A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zanza! Vasalós story :D

Ardien! Táppénzzel kapcsolatban kérdezz utána, mert van valami időszak meghatározás, hogy x hónapig dolgozni kell, hogy valamilyen pénzt számoljanak. :roll:

Den! Eljutottam a fogorvosi élményhez. Hős B! :P

Fibi! Bálintról kép??? De jó!!!!!! :P

Fülikekép! :P

Neet ! ha még nem válaszolt Votív? nozodának hívják pl.: a DPT kivezetőjét. De egyszer erről bővebben világosított Orsolya.

Moose! Ha ezt olvasod valaha, szerintem sokan nem nyavalyognak hanem segítséget kérnek.

Jócakkát!
Kövi a 1046

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barbi :) jó ez a visszaolvasós hozzászólásosdi :lol:

Vera :) Metallicát nem lehet babával hallgatni? én mindenfélét szoktam....:) Mosolygós babillatú Marciról és tündérnővéréről fényképet mikor lehet nézegetni? Ha már élőben nem sikerül..

Én Moose gondolatát úgy egészíteném ki, hogy eldöntöttem, mi a fontos, és arra mindig ráérek. És ez a gyerekem. Nemcsak azért, mert ő a gyerekem és szüksége van rám, hanem mert ez engem is boldoggá tesz. és csak olyan program érdekel, amin ő is ott lehet, és eszem ágában sincs lepasszolni, pláne nem a nagyszülőknek - mert nem alkalmasak rá. Viszont sok nagyszülőt ismerek, aki pedig igen! És sok olyanismerősöm van,a kinek nagyon fontos, hogy x alkalmommal egy héten kiruccanjon a gyerekgondozásból. nincs is ezzel semmi baj :)

Zuzi :) gratula a vizsgádhoz, akkor msot már a vezetés jön?

Rylie :) Ha elhajítasz egy követ Csepelen, az Másáéknál esik le, úgyhogy a Csepel-szigeten is van ám kolléga :) És bár Manó mostanában nemigen ír (sajnos :(), de ők is ott laknak :) Én meg átellenben , úgyhogy a kő ott is leeshet :lol:

Tinu :) hűha! jó mozgalmas életed van :)

Jövő heti sokünnepeltes szülinapi talihoz ötletek?

indianyo

Dora,
fényposta jo ötleeet, jöhet a finomság:D

Barbi,
ugye? :D

Vera,
Metallica, yeah :D

Mi holnap elutazunk a hétvégére Szombathelyre, nyár végi karnevál lesz, és sogoréknál alszunk.

Mindenkinek szép hétvégét!!!
pusziii

KépKép
fibi

mellesleg Recca, Beet és Manoka ugy eltüntek :(
fibi

Reccáék felújítanak, kazánt építenek, szerintem csak nincs ideje. de Beet és Manóka "igazolatlanul" hiányzik :D remélem, előkerülnek!

Vera, igazad van, terhesen tényleg sokkal érzékenyebben reagál az ember a kis terroristákra :D de kicsit úgy is érzem, hogy Isti "a nevelés csődje" - valamit talán rosszul csinálok, talán nem vagyok elég szigorú - de "mire" legyek szigorú? olyan kis csacsi, nem érti, vagy ha igen, hát olyan rosszcsont, hogy csakazértis csinálja... nálunk a magyarázás még nem működik :? viszont nem tarthatom egész nap bezárva sem...
reménykedem, hogy ez a mostani őrület főként a fogak műve, és azért enyhülni fog :(
közben marha jól esik a pasimtól folyton azt hallgatni, hogy mit fogsz csinálni 2 gyerekkel, ha ezzel az egyel se bírsz - szóval neki már egy szót se szólok :( semmi konstruktív javaslata nincs a bezáráson kívül :?

na, megyek aludni, holnap lapzárta, hosszú napom lesz :(

votiv 8)
votiv

sziasztok,
ah latom, epp jokor kukkantottam be.
ime az "igazolasom":
Kép
o a mi furdoszobank... :shock: :shock: :shock:
recca

csak beleolvasgattam, miket irtatok.
a fo temahoz csak annyit, h az "igazsagtevo rabbi" vicc jutott eszembe ("neked is igazad van fiam!") :mrgreen:
es jol is van ez igy, h mindenkinek igazsaga van :)

Dora, Katanak nagyon boldogot!!! :)

Rylie, majd megmutatom, en hogyan szoktam (volt)

most ennyire futotta, megyek bedolok a fiuk melle 8)
recca

Ne haragudjatok, nem akartam senkit sem megbantani, Zuzmot, Votivot es Zsancit pedig vegkepp nem!! En ilyenkor csak hirtelen felindulasbol kovetem el a hozzaszolasokat (mert latom magam elott, ahogy az uvegasztalba fejel a lurko :( ) es igazan nem is figyelem, hogy ki irta... megegyszer elnezest kerek a szornyurossz termeszetem miatt, megigerem, hogy minden hsz elott tizig elszamolok es hogy ujraolvasom, mielott elkuldom... es nem azert szoktam beszolni, mert en olyan marhajo vagyok es mindig mindenre odafigyelek, vagy mert szeretek veszmadarkodni, hanem mert nagyon kedvellek titeket es aggodom ertetek... ha nem erdekelnetek, akkor nem is piszkalnalak benneteket... na ez van, bocsi mindenkitol.

ja, a szabadidos dolognal viszont egyaltalan nem irtam olyat, es meg csak nem is utaltam ra, hogy barki "rossz anya" lenne, mert moziba akar menni apaval, csak azt akartam magyarazni, hogy annyira emiatt ne buslakodjatok, mert ez most az egyik legszuperebb dolog az eletben, es persze nehez meg faraszto, de megismetelhetetlen, es tok gyorsan elrepul, es akkor majd kiloszamra olvashatjatok a konyveket meg festhetitek az uvegmatricakat...

es Zs, emeletes agy nehez kerdes, mert ugy kene megoldani, hogy csak a kicsit akadalyozd a felmaszasban, de a nagyot ne... elso korben biztosan egy matracot tennek az agy ele (nekunk most a nagy foldszintes agya elott is van, jobb, mint a leesesgatlo), sot felfujhatos is jo lehet (ikeaban lattam a gyerkoccuccoknal, nemtom van-e meg nekik)... es en is nagyon szivesen vigyazok a sracaidra, szerintem tokjofejek... es ha enyem kicsi is kozlekedni fog mar, akkor valszeg megvaltozik majd a velemenyem :D
moose

de ha gondoljatok, kimegyek es leulok Juc melle (ugyis sok van mar a rovasomon: biztos Manoka is utal a fulbevalos beszolasert, Lindi a tuneziasert, Ancsi meg Gabi is valamiert es a tobbire meg ennyire sem emlekszem... :( )

Fibi, te meg nagyon gyanus vagy, hogy egyetertettel velem, mikor pont te tetted fel a kerdest... :? de a lapban majd biztos sokkal kedvesebb es hasznalhatobb hozzaszolasok lesznek :D
moose

Jó reggelt!

Szerintem addig mindenki"jó anyának"számít,amíg fejtörést okoz neki,hogy kire bízza a gyerkőcét,miként alakítsa a napjait,mivel pont azért foglalkoztatja ennyire,mert a gyerekének a legjobbat akarja!
Van akinek egyenlőre elég a gyerekekkel való ténykedés és van akinek ez kevés.Ez nem mérvadó ebben a kérdésben szerintem.
Itt nincsenek sémák,amiknek meg kell felelni!Minden család más,a saját szokásaikkal és gyakorlatukkal.
Párszor vágyom én is arra,hogy legalább pár szabad órám legyen,de mivel nem igazán van olyan személy,akire nyugodt szívvel rábíznám a csajokat,így túl is lépek rajta mindig.
Arról nem is beszélve,hogy van még kb. 1 évem és Dorka megy az óviba :shock:
Akkor meg minden megváltozik és visszafogom sírni ezt az időt :( :(
Tudom,mert Orsival végigéltem már ezt.
Kicsit kusza voltam,de a lényeg szerintem érthető.

Moose:
én nem haragszom rád,a sérelmeketakkor tisztáztuk!Pont!
Végre előkerültél,nehog újra "kispadra"ülj :lol:

Juc:
rád is vonatkozik ez!Pont az a jó ebbe a fórumban,hogy sokszínű.
Nekem RÁD is szükségem van, az életkorunkból adódó hasonlóságaink miatt.
De ezt már megvitattuk :wink:

petergabi

Zuz:
gratulálok a kreszvizsgádhoz :D
Nagyon utáltam ezt a részt,pedig 1 hibaponttal megcsináltam.
Na de most jön majd az izgalmas rész... :lol:

petergabi

szerintem nem en vagyok durva, hanem az volt az, amikor nemreg tobben kitalaltatok, hogy milyen pocsek mar ez a forum, nem olyan tokjo, mint reg es aztan meg arra is "rajottetek" hogy Ancsi miatt van az egesz :shock: na az volt durva... asszem megis megyek es megkeresem Juct...

Zs, Bnek meg azt uzenem, hogy a csillagasz bacsik regota nem tudtak semmit eredmenyt felmutatni es megkerdeztek egy PRes bacsit, mit csinaljanak, mit nyilatkozzanak, ami nagy dolognak tunhet, de nem kell evekig, evtizedekig dolgozniuk rajta... :D :D felcsaptam egy 1998as kiadasu konyvet es mar abban is azt irtak, hogy "A csillagaszok ma ugy velik, hogy a Pluto nem annyira bolygo, mint inkabb egy kulso kisbolygoov, a Kuiper-ov legnagyobb tagja." Egyebkent tobb kisbolygoov is van a naprendszerben es tobb, mint egymillio kisbolygot sejtenek es ebbol csak kb tizezret fedeztek fel eddig (az Ida kisbolygo pl ronda krumpli alaku es csak 55 km hosszu, de van sajat holdja). Vannak olyanok is, amik keresztezik a Fold palyajat, ugyhogy azokkal ossze is utkozhetunk... Itt egy egyszerubb: http://www.ma.hu/page/cikk/aj/0/153602/1 es itt egy komolyabb: http://hirek.csillagaszat.hu/egyeb/2006 ... olygo.html cikk a "szenzaciorol"... szoval nem csinaltak semmit, csak rendet raktak :|
moose

Moose :)
Te csak ne menjél semmilyen kispadra!!! És Juc se - és senki se. Higgyétek el, mint gyakorlott fórumozó mondom, hogy ilyen izgalmas, sokrétű és értékes emberekkel teli fórum nincs máshol. Az nekem mindig rossz, amikor valaki nem akar írni, de mondja meg konkrétan, hogy milyen téma vagy hozzászólás miatt.. mert akkor én azt azonnal magamra veszem - hiszen annyit pofázok általában is. És gondolom, ezzel sokan vagyunk így , szegény Zuzmó legalább háromszor gondolta, hgoy rá haragszanak, pedig egyszer se.. szóval így van ez. Éljen a sokféle emberek és vélemények fórumja :)

És legyen szép hétvégétek, így iskolakezdés előtt :)

indianyo

20170114224602

Sziasztok!

Igazatok van, de mikor az embert nem érti meg senki, vagy nem akarnak rá reagálni, vagy negatívnak állítják be, az elég kiábrándító tud lenni. Én is elég sok ilyet kaptam, tehát ritkán jövök.
mkatus

Juc :) Ez a link nagyon jóóóó :lol: És most épp nagyon aktuális, mert pont ma volt apával egy kis véleménykülönbségünk :( Bálint ugyanis bevásárlás közben már kezdett nyügi lenni (sztem csak fáradni) és én kivettem a bevás.kocsiból és kézben vittem, mire apa rámszólt, hogy ne tegyem, mert a gyereknek ki kell bírnia ezt a kis időt és ha megszokja, hogy kiveszem, amikor csak ő akarja, akkor csak hisztizni fog. Egy idő után visszatettem, jelenet persze megismétlődött, így cipelhettem már az autóig, mert csak akkor nem parázott. Aztán apa kijelentette, hogy ezekután többet nem vesszük ki, bmennyire is hisztizzen és zengjen tőle az áruház, mert fő a következetesség. Nos, ebben teljesen igaza van, csak én elgyengültem, mert így könnyen el tudtam hallgattatni...

Rec :) Ez az "igazolás" nagyon durva... :roll: azt hittem, már kész vagytok lassan!

Fibi :) Jó karneválozást Nektek!! (bár valszeg már elutaztatok...)

Votiv, Johi, Fic és a többi beteg :) Hogy vagytok??

Votiv :) Isti egyáltalán nem csacsi! Sőt, sztem nagyon is okos kiskrapek, tény hogy még kicsi, de ettől nem buta. Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy nyugodtan megpróbálhatsz tiltani és elmagyarázni neki dolgokat, mert minél később kezded, valszeg annál nehezebb lesz. Távol álljon tőlem, hogy megmondjam mit tegyél (remélem nem is érzed így), de már a korabeli (és még a nála fiatalabb) gyerkőcök is megértik miről van szó, ő miért ne tenné? Persze ez nem jelenti automatikusan a szófogadást, de talán az első lépést felé igen. :?

Barbi :) Sikítozó Angi... nem semmi!! (Később nem biztos, hogy így fogsz örülni az új tudománynak :mrgreen: )

Indi :) Képeket megnéztem, de a videót nem találtam :( Azt hol lelem?

Moose :) Kérlek, ne is jusson eszedbe a kispad! Bevallom én csak néha elképedve szemlélem, hogy mennyire a szívetekre vesztek néhány megjegyzést, de bevallom én meg vagyok győződve róla, hogy itt senki sem akar megbántani senkit, max. leírja, ami eszébe jut a témáról, és előfordul, hogy ez nem mindig ugyanaz, mint amit más gondol, de ez még nem jelenti azt, hogy rossz véleménye lenne másokról! És sztem ezt Te is tudod, hiszen Te vagy az egyik legszókimondóbb csajszi köztünk :wink: szóval csak mondjad/írjad azokat a szavakat!
denizsa

Katus :) Én úgy emlékszem, hogy mindenki bátorított szopi, súly és egyéb ügyben, hogy jól csinálsz mindent és ne a védőnőre/dokira (bocsi, de már nem emlékszem melyik mondott nagy baromságokat) hallgass! De ha bánt vmi, akkor inkább mondd meg mi az, mert lehet egy félreértés is, és kizárt, hogy vki rosszat mondott volna Rád!
denizsa

Deni :) Képek még mindig töltődnek, jó sok van ám :) Utána majd jöna videó, ha elkészeültem, jön a link :)

indianyo

Den, abban bátorítottatok tényleg, de pl anyósügyben voltak nézeteltérések jóó sokszor. Pedig még a férjem is az én pártomat fogta/fogja. Meg volt, hogy úgy éreztem nem kíváncsi senki ránk, tisztelet a kivételnek... Így inkább visszahúzódtam. :oops:
mkatus

Legszívesebben azt írnám, h ennyi sértődős pichát egy helyen... de nem írom, a neveltetésem nem engedi. :lol:

A csókos kép nagyon tuti, és Recca fürdője is alakul, ahogy elnézem! :)

Den,
jó ez, h apa nem engedi kivenni, akár be is válhat, de nem sokáig. Eszter pl ha unja a vásárlást, kimászik, feláll a kosár(kocsi?) ülőkéjében, és ha nem akarok szívrohamot kapni, kiveszem. El nem engedhetem, mert jajj a polcoknak, legrosszabb esetben beállítom a cuccok közé (a kocsiban), mert a cipője talpán se lehet több kosz meg baci és vírus összesen, mint annak a kocsinak egyetlen fémszálán. Azért általában átvészelhető a dolog, de ki kell találni, mikor (ne) csináljunk nagybevásárlást. Fáradtság, éhség, nyűgösség, stb.

Zsan,
éljen a másfeles torta! Szabadalmaztasd! :lol:
neet
neet

Ja, és én is tudok sért. pic. lenni, ha arról van szó, úgyhogy most ezt magamra is veszem! :)
neet
neet

én nem haragszom senkire :shock:

még mindig betegeskedem, tele a homlokom, meg krehácsolok, de sztem max 2 nap még és jól leszek :D

most itt van anyukám - tavasz óta először - hogy unokázzon, úgyhogy melózhatok :D
és elhárítottam egy nagy áramkimaradást is, szóval hős vagyok! :lol:

Deni, a magyarázást már rég csinálom, a tiltást még régebben :wink: de semmi hatása, sztem a verésnek se lenne :D úgyhogy majd azt fogom mondani, amit Juc linkjében olvastam, hogy "Sosem bírtam vele!!!" :D

egyébként fél éjjel fenn voltunk, sajna betaknyosodott Isti is, meg bejött a szobába egy cirip, és hajnali 5-ig hiába kerestem, nem találtam, de ha leoltottam a lámpát, eszméletlen hangosan rákezdett! a kis dög :twisted: nagyon ránk jár a rúd, jó lenne már egy kis szerencsés széria :D

Recca, klassz lesz a fürdő! az ott a jakuzzi helye?
remélem befejezitek hamarosan, és gyakrabban jösz :D

Moose, nehogy nekem eltűnj megint! úgy örülök, hogy jöttél :D

Indinek igaza van, sokan vagyunk és sokfélék, ráadásul extra sok a hormonunk, szóval rilex, ne együk meg egymást, a hszeket könnyű félreérteni, pedig egyik mögött sincs rossz/ártó szándék!

votiv 8)
votiv

Moose, az üvegasztalos hsz-ed óta azon agyalok, hogy tudnék megszabadulni ettől a vacak bútortól - meg az egész nappali "ülőgarnitúrától". de az egész apafej "hozománya", és sajnos marhára ragaszkodik hozzá, de én már azért se szívlelhetem, mert "terhelt" bútor, érted? vki másé volt, vki másnak tetszett, nekem nem, vki más használta stbstb.
sajnos van két szekrény is hozzá, tele olyan cuccokkal, amik apa "szemetei", titokban sokat kidobáltam közülük, amiktől hánytam (régi ruhákat is), de nem dobhatom ki az ő 50 évét :?
már felvetettem, hogy a 2. gyerekszoba miatt a nappaliba kéne kihozni a dolgozóasztalomat stb - jaj a számítógépemnek!! :( - de hogy akkor hová tesszük az ő régi bútorait... sajnos a pincénk még mindig egy penésztömeg, 1-2 hét alatt tönkremennének a bútorok, ha oda tennénk, mintha a szemétbe tennénk őket, és ez apafej részéről elfogadhatatlan...
de valami csak lesz, hamarosan elkerül valahová az az üvegasztal is...

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Nezzetek, ezt kaptam tegnap Pocaktol! Annyira jol esett! :D
http://img.tar.hu/zdora/img/25329034.jpg#3

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dóra, ez nagyon klassz!!! :D Pocak szuper ajándékot adott :D szépek vagytok a képeken, látom még Prézlike is felfért! :D így tökéletes a család! :D

votiv 8)
votiv

indianyo

De jól lelassultatok :)

Vica! Várjuk a beugrást. Csak egy mondat és egy kép megteszi :lol:

Rylie! bodzatea. Nekem is Zuzi javasolta, s nagyon bejött. Jobbulást!
Ez tetszett: "Na el nyaralást keresni, ami azt csinálja K amit nem mondunk ki!"

Katicának utólag is boldog szülinapot! :D

Fic! Ugyan nem engem kérdeztél, de nagyon ajánlom a Humet-R nevezetű szert. Mindenféle ásványi anyag és nyomelem van benne. Engem már jó párszor helyretett. :lol:

Most fejezte be a csaj azt amit nem mondunk ki
Bye :lol:

1046 (votív 12:58)

gödibarbi

Sziasztok!

Szerintem is ennek a fórumnak többek között az az egyik jó oldala, hogy nagyon sokszínű és még ha az ember nem is éppen azt a megoldást választja, ami itt elhangzik, mert ő nem ért azzal egyet, de mindig érdemes a lehetőségeket átgondolni, megfontolni.

Nekem erről mindig a disputa jut eszembe, nem tudom ismeri-e valaki ezt a játékot (vagy nem tudom hogy nevezzem). Mikor én a végefelé jártam a középsulinak (hú az jó régen volt :)) akkor próbálta a Soros alapítvány Mo-on is elterjeszteni ezt a talán Ámerikából származó játékfajtát, ami arról szól, hogy két csapat előre megadott témáról vitázik, meghatározott szabályok szerint. Megadnak egy témát már jó előre és abból fel kell készülni és amikor a vitára kerül sor eldöntik, hogy melyik csapat fog az adott kérdés mellett érvelni és melyik ellene. És az a csapat nyer, amelyik a bírák szerint jobban teljesített, jobb és több érvet hozott fel, amit a másik csapat nem tudott cáfolni stb.

De ami a lényeg, hogy ebben mindig olyan vitatémák szerepeltek, logikusan, amelyeket nem lehet eldönteni, mert ugye ha el lehetne dönteni, akkor nem lenne miről vitázni és rengeteg ilyen téma van. Szóval én amikor ilyen vita játékokban vettem részt akkor döbbentem rá arra, hogy a világ milyen sok színű és hogy mennyi dolog van, ami nem fehér vagy fekete, amit nem lehet eldönteni, mert valaki így gondolja valaki meg úgy. Ki így csinálja, ki úgy és a gyereknevelésben meg pláne rengeteg ilyen dolog van amit nem lehet igazán eldönteni, hogyan jó, mert hiába a kutatások amíg a pici nem tudja elmondani, hogy neki mi lenne jó, addig csak találgatunk. És például ezek a dolgok is ilyenek, hogy mi a jobb ha mindig a gyermekünk mellett vagyunk, vagy hagyjuk, hogy önállósodjon. Vagy hogy mennyire gondoljunk magunkra is stb. stb.

És azt nem mondom, hogy senki ne sértődjön meg soha, mert tudom, hogy az nem így működik, csak ne engedjünk túl nagy teret a hormonoknak! :lol: :lol:

Votiv

Hát az biztos, hogy mostmár igazán jöhetne egy szerencseszéria. Sztem jönni is fog!! :) Egyébként meg minden elismerésem, hogy így dolgozol Isti mellett, meg ugye most már ketteske is itt van, na én erre nem lennék képes az biztos. És én is így vagyok a rábeszéléssel, hogy gyakrolom ám rendületlenül, mindig mindent próbálok Bendinek elmagyarázni, hogy mit nem szabad, de eddig nulla sikerélményem van. :evil: Jó nagy csibészek a fiaink az biztos és nekem is tetszik ez a verzió, hogy majd azt mondom, hogy sosem bírtam vele. :lol:

Zuz

Kresz vizsgához extra gratula! Nekem 4 hibám volt, szóval beelőztél! :) Izgis volt mi, a számítógépes vizsga. :lol:

Csókos kép nem semmi, nagyon korán kezdik ezek a kismanók!

Pocak ajándéka pedig csúcs!

Den

Kicsi Bálint szegényke, egy igazi hős!

ruz
ruzicsky

ja és még azt akartam írni, hogy Kata babáról a második kép, amin fog egy kis piskótadarabot, hát az naggyon naggyon helyes!! Mégegyszer Boldogot neki! :)

Betegeknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánok!

Fic

Már régebben is akartam kérdezni, hogy Vincsenzó milyen súlyban van? Mert emlékszem, hogy ő is ilyen vasgyúró volt, mint Bendi, ez aztóa is így van? Vagy nála megállt egy idő után ez a nagy gyarapodás?

ruz
ruzicsky

indianyo

Barbi: otthon vannak?? Tegnap voltam bent nála, és akkor még bizonytalan volt a hazaengedés... Valaki többet is tud róluk?

Ruz, igazad van, de ha a másikat sértegetik, ne csodálkozzunk, hogy egy kicsit megharagszik....
mkatus

Jaj, elárasztottam mindenkit most képekkel és videóval, egy darabig lapítok asszem :mrgreen:

Ruz :) Mi is játszottunk olyat a főiskolán, egyszer a mi csapatunk kapta a dohányzás előnyeit taglaló feladatot :lol: És akkor te is levizsgáztál már csak én lemaradtam?

Votiv :) tényleg sikerszériának kell msot már következni, ennyi balszerencse után .. remélem, már jobban vagytok.

Pocak :) Nagyon szlépet csináltál Dórának és Katinak :) Mi is csináljunk Nektek? :lol: :wink:

indianyo

Vicáék otthon vannak :) Tejecskebőség van, és Máté is tudja a dolgát :)

indianyo

Köszi Indi! :) Akkor mégiscsak hazaengedték őket. :)
mkatus

Tök jó, hogy Vicáékkal minden rendben! :D :D Éljen a sok tejcsi és a jól szopizó Máté baba! :D

Indi :) Te egy képfeltevő-bajnok vagy!! Tök jók a képek és a videó is, megmutattam a páromnak is, nagyon tetszett neki is (ez persze főleg édesen rötyögő Dominó érdeme :lol: ) :D

Katus :) Nézeteltérések mindig vannak, de ez nem azt jelenti, hogy vki nem szeret, hanem, hogy más a véleménye. Anyós-téma egyébként is nagyon tarka, a lényeg, hogy párod melletted áll és támogat. :) Szóval csak nyugodtan oszd meg velünk anyóspajtás dolgait is! (Látod, a konkrét esetre már nem is emlékszem... :oops: Most mi a legújabb?) És néha én is érzek olyat, hogy ami engem foglalkoztat, az másnak nem fontos, de van ilyen, mindenki mással küzd. De erre a legjobb ellenszer, ha jössz és írsz! :wink: És sajnos azt is észrevettem, hogy sokan elmaradoznak (inkább nem írok neveket, nehogy vki a szívére vegye), és ez elszomorít :( mert többen hiányoznak. És persze hangulat kérdése is, mert van, amikor szószátyár az ember (pl. már én is feltehetném a szájkosarat néha), van amikor meg csak "beköszönni" van idő...

Neet :) Köszi :D Mi is próbálunk Bálint napirendjéhez igazodni, ennek ellenére volt ma zizi, de előfordul az ilyen...

Dora :) Nagyon szép ajándékot kaptál Pocaktól! :D

Pocak :) Képzeld, Bálint is többször "tiszta pasi" volt: szopi után hátat fordít nekem és úgy húzza a lóbőrt...meg kell zabálni... mindig Te és Balu juttok eszembe ilyenkor :wink: :D

Votiv :) Ne haragudj, bizti félreértettem amit írtál, mert úgy vettem ki a szavaidból, hogy nincs értelme magyarázni, pedig szerintem van, csak a "hatás" még várat magára :lol: És tetszik a "sosem bírtam vele", végülis ez is módszer :lol: Bútorok... nehéz ügy :roll: Bulást Neked és Istinek is!! Jó, hogy anyukád most tud segíteni! Ez már a "jó-széria"!! :wink:

Ruz :) A kreszvizsgádhoz Te is megérdemled a gratulát, lényeg, hogy sikerült!! :wink: És tökre igaz, amit a fehér-feketéről mondasz, én már csak úgy emlegetem ezt az igazságot, hogy "minden szürke, csak más árnyalatú" :lol: Nagyon érdekes ez a játék, amiről írtál, sztem is fejleszteni kellene az emberekben a vitakészséget! Egyáltalán, hogy meghallgassa a másikat és ne csak a magáét "nyomja", de nem akarok azzal jönni, hogy elég bekapcsolni a tv-t és láthatjuk a rossz mintát...
denizsa

Hú, sehol senki? Ilyen jó a mai műsor?? Meg kéne néznem mi megy... :lol:
Jaj, ha már itt tartunk... Ma volt "szerencsém" belefutni kedvenc R.Rékánk műsorába vmelyik csatornán. A mellplasztikáról volt szó, így ő is, mint minden "magára vmit adó nő" hatalmas műcicikkel felszerelkezve jött, olyan kivágott felsőben, hogy mindenki megszemlélhesse ezt a drága beruházást... Én csak néztem, mert nemrég még vmi olyat hallottam (asszem pont itt került szóba), hogy kicsit megigazíttatta a melleit, hát ez több, mint igazítás... sokkal inkább felpumpálás... no mindegy. Szóval kiderült, hogy a magyar nők Európában az élen járnak a mellkitömésben (a lakosság arányát nézve), úgyhogy mellbedobással haladunk Európába... Aztán az következett, hogy manapság a bárok wc-iben a nők a melleiket hasonlítják össze és műelemzik... :roll: Na itt feladtam... úgyhogy ha vki netán látta és vmi értelmeset is megtudott, akkor azt megoszthatná velem is :lol:

Rylie :) Asszem Te említetted pár napja ezt a műsort, igaz? És Te nézted?

Barbi :) És Angi ma is bevetette az új tudományát, a sikítást? :D A cicik még mindig "betonból vannak"? vagy már enyhült a helyzet?
denizsa

Úgy látom, ma este egyedül monologizálok itten... Remélem nem sértődött meg mindenki vmi miatt...
Na megyek teregetni, csók mindenkinek!!
denizsa

háhá! beértem a társaságot!!! ezért is jó, hogy nálunk nem a hétvége a hétvége :lol:

Ruz! Vitatémás példa: uff
Mi nem építkezünk. Gabiék és Macsék! Bár nálunk is mostanság volt/lesz felfordulás. 8)

Johi! Jobbulást neked is!!! :P

Zsan! Család elég durván hangzik! Tényleg ennyire rossz a helyzet? :shock:
Egyiptomi istenek :lol:

Zuz! Gratula a kreszvizsgához! Ügyi vagy!!! :P Nekem anno nem sikerült elsőre (bár több mint 24órát voltam fenn, s majd bealudtam a vizsgán :mrgreen: )

Neet! Szép mutatvány lehettél palacsitasütővel és Eszterrel :lol:

Johi! Te mint rossz anya???!!! :shock: Na neeeeeeeeee!!!

Fibi! Egy peremes előkéből láttam enni gyerkőcöt. :lol: Lehet hogy Bálint csak vacsira akarta elrakni. :idea: Utána meg nagyon belejött. :lol:

Tinu! Én sem régóta vagyok babás, és közhely ugyan, de átértékelődtek dolgok. A legfontosabb dolgok úgyis megmaradnak. :P Szerintem. 8)

Dóra! A második sznapos kép olyan mintha pózolna egy menő magazinnak. :D
Az ajándékod tényleg nem semmi!!! Ez a Pocak... :lol:

Édes a smárolós kép :P

Den! Visszaolvasás: Ki tudja?
Engem a nővérem vágott be a kádba, s zuhanyozott le. :lol:
Köszi kérdésed: betoncici már kezd normalizálódni. Hála sem ma sem tegnap nem kellett fejnem. :P Amióta Ruz írta a váltottcicit rájöttem nálunk is ez van!!! 8) Egyszerűen kiválasztja, hogy melyik cicit akarja. Elképesztő! :shock: Mintha a balt evésre a jobbat pedig ivásra tartogatná. :lol:
ma is gyakorolta a sikítozást. :P

Lindi! Votív! Ez az ágybaberakás dolog nem veszélyes oly szempontból, hogy ez úgy hangzik, mintha az ágybarakás bünti lenne? Csak naiv kérdés, nem támadás!!! :P :wink: :P

Votív! Te olvastál indigógyerkekeről?

Katus! Már én is éreztem így, oszt nem így van! Sokan vagyunk, s néha nekem is napokba telik, hogy behozzam a dolgokat, vagy csak nagyjából olvasok. Néha van úgy hogy többször is felteszek egy kérdést. De valaki előbb-utóbb mindig válaszol :P
Én Vicáról csak itt olvastam.

gödibarbi

sziasztok
valahogy éreztem, h ez a dolog még nincs lejátszva. Én nem haragszom senkire, mert miért is tenném...én csak próbáltam elmagyarázni, h miért ütközök úton útfélen korlátokba...Pár éve még én is úgy gondoltam,h mindenkinek arra van ideje, amire szeretné, de ma már nem igy gondolom, de nagyon nem...Mert, ahogy irtam, korlátok minden felé, előszöris én magam, aztán a család, aztán az 50 m2, de itt megint visszatérek magamhoz, hiszen ki tehet arról, h ennyire csóró vagyok, csak én magam, tehát valszeg nálam van a hiba, csak épp megjavulni nem tudok. Nekem ez a babanet kicsit olyan siratófal jellegű, én már attól is jobban vagyok, ha leirhatom a bajom, nem kell nekem válasz, sosem vártam el senkitől, ha kapok, annak örülök. És ennyi...

Moose,
ezt a plútós dolgot azért most emésztenem kell egy kicsit... :roll:
és sajna szivacsos dolog nem igazán játszik, mert olyan picike kis sáv van a földön, kb. 40cm, mert vele szemben van a pelenkázó, és ott kell vhogy bejutni a beépitett szekrényekhez, ami már igy is kész akadály pálya, fúúúúj, nem is mesélek róla, mert csak mérges leszek!!! És ma Igi ismét megpróbált felmászni, én épp háttal neki a pelenkázón raktam rendet, de megcsúszott a lába, és két kézzel kapaszkodott, miközben sikitott, még szerencse, h ott voltam, és nem ütötte be a száját, miközben esett le, mert elkaptam, és igy elég vicces visszagondolni, ahogy lóg a szeren, de nem örültem volna, ha kiveri a fogait... :shock:

Votiv,
véletlenül ejts rá egy bowling golyót... :wink:

Ruz,
ezt nem hiszem el, ezt nem hiszem el!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Férjem volt az egyik szervezője anno a disputa központnak, dolgozott is a sorosnál évekig, sőt én is dolgoztam ott egy fél évet, mint kisegitő!!! Te is csináltad???? 8)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Den, ne tegyél fel szájkosarat! :D Örülök, hogy leírtad. :) Valóban tarka az anyós-stori, de most szerencsére újdonságról nem tudok beszámolni. Havi egyszer megyünk ki, mert egyrészt nekünk így jó, másrészt meg Máté elég zaklatottan viseli a dolgot, főleg, ha az unokatesói is ott vannak, mert ordítoznak, ha valami nem az ő kedvük szerint történik, Máté ettől halálra ijed, percenként sírva fakad, nagyokat hüppög, szal nem egyszerű. De most már nyugi van, hála a jó égnek. Bár a férjem kirekesztettenk érzi is magát, ha ott vagyunk. :( Hát ez van, de legalább nem szólnak bele az életünkbe. :D Viszont felajánlották, hogyha Máté bölcsis lesz, és beteg, és nekem dolgozni kell mennem, akkor szívesen vigyáznak rá. Mi kivisszük, otthagyjuk, mert úgyis alszik éjszaka (szerintük), mi meg megyünk dolgozni. :roll: "Kedves", hogy felajánlja, csak ha a gyerek nem barátkozik meg vele anyira, akkor borul az elmélet... Mindegy is, nem ecseteltük neki. :wink:

Na, de képzeljétek Máté támaszkodás nélkül ácsorgott a tévé előtt! :) Egész nap azt gyakorolta, hogy felállt, aztán nem támaszkodott, és úgy állt. Annyira cuki volt. :P

Na, megyek is, mielőtt sok lenne belőlem. :wink:

Jó éjszakát minenkinek!
mkatus

Sziasztok,
Ezt a két napot sem volt semmi átolvasni :D

Indi,
Köszi a védőnős infot. Már kezdtem megijedni, hogy nekem kell kimenni hozzá, pláne most, hogy átköltöztünk. A város túlvégébe jelöltek ki védőnőt, ahhoz képest, hogy a közelünkben kettő is van. Értsem meg a logikát! :)

Rylie,
Csepel nem volt rossz hely :), csak ott a házak ára, de ez vonatkozik egész BPestre is, enyhén szólva magasak. Itt Érden vadi újat tudtuk venni abból a lovéból, amiből BPesten csak egy 20-30 éves házat. Bár azért a család egyik fele megszólt, hogy miért mentünk ilyen messzire. Van, akinek a 10 km is nagy távolságot jelent :)

Adrienn,
Én nagyon ott vagyok a topon táppénz ügyében, mivel én az első perctől kezdve veszélyeztettet terhesnek számítok.
Ha a házi doki a várandósság miért ír ki táppénzre, akkor mindenféleképpen kell neki szakorvosi ajánlás. Ez természetesen nem végleges, mert minden hónapot követően újra meg kell kérni a szakorvostól, hogy a házi orvosod továbbra is táppénzen tudjon tartani.
Ami nekem még fontos volt (mivel pletyósak a cégben nagyon, másrészt ilyen téren babonás vagyok) a táppénzzel kapcsolatosan. Megkértem a házi dokit, hogy ne a veszélyeztettet terhes kódra vegyen fel (mert az beazonosítható a táppénzes papíron), hanem valami másra. Így lettem lumbágós az első három hónapban :)
curse

Zuz,
Gratulálok a kresz vizsgához. Nekem erről mindig az jut eszembe, hogy mennyire leégettem magam. Pont a vizsgám előtt tértek át a számítógépes rendszerre és én be voltam parázva, hogy ha pl. rontok, akkor azt majd nem tudom kijavítani stb...
Szóval, hogy rövidre fogjam. Elkezdődött a vizsga és én ezerrel el kezdtem figyelni az órát nehogy kifussak az időből, mivel minden kérdésre 1 percet adott a számítógép. Én hülye teljesen elnéztem és az 57 másodpercnél rányomtam a választ. Azt hittem, hogy már csak 3 másodpercem van a válaszadásra. Itt jön a cikis rész. A vizsgáról 8 perc alatt jöttem ki, 3 hibával. Ekkor esett lett, hogy a gép visszafele számolt, nem pedig előre fele :D Ezt amikor elmeséltem az ismerősöknek mindenki melegen gratulált :D Végülis az eredmény volt a fontos. Az egészben az a legszebb, hogy nem én jöttem ki elsőként a teremből.... :o

Tinu,
A munka és a babázás egyszerre nekem is megfordult a fejembe, de mióta itthon vagyok (a várandósságom alatt eddig kb. 2 hónapot dolgoztam és már nem is mehetek vissza) azóta nagyon élvezem, hogy nem kell dolgozni. A főnökömmel is amikor beszéltük a témát, hogy mi hogy legyen, ha elmegyek, rögtön meg is kérdezte mikor akarok visszajönni. Én meg néztem nagy szemekkel és mondtam, hogy fogalmam sincs. Még meg sincs Adél baba, de már tudjam mikor akarok visszamenni???? Ez egy kicsit vicces volt a részéről. Egyébként tök vicces, mert időnként pályázgattam más mhelyekre és mióta várandós vagyok azóta találnak meg állásajánlatokkal :D Az a fránya Murphy!!!
curse

Úgy látszik már csak én nyomom az ipart :) Nem vagyok álmos, de ez pár hét múlva azt hiszem meg fog változni.

Den,
Egyébként nem mondanám, hogy remek filmek vannak :) Immáron századszor is meg lehetett nézni a Vissza a jövőbe 3-at. Már nagyon elegem vannak az ötezer éves filmek háromszázezredik leadásától a tévében!!!

Képzeljétek most, hogy írom ezeket az üziket, feljött apának egy emlékeztető: házassági évforduló :D Vajon mi lesz a meglepi??

Ma vagyis tegnap vendégség volt nálunk. 4 felnőtt + 1 gyerek, meg mi ketten apával. Szerintetek sok volt 5 kiló húst csinálni??? :D Én már rájöttem, hogy igen :D

Na azt hiszem én is elteszem mára magam. Kezdenek a betűk egybefolyni és már abban sem vagyok biztos, hogy a helyesírásom is a topon van.
Arról már nem is beszélve, hogy most már kezdek hülyeségeket írni.....
curse

Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap nagy bevásárlást csaptunk. Vagyis nem is mi, hanem először anyukám vásárolt nekem egy-két kismama dolgot, majd az anyósomék. Tisztára elkényeztettek. :D Aztán meg vettek nekünk egy lapos monitort, úgyhogy most már azon nézem a netet. Annyira tuti. Mondjuk sose szteppeltem azért, hogy legyen, de tény és való, hogy sokkal kisebb helyet foglal és jobb is nézni, mint azt a régi böhömöt. És rend van végre az íróasztalon. :wink:

curse: igazából nekem meg minden fronton nyári szünet volt, úgyhogy azért nem dolgoztam eddig és nagyon jól megvoltam, nem bizsergek még decemberig a munkáért, de állandóan az a parám, hogy aki lemarad, kimarad. Pedig hiába nyugtatnak meg mások, hogy a gyereknevelés ugyanolyan "szakmai" tapasztalat nekem, mintha folytatnám a munkámat, azért persze mégsem ugyanaz. Meg mi van, ha közben a kollegáim már elkönyvelnek, hogy velem nem kell számítani stb. Már mondjuk közös munkában. Ez persze néhány évig nem gond, de azért nem szeretnék egy gyereknél megállni. Emiatt érzem azt, hogy választani kell (legalábbis egy időre) a magánélet és a szakmai élet között. De közben meg látom, hogy mások meg nem választanak feltétlenül, hanem megpróbálják összehangolni. És még nem tudom, hogy nekem mi fog beválni, melyik út.
(És igazából titokban arra vágyom, hogy olyan legyek, mint a többi normális ember (mondjuk mint a szüleim voltak), hogy legyen egy állásom, ahol nyugalomban dolgozhatok kedvemre. És hogy ne kelljen dolgoznom, mikor a pici gyerekemmel otthon vagyok. Mint régen a normális időkben csinálták az emberek. De az az igazság, hogy mivel egy ilyen hülye pályát választottam és mert azóta már más a világ, ez elérhetetlennek tűnik. :roll: )
Bocsi a sok dumáért... :oops:

U.U.I.: Egyébként én is csepeli voltam sokáig, ma is megyek oda, de sajna ma már nem ott lakom. Remélem, egyszer majd sikerül visszaköltöznöm.

Kép
Kép
tinu

Helló!

Den

Minden szürke, csak más árnyalatú. :) nagyon találó ez a mondat.

Barbi

Bocsi, bocs, Gabit akartam írni, csak béna vagyok. És tök érdekes ez a cicválasztás, ugye Bendi már önállósodott, ha cicizni akar, akkor odajön felhúzza a pólómat és válogat. :lol: de mikor picibb volt és én tartottam a cicihez akkor meg egyszerűen nem fogadta el ha nem ahhoz tartottam oda, amelyik kellett neki és először azt hittem, hogy nem éhes, de sírt és amikor a másikhoz tettem, akkor meg szopizta ezerrel, de ha be sem kapta a másikat, akkor honnan tudta, hogy az nem kell??? Gondoltam arra, hogy esetleg a pozíció arra fordulva nem tetszett neki ilyenkor, nem volt úgy kényelmes vagy nem tudom.

Szóval Gabi

A ti házatok épül nagyon gyors tempóban. :)

Katus

Máté baba nagyon ügyes! :) Anyós témában meg én is tudnék mesélni, de inkább nem, mert egyrészt hosszú lenne és ha erre gondolok, az életkedvem is elmegy, úgyhogy inkább beszéljünk valami jobb témáról. És különben is le van ....va. :evil:

Zsan

:D Disputa rulez! Sajna én elég keveset voltam benne, de például bíróképzésen is voltam, szóval bíró is vagyok. :) Csak aztán kimaradoztam belőle, amikor már dolgozni kezdtem, meg ahogy a Soros Alapítvány kiszállt, nem volt olyan jó szervezés, de te ezt biztos jobban tudod. Egyébként van most is? Én már semmit nem tudok róla.

Den

Amúgy tényleg azért jó a disputa, mert nagyon fejleszti a beszédkészséget, vitakészséget, vitakultúrát, közönség előtti beszédet stb. Azért sztem van hátránya is, mert megtanít arra, hogy szinte bármi mellett lehet hatásosan érvelni. :P de hát végül is azért van az erkölcs, hogy ha tudunk is valamit, ne használjuk rossz célokra.

És remélem örültök, ha teszek fel képeket a kis gombóckámról. :)

Kép

Kép

ruz
ruzicsky

Szép Napot mindenkinek! :)

nem tudok most visszaolvasni :( de beugrottam, hogy elmondjam :

Boldog Szülinapot Kívánok Indike és Bkrityó

Kép
Kép
macskanyu

Barbi :) Örülök, hogy "puhul a beton" :D Tök érdekes, hogy Angi válogat, úgyértem hihetetlenül kicsi még és máris ilyeneket csinál! :lol:

Zsan :) Siratófal.. :cry: Sztem nem kéne magad ennyi mindenért hibáztatni, főleg olyan dolgokért, amikről nem tehetsz, pl. miért nem vagy kőgazdag és nincs hatalmas házad... vannak körülmények, amiket egyszerűen (vagy bonyolultan) el kell fogadni. Én ilyenkor mindig arra gondolok, hogy milyen sokan élnek nálunk sokkal rosszabb körülmények között vagy vannak nehezebb helyzetben és a boldogság nem ezen múlik, hiszen az pont ott játszik, ordít, hisztizik vagy épp mosolyog ránk... :wink: De erre sztem is nagyon jó a net, hogy kiírhatod magadból a dolgokat, kész terápia :lol:

Katus :) Szegény Máté, nem csoda, ha megijed... Az unokatesók milyen korúak? És ha anyósék jönnének hozzátok? Talán így jobban össze tudnának barátkozni Mátéval :? és talán férjed sem érezné kellemetlenül magát? És vissza kell menned dolgozni, hogy a bölcsit tervezitek, vagy csak anyósod említette?

Curse :) Látom, Murphy Nálatok is "csapattag" :lol: De ez jó jel, mert akkor "kelendő" vagy a munkaerőpiacon :wink: És sztem nem baj, hogy a főnököd rákérdezett, mert neki is terveznie kell előre és remélhetőleg számít Rád a jövőben! Kreszvizsga :lol: tényleg gratula! :D Filmügyben egyetértünk... a vicc az, hogy ezek az ezeréves filmek már megvannak videón, szóval a tv-ben ezért már meg se nézem, a videóra meg nincs idő... :lol: 5 kiló hús :roll: Legalább nem kell főznöd pár napig! És még mindig jobb, mintha kevés lett volna :wink: Emlékeztető rulez! Na és mi lett a meglepi??

Tinu :) Hagyd csak magad nyugodtan kényeztetni, minden kismama megérdemli! :D
denizsa

Sziasztok!

Boldog Szülinapot Kívánok BKrisztának és Indinek!!!

Kép

Kép

Pussz: Pocak
pocakpacni

Ruz :) Bendi nagyon édes és huncut a mosolya! Látom ő isimádja a csúzdát! :D Vita-játék: tudod, hogy van ez, mindennek van előnye és hátránya... (na ennyi bölcsességet már :lol: )

Zuz :) Te hova tűntél????

Indi és Kriszta :) Hú, ma 27-e van!! Kriszta, Te is ma? Akkor mindkettőtöknek nagyon boldog szülinapot!!
Kép
denizsa

Indinek és Bkrityónak boldog 18. szülinapot! :wink:

Kép
20170114224602

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: