A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Szia Dóri!

eszter.zavodny@freemail.hu címre írhatsz nekem. Előre is köszi a képeket,már nagyon várom!

Jube!
Ha jól emlékszem Te kérdezted hogy felébreszd-e Pannit 4 óránként kajcsizni. Szerintem ne ébreszd,had aludjon ha éhes lesz úgyis felébred. És nagyon szép súllya van,szerintem nem gond ha egyszer -egyszer ritkábban eszik. De persze ahogy Te gondolod.

Szegény Rebeka,olyan kis bággyadtak a szemei,nem sír,csak olyan kis szomorú, egy pici hőemelkedése is volt.De azért nagyon jól viseli a szurit.
Dóri,Jube nálatok hogy viselték a lányok?

nyugis éjszakát mindenkinek!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

SZiasztok!

Köszi a válaszokat! Én is a természetes szülés híve vagyok, jó hogy nem indítják be a szülést ha nem feltétlen szükséges.
DURCA
Hát lehet hogy tényleg együtt szülünk. Végülis a Vida azt mondta, hogy 2 hét plusz mínusz simán benne van az időpontokban. A te dokid ki is? Mikor mész terheléses cukorra? Ezután már nem nagyon van ilyen vizsgálat ugye?
gyorgyi33

Sziasztok!

Feljebb említettétek a málnalevél teát, bevallom én még nem hallottam róla, ezért utána néztem a neten. Hááát, ha csak a fele igaz annak amit ott olvastam, akkor ez egy csodaszer. Az ott nyilatkozók szerint, (35-36. héttől fogyasztották a teát) órákkal (???) rövidült a vajúdás ideje. Kissé szkeptikus vagyok, mert honnan is tudták, hogy mennyit vajúdtak volna a tea nélkül? Persze, elképzelhető, hogy tényleg segít. Van valakinek ez ügyben konkrét tapasztalata? (na, jó bevallom, délután azért én is vettem egy zacskóval :lol: )

Más kérdés, de ne röhögjetek ki!!! Normális, hogy szülés előtt 4 héttel valami őrületes takarítási láz van rajtam? (megjegyzem, apán is!) Állandóan porzívózunk, sikálunk, teszünk-veszünk a gyerekszobában, már a kiskamasz fiunk is rákérdezett, hogy minden rendben van-e velünk. Vagy ezt hívják fészekrakó ösztönnek? De lehet, hogy csak anblock kezd az agyunkra menni a babavárás öröme? (tényleg nem ér röhögni!!)

Ildi
ildi35

SZia Ildi!

Nekem itta egy barátnőm a teát, ő is nagyon dícsérte, már csak a béltisztító hatását is. Az biztos nem baj ha iszod, én is fogom, de még nem kell.
Erről a fészekrakó ösztönről én is sokat hallottam, biztosan ebben vagy benne. Egy kollégám meg sem állt az utolsó hetekben, vásárolt, takrított, rendezkedett, aztán átrendezte. Tényleg vicces volt. De ez biztosan természetes. :lol:
gyorgyi33

Ildi!
Nugi. Senki nem akar kiröhögni. Ilyen nálam és az unokatesómnál is volt. Ez szerintem teljesen normális. Szerintem is ez valami fészekrakó ösztön. De nagyon jó érzés.
A málnalevél teáról? Hogy az segített vagy sem azt nem tudom, de az első fájástól a kibújásig az első lányomnál 2, a 2. lányomnál pedig 1 óra telt el. Ez utóbbinál ez fél óra lett volna, (mert 1/2 óra után már nem volt méhszáj,) de nem nyomhattam, mert meg kellett várni a dokimat. Ahogy megjött, 5 perc után meglett Szofi. A 2.-nál homeot is szedtem, amit a méhszáj eltünését segíti. Szerintem ártani nem árthat. Remélem neked is (és másnak is aki kipróbálja) segíteni fog!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!

Kicsit eltűntem, mert én okos elfelejtettem a jelszómat és csak most jöttem rá.... hihihihi :oops:

Durca,Lilluska,Tündi!
Jó volt Titeket olvasni azzal kapcsolatban, hogy hisztizik-e a gyerkőc vagy sem, és hogy mit csináljunk ilyenkor stb. stb., eddig ezekbe a dolgokba még bele sem gondoltam, mivel Zsombi 7 hónapos és egyenlőre elkerültek ezek a dolgok, de v.hogy úgy érzem hogy olvastalak titeket, hogy talán nem fog annyira váratlanul érni ha nálunk is elérkezik ez az időszak, azt hiszem jobb előre v.milyen szinten lélekben erre felkészülni.... szóval köszönöm nektek :wink:
Ja, még v.mi a Suttogó c. könyvet bármelyik könyvesboltban lehet kapni, mert én 1x kerestem a Librinél és nem találtam :cry:

Györgyi33!
Bocsi, de nevettem :D Ne izgulj, teljesen természetes amit most csinálsz én pl. minden nap vagy 3x rendeztem át a ruháit :lol:

Satuk!
Olivér nagyon édes!!!! Nem is Te lettél volna, ha nem ebbe a "szerkezetbe" rakod... jó ötlet :lol: Tesómék több tízezerért vettek pihenőszéket a picijüknek amit azóta ( már bocsánat) szarószéknek hívnak, mert ahogy berakják a székbe bekakil, szóval készülj, lehet, hogy Rátok is ez vár :lol:

Na megyek hunyni....

Sok puszi:
Anita & Zsombi

Kép
szsombi

Szsombi!

:lol: Nem én csinálom, hanem egy ismerősöm. Én még csak a 26. hétben vagyok. :lol: (De biztosan fogom)
gyorgyi33

Sziasztok!

Fészekrakó ösztönről csak annyit, hogy akkor, és csak akkor Bene össze sruháját kivasaltam. Azóta sem :)
Hiszti? Biztos nem ez. Ahogy egyre jobban figyelem, a következőre jutottam: Bene kezdi felfogni, hogy sokmindenben dönthet: merre megy, msázik, vagy feláll, melyik játékot veszi fel. Uralja a testét bizonyos szinten, és rájött, hoyg ő csinál dolgokat.Erre jön az anyja és korlátozza. Vag yjön egy szék, és elbotlik benne, és az korlátozza. Szóval az akadályok. Így aztán tényleg nem árt megnyugtatni, hiszen annyi de annyi nehézséggel találkozik. Másrészt túlzásba sem szeretném vinni, mert akkor minden egyes esésnél is ezt csinálná....

Tiltás. Kb ugyanott tartunk, mint 3 hónapja: tele szájjal visszaröhög. De még mindig nem adom fel! :wink:

Természetes szülés hívek a kórházban? Nem tudom, azért az 50% császár, és indított szülések domináltak.... Kevesen voltak, akik bejöttek mert szülnek.... De persze a dokik bármit meg tudnak magyarázni. Csak utólag látom ezt én is így.

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:56-kor.
Vendég

Jó reggelt!

Györgyi!
Én dr.Siposnál szülök,és Keszegh Évikénél.Bár nem vagoyk első szülős,de náluk debütálok,mert a lányomat máshol szültem.
Az én dokim az uh.alapján számolja a szülést és a heteket is,így a kiírt időpont(dec.11.) nem érdekli :D

Mikor megyek terheléses cukorra? ha jól számolom a szept.18-ai héten.
Utána nem lesz ár különösebb vizsgálat,csak a streptococcus-os valamikor a 34.hétben?de ezt a most szült lányok jobban tudják.

ANITA!
Én szívesen neked adom a Suttogó c.könyvet(ajándékba),mert megvettem ugyan,de rájöttem,hogy én nem így szeretném csinálni.Priviben írd meg a cmedet és postán elküldöm,ha gondolod.

LILLUSKA! Az "anya már megnyugodtam" nekem is ismerős :D :D
ilyenkor meg tudnám zabálni..

Még biztos jövök ma,szép napot mindenkinek!!
durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

málnalevél:
én ittam, a 35-38. hétig, egy héttel túlhordtam Pannit. Ha túl töményre főzöd, hasmenést csinál. A szülés az első fájástól, (amikor még nem tudtam, kell-e menni) 7,5 óra volt, ahonnan egyértelmű lett, 5,5.

Eszti,
Mi holnap megyünk oltásra, remélem nem lesz semmi baj.

Köszi a 4-5 órás etetés válaszokat! :)

Durca,
vagy ém is elnéztem az órarendet, vagy megváltoztatták... de a nagybabás jógát csüt-re írják, és az órarenden az sincs rajta... fene érti...

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok Anyucik!

Málnalevél: sajna, nekem nem sokat használt, legalábbis nemigen vettem észre, mivel 19 órát vajúdtam..., pedig kaptam homeós bogyókat is. Lehet, hogy ez is eléggé egyén-függő, kinél hat, kinél nem.

Veronikusz,
ha nem haragszol, lehet, hogy néhány tanáccsal zargatlak majd, mert most vettem észre, hogy kb. ugyanannyi korkülönbség lesz az én fiaim között, mint a Te lányaid között van. Okt. 5-re vagyok kiírva, de most kezdek egy kicsit parázni, hogy mit fogok csinálni két ilyen kis lurkóval, hisz néha még Kristóffal sem bírok, és az éjszakai alvása sem egy leányálom. Te hogy vészelted át az elejét? Előre félek, hogy mi lesz majd, ha az egyiket szoptatnom kell, a másik meg épp szétszedi a házat. Gondolom, most már kicsit jobb a helyzet Nálatok, hogy nagyobbak a gyerkőcök, de nem lehetett könnyű!?

Györgyi33,
én is kezdek "besózni", bár túl sok időm mostanában nincs pakolászni, de az állandó takarítás az megvan. Hét végére tervezünk még egy kis tapétázást, úgyhogyne izgulj, ez teljesen normális. Nálam most éppen halomban áll a vasalni való, és "lóg" a fejem fölött, mint Demoklész kardja, mert hogy szülés után nem tudok majd vasalgatni, az biztos!

Szép napot mindenkinek,
Dorka
dorka77

Köszönöm Benedek nevében is a sok gratulációt! :D
Marcsi, Györgyi, Durca, az UH eddig január 23-27 között dobta ki az időpontokat, ami teljesen egybeesik a hagyományos számolásos módszerrel. Az utolsó menstrució alapján számolttal. Tehát részemről egyelőre nagy eltérésekről nem tudok beszámolni.
Atyaég! Mi lesz velem, ha beindul ez a fészakrakó ösztön? Így is képes vagyok órákig tökörészni a fürdőszobában...
vbea

Sziasztok Lányok!

Megnyugtattatok! Örülök, hogy nem valami őrület tört ki rajtunk takarítás szempontjából, hanem ez teljesen normális ebben az időszakban. Na de, hogy ez a dolog a pasiknál is így működik ??!!! Sose hittem volna!

A málnalevél teát pedig inni fogom, ha nem is használ, ártani nem fog.

Felvetnék egy témát, amely a környezetemben mindig hatalmas vihart kavar: otthon maradni a babával 3 évig vagy bölcsi+munka??? Természetesen mindkettő mellett szólnak érvek és ellenérvek, de én őszintén kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Szép napot!

Ildi
ildi35

Sziasztok Lányok!

Most jöttünk meg Zsombival oltásról, én kértem az egy éves kor előtti agyhártyagyulladás elleni oltást is úgyhogy most azt kapta meg.
Nálunk szerencsére jó kis program az oltás úgymond, mert Zsombi imád babák közt lenni a szurít meg észre sem veszi, bár az nem tetszett neki hogy a doktor néni a szájában "kotorászott" -megnézte a torkát- :D

Durca!
Aranyos vagy, hogy nekem ajándékoznád a könyvedet, de én mindenképpen kifizetném, azért előtte leírnád légyszi, hogy miért nem "jött be" neked annyira?

Bea!
De jó, akkor lehet, hogy neked is 25.-ére jön össze a szülésed, nekem január 25.-én du. negyed 3-kor született meg Zsombi :D és akkor pont 1 év lesz köztük :D

Na majd még jövök
Puszi:

Anita&Zsombi

Kép
szsombi

Dorka77!
Nagyon szívesen válaszolok/segítek, ha tudok. :)
Nálunk nagyon is tudatosan jött ki így a "lépés". Kata nagyon nyugodt és kezelhető volt 1 éves koráig. Ez azóta teljesen megváltozott. Nagyon hisztis lett. Én különben attól paráztam az elején, hogy hogy tudom a picit megfürdetni úgy, hogy a nagy ne tegyen addig kárt magában a lakás másik pontján. A gyerekeknek ráadásul már csak egy nagyszülejük van, így még rosszabb. (én úgy vágyom egy anyósra - ugye milyen morbid? :D :lol: ) Különben imádják egymást. A nagy annyit bohóckodik, hogy a picivel már nem is kell foglalkoznom. Csak odarakom és nézi a műsort. A nagy elől meg úgy kell eldugnom a picit ha altatnom kell, mert zokog ha nincs ott mellette. "Szofi megnézzük!" folyton ez megy. De nagyon édesek. A nagy ugrál az ágyon ahol a pici fekszik, ráugrik néha a lábfejére, de az csak vigyorog. Puszilgatja, simogatja, visszarakja a szájába a cumit, bejön a fürdetésre stb. Ma is addig nem volt hajlandó a tejét inni reggel, míg a picit nem raktam mellé az ágyra. :lol: Nehéz, de mégéri és állítólag később sokkal jobb lesz, mert a kis korkülömbség miatt ugyan az lesz az érdeklődési körül. Vagy inkább szintjük. Remélem érted!
Képzeld! Ha a nagy sír, akkor a kicsi is szolidarít és ő is rákezd. Ilyenkor azt se tudon hova fussak. :D Ezt a pociban heves rugdosással csinálta. Valami furcsa kötődés van köztük. :D
Na jó most megyek, mert dolgom van és kicsit hosszúra is sikerült. Ha bármilyen kérdésed van szólj!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:57-kor.
Vendég

Sziasztok!

Fészekrakás szindróma biztos, hogy van, én is bőszen benne vagyok. De ez annyira jó érzés :D . Amióta tudjuk, hogy jön a baba, nálunk azóta elkezdődött, mert előtte semmivel sem haladtunk előre. Most már elmondhatjuk, hogy be van rendezve a lakásunk és jöhet a baba :D

A cukorvizsgálat után már valóban nincs extra beavatkozás, csak a streptococcus, de az meg csak egy apro mintavétel a hüvelyből. Nekem a 35-36 héten csinálták és szerencsére negatív lett. Ha valakinek pozitív az sem katasztrófa, akkor a szülésnél adnak antibiotikumot.

Egyre jobban húzódik a pocakom alul bal oldalt, szinte minden lépésnél fáj. Főleg, hogyha sokat pihenek és utána felkelek. Valaki érzett ilyet?
marcsim

Marcsi,
Én már éreztem ilyet, de azok csak a szalagok nyúlása volt, mint Györgyinél is. De nem akarok komolytalankodni. Nálad ez biztos más. Nem jósló-esetleg igazi fájások? Hmmm. Majd írj, mi újság. :wink:
vbea

SZiasztok!

Marcsi
Biztos hogy a szalagok nyúlnak, bár nálam inkább görcsölés volt mint húzódás. De! Mostanában már inkább húzódás van. De nem alul, hanem jobbra felül és nem a hasamban, hanem szinte a bőrömön érzem. Kívül. Olyan mintha a mellemet felfelé, a hadamat meg lefelé húznák. :lol: Vicces. Remélem nem durranok ki mint egy lufi. :lol: Biztos nem jósló fájások, ha jól emlékszem egyidősek vagyunk!!! Legalábbis remélem.

Ildi
Nekem sajnos muszály lesz nagyon hamar visszamenni dolgozni, több okból kifolyólag is, de csak kéthetente napi két és fél órát. Ez nem túl vészes. Még nincs tapasztalatom, mert első babám lesz, de remélem rendben lesz minden. Azért első a gyerek. De szerintem, ha valaki csak azért nem megy vissza dolgozni három évig, mert jaj mit szólnak, vagy rossz a gyereknek, ezzel nem értek egyet. Ha az anyának jó, hogy 3 évig otthon marad, akkor ok. De ha nem, akkor a gyereknek sem lesz jó, hogy az anya nem érzi jól magát. Vagy nem? Éppen egy barátnőm van most ebben a helyzetben. A nagyobbik gyerek 3, a kisebbik másfél éves. Persze így már több mint 4 éve otthon van. Most akadt ki szegényke. Ideges a gyerekekkel, türelmetlen és sorolhatnám. Szóval ez sem túl jó. Hát majd meglátjuk. Erre sincs sablon. :D
gyorgyi33

Nem hiszem, hogy ezek már a fájások lennének. Egyébként is megbeszéltem Kolossal, hogy még maradjon odabent legalább egy bő hetet, hogy anyuci összeszedje magát. :D De tényleg olyan, mint amikor a méhszalag nyúlt, csak sokkal durvábban fáj és sokkal lentebb. Igazából a legrosszabb az benne, hogy eléggé korlátoz a mozgásomban és azt ki nem állhatom :?

Nem tudom Györgyi Te hol tartasz, de Én a 38. hétnél, úgyhogy akár már jósolgathat is...a CTG már mutatott ilyet, de az semmit sem jelent. Majd pénteken ismét megyek CTG-re.

Én úgy tervezem, hogy itthon maradok a babával és ha minden jól megy úgy 1,5 év múlva jöhet a tesóka. Bölcsiben nem gondolkodom, de valóban sokminden közrejátszik a döntésben. Nálunk a családban a sógornőm bölcsibe adta a picurt, mert már szó szerint unták egymást és igénylete Bence is a társaságot. Mindenkinek jót tett szerintünk.

Ha nem bánjátok felteszek egy friss pocakos képet magamról, szerintem hatalmas, mármint nem a kép, hanem a pocakom :lol: Kép poci
marcsim

Sziasztok!

Marcsi!

Én ugyanazt érzem szóról szóra, szintén bal oldalon amit leírtál. Lehet, hogy ennek így kell lennie az utolsó hetekben?

Lilluska, Györgyi! Többiek!

Nem véletlenül vetettem fel a témát, én már most úgy tervezem, hogy minél hamarabb visszamegyek dolgozni. Ezért a döntésemért, bizony már volt aki a fejemre olvasta, hogy egy anya nem a bölcsödének szüli a gyereket, vagy, hogy kiamaradok a gyerek életéből amikor a legfontosabb lennék számára, esetleg nem látom az első lépését vagy nem hallom az első szavait, stb. Majdhogynem azt mondták, hogy minek nekem a gyerek, ha egyszer "nem akarok" vele lenni? Úgy gondolom ez nem ilyen egyszerű! Nyílván szerettük volna ezt a kis törpét, ha nem így lenne egyszerűen nem vállalkozunk rá "vénségünkre", 14 évvel az első után. De lássuk be, hogy egy nagyon kemény, anyagias világban élünk, és egyáltalán nem mindegy, hogy eddig éltünk 3-an a kettőnk fizetéséből, majd ezentúl meg kell élnünk 4-en szinte másfél fizetésből. Tudom, hogy nagyon durván hangzik, de egyszerűen igenis figyelembe kell vennünk az anyagiakat!

Arról nem beszélve, hogy a munkahelyemen a székem visszavár, amiról szintén azt gondolom, hogy a mai világban nagy dolog és igenis meg kell becsülni!

Annak idején a fiammal itthon voltam 3 évig, és a végére szinte depresszióssá váltam, úgy éreztem teljesen beszűkült a tudatom. Nyúzott voltam, sokszor türelmetlen és ingerült.......így visszagondolva nem hiszem, hogy ez túlzottan jó lett volna akár a gyereknek is! Mégegyszer nem szeretnék ugyanabba a csapdába esni!

És még egy dolog: minden tiszteletem és megbecsülésem azon nők iránt, akik a családjuknak szentelik az életüket (mert vannak ilyenek), de én úgy érzem, hogy ez engem nem elégít ki és kicsivel többre vagyok hivatott, minthogy éveken át büfiztessek, pelenkázzak, mossak-főzzek és terelgessem a családot. (Na, most lehet rám követ dobálni!) Félre ne értsetek, nem érzem áldozatnak a gyerekvállalást, de miért kellene mindent ez alá rendelni, és minden mást - köztük saját magamat is - a háttérbe szorítani?

Bocs, hogy iyen hosszúra sikeredtem és továbbra is várom a véleményeteket!!

Ildi
ildi35

Ildi
teljesen egyetertek veled. Mindenki maga dontse el hogy neki ill. a csaladjanak mi a jo es mit bir. Senkinek semmi koze hozza. Ez a Te ill. Ti eletetek.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Ildi, nem vetlek meg. Igazából ez a 3 év gyes nagy lehetőség és nagy teher is egyben. Van, aki jól érzi így magát, és kiéli magát, vagy megtalálja a kiskapukat (nekem pl nagyon sok kismama ismerősöm van, itt a net, és tanítok is heti 1-2x) de korántsem hazsnálom ki az energiáimat. Lustizok sokszor még 1 gyerek mellett. Mások meg beleőrülnek, és meg is tudom őket érteni. Angliában és sok helyen is 6 hetet fizet a biztosító, azt mehetsz dolgozni, és otthon maradni valóban luxus (megjegyzem, nálunk is :(). Ott mindkét forma nagyon is elfogadott, és az átmenetek is: fél- 1 év, stb. Nem hiszem, hoyg ezen múlna a volág. Másrészt nagyszüleink idejében sem volt gyes, csak a 6 hét... Meg régen, vidéken is 6 hét gyerekégy, azt vissza a földekre....

mtunde

sziasztok nem tüntünk el csak minden időmet Marcizok.ez a 2 óránkénti evése totál elviszi a napot.nem tudom mikor akar rátérni a ritkább evésre.már néha kibírja 3 órát de inkább a 2 jellemző.4500 gr körül járunk.man 5 hetes.és2820 al jöttünk haza.igaz tejem alig.hát ennyi mert sír a babó.puszi
gili
gilingalang

Szia Gili! Jó rólad is hallani. Van huzatja a kicsinek, ha 5 hét alatt ennyit hízott :)

Tünde

mtunde

Sziasztok!

MARCSI
Valamiért azt hittem, hogy huszonvalahány hetes vagy. A pocakos képes most készült a 38. hétben??? Én a 26-ban vagyok és majdnem ekkora. Egyáltalán nem nagy. Nagyon szép, de akkor mi lesz velem?

ILDI
Továbbra is egyetértek veled. És ezt tényleg mindenki csak maga érzi, illetve ezt valószínűleg meg sem lehet tervezni. Bár Neked már van tapasztalatod.
gyorgyi33

Sziasztok!

Marcsi!

Nagyon helyeske vagy a képen! Valóban nem nagy a pocakod, de nem is kicsi. Szerintem ez teljesen alkati kérdés, gondolom nem is híztál sokat? Én két héttel "fiatalabb" vagyok és kétszer olyan terebélyes, mint Te. (mondhatni egész helyes vízilóbébi lett belőlem) Na persze, aki 19 kilót kapkod magára.........

Még mindig a bölcsi témában: Györgyinek abban teljesen igaza van, hogy ezt a dolgot valójában nem is lehet annyira előre megtervezni, mert nem biztos, hogy a gyerek bírni fogja a bölcsit, vagy Isten tudja mi más jön közbe. De úgy gondolom, attól, hogy valaki ezt az alternatívát helyezi előbbre (bármiyen ok miatt) attól még ugyanolyan gondoskodó, jó anya, mint bárki más.
A környezetemben látok ellenpéldát is. A mama jelenleg a harmadik gyerekkel várandós és nem is csinál titkot abból, hogy azért vállal még gyereket, mert nem szeret dolgozni. Ő nagyon jól elvan otthon. DE: nem kifejezetten az az "anyatípus" akit már korábban említettem, hogy főz-mos, terelgeti a családot, stb. Nem, Ő elheverészik az ágyon és nézi a bárgyú szappanoperákat, keresztrejtvényt fejt miegymás, közben pedig a nagymami törődik a lurkókkal. Akkor megkédezném: ez jobb, ez a becsülendőbb?

Még annyit, hogy véleményem szerint az sem baj, ha a gyerkőc nem nő teljesen a szoknyánk széléhez, ez később neki is és nekünk is csak előnyünkre válik.

Ildi
ildi35

Sziasztok! (Hú, kb 3 perc volt, hogy leírtam ezt a szót.. :shock: )
Gyors leszek, mert kissé lerongyoódtam.. Őkelme kb. 2,5 óránként evett.. kissé zaklatott volt..
Mindegy, kedvderítőnek, most kaptam a neten.. az év anyukája címmel.. :) :)
Kép

satuk

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Nem tudjátok véletlenül, hogy dr. Gozár mikor rendel a magánrendelőjében? Esetleg hogy mennyibe kerül nála egy rákszűrés?

Előre is köszönöm!
rikakoma

Halihó!

Annyit írtok, hogy nem győzi az ember!

A bölcsi témához.
Én is szeretnék jövőre dolgozni menni, igaz, nekem nincs hova. Azt hiszem, a mai világban nehezen engedi meg magának az ember, hogy 3 évig otthon maradjon.
Nálunk jól keres a férjem, de cserébe megszakad a munkába. Hitelt veszünk fel, stb. Én úgy érzem, úgy korrekt, ha tudok, segítek neki.
Mi egyébként 2- 3 év múlvára tervezzük a kistestvért.

Ritakoma!!!
Nem tudom Gozár dokinak a tarifáját sem, és a rendelési idejét sem, de a kútvölgyi rendelőbe is leveszi a mintáét rákszűréshez. Be kell jelentkezned. Tudod a számát???

Sok puszi mindennkinek: Dóri

Kép
nagydora

Halihó!

Annyit írtok, hogy nem győzi az ember!

A bölcsi témához.
Én is szeretnék jövőre dolgozni menni, igaz, nekem nincs hova. Azt hiszem, a mai világban nehezen engedi meg magának az ember, hogy 3 évig otthon maradjon.
Nálunk jól keres a férjem, de cserébe megszakad a munkába. Hitelt veszünk fel, stb. Én úgy érzem, úgy korrekt, ha tudok, segítek neki.
Mi egyébként 2- 3 év múlvára tervezzük a kistestvért.

Ritakoma!!!
Nem tudom Gozár dokinak a tarifáját sem, és a rendelési idejét sem, de a kútvölgyi rendelőbe is leveszi a mintáét rákszűréshez. Be kell jelentkezned. Tudod a számát???

Sok puszi mindennkinek: Dóri

Kép
nagydora

Kedves Dóri!

A kútvölgyi rendelő számát sem tudom, meg tudnád esetleg mondani, vagy fent van a honlapon?

Egyébként jövőre szeretnénk mi is kisbabát, és még a teherbe esés előtt szeretnék találni egy kedves dokit, és róla jókat hallottam.

Üdv mindenkinek!
Kinga
rikakoma

Kinga!!

Én a Gozár dokihoz jártam évekig, terhesség alatt is. De nem nála szültem.
Ha gondolod, privátban írok neked telefonszámot, tapasztalatot, mindent!!

Az e- mailem: nagydora@citromail.hu

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Éjjel semmit sem aludtam. Iszonyúan nyomja a húgyhólyagom és akárhogyan fekszem nem jó. Úgy láttam, hogy a pocim is sokkal lentebb van, de most délelőtt visszaemelkedett, ez elképzelhető vagy csak én képzelődöm :shock: Mostmár ott lent a csontjaim is fájnak....tágul a medencém?

Ildi Te érzel ilyeneket? Rám 5-6 kg jött fel, de én is ugy érzem magam, mint egy kisviziló, bár be kell, hogy valljam, hogy a viziló a kedvenc állatom :wink:
Ti tudjátok már a nemét a picúrnak? Lehet, hogy már írtad, de elfelejtettem.

Ma történt meg először Velem, hogy egy idegen azt mondta, hogy: Hú de nagy pocija van! :lol:
marcsim

Sziasztok!

Tegnap el kezdtem írni egy hosszú,terjedelmes hozzászólást, aztán mikor már jó sokat írtam, a lányom egy laza mozdulattal kinyomta a számítógépet.. :D :twisted: :evil:

Na,de most....ALSZIK!!!!

Az otthon maradás téma :csatlakozom az előttem szólókhoz.Mindenki maga dönti el,hogy hogyan csinálja és meddig és hogyan marad otthon gyerekével.Akit kielégít a 3 évig vagy még további csak anyaság,az tegye azt,akit pedig vagy a kényszer vagy a belső erő arra buzdítja,hogy visszamenjen dolgozni,tegye azt. Egyébként hiába tervez így vagy úgy az ember,mindig az adott helyzet fogja meghatározni az egyén döntését. Nagyon szomorúnak tartom azt,ha egy anyának a saját családjával vitáznia kell arról,hogy visszemehessen dolgozni,ahelyett,hogy segítenének neki a visszatalálásban..
Én nagyon visszaakartam menni dolgozni idén szeptembertől,azért is ment volna( és megy is)Manka oviba.Úgy gondoltam,hogy 2 és félév otthon töltött idő épp elég,sőt számomra pont annyi,hogy ne legyen elviselhetetlen(már néha így is az :( ).De a sors közbeszólt és nem megyek vissza.De egy biztos,hogy a második gyerekkel már nem leszek itthon ennyit,úgy tervezem,hogy egyéves korában visszmegyek.Vagy bölcsibe adom(amit nem szeretnék) vagy találok valakit,aki zsíros pénzést vigyáz rá napközben..De nem tudok és már nem is akarok itthon maradni olyan sokat.

ANITA! A könyvet már nagoyn régen olvastam,3 éve nyomaiban emlékszem csak rá.Annyira azonban emlékszem,hogy én egy idpomárnak tartottam a nőt,ai mint egy katonatiszt,no apelláta,rendhez és rendszerhez kezdi szoktatni,az alig világrajött újszülöttet,esélyt sem adva neki,hogy megszokja a világot,figyelembe nem véve az igényeit..Én inkább hiszen Ranschburg Jenő pszichológus bácsinak,aki szerint 6 hónaőos koráig nem lehet és nem is tudjuk elkényeztetni csecsemőnket,mert az ölelés,babusgatás(akár egész nap,ha olyan gáz napja van) olyan ELEMI szükséglete,mint az evés ,tiszálkodás stb.Az más kérdés,hogy egy kor után az ember korltokat állít és határokat szab,de én nem ennek a nőnek a módszerével tenném és teszem..
Nekem nagyon amerikai..A külön alvás,a cumi szinte katonás rendszer szerinti adása,az etetés, ami 4 óránként és csakis 4 óránként,és a 4 részre osztott nap..szerintem vicces..
De hangsúlyozom ez az én véleményem és nincs jogom megkérdőjelezni aztok döntését és vélemnéyét,akik alkalmazzák sikerrel..Szóval továbbra is szívesen neked adom,ha nem ingyen, akkor aaz eredeti vételár feléért... :)

MARCSI! Ilyen filigrán alkattal nem tudnál nagyobb görögdinnyét lenyelni,üzenem azoknak,akik lekicsinylették a hasadat :D :D

DÓRA! Munka kapcsán egyszer beszéltünk a távmunkáról.Nézd meg a www.tavmunkaklub.hu-t.Biztos megtalálod a számításodat,rögzítés ,fordítás,grafikai meló stb.Hátha otthon is tudnál dolgozni és Lucát se kéne hamar bölcsibe adnod.
Ja, és nagy tiszteletem korrektségedért Gozár dokival kapcsolatban ..
JUBE!!
Megnéztem, van már szeptemberi előzetes órarend,ha jól emlékszem kisbabás jóga van hétfőn délután és csütörtök délelőtt,nézd meg te is..

VBEA!! Mi újság?Jársz már jógázni?
ILDI35! Ne csüggedj,ami a kilókat illeti és Mandulával is 20-at híztam,most sem fogok kevesebbet és hála istennek bővel leadtam..remélem most is így lesz..

Üdv mindenkinek,jókedvet erre a borongós napra :D

Kép

Kép
durca

Természetesen JUBE,VBES és ILDI35 nevét is vastagon akartam szedni!!!!!

Jéé,ma töltöttem a 24.hetet,már csak 16? :roll:

durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok Lányok!
Azt hiszem otthonmaradás-dolgozás témában én pont illetékes vagyok. Panka 16 hónapos volt, amikor bölcsibe ment. Jó hosszú volt a szoktatás, mert én még másfél hónapig szabin voltam, úgyhogy a bölcsi eleje hosszú ideig félnapos volt. De kellett is, mert elég nehezen ment. Az én kicsi lányom félős egy kicsit.
Szóval visszajöttem dolgozni. Muszáj volt, mert egy építkezés után voltunk némi tartalékkal, ami ekkorra szinte el is fogyott. És az az igazság, hogy úgy éreztem, ennyire voltam hitelesítve otthonlevésileg. Csak az az érdekes, hogy most meg vágyom a dolog után. Nyáron mikor szabin voltunk, jól is esett a babázás, viszont megállapítottam, hogy nagyon elszoktam tőle a két-három hónap alatt.
Amióta meg dolgozom, mindenki nagyon rendes. Az én sokat szidott ( :oops: ) anyósom egy csomót besegít, nyáron is nála volt a lány egy ideig, mert a bölcsiben 6 hét szünet volt. Én később jövök, a férjem korábban megy. Hát így...

Kriszta
kriszta36

Durca!!!

Köszi mindkettőt, az utóbbi nagyon jól esett!

Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok Mamik!

Marcsi!

Az ördög tudja, hogy mit érzek, de napok óta szinte mindenem fáj. A mai napom pedig különösen pocsékul telik. Reggel óta nagyon feszül a hasam, néha olyan fájdalom nyilall a hasamba alulról fölfelé, hogy majd bepisilek. Az meg külön élmény amikor mindezekre még a Lujza is elkezd ficánkolni, na akkor végképp úgy érzem, hogy szétszakadok. Már arra is gondoltam, hogy ez pocsék idő, a hirtelen jött hidegfront váltja ki belőlem ezt a "mindenholfáj" érzést?!

A következő kérdésedre már meg is adtam a választ, a törpénk kislány lesz, akit Hannának fognak hívni, csak így pocaklakóként ragasztottuk rá a Lujza nevet.

Durca!

Köszi a biztató szavakat a kilókkal kapcsolatban! Reménykedem, hogy tényleg letudom adni előbb-utóbb. Bár nádszál karcsú nem leszek, mert normál állapotomban sem vagyok az az anorexiás alkat. :lol: Igaz a dr. Tóth már beígért egy valagbarúgást a hízás miatt.......

Ildi
ildi35

Sziasztok!
Durca, én Suttogó ügyben a másik oldalon állok. Valószínúűleg azért, mert mi katonás rendben nőttünk fel, ez volt a belső minta, és ehhez képest a könyv engem felszabadított! Én úgy emlékszem, nem ellenezte az igény szerinti szoptatást, és egyebeket DE felhívta a figyelmet arra, mivel jár ez az anya számára hónapokig.
Szóval nekem olyan rendszert mutatott, ami nem katonás, nem a rendszerhez ragaszkodom, hanem a gyerek igényeihez. De biztos azért jött ez be, mert Bene ha akartam volna sem evett volna gyakrabban :)

Másrészt meg vannak dolgok, amikkel nem értek egyet, nem is alkalmazom.

Ja és a 2. rész vizsont nagyon jó, okos dolgokat mond a hiszti, stb kapcsán. hasonlókat, mint amiket itt is beszéltünk, csak példákat is ír rá sokat.

Na, ez meg az én véleményem :)

Nagydora, nekem is feltűnt korrektséged :D csak hogy hízelegjek :)

Vessetek meg, de Benét ma elviszem egy ingyenes fotózásra, amiből esetleg felkérés lesz reklámhoz... :?

mtunde

Lányok!
Én is csatlakozom a témához. Osztom a véleményeteket, miszerint mindenki maga dönti el, illetve lehetőségei, meddig marad otthon a kismanóval. Nos, még én sem mondok előre semmit. Helyzetünk, bár nem kilátástalan, szinte elképzelhetetlen, hogy huzamosabb ideig a férjem "tartson el" hármunkat. Jövőre lesz esedékes egy nagyon hosszú időre tervezett nagy összegű hitel felvétele... blabla.

Marcsi! Nagyon jól nézel ki! Ezzel a testalkattal valóban nem tudtál volna nagyobb hasat növeszteni. Nagyon csinos kismami vagy, hidd el!

Durca, jövő héten már BIZTOSAN elkezdek tornázni, mert szükségesnek is érzem. A védőnéni szerdán teljesen befenyített, hogy sokat híztam, vagy legalábbis nem ilyen ütemben kellene. Szerinte félidőig sok a 6.5 kg. Bár hozzáteszem, hogy bakancsban, 3 pulcsiban mért le. :mrgreen: :mrgreen: :roll: A végéig 6 kg engedélyezett - még... :shock: :shock: :shock: Őszibntén megmondom, hogy én kizárólag a pocakom, illetve a melleim nőnek - meglátásom szerint. Nem tudom, hol az a 6.5 kg. :D

Nem fárasztalak most Benneteket. Puszi.
eni
vbea

SZiasztok!

Bea!
Ne aggódj a kilók miatt, eddig én is aggódta, szerintem a félidőig ugyanannyit híztam mint te, de majdnem hasonló alkatom van, mint Marcsinak. 178 cm. vagyok és 59 kg-ról indultam. Most a 26-27. hétben vagyok és majdnem 70. Tehát egy tizes már rámjött. De tényleg nekem is csak a hasamon látszik. Úgy nézek ki mint egy hordó pálcikalábakkal, ja és két hatalmas mellel. :lol: A strandon is vicces voltam, na mindegy. Azt mondják, az utolsó két hónapban szeded fel a legtöbbet.
:cry: Így hát ne aggódj nem vagy egyedül, de mostmár nem foglalkozom vele. Bár eddig a védőnő nem szidott le. Hétfőn megyek hozzá, kíváncsi leszek.

Sziasztok!
gyorgyi33

Sziasztok!

Köszi csajok! Aranyosak vagytok! :D

Ma voltunk CTG-n. Érdekes volt, alig találták meg a baba szívhangját. Már kezdtem is parázni, amikor odajött egy idősebb szülésznő és Ő elkezdte a tenyerével nyomkodni a pocim és kereste, hogy hogyan fekszik bennem a baba, aztán nagynehezen rátalált. Pár percre rá meg megfordult Kolos a másik oldalra :roll: Bemutatkozott, mindig ezt csinálja itthon is, már elneveztem Perpetum Mobile-nek :lol:
De egyébként minden rendben van.

Ildi Ti már elkezdtétek a CTG-t? Én most mintha egy kicsit könnyebben érezném magam, remélem Te is jobban vagy. Biztos hatnak ránk ezek a frontok is. Az erős húzódásokra a dokim azt mondja, hogy teljesen természetes, szóval egy dolgunk van csak tűrni és várni :wink:
marcsim

Sziasztok!!

Pocakosok!!
Ne foglalkozzatok a súlyotokkal, most nem az a dolgotok!! Én 20kg- ot szedtem fel, és már csak egy pár kiló maradt rajtam.
Nem azt mondom, hogy zabálni kell, de diétázni semmiképpen!
Alkati kérdés, kire mennyi megy fel!!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

marcsim Nagyon szép kismami vagy és gyönyörű a pocid is! :)
Satuk Nagyon aranyos ez a kiskacsás kép. :D

Kedves Lányok!
Az a helyzet, hogy búcsúzkodni jöttem! :( Hétfőtől megint nem jövök egy darabig. Főleg azért, mert nem akarok nagyon erre a témára rákoncentrálni, próbálok kicsit lazítani, elterelni a figyelmem, de ha ide járok ez nehezen megy! Látom a sok-sok gyönyörű kismamát, kisbabát és majd meghasad a szívem! :( De nagyon szeretlek Titeket!!! Remélem megértetek! Ezt a hónapot most kihagyom, de nagyon, nagyon drukkoljatok, hogy Októberben én is benne legyek a táblában! :) Mindenképp jóhírrel szeretnék visszatérni!!! Nehéz hónap áll elöttem, nagyon nehéz!!

Dórikával tartom a kapcsolatot, ha valaki érdeklődik, akkor szerintem Ő tudni fog felvilágsítást adni rólam. Dóri ezennel meg is kérlek, hogy ha érdeklődnek nyugodtan árulkodj! :)

Felteszek most még egy táblát gyorsan, búcsúzolul! A szívemben benne vagytok, babástúl, pocakostúl, mindenestűl!!! :D:D:D:D És köszönöm, hogy itt lehettem és befogadtatok!!! :) Mindannyian nagyon, nagyon drágák vagytok!!!!
Kép
Vigyázzatok magatokra, picúrokra, mindenkire!! :)
Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Marcsikám! Még Neked annyi, hogy nagyon gyors és fájdalommentes szülést kívánok, és egy gyönyörű, egészséges babucit, na meg sok-sok tejcit!! :)

Kép

Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!
Pocisok, én sem izgulnék, nem is tettem.. :) 16 kg jött rám, és most vagyok.. 4 kg minuszban.. :) Jó, kissé megiperedve kezdtem a terhességemet, de ez akkor is jó.. :) A párom meg is kért, hogy ne fogyjak többet. Arany egy ember ..
Olyan vicces Olivér a játszószőnyegen, hogy félig lejött a zoknia az egyik lábán.. :)
MEntem, sziasztok!

satuk

Kiscsillag! MOst látom, hogy miközben írtam, itt voltál! NAGYON SZORÍTOK ÉRTED, és Olivér is most sikkantott, hogy Ő is.
Puszi Neked, és nagyon várunk vissza, a jó hírekkel.
Töltődj fel. Egy biztos.. hiányozni fogsz.
Kép

satuk

Hahó Lányok!

Kiscsillag!
Olyan szépeket írtál Rólunk, hogy teljesen meghatódtam.... Nagyon-nagyon vigyázz Magadra és 1000-rel szorítunk!!! Tényleg hiányozni fogsz....

Durca!
Ha nem gond a könyvön még gondolkozom egy picit, mert még nem sikerült eldöntenem, hogy el szeretném-e olvasni v. sem... lehet hogy az lesz a legjobb megoldás ha magamra hagyatkozom, inkább ne zavarjon be semmi, mert én sajna olyan típus vagyok hogy sok mindennek bedőlők.... na majd még meglátom :wink:

Tündi!
Ez tök jó, hogy elviszed Benét fotóztattni, már miért ne tennéd?
De jó, akkor ha összejön lehet hogy benne lesz újságban v. tv-ben? Egyébként én Zsombiról küldem be a Storyba képet ( jobban mondva az apósom, kis is voltam mert meg sem kérdezed csak jött hogy ő ezt a képet beküldte és hát nagyon édi Zsombi de pont egy sírás utáni fancsali képes képet küldött...tök pipa voltam :x ) egyenlőre még nem volt benne.

Satuk!
Neked olyan profin megy a képfelrakás nem tennél fel Olivérről még, olyan aranyos :D

Vica!
Merre vagy? Majd válaszolok az iwiwen is csak múltkor írtam egy csomót és kiírta hogy sok a karakter és az egész elveszett, azóta nem vettem rá magam hogy újból nekifussak :oops:

Na pusszantás Mindenkinek:

Anita & Zsombi

Kép
szsombi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: