A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Macskanyu: oké, nyaralás után már ott a helyem. :D
Egyébként hogy lehet ilyen kafa mérőcentiket csinálni?
tinu

Ancsi,
az az Apájáé :mrgreen:

Kriszta,
a Margithídi lejátóval szemben, a sétány legelején! nem téveszthető el, marha nagy :) ÉS látszik is!! :lol:
macskanyu

Ancsi: asszem Let's Go vagy Up &Go a bugyipelus neve, szerintem is jobb, de drágább, nem tudom mennyivel ugyan..

R
rylie

Rylie: nincs gond a bakokkal, úgy gondolom, biztos nyugodt és kiszámítható gyerekek. De nekem a párom is bak, anyum és apum is bak. Szóval azért ennyi elég is belőlük. :lol:
tinu

Tinus,

www.lilypie.com és www.youngnutrition.net
bár biztos máshol is...
macskanyu

Helló!

Votiv

Egész jól hangzik amit írsz, lehet, hogy tényleg alakulgatnak a dolgok apafejben! Csatlakozom én is a helyetted is reménykedők táborához!

És szívesen megírom a szopis dolgot, csak adj némi instrukciót hozzá!

Barbi

Minden álmom egy ilyen nyaraló!! Húúúú, nagyon kafa! :)

Rylie

Én tegnap elfelejtettem gratulálni Kamilla fogacskájához! Szóval gratula! :) és nyugodalmasabb fogzást kívánok, mint eddig.

Lehet, hogy megyek én is a talira, ha jó idő lesz!

Zuz

Dokikkal meg az a helyzet, hogy ők is csak emberek, akik megtanultak egy szakmát, ugyanúgy elronthatnak bármit, meg lehetnek ugyanúgy elavultak, mint bárki más. Szóval én is mindig azt remélem, hogy egy szakemberrel van dolgom, de azért szorgalmasan utánaolvasok és utánakérdezek mindennek! És aztán jól megszívom, mert csupa egymásnak ellentmondó véleményeket találok mindig mindenről. :roll: És így soha nem tudom, hogy kinek higgyek, leginkább magamnak, azt valósítom meg, ami nekem is elfogadható, és közben reménykedek, hogy semmit nem rontottam el. :roll: Ennél jobbat nem tudok kitalálni, egyelőre.

Amúgy arra én is kíváncsi lennék, hogy ezt a 15 ezret csak a Szent Imiben akarják-e bevezetni. És én is rettegek egy lepukkant kórháztól. De amúgy nincs is más normális kórház Bp-en? Csak a Szent Imre? Mert akkor inkább fizetek...pedig nagyon mérges vagyok emiatt! :evil: Bár ki tudja mi lesz akkor a rendszer, amikorra én a ketteskét tervezem. De egyébként nekem mindegy, hogy a Szent Imre vagy nem, csak legyen más normális kórház, mert ugye mindenki ugyanabba a biztosítóba fizet, sőt nem is választhat mást, és az összes kórház ugyanonnan kapja a pénzt, ezért számomra már az is érthetetlen, hogy hogy lehet ekkora különbség kórház és kórház között????

ruz
ruzicsky

Macska: újabb kérdés. :) HOgy a rákba kell feltölteni a mérőcetlit, hogy mindig megjelenjék az üzi alján, mint neked a cica?
tinu

Tinu

Üdv a topikban. :)

És mi lenne, ha két nevet adnátok az egyiket a párod, a másikat te választanád.

ruz
ruzicsky

beteszed egy ilyen [img]...[/img] jel közé, a kép direkt linkjét ( a pont-pont-pont persze nem köll) :)
macskanyu

jaj és Tinu, a profilod beállításainak 'aláírás' részében teszed mindezt..
macskanyu

Macs :)
Koszi!Hat akkor bizom benne,hogy meg fogom latni a szokokutat,bar ami a tajekozodasi kepessegeimet illeti... :lol:
Fuli nagyon ugyes,nem semmi,hogy mar igy all!!

Ancsi :)
Jol esik,hogy igy orulsz nekem :D
Pelus:Libero Up&Go.Valmivel dragabb,de pontos ar kulonbseget nem tudok sajna mondani.Es nekunk is nagyon bevalt,mi mar csak ilyen bugyisat hasznalunk.Meg jo a Babylove bugyipelusa is (Windel-Slips),abbol 20 db 1600 ft,de azt ejjelre nem adom ra,mert abban atazik.
Ti nem jottok holnap??

Votiv :)
Tok sok minden kavarog bennem Apafej viselkedesevel kapcsolatban,de mint Moose,en sem irok velemenyt.Csak annyit,hogy szuper,hogy ilyen optimista es boldog vagy es kivanom,hogy Apafejnek megjojjon az esze.

K
bkrityo

Kriszta és ha 3/4 10 re kijönnétek a Wesselényi-hez a csinga megállójába? akkor mehetünk együtt és nem tévedsz el :)
macskanyu

Macs :)
Szuper otlet!!! :) Most kapok eszbe,hogy Ti itt laktok egy kopsre tolunk :oops:
Maradjunk annyiban,hogy ha nem esik,akkor 9:45kor ott leszunk.

Kuldd mar at priviben a teloszamod,hogy ha nem mennenk,tudjak szolni.

K
bkrityo

Sikerül?

Kép
Kép
tinu

Egyszerűen isteni ügyi vagyok! :lol:
Köszi, macsekanya!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
tinu

Ruz: az a baj, hogy a gyerek mindenképpen egy nevet használ egyszerre, az meg hülyén venné ki magát, ha az egyikünk konzekvensen így szólítaná, a másikunk meg úgy. :D Szóval egyezségre kell jutnunk. Dehát valahogy csak megoldjuk. Végülis a jegygyűrűnket is úgy választottuk ki, hogy az utolsó utáni pillanatban, mert semmi közösben nem tudtunk megegyezni. Gondoltam, hozzá se megyek, ha már ennyiben sem tudunk megegyezni. :roll: Igaz, végülis csak anyagaiban lett a két gyűrű egyforma, a mintában, meg a formában különbözőek lettek... Hát nem tudom, hogy lehet ezt összetenni egy gyerek nevével kapcsolatosan? :shock:

Kép
Kép
tinu

Mi is jövünk holnap!!! Még egy kis szemerkélő esőt is bevállalunk, babakocsi esőbiztos, nekem meg van esőkabátom... utána én készülök a Kék Pandába - (Bartók Béla út) pelust nézni.
Vicának hozom a teát, valakinek ígértem még valamit?

Fibi :) ha nem vagy százas, akkor tényleg ne gyere inkább...
engem az indiai nőgyógyászom eltiltott a repülőzéstől az első 3 hónapban - mégis kellett, emrt lejárt a vízumom... - azt mondja, a nagy légnyomáskülönbség miatt nagyobb a vetélés veszélye. Valamint a hosszú úton a trombózisveszély is nő...
Fülöp pedig zsidó név, a Bibliából való... ezt nekem hivatalból illik tudnom :lol:

Gabi :) szépséges helyen voltatok,irigy-irigy... alapozás hogy áll?

Szia Tinu :) vonalzóhoz a kódot kell bemásolnod a profilodba az aláíráshoz(figyelj, hogy a babanetben be van-e kapcsolva a HTML kódolás - itt a lap alján látod). van még: www.snugglepie.com és millió másik is, ha gugliba beírod a pregnancy ticker-t, akkor kidob egy csomót.

Vannak egyébként máshol is jó szülészetek: pl. a az Istváné szuper, modern, csak hát oda is bárki bármikor bejárkálhat, az meg ugye se a mamának, se a babának nem jó :( és a II. Klinikán - ha nem kell előtte befeküdni a horror terhespatológiára - akkor szintén elég jó a szülészet - a szülőszobák és a vajúdó pedig még a Szt. Imrénél is sokkal modernebbek és kellemesebbek. A többi helyet nem ismerem. De nekem ez a 15 ezres belépődíj a felháborítóság határait súrolja...és nem vagyok róla meggyőződve, hgoy törvényes. Viszont könnyen visszaélnek a kiemelt helyzetükkel :(

indianyo

Tinu :) látom, már megoldottad :)

indianyo

Macs: szerinted ezt a lilype csíkot be tudom valahogy illeszteni az outlook expresszbe mint aláírás??? Próbálom de eddig nem sikerült :)

R
rylie

Tényleg Indi, nem mintha most nekem aktuális lenne, de ha már így szóba került, milyen a gyermekágy a II-es nőin? Mert azt tudom, hogy a szülészet az szuper, de az Istvánban is az a baj, hogy hiába a jó szülészet, ott remélhetőleg csak pár órát tölt el az ember, de utána jön a gyermekágyas osztály és az Istvánban az horror. :( sógornőm mindkét gyermeket ott szülte és az elsőnél egy 5 ágyas teremben volt, a másodiknál meg olyan tumultus volt ott is, hogy nem is volt hely a gyermekágyas osztályon, csak a nőgyógyászaton, így oda rakták ami még a gyermekágynál is rosszabb volt. Szóval Istvánba biztos nem megyek!!

ruz
ruzicsky

Rylie,
nem lehetetlen a dolog, nekem is ott figyel az alján, de ne kérdezd hogy, mert NEM tudom...arra emlékszem, h iszonyat sokat szenvedtem vele, ráadásul 2x, mert 2 gyerök van, és most, h már egyik nem sem aktuális a dolog, nem tudom lecserélni...miért nem updateli magát?????

Macs,

heeeeeeeeeeeeeeeheeeeeeeeeeeeeeeeeeeheeeeeeeeeeee!!!!
nagyon jóóóóóóóóóóóóó!
ez a kedvencem:
13. A születésnapján Chuck Norris találomra kiválaszt egy szerencsés gyereket és belehajítja a napba.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Rylie,
linkként, mint [url][/url] nem lehet??? már tök rég voltam outlook közelben... de eszelek a megoldáson :)
macskanyu

Votiv!

Na, apafejed beszólásáról jut eszembe, és csak Neked merem írni :oops: , hogy amikor Bazsót vártam, jöttem rá, hogy az, hogy a terhes nőre azt mondják, hogy kívánós, az nem feltétlenül a kaját jelenti :oops: :lol: . Legalábbis nálam így volt/VAN :!: :lol: Még egy nyomós érv a gyerek mellett! :wink:
Nagyon örülök, hogy tele vagy energiával és hogy boldog vagy! Kicsit szégyenlem is magam, hogy amikor nálunk kiderültek a fejlemények, akkor én úgy be voltam fosva, pedig egy szavam sem lehetett Hozzád képest!
Homeopátia:
1.Voltam patikában köptetőért, és Stodal helyett Sinupret drazsét adtak köptetőnek, azt mondták ez jobb, és hogy ez is homeopátiás. Most a (gyógy)szergyártók harcának áldozata lettem? Vagy jó ez is?
2.Ha mentolos fogkrémet használok, akkor egyáltalán nem fog hatni? Mert hát fogat mosni mégiscsak kell, és nem volt "kedvem" homeopátiás fogrémet is venni :?
3. adagolás: általában ezen szoktam kiakadni, hogy azt mondják, hogy ebből és ebből a szerből 15-ös potenciálból napi 3x5. Más szerint a 30-asból 2x4. És azt mondják, hogy végülis mindegy. :? Pl. Dora írja, hogy a Chamomillából óránként 5-öt adott. A barátnőmnek homeós orvosa van + elvégzett egy tanfolyamot is, és szerinte a 15-ösből max 5 golyó naponta, a 30-asból 1 golyó alkalmanként, ha nagyon szenved.
zuzmo1

Tényleg nem update-eli magát az a csík? Minden nap be kell állítani, hogy akkor most hol tartok? Hát az gáz lenne. :?

Kép
Kép
tinu

Indi!
A Szent Istvánban tényleg horror a gyermekágyas rész, az én barátnőm is ott szült, és amikor mentem látogatóba senki meg sem állított, simán be lehetett menni. És 6 ágyas szobában volt, mert tele voltak az alapítványi szobák, aztán szerencsére átkerült, de azt mondta, hogy az is elég lepra volt, csak egyedül volt, és asszem 10 ezer volt egy éjszaka!!!
Na mármost, ha az zavaró, hogy egy kétágyas szobába látogatók mennek, amit szerintem még össze is lehetne koordinálni, akkor képzelem, mi lehet egy 6 ágyasban, ahol mindenkihez 5-6 fős család érkezik, viszik a töltött kápit meg a hazait :?
Viszont a csecsemősök állítólag nagyon profik ott!

Ilyen mérőizé nekem is kell!
zuzmo1

Ruz :) ötágyasak a gyerekágyas kórtermek ugyan, de ez nem olyan szörnyű, mint ahogy hangzik... fürdőszoba bent és nagyon nagy, normális kortermek vannak. Kényelmesen el lehetett férni benne öt anyának és öt gyerkőcnek. Szóval nekem végül nem volt semmi bajom - persze nincs látogatás bent, így nyugodtan lehetett pihenni és cicit szellőztetni bármikor :)
A nőgyógyászaton nem voltam , de talán az nem valami jó hely, a terhespatológiából kiindulva :( a császár utáni "őrző" az itt is horrorizstikus volt:( szóval ez se százas, de ha szép, rendes szülésed van, akkor ezekkel a fincsiségekkel nem kell megismerkedni.

indianyo

Sziasztok,

Votiv: tök jó, hogy ilyen jól vagy. Csupa, csupa optimizmus, olyan jó olvasni soraidat. És én is remélem, hogy apafej is tényleg jó úton halad.

Zuz: szeritnem homeopátia tök jó, csak tényleg olyan embertől kell véleményt kérni, aki ért hozzá. Patikákban sokszor fingjuk sincs semmiről.

Fibi: tényleg elmegyünk majd arra a homeos tanfolyásra?

Gyerekem ma még nem aludt, ellenben engem már egyszer elaltatott. Olyan édes volt, simizte a fejem és nyomkodta a számba a hülye cumisüveget. Ő persze felpattant és nem hajlandó aludni, reggel 7 óta. Duracel nyuszi hozzá képest.....

Tinu: üdv közöttünk. Én kútvölgyiben szültem, ott is szuper a szülészet és jó dokik is vannak, nem nem annyira mint Szt. Imrében. :lol: de nekem megtették. :roll:

Tali holnap: remélem eljutunk oda... jó lenne. Most járnak a villingerek a 4-6 vonalán a sok kimaradás miatt?

Johi
johanna1975

lányok, sztem updateli magát a csík, attól függően, hogy képként, vagy linkként lett e elmentve és beillesztve.... ha képkén, akkor nem valószínű a frissítés.... sztem... de ma már volt néhány tévdésem

Indike,
szuper, hogy jöttök csütörtökön, úgy is szeretnék kérdezni tőled :)

Zuzi,
kívánósság eme fajtája ismerőőős :mrgren: :oops:
macskanyu

Johi,
a tali csütörtökön lesz!!!
villingerek járnak, szerencsére NEM a combino-k, hanem a régiek, így legalább kap levegőt az ember. Én legalább is nem megyek a combinoval sehova, inkább gyalogolok a Blahától a szigetig....

nu én L vacsitfőzni... 8)
macskanyu

Tinu,
napi szinten updateli magát, de ha elérte a kivánt kort, nem változtat rajta...
nekem most azt irja ki a kicsinél, h Happy 1st Birthday!
a másiknál meg azt, h Happy Birthday...(pedig még nem is volt a szülinapja)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Macs és más nagy tudorok: segítsetek nekem abban, hogy a feltöltött képemet a profilomban hogy tudom megváltoztatni, annyi jó kép van a bébimről, hogy lecserélném ezt a régit.

Köszi J
johanna1975

Ennyire szörnyűségesek a combinók? még jó, hogy nem próbáltuk, remélem kapnak légkondit, mert ha nem akkor az horror lenne.
johanna1975

Sziasztok!

Tinu!
Üdv itt :)

Holnap mi biztos nem megyünk a szigetre, mert délelőtt két ingatlanos is tiszteletét teszi nálunk.
Tényleg, Fibi, voltak tegnap az érdeklődők? És mi volt?

Votiv!
Örülök, hogy ilyen + vagy! Istók hogy van?

Most nem tudok hirtelen többet írni, mert rendbe kell szednem magam, mire jönnek a vendégek. Végül is van pogácsa meg pilóta tallér, meg jegeskávé, remélem elég lesz nekik :wink:
manoka11

Johi!
Most mondták a hírekben, hogy Verona több évi pereskedés után kártérítést kap a Siemenstől, annyira nem váltak be a Combinók, csomó gond volt velük. Én még nem utaztam vele, így személyes élményem nincs, de tudtommal most nem is közlekednek, Demszky leállíttatta, mert 3 egymás utáni napon volt meghibásodás. Most már csak azon csodálkozom, hogy még nincs lincshangulat :roll:
manoka11

Johi,

beméretezed a képet 80x80 as méretűre, feltöltöd a prfilod, avatarjához és elmented a végeredményt... ha nem tudod átméretezni, küldd át mélben és bekicsinyítem
macskanyu

Annyira ki vagyok akadva az Ikejára!
Apjuk végre ma elintézte 0%-os thm-re a gardróbszekrényünket (már nyitás előtt ott volt!), és melyik rész hiányzik????? A szekrény váza! :twisted: Csúcsszuper! AZ egyetlen nélkülözhetetlen elem. A polcok, vagy az ajtók nélkül még össze lehetne rakni, de így! Nézegethetjük az ajtókat! :twisted:
Egyébként eddig akármit vásároltunk, soha nem volt meg minden alkatrész, mindenre várni kellett! De hát ez a mi formánk!
zuzmo1

combino: hááát sajnos nekem kellett utazni többször is rajta.Egyetlen előnye, hogy a babakocsival valóban könnyű a felszállás, de ezzel ki is fújt az előnyökből. Zsebkendőnyi ablakai vannak, a légkondit már nem vették meg bele, sokkal több ember fér egy kocsiba, így aztán semmi levegő és iszonyú hőség. Fülöp, aki egy világ nyugodt, mosoly-baba, sírt a melegtől és csatakra izzadt, mire leszálltunk. Soha többet nem megyek gyerekkel combinoval! Ez tuti. Biztosan van, akinek bejön, de mi messzire fogjuk kerülni... azonkívül, eredetileg amolyan HÉV-szerű üzemmódra tervezték és nem sűrűn megállós, árosi forgalomra, ezért az ajtajai nem is bírják a strapát... ááááá. na mindegy. nem pufogok most már :) pííísz 8)
macskanyu

Zuz!
Ne mérgelődj, bár tényleg gáz, hogy pont a váz hiányzik. Mennyi idő alatt hozzák meg?

Na tényleg felöltözöm, nem fogadhatom egy szál melltartóban a vendégeket :lol:
manoka11

Hát, én se véletlenül akartam a szentimrében szülni ugye... sajnos még egy ugyanilyen felszereltségűt én se tudok. Gondolom, MArsi Anikó se az ötágyasban nyomta szülés után... :mrgreen:

Zuzi :) az úgy van, hgoy minél alacsonyabb a potenciál, annál gyakrabban adható - ezért, hgoy a Chamomilla például félóránként-óránként is adhat 15 ch-ban. de vannak oylan gyógyszerek, amik mondjuk 30 ch-sak, azokat akár hetente egyszer lehet szedni. szóval van azért itt összefüggés.. és Majd Zsanci és Votiv mesél róla többet és jobban :)
A kívánósságról csak annyit, hogy szegény apácska ezt nem tudhatja, mert én meg olyan aszekszuális lettem a várandósságtól, hgoy visítottam, ha hozzámért :( ő nagyon aranyos és megértő volt, gyakorlatilag innen is gyanús volt, hogy a megrendelt babácska úton van...

Nektek gratula és sok örömet a várandós láthez :lol:

indianyo

Sziasztok!

Kórházi fizetés: amennyire én tudom nem csak a szülészeten hanem az egész kórházban kell majd fizetni napi 5000 Ft-ot (én elöször ezt a hírt olvastam, és csak utána az ide beírt 15.000 Ft-ot, ami gondolom 3 napi ellátásnak felel meg azért ennyi).
Amilyen reformok most vannak az egészségügyben szerintem ha ez bevezetésre kerül nem csak a Szent Imre hanem más kórházak is alkalmazi fogják.
Ma az egyik dokival beszélgetve pl. az derült ki, hogy tervbe van véve a szabad orvosválasztás eltörlése is...

Én mindenesetre péntekre bejelentkeztem az önkormányzathoz, és végre átiratom a lakcímemet XXII. kerületre hamár egyszer itt élek...

Dorka

Kép
szdorka

Anyám, mennyit irtatok, amig boltban voltunk :roll: najo, közben megszámoltuk az összes csigát a kertben, meg leettük a szedret (vagy szedert) a bokorrol :D

Johi,
hát persze hogy megyünk :) majd szolj, ha hallod hogy lesz, és remélem belefér majd a ktg-vetésbe és az idöbe... :)

Kisün,
repülésröl köszi, amit irtál, megnyugodtam teljesen :D

Zuzi,
kivánosság nálam is ezt jelentette, apafej örült is rendesen :lol:
és én nem homeos fogkrémet használok, hanem Vademecumot, sztem az is elég jo, vmi herbál izé van benne :)

tali=csütörtök=holnap, nem? :wink:

KépKép
fibi

Macs,
combino akkor ösztöl tavaszig lesz csak jo :roll:

zenélö szökökut: én lehet hogy nem fogom megtalálni, még sosem voltam ott... :? a 26-os busz megáll ott vagy jo nagy hülyeséget kérdeztem? :roll:

KépKép
fibi

szabad orvosválasztás eltörlése... na, ez tényleg kiverné a biztositékot..... :x

KépKép
fibi

Szerintetek nagyon gáz, ha fél kilóval holnap több leszek az afp-s vérvételnél, mint ami be van írva a papíromra? :oops:
Nyaralás után mindig kövérebb vagyok...

Kép
Kép
tinu

Tinu,
dehogy, fél kiló az semmi!

000
manoka11

Tinu,
igen, tök gáz, biztos el fognak küldeni :lol: :lol: :lol:

és hogy a bakok nyugodt, kiszámithato gyerekek :o na, ezzel picit vitába szállnék :P Bálintra mindent lehet mondani, de ezt a 2 jelzöt nem annyira :D és azért az ascendens is sokat számit a jellem kialakulásánál, nemcsak a napjegy.

Neet,
honnan tudtad, hogy én is utálok panirozni? :oops: :lol: és active balance... , ezt azért nem néztem ki belöled
:wink: :lol: :lol:

KépKép
fibi

Manoka,
Te még melltartoban nyomod? :lol: :lol: :lol:

KépKép
fibi

Fibi!
Igen, gáz vagyok, mi? :lol: :lol: :lol:
De ha semmit nem veszek fel, veszélyben vagyok Emmától :lol: :lol:
manoka11

Fibi, most halál komolyan!