A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Olyan hosszút írtam és valami billentyűt megnyomtam szokás szerint, elszállt az egész :( No, többek között ezért is nem tudok sokszor reagálni - mert béna vagyok :evil: No meg mert sok érdekeset írtok.

Köszönöm szépen a jókívánságokat!!!

Kriszta :) hát te jól eltitkoltad, hogy eg napon szüklettünk némi évkülönbséggel :) Legyen ma csodaszép napod és kapjál sok finom puszit a fiúktól :)

Zsanci :) Sokszor egysezrűen nem tudok mit írni, pedig megmaradnak mélyen bennem dologk, például Borisz és az egyiptomi istenek :) Nagy, bölcs lélek ez a fiú :)
És tudod, én is nehéz körülmények között eélek, ezrét nagyon megértelek ám! De azt is megtanultam, hogy az ezen való bánatoskodás sok szép, derűs pillanattól foszt meg, így inkább próbálok a szép, örömteli dolgokra koncentrálni. Ez utóbbi presze nem könnyű, de megéri. A gyerekek, háztartás és munka közötti egyensúly és mindengyikben örömlelés pedig valami nagyon távoli dolognak tűnik nekem... de nem lehetetlen! Csak most épp talán nem ez a dolog, inkább Biggieboy-jal örömködjél, úgyis olyan gyorsan leválnak ezek a fiúk az oviskorban a mamiról... aztán ha itt lesz az idő, úgyis megoldódnak a dolgok. És a szinglinapodból meg ne engedj :)

Deni :) Olyan kiegyensúlyozoptt ember vagy, neked ezt kéne tanítani! Komolyan mondom, most már többször figyelhettem, milyen házigazda/anyuka/barát vagy és nagyon szépen csinálod ezt mind!

Sárgabarack tényleg nem ideális babaétel korai szakaszban, bár nem volt nagy gond, de a pukimanók garázdálkodtak éjjel, úgyhgoy a másodikg barackos napon száműztük őket és áttértünk az almára, no az nagy móka :)

Tinu :) szeritnem neked Bogárkával ekllene beszélgetned, hiszen hasonló a hibvatásotok és neki már két gyerkőce is van, úgyhgoy biztosan tud megnyugtatót mondani arra, hogyan lehet naprakészen megmaradni a munkában a család mellett :)

És most nem tudom megiont, mit is akartam még, majd jövök.

Puszi, ne szomorkodjatok, ha valami nem tetszik, tessék előrukkolni vele és nem magatokban bánkódni! Valaki előbb-utóbb jön a segítséggel :)

indianyo

csak egy percem van, takarítok/rendet rakok/sütök/főzök/mosok, du. jönnek keresztanyámék, apám, tesómék, leszünk vagy 10-en
(jellemző, hogy apafej ahogy mondták, hogy jönnek, azonnal bejelentette, hogy ő akkor moziba megy...)

szóvak Indikének és egy nap késéssel Krityónak nagyon boldog szülinapot!!!!
Isten éltessen Benneteket sokáig! boldogságban, egészségben, bőségben :)

még annyit akartam, hogy Zsanci, én nagyon megértelek, a helyzeted és gondolataidat is, de ezt úgyis tudod! :)

és a mai nap legjobb híre: pasim felhagyott a 90 napos diétával :D ájuldozott, és nem bírta... Ancsi, igazad lett! talán nekiállunk a Norbinak, de előtte még ki kell hevernie a sokkot :lol:

votiv 8)
votiv

Votiv :) hogy te milyen derűsen viseled az ilyeneket! Na naálunk ebből lenne egy félnapos (minimum) balhé, ha az enyém így magamra hagyna... de lehet, hogy nem szólnék hozzá napokig, irgum-burgum!

indianyo

Ó, Indi, ugyan, az egész nem ér annyit... :D
legalább én is nyugodtan dumálhatok az unokatesóimmal :D
a tortából meg lehet, hogy nem jut neki :twisted:

a mai nap újabb legjobb híre: szűk lett a melltartóm!
nem emléxem, hogy Istivel ilyen korán megcicisedtem volna, de nem bánom :D
Pamela Anderson mehet munkát keresni! :lol:

votiv 8)
votiv

Votiv :) Tudom én, hogy nem ér annyit, de azért kell valami, hgoy megértsék a férfinépek, hgoy ez nem helyes... Az enyémmel muszáj balhézni, mert fel se tűnne neki különben, de a legjobb, ha nem szólok hozzá, attól feltűnik a dolog méginkább :lol:

Cicikhez nagy gratulációm, én is boldog lennék, ha időnként ilyen cickóim lennének! Mivel nekem mindig ilyen van, azért az nem oylan nagy öröm ám :lol:

indianyo

Indi :) Zavarba hozol :oops: Éljen az alma! Pláne, ha ízlik Dominónak! :wink: Másáéknál nagyon szépen evett belőle, büszke lehetsz rá! :D És már akartam írni, hogy köszi, hogy felajánlottad a kép-küldést, de Mása nekem is ígért egy példányt abból a cd-ből, de jó lesz!! :D Hogy ünnepled ezt a nagy napot? Vmi finomsággal, vagy programmal, vagy..?

Votiv :) Pamela :lol: Mozi? Párod ilyen "rokonok elől menekülős"? De lehet, hogy csak a vonalaira akar vigyázni, mert a torta még a Norbi-ba se fér bele, és ha otthon maradna nem tudna ellenállni! :lol: Főleg, amilyen jól sütsz! :wink: És örülök, hogy végre ennyi jó hír van Nálatok!! :D Hogy győzöd egyedül a nagy készülődést? Meggyógyultál már? És Isti?

Diétázók és fogyózók most ne figyeljenek :!: :
Ma sütöttem egy nagy halom palacsintát és most megyek segítek a páromnak az eltüntetésben... A palik egy része túrótölteléket kapott és finomra sült a sütőben, a többi "csak úgy" fog fahéjjal, kakaóval, dióval és lekvárral találkozni, mielőtt meghamizzuk... :wink:
denizsa

Deni, már mindennel kész vagyok, és még 1 óra, mire a vendégek jönnek, Isti meg még rápihen a bulira :D
csak úgy tudtam időre elkészülni, hogy apafej délelőtt nagyot sétált/játszóterezett Istivel, ezzel segítette a legtöbbet :D (mert hát ugye nem egy parti-animál - ezért is szökött el, de nem ám egyedül, a nagylányát vitte moziba) ezalatt már a takarítás 3/4-ével elkészültem (csak a legszükségesebbekkel, meg hát nem is nagy a lakás, így könnyű).

bevallom a sütésből nem lett semmi, mert arra az ebédünk mellett már nem maradt elég idő, és nem akartam idegbajt kapni, ezért elszaladtam és fincsi túrótortát vettem a biai cukiban :D

köszi kérdésed, még Istók is meg én is szüttyögünk, de már nagyon jól megy a szinkron-orrfújás :D és azért néha kiporszívózom az orrát, alvás előtt/után.
palacsinta, nyámi :D irigykedem :D olyan rég ettem! mindig elfogy, mire én is az evéshez jutok - ez az anyák sorsa :roll: :D

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

valamelyikőtök írta, hogy van, aki csak olvas, és nem ír véleményt. Akkor írok egy picit én. (nem fog fájni :wink: )
Az érdekes, hogy amíg csak olvastalak titeket, volt időm követni titeket. Mióta vettem a bátorságot, hát alig tudok a gép elé ülni. Ez van. Most is csak picit van időm, pár oldalt visszanéztem, és akkor íme...

Mint jó öreg motoros (3 gyerek :wink: ) elmondhatom, mindegyikőtöknek igaza van. Amikor az első babával voltam itthon (boldog békeidők) mindenre volt időm. A padlóról is lehetett enni. Olvastam, zenét hallgattam, kötögettem, stb.. Elég kemény (nem panasz) anyagiak között éltünk, mégis legszebb, legbékésebb karácsonyunk volt az első gyerkőcös karácsonyunk, és az az időszak. Aztán amikor a lánykám megszületett, már anyagilag kicsit felhőtlenebb volt az életünk, de már sokkal kevesebb időm jutott magamra. Viszont a lakás (56nm.) még mindig csillogott. Akkor egyszer eljött a pillanat, amikor úgy döntöttem, a kégli van értem, nem fordítva. Ha valaki nem lát ki az ablakon, mossa le, stb. (soha senki nem állt neki :wink: ) Most pedig már szép nagy házban éldegélünk (soha többé nem kéne ekkora) és a harmadik gyerkőc is megérkezett. Hát, nehéz bevallanom, de szégyelem magam. Oké, hogy nem a kéró parancsol, de én magammal szemben nem vagyok elégedett. Egyszerűen ilyen vagyok. Viszont a szabadnapomat igenis magamra/unkra (most a 3. babára) fordítom. És a villanypásztor segítségével teszek-veszek, amikor a két nagy itthon van. Mondjuk, ők már nagyok. Szóval teljesen értem azt, aki úgy érzi elúszott, és azt is, aki még kézben tudja tartani a dolgokat. Kívánom neki, maradjon így mindig. Én (szűz lévén) elég jó szervezőnek tartom magam, de igenis művészet a háztartás és gyerkőcnevelés porondján zsonglőrködni. Élvezet is tud lenni, de sokszor jajjjjj de útálom. Olyankor beülök az autóba, és eltűnök 1-2 órára. Csak úgy. És aztán kisimulva térek vissza a robotba. (és biz akkor még a párom hiánya is üdítő)

A gyerkőc-másrabízásról: az én nagy gyerekeim kb egy éves koruk óta (mert addig szopiztak) minden vasárnap anyukáméknál (2 utcával arrébb laknak) alszanak, és hétfőn este hozzák őket haza. És bár mindig reggel, vagy nappal telefonálok, hogy ugye minden oké, tudom, hogy néha jobb nekik ott, mint itthon. És ez elszomorít, de nem akarok önző lenni. Ugyanis a mamáéknál minden olyan buli. A papával füvet nyírnak, bicajtúráznak, madarakat lesnek, mamával palacsintát sütnek, gyúrják a tésztát, stb. És mindezt velem is lehetne!!!! De miért nincs rá időm, energiám? Fent leírtam. Anno én is fantasztikus nyarakat töltöttem a mamámnál, és akkor nekik volt rám idejük, most az anyukámékon a sor. Tehát megértem azokat, akik nem akarják másra bízni a gyerkőceiket, de én pl. rengeteg szép élménytől fosztottam volna meg az én kincseimet, ha nem engedem őket. És mellesleg :wink: a hétfő nekem szünnap, amikor is mindent el tudok intézni, és kisimulhatok. És most CSAK a picurkánkkal tudok foglalkozni, amikor nem kell állandóan a nagyokra is figyelni fél füllel.

Jó anya kérdés: no comment. Én is állandóan rossznak érzem magam, ők mégsem cserélnének le. És ez így van jól.

Ja, és Zuz: ne edd magad! :) Ha olyan helyen laknék mint te, és ismertem volna közeli, nem forgalmas helyet, én is kimenntem volna tüzijátékozni. Csakhogy én nem ismerem ezeket, és messze is lakunk, ez volt a mi szerencsénk. Nem vagy te felelőtlen. Viszont a nagy tömegbe nem mernék menni, de ezt már írtam.

ÉS A LEGFONTOSABB: INDI (VIKÓ :wink: ) ÉS KRISZTA: NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKTEK.

Zsuzsi
zsugyu

Ja és a lényeg: most, hogy tudom, az utolsó babával babázok, és érettebb is vagyok néháány évvel, már tudom, amit 26 évesen még nem tudtam. Minden pillanatát élvezni kell, és hatalmas ajándékként megélni a 3 évnek, amit a szerencsések otthon tölthetnek a gyerkőcökkel. Dolgoztam két évet a lányom után, de egy cél vezérel. Soha többé ne kelljen főnöktől függenie annak, hogy láthatom-e a gyerekemet a farsangi jelmezében. Ha éjjel köhint egyet, ne az jusson eszembe, jaj megint táppénzre kell mennem, mit szól a főnököm? stb. Szóval kérem, én, aki 28 éves koráig tanult, és hatalmas karriert vágyott, itt vagyok tessék kérem eltartani. (persze mivel hiányzik az én fizum is, megpróbálok önállósodni, de ha lehet nem dolgoznék többet alkalmazottként) Az is lehet, hogy ehhez a szemléletváltáshoz az is kellett, hogy a nagylányomnál a szülés közben kis híján megfulladtam egy allergiás rohamtól, és akkor én annyira csak a gyerekeimre tudtam gondolni, hogy ővelük akarok lenni. Sokat sokat változtam akkor.

Na, akkor most tényleg ennyi belőlem.

zsu
zsugyu

Tinu,
Teljesen egyetértek veled abban, hogy nem szabad lemaradni. Nekem is olyan munkám van, amiben elvileg "uptodate"-nek kell lennem, de bízok abban, hogy itthon is tudom majd követni a változásokat, illetve esetleg vissza tudok menni 4 órába később úgy, hogy akár itthonról dolgozni. Még a rugalmas munkaidő-beosztás is bejönne. Mi sem szeretnék egy babánál megállni, bár mi nagyobb korkülönbséget szeretnék pont azért, hogy ne kelljen folyamatosan, mondjuk 4-5 éven keresztül itthon maradni.
Csepelen én is szerettem lakni. Valamiért az emberek azt gondolják, hogy rossz hely a Csepel Művek miatt, holott az már rég nem működik. Nincsenek nagy zajok és füst se. Sokakban még benne élnek a rossz emlékképek :)
Ugye milyen tuti, ha kényeztetik az embert??? :D Nekem az a trükköm apánál, hogy ha valamit szeretnék, akkor azt mondom neki, hogy Adél baba is nagyon szeretné :D
curse

20170114224602

Sziasztok!

Ruz: édesek képek! :)

Den: 3, és 1 évesek. Azért is sírt akkor, mert minden játékot elvettek tőle, amihez hozzért. Sajnáltuk is nagyon. Az az igazság, hogy nem nagyon vannak rendszerhez szoktatva. És a gyerkőcök irányítanak... Nehéz is velük... Anyósék hozzánk? Ááááá. Még a kórházba se voltak bennt, azóta kb 2-3-szor voltak nálunk. Nekünk kéne mindíg menni, az meg nem megy. A havi egyszeri látogatás igen. Igazából sose törték magukat, mostanra mi meg belefáradtunk. Ennyi... Ja, a bölcsit 2 éves kora után tervezzük, akkor vissza kell mennem sajna dolgozni a pénz miatt. . :cry:

Zsugyu: jó volt olvasni a soraidat. :)

Gyerekvigyázás: én most éppen dilemmában voltam, mert anyuval elmehetnék este szórakozni, péntek este lesz egy jégrevü, amit szívesen megnéznék én is, viszont 7-kor kezdődik, és 11 körül érnék haza, tehát pont a lefektetéssel esne egybe. Máté még mindíg szopiziik, azzal alszik, kábul el, mikor hogy, ezért nem merem itt hagyni. Anyu meg nem értette, hogy miért. Ti elmernétek menni? Csak kíváncsi vagyok... Nekem valahogy nincs hozzá bátorságom, ha el is mennék, itt járna az agyam, vajon mi lehet vele..
A másik dolog, hogy 11 hónapos elmúlt, és még mindíg szopizik. Kb 3-4-szer. Valaki szerint ez sok, le kéne kettőre építeni (kismamák szerint) de én még inkább kiélvezem. Lehet, önző vagyok? :lol: Viszont éjszaka mostanában többször is felkel, csak annyira, hogy visszafektessem, és alszik, de nekem fel kell azért kelnem hozzá. Viszont 5 órakor szopizik. Próbáltuk, hogy nem adok neki, de akkor képes 1,5 óráig is kiabálni érte. így még visszaalszik utánna, kb 7-ig. Viszont a víz egyáltalán nem kell neki....

Isten éltesse az ünnepelteket!
mkatus

Zsugyu: nagyon tetszett az írásod. Az első is, de a második különösen a szívemhez szólt. Én is 28 éves koromig tanultam (mármint most is, de akkor mindezt nappalin adtam elő, vagyis mondjuk főállásban tanultam, még ha egyébként mellette dolgoztam is). Irigyellek azért, hogy te ezt félre tudtad tenni. Engem mindig arra neveltek, hogy tanuljak, amit meg is tettem, de ennek következtében nehezen mondok le az eredményeiről. Bár a munkatársnőim azt mondták, hogy mert túl fiatal vagyok, ők pl. több pénzért bármilyen munkát elvállalnának, még olyat is, amelyik nem vág profilba, vagyis simán beáldoznák a sok év tanulást és munkatapasztalatot. Szóval lehet, hogy már (még mindig) az van, hogy túl naiv vagyok. :wink: Na tudnám még ecsetelni, de nem akarom.

curse: az a baj, hogy még ha pár órában is, de vissza kéne mennem dolgozni/képződni ahhoz, hogy lépést tartsak, itthonról nem megy. És mivel már ilyen sok éves vagyok, túl sokat nem is várhatok a további gyerekek vállalásával. Szóval csupa kényszer. :cry:

Indi: igen, én is arra gondoltam, hogy majd beszélek egyet Bogárkával. Csak még szégyenlős vagyok. :oops:

Képzeljétek, a férjem újratelepítette a windows-t és most már megint látom a csíkomat. :D

Kép
Kép
tinu

Ruz! Pont ezt kérdeztem én is – csak senki nem reagált :( – hogy honnan tudja ha meg sem kóstólja? Látja hogy tele? Vagy olyan az illata? Vagy van külön ciciaura? :lol:
Bendi milyen magas, csinos fiúcska! :P

Zsugyu! Én is szűz :P

Boldog szülinapot Indi és Krityó!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Katus! én sem mennék :D egyébként az hogy anyukád nem érti meg, nem meglepő. ők más korosztály, más mentalitással, más gyereknevelési elvekkel.

karrier és/vagy gyerek: csakhogy színesítsem a képet... én "elvágtam a karrierem" a gyerekkel, de 1.nem érdekel, mert anya akartam lenni, s így vagyok teljes :lol: 2.olyan helyen lépegettem előre, ami igazándiból nem szívem vágya, bár szívesen csináltam. amikor majd visszamegyek a pénzem kb. 1/3át elveszik, s nem mehetek vissza a pozíciómba.
mellesleg ezt az elvágást szerintem nem kell annyira komolyan venni, hisz ki tudja mit hoz a jövő? bármi megtörténhet! s szépen visszakaphatjátok azt amit azt hittétek elveszítetettek, vagy még többet is :wink: :lol: 8)

ja és Zsan, a munkapiacon szeretik a 2gyermekes anyukákat, mert ő már nem fog elmenni szülni! :wink: legalábbi azt gondolják 8)

gödibarbi

Indi:
ISTEN ÉLTESSEN SZÜLETÉSNAPOD ALKALMÁBÓL!
Kép

B.Kriszta:
ISTEN ÉLTESSEN SZÜLETÉSNAPODON!
Kép

Ma ezt láttuk Dömösön/ :lol: /
Kép
Kép

Bocsi csajok,ma csak annyire futotta :roll:

Zuz:
merre vagy?Nincs gond ugye? :?

petergabi

Sziasztok
Apa írja a következő sorokat,mert Máté éppen eszik.
Az első éjszakánk nyugodt volt,kétszer keltünk.Általában 40-50g-ot eszik.Képet majd később,már feltöltöttük.Igyekszem visszaolvasni,de mindenek előtt:

Boldog születésnapot Indinek,és Krisztának.

Sziasztok Vica
vica94

Szüzeim :lol: Kinek mikó?

Zsuzsi Drága :) Jól szóltál, mint mindig :)

Jucus :) ez de szép, köszi, elteszem ezt magamnak rossz időkre :)

indianyo

Votiv :) Akkor még bulást Neked!! Remélem, most már mielőbb túl lesztek ezen a nyavalyán!! És a túrótorta nagyon is nyami, tuti elfogyott az utolsó morzsáig, persze a fincsi ebéd után :lol: Majd legközelebb palacsintát sütök talira, hogy Neked is jusson, oké?

Barbi :) Bocsi, hogy nem reagáltam a ciciválogatós kérdésedre, de ebben nincs tapasztalatom... Tudod én nem szopizok és így nem is válogatok, Bálint meg simán ráveti magát bmelyik cicimre :lol: Ciciauráról még nem hallottam, de miért ne lehetne? Tejcsiillatról viszont már igen, lehet hogy ez a "tettes"? :lol: Nos, ezt valszeg Neked kell kiderítened és megosztanod velünk! :wink:

Katus :) Hááát, akkor talán az lenne a legjobb, ha akkor mennétek anyósékhoz, amikor csak Ti vagytok ott és akkor nem lenne ordítás és sírás, és így talán jobban összeszoknának Mátéval is :?
Ha Máté szívesen szopizik és Neked sem gond, akkor sztem szoptasd nyugodtan! Nem akarok saját példával előhozakodni, de nem jut jobb eszembe: Bálint 13 hós és még mindig szopik, nappal 2-3 óránként és éjjel 1-2 alkalommal. Már gondoltam rá, hogy legalább az éjjeli szopikról leszoktatom, de sokkal egyszerűbb gyorsan megszoptatni, mint akár egy óráig nyugtatni az ordító gyereket, szóval még gyűjtöm hozzá az erőt... mert ha egyszer belevág az ember, akkor végig kell csinálni, de sokaknak sikerült, előbb-utóbb én is meg fogom próbálni.
Jégrevü bizti klassz, de valszeg én is a fiamra gondolnék közben... És apa nem tudja eldajkálni,altatni?

Zsugyu :) Tetszett, amit írtál és jó, hogy írtál! :D Mi is szeretnénk kistesót a fiunknak, és bizti más lesz akkor, mint 1 gyerkőccel és mindent át fogok újfent értékelni, mert 1x már megtettem, amikor Bálint megszületett :wink:
denizsa

Dorka :) Házatok nagggyon jól néz ki, szép tágas, klassz kilátással! :D

Vica :) De jó, hogy írtál!! (még ha áttételesen is :lol: ) Tudom, hogy most nagyon elfoglalt vagy, de remélem majd lesz vmikor egy kis időd és mesélsz nekünk! Sok puszi Neked és Máténak!!!!
denizsa

Isten eltesse a szulinaposokat!!!
Kép

Koszonjuk a dicsero szavakat!:) Ma is keszult par kep, most jott a rokonsag. :D

Zuz, gratula a KRESZ vizsgahoz, ugyi vagy! Sikerul pocakosan befejezni a gyakorlatot is, vagy kesobb kezded el?

Gabi, tok jol es gyorsan alakul a haz!!! Nagyon klassz! Nagyon tetszik, hogy fenykepezitek hogyan all. A tetoter fantasztikus klassz lesz! :D

Vica, de jo, hogy mar otthon vagytok! Kepet mikor lathatunk a kisfiadrol? :D Nagyon rendi gyerkoc, hogy csak ketszer kelt!:)

Ruz, Bendi csuda edes! :lol:

Nem akarom elkiabalni, de ugy nez ki holnap megyunk szerzodni az ugyvedhez! Hazat veszunk Kecskemeten! :lol: Vegre eljutottunk idaig... :wink:

Jo ejt!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Indi, Kriszta!!!!
Nagyon sok boldog szülinapot Nektek!!!!

Remélme, szépen telt a napotok!!! :D

Kép
Kép
zuzmo1

Den,
Sajnos csapattag, néha jó lenne, ha másokkal is foglalkozna :D
Tudom, hogy a főnököm jót akar, de hát ilyenkor még nem tudom, hogy mit szeretnék a jövőbe. Mondjuk szerencsésnek mondhatom magam, mert olyan helyen dolgozok, ahol a gyedről, gyesről visszaérkező anyukákat visszaveszik.
Kresz vizsga tiszta égés volt, viszont örülök, hogy meglett, hiszen a nagy kapkodásban rosszul is válaszolhattam volna.
Főznöm most egy ideig nem kell :) viszont nálad valahogy jobban hangoztak a palacsintás dolgok :D Nagggyon szeretem, pláne a túrósat.
A meglepi az volt, hogy felmentünk ebédelni abba az étterembe, ahol az esküvő utáni bulit tartottuk. Nagyon meglepődtünk. Tavaly amilyen tuti hely volt, most olyan rossz :shock: Ebéd után még beugrottunk a Momba egy filmre, de azt is hogy minek! Gondoltam jó lesz a Miami Vice, de hát... nem tudom mikor láttam utoljára ilyen rossz filmet. Ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat és jó volt visszagondolni az esküvőnkre :D

Votiv,
Minden elismerésem a tied. Én biztos, hogy összevesztem volna az urammal, amiért lelép. :D

Zsuzsi,
Nagyon tetszett, amit írtál és bizonyos kételyeimben már most jó előre megnyugtattál.
curse

katus! pár oldallal ezelőtt páran leírták mennyit szopiztatnak! :P

drága den! :P

ezt még a szülinaposoknak:
Kép boldog szülinapokat!

gödibarbi

Den, köszi a tanácsokat. A külön-külön kimenetel azért nem az igazi, mert akkor a párom húgáékkal egyáltalán nem találkoznánk. Ördögi kör, de mindegy, havi 1 alkalommal ki lehet bírni. Meg azért rendesek is, mert akkor haza szoktak bennünket hozni kocsival. :roll: Apa biztos el tudná babusgati piciny fiát, csak az a gond, hogy eléggé fél tőle, zsarolásnak éli meg. Így én emiatt is nyugtalankodnék valszínű. Vagy a fene tudja.

Éjszakai szopi: mi egyszer már próbáltuk leszoktatni. Először 3/4 óráig sírt, hogy vegyem ki, aztán ezt is túléltük, nyugtattuk, stb. Csak aztán mikor ez kezdett működni, akkor elutaztunk nagyszülőkhöz, ott mégse hagyhattam, hogy sírjon, így megborult a rendszer. de mindegy, már csak 1 szopi van éjszakánként. Meg arra szoktam gondolni, hogy mégiscsak az lenne az igazai, ha ő választaná el magát, és nem én. A nappali szopik iránti lelkesedés is változó, így gondolom, eljön az ideje az elválasztódásnak, nem akarom siettetni...
mkatus

INDI ÉS KRISZTA,
boldogot nektek!!!!!!!!!!

köszönöm mindenkinek a gondolatokat, linkeket, nagyon jól esett!!! és igen...dolgozom rajta, h a fától az erdőt is lássam...vagy mi...:wink:

Zsugyu,
én is sok szépet olvastam tőled, és eszembe juttattad az első hármasban töltött karácsonyunkat, aminél szebbet sosem éltem meg, talán kiskoromban...

Ruz,
kisfiad nagyon huncut szépség!!!!

Barbi,
igaz, h a 2gyerekes már nem akar szülni :wink: , de a gyerekei kéthetente betegek!!!! :lol: és ez sem a legvonzóbb... 8) de majd meglátjuk, még van másfél évem...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Dóra :) Ez aztán a jó hír! :D És milyen lesz a házikó? Mikorra tervezitek a költözést? (azt tudom, hogy hó végén, de van már időpont?) Remélem addig még talizunk, mert nem szeretném, ha éhen maradna a víziló (tudod, itt maradt az a játékkocka)! :wink:

Curse :) Ne aggódj, Murphy időmilliomos és mindenkire jut ideje :lol: :lol: Sajnálom, hogy nem úgy sült el az étterem és a mozi, ahogy terveztétek, de nem is ez volt most a lényeg, hanem TI! :wink: És jól tettétek, hogy nem hagytátok és jól éreztétek magatokat!! Ez a Miami V. a sorozatból "csinált" film?

Katus :) Hmm, sztem ha apa elboldogul este Mátéval, akkor kérd meg rá, mondd meg neki, hogy mennyire szeretnél és menj el kikapcsolódni! Így apa szívességet tesz, és Te majd viszonzod neki (vmi finomsággal vagy Rád bízom mivel...) :wink:
Igen, én is azt szeretném, hogy a fiam dönthesse el, meddig akar szopizni, ill. meddig van szüksége rá. Amíg nincs semmilyen kényszerítő körülmény, nem fogom leszoktatni. Persze már kaptam megjegyzéseket és tanácsokat én is a családtól, mert régen nem volt divat eddig szoptatni, pl. anyám el sem bírja képzelni, hogy szopi és fogak hogy férnek egyszerre a babaszájba és állandóan aggódik az épségemért... :roll:

Zuz :) Igencsak rövid voltál :( de a méled megkaptam :D

Mindenkinek szép álmokat, szülinaposoknak külön puszi! :D
denizsa

Deni: épség? Engem még egyszer sem harapott meg Máté. Apa leginkább amiatt aggódik, hogy szopi után alszik el a picúr, és ez kimaradna. De lehet, hogy tényleg minden zökkenő nélkül menne... Ezért is kérdeztem, hogy volt-e már valaki hasonló helyzetben, és nála hogy alakult, a bébi hogy fogadta.

Jó éjszakát!
mkatus

Indi és Kriszta: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Sajnos többre most nincs idő, mindenkinek jó éjszakát, remélem, holnap tovább leszek :D

v
kisün

Szulinaposoknak nagggyyon soksok boldogot! Egyebkent honnan tudtatok, hogy most van nekik?

Vicapapa es Vicamama :D most csak pihenjetek es gyonyorkodjetek a bababan!! visszaolvasni kulonben sem erdemes, mostanaban csupa baromsagot irunk...

Mult heten szult baratnem azt magyarazta, hogy a kateterrel valahogy megsebesithettek, es panaszkodott mar a korhazban is, ki is vizsgalgattak de persze nem talaltak semmit es meg mindig faj neki a pisilos berendezese, ugyhogy most antibiot akar mar adni a dokija, amit o viszont nem szeretne... de tenyleg, ilyesmire valoban az kene? plane, hogy szoptat... van valami otletetek? egyebkent a janos korhazban szult es azt mondta, hogy szornyu dolgokat latott es hallott ott es orul, hogy baba es o is jol vannak es soha tobbet nem megy oda... :( (majd kifaggatom, ha talalkozom vele)
moose

Indi, Krityo, boldog szulinapot!!! :D
recca

Szépséges napot mindenkinek! :)

Bár ahogy nézem, ez a mai időjárás... Kép de remélem még lesz belőle Kép

Sajnos nem tudtam egyenlőe alaposabban viszaolvasni, de azt látom, hogy anyaság vs. karrier szeretném vs. muszájos volt a téma..

Azt hiszem mindenkiek van némi igazsága és ha az életét úgy tudja berendezni, ahogy az a babának is jó és nem szenved hiányt semmiben, akkor baj sincsen. Zsugyu, nagyon tetszett amit írtál, a szabadnap/gyerkőcök/munka témában, bárcsak midenki így llehetne ezzel. Sokunk van itt úgy vele, hogy nagyszülő vagy nincs már, vagy elérhtetlen messzeségben lakozik, vagy egyszerűen alkalmatlanabb gyerekvigyázónak, mintha fizetett bébisintért ffogadnál.. :( Ha hallgathatnék a szívemre és csakis arra, akkor nem is kérdéses, hogy az összes gyes/gyed időmet Fülimnek és a majdani tesójának szentelném. Egyetértek Zuzzal, hogy életünknek ez az egyik legcsodálatosabb része, az összes fáradalmával és fájdalmával együtt is, az én helyzetemben ezt azonban nem tudom megengedni magamnak. A munkahelyemre nem is biztos, hogy hosszútávra vissza fognak venni, másrészt én "sajnos" a szakmám fanja vagyok, ergo igazán az állattenyésztéshez értek, így nem nagyon van lehetőségem, pláne pest megyében, válogatni a melóhelyek közt, annál is inkább, hogy mostanában, a minyizstérijjumokat és az összes csatolmányát minimum-létszámra redukálják..... és mivel van már annyi szomorú élettapasztalatom, hogy akármenyire is boldog vagyok Apával, akármennyire is szeretjük egymást, bármikor történhet olyasmi,ami miatt egyedül kell egy/két gyerkőcöt felnevelnem, tehát kénytelen vagyok beleépíteni a babázás mellé a továbbtanulást, átképzést, fejlődést. Nem karrierizmusból, hanem, hogy gondoskodni tudjak az általunk életre hívott, imádott gyerkőcökről. Fura paradoxon, de ugyanakkor azt is érzem/tudom, hogy az együtt töltött idő hiánya pótolhatatlan, igyekszem is minden percet kihasználni. És igen, én is vágyom arra, hogy csak egy órácskát tudjak néha Apával ketten tölteni, mert Ő is nagyon fontos nekem. a fent leírtak mellett nem tudom elképzelni, hogy hogyan tudnám beilleszteni az életembe a hiányolt hobbijaimat, mint pl. rendszeres step-aerobic, lovaglás, tánc, csavargás a hegyekben(nem is eszelek ilyen mission impossible tipusú dolgokon). Még a rajzolásra és a kézműveskedésre sem jut időm, pedig nekem egy gyerkőcöm van csak (még). Pláne, hogy nincsenek is rokonok, szülők, akikre rá tudnám bízni Fülit. Mielőtt bárki félreértené: NEM panaszból írtam, csak és kizárólag témába ilő helyzet-ismertetésként, miszerint nem mindig lehet mindenre időt szakajtani, amire csak szeretné az ember... illetve igen, ha az alvásidőmet beáldozom, ami elég kevés mostanában..
Én nagyon hálás vagyok a sorsnak Füliért és semmiért nem adnám a szívem legdrágább terroristáját! :D

Músz,
ez de horror, amit a katéterről írtál..brrrr...kirázott a hideg

Katus,
én detto ilyen okok miatt nem mentem esküvői buliba, Apa ment nélkülem én meg itthon altattam az akkor még 7 hónapost. Szerintem nem baj, hogy szoptatsz és nem biztos, hogy az esetleges leszokást ilyen drasztikusan, értsd: anya és tejci együttes hiánya, kellene elkezdeni, akár mit is mond Anyukád.

Gabi,
klasszul halad a házikó! :) lassan azért a miénk is :wink: de majd akkor eszek képet, ha már a födém is kezd alakulni.. :)

Ruzi,
Bendiről nagyon édesek lettek a fotók! Ez a huncut-kedves mosoly bárkit levenne a lábáról :)

Juc,
video nagyon szép.szíven simogatott :)

Na asszem elég is lesz belőlem, így kora reggel, éhgyomorra..

Csók

Macsek

u.i: nem volt erőm kigyomlálni az elgépeléseket...sorry
macskanyu

eszek= teszek :oops: ez azér' félreérthető lenne...
macskanyu

És sajnos nem bírom megállni, teszek fel képet, a kétfogú banyámról...

Kép

Kép

Kép

gyengeakarartúmacska.. :oops:
macskanyu

Macs, édes a kétfogúd! :D a középső kép egész lírai. ez a csajszi már most felső fokon műveli a csajos nézést!? szegény pasik :lol:

Zsugyu, csatlakozom a népes rajongótáborodhoz, olyan bölcsen írsz :D

Katus, ha ennyire kellemetlen anyósodék látogatása, esetleg néha ki is hagyhatnátok, vagy ritkíthatnátok - mondom félve, mert talán "muszáj menni", a párod miatt, miattuk, nem tudom. az én családomnak több olyan csatolt része is van, akikkel nem kellemes az együttlét, az ő társaságukat nem keressük. nem vagytok kötelesek "nyelni" senkitől, sem alkalmazkodni senkihez, főleg nem olyantól, aki hozzátok nem akar alkalmazkodni, hiszen TI MÁR EGY KÜLÖNÁLLÓ KIS CSALÁD vagytok, Apa, Anya, Máté. Ha úgy érzed, ki kell állnod a kisfiad mellett, mert nem akarod, hogy minden találkozás rosszul essen neki, akkor nyugodtan mondd meg, és ne félj attól - tudom, mondani könnyű - hogy valaki mást megbántasz, ha a kisfiadnak ettől jobb lesz. a szopiban csak bíztatni tudlak, nagyon ügyesen csinálod, ne hagyd magad lebeszélni most se! sztem addig "szabad" csinálni, míg mindkettőtöknek jó! :)

és én 1x voltam úgy, mikor Isti még szopizott, hogy elmentem egy estére a párommal, este fél 7-kor fürdés után megszoptattam Istikét és letettem aludni, a nagyi maradt felvigyázni, és pont visszaértünk az éjféli szopira, a babó semmit sem vett észre :)
szóval én drukkolok, hogy el tudj menni a jégrevűre, és legyen egy szép élményed! :)

votiv 8)
votiv

és Katus, én már tavasz óta nem láttam az "anyósomat", amikor is rámszólt, hogy "lóg a mellem", leidegenezett, és végig apa exe nevén szólított, a páromat meg előttem többször is megalázta - szóval lesheti, hogy mikor megyek megint :twisted:

votiv 8)
votiv

na még egy utsó a monológomhoz :D

Zuzi, hogy vagytok????

Dóra, ház :D :D :D képeket is kérünk!

Gabi, állati jól haladtok!!! ez csúcs! :D mikor költöztök?

Barbi, indigógyerekekről olvastam, és rajtam kívül itt sokan, és beszélgettünk is róla még régebben, engem nem fogott meg a téma. de most van egy jó könyvem, a címe:
Három éves kor után már késő!!! :D
ez egy japán "módszer". azt írja, addig kell a gyermeket nevelni, míg az önálló énje nem bontakozik ki (kb 3 évesen), onnantól kezdve hagyni kell őt érvényesülni, és ott rontjuk el, hogy épp fordítva tesszük... :D

Bogárka!! hallottalak éjjel a rádióban! :D nagyon okosan és érdekesen beszéltél :D

votiv 8)
votiv

Votiv, ez naggyon gáz!! Úgy én se mennék. Viszont az enyémek nem is jönnek, így nem kellemetlen. :D Csak ha ott vagyunk, történhet ez-az, de ez sem törvényszerű, ha csak mi vagyunk ott. Pl tegnap kimentünk, állítólag nem jól etettem Mátét. Erre halkan megjegyeztem, hogy ezt most hagyjuk abba, vagy hazamegyünk. És hirtelenjében mégiscsak jól csináltam. :lol: Szóval, már elmúltak azok az idők mikor annyit nyeltünk. Ha valami nem tetszik, eljövünk, de azért a havi 1 nap mégiscsak kötelezően ajánlott. :D Ami pedig Mátét illeti már rájöttem, mikor ilyen-olyan helyzetekbe kerültem, hogy megvédem bárkitől, és nem érdekel ki sértődik meg, mivel ő nekem a legfontosabb.
mkatus

Votiv!

Szerintem az a 3 az 2 ! :lol: Onnantól már hiába teszel bármit :oops: szerintem.
20170114224602

Szasztok!

Hazajöttünk tegnap este Sz.helyröl, több-kevesebb sikerrel visszaolvastalak Titeket :P Probálok lasssssan emlékezni, mire akartam reagálni...

A karnevál fergeteges volt, a kézmüvesek kirakodoi gyönyörüségesek. Persze, nem tudtuk megállni, hogy ne költekezzünk... :roll: :D

KépKép
fibi

Sziasztok!

Hát, nem vagyunk valami rózsásan :( Már két napja megyeget Bazsó hasa, azt gondoltam, hogy a foga miatt, mert most jön a 4. örlője, úgyhogy nem is alszunk :( , de ma hajnal óta folyamatosan megy. Ahogy tisztába rakom, átöltöztetem, letakarítom a pelenkázót, kezdhetem előlről. Doki néni szerint ha 2 nap alatt nem múlik el, akkor menjünk, addig krumpli, répa, tészta ropi, stb. Szerencsére Bazsó kedve jó, amúgyis nagyon huncut mostanában, állandóan bohóckodik, csak utálja, ha pelenkázom, úgyhogy most menekül előlem. Ja, adok neki normaflort, és próbálkozom a smectával, abból essig 2 kanállal sikerült lenyelnie....megértem.

Votiv!
Ti meggyógyultatok? Hogy sikerült a tegnapi vendéglátás?

Katus!
Én is csak támogatni tudlak a szopiban! És az elválasztást nem csak a baba éli meg rosszul, hanem az anyuka is. Amióta várandós vagyok, apad a tejem, már semmi nincs, csak napközbeni altatáshoz rakom mellre Bazsót, meg ma, mert beteg, és házha az a néhány csepp is számít, és lelkileg nehéz ezt feldolgozni, pedig nekem még könnyű is, mert hamarosan újra szoptathatok egy kis békát :lol: Minden nehézsége ellenére már nagyon várom!!!!! Főleg, amikor olyanokat olvasok, mint amiket Vera ír :oops: :)
Szóval Ti tudjátok, hogy mi a jó nektek!
Anyós témához már hozzá sem szólok! Én nagyon jóban vagyok az anyósékkal, nagyon kedves emberek, de nagyon örülök néha, hogy messsze laknak, mert néha az agyamra mennek. Az előző anyósékat meh szívemből utáltam, úgyhogy tudom, milyen szar lehet neked. Szerintem erre nincs megoldás sajnos..... :cry:

A képek a babákról nagyon édesek!

Vica, ha tudsz, tegyél fel képet, és írj szüléstörténetet!!!!! :D

SZOLGÁLATI:
elkészült a Lencsi-szülinapos DVD, van két fölös példány, miután senki nem jelezte, hogy kell neki, csak ennyit írattam. Lehet rá jelentkezni, és ha többeteknek is kell, akár még írathatok is!!! :)

Most kihasználom a szabadidőmet, és vasalok! :wink:

Ja, szpmbaton már vezettem, és ma is megyek! Ez a kresz nagyon gáz volt. Azt hittem, hogy csak ismerős kérdésekkel fogok találkozni, erre a kérdések fele ismeretlen volt, mert én hülye csak a közlekedési ismeretek részt néztem meg a tesztkönyvben, utána más jogsikra vonatkozó rész volt, és a múszaki és vezetéselméleti kérdésekbe bele sem néztem. Csak tovább kellett volna lapozni! Annyira égő, hogy ennyire le vagyok épülve :oops: Szerencsére a tanfolyamról nagyjából emlékeztem a műszakis dolgokra! :oops:

Kép
Kép
zuzmo1

Katus, nagyon jól csináltad! :D és helyes, légy anyatigris! :D a picikéd csak rád számíthat, és ő adja a legnagyobb erőt is, hogy akár az egész világgal szembeszállj érte :)
én ha rólam van szó, elég tutyimutyi vagyok, nem tudok nemet mondani, visszaszólni stb. de Isti megtanított arra, hogy őérte muszáj erőt vennem magamon :)

votiv 8)
votiv

Szegény kisbeteg Bazsóka, jobbulást neki!

Zuzi, homeós bogyót esetleg Podophyllum 15 CH-st tudsz adni neki a hasmarsra, de nagyon jó a smecta+normaflore is, és persze egyen mindent, amit megkíván :D és remélem tényleg "csak" a fogak szórcsiznak, és mindjárt el is múlik! :)

a vendéglátás jól sikerült, túrótortát befalták, de megmentettem két szeletet a tékozló apának is :D
azért nem haragszom rá, mert ha megkértem volna, akkor egész biztosan maradt volna, de úgy éreztem, ez nem az a helyzet, amikor ki kell használnom egy "jokert" :D inkább majd a szülésen! már pedzegette, hogy csak akkor jönne be, ha "nem találok mást" :shock: :lol:

votiv 8)
votiv

"Fibi, te meg nagyon gyanus vagy, hogy egyetertettel velem, mikor pont te tetted fel a kerdest... de a lapban majd biztos sokkal kedvesebb es hasznalhatobb hozzaszolasok lesznek"
:arrow:

Moose,
ööö, én nem teljesen ezt irtam... de nem ismételném magam :) örülök, hogy a hétvégén mindenki kibékült egymással :D

És Minden Szüznek Nagyon Boldog Szülinapot utolag is!!!!

KépKép
fibi

Macsek, mi is volt az, amit a patikában ajánlottak neked szelességre? :oops: :)

votiv 8)
votiv

most nézem az említett dvd-t! Olyan jó látni Titeket!!! :D Lencsi, akár egy primadonna fogadta az ajándékokat! :lol: És rajta van Barbi is Angival és az is, ahogy Johi dajkálja Angit, Fanni pedig féltékenykedik :lol: És Iginek annyira édes a hangja!!!! És Indi énekli a boldog szülinapot és Dominó közben nagy lelekesen nyálbuborékokat fúj :lol: Olyan édesek ezek a gyerekek! Nem lehet velük betelni! :D Macs éppen most dobálja Kamillát :lol: És Vica még egyben van :wink: Most éppen valakinél eltörött a mécses :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Füli meg ott ül Indi lábánál,és kameraérzékenykedik :lol:
Na, ebből sem sok vasalás lesz :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Sziasztok,

Indi, Kriszta: boldog szülinapot nektek igy utólag is.

Zuzmó: kicsi huncut fiadnak jobbulást. vezetés milyen volt? ügyi voltál?

Zugyu: nagyon jókat írtál, jó volt olvasni, szépen összefoglaltad a lényeget.

Olyan jó nézni a babócákat, ahogy egyre okosodnak, és hihetetlne, hogy mennyire azt akarják csinálni amit mi felnőttek. Mindenben segítene Fanni is, amit ha nem veszélyes akkor hagyunk is neki és látszik, hogy évezni.

Más: tegnap voltam ált. isk osztálytalin ami nagyon jól sikerült, és ami poén, hogy lesz majd osztálykirándulás is. Ehhez nem tud valaki nekem hátihordozót kölcsön adni? mert én tuti nem fogom tudni ott babakocsival vinni, viszont szívesen mennénk kirándulni és egy két volt osztálytárs fickó fel is ajánlotta, hogy segít nekem cipelni Minimancit... Szóval, ha valaki tudna nekem esetleg kölcsönadni október elején egy HÁTIHORDOZÓT, azt nagoyn megköszönném.

Barbi: köszi a megerősítést... édes tőled.

Jaj mennem kell, mert Fanni szétkapja a lakást.
johanna1975

POcak!
Lányod annyira édes, ahogy bemutatkozik Ancsinak :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Megjöttünk a 3 naposból! Minden frankó volt, Lencsi jól viselte a bulit.

Rengeteg meló van itthon :? , úgyhogy vissza nem olvasok, ha volt valami fontos, leírná valaki? :lol:

Zuzi!
alig várom, hogy lássam a dvd-t!

ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: