történéseit, de majnem lehetetlen.

Egyébként jól vagyunk, Mártonka egy igazi kis vasgyúró és már határozottan próbálkozik a járással! Majd igyekszem mostantól gyakrabban írni, most azonban mennem kell!

Mindenkinek szép napot!

Ildikó
Vendég

Marcsim!

Ha reggelre megszűnik vagy lényegesen csökken a dagadás akkor nem nagy gáz, nekem már a 6. hónaptól dagadt elég rondán, ilyenkor akadályozott pl. a vénás ill. a nyirok visszaáramlás az alsóvégtagokból, mert nyomja a nyirokutakat és vénákat a méh.
Ha nem múlik és a súlyod nagyon gyarapodik ( a vízvisszatartás miatt) vagy fejfájásod van vagy zavaros a vizelt akkor írány az orvos rögtön!!!, mert az lehet terhességi toxaemia is. Azért ez nem valószínű, nem ijesztgetlek!!!
Mindenesetre mutasd meg a Telkinek, ha legközelebb mész!
pusz mindenkinek
J.
barnama

Sziasztok lányok!

Büszkén jelentem,hogy a 2,5 éves lányom hétfőtől óvodás.Imádja (eddig),szinte elzavar,mikor beviszem,ott sem maradok vele,úgysem érdeklem..Szóval örülök,holnaptól már egész napra marad,mert eddig ebéd után elhoztam.
Édesek az óvónők,tök kevesen vannak(12 fő) összesen,igaz nem állami,ami azt jelenti ,hogy zyíros pénzt kell fizetni,de nekem megéri,úgy döntöttünk,kibírjuk.

Marcsi! remélem jól bírod az utolsó heteket.A vizesedés sajnos majdhogynem normális velejárója a terhességnek,főleg az utolsó hetekben(én már most vizesedek néha)A gáz akkor va,ha nem múlik az ödéma,ha magas a vérnyomásod,illetve fehérje van a vizeletben..A árom tényezőből kettő jelenléte a toxémiára utal,ezért sürgős ellátás szükséges..Ne aggódj,biztos,hogy nem fenyeget ilyen veszély.Ha napokig tartó fejfájás van ,rongyolj be a védőnőhöz,mérjen vérnyomást,pisilj,ha van rá mód,aztán megnyugszol..
Leírnád priviben nekem is,hogy miért nem vetettétek le a vért?mi is nagoyn gondolkodunk,Mankánál nem vetettük le,de most lehet,hogy kéne,van nálunk is rákos,meg miegymás..nem tudom..

Dóra!Mit akarsz attól a szegény gyerektől?? :D :D
Ha jól tudom 2900grammal született..6 hónapos korra duplázzák meg a súlyukat,számolj légydzi és nyugodj meg..Ne azt nézd,hogy mennyit kell ennie,hanem,hogy jól érzi magát.. :D :D

Szia cinicini! hogy vgytok,rég jártál erre?

Barnama! Sajnos nem tudtam segíteni,mert a kollégám a XVI.kerületben lakik..sorry.

Üdv,mindenkinek,durca

Kép

Kép
durca

Durca!
Azért Köszönöm!!!!!!! :wink:
J.
barnama

Barnama, Durca köszönöm az infókat!
Reggel nem volt annyira durván bedagadva és a fejem sem fáj. Szerintem egy kicsit többet kéne pihennem felpócolt lábbal, mert ha egész nap talpon vagyok, akkor durran be nagyon. De csütörtökön megyek CTG-re és mindenképpen megmutatom a dokimnak!

Durca küldök akkor priviben egy kis levélkét.

Ma elmegyünk apával szülőszoba látogatásra, Ő már nagyon kíváncsi...csak nehogy kedvet kapjon Kolos és kibújjon :wink:
marcsim

Sziasztok!!

Jelentem, megnyugtattatok! Köszi! Különösen Durcának. :D

Vica!!

Hogy sikerült a nagy utazás??? Mi holnap kelünk útra. Vonat+ metro kombinációval. :D Izgulok. Muszály kipróbálnom, míg jó idő van, hogy tudok a lánnyal közlekedni, lévén nincs jogsim.
Majd írd meg légyszív, mik a tapasztalataid, mibe transzportáltad, ilyesmit!!

Sok puszi mindenkinek: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Marcsi!

Az őssejt téma engem is érdekelne, ha megtennéd, hogy megírod nekem is, adnám a mail címem: lukacs.ildiko1@chello.hu Köszi!

Valóban nem ártana ha nem rohangálnál egész nap, és valamivel többet pihiznél felpóckolt lábakkal! Megkérdezhetem, hogy milyen homeos bogyókat szedsz és azok mire jók?

Én ma megint nagyon nyomorultul érzem magam: annyira fáj a hátam és a derekam, hogy szinte minden mozdulat nehezemre esik. De már feküdni sem jó! A hasam nagyon kemény és úgy érzem, mintha mázsás súly húzná lefelé. Gyakorlatilag úgy érzem, hogy darabjaimra hullok szét. De lehet, hogy csak egy vén kripli vagyok?? :lol:

Ildi
ildi35

Ildi!

4 féle bogyót írt fel Nekem Erika.
Ebből kettőt már most el kell kezdenem szedni a másik kettőt meg vinnem kell magammal a kórházba, ha szülök.
Szerintem kérdezz rá Te is, ha találkozol legközelebb Vele, hogy Neked mit ajánl! Egyébként ezek a szerek állítólag elősegítik a méhszáj tágulását, a vajudást lerövidítik, a vérzést csillapítják és segít a gátseb gyógyulásában meg fájdalomcsillapításra is jó. Nagy átlagban a nők 80%-ánál beválik, ha meg nem, akkor sem árthatsz vele magadnak, mert teljesen természetes szerek.

Én sem vagyok ma a toppon, de Nekem legalább a hátam meg a derekam nem fáj, de a többi hasonló.
Nem vén vagy hanem terhes és ez nem mindegy! :wink: :D
marcsim

Szia Durca!
Szoktam olvasgatni, de álatlában nincs időm írni. Mára kimenőt kaptam, mert olyan vagyok, mint akit agyonvertek. Már nincs egy jó pozicióm sem éjszaka az alvásra, mert vagy kényelmeteln, vagy már elaludtam azt az oldalamat.
Mi egy hónap múlva kezdjük az ovit, állami, itt ugyanis nincs is más. Hatalmas kertje van tele játékokkal.
Pomázon van az ovi, vagy be kell jönnötök a városba?
Én halkan megjegyzem, hogy én abszolút ovi-bölcsi párti vagyok és amikor ilyen jó példák vannak a beszoktatásra, akkor pláne nem értem, hogy miért kényszeríti a rendszer vagy a szülők arra a gyereket, hogy 5 éves korukig otthon üljenek.

Meg tudja nekem valaki mondani, hogy milyen programok vannak szülés elött a Kútvögyiben, ilyn előadás félék, hátha a harmadikkal végre eljutok valamelyikre? Előre is köszi az infot!!!
Réka
Vendég

Köszi Marcsi!

Kedden majd rákérdezek az Erikára. Ha azt mondja rágjam el az ajtókilincset én azt is megteszem, csak legyen hatása. :lol:

Mi már májusban voltunk szülőszobalátogatáson, de végül is csak én néztem meg. Ugyanis amikor elindultunk a szülőszoba felé apa már a műtő felirattól elkezdett zöldülni, pechemre pont akkor toltak ki egy félig alélt nőt a műtőből, na ettől a látványtól az én kedves párom szószerint elinalt az ellenkező irányba. Úgyhogy nálunk a szülés a tradicionális felállásban fog megtörténni, én teszem a dolgom a szülőszobán, apa pedig drukkol a folyosón.
ildi35

Ildi! ez jó volt!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

S.Ildi!!! Már hiányoltalak! Majd jelentkezz.

Most rohanok..

satuk

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: