Sziasztok,szép napot mindenkinek!
A
cumitémához akartam még hozzászólni tegnap,csak elfelejtettem. Én nagyon cumiellenes voltam,mert én 5 éves koronig rágtam,utána jött az ujjszopás(tehát a kettő nem zárja ki egymást). Mandulánál a férjem próbálkozott a cumival,de hál istennek kiköpte.Így ő az a gyerek,akinek se cumija,se ujjszopása..remélem már így marad,csak nem kergül meg 2 és fél évesen:-))
Egyébként itt is a mértékletesség,ami fontos.Hogy alváshoz igen,de játék közben nem.Sokszor látok gyerekeket a játszótéren cumival a szájban.Minek? hisz az megnyugtatásra kell,a játszótéren meg mindek megnyugodni?
A cumi vagy ujjszopás, örök dillemma marad,érvek és ellenérvek sora sem tudja eldönteni mi a jobb. Én azt gondolom,hogy az ujját maga választja,akkor használja,amikor valóban szüksége van rá,nem akkor mikor mi szülők úgy gondoljuk,hogy kell neki.Egyszer csak elhagyja az ujjszopást,hisz szüksége van a kezére mászás, játék közben(cumival a szájban nagyszerűen lehet játszani,hisz szabad a kéz),majd pedig beszélni se lehet ujjacskával a szájban..
De mondom,minden szülő,úgy dönt a saját gyerekébel kapcsolatbna,ahogy a legjobbnak látja,cumi vagy nem cumi,ujjacska vagy nem ezt mindenki maga dönti el.Ugyanakkor a gyerekek is mások,van akinek kell ,van akinek nem..
Mindezek ellenére,hogy a lányom nem cumiizik,nem szopja az ujját,a második babánál nem mondom,hogy nem próbáljuk meg valamelyikre rászoktatni:-))
Ritához szeretnék néhány szakmai kérdéssel fordulni.
A lányomat 2004ben császárral szültem.(nem a kútvölgyiben)Inditott szülés volt,teljesen kitágultam,de a feje nem illeszkedett a szülőcsatornába.Azt mondta a szülésznőm,hogy nem én voltam az oka,hogy nem tudtam megszülni,magas egyenes állás miatt nem ment.Mit jelent a magas egyenes állás? Sipos doki elmagyarázta,de nem nagyon értettem.
A második babámat szeretném természetes úton szülni,úgy tudom,hogy a hegvastagság mérvadó.Mekkora biztonsággal lehet megállapítani uh-n a vastagságot? Mekkora esélyem van egyáltalán,hogy lehetőséget kapok a szülésre,még akkor is ha a hegvastagság megfelelő,ismerve a jogi hercehurcákat,meg az orvosi társadalom álláspontját?
Nem ragaszkodom minden áron a hüvelyi szüléshez,mert ha a doki azt mondja,hogy nem lehet,akkor elhiszem neki,hisz ő a szakember. Csak azt nem szeretném,hogy optimális körülmények között se kapjak lehetőséget. Mit gondolsz erről?
Köszönettel,durca
Szia CINICINI! gratula a fiúhoz..

lánynevünk Boróka
Üdv mindenkinek,durca