Doris!
Mi Tiszavasváriban lakunk (Sz.-Sz.-B. megye, Nyíregyházától 26 km-re), és itt is vettük meg a lakást. Sajnos mi ilyen földhöz ragadtak vagyunk, hogy nem szívesen mozdulnánk,

pedig lehet, hogy jobb lenne, mert ez a mi kis városunk eléggé haldoklik.

Nem akarok politizálni, de a város vezetői eléggé gallyra vágták az egész várost. Tele van a város adóssággal, nincsenek munkahelyek, rengeteg a roma stb.

Mindezek ellenére maradunk, itt van az egész család (ami elég nagy hál' Istennek, bár néha fárasztó is

). Igaz, a férjem is kb. 30 km-re lévő városban dolgozik, én szerencsére itthon találtam munkát, így legalább a gyerekeket tudom hozni-vinni az oviba, nem kell senkit megkérnem. Ha valami bajom van, akkor viszont számíthatok elég sok mindenkire.
Olvastam a másik topikban, hogy milyen sok anyukának nincs segítsége, ill. elmaradtak a barátok, a rokonok. Nálunk azért egész jó a helyzet ilyen téren. Habár az is igaz, hogy még nem nagyon merte elvállalni őket senki egyszerre, csak az anyukám. Esetleg az apukámra is itt lehet hagyni őket, míg elszaladok a boltba, sőt egyszer az öcsém és a barátnője elvitte őket a McDonald's ba. (Mondjuk akkor éjszaka Gergő mindent kihányt, amit evett

)
Na elkanyarodtam a lakás témától. Szóval van egy nagyszoba, egy pici hálószoba, meg egy gyerekszoba, konyha, fürdőszoba, külön WC, erkély. Össz. 60 m2-es, szerintem elég jó lesz az nekünk. Sajnos úgy alakult, hogy most kb. 2 évre ki kellett adnunk albérletbe, hogy egy kicsit összeszedjük magunkat anyagilag, de aztán költözünk. (Jelenleg a szüleimnél lakunk, de a tetőtérben teljesen külön háztartást vezetek. Konyha, fürdő, WC, étkező, 2 szoba, szóval minden megvan, de azért jobb lesz külön.)
Felújítani most nem újítottunk semmit, csak egy kicsit kifestettünk, ill. a párom festett, én takarítottam, és már 30-án be is költöztek az albérlőink.
Ha mi költözünk oda, akkor természetesen rögtön lesz parkettacsere, rendes festés szakemberrel, talán ablakcsere (de ez még nem biztos) és még további csinosítgatások.
Remélem már meggyógyultatok, nálunk Gergőnek végül csak nem lett semmi baja. Szerintem az oviban egész nap kint vannak, és kapott egy enyhe napszúrást.

(ez csak az én diagnózisom, mert másra nem tudok gondolni)
Nálunk miért nem esik egy jó nagy adag eső?A pestiek küldhetnének egy kicsit felénk is,

mert nálunk csak szenved az időjárás, és nincs egy kiadós eső, egy jó kis lehűlés, felfrissülés, pedig nagyon jó lenne.