Sziasztok!
Tegnap el kezdtem írni egy hosszú,terjedelmes hozzászólást, aztán mikor már jó sokat írtam, a lányom egy laza mozdulattal kinyomta a számítógépet..
Na,de most....ALSZIK!!!!
Az otthon maradás téma :csatlakozom az előttem szólókhoz.Mindenki maga dönti el,hogy hogyan csinálja és meddig és hogyan marad otthon gyerekével.Akit kielégít a 3 évig vagy még további csak anyaság,az tegye azt,akit pedig vagy a kényszer vagy a belső erő arra buzdítja,hogy visszamenjen dolgozni,tegye azt. Egyébként hiába tervez így vagy úgy az ember,mindig az adott helyzet fogja meghatározni az egyén döntését. Nagyon szomorúnak tartom azt,ha egy anyának a saját családjával vitáznia kell arról,hogy visszemehessen dolgozni,ahelyett,hogy segítenének neki a visszatalálásban..
Én nagyon visszaakartam menni dolgozni idén szeptembertől,azért is ment volna( és megy is)Manka oviba.Úgy gondoltam,hogy 2 és félév otthon töltött idő épp elég,sőt számomra pont annyi,hogy ne legyen elviselhetetlen(már néha így is az

).De a sors közbeszólt és nem megyek vissza.De egy biztos,hogy a második gyerekkel már nem leszek itthon ennyit,úgy tervezem,hogy egyéves korában visszmegyek.Vagy bölcsibe adom(amit nem szeretnék) vagy találok valakit,aki zsíros pénzést vigyáz rá napközben..De nem tudok és már nem is akarok itthon maradni olyan sokat.
ANITA! A könyvet már nagoyn régen olvastam,3 éve nyomaiban emlékszem csak rá.Annyira azonban emlékszem,hogy én egy idpomárnak tartottam a nőt,ai mint egy katonatiszt,no apelláta,rendhez és rendszerhez kezdi szoktatni,az alig világrajött újszülöttet,esélyt sem adva neki,hogy megszokja a világot,figyelembe nem véve az igényeit..Én inkább hiszen Ranschburg Jenő pszichológus bácsinak,aki szerint 6 hónaőos koráig nem lehet és nem is tudjuk elkényeztetni csecsemőnket,mert az ölelés,babusgatás(akár egész nap,ha olyan gáz napja van) olyan ELEMI szükséglete,mint az evés ,tiszálkodás stb.Az más kérdés,hogy egy kor után az ember korltokat állít és határokat szab,de én nem ennek a nőnek a módszerével tenném és teszem..
Nekem nagyon amerikai..A külön alvás,a cumi szinte katonás rendszer szerinti adása,az etetés, ami 4 óránként és csakis 4 óránként,és a 4 részre osztott nap..szerintem vicces..
De hangsúlyozom ez az én véleményem és nincs jogom megkérdőjelezni aztok döntését és vélemnéyét,akik alkalmazzák sikerrel..Szóval továbbra is szívesen neked adom,ha nem ingyen, akkor aaz eredeti vételár feléért...
MARCSI! Ilyen filigrán alkattal nem tudnál nagyobb görögdinnyét lenyelni,üzenem azoknak,akik lekicsinylették a hasadat
DÓRA! Munka kapcsán egyszer beszéltünk a távmunkáról.Nézd meg a
www.tavmunkaklub.hu-t.Biztos megtalálod a számításodat,rögzítés ,fordítás,grafikai meló stb.Hátha otthon is tudnál dolgozni és Lucát se kéne hamar bölcsibe adnod.
Ja, és nagy tiszteletem korrektségedért Gozár dokival kapcsolatban ..
JUBE!!
Megnéztem, van már szeptemberi előzetes órarend,ha jól emlékszem kisbabás jóga van hétfőn délután és csütörtök délelőtt,nézd meg te is..
VBEA!! Mi újság?Jársz már jógázni?
ILDI35! Ne csüggedj,ami a kilókat illeti és Mandulával is 20-at híztam,most sem fogok kevesebbet és hála istennek bővel leadtam..remélem most is így lesz..
Üdv mindenkinek,jókedvet erre a borongós napra