A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sasha dr-nõ,
olyan jó, hogy még rendel.Kép
Kb.egyszerre írtunk Lollanak, de nem pont ua-t.

Lolla,
leírom, hogy mi az ami nem gond, ha kicsit feszül.
ha a pocid két oldala feszül,akkor az a szalagok nyúlása miatt van az nem gond. Sõt nekem sokszor fáj a köldököm környéke is és az is okés a doki szerint, ill. ha a hüvelyedben érzel nyilalásokat, na az is a szalgok miatt van, mert kisugárzik oda.
Ami gáz, ha annyira kemény, hogy nem tudod belenyomni a pocakba az ujjadat egy kicsit sem, ill. amikor menni sem tudsz, annyira kõpocid van( SashaKép ), ha görcsölsz is hozzá, na az a legrosszabb, akkor szigorú pihi, és magnézium ezerrel, ja és SOS orvossal beszélni, hogy tudja mi van veled.

De én remélem, hogy csak kivi voltál, hogy mi is lehet ez.Kép
Pussza,
Timici
21+3

u.i.: na megjött az ebédem, így most elcsattogok a patikába, majd még benézek. Kezdek abszolút függõ lenni. Jaj! hogy fogok, így varrni ma, ha nem birok elszakadni. Kép Kép
timici

Timici!

Ne haragudj meg, de ellent kell mondjak! Az óránkénti egy keményedés az 24-et jelente egy nap és már 10 is sok! Persze az ember nincs fent 24 órátKép A keményedés nem jó dolog, már irtam miért nem. Lollának. Nekem napi 10-15-nél feküdnöm kellett és 3x1 magnéziumot szedni... Ja a méhszájam meg megrövidült... A keményedés végülis nem más mint méh összehúzodás. Ez ha napi párszor esetleg hetente pároszor van nem baj. A méh gyakorol a szülésre! Mert mik a fájások? Méh összehúzódások! Emlékszem még amikor a már megszült lányok jöttek hogy a CTG-n fájásokat produkáltak a gép szerint miközben õk csak keményedésnek érezték...

sasha

Kép
sasha

Sasha,
látom, hogy vagy Kép csak én az elöbb tök bambán ültem egy csomót a hozzászólásom elött Kép azért csak lassan sikerült elküldeni, és közben te meg már alkottál Kép

Zsuzsi,
[url=http://marci.co-net.hu/dalok.htm" TARGET="_top]http://marci.co-net.hu/dalok.htm[/url], ezek nem altatók ugyan, de gyermekdalok, szerintem aranyosak Kép van pár, amit nem ismerek Kép

Lolla,
mikor mozog, az olyan buborgásféle Kép Fejfájás sajnos normális tünet, mint azt már többen leirták Kép én kétszer vettem be egy-egy Algopyrint, el is mulasztotta, hálistennek Kép

Most már tényleg itthagylak benneteket, és kicsit dolgozom ... Kép

Pussz
Kangi
17+3
kangi

Timici!

Talán rád lehetne a DR. nevet mondani, hiszen másképpen mondtad el (orvosi szavakkal)Kép. Egyébként nem üti egymást az irományunk!!! Mármint amelyiknél 3 perc eltérés vanKép

A keményedésrõl a véleményem fentebb. Visznont teljesen igazad van a szalagok meg miegyebek nyúlásával kapcsban! Ezért kérdeztem Lolla-t hogy hogy és mit érez pontosanKép És hol?
De én úgy látom az irományok nem mondanak ellentKép Vagy te másképp látod?Kép

sasha
37+5

Kép
sasha

Sasha, TimiciKép

Köszönöm a gyors válaszokat. Általában de. nem ilyen gyors a kommunikáció, de most nagyon gyorsak voltatokKép
Nem attól tartok, hogy a mostaniak keményedések lennének, csak szeretném tudni milyen érzés, ha majd esetleg lesznek akkor tudjam, hogy azok azok.
Általában tompán fáj a hasam, hol az egyik, hol egy másik részen.
Lehet, hogy a szerveim vándorolnak?Kép
A fejfájás néhe iszonyú, akkor szinte az utolsó pillanatban beveszek egy gyogyit, de nem ész nélkül kapkodom be.
Nálam ez a második hét, remélem elmúlnak hamarosan.

sashaKép
te még mindig milyen fitt vagy, aktív. ElismerésemKép

gomgocKép
anyóssal jó jóban lenni, hiszen ha majd szórakozni akarsz, rá fogod "sózni" a kicsitKépKépKép

kangiKép
ebbe az AFP laborba küldik az összes pesti kórházból a mintákat?

lolla
14
lolla

Sziasztok!

KrisztinkaKép
Nagy-nagy gratula és sok tejcsit és boldogságot kívánok.

TimiciKép
Én is szeretnék muffin receptet.

LollaKép
A mostani táblázatban vettem észre, hogy egy napra vagyunk kiírvaKép

Panka
14+1

panka

Lolla!

OkéKép Akkor most megnyugodtam! Már kezdek rémképek a fejembe tülemkedni, hogy 14 hetesen keményedik a pocakod...Kép Ha nem középen fáj, nem vérzel akkor nagy baj nincs! Timici tökéletesen leirta. Csak a méhed növekszik, ezáltal a méhtartó szalagok nyúlnak. Nincs vele baj!Kép
Igen a fejfájás iszonyú tud lenniKép De el fog múlni!Kép
Nehogy azt hidd ilyen aktiv vagyok mindigKép Csak megijedtem, hogy már keményedszKép De szerencsére nemKép huh.

puszi
sasha
37+5

Kép
sasha

PankaKép

Akkor még egy közös, ugyanis Miskolcról jöttem PestreKép

lolla
14
lolla

Sziasztok,

Mano2,
Furdetoadbol az Ikeaban van nagyon jo (persze kek,mert az a kedvenc szinem )es az alja ratapad a mosogepre is ugyhogy nem mozog,biztonsagosnak latszik.Van benne ilyen csuszasgatlo csikok,bar tobben mondtak hogy pelenkatis lehet bele tenni hogy ne csuszkaljon a baba.
Babakocsiban tenyelg csak a penztarca szab hatarokat.Nalam a fo szempont az volt hogy egy kezzel osszecsukhato es bagyon konnyu+labzsak is van hozza.Ja es meg az volt hogy ne a szokasos sotetkek legyen : )))) De ez mar tenyleg csak kismama mania.

Mano,
Nekem is pont igy faj,reggel megszunik perzek alatt,szerencsere!!!
Hat en felkelek minden fordulasnal.Sot tegnap bevetettem azt a trukkot hogy haton 2 vastag parnaval a labam alatt meg eleg jol tudtam 2-3 orat aludni,igy nem huzodik a has.Levegot azt kapok mert nekem nem is volt soha fent a hasam.
Igazad van en is ugy vagyok vele hogy inkabb minden legyen minthogy rohangaszni kelljen erte esetleg ejszaka.
De hat elso babakent most kielvezzuk a dolgot aztan a kovetkezonel mar rutinosak leszunk : )))

Zsuzsi,
Szoval ez meg visszafele is lesz egy moka ???Hat ezt nem tudtam .

Gomboc,
Orulok hogy jok a ruhak.Csak bird meg ki amig jon a babam aztan kapsz meg egy jo nagy szallitmanyt : )))
Tegnap este a video nezes alatt annyit rugdosott ababa hogy behozta a hetvegi lemaradast : ))

Cinedit,
Boldog minent!!Vigyazz az uton.

Nyulandi,
Hat a baba merete nem kivansagmusor sajnos.A lanyok amugy is kisebb sullyal szuletnek altalaban.A lenyeg hogy egeszseges legyen,de en is inkabb a 3.5-ig szavaznam meg ,majd megno idekint.

Sara,
Minden jot a korhazban es persze egy szep kisbabat a jovo hetre !!!

Lolla,
A kemenyedes alakati dolog,van akinel nincs is csa ka legvegen.Az a jo ha a 30.het utan erzed csak.
A baba 20.het korul kezd mozogni,bar en mar 18.-an ereztem.ha vekony vagy es nincs sok husi a hasadon akkor amr 4 het mulva is kopogtatahat : )))

Meg egy kerdes,
Az elso ctg-vel meg kell varni a 36.het betolteset???Vagy a 36.heten kell menni.Eloszor inkabb titeket kerdezlek.Mert ugysan a doki a multkor mondta hogy mikor menjek hozza de a ctg-rol asmit mondott teljesen elszallt a fejembol : )) (Tudjatok mirol beszelek , : ))))

Kataa
34+6

Kép
Kép
kataa

KataaKép
Köszi, és mivel elég vékony vagyok (49 kg)-165 cm, már várom hogy érezzem mocorogKépKép

SashaKép
a kõbányai bazár hol van, te is 18. kerületi vagy? Kinél fogsz szülni, láttam a szent Istvánt jelölted meg.
köszi az aggódást, nagyon jól esik.

lolla
14
lolla

Kataa!

Én is olyan IKEA-s füdetõkádat vettemKép Szerintem is tök jól néz kiKép Alvás ügyében... ma másfél óránként keltem és reggel olyan pocsékul éreztem magam,hogy jújjj! Mostanra már elszállt szerencsére, csak ülni ülök úgy a székben mint aki fekszik, mert Gabi már megint bökdös odalent ami már nagyon fáj...
CTG-t általában a 36. héttõl kezdik és hetente van. A baba szivhangjait és a méhtevékenységet figyelik. Ez kb 20 perces vizsgálat. Van ugyan ahol a 34. héttõl figyelik, de azt hiszem (remélem nem irok butaságot) csak a koraszülés lehetõsége miatt. Mármint akinél lehetséges, hogy elõbb szül valamilyen oknál fogva?!
Na amikor én mentem akkor voltam pontosan 36+0. (a táblázat szerint isKép)

Na most lelépek, mert érzem hogy kezd zsibbadni az agyam a sok szövegeléstõl és a végén még összekeverem a szezont és afazont.
puszi
sasha
37+5

Kép
sasha

Sziasztok!

Krisztinka penteken delutan meszulte Gergot. 3350g, 52 cm, es gyonyoru!! Mindenkit udvozolnek!
Julcsi

Krisztinkanak gratula!

Kataa, a rucik miatt azert ne siettesd Pottomket! Kép Jo volt tegnap talalkozni Veled es dumcsizni. Parom utana megkerdezte, hogyan tudtunk ennyi idot beszelni? Pont O, akinek orakig be nem all a szaja sokszor. KépKép

Lolla, sajnos, nekem mindig is gorcsolt (olyan menziszeru gorcsok) es fajt a hasam, amiota tudom, hogy van KisGomboc. A dokim csak annyit mondott, hogy pihenjek sokat, meg szedem a Magneziumot mar a 14. hettol. En nem tudom azt mondani, hogy a kemenyedes nem faj, nekem ez tobb, mint kellemetlen, ez nekem igenis faj. Kép A Magnezium tenyleg jo hatassal van ra, a 2*2-es adag ota jelentosen csokkent, talan napi 3-4 lehet.

Edit, boldog szulinapot es nevnapot. Kép
Nekem eredetileg 6 nap volt a ketto kozott, utaltam, mert mindig osszevontak az unneplest, ezert aztan 10 evesen kibogarasztam a naptarban, hogy van egy masik nevemnapja is, es addig sirankoztam es konyorogtem, amig az en nevnapomat attettuk a masik napra. Kép A vicces az egeszben, hogy csaladunk notagjainak ugyanaz a keresztneve mint az enyem, igy mindenkit juliusban unnepelunk, engem kiveve, mert engem majusban. KépKép

Pusszancs,
Gombóc
21+2
Gombóc

Dec8, Krisztinka Kép
GRATULALOK a babakhoz ! Jo egeszseget es sok oromet kivanok nektek !!! Ezegyszer valami jot hozott a pentek 13 !

fodbetti - Betti Kép

Nekunk is Adam lesz a kiskukac, ha hinni lehet az uh-nak es fiu. Tudtad, hogy van szept.9.-en is egy Adam nap ?!
Mi akkor fogjuk tartani , leven a babu nov.23-ra kiirva. Bar eleg kozeli a ket idopont de megis jobb mint karacsonykor !!!

puszi mindenkinek !
kamelia
30+2 : hurraaaaaa, mar 3-mal kezdodik Kép))
kamelia

Kamelia!

Nem, nem tudtam! De nem tudom, hogy akkor külön tartjuk-e a karácsonytól. Mindenesetre ajándékot külön fog majd kapniKép De olyan szép karácsonyunk lesz az idén, mint még soha!

Betti
31+6

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok!

Teljesen fel vagyok villanyozva, ma megyünk megvenni a corába a kiságyat, meg egyébb kiegészítõket.
Ágynemût, pelenkázót...Azon gondolkodom van egy 50*120 cm széles komódom 3 kisfiókos azon el lehet helyezni ezt a pelenkázó szivacsot.Milyen ötlet??? odarakom a kiságy mellé és már meg is van oldva a fürdõkáddal kapcsolatosan lehet, hogy veszek egy mezei kiskádat, és azt én is a mosógépre rá tudom tenni.
Matraccal kapcsolatosan egyszerû szivacs jó lesz?
Majd a kisruhát, meg a többit december körül, talán lesznek akciók, de szerintem ez a kiságy nagyon jó áron van 6880.-.
Nekem is fáj a fejem és éhesek vagyunk, így mindjárt nézek valami kaját,,,

Szerintetek mit csináljak?
Adoki akihez járok nagyon aranyos, szimpi, nincs semmi bajom vele, csak mint írtam, nekem nagyon drága 50-80 e, mint említettem, lenne egy másik a Délpestiben, 1* voltam már nálla úgy 2 éve...Vagy egyszrûen mondjam meg neki, hogy mi a gondom?? Tanácstalan vagyok...

Jók legyetek
Sziasztok
Manó2
16+1
manó2

Hát nem lehet innen elszakadni???KépKépKép

Lolla!
19. kerben lakom. A Kõbányai bazár kérlek a Sibrik M. út legvégén van. Az "elfelejtettem milyen" út-ba torkollikKép Lányok help!Kép Ott jár a 28-as villamos is amelyik meg be a Blaha-hoz. (remélem a 28-as megy beKép) Mára már készen vagyok, nem jut eszembe már semmiKép
Igen a sz. Istvánban szülök, ha eljön az ideje. Hogy kinél? Passz! Majd attól függ ki lesz az ügyeletes szülész... nem fogadtam orvost! Csak felesleges pénzkidobásnak tartom. (bocsi lányokKép) Az SZTK-ba járok terhesgondozásra, ahol a maxi ellátást kapom TB alapon. Mert ugye 2 hetente kellett járnom és volt,hogy hetente, mivel a fránya keményedések miatt a méhszáj megrövidült és állandóan ellenõrizték, hogy nem e nyilok ki. A házunkban vagy egy lányzó aki fogadott dokit (tõle tudom) az Istvánban és 2 hetente elkérte kõkeményen a 3000-et és a szülésért az 50-et, de a szülést lekéste... nos én ilyenért nem vagyok hajlandó egy fillért sem kiadni. A gyerek anélkül is megszületik és kórházban. Ha neadj isten valami baj lesz ugyanazt az ellátást fogom én is kapni és a baba is. Akkor meg mi értelme?

na mentem anyóshoz!
sasha

Kép
sasha

Pocok: bocsi a zavarásért, csak a táblába valahogy a régi adatok kerültek vissza, amit egyszer már módosítottál. Szóval 25 éves a párom (Hayimmama) és 12.26-ra írták ki Kép.

dec8: nagyon jók Hannáról és az anyukáról a képek Kép. Meg a szövegek sem rosszak Kép. Reméljük, lesz még több is Kép

Hayim Apuka
hayimpapa

SashaKép
nem azt mondtam, hogy ellentéteset, hanem csak azt, hogy nem ugyan azt. És én igenis téged tartalak dr-nõnek, mert sokkal többet tapasztaltál már +az elején mikor 12hetesen jöttem, rengeted tanácsot, ötletet, jó szót kaptam Tõled.Kép
Azóta persze én is okosodtam(remélemKép).
Szóval nekem az óránként 1 keményedést a doki mondta.Kép Szerencsére nálam sem ilyen rossza a helyzet, inkább este a gázabb, meg ha sokat kell állni. De (kipp/kopp) mostanában egész jól vagyok. Most csak ez a hülye gomba zavar, de már kiváltottam a kuppot, ami elég drága volt 6db 1056,-, de sebaj csak használjon.

Most kebeleztem be a pihi ebédemet(paradicsom leves+mákos guba) nyammm. Persze nem vagyok 2fogáshoz szokva, így most itt pihegek és olvaslak titeket.

Manó2,de jó, hogy mentek vásárolniKép, én is, én is szeretnék.Kép De nálunk ez nem fog menni, mert a párom jól tudja, hogy sok mindent meg tudok varrni, így ágynemût bizti nem veszünk.Pelenkázónk még nincs, így addig nem veszek rá pelenkázólapot se, pedig az most jó áron van a Corába(2590,-).
A komód amit irsz, méretre jónak tûnik, de milyen magas??? Mert ugye ez a fõ szempont, hogy ne kelljen nagyon mélyet hajolni tisztába tevéskor. Kiskád a mosogépen tõkéletes, az a baj, hogy az nálunk a gardróbban van beépítve, így nekünk kell majd olyan X lábú kádtartó állvány, amit lehet, hogy kapunk.
szerintem a sima szivacs matraccal semmi gond. Ha mobil vagy ill. a párod, akkor figyelmedbe ajánlom az alábbi boltot :
\blue
{Szimütex Kft.
1081 Bp. Népszínház u. 25.
Tel:333-4322
nyitva: h-p 9.00-17.00
szombat 9.00-13.00}
Itt szinte csak habszivacsot árulnak, mindenféle méretben, a barátnõm itt vette az ikreknek és állítólag a méretre vágás után kérheted, hogy húzzák is be vászonnal.
Én bizti ide megyek, de sajna még nincs nálunk a kiságy és addig nem akarok venni ilyesmit. Esetleg, hívd elõtte fel õket telefonon, hogy mennyibe kerül, mikorra készül el, meg ami ilyenkor még fontos lehet. Ha segíthettem, örülök.Kép

Mindenki!
Azt szeretném kérdezni, hogy miért van az, hogy az ágynemûgarnitúrák, amiket babáknak árulnak, mind tartalmaznak párnát, holott(ha jól tudom) 2éves korig nem ajánlott párnát tenni a baba feje alá, csak pelenkát. Help me, nem értem.
Ugyanis nagyon megtetszett a Corában egy ágynemûgarnitûra 2 darabos(párna+takaró), helyes macis mintája volt, halvány sárga alapon, DE minek a párna??? hiába volt 1790,-/cs. nem vettem meg, fõleg, hogy láttam, hogy a töltõanyaga mûszálas.
Kérdem én, csak mûszálas töltõanyagú takaró létezik vagy van másmilyen is??? Most nem a plédre gondolok.Kép
Mert akkor minden további nélkül jó bele a flíz, másnéven vatelin töltésnek, nem??? Valaki segítsen!

Panka, muffin recept megy.

Pussza,
Timici
21+3
timici

Na, miért nem sikerült kiszineznem.Kép
Na még egyszer:

Szimütex Kft.
1081 Bp. Népszínház u. 25.
Tel:333-4322
nyitva: h-p 9.00-17.00
szombat 9.00-13.00

szóval itt lehet habszivacst kapni, mindenféle méretben.

Timici
21+3
timici

Timici!Kép

Oké, értem és köszönöm szépenKép
Mi a Mega Toys-ban vettünk 4 részes ágynemü garniturát télit. Párna ebben is van, de ha 1 cm vastag akkor sokat mondtam...Kép Nem fogom a feje alá rakni, max késõbb, ha igényli. Szerintem meg sem érezné, de azért nem rakom aláKép Az az igazság,hogy manapság az összes (amit én láttam) müszálas töltõanyagu volt. De szerencsére a lényeg az, hogy a huzat ami rajta van lenvászon. Tehát nem közvetlenül érintkezik a müszállal. (párom is allergiás a müszálra, de ha a huzat a takarón nem müszálas akkor nincs baja tõle.)

Mindjárt mehetek az SZTK-ba vizeletet leadni meg kérni apaságihoz igazoló papirt a dokitól. Úgy nincs kedvem kimozdulniKép Jaa és még a kutyit is le kéne vinnem sétálni elõtte!

Valaki kérdezte mi kell az apaságihoz...... Elkezdtem leirni, de elfelejtettem a végétKép Még szerencse, hogy anyósom felirta és amúgy is rábiztam a dolgok kézben tartásátKép Ehh.

puszi
sasha
37+5

Kép
sasha

Sasha köszi, akkor nem keresgélek pamutos belsõjû után, hanem varrok neki egy szép pamutvászom huzatot+flíz, tök jó lesz. Majd állítólag kapok plédet is, úgyhogy azt sem veszek.

Én is nehezen szánom rá magam a menésre, de ha kell, hát kell. Már nincs sok hátra a szülésig, ha pedig addig el kell intézni az apaságit, akkor nincs mese.Nem igaz? Majd nekünk is kell ilyen igazoló micsoda, mert mi is "vadházasságban" élünk.Kép

Na megyek, mert így sosem lesz ruhám.
Pussza,
Timici
21+3
timici

Lolla Kép
tudomásom szerint minden AFP a Schöpf-Méreibe megy

és Sasha Kép
a Sibrik - Maglódi út saroknál van a Köbányai Bazár.

Krisztinke Kép
nagynagy gratula!!!!

Pussz
Kangi
17+3
kangi

Kataa,

CTG-re elõször betöltött 36 hetesen kell menni. Ez biztos.

Pötyi
pötyi

Sasha,
Na erre voltam kivancsi mert nem akarok ketszer menni ket nap kulonbseggel.
Miota nem vezetek inkabb a kispapa visz ide-oda es ne makrom ot sem rangatni mert hat ugye dolgoznia is kell .
En csak azert vagyok igy kiakadva az alvas tematn,mert eddig egyaltalan nem volt semmi negativ tunetem es most hirtelen ramtort ez az ejszakai eberseg+fajdalaom es egy kicsit roszzul esik : ))))

Gomboc,
Dehogy siettetem,de nehaz azert jobban is szaladhatna az ido,foleg ejszaka : (
Hatigen minket nem ekll felteni,tudod tavaly is 3-4 ora hogy elment az eskuvos temaban : )))

Mano2,
Jo vasarlast Neketek!A komod tokeletes ha nem tul alacsony es igy ez is megoldodik.
Szerintem ha dokit cserelsz fontos hogy a korhaz is szimpi legyen merthat ott kell tolteni min4-5napot.En is ugy voltam hogy a kedves dokimrol le kellett mondanom merta korhaz nem volt egyaltalan szimpi.utana mar csak azt neztem hogy a korhaz milyen felszereltsegu es ott kerestem ajanlasok alapjan egy masik kedves dokit.
Itt szerinem mindenki tud valakit ajanlani.

Timici,
Igaz hogy nem lehet hasznalni parnat megis van a csomagban.Azt viszont megfigyeltem hogyminden agynemu olyan kemeny anyagbol van.Remelem ha kimosom puhabb lesz.Bar mar van ket szuper puha takaroja is ha az agynemu csak disznek lesz vagy lerakni a szonyegre amikor nagyobbacsak lesz ; )))

Potyi,
Koszi szepen neked is : )))

Kataa
34+6

Kép
Kép
kataa

Panka!
Nálad mi újság? Tünetek, panaszok? csak összehasonlításképpenKép
melyik kórházba jársz, hol melózol?
jöhet e-mailba isKép
én a sétálón dolgoztam

lolla
14
lolla

persze csak ha nem titokKép

lolla
lolla

Lányok, már megint belebeszélek!
Réka lányomnak (9 év) volt gyerekpaplana+párnája, PE-töltetû. Akármit húztunk rá, a leányzó csatakosra izzadva ébredt. Kapott helyette gyapjút, azzal nem volt ilyen gond.
Lucának (3,5 hó) 2 db 70*140 cm-es tiszta pamut frotírtörölközõje van. Jól mosható, jól tartja a meleget. Hol beletekerem, mintha hálózsák lenne, hol kettéhajtva betakarom vele. Ha kinövi, kap õ is gyapjúpaplant, és ezekbe fog törölközni.

Gyapjú gyerekágynemû van - nem olcsón többek közt a GET névre halgató cégnél.
[url=http://www.get.hu/magyar/index.html" TARGET="_top]http://www.get.hu/magyar/index.html[/url]
Belebeszélõ Borcsa Boszorka Kép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Köszi Borcsa!

Akkor van más is amivel meg lehet tölteni a paplantKép Eszembe nem jutott volna a gyapjúKép

sasha

Kép
sasha

Panka!

szinténKép

lolla
lolla

Haliho Kép

En sem birok ma elszakadni ...

Szerintetek letezik , hogy a gyerekem - hihi, de jol hangzik Kép - naponta tobbszor csuklik ? Kb. ket hete csinalta eloszor, nagyon apro ritmikus kis mozgasok, mindig ugyanazon a ponton erzem egyidoben.Kb.2-3 percig aztan rugkapal egy keveset a draga - szegeny biztos nem tul jo neki- es egyszercsak abbamarad. Semmi masra nem tudok gondolni, csak arra , hogy ilyenkor csuklik.

A masik, mivel ezeket mindig elegge lent a pocim aljan erzem , letezik, hogy ezt azt is jelenti ö mar befordult fejvegu fekvesbe ? Eddig azt hittem a buksijat szokta a kezem ala tolni ha simogatom a pocit , de ezek szerint a popsija lenne ? Ooooolyan jo lenne latni, hogy is helyezkedik el odabent.

Sasha,
A kemenyedes temahoz .. meglepodtem a szamokon .. napi 10 sok !?! Nekem van, hogy egy oraban 5-6 szor is kemenyedik es nem is fajdalommentesen.
Ezzel voltam dokinal tobbszor , mehszaj teljesen zart, semmi fertozes : doki szerint van ilyen :-/
Most napi 2x350mg-os magneziumot szedek max.- nem tudom meddig lehetne emelni az adagot , magnesi citricit SEM ismerik itt !?! Amugy ha pihenek - lasdd:egesz nap az egyban lustizom, es max.fozocskezek mint hetvegeken - akkor jobb es alig kemenyedik. Hat ez van ... nem akartam senkit ijesztgetni , de ilyen is van !

Na eldugulok mara Kép

pusz nektek !
kamelia
30+2
kamelia

Kamelia Kép
szia, de rég olvastalak!!! Kép
Mindkét kérdésre a válasz IGEN - épp most nézegettem a babanetes ultrahangos galériát, és attól vagyok ilyen okos Kép

Pussz
Kangi
17+3
kangi

Kangi,

Akkor egy fél órával késõbb, de én is most voltam az UH-s galérián. szóval - Kamelia, csuklik a babád, az biztos, mert már nagyüzemben issza a magzatvizet.

Nyandi
19+5
nyulandi

Kedves Kismamák!

Lenne egy kérdésem, hátha volt valamelyikõtöknek ilyen tapasztalata.
17+1 hetes a kisbabám, a második. Ma reggel nagyon enyhe, barnás folyást tapasztaltam, görcsök nélkül. A pici mozgását érzem, de kevésbé, mint eddig.
A folyás tényleg enyhe, mint a menstruáció sokadik napján, egy pici barnás váladék. Azonnal hívjam az orvosom, vagy várjak holnapig?

Nagyon megijedtem, azóta egyfolytában szorongok, és figyelem a pocakomat, mozgást, esetleges görcsöt.

Ha tudtok, írjatok valamit!

Elõre is köszönöm!

Blanyesz
Blanyesz

Szia Blanyesz!

Nekem is volt ilyen tünetem, pont a 16-17 hét körül. Én azonnal elmentem a dokinénimhez, õ pedig két hétre otthon tartott és azt mondta pihizzek sokat + Magnesium.
A továbbiakban semmi ilyen jellegû panaszom nem volt és jól is éreztem magam a sok pihitõl, így a két hét letelte után már jöhettem is vissza melózni.

Ha rám hallgatsz, mindenképpen mutasd meg magad a dokidnak.

Ági
23+2
Névtelen

Blanyesz!

A dokim szerint a barnás folyás nem "normális", úgyhogy beszélj a dokiddal, lehet hogy pihenned kell majd, de ezt majd megmondja meked.
Nem hiszem, hogy nagy a baj, de az a biztos amit a vizsgálat után megállapít a dokid.

lolla
14
lolla

Blanyesz Kép
kicsi barnázás sajnos néha elöfordul ... nekem is volt, bár még a 7-8. héten, de semmi baj nem lett belöle. Remélem, nálad sem lesz semmi baj, nézesd meg magad (bár talán már hivtad is a dokid) Kép és addig is próbálj meg pihenni, és föleg nem stresszelni!!!
Drukk-drukk Kép

Nyandi Kép
olyan jópofák ezek a fotók, nem? Kép
Ma reggel láttam a TV-ben baba-mama jógát, olyan 5-6 hónapos babákkal, hát ott ültem a TV elött és szipogtam, olyan édesek voltak, az egyik csibesárga egyberuhában, kilógtak a kis tappancsai ... nyamm-nyamm Kép Február végén már én is nyamizhatom Gumimaci lábacskáit Kép

Pussz
Kangi
17+3
kangi

Kamelia!

Szió. Magnesii C. Nekem is ezt irta fel a doki és én mindenkinek ezt ajánlom itt a babaneten... biztos elsiklottál felette...Kép Nekem használt, igaz én 500 mg-ost szedtem napi 3x1-et. Ezt a tabletátt max napi 3x2-ig lehet emelni. Nem jó a keményedés akármit mondott a dokid. Nekem a napi jóval több mint 10 keményedésre irta fel azt az adagot amit emlitettem... Szóval a javaslatom sok pihi és a magnesii.
Nekem elég ritkán csuklik a baba, de már a 18. héten fejjel lefelé volt. Szóval szerintem a popóját simizedKép A csuklás neki még nem rossz dolog. Legalábbis nem olyan mint nekünk felnõtteknek. Szerintem fel se veszi. Minden baba csuklik. Én még emlékszem milyen volt kicsinek csuklani és én tök viccesnek tartottam és szerettem.Kép Na nem úgy mostKépKép

Blanyesz!

Szerintem nézze meg a doki, hogy mi újság. Inkább tegyél egy felesleges kört, minthogy valami baj legyen és a holnap már késõ... Elvileg bármilyen "színes" folyás nem normális. Szóval irány a doki és kivánom, hogy feleslegesen kelljen mennedKépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a választ!
Remélem tényleg minden rendben lesz, és semmi komoly! Holnap elmegyek a dokimhoz, és majd írok Nektek!

Mégegyszer köszi:

Blanyesz
Blanyesz

Na, nekikezdek még1xszer miután elszállt a regényem:-

Sasha,Kép
igen én is Kos vagyok, ápr. 9. te kis feledékeny..

Kataa,Kép
hát igen, én is rosszul vagyok a sötétkék bababkocsiktól, és a sötétkék babahordozótól.

Ma voltam a férjemmel a Bébiker Diszkontba ( Üllõi út- ERnõ utca sarok ) és egész jó áron van mindenféle kiságy, pelenkázó, hordozó, tetszett egy Peg Perego babakocsi is, csak a párom hüledezett az árán ( 58.000,-) pedig sokkal olcsóbb, mint a MegaToys-ba.

Timici,Kép
igen, a mostani Quellében van 2 oldal, ami kifejezett kismamadivat, és hát nem bírtam ellenállni, de szerencsére a nadrág és a pulcsi is mind méretben, mind minõségben nagyon jó, és igen direkt kismamaszabású. Nem igazán szoktam katalógusból rendelni, mert én is berágtam rájuk egy párszor, de most szerencsém volt.

ÁLtalában fliezt szoktak belerakni pl. a fejvédõbe a rácsnál, amire pamut huzatot raknak, én is így fogom csinálni.

Mano2Kép
nem ajánlanám a Délpesti kórházat, nem a kinézete, hanem mert sok rosszat hallottam..

KameliaKép
Képzeld, én is most éreztem elõször ( tegnap reggel ), hogy csuklik a prüntyõke, elég vicces volt..Kép

Brokkoli
30
brokkoli

Zsuzsi!

Köszönöm a bíztatást. Akkor lehet hogy belõlem is lesz még több gyermeks anyuka?KépKépKép Azért örülök, hogy nem csak én vagyok így elsõ babánál bizonytalan.Kép Pedig a miénk úgymond tervezett baba, attól eltekintve, hogy az elsõ hónapban rögtön "sikerült", és erre azért nem számítottunk, gondoltuk 2-3 hónap minimum eltelik.KépKép Ez nem panasz, félre ne értsd, nagyon örültünk, csak meglepõdtünk. Sõt, még az orvos is meglepõdött. A férjem szerencsére ma hazajön, már úton van, és idén már nem megy el többet!!! Velem õ kétszer tudott eljönni UH-ra, a legelején, meg a 29. hetire, hát mit ne mondjak néha úgy éreztem magam mint egy egyedülálló anya(jelölt). De túl vagyunk rajta, ma már jobb a kedvem.Kép Talán végre arra is lesz idõnk hogy eldöntsük mi lesz a baba neve és a hétvégén a babaszobát is megcsináljuk végre!!!

Manó 36+2

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Timici!

Megkaptam a mailt, de valami kinja van a nemtomminek és nem küldte elKép
[url=http://www.brumi-maci.hu/" TARGET="_top]http://www.brumi-maci.hu/[/url]

puszi
sasha
37+5

Kép
sasha

Kataa
a CTG 34 héten szokták elkezdeni nekem legalábis már a 34 hétöl elkezték de van ahol csak a 36 hétül kezdik el .ha biztosat akasz akor eben a kérdésben forduj a dokidhoz vagy a növérkéhez ök biztos tudni fogják .

Sasha
bocs hogy kijavitalak de nálam nem ált fön tudomásom szerint a koraszülés veszélye mégis a 34 hétöl jártam CTG-re ugy hogy szerintem nem csak atol függ hogy fen áll -e a koraszülés veszélye .

Pötyi
nembiztos hogy a 36 hétöl kezdik a CTG .

Puszant Csics és Petike Kép
csics

Hurrá! Nyilik a méhszáj, rövidül a nyakcsatorna! Nemsokára lehet ebböl valami! CTG-m persze megint rossz (nem a szülésznö csinálta), holnap mehetek újra.

Kamelia,
Szerintem is csuklás - nekem elég sokszor csinálja. Vicces érzés, föleg hogy lent van a feje Kép

Drukkoljatok!

Zita
39+3
parazita

Sziasztok!

Mindenkinek jó estét! Mostanában kicsit sok munkám van, így
csak este jut idõm elolvasni titeket, miután délután kinyomtatom, és ezzel alszom el! Ma is ez történt, de még nem olvastam el, de nemsoká végzek a munkával, és tömény kikapcsolódás/feltöltõdés! Kép Mert a ide jönni, olvasni, beszélgetni az! De jó!

Már többen mondták a munkatársaim közül, hogy sápadt vagyok.
Ami igaz, az igaz. Tényleg az vagyok! Lehet több vasra lenne szükségem. És arra is gondoltam, hogy van egy Philips
arcbarnító szolim. Biztos ismeritek. Szerintetek szabad használni? Mert rendes szoliba nem megyek, mert nem szabad. Legalábbis úgy tudom.

myssnia 18+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Most látom, kicsit túlfogalmaztam az elõzõ mondtat. Értelmesen: Mert az ide jönni, olvasni, beszélgetni.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sasha,
köszi, közben én is megtaláltam.Kép

Pocok,
meg szabad kérdezni, hogy mennyiért vesztegették, mert a GET oldalán nincs infó az árakról és Borcs azt írta, hogy elég drága.
Nem volt valami jó napod, az már szent igaz. Nem is gondolnám, hogy ilyen kis maszatoknál is kialakul epekõ. Most teljesen paff vagyok attól amit írtál. Kitartás, hátha mégis felszívódik, a mûtét az sosem jó. Küldök egy kis pozitív energiát, hátha ez meggyógyítja Mankát vagy legalább a lelkedet.++++++++++++++++++++++++Kép

Pusssza,
Timici
21+3
timici

Zsuzsi,{smile}
köszi itt is.

Az én kisbabám már a 19.hét óta csuklik, nagyon vicces, kispapa is nagyon szokta élvezni, ahogy ütemesen kopog a hasamon, kb. a köldököm környékén. Ezek szerint nincs még lent a feje, de miért is lenne ilyen korán, nem igaz?Kép
Bár ma megint nem nagyon akar megmozdulni, kicsit az agybajt hozza rám ilyenkor, fõleg, hogy ma egész nap nyilall a hüvelyem+a gombás fertõzés.
Alig várom, hogy holnap végre lássam UH-n és megtudjam mi van a méhlepénnyel, mélyen fekvõ-e még mindig vagy sem.
Légyszi drukkoljatok! Köszi.

Jó éjszakát, megyek pancsizni, hajat mosni és hát kispapa is szeretne még lógni a hálón.Kép

Pussza,
Timici
21+3
timici

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: