A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Aztán Fanni bébiről !És rólam!(Vizilóbébi) Kép
Vendég

Kép Kép Kép
Vendég

Na hát igen,elsőre nem rossz igaz?Mostmár tudom hogy a képeket nagyobbra kell kicsinyiteni!Na ezt is jól megaszontam!Jobb ha megyek!Dinnyézni!Úgyis olyan dinnye vagyok most!Remélem azért zereztem nektek néhány derűs pillanatot a bénaságommal!
Vendég

Sziasztok!

Cory: csodaszépek a gyerkőceid. :lol:

Boscó: azért ez a buszos sztori sem semmi. Borzasztó, hogy milyen bunkók az emberek. :twisted: De legalább a buszos jó fej volt.
A Chicco Go Plus kenguruban oldalasan is fekhet a baba, kb. 15 eFt újonnan, nekünk nagyon bejött. Szépek vagytok a képeken. :lol:

Szelivi: azt hiszem, Te ajánlottad a Csecsemők szakácskönyvét. Elővettem, vannak benne használható dolgok.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Évi-Szerintem ilyenkor sem arrol van szó,hogy fogy a tejcsi,hanem inkább megugrik a gyerkőc igénye.Ezért érkezünk el mindannyian lassikán,hogy kevés lesz a tejcsi(nem teljesen kielégítő)és kell a más kaja.De nem fordítva van ez az egész,hogy azért kell más kaja,mert elfogy a tejcsi.Én így gondolom,de javítsatok ki,ha nem így van Cory? Borcsa?

Lili egyébként attól függetlenül,hogy sztrájkol orrba szájba,tökéletesen cicifüggő.Ma fejtem két szopi után,így volt 50 mili tejcsi,gondoltam ezt odaadom neki csak úgy.Anyáám akkora hisztit csinált,se cumisüvegből,se csőröspohárból,se rendesen itatva,se kanállal nem kellett neki.Úgy beleverte magát a hisztibe,hogy csak na.Erős a gyanúm,hogy túl van kicsit etetve és soha nem éhes. :roll: azért ilyen kis gyogyika.

Cory-Éljen a net!! :wink: Gratula Lizának a nagy mutatványokhoz.Lili most kezd kúszogatni.Úgy halad előre,ahogy Liza feltolja a popóját hason...nagyon édi.És az ölemben egyfolytában CSAK ülni akar.Szopi helyett is! :? Istenem de gyönyörű gyerekeid vannak :)

Gyöngyi-Ó esti cici nálunk már jó ideje hajszárítóval megy csak :cry: :cry: Ma pl. megvártam míg bekómál az ujjával a szájába és úgy csempésztem be a cicit.Ha nem jön 2 szívás után a tej,kiköpi és inkább már aludna is. :? :cry: Hajszárítótól hamarabb(mielőtt eszébe jutna a sztrájkolhatnék) ellazul és akkor eszik rendesen.

Boscó-Gatyarepedés :) :) (ne haragudj,de jót nevettem)Éljen a maxiking.Bár én mostanában elkerülöm,még látnom sem kéne.Erre minden családtagtól kaptam egyet a névnapomra,az 7 db. :oops: Már egy sincs :oops: :oops: A Te buszos sztorid sem kevésbé felháborító.mint MAriannkáé :twisted: Kicsit tényleg kicsik a képek :shock: így skubiztam,hogy lássam Fannikát!! :) (na meg Boscót és másik Boscót :) )

Jó iccakát! :)
Vendég

Évi!
Mi is sűrűn kelünk mostanában enni éjszaka. Pedig már pár hete volt olyan is, hogy 6-7 órát aludt éjszaka egyhuzamban. Most ez van. Szerintem csak hízni akar egy kicsit. És a tejem változatlanul sok. Legalábbis a melltartóbetét állandóan nedves. Pedig nappal másfél óránként is szopizunk.

Cory!
Gratula a nethez! Nagyon jók a képek. Liza nem is etióp! A fiúk olyan édesen mosolyognak!

Boscó!
A fogyisok táborához majd én is csatlakoznék. Én a Túróvarázst részesítem most megkülönböztetett figyelemben. Nekem az egyenruhagatyám repedt szét (illetve inkább kopott szanaszét a combrésznél), szolgálat közben, lépcsőn felfelé, alattam meg éppen ablakot cseréltek. Hát volt mint röhögni aznap.
Lehet, hogy a ti gépetek másméretű képet csinál. Szerintem neked elég az 50-50%.

Mariannka!
Igen, nekünk van egy ilyen könyvünk. Meg aztán van itt a Babneten BabaNetkonyha. A főoldalról lehet megnyitni. Én egyszer néztem bele, de már nem emlékszem belőle semmire. Sajnos a terhesamnéziám megmaradt. :D

Rólunk: A Tüncim ma olyat csinált, hogy hasrafordult és a fenekét feltolta, térdelt az ágyon, meg a két karján a könyökén támaszkodott. Ha a feje nem maradt volna lenn, akár még haladhatott is volna, de ugye "orrnehéz" volt a rendszer.

Pussz Mindenkinek!
Megyek szundizni. Holnap megyek be a rendőrpalotába, intézni, hogy ne kelljen a suliért fizetni. És BKV! És 32-es busz! De állítólag alacsonypadlós! :D

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Szép jó estét,

Megjöttünk a kirándulásból, egész jó volt, csak kevés volt az idő, nem sok mindent tudtunk csinálni, de így is fél 8-ra értünk haza. Aliz most is bebizonyította, hogy utálja a babakocsit, irdatlanul tud benne ordítani, így egy csomót kellett cipelnem. Amikor már csupa nyál voltam én is meg ő is, muszáj voltam lerakni, de csak nagy nehezen aludt be. Kb. 20 percre. :roll:

Barti, Anita: Napközben mostanában nálunk is csak ilyen rövidke kis alvások vannak, általában délelőtt és délután is 30-30 perc. Szerencsére Aliz utána jókedvűen ébred és nem nyűgös. Csak este alig várja már a fürdést, és az utóbbi időben a cicin be is alszik egyből.

Évi: Elég hülye egy védőnőtök van, nem is értem ... Nem az lenne a dolga, hogy segítsen az anyukáknak??? Ehelyett csak beparáztat a baromságaival :twisted:
Dórinak nincs semmi baja, ne aggódj.
Vince nagyon hamar kezdett el beszélni, már 10 hónaposan. Ezzel az a baj, hogy azóta sem áll be a szája, gyakran már a falra mászok attól, hogy folyton beszél. :roll: Mikor megkértem, hogy legyen szíves ne beszéljen legalább 1 percig, azt mondta OK, erre elkezdett énekelni, merthogy az nem beszéd :shock: Nem is tudtam hirtelen, hoyg melyik a rosszabb :)
Mikor bölcsibe járt, ott is volt egy kisfiú, aki 2 évesen kezdett el beszélni. Én addig a hangját sem hallottam, szóval nyugi.

Cory: ez a tej-agydaganat story nagyon súlyos egy gyerekorvostól :(
Jó a Balu féle beszólás :) Tök logikus :)
Vini régen a földszintet mondta lecintnek (Liftben: "Anya megnyomom a lecintet"), mert a "d"-t nem hallotta ki a szóból, és ha lefelé megyünk akkor a FÖLdszintnek semmi értelme sincs :)

Liza nagyon ügyike, gratula :)

Zóra: Üdv közöttünk :) Szép nagyra nőtt már a fiacskád, elhiszem, hogy nehéz cipelni. Aliz még csak 6300 g, de 10 perc után nekem is rendesen elzsibbad a karom, ha ringatni kell :(
Nálunk is nyugtalanok az éjszakák, de bízom benne, hogy 1-2 fogacska előbújása után rendeződni fog a helyzet. Nektek is kitartást :)

Babcika: erre a címre dobj egy mailt légyszi, hogy hova küldjem a kódot: vwitchkukacfreemailponthu Csak simán vágjam ki a vonalkódot???

Rita: Hogy hogy most találták ki, hogy kengyel kell?? Az első vizsgálatkor minden rendben volt? Szegény Dalmus :(

Mariannka: Durva ez a másfél órás várakozás, de még durvább, hogy ilyen tuskók az emberek :( Én azt hittem, hogy minden rendelésnél van lehetőség időpontot kérni :roll: Nincs erre valamilyen előírás???

Nancsika, Eszti: Jó kis fiúbulit tartottatok :) Benyó sérója nagyon tetszik :)

Livi: Nagyon cseles vagy, ahogy eltereled az ellenőrök figyelmét :wink:

Gyöngyi: Ma nekem is többen beszéltek a "fejem fölött" szopi közben, erre Aliz rögtön elengedte a cicim, és bámészkodott, én meg próbáltam minél előbb visszatuszkolni a szájába, hogy ne spricceljek mindent össze tejjel :oops: Én itthon mindig csendben szoptatok, azaz nincs síri csend, csak én nem szoktam beszélni közben és nincs is nyüzsi, ezért Alizt, ha ilyen a helyzet, az mindig megzavarja :?

Boscó: Sajnálom a kedvenc gatyódat :( Rám a régi gatyáim nem is jönnek fel, most meg direkt csak gumis derekúakat vettem, hogy ha tovább terebélyesedem, akkor se kelljen újat venni, hanem kitartson egy ideig :oops: Fogyókúrához majd csatlakozom :roll:

Edit: Dobhatnál újabb képeket Búvár Leviről, másfél méter víz alatt nem semmi, ügyes a fiú :)

Pfúúúú remélem nem hagytam ki senkit,de szerintem már így is túl sok(k) voltam :roll: (Évi elégedett vagy? :wink: :lol: )

Végül, de nem utolsó sorban, a babucik nagyon nagyon cukik :)

Jó éjt mindenkinek,

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok :)
Faby :)
Tudom nyaralsz, de azért Boldog névnapot :)

Babcika :)
Nálam most a túró-rudi a menő. Ma is már benyomtam 3 mat és még nincs vége a napnak :)
Ezt a hajszárítóst nem éretem :?

Évi :)
Ekkora marhaságokat hogy lehet összehordani :twisted: Nem kispályás a védőnőd :shock:
Van egy ovonő ismerősöm, aki elhiheted kezdetektől még a pocakban éneket mondókázott a fiának ő meg meg sem szólalt 3 éves koráig. Most kitünő tanuló és nagyon édes kölök :D

Cory :)
Örülök, hogy van újra neted :)
Azért a te iskörbe vagy véve okosokkal :twisted: Még hogy a szopitól agydaganat!!!
Gratula Lizának a prdukciókhoz :)
Édes a gyerkőcök :)

Zóra :)
Üdv a csapatban :) Andiska aztán jól belehúzott, szép kis súlyra tett szert a kezdetekhez képest :D Gratulálok hozzá :)
Nem tudom meddig kell még sételnotok, de egy idő után már tuti nagyon nehéz lesz. Mostani nyugtalansága utalhat fogzásra is :)

Rita :)
Sajnálom, hogy Dalma baba kengyelt kapott :cry: Kitratás neki. Egyébként hogy viseli?

Nancsi, Eszti :)
Tüneményesek a gyerkőcök :) Na meg a takarók is :D

Mariann :)
Sajnálom, hogy így megjártátok ma a bőrgyógyásznál. Nekem eddig a rakordom 5 és fél óra várakozás 3 hetes csemetémmel :shock:

Barti :)
Nem semmi a BKV-s storid :lol: Jó róluk néha pozitívumot hallani :)Alvásügyileg ma nálunk is ez volt :( Annamari meg is jegyezte, hogy úgy tüni Peti mindnehol nyugodt, csak itthon sír :)

Anita :)
Szerintem sem tudsz ennél többet tenni. Vannak ilyen gyerkőcök, akik nem igénylik a sok alvást. Annamarit 2 éves kora óta képtelen vagyok letenni délután aludni. Az oviban is inkább bohóckodott alvás helyett :?
A fogyival ne törődj, majd a szopi után lemennek rólad. Annamarinál így volt alig egy hónap alatt 4 kilót fogytam.

Livi :)
Monitorvédő :lol: Terhesamnéziám :lol: Kidőlök a szövegedtől :lol:
Ha még emlékszel a Vukra neki is nehéz volt a feje :lol:

Boscó :)
Nagyon kis édi bébi Fannika :)
A buszos kedves volt, de az utasok :?

Edit :)
Részemről oké a hétfő :)

Vali :)
Örülök, hogy úgy ahogy jó volt a kirándulás. Alízt nem próbáltad még kendőben vinni? Hátha abban jobban ellenne.

Esélytelen volt ma gép elé kerülnöm, Petinek ma valami nagyon nem tetszett :( Még a kezemben is sírdogált. Lehet, hogy jön a foga, bár még nem duzzadt az ínye. Várom a fogacskákat :( :)
Na megyek mer még egy csomó dolgom van és aludni sem ártana :?

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a hozzászólást, és a dicséretet Angi baba nevében is! Nem akarok külön külön válaszolgatni, az nagyon hosszú lenne... Igen Izraelben vagyunk, mert a féjemet ide köti a munkája. Sokat beszélgettünk róla, hogy haza költözünk, de mivel nincs otthon lakásunk, és a munkahelyi kilátások is nagyon rosszak ezért még nem merjük bevállalni. Talán pár év múlva. A mostani helyzetekről ne is kérdezzetek, mert én is kiborulós tipus vagyok! Még az a szerencse, hogy mi Tel Aviv mellett lakunk, és itt csend van még. (Remélem az is marad) Én ugyanúgy a hírekből hallom a dolgokat, csak talán kicsit részletesebben. A politikai dolgokba inkább nem is folyok bele, uncsi lenne. A feszültség érződik, de minden halad a megszokott kerékvágásba. Persze északon ez nem így van. :(

Altatás: Este nálunk is nagyon könnyen megy kajcsi után büfi, és rögtön kiságy. Ilyenkor pillanatok alatt elalszik. Nappal már sokkal nehezebb, mert képtelen elaludni a nagy melegtől. ölbe nem tudom venni, mert egymáshoz tapadunk, a kiságyba meg még akkor se megy ha énekelgetek, vagy zene van. Ilyenkor Ő is ezerrel figyel és kipattan a szemecskéje. A délutáni alvás meg csak akkor megy, ha fekve szopizik, és abba alszik bele.

Várakozás: Itt ugyan van előjegyzés, de a legutóbbi ortopédiai látogatásunknál Angival 45 percet vártunk a dokira, mire nagy kegyesen megérkezett, még 10 percet mire ránk került a sor(persze addig bealudt a picim a kocsijába), és pofátlanul meg akart előzni az utánunk jövő fiatal srác. Mondanom se kell, hogy kiborultam. Úgyhogy itt se könnyebb sajnos. :( :(

majd még próbálok jönni, bocsi a zűrzavarért, de ezt is 3-szorra sikerült megírnom. :(

Szép álmokat mindenkinek!!

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Sziasztok!

Kata vagyok a 2006 nyáriaktól. Bocsi, hogy bepofátlankodok de néha kukkolok és kikövetkeztettek, hogy

Szelivi mi egy cégnél dolgozunk.
Én Békéscsabán dolgozom mint vizsgáló. Ha nem titok te mit csinálsz? És milyen főiskolára jársz?

Kép

Kép
katus73

Megijedtetek, hogy már tudok jönni?

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Jó reggelt mindenkinek!

Csak gyors bekukk reggeli közben.

Katus!
Én sima utcai lótifuti járőr vagyok, igaz, papír szerint járőrvezető, de mivel lányból vagyok "vezetni" nem nagyon szoktam. Budán, a XII. kerületben dolgozom. Nagyon szép környék, tele luxusházakkal, nekem meg csorog a nyálam. :D
Egyébként Gödöllőre járok iskolába, elvileg Gazdasági agrármérnök leszek, ha sikerül, és agrárközgazdász szakirányos vagyok. Szóval köze nincs a rendőrséghez. Most leszek ötödéves. Tudod, van az a vicc, hogy mindenki rendőrnek születik, csak van aki továbbtanul. :D
Te mit szoktál vizsgálni? Mert én nem nagyon értek a vizsgálók munkájához se. Aztán ha letelik a három év, még lehet, hogy én is ott kötök ki.

Kép
szelivi

Sziasztok!

Csak helyzetjelentésre ugrom be, ne haragudjatok. Még mindig fosikahasika, pedig már kapott tejport is, ami szilárditó hatású kellene legyen, de.... :(
És fogyott is. A tegnap esteli méricke 6120gr mutatott :(
Vendég

ÁÁÁÁ, mindent kitörölt vhogy Boti, amit írtam!!!

Esély sincs megint mindenre :(

Edit: Én is csak akkor vagyok ki, ha látom,hogy a félóra alvás semmit nem ért (főleg, mikor 3 órát altattam előtte :shock:), és gyagya marad :D
Amúgy a héten semmi okom panaszra, minden a lehető legnagyobb rendben, mind alvás, játék, jókedv, kaja (kaki :wink:) terén! Csak le sem merem írni, remélem, így is marad. Ha meg nem, nem tudok, mit tenni :wink: :lol:
Ja, és alapvetően Boti is vigyori kissrác, mindenki mondja,hogy el sem bírják képzelni,hogy egyáltalán sírni szokott. (Ha még csak sírna sokszo.... :D)
Nem semmi, Levi már mennyit van a víz alatt. Felvételek nincsennek?

Babci: Nálunk a hajnali, esti (néha a reggeli) etetéssel semmi gond, napközben meg mintha vki teljesen más bébit próbálnék etetni :shock: :D És sajnos Boti nem alszik be cicin, nem is tudom, miért. :?

Cory: Képek szenzációsak. Gyönyörű a lányod, hallod! :D
Net: Hajrá!!! :D Bodog hófordulót!

Petra: azért jó,hogy csend van felétek. Reméljük,hogy így is marad!

Ruha: Most van kifogás kisebb ruhatárcserére :lol: 1. míg dolgoztam, kevésbé jártam sportosan (farmer, lapos cipő...stb) 2. kismamaruháktól azért messze vagyok 3. az az egy-két sportos cucc is kicsi rám :(
Még jó,hogy szezonvégi akciók vannak :D

Szinti, Hanna, Timi babák: Boldog féléves szülinapot Nektek!!!

Anita
Kép
Kép
_anita_

SZia Cory!!!!! Én bátor vgyok!!! :) Hiányoztál! :)
Szerinted nem lehet, hogy éhes Pötyi és azért nem alszik többet? És éjjel is ezért kell felkelnie? Tegnap tejszaporítás miatt 3 óránként etettem és úgy zabált, hogy nem értettem hogy bírta a 4 órákénti evést. Pedig ő akkor szokott szólni, szóval nem értem. MIndegy. Lehet, hogy ha 3 óránként enne, akkor eleget enne ahhoz, hogy éjszaka is csak 1x keljen fel?

Petra! NEm semmi helyzetben vagytok! Le a kalapot előttetek! És mivel foglalkozik a férjed?

Sajnos az nem nyugtat meg engem, hogy más babócája is ilyen terminátor. :)

Húúúú kicsi ALex és Bence baba nagyon édi!! Nem is ér így, mert Bence helyzeti előnyben van!!! :) Hihetetlen, hogy már így ül!!

Képzeljétek nekem meg milyen tündér férjem van! Tegnap vendégek voltak (még ezt tetőzte a kisasszony állandó ébrenléte, nyűgössége), szóval dél óta készítettem a vacsorát (3 fogásosat), és szóval nagyon későn mentek el! A jó hír viszont, hgy Pötyi nem zavartuk, egyszer sem ébredt fel, pedig állandóan nem csitítgathattam a népet.
SZóval hulla voltam és pont mondtam neki lefekvéskor, hogy behalok, ha holnap sem alszik Pötyi és nem tudok ledőlni vele... Erre reggel kinyítom a szemem (Pötyi kétszer kelt enni, utoljára 6-kor) és látom, hogy 10 óra!!! Tűzök ki, hogy úristen a gyerek vagy üvölt reggel óta, vagy alszik... :)
És ott ül a kicsi férjem a nappaliban (nem ment be dolgozni, hogy tudjak pihenni egy kicsit, néha elég ha itthonról koordinál mindenkit) és őrzi a leánykám álmát. Mert a kiscsaj ugyanúgy felébredt 7.30-kor ahogy szokott, de a Kicsi Férjem bent a gyerekszobában játszott vele egy órát és visszaaltatta... Azóta is alszik. Jellemző! :D Végre kipihentem magam!!!! :)

Ma aztán totál felborult a napunk, de mindegy! Délután megyünk keresztgyerekezni. Holnap pedig indulunk Debrecenbe, majd onnan jelentkezk. Ott leszünk több,mint egy hétig, csak a virágkarnevál után jövünk haza.

Szép napot mindenkinek!
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Hűűű most látom én is mennyi babának van ma hófordulója!!!

Boti babának is boldog 6 hónapos fordulót!!!!
Cory nektek is!!! Azt elfelejtettem írni, hogy hihetetlen szemei vannak Lizának!! Honnan örökölte ezeket a mandula szemeket???

Szinti babáról is milyen régen hallottunk!!!

Petri! Ti hogy vagytok? Jobban vagy már kutyó miatt? Olyan ritkán írsz mostanában!!!! MI van veletek? Boldog hófordulót Timikének is!!!

Puszi:

BArti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

hkjf

Kép

Kép
nancsika

Nah, az előbb írtam egy csomót, és elszállt.:( Erre ezt a próbálkozást meg elküldi.:) Hihetetlen.:D

Mingyá összeszedem magam, és megint leírom.:)

De addig is köszönjük a bókokat Bence és Alex nevében.:)

Kép

Kép
nancsika

Csajok! Még egy gyors kérdés! Úgy tűnik hamarosan beköszönt Piroska nálam is. MÁr reggel óta hasogat a derekam és fájdogál a hasam. Mit lehet ilyenkor bevenni? Nekem rém erős volt mindig a mensim. Most belegondoltam, hogy azt hogy bírom ki gyógyszer nélkül????? Én már olyan bivaly erős gyógyszerekkel éltem, mint a Ridol, Cataflám... :(

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Szelivi!
Bűnügyi vizsgáló vagyok, gazdasági bcs-t szoktam általában vizsgálni valamint okirathamisítással kapcsolatos bcs.-et.

Egyébként én is az utcán kezdtem mint járőr azután felvettek az Rtf-re és akkor könyörögtem be magamat a vizsgálatra.
2004.-ben elvégeztem( nyelvvizsgám csak 2005-ben lett) és szerencsére ki is neveztek tisztnek.
De jó neked te 3 évig otthon leszel?
Én csak 9 hónapig 8 (6 hónap+ 3 hónap szabadság)

Lenne még egy kérdésem hozzátok ha nem zavarok:
Mit lehet kezdeni a Pampers vonalkóddal?

Kép

Kép
katus73

Boti, Timi, Szinti, Hanna babáknak boldog féléves szülinapot!!!!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok,

Cory újra üdv a fedélzeten. :)
Köszönjük a sok szép kedves szót a fiúk nevében. :)
Barti, remélem Debrecenben jobban fog aludni Pötyi. A férjedet meg tartsd meg, jófej! :wink: Ja, és néha még nekem is hihetetlen, hogy ül a fiam. (azt meg csak zárójelben merem leírni, hogy már fel is húzza magát a járóka fogantyújában és ingatag lábacskákon áll :shock: )
Anita, Botinak boldog hat hós fordulót, most már féléves! :) Tyű, de rohan az idő.
Angi, ti merre? Hogy sikerült a balatoni nyaralás? Mesélj! Hogy álltok a kajával? Mi következik?
Petra, remélem én is, hogy nálatok nyugi marad, gyere azért ha tudsz. :)

Mi hétvégén megint elutazunk, hétfőn jövök, addig nem is leszek netközelben, de ma még jövök azért, ha tudok az örökmozgó fiacskám mellett.
Vendég

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat!
Most már látom és kicsit örülök, hogy nem csak nálunk van gond az elalvással/alvással. :lol:

Nancsika!
Nagyon arik a babák, jól elvannak így ketten!
Azt hiszem Andrisom is nemsokára jól ellesz az unokaöcsivel aki 2 hete született. :P
Már alig várom, hogy felfedezzék egymást, bár egy kicsit azért még odébb van meg Andris részéről ez előbb fog bekövetkezni. :wink:

Cory!
gyönyörűek a gyermekeid!

Bocs, hogy nem írok mindenkinek de egyenlőre képtelen vagyok fejben tartani a hozzászolásokat és azokat még nevekkel is párosítani! :oops:

Teszek fel pár képet magunkról:
Szép napot mindenkinek!
Kép
Kép
Kép

Kép
zóra

Szelivi: most még párolva adtam neki az almát, amit úgy csináltam hogy 1 kanál babavízbe tettem és amikor forrni kezdett (10mp), akkor kivettem és botmixerrel pürésítettem.
Tegnap már adtam barackot, nyersen a husát pürésítettem, az is izlett neki.

Nekem eddig egy gyerek evésével sem volt gond, mindent megesznek, a mennyiséget viszont ők döntik el. Sosem erőltettem semmit.
Dorina van hogy két tányérral eszik ebédre, de van hogy csak pár kanállal.
Én is így vagyok vele, nem mindig eszem ugyanannyit.

Bettinánál is ha majd "mennyiséget" eszik, akkor ha látom hogy elég, egy kanállal sem adok többet.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok

Boldog hófordulót minden babának :lol:

Cory: Én mindig örülök ha vagy, de ezt szerintem te is nagyon jól tudod :lol: . Édesek a gyereket, én ilyenkor mindig megfogadom, hogy nekem is lesz 3.

Azért jelentkeztem, mert ma megyünk haza, csak várom, hogy a Lili felkelljen. Kivételesen több mit másfél órája szunyál.
Na megyek bedobok mér pár cuccot, aztán elmegyünk apával ebédelni és nyomás haza (kicsit már honvágyam is van)

Kép

Kép
pgyöngyi

Ja és légyszi nyugtassatok meg, hogy van még a Lilin kívűl olyan baba a topikban, aki nem forgolódik, kezdek rögeszmés lenni. Puszi :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Bartika: nem semmi a férjed, legyél büszke rá! :lol:

Istvánka mostanában állandóan hátról hasra fordul, viszont visszafelé még nem tud. A hasán csúszva/kúszva közlekedik a lakásban hátrafelé. Megtesz úgy 4-5 méter is kb. 15 perc alatt. Aztán egyszercsak ideges lesz, mert nem tud visszafordulni, és nyüszíteni kezd. És ugyanez van az üléssel. Szépen ül egyedül, de felülni még nem tud, és állandóan kéri, hogy ültessük fel. Én meg nem merem, nehogy baja legyen a hátának. Mit gondoltok? Rendben van az, hogy még nem tud visszafordulni?

Ma megyünk vidékre, ott kevesebbet leszek netközelben.

Szép hétvégét,

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Zóra : én is köszöntelek a bandában! :lol:
nagyon szép vagy és aranyos a babád!!!

Bettus napközben vagy cicin alszik el és akkor berakom a kiságyba vagy babakocsiban elringatom.
este fürdés után szopi és alvás. hajnalban egyszer ébred, de szopizunk és visszaalszik.

Anita: le sem merem írni, hogy B délelőtti alvásideje 2,5-3 óra, ha ennél kevesebbet alszik, akkor nyűgi utána
látod, minden baba más... :)

Cory: Balu is logikusan gondolta végig a dolgokat :lol:

Vali: nekem Dorina utálta a babakocsit, úgyhogy állandóan cipeltük.
amikor meg elindult nem engedte, hogy fogjuk a kezét

Rita: tényleg, hogy-hogy most derült ki, hogy gond van? :(

Annácska:mindhárom csajnak van baba-füzete, ahova minden jelentősebb dolgot leírok, úgyhogy jegyzetelek!! :lol:

Évi: szerintem nem azért ébred éjjel, mert éhes
Sógornőm is a minap jól teletömte a gyereket este lefejt tejjel és ugyanúgy ébredt

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Kénytelen vagyok kicsit netezni, mert szárad körülöttem a felmosás :twisted: Mégse ugrálhatom össze, nem?

Na, áldásos munkátoknak köszönhetően már nem izgulom szét a fejem Dóri miatt. Szóval azt mondjátok, hogy nem baj, hogy alig gagyog? Remélem... Viszon tegnap úgy döntöttem, hogy mivel már csak két hét van a feledik szülinapig, kóstolunk egy kis barackot. Dórikámnak nagyon bejött, úgy bukott a kanálra, mint egy kis rigó. Pici csöpögött az előkéjére a papiból, és mikor nem adtam többet, akkor onnan nyalogatta le... A szívem majd megszakadt érte, de nem mertem neki többet adni, mert így is már három kanállal lenyelt, és csak negyeddel lett volna szabad kezdeni (védőnő szerint). Viszont pocakfájás nem lett belőle, kiütéses sem lett, így egy picit ma is kap. :) Ti hogy csináljátok? Közvetlenül a délutáni szoppancs után, vagy két szopi között? Hogy a jobb? És ha két szopi között, akkor megszoptatjátok a gyümi után is, hogy hátha szomjas? Vagy gyümölcsre nem szomjaznak meg? Vagy próbáljak meg vizet adni utána?

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Hófordulós babáknak boldog szülinapot!!!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Meli: az kiderült már, mitől megy a hasa? volt széklettenyésztés? Mert ha vírus, akkor hiába kap hasfogót. Milyen tejport kapott? Jobbulást!

Barti: köszi :) Szerintem az apjától jött a szem.
Cataflam mehet szopi alatt.

Évi: ha nem akarod, hogy gyors elválasztódás legyen belőle, akkor szopi után add a kanalast.

cory
Budapest

Cory, oké, akkor szopi, utána kanalazás :) Amit a legkevésbé szeretnék, az a gyors elválasztás! Tök jó, hogy van végre rendes neted :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Cory!!! Jaj de örülük, hogy válaszoltál! Már majd betojok a fájástól, akkor tutti, hogy bevehetem? Pedig a Cataflam erős, nem?

Évi! Tényleg nem szólalt meg a férjem 2 éves koráig, már elvitték dokihoz is, de csak röhögtek rajta... :) Nincs semmi baja, csak nem akart beszélni. Egyszer csak megszólalt és körmondatokban kezdett beszélni. HIhetetlen volt... :shock: Mintha először mindent megtanult volna és csak utána közölte, hogy tudja ő.

Mi meg vettünk egy kengurut, és nagyon meg vagyunk elégedve vele. Pedig eddig a kendő szerelmese voltam. Viszont jóval melegebb ilyenkor és nem tudtam ki és betenni Pötyit anélkül, hogy újr kötöttem volna, azt meg nehéz, ha egyedül vagy és nincs hova letenni a gyerköcöt. Na mindegy, Pötyi imádta, mert olyan dolgokat lát és olyan szögből, amit eddig nem és visongatott örömében! Ja és megjegyzem, ma délelőtt 2 órát (!!!!) aludt... Apja szerint azért, mert most ő fektette és én tutti nem hagyom aludni és rémhírét keltem... :shock: :shock: :shock:

Itt egy mai kép!

Puszi:

Barti

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti: igen erős, de itt nem az erő számít, hanem, hogy kiválasztódik-e a tejbe :)

cory
Budapest

Sziasztok!

Próbálok egy picit jönni. A napokban inkább elmenekültem itthonról, így nem mindig a kiskutyámat hiányoltam.

Reggel korán keltünk. A hatórási ciciből szerintem most tej helyett kávé folyt. :?

Voltunk tanácsadáson. 8kg és 69centi az utolsó hónapban csak 30dekát hízott.(na végre egyre kevesebbet :) )

Még nem olvastam vissza, majd megpróbálok de Timi mostanában többet igényel. Most éppen alszik de nála kb fél óra szokott lenni.
Ma megkóstolta az őszibarackot. Nagyon ízlett neki. :D Én már most rájöttem h sokkal jobb a szopi, nem kell hamarabb elkezdeni a kóstolgatást. Fél 11-kor szopizott a csajom utána akartam adni neki egy kis barit. Szopi után elkezdtem pürésíteni..kb fél óráig kínlódtam. :x Először elmosogattam a kis edényeit, majd megpucoltam elővettem a botmixert és pépesítettem. Kimentem a kocsiba a gyerekülésért, kameráért stb. Nagy nehezen előkészültem, mentem Timiért, felvettem és elkezdett csuklani. :shock: Vártam egy kicsit hátha magától abbahagyja de csak cicitől sikerült. Közvetlen cici után a nyakába kötöttem az előkét és nyújtottam a kanalat. Először csak nyalogatta, ízlelte de a második kanálnál már tátogott és vigyorgott. :lol: Szerintem megette volna az összest. Nem mertem túl sokat adni. Elsőre mennyit lehet???
A konyha azóta is szalad, menni kellene mosogatni.
Ja és a kamera nem elromlott. :evil: Az apjának akartam megmutatni milyen ügyesen eszik Manóka, erre nem játszik le semmit. Pont most járt le a garanciája. :evil: :evil: :evil:
Anyós ha megtudja milyen mohón eszik az unokája, majd elkezd nekem sopánkodni h én már megmondtam adni kellett volna régen mást is neki.

Azt hiszem nem tudok visszaolvasni..ezt a hozzászólást is már dél óta írom.

A védőnéni szerint nem jön még Timi foga akkor miért nyűglődik nekem?

Ma bementem egy bababoltba venni egy hosszú nadrágot és pont kiárusítás van minden 50%-kal olcsóbb. Megyek is vissza mert akkor siettem. Csak két gatyót és egy tök aranyos őszi sapit vettem 500ft/db áron.
Kép
Kép
Kép
Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Cory!

Mult héten kezdődött, de akkor mi az időjárásra gyanakodtunk. Hétfőn elvittük dokihoz és azt mondta, h piros a torka és fáj a füle. Kapott Ospamox antibiotikumot, amiböl 2,5ml kell adni 8 oránként. Cseppenntsunk az orrába sürün és szivjuk ki ha van benne váladék, ha nincs. Tegyünk meleg borogatást a fülére. Kapjon bő folyadékot

Kedden délután kezdődött a hasmenés. Felhivtam a dokit és azt mondta, h 6 orán keresztül ne hapjon semmit csak teát és másnap reggel menjünkj be és vigyük magunkal az utolsó kakis pellust. Nem küldte laborba, csak ő nézegette meg. Azt mondta, ilyen kicsi babáknál előfordul, ha fáj a fülük és piros a torkuk akkor megy a hasuk is.
De irt Smecta port( ami csoki ízü lenne, de olyan mintha a földet nyalogatná az ember) és h készitsünk rizsnyákot.
1dl vizhez 1 csapot kanál rizsliszt.

De már lassan 3 napja, h van kaka.

Furcsa ez is, mert napi 3-4 kakis pellenka van, ami normális is lenne, csak h Boglárka 5 hetes korátol mostanáig nem kakált önnáloan..

Babcika: én olyan vagyok, h mielőtt adnék valamit a gyereknek megkostolom, h milyen. Rizsnyák fini. A gyogyszertárban lehet kapni a Dr. Ötkertöl . Fini vaniliás.
A dobozon azt írja, h 6 hótol :oops:
Vendég

olan zsibbadt vagyok. De aki már lassan 2 hete nem alszi annak ugye megbocsájtható!

Dr.Ötker =Nesztlé :oops:
Vendég

:oops: Jaj ...
Cory, még neked akartam írni, Bebelac tejpot adtunk.
Vendég

Livi
Neked is jó a hétfő?
Mert Annának és nekem jó.

Akar még csatlakozni valaki?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Meli: a hasa mehet az antibiotól is, a fogyás a betegségbe belefér. Az anyatejről leállítást néhány órára is durvának tartom egy hasmenéses babánál. Pont a bélflórát bolygatja meg a teáztatás :( A tejpor dettó okozhat hasmenést, ha érzékeny rá. Ha adott rá antibiot, miért nem kért tenyésztést?

cory
Budapest

Na megjöttünk a rendőrpalotából. Hihetetlen, de pont sikerült kifogni a nem alacsonypadlós buszt. A babakocsit mindig csak segítséggel sikerült le- és feltenni. Viszont mindent jól elintéztem. Most nem kell menni két évig arra. Csak a munkahelyre kipakolni a szekrényből.

Bartika!
Én is szeretnék ilyen szabad órát, de az én lányom ha éhes, akkor enni kell! Én Panadolt szedtem a Piroskára annak idején. Most amióta abbahagytam a Cerazette-et, azóta nincs piroska. Azóta látom Cory írta a Cataflamot.

Katus!
Okirathamisítás? Az jó! Ha tudnád hányszor írtam alá az ellenőrzőmet!
Miért csak 9 hónap? Te nem voltál GYED-en? Az mindenkinek jár! Persze a fizu kevesebb. Igaz én olyan kicsit keresek, hogy nekem nem sokkal kevesebb.

Tünde!
Én szerintem mindent nyersen adok először. Ez baj?

Gyöngyi!
Szerintem nem kell aggódni. Pont a múltkor kérdeztem a gyógytornászt, azt mondta, hogy 7-8 hónap után kell csak aggódni, ha nem forog. Látod Tündi hamar kezdte, és meg is volt az oka, sajnos.

Kép
szelivi

Laikusként, (de egy pár orvossal a családban) én tök felelőtlennek tartom, ha egy ilyen hasmenéses betegségnél csak kakit vizsgál, tenyésztés nélkül az semmit nem ér. Vagy a doktor bácsi belelátott a kakiba, hogy mi van benne? :roll:
Meg így akkor mire ad antibiotikumot? Tudja egyáltalán, hogy akkor tulajdonképpen mi a baja?

Mi Benyó zöld kakijánál is csináltattunk tenyésztést, pedig ő még csak beteg sem volt.

Na mindegy. Én nem lennék így nyugodt, az tuti.

Babetta, milyen buli lesz hétfőn az Árkádban?
Vendég

Gyöngyi: Balu anno 7 hósan fordult meg, Zsoma 6,5 hósan. Emlékszel még hogy rohangáltak a Ligetben? :D

cory
Budapest

Zóra:Szépek vagytok a képeken!!!!!Mindig tegyél magatokról hadd lássunk benneteket!

Bartika:De jó nektek,akkor megint jön a kényeztetés?Na és a férjed!Hát nagyon aranyos volt!!!!!Milyen a kenguru?

BOLDOG FÉLÉVES SZÜLINAPOT A BABÁKNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Petri:örülök hogy írtál!Nagyon ügyesek vagytok a kóstolgatással.Aranyos a Timike!

Nagyon le vagyok törve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem elég hogy rosszul döntöttem és fúrattam a kicsikém fülét,de az a tetű kozmetikus még el is csoszta!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Majd kiszakadt a szívem úgy ordított a kicsikém,erre mire végeztünk és látom hogy az egyik sokkal lentebb és hátrébb van mint a másik,már azt hittem összeesek!!!!!!!!!!!!Hát az apja legalább nem tartotta magában a véleményét,jól megmondogatta neki a magáét!De ő csak annyit mondott,hát ti is itt voltatok mikor berajzoltam,meg azt is mondta hogy hát a legtöbb embernek nem egyforma,meg ilyenek!Persze a pénzt nem akarta elfogadni,de mi csak azért is otthagytuk!Majd csinálok én neki olyan reklámot ezután,hogy vele fogják ijjesztgetni a kislányokat!!!!!!Úgyhogy holnap mehetünk korrigáltatni,de ezúttal lövik,és a másik lyuk a védőnő meg a doki szerint 3 hónap múlva fog beforrni!Úgyhogy szidom magam mint állat hogy nem lövettem neki!Amúgy nagyon cuki lesz vele!

Babcika:nem írtál nekem címed?Hova küldjem a vonalkódot? :lol: Láttad milyen bénán jött össze a képfeltevésem?Na majd belejövök!
Vendég

Köszönjük a köszöntéseket! :D

Bartika
Vagyok én csak mire írnák addigra nyafizik Timcsi. Ha elmegyünk csavarogni egy hangja sincs. Szerintem nagyon utálja ha itt ülök a gép előtt. :cry:

Szia Zóra! Szépek vagytok! :)

PGyöngyi
Én megnyugtatlak h öt hósan Timi se forgolódott még, csak megmutatta h tud. Most kezdte ismét de már nem felejti el.

Anita
Kint van már Boti foga?

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Zita: Köszi szépen. Azt hiszem neki megyek (részben) az orvosomnak.

Cory: az antibiotikumot a fülére írta fel, nem a hasmenésre.

Petri:
Kép
Vendég

Meli: ez oké, de az antibiotikum gyilkolja a bélbacikat is, így okozhatja vagy ha már van, akkor fokozhatja is a hasmenést :(

cory
Budapest

Boldog 6. hónapot a babáknak!

Petri!
Nagyon édes ez a maszatos leányka!

Boscó!
Sajnálom a babuci fülét. Én pont ezért nem akarom kilukasztatni neki. És hogy elszomorítsalak, nekem kb négy éve nem forr be a luk. Viszont valami fehér termelődik benne időnként, gondolom a lehámlott bőr, vagy ilyesmi. Én nagyon megbántam, hogy kifúrattam annak idején. Nekem lőtték, de a fülbevaló beleszorult a gépbe és úgy kellett leszerelni a fülemről a gépet. Szóval azt is el lehet rontani. Na nem riogatlak tovább!

Meli!
Még mindig tart a hasmenés? Hát most már tessék nekem meggyógyulni! :D
Küldök egy ilyet a baciknak:

Kép

Kép
szelivi

Cory: és akkor most ne adjam. Mit csináljak? Egy másik forumrol egy lány küldött priviben 2 gyogyit, amit nálatok antibiotikum mellé ir fel az orvos, h megovja a bélflórát.
De az előbb bepötyögtem a googlba es nem talált román lapokon ilyet.
Vendég

Meli: pont azt akartam írni, hogy a tejtől még nagyobb hasmenése lehet, mert az állati tejtermékeket semmilyen betegség idején nem szabadna adni (persze kivétel, ha tápszeres a baba, akkor az az étele)
Dorina 1 éves volt, amikor elkapta egy hasmenéses-hányós vírus és csak szopni volt hajlandó, ez mentett meg minket a kórházól.
Antibiot csak szigorú kivizsgálás után szabad adni, főleg nem vírusra!!!
Gyógyulást gyönyörű Bogikának!!!!!!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: