A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

na jó, gondolom, megszoktátok már, hogy össze-vissza gépelek, nem is szabadkozom

VAn még egy programajánlatom mára: a budai vár ostromát megismétlik igazi katonákkal ( a labancok már ott gyülekeznek a vár alatt :lol:)- lesznek mindenféle programok is. Óvodáskorú férfinépnek különösen jó lehet ez... Alig várom, hogy Dominóval lehessen majd ilyeneket nézni.

Fibi :) Jó utat nektek! Ha viszajössz, akkro egy Millenárist ejtsünk mindenképp meg, én fenem a fogam a jövő házára, z azért elég érdekes program még egy picurkának is a mindenféle csillogó csengő-bongó dologgal.

Deni :) Tegnap a nyafiú biztosította a kellő hangerősséget ithon, úgyhogy én kidőltem hamar :lol: Ma pedig megpróbálkozunk az őszibaracklekvár főzésével, remélem, sikeres lesz az erőfeszítés - merthogy cukor és tartósítóser nélkül készül.

Macsom :) ha erre jártok Fülöppel, akkor még némi őszibarackot és fügét félreteszek, van bőven :)

Vera :) nagoyn érdekes, amit a diétáról írsz, milyen káros hatása lehet Ancsi ismerősénél? Általában értve, vagy a terhességre nézve van káros hatással?

Annyira szép őszi reggel van, kívánok midnenkinek jó, mozgalmas hétvégét - kevés nyafival és sok alvással :)

indianyo

Zanza!

Mi az a Süsü?
manoka11

Indi,
az orvosom szerint a túldiétáztatásnak (én 180g-moson voltam), főleg ha indokolatlanul alacsony a napi ch-mennyiség, a szülés után a baba látja kárát, mondta, hogy néhány szívritmuszavar után jött rá, hogy az anyukát egyszerűen túl szigorúan fogták, és ettől a baba szénhidrát-lebontó képessége szenvedett (ahogy ő mondta, a kórházi dietetikusok hajlamosak 1 testként kezelni azt, ami valójában kettő, különböző igényekkel stb.) :)

Manóka,
tényleg lehet, hogy a galéria ezeket a vevőket elriasztja, de végső soron emeli a lakás értékét :)

v
kisün

képek:
Kép Kép Kép
kisün

Kisün,
éééééédesek nagyon a gyermekeid :) :) ez igy reggel nagyon jo ötlet volt :D

Indi,
köszi :) és Millenárisban benne vagyok,már régota szeretnék oda elmenni :) és jobbulást Neked is meg a kezednek!

Zanza,
Ti melyik játszoházba jártok? mert a Lurdy szerintem tökjo (az talán közelebb van hozzátok :? ), mondjuk nem occso, de ha moziban vagy közben, akkor féláras. Ha gondolod, egyszer kiprobálhatjuk, hugom addig bébiszittel :wink:

na, megyek pakolni.

KépKép
fibi

Vera!

Tündériek ezek a gyerkőcök, Dóci olyan anyáskodva néz Marcira :)
manoka11

Még annyit gyorsan:
sosem álmodtam még ilyen jot... egy hajon utaztam, és gyönyörü napfelkeltét láttam, most is a fejemben vannak a szinei :) ez csakis valami jot jelenthet a jövöre nézve. Szotár szerint uj lehetöségek, ujjászületés :)
fibi

Vera :) Értem és teljesen egyetértek. De jó képek! Micsoda két csibész :)

indianyo

[quote="manoka11"]Z írta:manoka11anza! Mi az a Süsü?

Manóka!
ezt komolyan kérdezted? :) Süsü, a sárkány. (Én vagyok a híres egy fejű... a nevem is ennyi csak: Süsü...) anno édes bábfilm volt. most a Süsüke szerintem nagyon béna, legalábbis engem nagyon idegesített, hogy folyton bénán kornyikálnak benne, és a figurák sem ugyanazok :(
Őrmező: azt tudom, hogy a 41-es jár arra, de félek, hogy nem tudom majd feltenni a babakocsit. neked simán ment? valójában attól félek, hogy én az ilyen magas buszokra kapaszkodva szoktam felszállni. vagy kapaszkodjak a babakocsiba? :D
na és a ficere, aki egyetemista fiának akarta venni, nem véletlen Dr. akárki volt innen a Gellért hegy aljáról? mert egy tök hasonló figura járt nálunk is anno!

Fibi!
én is álmodtam egyszer hasonlót, de teljesen mást. azóta sem felejtem el. :wink:
ancsipancsi

Vera!
Marci nagyon hasonlít Dócira! Mindketten nagyon szépek!
és az az egyedül álló kép Dóci? (mikor kicsi volt?) ...vagy már így megnőtt Marci? :)
ancsipancsi

Ancsi!

Süsü, a sárkányt ismerem, persze :lol: Csak arra gondoltam, hogy ez talán valami játszóháznak vagy hasonló intézmények lehet a neve, és Zanza arra gondol - mert a szövegkörnyezetből nekem ez jött le. De persze lehet, hogy csak simán arra gondolt, hogy a hosszú téli napokon majd a Süsüt nézik otthon videóról:D De majd jön és megmondja :lol:

Ezek a lakásnézők vidékről jöttek, úgyhogy biztos nem ugyanaz. Egyébként a legtöbb érdeklődő nekünk eddig olyan volt, aki egyetemista gyerekének venné a lakást, mert vidékről jön fel egyetemre, koli nincs, és akkor már inkább vesz egy kecót, minthogy albérletre adja a pénzt.
manoka11

Ancsi!

41-esre (a pirosra) a végállomásnál szálltam fel, a Kosztolányin, így volt időm felcihelődni, de tényleg baromi magas volt. Visszafelé már sima 41-essel jöttünk, az is lépcsős, de egy fokkal talán jobb. Én egy csomószor elfelejtem a kocsira akasztott hátizsákot levenni, na akkor szokott baj lenni, mert az egészet jól hátrahúzza :( Azért ha látok normálisnak tűnő embert a megállóban, kérek segítséget.
manoka11

Manóka, Rékának tényleg a kedvence a Süsü dvd-n :)

én is úgy gondolom, aki teheti, vegyen csak lakást a gyerekének :D bár a többség ugye nem teheti... a mai világban egy gyerek iszonyú nehezen hozná össze az első saját lakást, jól jön a szülői támogatás :)
de a lényeg, hogy a gyerek próbáljon meg a saját lábára állni, magát eltartani (két felnőtt öcsém lakik anyám nyakán, és eszük ágában sincs függetlenedni :roll:)
én koleszosként is nagyon szerettem egyedül/önállóan élni, nagyon sokat nevelt rajtam :)

Vera, gyönyörű gyerekek! :D Marci mosolya egészen különleges! :D

Fibi, jó álom, jó reggel :)

én is jót álmodtam, de inkább nem részletezem :oops: :lol:

állítólag a terhesség alatt takarít az agy, hogy felkészüljön a kis jövevény fogadására :)

votiv 8)
votiv

Vera :) Gyerkőcök hihetetlenül édesek!! Gratulálok :D És végre Marciról is van mostani "szemből" kép! :D Lehet, hogy mi is elnézünk a tóhoz a bulira, bár ma párom dolgozik :evil: de már szóba hoztam a dolgot és tetszett neki az ötlet :) Na meg ugye a kedvenc cuki is a közelben van :wink:

Indi :) Jó lekvárfőzést! És mi fogja akkor tartósítani a lekvárt? (Bocsi, de én csak a hagyományos módszert ismerem) És tök jó Dominónak, hogy ilyen klassz mamija van, hogy még lekvárt is főz neki :D

Manóka :) Jó munkát mára (is)! Sztem ne aggódj, nagyon jó helyen van a lakásotok, ha ez a vevő nem jön be, majd jön egy másik, vagy egy alacsonyabb :wink:

Fibi :) Ez aztán az álom! :D

Ancsi :) Süsüke nekem se jön be, de ritkán lehet megújrázni vmi frenetikusat...

Votiv :) A agy-takarítás jól hangzik, sokkal jobban, mint a feledékenység :lol: :lol: Én meg azt hallottam az egyik ismerősömtől, hogy a terhesség alatt egy csomó őssejt termelődik és ez sok mindent meggyógyít a szervezetben. Nem tudom így van-e, de jó lenne! Tényleg, bevetetted Istinél a homeós szert? vagy még korai a hatásról kérdezni?
denizsa

ÁÁÁÁÁ, befejeztem :!:

Már át is néztem, igazából az is jó sokáig tartott, mert volt javítanivaló, még szerencse, hogy ezzel a fordító programmal azért gyorsabban megy a dolog.

Most gyorsan kiporszívózok, aztán összeszedem magam, és megyek Emmáért :lol:

A férjem csak éjszaka fog hazaérni, dolgozik, és este még a meccsre is megy - sajnos dolgozni oda is :cry:

Deni, Vera!
Jó bulizást a tónál! 2 éve mi is kint voltunk, felültünk a ringlispilre, és utána teljesen rosszul lettem :arrow: akkor még nem tudtam, hogy Emma már a pocakomban lakik. De szerencsére kibírta azt is, meg előtte pár nappal a lánybúcsúmat :shock:
manoka11

Den, sajnos nincs a környéken homeós patika, és az ajánlott szerek közül épp egy sincs itthon raktáron, úgyhogy legkorábban hétfőn tudok elmenni a G.réti bunkószerészekhez :D

Manóka, szuper!! jöhet a megérdemelt pihenés :) ringlispil :roll: :D

én ma este esküvőre megyek, két barátnőm házasodik - egymással :shock: hát marha kiváncsi vagyok :) állítólag mindketten menyasszonyi ruhát varrattak :D
és mielőtt bárki kiakadna, nem hivatalos a ceremónia, csak amolyan fogadalomtétel, de szeretnék megadni a módját :)

votiv 8)
votiv

Votiv!
szívesen megnézném őket :). ha nem titkos, majd mesélj, milyen volt a buli!
ancsipancsi

Vera!

Még,képeket a testvérekről!Nagyon szépséges gyerekeid vannak!
20170114224602

Manóka :) Ügyes vagy! :D Ma kihagytuk a bulit, mert apa csak nemrég ért haza, de holnap kimegyünk, akár Bálinttal kettesben is 8) És párod mit dolgozik a meccsen?

Votiv :) Érdekes lesz ez az esküvő két menyasszonnyal! Lehet, hogy nagyon szabadelvű vagyok, de sztem nyugodtan lehetne hivatalos az ilyen esküvő is, nem feltétlen templomi, de polgári miért ne?

És tudtátok, hogy most borfesztivál is van Budafokon? Vagy inkább ne is mondjak ilyet? :lol:
denizsa

Votiv,
homeos "doktor"néni ugye csak viccelt azzal, hogy ha pár golyócskát teszel fiad nyelve alá, megszűnnek a "magatartás" problémái??? :shock: :shock: És ugye te ezt nem veszed be? Se Isti...?! Én inkább máshogy közelíteném meg a dolgot, mint a droggal, de persze nem vagyunk egyformák. :oops:

Kisün,
éééédesek ketten!!! Az utsó képen Marci valami ilyesmit mondhat: So what? :lol:

Zanza,
örülök, ha kellemes perceket okoztam. És mackónak is tetszett a kép? :)
Csajom épp ki akar dőlni, de még 6 sincs, vagy épp csak!
Erika napoztunk, így kimaradt minden alvás, ma reggel óta pörög és hááát... már sírni is fáradt szegénykém... :(
neet
neet

Elaludt,.. álmában hüppög. Jajj.
neet
neet

Emlékeztek még a Palacsintás kirlyra? Annyira megörültem neki, msot megy az m2-n. Voltlmég egy kedvencem, a Le a cipővel (Háború miatt zárva és Gazsi bácsi lótetű) illetve sok volt, de ezeket mindig idézgetem.

Leki kész, sajnos kellett bele a cukor(csak egy kicsi, de kellett), mert annyira savanyú volt, hgoy még én se bírtam megenni. Dednek ízlett, azt kapott uzsira.

Votiv :) jó bulit :) szerintem ez nagoyn is rendben való dolog :)

Vica :) Azt a sokféle zöldséget és gyümölcsöt külön-külön tettem ám el, nem kevertem a paradicsomot az őszibarackkal :) Bele jégkockatartóban a hűtőbe. De ha találkozunk (mert mondjuk emglátogatlak, ha már majd szabad) akkor szívesen viszek neked frissen facsart lét.

Ancsi :) káposztalé nekem nem finom.... bár a nyers káposztát rágcsálni szeretem. Cékla és répa viszont nyami :) Megérkezett a szajré.

Megérkezett az új számítógépem, juhéééj! Mondjuk emiatt lehet, hgyo egy darabig nem jövök, emrt nekem kell az egáészet felinstallálnom - és hát idő meg nicns sok, úgyhogy majd szakaszosan megy.

Csókolat és szép estét mindenkinek :)

indianyo

Indi!
megjelent DVD-n is, de a kritikák szerint nem is olyan klassz, mint ahogy gyerek korunkban szerettük. én emiatt nem vettem meg, sajna a tévében meg nem láttam most :( :( :(
ezt a gépedet se tedd tönkre addig :), amíg a másik nincs kész, és akkor tudsz netezni. amúgy átmegy a régiből az újba a HDD?
a szajrét lehetne, hogy ne a jövőhéten vegyük át? megőrzöd nekem a köv. hétig? mert elvileg jöv. hét szombat-vasárnap költözünk. az angol is elkezdődik nekem, szóval a hétfő, szerda, péntek lesz csak jó talinapra, vagy bármelyik nap délelőtt, de Őrmezőről már nehezebben (hosszabb idő alatt) jutok bé a városba. :(
képzeld, Anyucinak is úgy bekattan az ujja, és őt is mindig műtéttel fenyegetik. ő nem csináltatta meg, mert nincs aki utána apukának főzzön (érted!) és takarítson, de a nagynéném megcsináltatta, mert a férje 2 hétig vitte utána a háztartást.
ancsipancsi

Ancsi :) persze, elfér itt a cucc, bármeddig. A kattogás miatt nem mennék a kés alá, de nem szeretnék 40 évesen lerokkanni... iszonyú fáéjhdalom ám, állandóan attól rettegek, hgyo egy ilyen belenyilalló kattanára kiejtem a bambulit a kezemből...és ugye még egy gyereket szeretnék, ez is a terhességgel alakult ki, ki tudja, mi lesz legközelebb.. szóval ha férj megjön, akkor bizony megyek a doktornénihez, addig meg éjszakára sínbe teszem, oylankor a elgrosszabb, és elhezdek valami homeos ízületjavítót, ha a doktornénivel sikerült ip-t egyeztetni.

Van mobil hdd-m, műár korábban rámentettem midnen fontosat, de azért eltart majd egy ideig, míg midnenn léyneges progit felinstallálok.. az internetről nem is beszélve, emrt ez egy kaciféntos dolog - WI-FI...

És a gép új ugyan, de a tartozékok (monitor, billentyűzet ) az a régi...

Na megyek home frontot nézni.

Palacsintás király második része holnap 18.00 az M2-n. Én szeretem. Ma ez egy ilyen nap, reggel is mese, este is :)

indianyo

Indi!
de miért wifi van nálad, hisz asztali géped van? vagy mással közösen használod? nálam is wifi van, nagy nehezen hoztam össze a családi hálót :), de így a kertből is tudnék netelni, ha nem égne a képemről a bőr... meg már ugye nem is az enyém a kert. én drukkolok, hogy mielőbb sikerüljön összehoznod az új rendszert! meg ahhoz is, hogy mielőbb hazajöjjön Indiapa, mert a második gyerekhez mindenképpen kelleni fog :wink:
ancsipancsi

Sziasztok,

Manóka, Ancsi: igen arra a tejpépre gondoltam. Nagyon eszik a gyerek, én csak egyet vettem, amire az volt írva ohen kristalzuccker, hát gondolom ebben is van cukor bőven, de legalább nem lapátolták bele a kristálycukrot ezerrel.

Kissün, Den: mi is voltunk a tónál, sőt Juc is, mert velük összefutottam. Fanni nagyon jót játszott és mi is jól éreztük magunkat. Ettünk lángost, na nem én hanem apa, és Fannibébi. Táncolt zenére, társasjátékoztunk, egyszóval jó volt.

Kissün: valszeg holnap is megyünk, akkor elvihetem neked. Gyerkőckékről a képek édesek. Dóci mekkora csaj lett már, és Marci nagyon édes pofa.

Ancsi: hozzánk is közel leszel, mondjuk inkább ha én megyek hozzád autóval, de úgy nagyon. és arra néztem ki babamama tornát, úgyhogy rám számíthatsz.

Tinu: én is náluk végeztem.

Vica: sikerült kiváltani a jegyeket? voltak? milyen volt?

Szép estét mindenkinek

Kép
Kép
johanna1975

Johi!
de kafa!! :)
igen, én is olvastam, hogy nincs benne kristálycuki, de van helyette bármi más :). viszont Lencsi is eszi. meg a kekszeset is. de a kekszet (cukorstop háztartási) lehajítja és már csak párizsit akar enni! szabályosan hisztizik, ha nem adok neki az enyémből!
ancsipancsi

sziasztok,
Vera,
gyermekeid nagyon édesek!!!!!!!!!!!!!!!!Jó volt nézni őket!!!! :lol:

ma voltunk a börzén Bogárkával, árulni, nem sok minden ment el. Szóval, ha vkinek kell olcsó, használt body (1 éves korig) meg rugi, meg kantáros gatyó, szóljon nekem, van egy csomó!!!! :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

olvastátok, h meghalt a Faludy??? :roll:
:(

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

igen, sajnos. egyik kedvenc Villon versemet gyorsan el is olvastam emlékére.. :(
ancsipancsi

Lindi!

Mi mindent sikerült beszerezned ma? :lol:
20170114224602

Manóka, Ancsi, Votiv, mondom a tutit, bár ügyesen kitaláltatok minden részletet! :wink: Süsü (lány kiejtésében Fűűűű-Fűűűű, természetesen csak jó hangosan lehet kimondani) vhs-en nyomva hideg téli reggeleken lesz.
Játszóház a kőbányai bölcsödében lesz (egyenlőre marad a Szt. László téren, mert még az új hely még nem készült el).

Fibi, Lurdy jó helynek játszik, de azért egy kicsit húzós. Ja, és nem hagynám ki a mászókákat és csúszdákat. :wink: :wink:

Marci édes, ahogy Dóciba karol! Nem is olyan pötty, sokkal kisebbnek képzeltem az úrfit. :roll: És hogy hasonlítanak egymásra.

Neet, szerintem tetszett mackónak, de üveges tekintetéből nem bírtam kiolvasni a választ. :)
zanza

Lányok!

Lurdy szerdán féláras.Szerintem akkor kibírható.
20170114224602

Áááááá, és hogy pofára estünk Moziünnep alkalmából. Nem is "slágergyanús" filmre szerettünk volna beülni, direkt emilben megrendeltem a jegyeket, erre nem kaptunk jegyet. :evil: :evil: Így várhatok okt. 5-ig, a premierig. :cry: :cry:
zanza

Juc, köszi. Asszem akkor 500 Ft/óra, nem? :roll: Hatig van nyitva a Lurdy?
zanza

Mármint a játszóház része? :roll:
zanza

ZAnza!

Nem tom pontosan csak azt,hogy fél ár :lol: dehogy minek a fele azt már nem.Sorry. :oops:
20170114224602

Juc, semmi baj. :wink: Majd kiderül.
zanza

Lányok!

VAn egy 2 hetet használt ESPRIT babakocsim eladó:
könnyű alumínium váz
- 5.5 kg
- tartozék a levehető tető és az esővédő
- bevásárlókosár (háló)
- 5 pontos biztonsági öv
- 15 cm átmérőjű, bolygósítható kerekek
- 4 fokozatban 153 fokig dönthető
- kinyitva a méretei : 110cm mag. 78cm hossz. 47cm szél.
- az ülés szélessége 30cm
- összecsukva a méretei : 108*26*19cm

Kép
20170114224602

Juc!
mennyit kóstál egy ilyen? :) nagyon szép kocsi így ránézésre, viszont sajnos majdnem biztos, hogy nem vehetem meg :(.

MTV1-en nagyon jó ám a FAludy búcsúztatója! nagyon szeretem V.Xavért, ahogy orgonázik.
ancsipancsi

Ancsi!

14.000FT 8)
20170114224602

Ja és nekem is nagyon bejön a kocsi ezért is vettem meg csak Panna nem akar már babacsokizni :? ezért nem tartanám meg.Erre a kis időre amit eltölt benne jó a régi,lelakott is.
Itt állni meg luxus :roll:
20170114224602

Jó reg!

Ancsi :) Azért Wi-Fi, mert ez van ingyen. Valahogy nem akarózik szétbontanom ezt a jó kis öreg gépecskét, olyan sok örömet hozott már... szeretem.

Jucus :) Nagyon szép kis kocsi ez :) Sajnos anyagi tehetség híján én nem tudok segíteni, de biztosan gyorsan elkél.

Időközben Mása Orsijának volt első születésnapja (szeptember elsején) és így utólag is kívánok neki boldogságosat, anyukájának meg azt, hogy legyen már beszerelve végre az az internyet, hogy jöhessen topikolni.

Zsanci :) És hogy van a lábad? És milyen volt ez a börze? Én egyszer elmennék már, de olyan macerás innen odabékávézni. Dominó már most 1 éves korra való rucikat hord...

Manóka :) Írtad tegnap, hogy Emma milyen jól kibírta a lánybúcsút. Hát én el se tudlak téged képzelni a szelíd szemeiddel, ahogyan dajdajozol barátnéiddal valami bárban :lol:

Zanza :) Ez a mozi-dolog miylen bunkóság! Márm,int az a része, hogy ti lefoglaltátok, és mégse volt jegy.

indianyo

Jó reggelt!

Emma tegnap nagyon jól bírta anyukáméknál is, semmi sírás nem volt, aludt, evett, stb., úgyhogy amikor mentem érte, anyu már kérdezte, hogy akkor megy jövő héten is? :D

Indi!
Pedig volt ám dajdajozás! Vagy három helyen is voltunk, lecsúszott jó néhány Margarita, vagy egy doboz cigi, és hajnalig táncoltunk. Kellett pusziért petrezselymet árulnom, kaptam mindenféle vicces ajándékot (kilyukasztott óvszer, szexis fehérnemű, kék harisnyakötő, stb.), és nagyon-nagyon jó volt! És még Beet is ott volt, iszonyatos nagy pocakkal, és majdnem éjfélig ő is bírta a bulit, aztán másnap reggel jött az sms, hogy bement a kórházba, mert elfolyt a magzatvíz :lol:
manoka11

Ja, és akkor még ezután pár nappal volt az ominózus ringlispil itt a Feneketlen-tó partján :D Na de ebből is látszik, hogy Emma milyen stramm csaj :lol:
Egyébként a lánybúcsú napjának a reggelén csináltam egy tesztet, mert volt egy kis gyanú bennem, és gondoltam, hogy ha esetleg már várandós vagyok, akkor mégsem kéne szétinni- és cigizni magam. De a teszt nem mutatott semmit, úgyhogy bátram mulattam :lol: Persze amint elmentem dokihoz, és kiderült, hogy valaki lakik a pocakomban, egyből visszafogtam magam. És ez pont az esküvőnk előtti napon volt :D Azért az esküvőn mulattam ám nagyon, de a pezsgővel csak koccintottam :wink:
Na jó, nem offolok tovább, csak most nagyon eleven az emlék, mert ezek a dolgok 2 éve történtek éppen.
manoka11

Manóka :) Csak offoljál, ez olyan szép :)

indianyo

Manóka!
nem is gondoltam, hogy cigiztél! :D és Beet már előtte is barátnéd volt? :) tök jó!

Jucus!
annyira jó ez a kocsi! ezt különben a Quinny helyett vetted?
ancsipancsi

[quote="neet"]V írta:neetotiv,
homeos "doktor"néni ugye csak viccelt azzal, hogy ha pár golyócskát teszel fiad nyelve alá, megszűnnek a "magatartás" problémái??? :shock: :shock: És ugye te ezt nem veszed be? Se Isti...?! Én inkább máshogy közelíteném meg a dolgot, mint a droggal, de persze nem vagyunk egyformák. :oops:

Neet, a homeopátia azért nem ilyen egyszerű :) nem drog, és nem is csodaszer. ha jól választ szert a homeopata (aki egyébként Mo-n csak diplomás, gyakorló orvos - akár belgyógyász, vagy nőgyógyász vagy kardiológus vagy bármi - lehet), akkor hozzásegíti az embert a számára hasznos, feloldást vagy továbblépést elősegítő információkhoz. ez sem vezet automatikusan a problémák megszűnéséhez. de pl ha csak karnyújtásnyira a megoldás, ez lendíthet a dolgon.

a gyógynövények, állati vagy ásványi eredetű anyagok emberre gyakorolt jótékony hatásának kihasználása nem új dolog, a homeopátia jóval megelőzte a hagyományos orvoslást. ahogy megisszuk a kamillateát vagy a kávét, vagy megsózzuk az ételt, azt nyújtjuk a szervezetünknek, amire épp szüksége van :) ezt nevezhetjük tápanyagnak, vagy akár információnak is, mely az anyag részecskéinek sajátos, semmi másra nem jellemző rezgését jelenti. a homeopátiás szerek többezerszeres hígításban készülnek, tehát valóban csak a legtisztább információt, az anyag lényegét tartalmazzák. és épp ebben a formájukban képesek a szervezetbe jutva változásokat elérni.
a homeopátiát szelíd gyógymódnak is nevezik, és a gyógyítási elve a "hasonlót a hasonlóval". ezért választunk olyan szert, amely hatásában minél inkább megegyezik a tünetekkel, melyekre bevesszük. aztán a két azonos hatás előbb erősíti (ez a kezdeti rosszabbodás), majd kioltja egymást.
azért is szelíd gyógymód, mert semmi olyat nem képes véghez vinni a szervezetben, ami amúgy nem lenne benne. végeredményben az öngyógyító folyamatokat segíti, melyek mindenkiben megvannak és működnek, a gyerekekben még sokkal erősebben, mint a felnőttekben.
na, túl sokat pofázkodtam, biztos nem is érdekel az egész :oops:

votiv 8)
votiv

Votiv :) Ez szép volt :) És engem érdekel :) És biztos Neetet is, hiszen különben nem kérdezett volna..

Viszont mi az a könyv, amit a doktornéni lektorált? Mert én még mindig az alkati szerem után nyomozok és izgalmas ez a Lachesis, mint magzatelhajtó... brrrr.

És milyen volt a tegnapi esküvő?

Van ám neked itt sok-sok citromfű és borsmenta, csak találkoznunk kéne :)

indianyo

tegnapi esküvő nagyon szép volt! kissé eklektikus, mert sokféle hagyományt kevertek. a lányokat - mindkettő fehérruhás, uszályos menyasszony volt - egy szivárványos esernyő alatt, egy üres úszómedencében adta össze egy "rabbinő" :)
a szertartás nagy része zsidó hagyomány szerint ment (a két lány közül az egyik zsidó származású), körbejárták az "oltárt", ettek, ittak, poharat törtek, fogadalmat mondtak - na ebben volt saját szöveg is. de közben pedig magyar népzene volt az aláfestés, volt bőgős, hegedűs, klarinétos...és voltak rózsaszín ruhás tündéri kis koszorúslányok is, akik rózsaszirmot szórtak :D
aztán felhúzták a gyűrűket :)
a szertartás végén pedig cukorkával kellett őket dobálni :D
aztán gratulációk következtek, koccintás, nászajándékok (kaptak pl egy zsír tandembringát meg kétszemélyes függőágyat meg egy utazási vócsert meg sok-sok apróságot)
ezután volt a vacsora, szabad ég alatti grillezett husik fincsi salátával és bográcsgulyás :D
és volt koktélbár, két mixerrel, akiktől bármit lehetett kérni :D
később pedig menyasszonytánc volt (ez meg ugye magyar hagyomány), mindkét menyasszonnyal (de ingyen :D), majd az egyiküket a másik lány bátyja "elrabolta" :) és az elrabolt lány cipőjéből kellett pezsgőt innia az ott maradtnak, hogy visszakaphassa :D
aztán mi itt sajnos eljöttünk, fél 1 körül. én még iszonyú szívesen maradtam volna, főleg hogy ott volt csomó iszonyú kedves ember az egyetemről, akiket 3-4-5 éve nem láttam, sokan külföldről jöttek haza ezért, és még órákig tudtam volna mindenkivel dumálni :D
aztán mikor hazajöttünk, fel kellett kelteni a dédikét és sajna erre Isti is felkelt, mert a dédi szegényke beakasztotta a biztonsági zárat, emiatt nem tudtunk bejönni az ajtón :?
de visszatérve az esküvőre, rengetegen voltak, sok-sok újságíró és "celeb" is, mert az egyik lány sajtófotós, a másik pedig képzőművész :)
és hát ugye ilyen esküvő elég ritka, sőőőt...
de mindenki nagyon "jól fogadta", teljesen természetesen (apafej szerint naná, aki nem, az el se jött volna), a lányok családjai is ott voltak, és a többség (mi is) szépen kiöltöztünk, megadtuk a módját :) szóval tényleg szép volt! az egyik legszebb, legőszintébb, legkomolyabban vett szertartás, amin az utóbbi pár évben voltam :)
egy baj volt csak, hogy mivel a római parton volt lenn a Dunánál, szétettek a szúnyogok :twisted:

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: