A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Ja bocsika, Andry sajna de nem sok mindenkit ismerek itt tinnyén az idősebbeket meg pláne nem, de a barátnőm itt póstás majd le informálom és megírom amit meg tudtam, puszika.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Lányok,
Nagyon köszönöm a babamozival kapcsolatos hozzászólásokat. Még rágódom kicsit, mindenesetre továbbítom a véleményeket a Férjemnek is. :roll:
vbea

Sziasztok!

Szült valaki mostanában Vida Gábornál, ill. Rákóczi Ági szülésznővel? A hálapénzről érdeklődnék, mennyi is mostanság a "tarifa."
jöhet magánba is: heni.1@buli.net a címem
Nagyon köszönöm minenkinek aki segít!
cancan

Sziasztok!
Ez asuli dolog iswemrős. Én már munka melett is alig tudtam befejezni a második szakomat, de az még ment valahogy, már pocakosan védtem a diplomámat. Most meg egy barátnőmmel kitalálátuk, hogy tanár-továbbképzésre megyünk, 2 éves, vezetőképzőre. Ez nekünk is a későbbi munka miatt szükséges, mert ki tudja, mi lesz, amikor visszajutunk dolgozni.
Én nem tudom, miért gondolják mások, hoyg mindenkinek úg ykell élniük, mint ők. Azért mert valaki több gyereket akar, más meg 2-őt, vagy egyet, nos, akkor mi van. Ki így, ki úgy. Megőrülnénk, ha mindenki egyforma lenne...
Na de majd együtt tanulunk jó sokan :)
Én is lekezdetm dolgozni, magánórákat adok, töriből, aztán meg ősztől lesz egy finnes tanítványom is, ha minden igaz. Ő is kismama. Jó poén lesz :)

mtunde

Hát sziasztok lányok!

Elöször is köszönöm a sok gratulációt és jó kívánságokat.neharagudjatok hogy csak most írok de alig volt időm.szombaton délben jöttünk haza Marcipánnal a kórházból,és azóta a családom lesem szállt rólunk.alig vártam a hétfőt hogy letudjam a familit.hát ahogy tudom a férjem beírt de nem részletesen.ahogy kedden írtam a 20 percenkénti keménykedéseket estére megvolt a hatása.fél 12 kor lefeküdtünk és pár pillanat múlva pukkanást érzek majd még egyet és már folyt is a magzat víz,és jött az első görcs.szedtük a sátorfánkat apával és 15 perc múlva már bent is voltunk.7 ,8 perces fájásokkal élből.mire felvettek már 3,4 percesek voltak és írány a szülőszoba.Mészi doki hamar beért és úgy tágultam mint a húzat.jöttek a fájások baromi erősek így nem kellett oxitocin,hála égnek mert attól rettegtem.a lényeg hogy 02 óra 51 kor kibújt Marcell.2950gr és 53 cm.nagyon gyors szülésem volt .féltem mert a nagy lányom 17 óra alatt született meg.még ami nektek fontos lehet pár info.Mészáros doki nekem maga a szuper man.lehettek volna komplikáciok mert rengeteg magzatvízem volt és volt amikor alig hallható szívhang volt de nemakarok regényt írni erről.a lényeg a szakmai tudása .én olyan biztonságban éreztem magam és ettől olyan fegyelmezetten tudtam végig csinálni hogy nem ismertem magamra.a szülésznőm Fánki Monika is egy angyal volt.nagyon hálás vagyok még Keszeg Éva szülésznőnek mert ő volt az ügyeletes és ő volt velem mig beért a doki meg Moni.Annyira aranyos és segítőkész volt az Évike mintha ő lett volna a fogadott szülésznőm.ajánlom őket ha bárki fogadni akar szülésznőt.aki még egy angyal az a csecsemős Böbe.őt klónozni kéne a többit meg kirugni.megvan a véleménym a csecsemősökről.na mindegy.hát ennyit a kórházról.Marci elkezdett hízni végre de a tejem még nem indult úgy el vagyis nem sok mennyiségre.sajna kell pótlás egyszer egyszer.ha segíteni tudnátok e téren 5 nap mennyiket kéne egy ciciben produkálni?és nem szívja eléggé ezért lefejem és úgy adom oda.olyan 60 gr tudok lefejni a kettőből de van hogy 6 órát pihen a cicim és pótlóm tápszerrel közben.ha valakinek van ötlete hogy kéne szívesen fogadom .köszönöm előre is.

bocsi ha hosszú lettem.

puszi

GILI
gilingalang

Szia GILI!

Mégegyszer gratulálok Marcipánhoz és az álomszüléshez.Nekem is Keszegh Évike lesz a szülésznőm..

Én óvatosan,de adnék tanácsot cicizés ügyben.Azért óvatosan,mert én eléggé elfogult vagyok anyatej kérdésében.

A tejtermelődést úgy tudod fokozni,hogy minél többet cicre rakod Marcellt.Az sem baj,ha akár óránként,csak a kiürült tej helyére tud új pótlódni. Minél többet van cicin Marcell,annál ügyesebb lesz, kicsike még,kevés erővel,így napról napra erősebb lesz.(Hurcia is tudna erről mesélni,Balázs se volt egy szívóbajnok eleinte,meg azt hiszem mindannyiunknak volt ezzel gondja.) Nincs arra nézve kötelező mennyiség,hogy mennyit kell produkálni egy ciciből..Emlékszem nekem eleinte cseppek jöttek..
Én,a helyedben elhagynám a tápszert,és egésznap hagynám,hogy "lógjon rajtam a bébi" :D :D Hidd el,meg lesz az eredménye!!!
Mindenképpen jól csinálod,hogy lefejed,hisz e helyébe termelődik újra,de ez nem pótolja és nem is helyettesíti a sűrű mellretételt.Az újszülöttnél egyáltalán nem baj,ha naponta akár 10-15ször is mellre kerül,ez hozza meg az eredményt,vagyis a tejcsit.

Nagyon fontos még,hogy amikor csak teheted pihenj,kerüld az idegeskedést és rengeteg folyadékot igyál. Ha visszakeresel,pár oldallal fentebb a Nováky Rita ajánlott két innivalót,ha jól emlékszem a nagydórinak,ami fokozza a tejtermelődést.Én a laktoherbet ittam,nekem az is bejött.

Tudom,úgy tűnik,mint ha a Szoptatásért Egyesület agitációs propagandistája lennék :D ,de nem,csak volt elég időm,hogy kitapasztaljam,hogyan is működik ez a dolog és szívesen megosztom a tapasztalataimat.Az interneten is találsz sok hasznos tanácsot,legfontosabb szerintem mégis az,hogy bízz magadban és a kisfiadban.

Sok sikert és boldogságot az egész családnak!
durca

Szia Gili!
Így személyesen :) is gartulálok neked! Örülök, hoyg máris bejelentkeztél, és pihenj, amennyit csak lehet. És ne szégyelld, ha pihensz!
A csecsenős ágival nem találkoztál? vag yneked ős em volt szimpi?

mtunde

Sziasztok!
GILI!!!!NAGYON SOK GRATUKA NEKED ÉS A BABÁNAK!!!!!!!
LEHET, HOGY MÉGIS MEGKERESEM AZ ÉN KIS SZUPI DOKIMAT A MÉSZÁROST MERT EGYRE JOBBA ÚGY ÉRZEM, HOGY JOBBAN ÉREZNÉM MAGAM HA Ő LENNE A SZÜLÉSZEM AHOGYAN AZ ELŐZŐ KÉT FIAMNÁL IS.
SZIASZTOK.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Sziasztok!!!!

Durca!!

Én még a kórházban lövettem ki a csecsemősökkel. SZerintem ha megkérdezed, megcsinálják!!!

Gili!!

Én is így voltam, Luca nem szívott elég erősen, és fejtem. De mostmár nem így csinálnám, mert így sosem fogja megtanulni, hogyan kell!!!
A baba meg annyit eszik, amennyi kell neki. A 60 gr jó az elején!!!
Próbáld elhagyni a tápszert!!! Én megjártam, és elapadt a tejem. Igaz, nálam a törött könyök is hozzájárult.

Nagyon gratulálok mégegyszer!! Sok- sok türelmet!! Csinálj mindent úgy, ahogy az ösztönöd súgja!!!

Eszti!!

Mi van Veled/ Veletek???

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Gili!
Bizony, mi is gratulálunk így is, újra! :D Ügyesek vagytok...
vbea

Sziasztok Lányok!!

elutaztunk 1 hétre a szüleimhez,ezért voltam úgy eltűnve.
Próbáltam visszaolvasni benneteket,de nem mindet sikerült.

Gili!

Nagy gratula a babához!! Ügyi voltál!! Sok egészséget és boldogságot !

Dóri!!

Luca tüneményes azzal a frizurával!! Olyan kis csibészes!!!
Rebekának is nagy haja van,de nem ekkora!
Mészit most próáltam hívni,de egyenlőre nem sikerült.Én is pénteke szeretnék menni. Te mikor mész??Mármint hány órakkor??
Mi jól vagyunk,bár Rebeka nem nagyon élvezte a nagyiéknál a nyaralást,nagyon ismeretlen volt neki a hely- gondolom - az első 2 nap szörnyű nyűgi volt,utánna már jobban viselte.Én kevésbé,már majdnem haza jötem Vele.

Jó lenne összefutni,bár a szervezett tlálkáink soha nem jöttek össze.

Jube!
Ha jól emlékszem Te kérdezted hogy én hogy csinálom a mindennapokat Rebivel.
Hát nem olyan egyszerű,hol nyugisabb a csaj,hol nyűgisebb.
Éjjszaka álltaában 2x kel fel enni,szerencsére utánna visszaalszik.
Napközben igény szerint kap enni. Kötött napirendünk nincsen,a fürdetést próbáljuk mindíg ugyanabban az időpontban tartani,bár az sem mindíg sikerül,mert bealszik a csajszi.
Nekem is kellene pihennem napközben ,de soha nem bírok magammal,mindíg elszütyörgöm valamivel az időt,akkor meg már kel Rebeka,és nem sikerül szundiznom. Majd ha már nem állok a lábamon,akkor tudok csak pihenni. Tök hülye vagyok!!

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!
Puszi :Eszti
mano4

Sziasztok!

Gili, nagy nagy gratula!!! Szerintem is gyakran próbáld szoptatni Marcellt, mert csak úgy lesz több tejed.

Nekem más bajom van a szoptatással, muszáj mindkettőt kifejnem minden szopi után, mert ha benne marad valami, rögtön begyullad... :( már 3szor ment el a tejem hirtelen, a franc tudja, mitől, de 2 óránként fejtem, (éjjel a legszörnyűbb..) és vissza tudtam hozni. Most is fejem nagyon gyakran, mert parázok, hogy begyullad, viszont így van maradék tejcsi, amit le is tudok fagyasztani. nagyon megnyugtat, hogy ha nincs elég, csak előkapok egyet a frigóból... :lol:

Eszti,

Panni most kezd 4 óránként enni, éjjel kelek ugyanúgy, várom már, hogy átaludjon egyet.... én próbálok aludni, ha ő alszik, de nekem sem mindig jön össze... nagy kajás a kisasszony, kiszámoltam, a súlyához 670 gramm lenne a napi adag, ő 800 körül eszik, és ha nincs tele a pocak, üvölt, mint a sakál... :) szerencsére mostanában van elég tejcsi, kopkopkop

Rita a kecskerutafüvet és a görögszénamagot ajánlotta, nekem a kecskerutafű nagyon bevált!

mindnekinek szép napot!
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!!

Jube!!

Jó már végre rólad is hallani!! Úgy látom, mindenki megküzd így vagy úgy! :-D

Eszti!!

Mi szerintem reggel a rendelés elejére megyünk, mert a férjecskémnek aztán kell mennie melózni!!

Jó lenne találkozni, de majd talán ha nem lesz ilyen meleg, és nagyobbak lesznek a picik. Majd írd meg, ti mikor mentek!!

Én is izgulok ám egy kicsit a jövő heti utazás miatt! De majd csak túl leszünk rajta!!
Köszi a dícséretet!! Te nem tudsz kéet felrakni??

Puszi: Mi

Kép
nagydora

Gili gratula a bébihez!! Én is szeretnék ilyen gyorsan szülni, bár gondolom fájni akkor is fáj. Érdekes, hogy a legtöbb kórházban a csecsemősökkel van a probléma, én mindkettővel alapítványi szobában voltam és mintha ott sem lettünk volna. Teljesen elfeledkeztek rólunk. Bár gondolom nekik is vannak rosszabb, meg jobb napjaik, csak főleg elsőszülő nőknél olyan kellemetlen, ha le se tojják a fejét.
Vendég

Sziasztok!
Jube, ha ilyen sokat fejsz, akkor is jó a Medela? Vagy kellett venned egy nagyobb fejőt? :)
Én is benne lennék egy nagy-nagy találkában, mondjuk szeptember elején, amikormár jó az idő. A múltor úgyis olyan kevesen tudtatok eljönni.
A napirendhez nekem nagyon sokat segített a Suttogó Titkai című könyv I. része. Azt mondja, hogy 4 részre kell osztani a 2 szoptatás/etetés közötti időt: evés, ébrenlét (na ez az első hetekben nyilván nem megy, Bene tutira belaudt) alvás -és ezzel egyidőben ÉN. Vagyis, pihenés, olvasás, kikpacsolódás, persze házimunka és a többi családtag is. Egész jól bejött ez a rendszer nálunk. Ezzel alkalmazkodunk is a baba evésritmusához, de mégis némi rendzser és kiszámíthatóság is van benne. Nekem legalábbis így tűnt. N ameg legalább tudtam, mikor mi következik :)

mtunde

KÖSZÖNÖM a segítséget szopi ügyben mindenkinek én is így gondolom csak ha 10 eket szopik tényleg rajtam lóghat.a mellem kész van teljesen hiába a kenegatés.fáj ha szopik de tűröm.meg fejem és iszom a laktoherbet.

ÁGIKA szabin volt de tudom ő is egy tündéri csecsemős.hallottam.

köszi mégegyszer és jelentkezem ahogy Marcipán engedi.

JA MÉG VALAMI NAGYON FONTOS KÉRDÉS.!!!!!!!!!!

ÉJJFÉLTŐL IMÁD FENT LENNI ÉS SEMMI NEM JÓ NEKI HA EVETT HA IVOTT CUMIZNI SZERET DE NEMTOM JÓ E HA RÁSZOKIK.HA KIESIK ÜVÖLT.MA IS REGGEL 4 IG FENT VOLTAM .JA.ÉS NAPPAL ALSZIK.

KÉRDÉSEM:FELÉBRESZEM NAPKÖZBEN HOGY ÉJJEL ALUDJON???
BARÁTNŐM AZT MONDJA MEGVAN FORDULVA A GYEREK ALVÁSILAG.DE HÁT OLYAN PICI MÉG.

MÉG EGY:ANGEL LÉGZÉS FIGYELŐ MA BERIASZTOTT A FRÁSZT KAPTAM.NEKTEK IS VOLT ESETLEG?????

KÖSZI A VÁLASZOKAT

PUSZA

GILI
gilingalang

Sziasztok,

Anzsika előre is köszi az infót a postástól. Annyira átérzem amit a magánrendelős témáról írsz.Hová jutott a világ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Felháborító!!!!!! Manapság aki éppen nem tud megfizetni egy magánorvost az ne szüljön???????? És mi az, hogy ezt a magánrendelőjében intézi a kedves Mihályi? És ha jársz a rendelőbe és inkább a szülés előtt pár héttel egyszerűen csak egy szülésznőt fogadsz? Az kb.20 ezer egy alkalommal és veled van, törődik veled, az orvos jön varrni és kitolni.Ha császár lesz, azt meg megcsinálja az ügyeletes is.Na nem is írok erről a témáról tovább, mert csak sértegetném az orvostársadalom nagy részét.

Gili, mi volt a baj a csecsemősökkel? Ágika is tényleg nagyon aranyos a Böbe mellett és még tök sok aranyos van köztük, akiket te valószínű pont nem fogtál ki. Gratulálok a gyors szüléshez. Ja, és osztom a többiek véleményét, a cici ne pihenjen 6 órát, mert az csak visszaveti a tejtermelést. 6 óra alatt hatszor te a babát a melledre, mindaddig, amíg nem szaporodik fel a tejed, ez szerintem 1-2 nap és utána majd beáll a kereslet és a kínálat egyensúlya. Szerintem a tápot még ne add neki, hanem szoptass, ha kell folyamatosan. Annak idején ez bevált nekem is. Ha megteheted, egy napot feküdj a baba mellett és szinte fél óránként dugd a szájába a cicit, másnapra jelentősen megnő a tej mennyisége. Ne félj, hamar átáll a baba az éjszakai alvásra. Minden nappal egy picit jobb lesz. Én nem keltettem fel soha őket nappal, hagytam aludni, rábíztam a természetre, hiszen az ember azért elég jól ki van találva. Tudod, éjszaka ne kapcsolj lámpát, ha nem kakis, ne cserélj pelenkát. Kitartás Gili!!!!Ja és szerintem semmi baja nem lesz a cumitól, ha kell neki és megnyugszik tőle, legalább lesz egy kis nyugtod, viszont úgy tudom, hogy a cumiszopás is befolyásolja a szopást, mert kielégíti vele az igény egy részét és kevesebb cici kell neki. Ezt nem rég olvastam. Viszont nem hiszek a tudományos gyermeknevelésben.
az Angel Care légzésfigyelőről azt hallottam, hogy sokszor tévesen beriaszt, szerintem ne ijedj meg, főleg ha a babának semmi baja nem volt, amikor beszaladtatok hozzá.
Ne haragudj, nem akartam túl okoska lenni!

Puszi mindenkinek.
Andi
andry

Szia Gili!
A cumitól ne félj, Bene is azzal és hason tudott jókat aludni, nélküle nem. Ez van, még mindig jobb, mintha majd a koszos kezét szopná később, akár 10 éves koráig is :)
Én már a kórházban adtam neki, mert nem tudtam volna aludni. Sajnos pár hete skorig még nemigazán érzékelik, mi az éjjel és a nappal, én ha akartam volna, sem tudtam volna nappal ébrentartani Benét. :( Viszont a 6 hetes gyermekégy rájuk is vonatkozik a megszokás tekintetében. Még tuti nem cserélt fel semmit, alig pár napos...

mtunde

Sziasztok Lányok!

SEGÍTSETEK!!!
Nem azt írta valamelyikőtök, hogy Mészáros doktor úr mostanában lesz szabin? Csak azért kérdezem, mert én is ugye nála szültem, de most lehet hogy el kellene mennem hozzá, mert képzeljétek a július hónapom úgy telt el hogy két hetente megjön és nem tudom miért, mert szedem a fogigátlót és azzal pont hogy be kellene hogy álljon hát nekem nem azt csinálja.... eddig is olyan furán jött meg mióta szültem, de ez azért már tényleg gáz hogy 2 hetente megvan.... nem jár(t) valaki hasonló cipőben? Lehet hogy ez annira nem gáz még szülés után 6 hónappal?
Mindenkitől előre is köszi a segítséget!

Sziasztok:
Anita & Zsombi
szsombi

Sziasztok!

A Mészáros augusztus 11-től lesz szabin és nem tudom, meddig.
Olyan jó volt a tejes tanácsokat olvasni, szívemből beszéltetek. Még egy ötlet: ha a babával alszol, magatok közé teszitek, akkor szívesen visszaalszanak. És megintcsak: a tejet a baba csinálja magának, ha sokat van cicin, sok lesz a tej. Ha fáj a szoptatás, akkor próbáld meg tök "hülye" pózokban szoptatni, hónod alá kapni a porontyot, vagy lefeküdni és úgy tenni, hogy a válladon van a popija, tehát tótágast. Egy másik pozíció tehermentesítheti a bimbót.
mindenkinek jó túlélést a kánikulában: Rita
nováky_rita

ADRY

nagyon köszi a tanácsokat megfogadom mert valahogy én is így gondolom hiába van már egy lányom az már régen volt és az sem volt könnyű.ő is szeretett fent lenni éjjel és a szopással is hasonló gondok voltak csak akkor még nem volt ennyire téma.

mégegyszer köszi

gili
gilingalang

MTÜNDE

neked is köszönöm a tanácsokat.remélem hamar rájön mi a pálya megprobálom a fürdetésnél kicsit ébren tartani ,meg ez a meleg is el nyomja csórikámat.hát majd csak kibírjuk.

köszi puszi

GILI
gilingalang

Cumi-téma:
Én a nagylányomnál 6, a picinál 4 hetet vártam mire odaadtam nekik a cumit, mert azt hallottam, hogy először jól be kell rögzülnie a cici-szopási reflexnek és a cumi pedig bezavarhat. Ez nem tudom hogy mennyire helytálló, de engem minden esetre megnyugtatott hogy már nem ronthatok el vele semmit. Különben pedig cumi-párti vagyok, mert tényleg sokkal jobb mintha az ujját szopizná. Ezt majd idővel el lehet tőle venni ha elég nagy, közösen ki lehet dobni a kukába.

Gilingalang!
Én is had gratuláljak neked személyesen is! Nagyon ügyesen csináltad! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok az egész családnak!
Amit írtál az éjszakai fentlétről (megfordul a nappali/éjszakai ritmus) nem tudom hogy ilyen pici korban lehetséges-e, de igaz hogy van ilyen. Minden esetre én se hagytam a lányokat 4 óránál tovább aludni NAPPAL. Általába tisztába tettem őket és arra felébredtek. Főleg 4 óra alvás után. Szóval nappal én felébreszteném, viszont éjjel addig hanynám aludni amíg neki jól esik és ahogy Adri is írta, éjjel nincs tisztábatétel. A kaki persze kivétel, bár egy anyatejes babának azt mondják, hogy a kakija nem fogja kicsípni soha a popsiját. Ezt én nem tudom. Bár az anyatejes kaki még "rózsa" illatú, de én azért tisztába szoktam tenni ilyenkor a gyereket. Szerencsére ritkán van ilyen. A szopi pedig villany nélkül megy, csak a füzetkémbe írom be hogy melyikből és hánykor evett. Ennek beírásához a mobilom fénye is elég.
Remélem hamar túllesztek a kezdeti nehézségeken! Elnézést kérek ha túl kioktatóra sikrül. Messze nem annak szántam. Biztos te is érzed hogy hogy kell, csak kell egy kis idő hogy összeszokjatok.

Nyugodalmas szép éjszakát kívánok mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szép jó reggelt mindenkinek!!!!

Nálunk tök jó friss a levegő, remélem nálatok is. Jó kis eső volt tegnap, lámpánál játszottak a gyerekek, olyan sötét volt.

Gili, remélem jobban aludtatok. Neked mennyi idős is a nagyobb gyereked? Nálam képzeld úgy volt, hogy 17 hónap van a két gyerek között. Áron 16 hónapig szokott, szinte nem is volt szünet a szoptatások között. Azt hittem, majd milyen rutinosan fogok szoptatni.Aztán amikor kihozták Csabikát, azt sem tudtam, hogy hogy kell fogni, olyan bénácska voltam, mintha soha életemben nem szoptattam volna. Hihetetlen, hogy a baba az ügyes, ő ügyesedik és fejlődik a technikája és nem is mi!!!

Szép napot nektek.
Andi
andry

bocsi javítok:szopott
andry

SZIA VERONIKA

EGYÁLTALÁN NEM VOLTÁL KIOKTATÓ ÉS KÖSZI A TANÁCSOKAT NEKED IS.ILYENKOR AZ EMBER ÖRÜL AZ INFOKNAK KINEK HOGY MEGY A DOLOG HÁTHA TANULHAT BELŐLE.

MÉGEGYSZER KÖSZI.

GILI
gilingalang

SZIA ADRY

a nagxlányom 14 éves lesz majd januárban.szóval nem most volt amikor babáztam vele,és más trendik mentek.már arra sem emlékeznék.sokat segít a húgom aki 10 hónapja szült,de szopi témában ő sem tud okosat mert alig szoptatott nem volt elég teje.
képzeld a ma éjszaka egész jó volt.kitaláltam délután hogy ha késő este fürdetjük akkor füri után fent van és balhézik.magyarul egy teljes etetés közti időt fent van.ami 3 óra.arra gondoltam próba szerencse fürdessük korán.én amúgy is a 7 órai fürdetés pártija vagyok a későbbiekben is.a lányom is 7 kor fürdött egész iskolás korig csak amióta tini azóta nem navigálom.megis fürdettük manót tegnap 7 kor kicsit elöbb felkeltettem és fél 8 kor evett aztán fent volt fél 11 ig a kis gengszter.szóval stimmelt az elképzelésem.ennie kellett fél 11 kor aztán letettem és aludt 2 ig.én sem tettem tisztába mert nem volt kaka.evett és letettem aludt fél 5 ig.adtam kis vizet hogy kihúzzuk etetésig.és így még egy órácskát aludt.megint hami ,kicsit fent volt és most alszik.

bocsi ha hosszú lett de azt akartam lássátok szerintem ez jó éjszakának számít.nekem legalább is.
a gáz az hogy most én nem tudtam aludni.úgy ízzadtam tiszta víz volt minden.szó szerint.a lábam úgy bevolt dagadva szülés után rossz volt látni.ma reggelre teljesen lement de olyan gyenge voltam tőle az éjjel hogy felkellett keltenem a párom féltem összeesek.azon agyaltam mi okozhatta,és arra gondolok hogy a LAKTOHERB TEA amit tegnap kezdtem el inni.szerintetek?????

köszi a válaszokat
puszi
GILI
gilingalang

Sziasztok!

Remélem mindenki jobban aludt,hogy lehűlt a levegő.

Szia GILI!!!

A babák hamar megtanulják a nappal és éjszaka közötti különbséget,csak kell egy kis idő nekik. Segythetsz úgy,ha éjszaka kevesebb fény vagy egyáltatlán nincs fény,csend van,csak akkor cserélsz pelust,ha nagyon muszáj stb.Én soha nem ébresztetem fel napközben.Hidd el hamarosan rendeződik ez a dolog is,képzeld magad a baba helyébe : 9 hónapig mindig velrd volt, egyenletes meleg,fény, nem volt éhes,nem kellett várnia stb. ne várjunk tőlük túl sokat.. :D
Én mindig hagytam cicizni,ha nem volt éhes akkor is,hisz ez volt számára megnyugtató a közelségem,a cici illata.Még ma is sokszor úgy nyugszik meg,ha jó nagyokat belém szagol :D :D

Ne félj,hogy elkapatod vagy rád szokik,vagy cicifüggő lesz.Neki ez a természetes jelenleg,hogy veled van,rajtad van,pici még.Ha sír vedd föl,ha cicit kér adj neki,meglásd minél nagyobb lesz,annál inkább kitágul a világ és egyre kevésbbé fogja igényelni a rajtad lógást :D Mandula majdnem egyéves koráig velünk aludt,mert engem egy cél vezérelt:hogy mindenki aludjon.Gond nélkül átszokott a saját szobájába,egyelten sírós éjszaka sem volt.Nem azt mondom,hogy ez a követendő,mindenki csinálja úgy,ahogy szeretné,ahogy jónak tartja. Sokan riogattak "jóhiszeműen",hogy majd nem fogjuk tudni kiszokatatni,meg átjárkál majd stb.stb. Hát semmi ilyen nincs,én annak vagyok a híve,hogy mindig mindennek eljön az ideje..Persze kellenek a korlátok,de nem az alvás,szopizás szobatisztaság terén,főleg nem egy pici babánál.

Ha fáj a cicid,próbálj testhelyzetet váltani,választani,mert a fájdalmas cicinek általában a kényelmetlen,rossz testhelyzet az oka,illetve az,hogy a baba rosszul kapja be a cicit. A kismama újságban, az interneten rengeteg tanácsot találsz, azt fogadod meg belőle,persze,amit közel érzel magadhoz.

Nekem a laktoherbtől nem volt ilyen panaszom,a Rita erre biztosan tud válaszolni.Nem lehet,hogy egy kicsit-nagyon fáradt vagy és,most jön ki rajtad az elmúlt napok,hetek izgalma?
SOK SIKERT!

Szia Cinicini!rég hallottam rólad,hogy vagy? hogy van a bébi? tudomd már a nemét? Nekünk megint lányunk lesz,én örülök.
:D

Üdv mindenkinek,megyünk végre játszótérre..durca
durca

Megint én és még mindig GILI-nek!!

A légzészésfigyelő lehet,hogy aztért jelzett be,mert még picike és nem érzékeli mindig a babatestet?csak egy tipp..

durca
durca

Szia Dóri!!

Hááát,sajna a tali megint nem fog összejönni,mert mi majd csak 11 -körül tudunk menni. Ilyen a mi formánk,már meg sem lepődöm,hogy nem tudunk összefutni.
De majd egyszer csak össze tudunk hozni valamit!

Szopitéma:: Tényleg sokat segít ha többször mellre teszed a babát,attól beindul a tejcsi rendesen.
Sok sikert hozzá!!! Kitartás,és ne stresszelj rajta!!

Olyan kellemes a levegő,végre nincs dög meleg!
Mindenkinek jó hűsölést!
ESzti
mano4

Sziasztok!
Durca, nekünk megint fiúnk lesz, mondhatnám, ami igaz is, de nekünk a kettő között azért van egy kis hercegnőnk. Én fiút szerettem volna, hogy őszinte legyek, szerintem Mircsinek marha jó dolga lesz 2 fiú tesóval. Én is erre vágytam anno, de nekem 2 hug jutott. Mi még tartjuk a dec. 29-es dátumot, pont holnap kéne mennem a 18 heti genetikai UH-ra, de le kell mondanom mert 2 gyerekkel nem tudok bevergődni innen mucsáról. Viszont nekem, pont akkortól lenne jó, amikor Mészi szabin van már, mert akkor már van végre bölcsi. Majd felhívom, aztán meglátjuk mi lesz.
És nálatok, akkor már megvan a név???

Réka
Vendég

Sziasztok!
Gili, a víz ment le rólad, ami nem azonnal távozik szülés után, és a laktoherbben van vízhajtó hatású anyag is, ez rásegített. Valószínűleg a kimerültség is emiatt volt. Pihenj, amennyit csak bírsz nap közben is. Ha tényleg csak ennyi volt, akkor holnap már jobban és könnyebben leszel. (kilóban is :))
vannak babák, akik felébredek a fürdéstől, jóötlet előre hozni, és éjjel 2x evés nagyon ügyes egy ekkora babától :) és tőled is :)

mtunde

szia Gili,
úgy tudom a szülés utáni hormonváltozások okozzák az izzadást, de szerencsére lemegy a víz.örülök a jó éjszakátoknak.andi
andry

Sziasztok!

Veronika,
Neked, hogy sikerült rászoktatnod a lányokat a cumira? Én hiába próbáltam betuszkolni Réka szájába a cumit, egyszerűen mindig kiköpi. :( Többen mondták, hogy várjak pár hetet még, aztán majd elfogadja. Nálatok is így volt? Egyelőre a kezét nyomja a szájába és így alszik el.

Gili,
Mégegyszer szívből gratulálok. Nem tudsz feltenni képet? Nálunk a fürdetés mindig eltolódott és így csak egyszer max. 2x volt fent éjszaka. Én sem teszem tisztába éjszaka, bár most volt egy kis idő, amikor pont szopi közben jött a kaki, úgyhogy lámpa kapcsolás és tisztábatevés volt még a program. Majd mikor visszatettem a kiságyba és lekapcsoltam a lámpát jött a reklamálás!!! :lol: :lol: De most már csak hajnali 5-1/2 6 fele ébred fel!! :D A laktoherb teától nekem sincs semmi bajom, pedig én is azt iszom. Biztos, hogy még nagyon fáradt lehetsz. Van segítséged a lányodon kivül? Bár gondolom, Ő is nagy segítség!

A tegnapi idő Rékát nagyon megviselte, este szegény alig tudott elaludni. De ma csak akkor ébred fel, ha éhes, aztán cici közben beájul megint. Fogamzásgátlóval kapcsolatban nekem is lenne egy kérdésem. Folyamatosan kell szedni? Úgye nem kell kihagyni 7 napot mint a többinél. Az igazság az, hogy a leírását automatikusan kidobtam. Esetleg tudtok segíteni?

Üdv mindenkinek

Évi

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Hahó!

Panni nagyon hasfájós :cry: , a védőnéni szerint a túl sok kaja miatt... úgyhogy szigorúan leveszem, ha megette amit kell, és szájába a cumi...

de a pukicső nekünk nagyon sokat segít, ha fel van fújódva szegényke és szenved, egyszerűen fogalmazva "leeresztjük". remélem rendeződik, mert iszonyúan keveset alszik - ő is, mi is.... próbáljuk az infacolt is, hátha.... :?

Gili, gondolj arra, hogy a cumit egyszer majd elvesszük tőle, de ha az ujját szopja, azzal több gond lesz!

Dóri, köszi, hogy hiányoltál, jól esett!

Tünde, vettem egy motort a kézi szettre, úgy fejek. kézzel lehetetlen lenne ennyit!

mindenkinek szép napot,
Jube

Kép

Kép
jube

Évi,

a cerazette-et szeded? az folyamatos.

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Szerintem a cumit vagy elfogadják a babák, vagy nem. Ezt ők választják. Benének pl a keze nem kellett soha, nem is kereste, de a cumi azonnal. Egy baártnőmnek alánya meg akezét szopta, a cumit meg mindig kiköpte. Persze azért jó időnként megpróbálni. Meg az lehet, hogy semmit nem fog szopni, se kezet, se ujjat. :)
Jube, sajnálom a hasfájást, lassan csak kinövi, nem?

mtunde

sziasztok!

bár nem teljesen idevágó a téma, de máshol nem találtam róla információt. Érdemes folsavat szedni, mikor érdemes elkezdeni? Ti szedtetek?

köszi
tombi
tombi

Sziasztok!!

Eszti!!

Sajnálom, hogy nem jön össze. Úgy látszik, mi csak akkor futunk össze, ha nem tervezzük. :-D

Majd talán szeptemberre sikerül összehozni valami találkozót!!!

Jube!!

Nekünk nagyon bevált az infacol!!! Nagyon ajánlom!!!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Jube,
Igen, ezt szedem és köszi a választ. Hasfájásra mi is az infacolt használtuk és nekünk nagyon bevált. Remélem nektek is használni fog. Irigylésre méltó, hogy ennyi tejed van!!! :D :D Mit csinálsz? Rita által ajánlott teák hol szerezhetőek be? éN Laktoherb teát iszok, de hát ma annyira megcsappant a tejállomány, hogy az már gáz. SŐt este 9 fele eszik Réka és csak reggel 5-1/2 6 fele kell és addigra teremlődik annyi, hogy egy kicsit bekeményedik a cicim. De ezt a mennyiséget kb. 10 perc alatt kiszívja a kicsilány. Igaz most elhanyagoltam a fejést, most megint próbálkozom vele.
Réka szerencsére jó nagyokat tud pukizni, unokabátyó meg is ilyed mindig tőle!! :lol: :lol: Kaki terén sincs probléma, van amikor már a hasán is folyik!!! :lol:

Tombi,
Én nem szedtem folsavat, viszont az egyik ismerősöm igen. Ő akkor kezdte amikor az orvos megállapította, hogy terhes. AZt viszont nem tudom, hogy meddig szedte. De szerintem a saját orvosod úgy is elmondja, hogy mit szedjél!!!

Azért a cumit nem adom fel!!!

Évi

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!
Tombi! Én szedtem terhesvitamint, abban van folsav, de azt nem bírta agyomrom, ezért utána csak B vitamint és Folsavat szedtem, meg Magnéziumot, mert azt meg a dokim mondta. Szóval én végig szedtem. Állítólag az elején a legfontosabb, vagy már a terhesség előtt is lehet. Egyébként minden doki mást mond, mit szedj, ne szedj, stb...

Évi! ne add azért fel a cumit, nem ezt akartam írni, mert azért nagy segítség a cumi nekünk anyáknak :) Én még mindig be tudom tömni vele Bene száját, ha már semmi más nem megy :)

mtunde

Sziasztok!

Évi,
a kecskerutafű tökjó, és ilyen "lúdtalpboltokban" :lol: kapható. (ahol gyógypapucsok vannak kirakva) Az auchanban is van például. De nem hiszem, hogy főleg ettől van tejem, inkább a gyakori fejés miatt.

Tünde,
nem lehet tudni, mikorra szűnik meg a hasfájás, de legkésőbb a vegyes táplálás bevezetésekor. :( remélem azért hamarabb...)

jó éjt,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Tudja valaki hogy a Lőportár utcai államkincstári hivatal kirendeltsége melyik nap mikor van nyitva? Én már eldobtam azt a papírt main ez rajta volt, de be kéne mennem :(

mtunde

Sziasztok!!!

Tündi!!!

Nézd meg a
www.allamkincstar.hu- n!!!

Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!
Jó sokat írtatok! Szopi ügyben teljesen egyetértek a tanácsokkal.

JUBE! Nálunk ugyanez volt a probléma, de én nem kaptam ilyen tanácsot, használtuk a Gripe Watert, az segített, de Sári annyit ehetett, amennyit akart. Nem okoskodni akarok, csak leírom, nálunk mi volt. Alvásban annyi minden bezavarhat még, nem csak a hasfájás: pl. nálunk a meleg tett be, olyan gyakran keltünk szinte, mint 1-2 hónapos kora körül.

VICA! Sárinak sem kellett a cumi, mindig kiköpte, én feladtam, nem szopja az ujját sem (aztán lehet, hogy fogja, engem nem zavar).

DURCA! Szívemből szóltál a lány-fiú kérdésben. Engem abszolút nem érdekelt, csak egy dolog: hogy egészséges legyen. Ez lehet, hogy elcsépelt, de teljesen komolyan gondoltam és gondolom, majd a következőnél is. Anyósom nekem is próbálkozott párszor, hogy "Nem nőtt ki időközben az a kis különbség?" meg stb, de leállítottam. (2 fia van) Aztán megszületett a Sári és teljesen jól elvan vele, imádja :)

Mi megvagyunk, Sári hízik továbbra is rendesen, szép napot mindenkinek!

R+S (4 hónap)
sampa

Sziasztok,szép napot mindenkinek!

A cumitémához akartam még hozzászólni tegnap,csak elfelejtettem. Én nagyon cumiellenes voltam,mert én 5 éves koronig rágtam,utána jött az ujjszopás(tehát a kettő nem zárja ki egymást). Mandulánál a férjem próbálkozott a cumival,de hál istennek kiköpte.Így ő az a gyerek,akinek se cumija,se ujjszopása..remélem már így marad,csak nem kergül meg 2 és fél évesen:-))

Egyébként itt is a mértékletesség,ami fontos.Hogy alváshoz igen,de játék közben nem.Sokszor látok gyerekeket a játszótéren cumival a szájban.Minek? hisz az megnyugtatásra kell,a játszótéren meg mindek megnyugodni?

A cumi vagy ujjszopás, örök dillemma marad,érvek és ellenérvek sora sem tudja eldönteni mi a jobb. Én azt gondolom,hogy az ujját maga választja,akkor használja,amikor valóban szüksége van rá,nem akkor mikor mi szülők úgy gondoljuk,hogy kell neki.Egyszer csak elhagyja az ujjszopást,hisz szüksége van a kezére mászás, játék közben(cumival a szájban nagyszerűen lehet játszani,hisz szabad a kéz),majd pedig beszélni se lehet ujjacskával a szájban..
De mondom,minden szülő,úgy dönt a saját gyerekébel kapcsolatbna,ahogy a legjobbnak látja,cumi vagy nem cumi,ujjacska vagy nem ezt mindenki maga dönti el.Ugyanakkor a gyerekek is mások,van akinek kell ,van akinek nem..
Mindezek ellenére,hogy a lányom nem cumiizik,nem szopja az ujját,a második babánál nem mondom,hogy nem próbáljuk meg valamelyikre rászoktatni:-))

Ritához szeretnék néhány szakmai kérdéssel fordulni.

A lányomat 2004ben császárral szültem.(nem a kútvölgyiben)Inditott szülés volt,teljesen kitágultam,de a feje nem illeszkedett a szülőcsatornába.Azt mondta a szülésznőm,hogy nem én voltam az oka,hogy nem tudtam megszülni,magas egyenes állás miatt nem ment.Mit jelent a magas egyenes állás? Sipos doki elmagyarázta,de nem nagyon értettem. :oops:
A második babámat szeretném természetes úton szülni,úgy tudom,hogy a hegvastagság mérvadó.Mekkora biztonsággal lehet megállapítani uh-n a vastagságot? Mekkora esélyem van egyáltalán,hogy lehetőséget kapok a szülésre,még akkor is ha a hegvastagság megfelelő,ismerve a jogi hercehurcákat,meg az orvosi társadalom álláspontját?
Nem ragaszkodom minden áron a hüvelyi szüléshez,mert ha a doki azt mondja,hogy nem lehet,akkor elhiszem neki,hisz ő a szakember. Csak azt nem szeretném,hogy optimális körülmények között se kapjak lehetőséget. Mit gondolsz erről?
Köszönettel,durca

Szia CINICINI! gratula a fiúhoz.. :D lánynevünk Boróka :D

Üdv mindenkinek,durca
durca

Sziasztok!

Tombi!
Érdemes már a teherbeesés előtt elkezdeni szedni vitamint, ha terhesvitamint szedsz abban van folsav is. Én elkezdtem szedni a terhesvitamint, amint megtudtam, hogy babát várok és a dokim nem is változtatott rajta, csak annyit, hogy azt mondta, hogy ne szedjem minden nap. Egyébként hatalmas üzlet van ezekben a vitaminokban is. Én Pregnavitot szedtem és most már nem lehet kapni, mert túlságosan olcsó volt a többihez képest....pedig megvolt benne az összes vitamin, ami kellett. Szóval most kényszerűségből áttértem a háromszor annyiba kerülő Elevitre:(.

Cumitéma.
Igaz még nincs tapasztalatom, de ahogyan azt a közvetlen környezetemben látom a legtöbbször a gyerkőc dönti el, hogy mire van szüksége. A családomban most a picurkák egyáltalán nem igénylik a cumit és az ujjukat sem szopják. A szoptatás témakörben olvasottak alapján én biztos, hogy nem fogom a picúrka száját betömni cumival, csak végszükség esetén. De majd meglátjuk 2 hónap múlva :D

Az egyik tanfolyamon azt mondták a csecsemősök, hogy oldalt fektessük a babát, vagy legfeljebb hason, de háton semmiképpen sem.
Ezt valóban mi alakítjuk ki a kicsiknél, vagy majd úgyis adja magát, hogy hogyan szeret aludni?

Durca!
Nagyon édes nevet találtatok! Nem egyszerű ez a névválasztás, bár mi szerintem a párommal egy kicsit túl is bonyolítottuk a dolgot.

Gyönyörű napot mindenkinek!

Kép
marcsim

Sziasztok!

Visszaolvasni lehetetlen...köszönöm a drukkokat és a gratokat is. Vidéken vagyunk ahol nincs net, viszont van segítség:) Ma egy napig itthon vagyunk, de este már utazunk is tovább, szerintem szeptembertől jövök vissza rendszeresen, addig csak hébe-hóba!

Új időszámítás kezdődött mióta megszületett Kata! Ő körülötte forog a világ:) Gyönyörű, hajasbaba...(képek persze még szanaszét...de majd egyszer) Jól vagyunk nagyon. Jól bírja a sok utazgatást. Három hetes, de a fél országot már bejártuk. Tejci van bőven, és Ő kis mohó eszik rendesen. Három hetesen 3700 g-os volt. 3300 született, 3040-nel mentünk haza. Nagyon boldog vagyok, és csodálatos hármas alkotunk:)

puszi Mindenkinek!

Zsu
zsu11

lányok

nekem a párom pont most szív mint a torkos borz már örjöng a mobilon a gyás meg társai intézésében.reggel be ment a teve u ba ahol kiadják a baba taj kártyáját.nekünk a barátok azt mondták a lőportárba kall menni a többi miatt.át is ment úgy 10 fele már ott volt.erre déltől vannak 3 ig .közbe kaja szünet.na mindegy.közlik hogy csak a csal.potl. és az egyszeri anyaságit intézik itt és menjen a gyás miatt vissza a teve u ba.most hívott és anyázik rendesen mert 2 órát dekkolt a lőportár elött hogy kinyissanak.most vissza ment de remélem nem az ebéd szünetet kapta el vagy bezárt.tépi a haját.ha haza jött írok hogy mi volt hát ha tudok segíteni más ne járjon így.ja és reggel 7 re kell menni a lőportárba hogy 8 kor nyit és első legyél.és még az sem tuti.puszi

gili
gilingalang

lányok

egybe írom ha nem haragszotok mert kevés az időm.
köszönöm a tanácsokat,és a jó kívánságokat Vicától.a lányom most balcsin van 3 hétig.de nem bánom mert így nyugodtabb vagyok hogy csak MARCIVAL kell törödnöm.apa segít amit tud ha itthon van de sajna a héten még bekellett mennie melózni és így az éjszaka rám maradt. sajnálom felkelteni hogy segítsen mert 5 kor kel.de így is fel kel mert míg behozom a kajcsit mert a cici kevés és levan fejve ,meg kell melegíteni,addig ő fogja az üvöltő zsákot.de olyan édes nem lehet haragudni rájuk kis ártatlanok.anyukám átjön este és ő fürdeti nekem nagy segítség mert már hulla vagyok és a gátam estére már fáj a talpon levéstől.na meg az arany erem az kész,az jobban fáj.meg a farok csontom.szóval az egész se.....m.ő segít így de egész nap és éjjel az enyém.apa szabin van mától 4 napig.de látjátok a fél nap elmegy a papír íntézéssel.és nálunk a fürdőszoba ma lenne totál kész ha lenne rá idő.nem babázni maradt itthon hanem a lakást végre befejezni.á komolyan nem egyszerű az élet.de boldog vagyok mert van egy gyönyörű kis fiam és egy szuper lányom.azért ha haza jön tuti tud majd segíteni,csak jön a suli.egyébként éjjel megint vert a víz és Marci 3 kor aludt el és fél 6 ig.aztán megint.a korai fürdetés ellenére,na mindegy.de megint 2kg val könnyebb lettem reggelre.már csak 4 kg felesleg maradt.de normális ez????úszik az ágy reggelre.na mindegy .csak egy hetesek vagyunk mit akarok.

puszi mindenkinek.

GILI
gilingalang

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: