A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Szepjoszeptembert mindenkinek!

Latom beindultatok horoszkop ugyben! Kép Timici en is Skorpio vagyok, ugyhogy koszonom a sok jot amit irtal!!! Ja es kepzeljetek a parom is az....Hat neha van haddELhadd...Kép Regebben en is baromi nehezen tudtam kimutatni,hogy szeretek (men mindig, csak sok olyan szituban, mikor termeszetes lett volna), de a kedvesem szep lassan (5 ev alatt) megtanitott! Es most mar olyan joooooo! Kép Kép

Kangi
Rohogtem,hogy mar megint lemaradt az alairas, tegnap ugyanezt jatszottad el! Kép KISMAMA!
Az kajalas nalam eddig ugy mukodott, hogy ugye nyari szunet volt, itthon voltam es tul.kepp nem is figyeltem ra,hogy mikor megyek enni. Amikor megeheztem. DE....Tegnap elkezdodott a tanitas. Most vettem eszre, hogy legkesobb 2 orankent kajafuggo vagyok!! Kép Mar elegem volt,hogy 3 gyerek orajat nem tudtam vegig tartani, ki kellett mennem enni, mert ugy ereztem,most es itt ehenhalok!!!
En viszont nem birok ki napot gyumi nelkul! Egyszeruen nyugos vagyok, lehet alma, szolo ,barmi, csak legyen....

Pocok

Ez a macsek nagyon joooo! Kép Somolyogtam is magamban!!

Na lelepek dolgozni (pfuuujjjj)
Jo 7veget mindenkinek! Es nem am agyondolgozzatok magatokat...! Kép

Norkini
16+6
norkini

U.I.
Kangi, Te miert nem vagy a tablazatbaaannn??? :o/

N
norkini

Helló!

PocokKép

Nagyon ügyin vezeted a táblátKép Nem is hiányzik annyira, mint amire számitottamKép Sõt! Már nem igazán lenne hozzá kedvem...Kép

Timici!

KospajtásnõKép Húú én egy skorpiót ismerek, de azt az illetõt nem nagyon kedvelem... Nekem egy oroszlán párom van ami (horoszkópok szerint is) ideálisKép És tényleg! Azt viszont észrevettem, hogy a levegõ és a tüzes jegyekkel jövök ki a legjobban... Egyik otrombább pillanatomban rájöttem hogy miértKép Azért mert a viz és a föld eloltják a tüzet, mig a levegõ (oxigén) táplálja a tüz meg ugye...Kép
Hát ha lehetséges én szeretném még kihúzni szept. 23-ig mert addig szüz jegyü leszKép Utána mérleg. Persze ezzel ellentétben meg már úgy várom hogy kibújjon a picuri akármilyen jegyüKép Nem az a lényeg.
Na ennyit az orosz-pókorkról.
Azok a Kenguru Goldos ruhák nagyon jó áron vannak! Én egy plüss rugit vettem 2800-ért. A cheh pelus is jó áron van és a pelenkázó lap sem olyan hü de drága. Kb én is annyiért vettem. A pamut body-kat kicsit drágának tartom. Azzal várjál kicsit, hátha lesz akciós a nagyobb áruházakban. Pl Auchan, Tesco. Ott volt a nyár eleje óta 2 db ujjatlan body 450-ért és a rövidujjú meg 400-500-ért. Érdemes kicsit kivárni ezekkel, mert a bodyból sok kell azt mondjákKép De a K.Gold-os rugi jó áron van!!!

cupp
sasha
37+2

Kép
sasha

Munkaundorom van, a tegnapi hajtas utan. Pedig lenne mit csinalnom. Kép
En is remenykedem, hogy KisGomboc Vizonto lesz (olyan hellyel-kozzel hiszek ezekben a dolgokban, az alaptulajdonsagokban igen, a napi ujsaghoroszkopokban nem Kép ), anyukam is az, es ilyen tunderi termeszettel alig lehet talalkozni, mint amilyen O. Kép MI a parommal mindketten Rakok vagyunk, igaz, a makacs, akaratos fajtabol, igy nalunk sok a vita (bevallom, veszekedes is elofordul Kép), es remelhetoleg a gyerkoc nalunk nyugisabb termeszetu lesz. KépKép
En hihetetlen modon vonzodtam mindig a Skorpiokhoz, aztan iszonyu langolo erzelmek utan jol pofara is ejtettek, vagy be kellett latnunk, hogy hosszutavon nem mukodik a dolog. Kép
Gombóc
Gombóc

Sziasztok Lányok!

Elõször is köszi szépen a tegnapi jókívánságokat az esküvõvel kapcsolatban, tényleg nagyon aranyosak vagytok!!!KépKépKép

Timici!
Én eddig két helyen találkoztam Kenguru-s kisruhákkal: a Megatoys-ban és az egyik Interspar üzletben. A bodyk és a rugik olyan árban voltak, mint amit Te is írtál. Sajna hálózsák ügyben nem igazán tudok hozzászólni az árakhoz, még nem láttam olyan szép kisbaba hálózsákot, ami igazán tetszett volna és így az árát sem figyeltem! Pedig kelleni fog nekem is, mert jan. 13-ra jön a babi KépKépKép(talán).

Szerintetek a hálózsákból mekkora méretet érdemes venni és hány darabot??? Egyébként mi panelban lakunk, ti hogy fogjátok csinálni? Milyen rucit adtok majd a babára a hálózsák alá?

Ági
22+6

Ui.: Sasha! Olyan randa az a luk a nevem mellett a táblázatban, kérlek ha nem felejted el írd be az életkoromhoz a 29-et légyszike!
Névtelen

Jaj, ebben a pillanatban kapcsoltam, hogy már nem Sasha vezeti a táblázatot, hanem Pocok.
Bocsika! Kép

Ági
22+6
Névtelen

Zsuzsi,
szerintem nem kell aggódnod, akármi is lesz a pici jegye. A nevelés sokkal inkább befolyásolja, hogy kibõl minlyen természetû ember lesz. Számomra a leglátványosabb példa, hogy én skorpió vagyok, és a legjobb barátnõm is az, és ég és föld a természetünk. És nagyon jól kivehetõ, hogy ki miért lett olyan, amilyen, elvégre pici gyerekkorunktól ismerjük egymást és egymás családját. Mellesleg az édesanyám volt vízöntõ, és mindenki szerint a legkedvesebb ember volt, akivel csak találkoztak. Olyan jelleme volt, mint Teréz anyának. És nem azért dícsérem, mert az anyukám, mert kamaszkoromban én sem különösebben szerettem a "rendszabályozást", voltak is vitáink, de MINDIG kiderült, hogy neki volt igaza, és csak jót akart. Higgadt volt, vidám természetû, türelmes, megbocsátó, kedves, segítõkész, kreatív... Én nem hiszek a horoszkópban, de az én picim is valszeg vízöntõ lesz, és nagyon szeretném, ha a nagymamájára hasonlítana!!! Szerintem te is jól járnál egy ilyen babával és késõbb emberrel.

Gombóc,
ja, végülis én is utálom a beszólásokat, bármirõl is legyen szó. Nálunk a cégnél az a bevett szokás, hogy az "íróasztal mellõl" mennek szülni a nõk. Meg a fõnök felesége is. Én meg most is alig bírok már felkelni, mi lesz még télen, nagy pocisan?! Enyhén sugalmazták, hogy nekem is ezt kéne tennem, de marhára nem érdekel! Addig maradok, amíg jól esik. Pocakméret ügyben meg én is mindig tévedek, csak nem mondom ki hangosan az ostoba gondolataimat. Amíg nem foglalkoztatott ennyire ez a téma, addig azt hittem, hogy kb. a 6 hónapos méretû pocisok bármikor megszülhetnek. Ha midenórás kismamit láttam, akkor meg azt hittem, hogy kiselefántja lesz Kép. Persze nem mondtam ki, csak magamban szörnyülködtem Kép.

Képzeljétek, ma átlagos kismama-rémálmom volt. Ott volt a babám az elõszoba szõnyegen, tök meztelenül, egy rácsos ágy keretben, de jó kedve volt. Persze egy darab ruha, pelenka, takaró sem volt otthon, én meg próbáltam melegíteni meg ellátni. Húúúú... Nem kívánom senkinek. Azt hiszem, babona ide vagy oda, én bizony megveszem a legszükségesebbeket, illetve elhozom, amit ajándékba szántak, hátha akkor megnyugszik a fészekrakó ösztönöm. De mindenek ellenére nagyon jó volt, hogy a karomban tarthatom, a szemébe nézhetek, és õ meg nevetett rám.

Miszike
18+5
miszike

Norkini Kép
nem vagyok még a táblában, mert még nem adott át a dokim a szülész haverjának, de kb két hét múlva ez megtörténik, és akkor komplett adatokkal jeletkezem Kép
Amúgy korom 27 és fél, elsö baba lesz, szemem barna, hajam barna, "magasságom" 160cm, vérnyomásom múltkor 80/55 volt, súlyom változó KépKépKép

Miszike Kép
hozzátok el az ágyat meg egy takarót nevezz ki a babának, ha ez ilyen gond KépKépKép

Pussz
Kangi
17+0 (he-he, most nem felejtettem el, pedig a partner már itt toporog az irodában Kép)
kangi

Sziasztok!

Érdekes mûsort nézek a National Geographic-on. Az anyukának megállapították, hogy nyitott gerinccel fog születni a babája. Ezért 22 hetes terhesen mûtötték meg a babát. Kirakták a nõ méhét a hasára, felnyitották, leszívták a magzatvizet. Aztán a kicsi babát úgy fordították, hogy megtudják mûteni, visszatöltötték a magzatvizet, összevarrták. És a 35. héten megszületett a kislány. Most fél éves a baba és úgy néz ki, hogy a körülményekhez képest jól van. De nem semmi volt az a mûtét, megnéztem, bár mindig is utáltam nézni, amiben szúrnak, vágnak, ilyesmi. De azért mire képes a tudomány! Csak még nem MagyarországonKép De ne is legyen senkinek szüksége ilyesmire, szülessen mindenkinek egészséges kisbabája!

Betti
31+3

Kép

Betti
fodbetti

Betti,
én is láttam egy ilyen filmet! Abban a baba kinyúlt a mama méhébõl és megfogta az orvos ujját, át sem érte, olyan pici volt. Egy fényképész is ott volt a mûtétnél, és annyira nagy hatással volt mindez rá, hogy 45 évesen orvosnak kezdett tanulni! A baba azóta már megszületett és teljesen normális, nem lett vízfejû, meg ilyenek. (Ez volt az a mûsor, amit te is láttál?)

Miszike
18+5
miszike

Miszike!

Nem, ez egy másik film volt, de amit Te mondasz, én abból csak azt a fényképet láttam még régebben. De biztos az is nagyon érdekes lehetett!

Betti

Kép

Betti
fodbetti

Miszike!

A rémálmok a kismamknál "egészségesek"! Ez most hülyén hangzik, de igy vanKép Ezt már kitárgyaltuk régebben de engem is foglalkoztat a téma mert én is sokat álmodtam ahhoz képestKép Az "elfolytott" félelmeket álmodod meg.
Én egyszer azt álmodtam, hogya a babám halott, de ahogy dörzsölgettem újra feléledt... Ha ilyen álommal találod magad szembe nincs az a babaruha ami megnyugtatKép Csak ha rájössz, hogy igenis Te félsz attól, hogy "rossz" anya leszel-e, el tudod látni-e, stb...Kép Ne ijedj meg egyiktól se!Kép

Fodbetti!

Az az igazság, hogy nagyon sok magyar orvos képes rá, mert megvan hozzá a tudásuk. Csak a felszerelés kéne hozzá...Kép
Egyébként nem is tuodm kit lehet hibáztatni mikor a profi magyar orvos, tudos egyéb emberek külföldre mennek dolgozni mert itthon nem fizetik meg õket. Sajna ezért olyan pénzéhesek a dokik nem másért.

cupp
sasha
37+2

Kép
sasha

Sasha,
igen, igazad van, attól is nagyon félek, hogy rossz anya leszek. Álmodtam már olyat is, hogy a rokonok hurcolták utánam a babát a bulikba, hogy meg kéne már szoptatni, meg törõdjek már végre vele... Vajon mindenki fél ettõl?

Miszike
18+5
miszike

Anyos (anyuka es noverke) tema,
Edit Kép nem semmi, amit a parod novererol irsz. Hat, en se engednem be, az biztos.
En az anyosomtol felek. Kép Eddig is azt a nezetet vallottam, hogy akkor jo, ha a szulok es az anyos-apos is olyan tavolsagra laknak, ahova min. csizmat kell huzni telen...Kép Szuleim egy ideig laktak a sajat szuleikkel (hol egyikkel, hol a masikkal), sajat peldajukbol okulva megrobalnak beken hagyni minket is es a hugomekat is.
NA de az anyosom! JAj! Elore orultem, amikor Obudara koltoztunk, mert ugyan kozelebb vagyunk hozza, mint elotte, de a 4. emeleten lakunk es nincs lift. NA, az en allandoan a labaira meg az oregkorara panaszkodo anyosom, ha lattuk ot, amikor jott, olyan lihegest levagott, emeletenkent akart szivrohamot kapni, hogy megnyugodtam, olyan gyakran biztos nem fog jonni. Kép Egeszen addig, amig egyszer nem tudta, hogy latom ot egy kisablakbol, ne tudjatok meg, hogy sipircelt felfele a lepcsokon, se labfajas, se szivroham. Persze, az ajtoban jott a "jaj, de rosszul vagyok, jaj de magasan laktok" effektus...KépKép
Parom egyszem gyerek, apukaja kozel 10 eve meghalt, es unoka utan sipitozik mar egy ideje. Mi lesz itt...
Az biztos, hogy az elavult tanacsait nem fogom megfogadni, szerencsere mar tudja, hogy inkabb osszeveszem vele, mint hogy lenyeljem a hulyesegeit. Kép Remelem, fejben tartja majd, hogy ha nem tartja be a jatekszabalyokat, nem lathatja az unokajat. Kép
Gombóc
Gombóc

Edit!

Én mindenkinek megmondom,hogy bocsi, de az elsõ 6 hét az a gyermekágyas idõszak és nem fogadok senkit (szük család...), hiszen az elsõ, hogy ANYA és APA ismerje meg a gyereküket akit már úgy várnak. Azokat fogom szivesen látni akik elõtt el merem engedni magam, mert nem biztos, hogy olyan hü de fitti leszek a szülés utáni elsõ hetekben. Meg a baba hiába van a pocakban attól mi még nem ismerjük egymást, csak érezzük a szeretetet. Ha kint lesz a baba minden más lesz, meg kell szokni és ki tudja mi lesz a szülésnél. Mennyi idõ kell utána hogy normálisan talpra tudjak állni és a vendégeket szórakoztatni! Szóval nem vagy önzõ én sem mindenkit fogok minden nap szivesen látni.
Egy kérdésem azért van! A párod is ugyanúgy vélekedik a testvérérõl? A Te tesvéredrõl mi a véleménye a párodnak? A párodnak nem fog rosszul esni, ha a testvérét "kitiltod"?Kép
Mondjuk én úgy csinálnám ebben a helyzetben, hogy ha nincs itthon a párom akor a tesõja ne jöjjön ott lesz az enyém (illetve a tied, mert nekem nincsKép)és amikor otthon van akkor jöhet, de elõtte megbeszélném a kedvesemmel mikortól állitsa leKépKépKép
Érthetõ volt? Vagy nem?Kép Már én sem értemegyébként annyit isémételtemKép

sasha
37+2

Kép
sasha

Sashanak igaza van, valszeg nalunk is 6 hetig csak ritkan lesz vendeg. Az elso ket hetben meg egyaltalan senki se 1-2 emberen kivul. Parommal mar azt is megbeszeltem, hogy befizetunk nekem is ilyen hazhozszallitos ebedre, ha szukseg lesz ra, mert inkabb egy etelfutar mint az anyosom minden nap. Biztos szivesen hozna ebedet (vagy inkabb ugy vettem eszre, a parom labtorese soran, hogy amig dolgoztam, o inkabb nalunk foz!!!), de akkor inkabb kiugrom az abalakon....Kép
Gombóc
Gombóc

Timici!Kép
Múlt héten a körúton egy méteráruboltban láttam tetra-anyagot méterben, ugyanolyat, mint amibõl a tetrapelus van. Sajna az árát nem néztem meg, de elképzelhetõ, hogy olcsóbban kijössz, mintha készen vennéd. Neked ez csak pár perces ujjgyakorlat lenne!KépKépKép

iancsa
35+5

Kép
Kép
iancsa

Sasha,
jó szöveg ez a "gyermekágyas idõszak" a rokonok távoltartásához, mindamellett, hogy jogos. Egyébként mikortól lehet kivinni sétálni a picit, mondjuk nekem majd februárban? És mikortól engedhetem, hogy összetapogassák a rokonok?

Miszike
18+5
miszike

Miszike!

Szerintem mindenki fél valamilyen szinten ettõl!
Én egyszer azt is álmodtam,hogy nem tudom megszoptatni a babát és fejni kellett, lefejtem egy edénybe és azt itta meg a baba. Mikor a tükör elé álltam láttam, hogy az a mellem amibõl fejtem az a !derekamig! lelógott és jó csoffadt, meg szottyadt lettKépKépKép Szóval?!Kép
Ebbõl azt a következtetést vontam le, hogy félek attól, hogy a mellem elcsúful, és ronda lesz. Holott elõtte eszembe sem jutott ez!!!! De komolyan! Aztán tudomásul vettem, hogy ez van, és ha igy lesz azt sem bánom, de úgysem lesz igyKép Tévhit!Kép
Nálad meg úgy gonodlom a túlzott kötöttség a félelem tárgyaKép Tudat alattid fél, hogy nem tudsz majd eljárni sehova, mert a gyereket el kell látni! Persze ez amikor ébren vagy teljesen természetes Neked, nekem és mindenkinek. Az álmok segitenek!!! Ezt ne feledd!KépKépKép Mindenki mást és másképpen álmodik és van úgy,hogy nem is emlékszel az álmaidra, pedig minden éjjel álmodsz, hiszen az agyad az álmokban piheni ki magát.Kép

Na megyek is megnézem mit lehet vasalniKép
sasha
37+2

Kép
sasha

Sziasztok!

Sasha!
Ugye nem én vagyok az a bizonyos skorpió??? Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Miszike!

Februárban sem fog ártani a picinek a levegõ! Ha nem is az utcára viszed már két hetesen, de öltöztesd be jó melegen és takard be. Nyisd ki az ablakot 5-10 percre, vagy vidd ki az erkélyre, ha van. MÁs (babanetes) anyukák tapasztalata és irása alapján van hogy a baba iszonyuan jókat alszik a levegõn, mégha nem is nyár van! Én ha lehet, akkor már 2-4 hetesen elmegyek vele sétálni, nem birnám a bezártságot és a babának sem árt meg!
Összetapogatás? Ahogy érzed, ezen én nem gondolkodom! A nagyszüleinek úgysem fogom azt mondani, hogy bocsi de ne vedd fel! Idegenek az más tészta... De a párom nõvérének sem fogok nem-et mondani és a legeslegjobb barátnõmnek sem. Egyébként pont õk azok akiket szivesen látok majd abban a gyermekágyas idõszakbanKép

sasha

Kép
sasha

Kata007Kép

Jéé tényleg Te is skorpió vagy, el is felejtettem.Kép De sajna Téged sem személyesen ismerlekKép Nem egy lányzó még gyerekkoromból és annyira olyan nem is tudom milyen volt márKépCsak az érzés maradt meg bennem iránta.. Tudom, tudom egyéni dolog ez is, de személyesen azt az egy skorpiót ismertem. Kép Ettõl függetlenül más skorpiók nem törvényszerüen ugyanolyanok! annyi minden számit abba, hogy ki milyen, hogy még!Kép
Lebuktál ámKép Azért bele-bele olvasol a kismamikba még mindigKépKépKép

puszi nektek
sasha

Kép
sasha

Lányok!
Ma voltam nögyógyinál, ctg volt, de sajnos ultrahangot nem csináltKép, mert tudja, hogy hétfön megyek "szuperszónikusra". Majd ott kiderül, hogy mennyit nött a babuci, elég nagy-e, nomeg, hogy milyen állapotban van a placenta. Mert ugye két hete rosszul írtam, nem a magzatvíz, hanem a placenta volt kezdetlegesen elmeszesedve. Erre meg azt mondta a szülésznö, hogy az két héttel a szülés elött szokott meszesedni! Na jó, abbahagyom, azt meg nem hagyom Lucának, hogy beelözzön, nekem tetszik a jelenlegi 27. hely!

Timici!
Állítólag a 28. héten készülnek a legjobb felvételek, mert akkor még többet látni egyszerre, utána kevésbé fér bele a képbe. Én a 29. héten voltam és a képeken az arcocskája látszik a maga elé emelt karjával együtt.KépKépKép
Köszönöm, hogy biztatsz a skorpiókkal, anyuval is inkább az a nehéz, hogy látom rajta, hogy valami van, de nem mondaná, hogy mi. Tényleg nem mutatja nagyon az érzelmeit. Viszont ha jól tudom, nagyon célratörök. Igaz ez a párodra is? Szóval, én is már sokat éltem skorpióval, hátha kicsit jobban átlátok majd a szitánKép.

Csipkebogyó
33+1
csipkebogyó

Kata007!
Jajj, de jó, majd töled is kérhetek néha "használati utasítást" skorpió gyerekekhez! Remélem emlékszel még a kiskori gondolatvilágodraKép?
Csipkebogyó
csipkebogyó

Miszike Kép
ha tényleg aggódsz esetleg, hogy nem fogsz tudni eljárni baba mellett, akkor most talán kicsit megnyugszol, ha megirom, hogy létezik nyakba akasztós babamonitor. Múltkor láttam egy esküvön egy lány nyakában (3 hónapos a babájuk). Ez olyan, mint a normál babarádió, szóval a baba mellé kell tenni a mikrofonrészt, és a nyakadban hurcolod a vevökészüléket (nem nagy, kb 8cm-s szerkli). A hatósugara számomra ismeretlen, de a kicsi benn szuszizott a házban, mig anyuka kint dumált velünk a kertben, és mikor felsirt a töpi, akkor be tudott menni hozzá mindjárt Kép
Szóval lehet menni házibuliba KépKépKép

Na persze mozi, szinház, barlangászás, bungee-jumping Kép ezekhez mind felvigyázó kell Kép
De azt tapasztaltam, hogy egy-két órát bárki elvan a babával, mig az kicsi, addig te manikürözhetsz, olvashatsz meg ilyenek Kép szóval NE AGGÓDJ, ha lesz is igényed párszor, hogy kicsit kiszabadulj, biztosan meg fogjátok tudni oldani, és senki nem fogja azt gondolni, hogy rossz anya vagy Kép különben meg szerintem úgyse fogod akarni otthagyni Kép vagy magadrakötöd majd Kép

Pussz
Kangi
17+0
kangi

Sasha,
azért te is szoktál érdekeseket álmodni! Kép Igazad van az álmom értelmezésével kapcsolatban. Én tényleg nem gondoltam át ezt még "élõben", de ezek szerint tudat alatt nagyon foglalkoztat. Jó pszichológus lennél!

Hihihi, akkor én nem is vagyok igazi skorpió! Én mindig extra látványosan kimutatom, amit érzek Kép. De ez szerintem már megint csak nevelés kérdése, mert apukám annyira "férfi", hogy egyszerû hangulatváltásokat, célozgatásokat nem venne észre, kénytelen voltam mindig kimutatni, ami belül van, ehhez szoktam hozzá. A párkapcsolatban viszont jól jön, kispapi nem panaszkodhat, hogy nem mutatom ki a szerelmem Kép.

Miszike
18+5
miszike

Sziasztok,
Anyos,teso tema,
Neke mar nem el az anyosom sajnos,de azert neha jol jonne majd gondolom a segito kez.Bar ahanyan irtatok hogy az sem mindig jo,ki tudja.
Anyukam 40km-re lakik,persze az nem sok de iszonyu elfoglalt ugyhogy csak hetvegen tud majd segiteni (persze az elejen itt lesz 2 hetet )
A parom novere kulfoldon el+ az enyem is ugyhogy ez megint nem tul jo.
A batyam itt el de hat O megiscsak egy pasi,a sogornomet meg ne is emlitsuk.

Gyerekagyas idoszak tema,
Nem hiszem hogy tul fitt es szep leszek az elso 6 hetben ugyhogy tenyleg csak a szuk csalad fog jonni,de szerintem ezt mindenki megerti.Foleg hogy tel lesz es nem akarom bacival halmozni a babat.Barmar beszereztem iilywn gelt amit majd minden belepo kezere nyomunk es igy nem kell kezet sem mosni.

Cinedit,
Reszvetem,bar az enyem meg pont az ellentete.No erdeklodes.

Franyo,
Nekem is egy kemcsoval vettek anno vert es igy is megvolt az AFP mellett a hepatitis eredmeny is.
En ajanlottam annak idejen azt a boltot,orulok hogy segitett. : ))

Mano2,
Ne aggodj minden tuneted normalis,az almossag+gyomorsav+a gyumolcs kulnons imadata.Azt egyel amit kivansz.De ha agyumi utan megeszel egy kekszet nem fog gyotorni a gyomorsav.

Kangi,
En halak vagyok es hat nem tul halgatag : ))))Sot!!!

Gomboc,
Mar ismerem az anyos sztorijaidat,de mnidg tudsz jokat mondoni amin mosolygok,bar gondolom ez neked nem tul vicces.

Miszike,
Jaj az olyan meghato volt.A Frej is mutatta musoraban hogy 2 evkoruli a kislany es teljesen egeszseges.
Nekem mar az is horror volt amikora baratnom cisztajat kivettek a baba mellol.

Csipkebogy,
Akkor kitartas hetfoig !!!!
Az en kicsim is odatartotta kezet a 29.heti 4D-n,nagyon szegyenlos a draga.

Kangi,
Az a babafigyelo ize csak lakason belul vagy max a kertben hasznalhato.Ugyhogy ez annak jo igazan akinek ketszintes a haza.
Bar ki tudja lehet hogy mar van olyan is a mi km-ekre kepes vetiteni a jelet,csak gyozzuk megfizetni.
Azten is hallottam hogy hiaba megy az ember el csak akicsin jar agondolata es egyfolytaban hazatelefonal hogy minden okes-e,de idovel gondolom ez is valtozik.

Puszi mindenkinek,
Kataa
34+3

Kép
Kép
kataa

Kangi,
igazad van, vannak ma már jó módszerek, hogy picit elszakadhassunk a babától. Lehet, hogy az okozza nálam a lelki konfliktust, hogy szerintem egy jó anya egy picit sem akar távol lenni! Vagy csak én vagyok ilyen maximalista? Unokatesómék pl. simán elmentek 3 hétre nyaralni, a 9 hónapos babát meg a nagymamára hagyták. Szerintem ez olyan lelketlenség! Akkor minek akartak gyereket? De ugyanakkor meg megértem, hogy pihenni vágytak egy kis örökmozgó után. A szüleim nem voltak sehol nyaralni születésemtõl 3 éves koromig, utána vittek engem is mindenhova. Szeretnék én is ilyen türelmes lenni, de nem tudom, hogy menni fog-e. Nem tudom, hogy mit kéne magamtól elvárni... Ez pl. nálad teljesen természetesen jön?

Miszike
18+5
miszike

Sziasztok LányokKép
Hadd kezdjem a legfontosabbal.

Ma voltunk újra szív uh-n. Most már csak elvétve látott extrasistolékat (így hívja ezt a fajta szívritmuszavart) kismanónál a 20 perces vizsgálat alatt. 2 nappal ezelött meg halmozottan láttunk ilyeneket. Akkor még én is felismertem öket, de most speckó én egyet sem véltem felfedezni.

Azt mondta a doktornö, hogy ez nagyon jó hír, de mindenesetre még mindig nagyon kell figyelni, úgyhogy hétfön újra uh-ra megyek.

Megnéztük kismanót is, éppen magzatvizet kortyolgatott. Hát azt hittem megzabálom a kis szarost. Olyan édes volt, ahogy nyitogatta a kis piciny szájacskájátKép

Más:

Mikor is lesz az október bababörze? És hol lesz? Mindenképpen elmegyek rá, addig nem is vásárlok semmit!

Pusszancs,
Moni
30+
mj

Sziasztok!

Péntek van még mindig happy vagyok...
Mindjárt mehetek haza...

hogy lehetne a listára felkerülni?
manó2 16/6 29 év / 1 gyermek budapesten lakom. 2003.03.01 János Korház dr. Bárány

Mikor kezdjek el ruhákat, meg minden félét venni?

Lenne egy kör kérdésem, ki kérdezte meg, hogy fiú lesz vagy
lány?

Mindenki jár -e terhes tornára? Csak fittebb lesz e az ember vagy valamiféle szülési segítséget is tanulnak ott?

Apás szülésnél kell -e még felkészítõn részt venni?

Jó pocaknövesztést.
Sziasztok
Mano2
Mano2

Mano 2!

Mi például a Kispapival megkérdeztük a doktor bácsit, hogy kisfiúnk lesz vagy kislány (18 hetesen kisfiút mondott 100 %-ra, de mi még nem vesszük készpénznek), de errõl totál megoszlanak a vélemények. Azt hiszem abban megegyezhetünk, az a legfontosabb, hogy egészséges kisbabánk szülessen.

Terhes tornára még nem járok, de épp ma merült fel a gondolat bennünk, hogy talán már kéne menni, majd lassan utánajárunk milyen lehetõség van erre az István-ban.

Kisruhát még csak 1-et vettünk (egy bodyt), de már kaptunk ajándékba párat. Egyébként a babaruha vásárlás még kicsit távolabbi tervünk, elõször szeretnénk körbenézni, hol milyeneket lehet kapni.

Ági
22+6
Névtelen

Sasha!

Igazad van, tényleg lebuktam, nem tudok innen elszakadni! Kép
Olvasgatlak benneteket, hátha valakinek pont olyan problémája lesz, mint nekem volt, és jól esik neki egy kis nyugtatás, vígasztalás. Nekem is jólesett anno... Kép

Olvastam a másik topicban, hogy gondod van. Mint 3 babás anyuka én azt mondom, ez már biza' jóslófájás. KépKépKép
Ha Gabibaba mozog, a fájás nem szabályos és nem erõsödik, nem vérzel, akkor semmi gond. Türelem, türelem, ami most nem rózsát, hanem egy kimondhatatlanul szebbet jelent. Egy kisbabát. Kép
Szóval a méhed készül fel a nagy munkára. Nekem így mondta anno a dokim. Ha fenti négy dolog OK, akkor csak légy türelmes. Feküdj le, pihenj (a baba mellett úgysem lesz rá idõd)! Ha a fájások jönnek, FEL FOGOD ISMERNI! Kép

Szorítok Neked nagyon!!!!

Csipkebogyó!
Készülj fel, hogy egy akaratos, makacs gyermeked lesz! KépNehezen tudják megsérteni, de ha valakinek sikerül, az élete végéig fog tartani. Kép Persze kérdezhetsz majd nyugodtan! Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Moni,
örülök, hogy jobban van a baba! És annak is, hogy ettõl vidámabb vagy!

Mano2,
a ruhavétel többnyire babonafüggõ dolog. Van, aki az elsõ mozgástól, félidõtõl, utolsó harmadtól, utolsó héten, szülés után hajlandó csak vásárolni. Más meg akkor, ha olcsó dolgot lát Kép! Én pont ezzel kapcsolatban rémálmodtam (lásd fentebb), úgyhogy azt hiszem, veszek néhány dolgot. A másik szempont pedig hogy még "járóképes" legyek. Egy kis álldolgállástól már leszakad a derekam, hát még késõbb. És gondolj arra, hogy karácsony elõtt felmennek az árak! Januárban szintén. Ez sem utolsó szempont!!!

Fiú-lány témában én kedden megyek uh-ra, és hevesen érdeklõdni fogok!!! Kép De engem csak azért érdekel, hogy milyen színû dolgokat vegyek, egyik nemet se szeretném jobban, vagy kevésbé.

Nekem terhestorna videokazim van, lusta vagyok eljárni, csak azért.

Az apás-szülés felkészítõt kórháza válogatja, ott érdeklõdd meg/valaki nagypocistól, aki szintén ott szül.

Miszike
18+5
miszike

Kangi!
Olyan kegyetlen vagy!Kép Miért kellett bundáskenyeret emlegetned??? Most úgy megkívántam és még csinálni sem tudok, mert csak fekete kenyér van itthon!
Képzeld! Az én párom "Halak", és ami a legfurcsább, nagyon beszédes. Mondjuk inkább társaságban, bár jellemzö rá, hogy hangosan gondolkodik! Nagyon aktív, és szereti ha észreveszem, hogy ö megint egy "hös".KépKépKép Anyósom szerint nagyon rendes és figyelmes gyerek volt mindig. Ma sem olyan érzékeny a lelki világa, mint amit a halakról szokás állítani.

Timici!
Ha elöbb jön a babád, akkor tényleg bak lesz.Kép Ne higgy Kanginak, velük is ki lehet jönni, bár néha túlzottan a földön járnak. Az egyik legjobb barátnöm bak. Bár sokszor nem tudok a fejével gondolkozni, de jó párosítás voltunk pl. nyaralásnál. Én vízöntöként szórtam volna, ö meg semmire ki nem adta volna a közös pénzt. Így mindig megvolt az arany középútKépKépKép

Ági!
Egy nagyon jó barátom január 13-án született.Kép

Edit! Gombóc! (Látogatás téma)
Az anyós téma nálam attól is függ, hogy rá vagyok-e hangolódva. A legjobb, ha én hívom fel, mert akkor olyan a lelkiállapotom, hogy birom és akkor egy-két napig nem nyaggat. Most ezzel az új recepttel próbálkozom.KépKép Ja, szerintem én attól is pánikoltam be, hogy úgy érzem, ez még tán elmenne, de mit rendez, ha itt lesz a baba???Kép ÉS: Csak olyan érzéseim vannak, mint amit a párod növérével kapcsolatban leírtál. Én igenis észrevettem, hogy már most önzö vagyok és nem leszek hajlandó az értékes babázós idömet a rokonságra pazarolni, hogy addig ök babázhassanak!!! Kitaláltam valamit, de nem tudom, hogy mennyire müködik! Ki is kérem a véleményeteket! Én azt akarom, hogy ne váljon senkinek a szokásává, hogy "beugrik" ha kedve támad, hisz én amúgy is otthon vagyok a babával. Mivel az elején, meg föképp télen nem tudok állandóan elmenekülni, szeretném kialakítani azt a szokást, hogy mindenki csak elöre megbeszélt idöben jöjjön. Ezt az idöpontot meg akkorra rakom, amikor a kispapa is otthon van (hisz az ö rokonsága is, nem csak a babáé). Tehát: az vagy hétvégére, vagy estére esik. Este pedig érthetö, hogy miért ne maradjanak soká, nem? Ha a kispapa is érzékeli, hogy milyen sokszor jönnek, akkor nem kezeli le a problémát azzal, hogy idöm mint a tenger és elöbb-utóbb neki is tele lesz a hócipöje, ha nincs nyugta. Így pedig ketten állhatunk ki az igazunkért. A taktikának az a buktatója, hogy amíg kiborul a bili, az apucival töltött idö megy a rokonokra. Ja, a párom még nem tudja, hogy mit tervezek, de nemsokára elkezdem adagolni neki... Sasha, látom Te majdnem ugyanerre gondoltálKép, csak ki tudtad fejteni pár sorbanKép. (Ja, perverz módon ráálltál a vasalásra!Kép)

A saját anyámtól nem félnék, vele elég egy kétcentis gipszfal is, ö nagyon tapintatosKép, de így is nevelték. A nagyszüleim a szomszédban laktak és soha nem szóltak bele, hogy a szüleim engem hogy neveltek. Anyósomat viszont más tésztából gyúrták. Tegnap már azért nem vettem fel a telefont, mert 50% esélyt adtam rá, hogy ö hív...Kép Ma kiderült, hogy úgy is volt!!!

Csipkebogyó
csipkebogyó

Kataa Kép
persze, igazad van a babafigyelövel kapcsolatban, én is csak házibulira, kerti party-ra gondoltam ...
Amúgy nekem meg van egy Halak cimborám, de az aztán tényleg hallgat, mint a csuka Kép bár ez aszcendenstöl sokban függ, ne is menjünk jobban bele Kép

Miszike Kép
én 15 éves voltam, amikor a húgom megszületett, és rengeteg idöt töltöttem vele. Teljesen természetes volt, hogy gondozom, és mivel én akkoriban nagyon "menös" voltam, sokat babakocsiztam vele ott a környéken. Mikor már nem szopizott, akkor hurcoltam mindenfelé, osztálytársaimhoz, meg a Római strandra (persze külön kis káddal), mindig jöttek velünk a haverok, és ök is etették meg altatták Kép
Szerintem az Anyu ettöl még nem volt rossz anya, merthogy hagyta, hogy én legyek a kicsivel.
Még nyaralni is elengedte velem a Balcsira egy hétre, igaz, ez már érettségi után volt, és a barátnöm szülei is ott voltak.
A húgom pl tök könnyen feltalálja magát társaságban, szerintem emiatt.
Szóval nekem tök természetes, hogy egy töpörtyüvel együtt kell lenni, de nem gondolom,hogy ÁLLANDÓAN a nyakában kellene lihegni. A tiéd is Vizöntö lesz Kép nem biztos, hogy igényli majd a folytonos dudlizást Kép és imádni fogja a változatosságot, úgyhogy ha nem rémes a rokonság, és a gyerek is jól viseli, nyugodtan add körbe Kép
Szerintem ez magától jön majd, lazits kicsit.
Ja, és ami még jobban oldottá tesz a kérdésben, az az, hogy tudom, hogy a párom is szeretne aktivan részt venni a babázásban (a fentebb emlitett 3 hónapos babát a kezébe adtuk és olyan aranyosan járkált vele ... még jobban megszerettem Kép). Beszélgess a férjeddel, hogy ö mit gondol erröl.
Na te szegény, most jól rád öntöttem mindent Kép

Pussz
Kangi
17+0
kangi

Sziasztok, mán itt is vagyok.
Köszi mindenkinek a sok jó tanácsot.

Sasha, köszi az infot a KG ról, akkor majd body ügyben még körülnézek.Kép

Iancsa, köszi, köszi, de jó! De melyik körúton is láttad pontosan??? Megvarrni nem nagy szám, de eddig nem hallottam, hogy lehet méterben kapni, pedig akkor varrnék neki kifogót is ilyen anyagból.Kép

Kangi, hát igen, persze, hogy BAK és nem Bika, biztos a tudatalattim tréfált meg, mert annyira nem szeretném, hogy Bak legyen, hogy magamban már inkább átkereszteltem Bikának.Kép

Sasha, kedves KOS/Sors társ + egy napon született. Az egyik legpozitívabb volt számomra mikor láttam, hogy jó pár év különbséggel ugyan, de egy azon nagyon születtünk. Te vagy az elsõ ember, aki egy napom születtet velem és "ismerek".

Csipkebogyó, köszi az infót Uh ügyben. Az igazság az, hogy nagyrészt attól is függ majd, hogy mikor megyünk maszek Uh-ra, hogy a klinikán mikor csinálnak elõtte/utána UH-t. Most a jövõ héten lesz egy, aztán nem tudom mikor lesz a következõ, mivel ezt is elcsúsztatták 2héttel a rendeshez képest. De nem szeretném túl gyakran vinni õt Uh-ra, mert nagyon útálja, ez sajnos többször is kiderült.Kép

Célratörõ-e a párom. Határozott IGEN. Sok mindent elért már, pedig nem túl régóta dolgozik, tekintve, hogy évvesztes, 2tannyelvû gimibe járt(5év) és a Mûszaki Egyetemet végezte el, ezért csak 3 éve dolgozik, de már vezetõ beosztásban van, van egy vállalkozásunk is, szóval elmondhatom, hogy amink van nagyrészt neki köszönhetjük.Kép

Gombóc, azt hiszem belehalnék, ha az anyósom vagy az anyám nálunk akarna fõzni. Kép
A házhozrendelés szerintem jó ötlet, én most ki is próbálom amiket ajánlottak (Borcsa,Manó). Ma megkaptam az elsõ ebédemet kb.10.15kor. Borsólevest és gundel palacsintát kértem. Magyon fincsi volt, de el vagyok szokva a 2 fogástól, így az egyik palacsinta a hûtõben landolt.
Tök jó, hogy nincs mosatlan vele és nem kell vele fáradni.

Anyós téma: práom Mosommagyaróvári, ott él a családja is, így nem kell attól tartanom, hogy bejelentkezés nélkül letámadnának minket, ráadásul elég rendesek is velem, csak az elején voltak gondok, amikor megtudták, hogy jön a baba, akkor mondtam egy csomó jótanácsot, én persze kifakadtam, mert egy KOS nem igen tûri el az irényítást. Azóta nem is próbálkoznak vele, viszont varrt nekem anyósom két szoptatós hálóinget + egy A vonalú hosszú polót és mindig hoz isteni nektarint. Szóval tényleg nagyon kedves.
Anyu kb.20percre lakik BKV-val, de nem hiszem, hogy itt fog lógni, mióta 7 éve elköltöztem otthonról, már megszokta, hogy önálló vagyok és nem szól bele a dolgaimba, de mindig segít, ha kérem.(Õ egyébként Mérleg, anyósom meg Halak.)
Ezért aztán remélem, hogy nem lesz gond az elsõ hetekben és csak segíteni fognak nem kritizálni.

Móni,
ez nagyon jó hír, igazán szívbõl örülök.Kép
Látod milyen kis vasgyúró, nem lesz itt semmi baj.
Mikor legutóbb Uh-n voltunk, akkor a kisbabám többször is szopta az ujját nagy lelkesen. Olyan helyesek tudnak lenni.

Mano2,
mi szerettük volna tudni, de nem mutatta meg magát.
Én terhestornára nem járok, lévén veszélyeztetett terhes, de a barátnõm járt és õ jókat mondott róla, fõleg, hogy utána sokat beszélgettek a kismamakkal, velemenycsere, infocsere, miegyebek.
Az apas szulesre felkeszites szerintem elegge Korhazfuggo, a SOTE-n pl.szeretik, ha ott van az apa a fejtagitokon, de nem kovetelmeny. Pl. mikor bennt fekudtem, hoztak egy lanyt, aki Margitos volt, de mivel a 29.héten beindult a szules es ikreket vart athoztak a SOTE-ra, es minden tovabbi nelkul vele lehetett a ferje a csaszarnal. A Mavban pl. egyaltalan nem mehet be az apa csaszaros szulesnel. Szoval kerdezz ra ott, ahova jarsz.

Na megint irto hosszu lett.
Pussza,
Timici
21+0
timici

Kata007!

Köszi!Kép Elmúlt, de fél óráig igen csak kinzott az a lüke jóslófájásKép Leht, hogy 1 órán át isKép Pont vasaltam, a gyereknek nem tetszett biztos és azért csinált nekem fájdalmakat! Nem izgulok akkor, de tudod néztem az órát és egész megilyedtem mert vagy 4 fájás 5 percenként jött!Kép Akkor ültem le irni. Aztán jöttek még fájások rendszertelenül és most már "csak" a derekam szakad le, de befelyeztem a vasalást! Most még leviszem a kutyát, de elõtte kiteregetem a textilpelusokat... utána SEM tudok pihenni, mert már 4 napja halogatom a pórszivózást és a felmosást és a kutya szõre már látványosan virit, meg a kövön ahogy valami le van cseppentve bele van mászkálva eléggé csúnya... úgyhogy majd pihizek késõ du.

megyek is
sasha
37+2

Kép
sasha

Sziasztok Lányok!

Lassan elbattyogok hazafelé...KépMindenkinek kellemes hétvégét kívánok, vigyázzatok magatokra és a babákra!

Sasha!
Sokat gondolok Rád, irtó izgi ami történik Veled/Veletek!!!KépKépKép

Puszi:

Ági
22+6
Névtelen

Sasha Kép
azert ne dolgozd tul magad! Pihizz inkabb egy jo nagyot! Kép
Alig varom a hetfot, hatha mar babazni fogsz akkor? VAgy ez nem megy ilyen gyorsan? O, en szegeny tudatlan...KépKép

Agi Kép, elgutobb Te aggodtal attol, hogy KisAgi nem mozgott. Haaaat, nem akarok megint tul aggodos lenni, de KisGomboc sem mozog tegnap este ota. Kép Az elmult napokban nagyon keves vizet ittam, lehet ez hatassal a magzatvizre esetleg? Ma olyan pokoli szomjas vagyok/voltam, egesz nap nyakalom a vizet. Ha holnap reggelig sem mocorog, akkor felhivom a dokimat. Kép

Timici, Kép
en is majdnem meghaltam, amikor arra mentem haza, hogy parom anyukaja egesz nap a mi lakasunkban a kicsi fiat apolgatta, es nalunk fozott!!!! VAgy elutaztunk, megkertuk, hogy nezzen ra a lakasra, mire hazamentunk fozott nekunk kajat, de NALUNK!!! Az en labosaimban, fuszereimmel, konyharuhammal, stb. Tudom, hogy hulyeseg, de mindig parhuzamot vonok es arra gondolok, hogy akkor esetleg kutatott a szobakban is?? Aaaaaa...Kép

Mj, Kép
Orulok, hogy mar nem regisztraltak annyi elterest. Drukkolok, hogy teljesen kinoje a babad, mire megszuletik. :-)

Kataa,
irok mail-t a mobilszamommal. Jo?

Sziasztok,
Gombóc
Gombóc

Sasha, Kataa
a védõnõ szerint hidegzuhany, és flotír törölközõvel való dörzsölgetés, minden zuhanyzás után. Mindezt a 34-35 hét körül érdemes elkezdeni, hogy megedzõdjön a mellbimbó, és a bimbóudvar. Megkérdezem az elsõ hetekben is, hátha tudnak valami jó tanácsot adni a "rutinosok".

Azért köszi.

Vigyázzatok magatokra, Lora (34)
lora

Lora!

Én ilyenrõl nemhallottam, és a védõnõm sem mondott semmi ilyet... Én csak kicsit szoktam masszirozni a babaolajjal.

Lányok! Köszi az aggódást és a drukkot. Takaritás törölve, kispapi pihenésre itéltKép Mondta, hogy sz**ak már bele, inkább pihizzekKép Lent is összefutottam egy kutyasétáltós nénivel és az elsõ (köszönés után) szava az volt mikor meglátott, hogy milyen nyúzott és fáradt az arcom... Hát kpzelhetitek hogy érzem magamKép Pedig csak 1 órát vasaltam, jó, hogy jóslófájásokkal küzdveKépKépKép

LÁNYOK!

Dec8-nak tegnap reggel 7:40-kor megszületett Hanna babája 2850 g-al és 51 cm-el!!!
Most jött az smsKép
Dec8! Hatalmas gratuláció! Sok-sok tejcsit és sok-sok boldogságot!!!Kép

puszi
sasha
37+2

Kép
sasha

Dec8!
Nagy gratula a babukához és jó egészséget, sok tejcsit kivánok!

Kataa Kép
bocs a bundiért ... Kép

Gombóc Kép
ne izgasd magad, néha elbújik, lehet, hogy a hidegfrontot nem szerette Kép

Timici Kép
rémes lehet, hogy betoppansz gyanútlanul a saját lakásodba, és valaki benne úgy csinál, mintha ö lakna ott ... buááá ... még ha rokon is, vagy söt pláne, ha rokon Kép

Lányok,
most nézettem egy gyors hemoglobint, 11,7 az érték (véradáshoz 12,0 a minimum), szerintetek szedjek dupla vasat vagy ráérek a 20. héttöl, amikorra a doki mondta?

Köszpussz
Kangi
17+0
kangi

Lora!

Szerintem hagyd békén a melledet. Olyat ugysem tudsz csinálni, amit majd a picurid csinálKépKép, viszont a melldörzsölgetés oxitocint vállt ki, amitöl megindulhat a szülés. Ha a baba jól szopizza, akkor csak esetleg az elsö pár nap kellemetlen (de még ez se biztos), amig megszokod, aztán már nem is érzi az ember.Kép
Viszont érdemes beszerezni a Garmastan nevü kenöcsöt, mert az a kisebb érzékenységen segithet.

Dec8!

Gratulálok Hannához!Kép

Beszti (49+5 Kép)

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Tegnap voltunk dokinál! Nagy meglepetést okozott a kis lúrkó! Úgy képzeljétek el, hogy mi a férjemmel meg voltunk róla gyõzõdve, hogy tegnap töltötte be a 14. hetet. Erre kiderült, hogy már nagyobb a kis apróság, 16 hetes lesz szombaton.
Ez azért érdekes, mert a hossza 8,3 cm,ami tulajdonképpen 14. hétnek felel meg, de a fejecskéje a 16. hétnek megfelelõ fejlettségû! Na, ehhez szóljatok hozzá! Érdekes egy babóca, nem?
Amúgy teljesen jól van. :-)
Mondta a doki bácsi, hogy az Elevitet csak akkor szedjem, ha már jól érzem magam.
Jövõ pénteken megyek a MÁV Kórházba vérvételre. AFP-vizsgálat lesz. Remélem ott is minden OKÉ!

Üdv: Krisszike
krisszike

Sziasztok!

Dec8!KépKépKép
Soksok boldogságot Hannababához!

Mj!
KépKépKép

Gombóc!
tudom, hogy egy védõnõ sokkot kapna ettõl a tanácstól, de azért leírom. Szóval anno én is állandóan izgultam, hogy mozog, nem mozog, eleget mozog, stb. Ha nagyon rámtört az aggódás, ittam egy kis kólát.(pár korty elég) Na ettõl rögtön beindult a Kiscsaj. A dokim szerint ennyi nem árt, sõt a kórházban a CTGn is ezt ajánlják végsõ megoldásként, ha nem akar mozdulni a baba a vizsgálat alatt.

Hízás: hát én már le se merem írniKép, de 10 körül járok... Egyébként nem érdekel, Malackával is sokat "híztam", aztán le is ment szépen. Kicsit elegánsabban úgy is fogalmazhatnék, hogy a félméteres személyi trénerem gondoskodott a vonalaim visszanyerésérõl.Kép

Babafigyelõ:
Erre van egy jó sztorim. Nekünk Philips van, ajándékba kaptuk. Egyik este hallom, sír a baba, berohanok. Alszik. Gondoltam, milyen szerencse, hogy ilyen hamar megnyugszik. Kimegyek, megint hallom, sír. Bemegyek, alszik. Kis idõ múlva megfejtettem a rejtélyt. Mivel ezek az izék elég nagy hatósugarúak, sikerült befognunk egy másik babát a szemközti házból.KépKépKépMég szerencse, hogy több adósáv van, így csak át kellett kapcsolni. De ha lett volna egy 3. versenyzõ is, akkor elég vicces estéknek néztünk volna elébe. ja, és ez a bigyó MINDENT kiad, azt is, amit nem szeretnénk. Volt olyan, hogy vendégek voltak, és amig én bent énekeltem Malackának, addig azt õk kint élõ egyenesben hallgatták.

Ma olyan pocsék napom volt, lehet, hogy évet kell halasztanom a suliban.Kép Egy valami vígasztal, hogy így csak a gyerkõcökkel kell foglalkoznom egy évig.KépKépKép

Lányok, vesz valaki 3 kerekû babakocsit?
Sajnos le kellett mondanom a PegPeregóról, mert alig fér be a csomagtartóba. Viszont a mózeskosárhoz ragaszkodom, meg a felfújható kerékhez is, mivel eléggé "rázós" terepen lakunk, és ez csak fokozódik, ha végre kiköltözünk a városból. Csak ezek a kocsik olyan furák... tudom, hogy elsõ a praktikum meg minden, de akkor is...

Na nem írok regényt,
pusz
Zulu
28+1

Kép

Kép

Kép
zulu

Mj!!

Jajj, de nagyon örülök neki! Szívbõl kivánom, hogy a legközelebbi és a további vizsgálatokon semmilyen rendellenességet se vegyen észre, 1 db-ot sem!!!!Kép

Pocok!

Igen a babás tábla a legjobbKép Fõleg mert utána mindig számitani lehet, egy jó kis születés-storiraKép

Zulu!

Nekem iszonyuan tetszenek azok a 3 kerekü babakocsik! Igaz 4 kereküt vettünk, de anyagi oka volt... Meg késõn láttam meg õketKépKépKép De már nem lehet visszaforgatni az idõt, úgyhogy marad a mostani kocsink.

puszi
sasha aki iszonyuan fáradt, álmos és nem tud aludniKép
37+2

Kép
sasha

Sziasztok!

Anyós-téma: Nálunk anyósomnak van elég dolga, nem fog akarni állandóan idejárni (föleg hogy itt van velünk az én anyukám), viszont apósommal még lesznek gondok... A múltkor azt mondta, hogy szüléskor be akar jönni a kórházba (persze nem be a szülöszobába, csak eléje, toporogni), mire kénytelen voltam leszögezni, hogy a páromon kivül senkit nem akarok ott látni... Tegnap láttam a klinikán egz magából kifordult nagymamát igy, sirva toporogni: mit ne mondjak, borzasztó volt. Kinek hiányzik ez? Egyebekben viszont tekintettel szeretnék lenni a páromra is, aki érthetö modon szereti a szüleit, és amiben lehet, igyekszem kompromisszumot kötni. Meg arra is gondolok, hogy én is leszek egyszer nagymama, és marhára rosszul fog esni, ha a menyem (vagy vejem) hülye öskövületnek tart majd és az unoka közelébe se enged...

Dec8,
Hatalmas gratula!!!!

Sasha,
Be akarsz elözni? Ejnye-bejnye! Én nem érzek még ilyen "klasszikus" fájásokat, csak mindenféle mást... Nem is baj, a dokim csak hétfön érkezik haza. Akkor majd elkezdem a málnalevél teát meg a tornázást...

Miszike,
Ne aggódj, magától ki fog alakulni a kapcsolatod a gyerekkel. Én is sokszor gondolok arra, hogy én, a nagy laza és nem túl házias valaki hogyan leszek egyszerre csak mintaanya. De asszem ha elöször meglátom, onnantól a csillagos eget is lehoznám neki, és minden rendben lesz. Meg aztán agyondédelgetni sem kell...

Zita
39
parazita

Gombóc,

köszi a gratulációt, az esküvõhöz, bocs, hogy nem részleteztem, de annyi futkosni meg pakolni való van a festés miatt, hogy jó, ha heti egy alkalommal gép elé kerülök. Szóval nem volt ott senki, csak a 2 tanú (egy barát pár) meg mi. Elmentünk Dunaföldvárra (pécsiek vagyunk), a várban szabadtéren, gyönyörû kilátással a Dunára, pont a 30. szülinapomon. Nagyon megható volt. Igazi hajam, sminkem, virágom volt, egy nagyon szép fehér blúz, egy hosszú bõ szárú fehér nacival, szerintem tök jó volt. Ott a várban van egy étterem, ott megkajáltunk, aztán ennyi. Az anyavezetgetõ nem dumált feleslegesen, összeadott, aláírás aztán felolvastam a szeretet himnuszából egy részt elhaló hangon a meghatottságtól. Többször majdnem elpityeregtem magam, de szerencsére sikerült visszafogni magam. Életemben elõször voltam profi módon kisminkelve, megütött volna a guta, ha szétbõgõm. A szülõk megértették, hogy így akarjuk, a többi rokont meg a pocakra való hivatkozással lehetett leszerelni. Ajándékokat így is kaptunk, meg a szülõk, azt a pénzt, amit erre szántak így is odaadták, úgyhogy most jutott a teljes lakásfelújításra.

Egyébként úgy tûnik kislányunk lesz, de ez még nem 100%. Janka, Emma, Panka nevek között vacilálunk, nekem a Janka jön be legjobban.

További jó babavárást mindenkinek!

Imola
28
imolka

Mj,
Na akkor mar meglehet nyugodni,Orulok hogy minden OK!

Miszike,
Szerintem amjd kialakul milyen lesz a baba.Elvisel-e mast is hogy torodjon vele,persze ez is szoktatas kerdese.En semmikepp nem szeretnem ha nem birna meglenni nelkulem egy percig sem.En mindenesetre tervesek egy nyaralast kettesben jovo nyar vege fele kulfoldon,aztan majd meglatjuk.

Mano2,
Minden rajtad mulik hogy mikor kezdesz vasarolni.EN mar 20-on valahanyadik vettem dolgoakat amik akciosak voltak.De neha ugy erzem jobb is mert mostaban szornyen elfaradok gyaloglas kozben.
Nem kotelezo a tanfolyam a papaknak csak ajanlott,persze ez is korhaz fuggo.
Mi nem kerdeztuk meg,de semleges szineket vettem,sara,feher,zold,piros.
Amugysem lenne minden rozsaszin ha lanyes kek ha fiu lenne.

Sasha,
Hu de izgi.

Gomboc,Csik,
Ok akkor vasarnap!!!!

Lora,
Hat nekem ilyet nem mondott a vedonom,pedig nekem is eleg befele allo amellbimbom (eltekintve egy ket esettol : )))),de azt mondjak majd a baba beigazitja maganak.Ma vettem bimbovedot a szoptatashoz.

Dec8,
Hatalmas gratula Hanna babahoz!!!!A legjobbakat kivanom Nektek !!!!

Edina,
Mi ujsag????Mar reg nem irtal???

Kataa
34+3

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: