A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006 őszi babák

Sziasztok,

Krisszi, remélem sikerült elintézni ezt a táppénz dolgot!

Jadey,

Tök jó, újra itthon!!! :lol:

Sue,

Asszem, tudom, ki az Osoa :lol: tanfolyam: elég borsos ez a z 50 ezer ft, bár van olyan lehetőség, hogy ha nem tudod kifizetni ezt az összeget, akkor csak beírod mennyit tudsz, és a többit kéred, hogy az alapítványuk fizesse. Ebben a pénzben egyébként az is benne van, hogy ha velük akarsz szülni, akkor kimennek hozzád szaksegítséget nyújtani. Én egyébként az ilyen intenzív felkészítőket kötelezővé tenném, és nem csak azoknak, akik úgy érzik, otthon szeretnének szülni. Egyrészt, szerintem jó, ha a nő előre tudja, mikor m és miért történik a testével, milyen beavatkozásnak milyen előnyei, hátrányai vannak, és hogy a lelki történések hogyan befolyásolhatják a szülést.

amúgy a a mai szoptatás előadás is tök jó volt!!

Boróka,
személyesen szívesen mesélek a tapasztalataimról. Akkor jövő hét péntek?
:lol:

Viola,

Osztom Tűzmanó véleméynét: egy kiadós szex csodákat tehet :lol:

Egy valami nem tiszta egyébként nekem: amikor az orvos meghatározza a várható szülés időpontját, általában hozzáteszi, hogy plusz-minusz két hét (nálam legalábbis így volt) aztán meg, ha nincs meg a bébi az általa kiírt időpontra, akkor már megy a para, meg a mesterséges megindítás. Nem ellentmondás ez? (és most az olyan megindításra gondolok, amikor egyébként a folyamatok jól haladnak, mint pl méhszáj érése, tágulgatása, és a baba is jól van, nem arra, amikor tudható, hogy a baba igenis szarul van odabent)

Kata
sz_kata

Sziasztok!

Tüzmano
Hát nem semmi tortura lehetett a cukorvizsgálat. Nem tudom hogy miért nem képesek normális eredményt, vagyis a valós eredményt mérni, hogy mérhetik el? És akkor bízzál meg bennük! Meg kapjál szívbajt feleslegesen miattuk az idegeskedés miatt.

Ricinus
Nekem is volt szerencsém hozzá olyan 6-7 évesen. Nagyon székrekedése voltam és több mint 1 hete nem volt székletem. Szomszéd néni ajánlotta én meg bevettem. Hát éjszakára meg volt az eredménye, mert jött magátol, hogy észre sem vettem. De nekem nagy megkönnyebbülés volt. Ugyhogy nem volt rossz élményem vele kapcsolatban.

Ma reggelre az egyik szemölcs a szám szélén befeketedett, pedig tegnap még rozsaszínes volt. Meg meg is nőtt. Nem tudom mi lett vele, kicsit ilyesztő. De most meg pár perce leesett magátol, remélem nem nő ki.

Mamy
szép nagy pocid van :D

Áron
De joo ilyen szüléstörténeteket olvasni, remélem én is számíthatok majd ilyenre.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Ja, és még valami:
nem tudom már ki kérdezte, de a hasmenés és a szülés megindulása közötti kapcsolat az, hogy a záróizmok törvényének megfelelően, ha a székelés hatására elkezdesz kitágulni, akkor a méhed is könnyebben tágulni kezd. Ilyen szempontból jó a gyakori WC-re járás: mert akkor jobban elengeded magad, hagyod hogy alul kinyílj.
Valami ilyesmi, nem biztos, hogy orvosilag teljesen pontos voltam.
sz_kata

Rozus,

Geréb Ágiék, és az összes Magyarországon működő bába, azt mondja, hogy mindenkinek ott kell szülnie, ahol a legnagyobb biztonságban tud szülni. És ez a hely lehet egy kórház, vagy akár az otthonod, vagy bárhol. a lényeg, hogy maximálisan biztonságban érezd magad!
sz_kata

Sziasztok!

Mamy!
Szép nagy a pocid. Milyen az amikor leszáll a has? Észre fogom venni? Én is vettem Tena bugyit, fel is próbáltam otthon :D
Honnan érzed, hogy mekkorát nőhetett a baba? A mozgásából meg a poci méretből?

Boróka1973!
Én olvastam a neten, hogy szept.1-től kell fizetni, aki nem abban a körzetben lakik. De lehet, hogy mkinek kell majd ágydíjat vagy mi a fenét fizetni. Az amit eddig hallottam, 500ft/nap lenne. Megkaptad a honlap címét az egyes hetekről?

Sue!
Remélem már jobban vagy. :)

Krisszi!
Van vmi gyereknevelés könyv infód, ami hasznos? Milyen könyvet érdemes beszerezni, amiben betegségekről, mikor mit csinál, hogyan fejlődik a baba, oltások....vannak?

Viola!
Csak nem?? Holnap kettős front...
Úgy tudom a hasmenés alhasi vérbőséget okoz és ez szülést is indítHAT.

Jadey!
Örülünk, hogy itthon vagy. Pihenjél sokat. Amúgy minden rendben már?

Tűzmanó!
Mi is Ariel Kids mosóporral mostuk a ruhákat. Finom illatúak lettek, öblítőt nem használtunk. Minden puha és bársonyos lett. :)
Én a DM-ben vettem BabyLove termékeket (popsitörlő kendő sensitiv, pelenkaalátét pelenkázóra) sógornőnek bevált...azt majd meglátjuk.

Jubi!
2,5kg-ot lehetetlen hízni egy hét alatt. Valszeg víz volt, meg ki tudja mikor voltál WC, mennyit ettél, ittál előtte...Ez a ricinus sztori tényleg gáz...:)

Jó éjt Mkinek!

Edit (33+6)

Kép
Kép
edi78

A szülés-biztonság kérdéséhez még szeretnék valamit hozzátenni, aztán tényleg eldugulok:
Ági ezt úgy magyarázta, hogy a szülő nő olyan mint az újszülött. Azaz, ugyanolyan kiszolgáltatott, védtelen és iszonyúan függő. És pontosan úgy kell bánni vele mint az újszülöttel: éreznie kell, hogy megvédik, hogy "tartják", nem ejtik el, és hogy nyugodtan lehet kiszolgáltatott, mindenki azon van, hogy neki a legjobb legyen.
Hát kb ennyi, most már kussolok
sz_kata

Sz_kata:
És Te már megtaláltad azt a helyte, ahol tökéletes biztonságban érezheted magad?
Mert én még keresem, de a lelkem mélyén úgyis tudom, hogy az itthon lenne.
Szóval ez egy nagy dilemma.

Szt. Imre egyébként sokkal szimpibb hely, mint a MÁV, tök felkészültek a szülésznők, sokkal jobb lehetőségek vannak a vajudási póz megválasztására, van szülőszék is.
Persze a gyakorlatuk lehet, hogy picit más.
viszont ott már csak ügyeletes orvos, ügyeletes szülésznő felállásban szülhetnék, annyira túlzsúfoltak.
Az meg azért gázos.

Amúgy nekem okés a jöő hét péntek eszmét cserélni...

Edi: a szulesfelkészítőre gondolsz? Szerintem igen, köszi.

Bujka:
Most olvasom, hogy eladtátok a házat!!! Hát ez tök jó, ugye? Tudom, hogy jobb lett volna hamarabb, de akkor is ez nagy lépés. És hová mentek majd véglegesre? Már kinéztétek? Pest?

Puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Jadey!
Örülök, hogy jól vagytok és végre otthon lehetsz. A találkát tényleg jó lenne megejteni még a szülés előtt :lol: .

Tűzmanó!
A párommal eléggé felháborodtunk azon, hogy milyen bunkók voltak veled az eddig elért súlyod miatt. Annyira undorító, hogy egyesek ahelyett, hogy jó tanácsokkal látnának el csak szemétkedni tudnak.

Titi!
Meglátod hamar eltelik az az 1 hónap és a vége felé már néha én is feltettem a lábam az egyik komódra, amikor nem volt kényelmes máshogy. Szerencsére a kollégák megértőek voltak :lol: . Addig is küldöm az energiát, hogy könnyen átvészeld a hátralévő időszakot.

Andrea!
Remélem, hogy másoknak is ilyen flottul fog menni minden a szülés alatt, mint ahogy nektek is.

Viola!
Szurkolunk, hogy minden rendben menjen és hamarosan kipottyanjon a babuska.

Sue!
Csak nem alakul a dolog? Megy a drukk.

Krisszi!
Nahát, hogy ezeknek a kispapáknak milyen egyforma a gondolkodásuk :shock: . Nálunk is kijelentette a párom, hogy ő biztos nem fog végig bent lenni velem, ha több órán át fogok vajúdni, erre én közöltem vele, hogy WC-re kimehet, de utána mellettünk a helye :lol: . Legfeljebb visszaemlékezünk a régi szép időkre mielőtt gyarapodna a család :lol: . Unatkozni legalábbis nem fogunk.

Mamy!
Milyen szép nagy már a pocid. Amiatt pedig ne aggódj, hogy még nem ment lejjebb, mert valakinek egyáltalán nem száll le mielőtt szülne.

Örülök, hogy Macifülke és a babó jól vannak. Hamarosan már otthon élvezhetik az együttlétet. Csak addig bírják ki.

Tegnap leruccantunk Érdre és ha már ott jártunk a párom elvitt pár óra dumcsira Melindához. Olyan jó volt végre találkozni és jól kibeszélni a dolgokat. Én is szívesen maradtam volna még, de utána még vásárlás és rétesfuvar várt ránk. Sajna olyan telefon már nem volt az Auchanban, amilyet szerettünk volna, de majd nézzük máshol is az akciókat.
Egyébként Marci tündéri volt, attól függetlenül, hogy néha elpityeredett és egy kis hisztit produkált. Végülis hozzá kell szoknom ezekhez a dolgokhoz, úgyhogy még jól is jött ki, így nem csak angyali teremtésként gondolok az én kis lurkómra.

Ma voltunk a nőgyogyinál, ahol kb. 4 percig kereste a szívhangját a babónak, mire azt mondta, hogy még 1 perc próbálkozás és ha nem találjuk, akkor beküld a kórházba a biztonság kedvéért. Na, kb. 15 mp után egészen lent és halkan megtaláltuk a szívhangját. Úgy látszik ő sem szeret kórházba járni :lol: . Egyébként egész délután rugdalt, sőt még a keresgélés közben is, úgyhogy annyira nem izgultam és még az is felmerült a dokiban, hogy az ő szerkezetével van a baj. 3 hét múlva megyek hozzá kontrollra és utána megkezdődik a kórházba járás és a ctg. 3 hét és megkezdjük az utolsó hónapot, ez olyan hihetetlen számomra. Nemrég még azért fohászkodtunk, hogy minden rendben legyen vele és megmaradjon most meg hamarosan kibújik a drága.

Gesztenye
gesztenye78

Rolex, Sz_kata!
Most olvastam, hogy a jövő héten taliztok. Esetleg csatlakozhatnék hozzátok? Zavarni igazán nem akarok, de szívesen taliznék veletek, ha épp ráérek.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Minden rendben van ,keményedek de nem vészes ,csak mikor csinálok valamit,ezért nem is csinálok semmit csak alszom meg megnézem miket írtok,meg várom Páromat haza,meg kutyussal lemegyek csavarogni kicsit....
Képzeljétek 3om napja viszketek mint a fene, de csak a gyomromnál.
olajjal kenegetem naponta többször is ,de borzasztó ez az égés érzet.

Sz-kata!
Ugye milyen jó volt a tanfolyam?
Orsi is ugyan így beszél Róla,sőt a mai szopis témát elmeséli majd ,mert nagyon szuper dolgokat mondtak.
Szülési dolgokkal már nem akar traktálni,mert kórházba nem lehet úgy átélni mint otthon,mesélte az első szülését.
Bár én kikérdezem,hogy tudjam mi megy bennünk végig és mi a jó és mi a rossz,szülésznővel meg megbeszélek dolgokat
És szerintem hasznos dolgokat itt is mondhatsz ,mert mindenki szívesen fogadja.
Én legalábbis.
Sőt ,Orsi azt mondta, Párjára is óriási hatással volt ez az 5 nap...

Lányok ugye milyen gyorsan rohan az idő?
Most kezdtük nemrég a babavárást és pár hét ,nap, óra és már itt is van a karjainkban,én nagyon várom már ,hogy otthon lehessek Vele.
És utána, hogy fog rohanni az idő......

sue
35+5

Viola!
Remélem este mentek kórházba......
Drukkolok és pihenj és nagy -nagy türelem
suezika

Boróka,

Ha jó neked a jövő hét péntek, akkor dumáljunk erről a témáról inkább személyesen, oké? Olyan sok minden van, hogy nem is tudnám leírni.
Egy azonban biztos: én nem vagyok az a típusú várandós nő, aki az orvost istennek képzeli, és minden orvosi döntést maradéktalanul elfogad. Számtalan rossz tapasztalatom van ez ügyben ugyanis, és én bizony már előbb utánajárok-olvasok a dolgoknak, mérlegelek és csak utána veszem készpénznek amit a doki mond. Ezen a héten is "tanultam" néhány olyan dologt, amit teljesen más megvilágításba helyez az orvos, a tények ellenére. De a részleteket már tényleg szóban, mert nagyon hosszú.
És hogy miért nem hiszem mindentudónak az orvosokat? Mert a nagyapám úgy halt meg, hogy mi tudtuk, hogy mi a baj, de nem hittek nekünk......Pedig sűrgős beavatkozásra lett volna szükség.

Su,

Szerintem, ha kórházba mész is nagyon hasznos, hogy "képben" vagy, és célirányosan tusz beszélgetni az orvossal és a szülésznővel. És a legfontosabb, hogy az apa is tudja, mi vár rád, és min mész keresztül, ehhez képest tud felkészülni a támogatásodra.
Néztünk több szülés videót is, és az egyik egy nehéz szülés volt, ahol a nő a fürőkádban vajúdot, és valami iszonyatosan félelmetes hangokat adott ki magából. a férje mögötte ült, ölelte, tartotta a nőt és a kamera megmutatta az arcát: látszott, hogy ő is átéli az egészet, mintha neki is fájna. Kérdeztem is a férjemet: te jó ég ki fogod ezt bírni? Ő meg azt mondta, hogy ha én szenvedek, az a minimum, hogy neki bírnia kell :lol:

Viola,

Drukk, drukk, és ne idegeskedj!
sz_kata

Hellobello,
most gyors leszek, mert amint apjuk összerakta a kiságyat (hálleluja, ő is rágja már végre... ) lépünk itthonról.

Üdv az újaknak, mindjárt fel is teszem a táblicskut!

Andrea, Áron tündércsoda!!

Titi, esetleg torna a gerincedre? Nekem nagyon sokat segít a kismamatorna, majdnem a fele gerinctorna, mert azt veszi igénybe legjobban a pocak! Próbáld ki, 2-3 ezer forint a Brendonban a Tápainé féle torna kazetta vagy DVD! Én úsznék is, csak nem merek....

Mamy, cuki poci!! :)

Jubi, a barátnőm az utolsó hónapban hízott 6 kg-t, úgyhogy akár lehet is a 2,5.. arról nem is beszélve, h. én is simán tudtam produkálni ennyit egy-egy rokonlátogatással egybekötött zabbantós hétvégén. Ezzel együtt remélem, hogy csak a mérleg bénázott!

Bujka, nem vagy semmi! Kitartás, gondolunk rád!

Most szaladok, puszi mindenkinek.

MSE

És a tábla - szóljatok, ha valami kimaradt!
Kép
Kép

Kép
siba

Sziasztok lányok!

Köszi mindenkinek a poci-bókokat :wink: :lol:

Edit!
Én sem tudom pontosan, milyen az, amikor leszáll a has, mert még nem volt benne részem, de állítólag olyan lesz hogy a mell alatti rész kicsit lelaposodik, és oda tudod tenni a tenyered. Ha így van, azt jelenti hogy elkezdett leszállni. De ez valószínűleg szemmel is látható jelenség. A baba növekedését sem tudom pontosan megmagyarázni, hogy mit érzek, de talán leginkább tényleg a mozgásából gondolom, mert minden apró mozdulatot érzek, és már látni is. Tehát már nem csak a nagyobb rúgások domborodnak ki, hanem egy finomabb arrébb moccanás is látható a hasamon. Meg persze a pociméret is, feltűnt hogy látványosan megnőtt.

Lányok nem tudom ti hogy vagytok vele, de én valahogy úgy tartok a szülés előtti beöntéstől (ha már így szóba került a dolog). Tudom hogy nem fáj, de biztos szörnyű lehet azért... :roll: Meg attól is tartok, hogy hogyan fogom viselni utána a dolgokat? Szóval értitek?... Már bocs a témáért. Mikor voltunk szülőszoba látogatáson, mutatta a szülésznő hogy abból a helyiségből nyílik rögtön egy wc és zuhanyzó. Ez jelent valamit... biztos sokan alig bírják ki odáig?... :shock:
Na persze az is lehet, hogy abban a helyzetben ez lesz a legkisebb gondom. :?

Kép
mamy

Sziasztok Kismamik! :)

Sehol senki még mindenki aluszik, így kezdem én a mai sort
:lol: :lol:

A hét legnagyobb melléfogása az otthon felállítható kutya-elkerítőpark volt. :oops: Bár mondta az ürge hogy otthon is fel szokták állítani, nekünk úgy nézett ki tőle az előszobánk mint egy cirkusz. :evil: Ilyen bigyóba én be nem teszem a törpéket...
Úgyhogy a mai délelőttöm azzal fog telni hogy megpróbálom elintézni hogy visszavegyék...

Körzeten kívüli fizetős ellátás :evil: :evil: nagyon remélem hogy ez még nem fix. Az egyágyas alapítványi szobáért nálunk nyolcezret kell fizetni éjszakánként!! Minden nap jön valami felháborító, és én meg mindig azt hiszem ennél rosszabb már nem lehet... :?

Bujka , FJ :) mennek a drukkok ezerrel a nyugis szülésért. :D :D

Mamy :) visszalapoztam és most láttam csak millyen szép nagy pocót növesztettél! Tényleg nem szállt még le, de Geszti befordult már, ugye?

Gesztenye :)
Nagyon helyes hogy ráveszed Apát hogy mellettetek legyen végig! Ez egy gyönyörű, közös élmény és sokaktól hallottam hogy utána teljesen más szemmel nézett rájuk a párjuk... Nálunk szerencsére ez a kérdés fel sem merül. A Párom mániája, hogy egyik kezében a fényképező, a másikban a kamera lesz, teljesen rá van kattanva arra, és mindig azt mondogatja hogy olyan házi uncut version-t csinál, hogy csak na... :twisted:
Aranyos vagy, nagyon jól esett amit írtál. Én már túl vagyok rajta, egyébként a nő is visszavett ám magából rendesen amikor kiderült hogy minden ok.

Boroka :) teljesen megértelek hogy otthon érzed biztonságban magad. Hiszen azt szoktad meg, ott ismerős tárgyak vesznek körül nem rideg kórházi falak. Ez érthető.
Otthonszülés : érdekes téma. Ezt tényleg mindenkinek magának kell eldöntenie. Nézegettem Geréb Ágiiék honlapját a képek alapján tény, hogy nagyon emberségesen bánik a kismamákkal..Azért én félnék, nem mernék ilyenbe belevágni.. Egy kórházban az orvos vállalja érted a felelősséget, és mégis mögötte van egy olyan felszereltség, háttér, stb. ami egy otthon szülésnél nem adatik meg. Nekem ez ad megnyugtató biztonságot. De persze mindez csak akkor érvényes, ha a doki maximálisan figyelembe veszi az anyuka kéréseit, kívánalmait (lehetőségekhez képest persze)

Vigyázzatok magatokra és pocaklakóitokra és nagyon szép 7vgégét!!
Puszi
Vendég

Mamy :) szia!

Beöntés: nekem javasolta egy ismerősöm a glicerines kúpot. Így otthon is elintézheted magadnak a cuccot. Egy csomószor azt hallom hogy megkapják a beöntést a mamák és utána nem bírják a wc-ig, vagy bírják, de 2 perces fájásokkal egy órát slozit takarítanak.

Egyébként attól hogy beöntést kapsz, az még nem garancia arra, hogy kitoláskor nem jönnek ki újabb dolgok (érted mire gondolok :oops: )

Én kipróbáltam már ezt a glicerines kúpot és szerintem teljesen ok. Az tény hogy egy kicsit tartani kell, mert különben csak a kúpot látod viszont...
Vendég

Tűzmanó!
Köszi a kúp tippet :wink: Veszek is a jövő héten a gyógyszertárban. Csak azt nem tudom, ha alkalmazom, és utána a kórházban mondom hogy már túlvagyok a dolgon, foglalkoznak-e ezzel, vagy "biztos ami biztos" alapon akkoris kapok beöntést?... :roll: Szerintem ez utóbbi lesz. De legalább alaposan kitisztulnak a dolgok.
Gesztikém egyébként már fejvégűen fekszik több mint 1 hónapja, legalábbis nagyon remélem, hogy nem fordult azóta vissza!!! :shock: Ennek mondjuk elég kicsi az esélye. És a rúgásait is fent érzem.
Hát nagyon kíváncsi vagyok, mikor kezd tényleg leszállni a pocim, mert az már nagyon jó lenne!... Már nagyon türelmetlen vagyok! Bár tudom hogy van még 2 hetünk. Azért azt még ki kéne várnia! :lol:

Viola, Bujka!
Ismét küldtem egy nagy adag drukkot és pozitív energiát! :wink:

Kép
mamy

Sziasztok Lányok,

Egy nagyon-nagyon jó hírrel jelentkeznék most:

CSENGŐ LETT A KÖVETKEZŐ!!! MOST BESZÉLTEM VELE TELEFONON, MA REGGEL ADOTT ÉLETET 2. KISFIÁNAK!!! BÁLINT VILMOS ÉS CSENGŐ IS JÓL VAN, NEM SEMMI, HOGY TERMÉSZETES ÚTON SIKERÜLT NEKIK, 54CM ÉS 4600 GRAMMAL!!! GRATULÁLUNK NEKTEK!!!!

BEA AZT MONDTA, HOGY MINDEN RENDBEN VOLT, BÁR HA ELŐRE TUDTA VOLNA HOGY ILYEN NAGY LESZ A BABÓKA, AKKOR BIZTOS JOBBAN IZGUL, DE SZERENCSÉRE NEWM TUDTA :lol: SZERDÁN MEGPRÓBÁL MAJD SZEMÉLYESEN BEJELENTKEZNI ÉS AKKOR MAJD MESÉL NEKÜNK...

KépKép
Kép
jadey

Drága Csengő,

Emlékszel még?? :lol: :

Sziasztok!
Sokaig tunodtem, hogy hova jelentkezzem be. Ugy latom a 2006 nyariban szinte csak tavaszi kismamak vannak, es ok mar nagyon elol jarnak. (miert jo ez?)Igy mereszkedtem ide. Szoval aug 17-re varom a babamat. Remelem nem, de ugyis lesz aki hamarabb szul es latom vannak meg augusztusiak. Magamrol annyit (Evee) mi is hamar terveztuk a kistesot, de csak most jott ossze. Mar van egy 'nagyfiam' 16 honapos, vele kezdtem babanetezni, a 2004 oszi topicnak vagyok torzstagja.

Sajnos en tipikusan az a kismama vagyok, akinel a terhessegi tunetek ezerszeresen jonnek elo. NEkem nem kellett tesztet vennem, mert egyfolytaban hanyok, emelygek (aludni is alig tudok tole), feszul es faj a hasam, omlik a ver a szambol, ha netalantan tudok fogat mosni a hanyingertol...NA nem nyavalygok, csak en az elsovel is igy voltam es egeszen a 18. hetig.

Csutortokon voltam eloszor dokinal. MEg a vedonot nem leptem meg

Tablazatba csak a 13. het utan irnam meg az adatokat. De az nem titok, hogy a Margit korhazban szultem az elso babamat es most is ott szeretnem.

Udv mindenkinek:
csengo 10+3

KépKép
Kép
jadey

Csengő:

Bár pont skypevégen voltam Jadeyvel,de mégegyszer szeretnék nektek gratulálni!!
Nem semmi mekkora lett ez a fiú.Jó egészséget,és sok tejcit kívánok nektek!!

Mamy:

Tényleg jó nagy a pocid!Ne izgulj a beöntés miatt,bár nincs tapasztalatom(csak adtam),de jobb ha kapsz.Egy szülésbe belefér,és biztos kitisztul aminek ki kell.A kúp nem tisztít ki annyira.Majd eldöntöd.

Rolex:

Látod ez eszembe se jutott,hogy két üzletük van.Mi össze is raktuk a babakocsit,és már rójuk vele a kőröket a lakásban.A férjem okosít is,hogy szerinte hogy kell vele kanyarodni.
Sok szupi funkció van rajta és elég könnyű a váza.

Manka:

Nem vettétek olyan rosszul a kocsit,mert az ár az a 4 kerekűre vonatkozott,a 3 kerekű drágább.

Bujka,Viola:

Nektek is megy a szorítás!!

A többieknek is boldog babavárást,1 hét múlva jelentkezem,mert Balcsira megyünk kicsit pihenni.De Jadey úgyis informál engem.

KépKép
rönci

Csengő!
Gratulálok! Nagyon ügyesek voltatok!

Lányok!
Ne féljetek a beöntéstől. Én már kétszer átéltem, nem gáz. Fájás közben adják, utána kb. 3-4* Wc látogatás. Nálunk az előkészítőben zajlik az egész, nem kell kimenni a folyosóra. Szerintem máshol sem. A beöntés rendszerezi a fájásokat, nem azért adják, hogy kitoláskor ne szülessen más is.

Andrea
Áron

Sziasztok!

Mamy!
Ne félj a beöntéstől, mert én is félni fogok :D Nálunk is 2 méter az ágytól a WC. Jobb ha az ember kitisztul. Császármetszés előtt is ajánlják. Amúgy nem kötelező élni vele, de érdemes...

Csengő!
Gratulálok a kis jövevényhez. Nagyon nagy baba. :) Kérünk képeket, ha lehet.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Siba: férji szalmarágás - tök jó :lol:

Csengő: nagyon nagy gratuláció!!!
Eddig a Te fiad a súlyrekorder
:D

Sz_kata:
Én is személyesen gondoltam a dolgot. Rolex is jön a VK-ba, vagy Ti kettesben találkoztok valamikor?
Jó fej a férjed, hogy végigcsinálta veled a tanfolyást.

Nagypapa: nagyon szomorú. Ez a baj, hogy hiába vagy tájékozott, hiába kérsz ezt, vagy azt, a dokik nem veszik figyelembe, mert te csak a páciens vagy.

Én már teljesen kivagyok, mert nem haladunk semmit az állapotok rendezésével, párom minden áldott nap éjjel/hajnalban jön haza a munkából (most is alszik), vagyis semmi ereje téglákat pucolni, meg gipszkartonozni.
Még mindég minden dobozokban...
Csak remélni tudom, hogy nem szülök hamarabb.

Jadey:
Nálunk is lehetne a találkozó, itt a kertben kiülve nagyon romantikus - egyetlen hátrány, hogy a városból kimászni kb. 1 óra busszal, autóval 30 perc. Csak találjátok ki, hogy mikor.

Puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Bujka: házeladás :lol:

Geszti: Tali jó lenne, elkezdjük közösen szervezni??

Rolex: Remélem már nyugi van otthon és a férjecskéd ) milyen furán hangzik) Téged kényeztet :lol:

Mamy: igazi lányos pocid van! Szép gömbölyű!!! A beöntést én is javaslom mindenkinek. Nekem ugyanis nem adtak 8 éve, mert egész nap magától is ment a hasam... Aztán meg :oops: Utólag bántam, de úgysem tudtam volna megakdályozni :shock:

Rozus: Azért tartottak bent, mert egy picit már megrövidült a méhnyak, ami a 32-33.hétnél még nem kellene... Aztán az 5 percenként keményedett a hasam, ami szintén nem jó. Szóval volt elég ok, hogy 4 napig infúzióra kössenek :roll:

Tűzmanó: az án párom is hasonló balga ötletekkel állt elő "forgatás" ügyben :wink: Én viszont csak azt szeretném, ha a filmnek eleje és vége lenne, a közepét személy szerint megtiltom... Szerintem ők sem biztos, hogy az adott helyzetben és szituban a gyönyörő plan-okkal lesznek elfoglalva :lol: Lehet, hogy a bekapcsolást is elfelejtik majd ott...

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Csengő, nahát!!! Gratula és minden jót Nektek!!!!

Jadey, üdv itthon!

Macifülkének szintén minden jót és kitartást!

Köszi a tippeket, sorban kipróbálom majd mindegyiket, ez a málnalevél tea valami borzasztó.
Jubi, egyetértek a többiekkel, sztem ez víz! vagy csak rosszul mértek és kész. ne parázz rajta. A legutolsó mérésemen 78 (!) kilósra taksált a védőnő, aszittem, elájulok. ő meg megdicsért, hogy milyen jól nézek ki, nem is híztam semmit, csak a hasam nagy. és hordom a régi farmeromat és egy deka fölös víz nincs rajtam. nem értem. ez az egész méreckedés kismama kínzás. komolyan, elérték azt, hogy az aktuális méreckedés előtt idegesebb voltam, mint a genetikai uh előtt.

Ez a szeptember 1-jétől fizetős dolog szerintem NEM végleges! csak annyit hallottam, hogy majd egyszer lesz ilyen, gondolom, hagynak azért felkészülési időt (pl 2007. jan. 1-től), mert ez így rohadt méltatlan: elkezded a terhesgondozást mit sem sejtve egy kórházban és menet közben derül ki, hogy ja, bocsi, akkor fizess a bent töltött napokért.
Azt jó, ha tudjátok azonban, hogy a SOTE-n pld rubeola, toxoplazma, stb szűrést augusztus 1-től csak térítés ellenében végeznek!!! szóval a megszorításoknak mindenképp van alapja, tehát szigorítják a rendszert. (Dorka, képzeld, én pont a Szt Imrébe tartozom, de nekem meg a személyes tapasztalat és ellenérzés miatt - tudod - nagyon sz@r lenne ott szülni.)

Edi, a Suttogó titkát sokan ajánlották én is azt olvastam. meg a kismama magazinok és persze a net! :wink:

A beöntés asszem már sehol sem kötelező, nálunk pld megkérdezik előtte, h mikor volt széklet és max kapsz egy kúpot. Nem rossz egyébként megtisztultan várni a megpróbáltatásokat - ezt a szüléstörténetekben olvastam elég sok kismamától.

by the way: tegnap megkaptam a táppénzes papíromat, egy szó nélkül, ahogy eddig is a házidokimtól. a nőgyógyászom pedig.... no comment.

mindenkinek jó 7végét, puszi Nektek!

Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok lányok!

Először is, Csengő, nagyon gratulálok én is. És milyen szép nagy baba lett?!

A többiek kérlek, ne haragudjatok, hogy nem fogok egyesével mindenkihez írni, de ma ismét megviselten jövök közétek. Sajnos lehet, hogy hétfőtől egy darabig sem hallotok felőlem.

Szóval, tegnap délután már sokkal jobban voltam, viszont este már kiszállni sem bírtam a fürdőkádból, úgy fájt a derekam. Nyilalt mindenfele, és már a bal hasam aljába is. Úgyhogy bementünk a kórházba. Ott rákötöttek CTG-re ami kimutatta, hogy a babával minden rendben, és nagyon ficánkolt, persze én semmit nem éreztem belőle sajnos.

Aztán megnézett az ügyeletes orvos, kiderült, hogy a bal vesémben pang a víz, és amiatt fáj. Megnézte a babát is, kiderült, most már őrült sok a magzatvizem, teljesen feszes a hasam is, bár nekem már fel sem tűnik. Úgyhogy lefektettek, kaptam Algopyrin injekciót, ami hatott is, és négykézláb helyzetben kellett feküdnöm, hogy kiürüljön a víz a veséből. Úgy 2 környékére jobban is lettem, így hazajöttem. Reggel visszamentünk, mert pont a dokim volt ügyeletben, nagyon kedves volt, megbeszéltünk mindent. Kaptam beutalót a Sote-ra, és most még várnom kell, amíg kerít nekem orvost, de ajánl valakit, akihez el tudok menni, mivel le kell csapolni a magzatvizet. :(

Most már egyre nagyobb a gyanú, hogy a babával nincs rendben valami, de már ebbe kezdek beletörődni. Mármint az esetleges nyelőcső betegségbe. Csak most már azért imádkozom, hogy műthető legyen.

Így az esküvőt, amire ma mentünk volna, lemondtuk, és most várom a dokim sms-ét, hogy kihez forduljak a Sote-n. Aztán irány oda. Nem tudom, hogy tudják a magzatvizet leszívni, gondolom valami fecskendővel, amitől nagyon félek. De most nem az én fájdalmam a lényeg, hanem csak is az, hogy rendben legyen mindkettőnk egészsége.
Lehet, hogy nem fogok már jelentkezni, attól függ, hogy alakul a hétvégénk, de kérlek benneteket szurkoljatok értünk!

Sziasztok, mindenkinek szép hétvégét, és sok sikert, kitartást azoknak, akiknek közeleg a szülés!

KépKép
titi_27

Dorka, ezt már soxor akartam kérdezni: miért nem szülsz otthon? Szerintem ha otthon érzed magad biztonságban, akkor hajrá! vagy azért ettől mégis tartasz?

SzKata - ugye milyen paradox? Senki a földön nem tudja megmondani biztosan, hogy mikor történt a fogantatás (kivéve az asszisztált repr esetén) erre kiszámolnak egy dátumot a szülés várható idejére és ha akkor nincs baba akkor jajaj, elkezdünk izgulni és a 7. napon pedig megindítjuk a szülést. Holott lehet, hogy az a baba történetesen nem olvasta a tankönyvet és nem a 12-14. ciklusnapon fogant.
(Nekem pont a feltételezett fogamzás napján - dec 5, sose fogom elfelejteni :( vagy inkább :) - vágták a fejemhez az ultrahangon, hogy NINCS peteérésem és természetes úton nem lehet gyerekem. aztán a köv alkalommal, meg: "jé, tényleg volt miért jönnie, az ott egy gyerek!" menjenek a fenébe.)
Na jó, nem akarok demagóg lenni, az esetek többségében tényleg a meghatározott időszakban készült a baba, de valahogy ezt rugalmasabban kéne kezelni és a gyerekre kéne figyelni a naptár helyett.

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Kedves Titi,

Veled vagyunk és ha bármiben segíthetnénk, kérlek szólj. Én már úgyis publikussá tettem, de akkor még1x: 06205791461

Nagyon nagyon nagyon drukkoluk Nektek, hogy minden rendben legyen!!!!

Puszi

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Csengő :) sok szeretettel gratulálok én is és minden jót Nektek!

Titi :) Csak ülök itt a gép előtt és nagyon elszomorodtam.
Nagyon sajnálom hogy ilyen viszontagságokon kell most keresztülmennetek! :cry: :cry:
Kívánom hogy minden rendben legyen Veletek, gyógyulj meg Te is minél előbb....és én azért még most nagyon bízom benne, hogy nem szervi oka van ennek a sok magzatvíznek!

Krisszi :) milyen a málnalevél tea, iható? Én is tervezem, majd de csak a 36. héttől persze.

Ja és drágám felajánlotta hogy majd naponta csinál nekem gátmasszázst hogy elkerüljük a gátmetszést - hát nem édes :lol: :lol:

Ja és összeraktuk a kiságyat is ma délután mindent barakunk a helyre. Csajok én teljesen be vagyok sózva már most!! Hiába nyugtatgat a drágám hogym ég van bő 2,5 hónapunk, mindig az jár a fejemben, hogy ezek a nagy dolgok - ágyösszeszerelés, stb. legyenek meg most, mert még egy csomó mindent kell vennem, aztán ősszel mosnom, meg pakolásznom, aztán kórházi cuccokat beszereznem és semmire nem marad időm..ja és mi van ha Minka manóm hamarabb érkezik pár héttel...lehet hogy teljesen megbuggyantam :shock: na jó próbálok: relax!

Puszi mindenkinek, aztán ne halljak rosszat senki felől!!

Tűzmanó és Jázmin
Vendég

Titi!
Én is nagyon szorítok és drukkolok értetek, hogy minden rendben legyen!!!!

Csengő!
Gratulálok a nagyfiúhoz!!!

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Na felkeltem a délutáni csicsikából :)

Titi!
Szomorúan olvastam soraidat. Gondolok majd Rád. Reménykedjünk, tényleg nem szervi oka van. Kitartás!!

Jadey!
Betöltött 32.hétnél voltam dokinál, akkor volt a méhnyak 2000-3000 közötti. Semmit nem mondott, csak, hogy vigyázzak a súlyomra. Meg 2x annyi Mg-ot szedek. A rá következő héten (múlt héten) amikor jött a kettős front éjjel 2 órát fennt voltam, mert állandóan keményedett a hasam. 10-15percenként, bár szerencsére eltudtam aludni. De utólag már nem vagyok biztos benne, hogy mind keményedés volt, mert a baba szokta kinyomni magát egy oldalra és akkor is kemény, de féloldalas a hasam. Te mit éreztél, amikor keményedett? Az egész méhed kemény volt a melled alatt is?
Amúgy jővő szerdán megyek dokihoz (szabin volt 2 hétig), remélem nem történt nagy változás, mindenestere sokat pihenek.

Krisszi!
Kösz a tippet, utánanézek.

A szülés kiírt időpontjáról annyit, hogy ha a doki rosszul ír ki, mondjuk későbbre és te tudod, hogy biztosan hamarabb történt a fogantatás. Megszülsz 36.hétre és koraszülöttnek veszik a babát, holott ténylegesen 37hetes lenne...Mondjuk nekem napra pontosan ki lett számolva, mert mértem a hőmet és 31napos volt ált. a ciklusom. Tehát szept.23 helyett max 20-a, de nem későbbi a jó időpont. Az UH-os korral sem korrigáltak, mindig megfelelő volt a méret.

Edit (34+0)

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Titi
Nagyon elszomorodtam én is ahogy olvastam mi történt veletek. :cry: Reméljük minden rendben lesz, Nagyon szorítok Nektek!!!!

Csengő
Gratulálok a babához! Szép nagy baba lett, és még időben is jött. Mert ugye az a pár nap nem számít.

hettie

Sziasztok!

Csengő!
Nagyon gratulálunk a Babához!

Vajon Violával mi lehet?
Remélem este párja jelentkezik,ha nem ,hétfőn megyek Sotéra majd megkeresem és bszámolok .

Titi!
Melyik SOTE?
Én az I-re járok,ott nagyon jó szakemberek vannak,nyugi minden rendben lesz.....
Majd írd meg kihez kell menned

Tűzmanó!
De jó ,Nálatok már áll a kiságy ,Nekünk csak holnap hozzák meg, de darabokban áll a lakás.
Ma sírtam is egy sort,hogy nemigaz milyen kupi van ,pedig baba bármikor kikéretőzhet.
Párom kicsit nagyon lassú jobbra lép- balra lép,de nemigazán látom az előre haladást,pedig holnap elkezdjük a 37.hetet,ugyhogy ne pánikolj ,Neked még tényleg van időd :wink:
sue
35+6
suezika

Sziasztok!

Titi!
Jaj nagyon szorítok neked én is, olyan szomorú amit írtál, én szivemből kívánom, hogy a vége jó legyen, sőt, mit legyen, LESZ!!!
Biztos nem lesz kellemes a magzatvíz leszívás, de erős vagy, és ahogy írtad is, most csak a Baba jóléte a fontos!!! Természetesen a tiéd is az, de ez biztos segíteni fog! Fel a fejjel, veled vagyunk!!!

Csengő!
Hatalmas gratula a szép nagy kisfiúhoz!!! :lol: Talán tényleg jobb, hogy nem mondták meg előre a becsült súlyát. :wink:
De jó, egyre több baba van a topikban!!!
Ki lesz a következő???!!! :wink: :lol: Én már kész vagyok bármire!!! :wink:

Jadey!
Köszi neked is a poci dícséretet. Tényleg jó kis gömbölyű alakja van :lol: és valóban egy kislányt rejt :lol:
Párom azt mondta tegnap este, hogy már kicsit lejjebb van, mint volt eddig :roll: és ő biztos jobban látja pl. oldalról, mint én. Ezek szerint alakul a dolog?... :roll: De jó lenne!

Rönci!
Persze, tudom hogy hasznos a beöntés, igazából nem félek, hanem tartok tőle. De ez legyen a legkisebb gond.
Egyébként, írtad hogy már adtál beöntést másnak. Miből áll a dolog? Mármint a folyadék miből áll, és hogyan zajlik (ha nem túl durva leírni...) - ha igen, akkor esetleg küldd át priviben.

Kép
mamy

Jaj az előbb rosszul írtam - a beöntés ne a legkisebb, hanem a LEGNAGYOBB GOND LEGYEN! :lol:
Bocsi... totál szétszórt vagyok... :oops:

Kép
mamy

Sziasztok!

Mamy :)

Van egy könyvem, az a címe : Hol jó szülni? 2003. évi kórházi adatokat tartalmazza, amolyan száraz, statisztikai megfogalmazásban. Kikerestem Neked a Nyírő Gyula kórházat. És azt írja hogy a beöntés és a borotválás nem kötelező (valamint azt, hogy a szülő nő a vajúdás és a szülés idején nem használhatja a saját ruháját. ) A lényeg, hogy bárhogy is döntesz, nem fogják ráderőltetni a cuccost. Azt is lehet, hogy majd ott eldöntöd. Ha otthon elkezdesz vajúdni és esetleg lesz egy kis hasmenésed, lehet hogy mire odaérsz annyira kitisztulsz, hogy már nem is lesz rá szükséged.. :wink:

Sue :) aranyos vagy, én sem értem igazán mi van Velem..most meg elkezdtem szekrényt pakolni. Bali betette a kisszobába a pelenkázóasztalt a helyére én meg egyelőre zacsikban elkezdtem a gyerek holmijait berámolni. Közbe elkezdtem a hálónkba lévő komódot is kirámolni aminek az let az eredménye, hogy a lakás különböző pontjain most már halomban állnak a különböző holmik... :shock: és a drágám még fel sem ébredt délutáni csicsikálásából :wink:
Vendég

sorry, mostanában már nem tudok gépelni rendesen se :oops:
(let= lett, közbe= közben, hálónka= hálónkban, stb.) 8)
Vendég

Tűzmanó!
:lol: De ari vagy, hogy kikerested! Köszi!!! Jó tudni ezeket!
Annak ellenére, hogy olyan izének tartom a beöntést, azért lehet, hogy élni fogok a lehetőséggel... Mindenesetre a kúpot is beszerzem :wink:
Az meg szerintem nem is rossz, hogy nem használhatom a saját ruhámat vajúdás és szülés alatt - adjanak csak egy kórházit, amit össze lehet vérezni... :oops: Nem szivesen dobnék ki egy vadiúj hálóinget emiatt, az jó lesz a kórteremben, olyan szépet vettünk...

Kép
mamy

Kedves Lányok,

Először is gratulálok Csengőnek. Szép méreteket produkáltatok. Csak így tovább.

Titi, Fel a fejjel. Minden jó lesz.

Jadey, Nem kényeztet a férjecském, mert lejöttem Balatonra, h elkerüljem a kőművest és a velejáró kellemetlenségeket. Csakhogy kiderült, h a kőműves lelépett. Áll a munka. Engem meg a guta megüt (már megint nem süt a nap...) Mikor rendezgethetem már én is a nem létező babacuccokat???
rolex

Mamy,
Nem bízod a véletlenre ezt a beöntés témát...
Hasonló aggodalmaim vannak....
rolex

Aranyosak vagytok lányok! Köszönöm nektek.

Sajnos a dokim még nem jelentkezett.

Sue, Te kihez jársz? Igen, nagyon úgy néz ki, hogy az I. Sote lesz, de ha a dokim nem jelentkezik, akkor hétfőn szerintem mindenképp bemegyek. Kicsit tehetetlen vagyok, mert eddig csak magánredelésen jártam, nem tudom, hogy működik a kórházi rendelés. Egyelőre bizonyos Dr. Csabay Lászlót néztem ki magamnak, de magánrendelést nem találok hozzá. Ha tudsz esetleg valamilyen infót adni doki ügyben, azt nagyon megköszönném!

KépKép
titi_27

Titi!
Tarts ki! Ha tudok valamit segíteni, akkor szólj! (06/70-2644676)
Remélem, minden rendben lesz!

Csengő!
Gratulálok! Tök jó Neked, hogy túlvagy a szülésen, és van egy szép nagy babád! Majd várjuk a fényképet, beszámolót!

Rolex!
Kőműves :x Ezt hogy képzeli??? De inkább ne idegeskedj ezen! Persze könnyű mondani....

Rozus

KépKép
rozus

Rozus,

De úgy lelombozott. Annyira kedvesek voltunk vele. A férjem ráadásul több pénzt is adott neki, hoztuk-vittük kocsival és erre kikapcsolja a telefonját és nem jelenik meg. Hol itt az igazság? Jó tét helyében..........
rolex

SZIASZTOK LÁNYOK, 2005 ősziből vagyok...van két felesleges (2-3x használt) baldachinos ágyneműgarnitúra(4 db-os), ha érdekel valakit szóljon, megbeszéljük! A tetőtér miatt nem tudtuk használni a baldachin, így igazán nem is használtuk :(. PÜ-be írhattok nyugodtan, akkor küldök róla képet is.

Üdv, és további jó pocakosodást és egészséget!

Enikő

Kép

Kép
prüntyi

Tűzmanó!
Szerintem a párom is inkább a fényképező és a kamera mögé fog bújni, de azért megpróbálom rávenni, hogy néha velem is foglalkozzon a vajúdás alatt :lol: .

Csengő!
Hatalmas gratula Bálinthoz és a természetes szüléshez. Büszkék vagyunk rád! Kívánom, hogy sok tejcsid legyen és Bálint is jól szopjon.

Jadey!
Jó ötlet lenne a találka. Esetleg megfontolhatnánk Dorka ajánlatát, miszerint a kertjükben szívesen látnak. Bár azt nem tudom hol lakik, de a profilja szerint Budapesten.

Titi!
Minden jót kívánok nektek és szurkolunk, hogy jól menjenek a dolgok. Vigyázzatok magatokra.

Rolex!
Az a fránya kőműves. Manapság már semmit sem tudnak megbecsüli. Remélem hamarosan ez a gond is megoldódik. Nem tudod, most lesz pénteken VK?

Gesztenye
gesztenye78

Gesztenye,

Úgy tudom most pénteken lesz. Lehet, h én is elvánszorgok. Ha ti is jöttök. Ti hogy álltok a pakolással, babaholmikkal? Én most teljesen elkeseredtem.
rolex

Rolex

Ne keseredj el a pakolás és babaholmik miatt, mert nekünk még semmi sincs megvéve pedig szoktam mondogatni, hogy már ideje lenne, dehát majd ráér még-hallom mindig. Pedig engem is idegesít a dolog, hogy még semmi sincsen csak egy autos ülés, ami jo hordozónak is. Ugyhogy nem tudom mi lesz így. :x

hettie

Titi!
Én Hidvégi János adjunktushoz járok,Nagyon jó szakember szerintem,rengeteg szülést tud maga után,de most sajna szept 4ig szabin van.
Akiról Én hallottam tuti szakember Ádám Zsolt Ő is idősebb,de Nekem még Krasznai István is nagyon szimpi és Bán Zoltán.Utolsó kettő fiatal a másik kettő idős.Bán Zoli genetikus és álandóan bent van rohangál,mint pók a falon,Nekem Ő mondta először babát észlel azóta is köszön mindig.
Úgy szakmailag nem igazán tudok semmit se mondani,mert csak az én dokimmal érintkeztem eddig illetve egyszer egy dokinénivel mert Jancsibá szabin volt ,de nagyon kedvesen és figyelmesen magyarázott és foglalkozott Velem.
ahogy felmész a nagylépcsőn balra lesz a portásfülke mellett a terhesambulancia,oda menjetek és kérdezzétek meg a nővéreket mit tegyetek vagy szülőszobára csengessetek be ami közvetlen mellette van a terhes amb-nak és ott egy szülésznővel beszéljetek.Hétfőn rengetegen vannak de 10 percenként beszedik a papírokat nővérek és nagyon segítőkészek...
és délelőtt van ambuláns doki aki azokkal foglalkozik akik újak vagy helyettesít egy másik dokit.
Menjél nyugodtan foglalkozni fognak Veletek....
Dokidat meg felkellett volna Neked hívnod rámenősebb legyél kicsit,mert egyszer én is úgy jártam hogy mondta 8kor itt találkozunk és 9kor mikor kerestem,nagyban elnézéseket kért ,mert elfelejtett.
Nekünk a fontos a biztonság és annyi beteg van körülöttük ,azt se tudják hol áll a fejük...
Hívd fel holnap azért pénzeled hogy bármikor felhívjad ,de tényleg.......
Biztos utána ment ,de ha nem akkor ha rácsörögsz bizti intézkedni fog.....
Ne várj hétfőig telefonnal minden perc fontos ,mert saját magadat tudat alatt idegesíted és babácskának nem jó.
Bocs ,hogyha most megbántottalak azzal,hogy hívd dokidat,légy erőszakos,nem állt szándékomban....
sue
Írd meg mi volt légyszi.
:)
suezika

Csengő.

Nagyon -nagyon gratulálok a másik "nagyfiúhoz" :lol: :lol: Várjuk a beszámolót, remélem, hamarosan tudsz jelentkezni!!

Boróka,

nem tudom, mennyire volt könnyelmű a kerted felajánlása talihoz, de nekem tetszik az ötlet :wink:

Azt írtad, a dokik sokszor csak páciensnek néznek: igen, ez nem is baj, csak az, ha hülyének is. Én azt szeretném, ha a doki tudná, hogy az én testem, az én gyerekem, az én döntésem. És tiszteletben tartaná páciensi mivoltomat.

lakás: szerintem van még egy kis időd, addig hátha javul a helyzet. Nálunk igyekszem gyönyörű rendet tartani, de nem sikerül, mert még a melósok mindig nálunk vannak. Holnap jön a gipszkartonos, és még vág a födémen, hogy elférjen a lépcső. Szóval, iszonyatos kosz lesz. De jövő hét végére, ha törik, ha szakad, ragyogni fog a lakás.

Rolex,

Gyere VK-ra te is :lol: A kőműves egy szemétláda. Nem szabad ezekkel rendesnek lenni. Tapasztalatból mondom.....

Titi,

Annyira sajnálom, hogy baj van. Remélem, hogy nem komoly, és sikerül megoldani. Drukk, hogy találj jó dokit!! Sajnálom, hogy egyéb kosat nem tudok mondani
:cry:

Krisszi,

Nekem is azt mondták hogy nincs peteérésem :shock: Aztán valahogy mégis összejött a dolog:wink:
De mivel nem pontos a ciklusom, a fogntatás napját azért még nekünk sem könnyű kitalálni. Szerintem hamarabb volt, mint az orvos által megjelölt, a férjem meg esküszik rá, hogy csakis dec 23 lehetett :lol: :lol: Vagyis jóval később.
Szóval, no para, ha esetleg nem akar a baba a kiírt időpontban kijönni. :lol:
Plusz, a tanfolyam azzal kezdődött, hogy a szülés természete a kiszámíthatatlan volta. Talán ez benne a csodálatos?

Jó éjszakát,

Kata
sz_kata

Szép jó reggelt!

Rolex: A kőművesről csak annyit, hogy nekem is volt hasonló. Apummal már azon gondolkoztunk, hogy ha mégis eljönne, bezárjuk a fürdőszobába, persze elemózsiával együtt, aztán csak akkor jöhet ki, ha már készen van!!! Végül ténleg előkerütés elgot nei k melíti az ötletünket, s láss csodt, utána úgy olgzott, mint egy kisangyal!! :twisted:

Tegnap családi szüliapon voltunk, kertiparti, kicsit megfáztam.. Aztán mindenki anyum, aum feleség, dédi is azt mondogatta, hogy már jóval lejebb van a pocakom :cry: Remélemmost nincs igazuk, a frászt hoztákrám!

Geszti :Nekem okés a randi, Dorkáéknál, vagy bárhol, csak Pesten legyen. Már nem merek sehová se menni. Ma- holnap újra összepakolom a kórházi cuccokat, bár még szeretnék legalább egy hónapot kihúzni.

KépKép
Kép
jadey

Titi!

Küldtem privát üzenetet!

P
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: