tegnapi esküvő nagyon szép volt! kissé eklektikus, mert sokféle hagyományt kevertek. a lányokat - mindkettő fehérruhás, uszályos menyasszony volt - egy szivárványos esernyő alatt, egy üres úszómedencében adta össze egy "rabbinő"
a szertartás nagy része zsidó hagyomány szerint ment (a két lány közül az egyik zsidó származású), körbejárták az "oltárt", ettek, ittak, poharat törtek, fogadalmat mondtak - na ebben volt saját szöveg is. de közben pedig magyar népzene volt az aláfestés, volt bőgős, hegedűs, klarinétos...és voltak rózsaszín ruhás tündéri kis koszorúslányok is, akik rózsaszirmot szórtak
aztán felhúzták a gyűrűket
a szertartás végén pedig cukorkával kellett őket dobálni
aztán gratulációk következtek, koccintás, nászajándékok (kaptak pl egy zsír tandembringát meg kétszemélyes függőágyat meg egy utazási vócsert meg sok-sok apróságot)
ezután volt a vacsora, szabad ég alatti grillezett husik fincsi salátával és bográcsgulyás
és volt koktélbár, két mixerrel, akiktől bármit lehetett kérni
később pedig menyasszonytánc volt (ez meg ugye magyar hagyomány), mindkét menyasszonnyal (de ingyen

), majd az egyiküket a másik lány bátyja "elrabolta"

és az elrabolt lány cipőjéből kellett pezsgőt innia az ott maradtnak, hogy visszakaphassa
aztán mi itt sajnos eljöttünk, fél 1 körül. én még iszonyú szívesen maradtam volna, főleg hogy ott volt csomó iszonyú kedves ember az egyetemről, akiket 3-4-5 éve nem láttam, sokan külföldről jöttek haza ezért, és még órákig tudtam volna mindenkivel dumálni
aztán mikor hazajöttünk, fel kellett kelteni a dédikét és sajna erre Isti is felkelt, mert a dédi szegényke beakasztotta a biztonsági zárat, emiatt nem tudtunk bejönni az ajtón
de visszatérve az esküvőre, rengetegen voltak, sok-sok újságíró és "celeb" is, mert az egyik lány sajtófotós, a másik pedig képzőművész
és hát ugye ilyen esküvő elég ritka, sőőőt...
de mindenki nagyon "jól fogadta", teljesen természetesen (apafej szerint naná, aki nem, az el se jött volna), a lányok családjai is ott voltak, és a többség (mi is) szépen kiöltöztünk, megadtuk a módját

szóval tényleg szép volt! az egyik legszebb, legőszintébb, legkomolyabban vett szertartás, amin az utóbbi pár évben voltam
egy baj volt csak, hogy mivel a római parton volt lenn a Dunánál, szétettek a szúnyogok