A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Sziasztok!

A képen látható játszótér Kép 45.000Ft-ért , a bordásfal pedig 7000Ft-ért eladó.

Később még írok.

Éva
tel: 70/317-6124 Kép

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Eddig a másik ikres topikban írtam, de azt hiszem, lassan idetartozunk:-)
A fiaim aug.26-án lesznek két évesek.
Kérdezni szeretnék tőletek a szobatisztasággal kapcsolatban. A ti gyerekeitek mikor lettek szobatiszták?
A fiaim pár napja főleg délutánonként pelus nélkül vannak, eleinte nem is ment olyan rosszul a pisilés, leguggoltak, és szépen pisiltek, ( ez ugye az udvaron volt)aztán történt pár kakis baleset a gatyába is..
Ma már nem tudunk kimenni rossz az idő, főleg nem kisgatyában.. Bent volt szőnyegre, kanapéra, parkettára pisilés, a kakit már nem volt türelmem megvárni, és rájuk adtam a pelust.
Nem tudom, lehet hogy én lettem csak türelmetlenebb, de azt gondolom, a lányommal könnyebben ment a szobatisztaság..
Már arra is gondoltam, hogy kezdetnek csak az egyik gyerekemet " nevelem szobatisztaságra":-)), Szabolcs különben is jobban szól hogy anya pisilek, kakilok, és nem is szereti már ha kaki van a pelusba, rögtön ki kell cserélnem. Levente nem szól, ha nem veszem észre, szépen elüldögél, eljátszik kakis pelusban, sőt még le is tagadja:-))...
Szóval, megköszönném, ha elmondanátok az ikres tapasztalataitokat!

Ildikó
( Napsugár 4 éves,
Levente és Szabolcs majdnem 2 éves )
ildikó

Sziasztok!

Ildikó!
Sajnos én nem tudok neked hasznos tanácsot adni. Az én fiaim nagyon lusták voltak ez ügyben.:(

Éva!
Miért adjátok el ezeket? Már nem játszanak velük a gyerekek?

Marcsi!
Aranyosak a szoptatós fiaid :)
" eri, meglett a profilod? " ezt nem értem :roll:

Claire!
Gratulálok nektek a doktorihoz. :)
Én megmaradok a szakvizsgáknál, ez a doktori nekem már sok lenne. :)

Andi!
Mi csak szeptember 1-én mehetünk oviba. Addig marad még a bölcsi, csak most éppen zárva van.
Nekik majd búcsú uzsonna lesz valamikor augusztusban, ballagás nem.

Eri
simones

sziasztok!

eri!
úgy emlékeztem, hogy újra kellett regisztrálnod és új felhasználónak titulált arendszer. de ez most az eredeti nicked és régi felhasználó is lett belőled. bocs a béna fogalmazásért.

ildikó!
üdv az "öregeknél" :) rakj majd fel friss képet a gézengúzaidról!

szobatisztaság: nekem elvileg már sok jó tapasztalatomnak kéne lenni, de sajnos az én 4 éveseim éjszaka még minidg pelusoznak. :oops: gondolom szoktatás kérdése. de nekem nem ment. szóval ne akadj ki, ha lassabban megy. fiúk is meg ikrek is. de az időzítés jó. nyár, meg minden. nekem valaki azt tanácsolta, (védőnő anyuka) hogy figyeljem a gyerekeimet, hoyg megértek-e rá. (ez nálad megtörtént :)) és ha egyszer elkezdem a szoktatást, akkor ne vegyek többet pelust. na, ezt én nem bírtam megállni. nálunk mindig volt pelus vésztartalékban. ráadásul pont a leszokós (3 éves) nyaruknál vettünk autót és féltünk, hogy az autópályán bepisilnek így autózáshoz mindig kaptak. szóval, és csak rossz példákat tudok magunkról felsorolni.

szerintem az nagyon jó ötlet, hogy csak az egyikkel kezded. hallgass a megérzéseidre: szabolcs érettebb a dologra. annyi különbség lesz még köztük úgyis fejlődésben, itt az első. :) majd levi ellesi a tesótól!

kitartás!
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Ildikó :)
Ne haragudj, hogy belepofázok, de éppen engem is foglalkoztat a kérdés, és elég sokat utána olvastam a témának. A mostani Kismama újságban találtam egy nagyon jó cikket erről, amit én is magaménak vallok. Igazából szerintem a fiaid nem érettek még a szobatisztaságra. Az, hogy a kertben legugolnak már, és esetleg észlelik már a pisit, kakit az még nem elég a teljes szobatisztasághoz.
Szerintem figyeld az igényeiket, és ne erőltess semmit. Ha kérik otthon a bilit, akkor ültesd rá őket, és beszélj nekik erről, de szerintem ettől többet nem érdemes tenni, mert csak magadnak csinálsz munkát, a takarítással. Ők fiúk is és ikrek, szerintem ne várd tőlük, hogy akkor fog menni a dolog amikor Napsugárnál ment.

Én csak a jövő nyárra saccolom a fiaimnál ezt az időt, amire el tudjuk esetleg a pelust hagyni.

Cat
Kép
cateye

bocs, andi!
már az előző hozzászólásomnál is akartam dicsérni a csinos kis ballagóidat. igen, olyan megható ez az esemény. nagyon jó kis bölcsibe jártak, hogy ilyen szép élménnyé varázsolták a ballagást. olyan kevés is elég, de szívvel dolgozó nénik kellenek hozzá.

az új lakásba mikor is költöztök be? ott is lesz saját udvarotok? közel laktok majd a nagyszülőkhöz? húú, de izgi lehet :)

köszi a dicséretet a kis szoptatósiam nevében is. bulcsú éppen a lefekvés előtti utolsó szopihoz készült. kissé transzban várta, hogy az igazi cici is előkerüljön. egyébként persze a srácok találták ki, hogy akkor most szoptatnak. péter olyan szakszerűen helyzekedett el és rántotta fel a pólóját, ahogy én is szoktam.

ma mentek át a következő nyaralós állomásukra. két öreglányt fognak boldogítani. (örökmozgó dédijüket és annak tesóját) ők maguktól jelentkeztek, hogy ide nekünk az ikreket nyáron. féltem, félek, hogy meddig érzik majd jól magukat. szóval már 6 éjszaka óta nincsenek velem. apával romantikáztunk, meg ilyenek... bulcsú továbbra is nagyon konstruktív :)
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Csak beugrottam 2 csomi között, hogy elbúcsúzzak a nyárra. :lol:
Nem leszek sajna aug végéig netközelben :cry: , ha mégis, akkor idén is pocsék nyarat fogtunk ki! :mrgreen: :cry:

Mindenkinek nagyon szép időt, gyerekekkel együtt töltött rengeteg boldog percet és sok-sok mosolygós gyermekarcot kívánunk! :wink:
Erika, Riki és Ricsi

KépKép
herika

Írtam egy szééép hosssssszzzzú hozzászólást, de rossz helyre kattintottam, és elszállt minden :cry: :cry: :cry:
Hát akkor most már röviden.

Erika!

Irigykedek minden nyaralóra. :oops: Mi az idén (sem) jutunk el sehova. Jó nyaralást nektek.

Marcsi!

Sajnos nem olyan izgi a költözés, mivel nem fogunk odaköltözni az új lakásunkba. A józan eszünkre hallgattunk és kiadjuk albérletbe 2-3 évre. Nagyon sok kölcsönt kaptunk: anyukáméktól 400 e Ft-ot, az egyik nagynénémtől 200 e Ft-ot kellett kérnünk, mert a bank nem adott annyi hitelt, amennyit szerettünk volna. Ezeket vissza kellene fizetnünk. Na jó nem most azonnal, de a közeljövőben. Ráadásul az illetékhivatal már kiküldte az illetéket, csekély 210 e Ft-ról, tegnapelőtt szóltak, hogy a szoc.pol-nak is van folyósítási díja, adtak egy csekket, hogy fizessek be 50 e Ft-ot pár napon belül. A közjegyzőnél kb 70 e Ft-ot kell majd fizetni. Szóval ha ezt így összeadom, egész csinos összeg jön ki. Így kénytelenek vagyunk albérletbe kiadni a lakást, hogy legalább a havi törlesztőrészlet egy részét fedezze.
A férjemet elég nehéz volt meggyőzni, hogy ez így ésszerű, mert ő mindenáron költözni akart. Szívem szerint én is mennék, de hát......

Egyébként kert nem lesz, mert lakótelepi 2. emeleti 60 m2-es lakás, de anyuéktól kb 5 perc sétára van.

Ildikó!

Az enyéim majdnem 3 évesek voltak (tavaly nyáron), mire szobatiszták lettek. Gréti egy kicsit hamarabb, Gergő később. Szerintem nem szabad erőltetni, azt mondják, hogy amíg nem érett meg rá a gyerek agyilag, addig hiába erőltetjük. Én sosem kényszerítettem őket (persze anyukám szerint ezért lettek későn szobatiszták), de most már a nagy WC-t használja mindenki. Gréti nagyon sokáig csak a bilit használta, Gergő meg szinte azonnal a WC-t. Gergő nagyon sokáig (2-3 hónapig is talán) csak a kisgatyába volt hajlandó kakilni. Aztán egyszer kipróbálta a WC-t és onnantól kezdve nem a gatyóba tette a csomagot. Előbb-utóbb minden gyerek leszokik a pelenkáról. Ki előbb, ki később, mindegyik a maga tempójában. Hát ezzel sokat segítettem :oops:

Marcsi! Hány éves a dédi meg a tesója, hogy vállalnak 2 db 4 éves fiúgyereket? :D Nálunk a saját apukám nem vállalja őket 1-2 óránál tovább :)

További szép hétvégét mindenkinek. Nálunk jól lehűlt a levegő, egész nap be van borulva, de nem bánom. Habár a nagymedencéjüket tegnapelőtt felfújtam, most meg nem lehet fürödni. :(

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Marcsi!
Nem volt ilyen.

Erika!
Jó pihenést! Szép időt! :)
Azt hittem, hogy már ott vagytok.

Ildikó!
Még annyit, hogy nálunk mikor bölcsibe kerültek nagyon visszaestek. A gondozónénivel megbeszéltük, hogy inkább most hagyjuk. Aztán később ösztönzően hatott rájuk, hogy a többiek már a kis WC-t használják, és az is hogy nagyon akartak egy játékot :lol: . Most már csak a kakival van gond.:( Az éjszakák is szárazak, bár volt néhány éjszakai ágyneműcsere.

Andi!
Mi sem megyünk nyaralni, legfeljebb a nagyihoz, de apa nélkül.
Legalább pár év múlva majd jobb lesz nektek. :) Ez hány szobás?
A párom nem akar kölcsönt felvenni, megértem. Így egyelőre maradunk itt, pedig már kinőttük ezt a lakást.

Eri
simones

Sziasztok!

Ígértem, hogy írok magunkról:

Nagy újság van nálunk: Panka (a héten lesz 7 éves) és a fiúk (Csabi és Marci három és félévesek) után most megint kisbabát várok! Már kb. a terhesség felénél tartok és azt is tudjuk már, hogy ő is kisfiú lesz. Sokat töprengtem azon, hogy fogom-e bírni négy gyerekkel, de mostanra minden kétely eltűnt belőlem. Amúgy ez nálunk a változások éve: januárban a fiúk elkezdték az ovit-minden probléma nélkül beszoktak. (Csabi pl. egyszer sem volt beteg.) Februárban elkezdtem dolgozni - csak itthonról és csak annyit, amennyit be tudtam iktatni a napomba. Márciusban terhes lettem, júniusban elkezdtünk építkezni és elköltöztünk albérletbe, úgyhogy nekünk most ez a nyaralás. A férjem holnap elkezd távmunkában dolgozni itthonról. Ősszel Panka kezdi az iskolát, a fiúk születésnapjukra pedig kapnak egy kistestvért ajándékba. :-) Nagyon várják már és nagyon aranyos dolgokat kérdezgetnek vele kapcsolatban.

Marcsi, jó nézegetni Bulcsú képeit és álmodozni... :-)

Mindenkinek szép nyarat!
Mimóza
mimóza

Sziasztok!
Eri! Köszio a gratulációt!
Mimóza! Itt is grat, és sárulás!
Ildikó! Nekem vegyes ikreim vannak, áprilisban voltak 2 évesek. Most nyaralni voltunk 1 hétig, tengerpart, nagyszülők, nyugi, stb, most rákaptak a bilizésre. Szinte versenyt biliznek. WEszter kicsitt megbízhatóbb. Előtte nem voltak hajlandók bilire ülni, bár már mindig mondták, ha kakiltak, sőt, általában a pisilést is. Én a jó időt vártam, amikor egy szál gatya van rajtuk. Nekem a két nagy fiú, őket is nyáron szoktattam. Fiúkkal amúgy is nehezebb. Szerintem ha egyik rákezdi, a másik is fog próbálkozni. Fő, hogy bírd idegekkel, és hogy nekik is inkább siker élmény legyen. Nálunk mindig megtapsolják egymást is, állati édesek :-O. Claire
claire

Sziasztok!

Köszönöm a bilis válaszokat! :D
Szépen haladunk a bilizéssel, tegnap reggel Levente kakilt! a bilibe, ma a Szabi! Levente ma is akart volna csak elkésett, és a pelusba ment a kaki, pedig jött hozzám és mondta: " bijibe akajok" :D
Tényleg nagyon örülnek ha sikerül produkálniuk valamit, és nagyon ösztönzi őket a másik sikere. Ha az egyikük ráül a bilire, a másik is azonnal akarja.
Úgy hogy nem adom fel, főleg hogy megint itt a jó idő, és kint lehet gyakorolni kisgatyában :D

Mimóza!
Gratulálok a negyedik babához! Tényeg eseménydús évetek van, és lesz is!Hány hetes kismama vagy most? Jól birod a terhességet?

Ildikó
ildikó

Eri!
A lakás úgy néz ki, hogy van egy nagyon pici szoba (ez lesz a hálószobánk), ahova csak egy franciaágy fér, meg esetleg a TV. Mert sajnos van egy olyan rossz szokásunk, hogy ágyból nézzük a tévét, pedig úgy hallottam, hogy nem egészséges a hálóban a TV. Aztán van egy nagyon nagy (nekünk nagy) szoba, kb. 20 m2-es, ez lesz a nappali, és van egy kb 11 m2-es szoba, ez lesz a gyerekeké. Ha addigra ki nem találják, hogy külön szoba kell nekik, mert akkor borul a rend :D . Akkor nem egy nagy nappalink lesz, hanem félig háló, félig nappali, az egyik gyerek pedig megy a pici szobába. Aztán van a konyha, ami elég normális méretű, négyen el fogunk benne férni, ha egyszerre akarunk enni. Fürdőszoba, és WC külön. Ez van, ennyire futotta az erőnkből. :roll:

Mimóza!
Gratulálok a picihez. Terveztétek vagy csak "úgy jött"? :oops: Van már neve a babának? És biztos, hogy csak egy? :D :D :wink:
Mi valamelyik nap beszéltünk a párommal, hogy akarunk-e még 3. gyereket, aztán megegyeztünk, hogy nem. Erre éjszaka már azt álmodtam, hogy hármas ikreket várok. :D Bár ez inkább rémálom volt számomra. :oops: Bocs :oops:

Ildikó!
Gratula a bilihez, nagyon ügyesek vagytok. Jó gyakorlást és kitartást! :lol:

Andi

Kép
gandi75

mimóza!
itt is nagyon nagy gratuláció! fantasztikus család vagytok!

eri!
akor valamit nagoyn félre láttam :oops:

andi!
3 helyiség? az nagyon klassz! ha nagyobbak lesznek a skacok, biztosan jól jön a két gyerkszoba. addig meg ha együtt akarnak lenni, legyenek :)

ildikó!
képet kérünk az ügyeskékről!

claire!
hogy ment a külföldi túra?

az én fiaim 2/3-a még mindig pécsen ill. pécs mellett egy kis faluban nyaral. szombaton jönnek haza. már nagyon szeretném látni őket! állítólag szuper étvágyuk van, talán híztak is...
az a megérzésem, hogy ez túl hosszú távollét volt (2 hét) ennyi izgalomnak még nem kellett volna kitennem őket. de hát mindenki nekünk akart segíteni. merthogy 3 gyerekkel annyi a dolog. van persze, de most azon nyavajgok, hogy inkább itt diliskedjen az összes fiam a szoknyám körül, mintsem távol legyenek tőlem. műnyavajgok? bocs. majd bezsámolok, hogy mennyire vadultak el.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok,
teszek fel pár képet magunkról ( bilis sajna még nincs..)

A fiúk:
baloldal: Levi, jobboldal: Szabi
Kép

Anyák napja az oviban:

Kép

Fagyizás: Kép

Ildikó
ildikó

Amit elfelejtettem,
ma is volt ám produktum :D
Apa volt itthon a gyerekekkel, én a tescoba, csörög a telefonom, mikor jövök haza??
Szabi bekakilt az ágyba.. levette a pelusát, és szépen összekakilta lepedőjét, takaróját... Apa takarított :lol:

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést! Most a 20. héten vagyok (UH szerint egy héttel előrébb) és most már nagyon jól érzem magam, szinte észre sem veszem, hogy terhes vagyok, csak ha rugdos a pici. :-) Az elején voltak problémák, így sokáig nem mondtam senkinek sem a családon kívül.

Szerettünk volna negyedik babát, de biztosan csak az építkezés után akartuk eldönteni- hát most így alakult és nagyon örülünk neki! Így legalább minden nrhézségen egyszerre túl leszünk és jövőre nyaralunk egy nagyot hatosban. :-) Annak is örülök, hogy így nem lesz túl nagy a korkülönbség a gyerekek között.

A fiúk nagyon aranyosan várják Kismaszatot, mindig simogatnak, vigyáznak rám és mindenkinek elújságolják, hogy "nekünk lesz kisbabánk". Azt hiszem itt már nem lesz gond a féltékenységgel.

Ildikó,
nagyon szépek vagytok! Te is! :-) Én tavaly nyáron próbálkoztam először a bilizéssel, akkor 2,5 évesek voltak a fiúk, de abszolút nem érdekelte őket. Így el is halasztottam és 3 éves koruk körül kb. 1 hét alatt mindent megtanultak. Úgyhogy nem kell őket sürgetni.

Sziasztok,
Mimóza
mimóza

Nem tudjátok hogy lehet a profilokban levő képeket felnagyítani? Lehet egyáltalán?

M:
mimóza

mimóza!
sajna nem tudom.
én is annyira élveztem a terhességet, már csak gyerekek édes mondásai miatt is. idézhetnél egy-kettőt!

ildikó!
gyönyörűek vagytok! szabi és levi irtó helyesek (micsoda jó hapsik lesznek majd :)) napsugár pedig már igazi nagylány!

marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Segítsetek Lányok!

Tudom, hogy 4 évesen még illene délben aludni, de mi szenvedünk vele amióta szünet van a bölcsiben. Azaz 2 hete.
Lefektetem őket 1 órakor, szenvedünk fél 3-3-ig, ők kijönnek ilyen-olyan ürüggyel a szobájukból, vagy beszélgetnek, játszanak, én bemegyek, veszekszek velük, jól felhúzom magam és a végén vagy nem alszanak, v. már olyan későn alszanak el, hogy csak kb. félórát hagyom aludni, mert ha meg délután alszik 4-fél 5- ig, akkor este megint nem lehet ágyba dugni. :cry: Ha viszont keveset alszik, akkor nyűgős, nem bír magához térni. :cry:
Ha már fél 3-ig nem alszanak el, akkor hagyom az egészet, kijöhetnek mesét nézni, erre Gergő elalszik negyed 4-kor. :x
Szóval nincs az egész alvásukból semmi. (Csak én idegesítem fel magam minden délben, hogy miért nem képesek aludni. :cry: Bezzeg én hogy tudnék :wink: :D ) Mondjuk már csak a jövő héten lesznek itthon, utána kezdődik a bölcsi újra, ott úgyis lerakják őket, ha akar aludni-ha nem. Aztán az oviban is kötelező még az alvás. De hétvégén akkor is jön a szenvedés :cry: Pedig nekem olyan jól jönne az az egy-másfél óra csend és nyugi, hogy utolérjem magam a házimunkában. :P

Nálatok alszanak még a gyerkőcök délben?

Andi

Kép
gandi75

Tegnap voltunk a nyíregyházi Vadasparkban. Nagyon jó volt, csak úgy látszik a gyerekek még mindig elég kicsik, mert jól elfáradtak. Hazafelé a kocsiban 2 perc alatt elaludtak. :P

Ez a bejáratnál van:

Kép

Ez az egy normális kép van, ahol legalább Gréti hajlandó volt ránk nézni, mert egyébként mindig háttal voltak, hogy az állatokat nézhessék és nem lehetett őket beállítani egy kép erejéig sem.

Kép

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!
Mindenki nagyon helyes a fotókon . Mi ma lekvárt főztünk, majd felteszem, hogy néztek ki lábos nyalás után :-O.
Alvás: én még a nagyokat is elzavarom aludni. Ábel már elvan a nélkül is, ősztől úgyis sulis, és lőttek az alvásnak, de csendes pihi akkor is van. Mióta itthon vannak az oviból, Dávid sem alszik, pedig ő még így 5 évesen is elég nyűgös délután-estefelé, ha nem alszik ebéd után. Én a kicsiket még mindig babkocsiban kiteszem a kertbe, ha mód van rá, így kevésbé ficánkolnak, és nem könnyen, de elalszanak. Este gyakran áll a bál, a kicsik a nagyokhoz rohangálnak, fetrengenek, néha ki kell hozni vmelyiket, hogy végre elnyugodjanak. Ez az idegeskedés veszekedés ismerős, nálunk is szokott lenni, én is utálom, főleg este. Nem szeretek ilyen hangulattal búcsúzni, de néha semmi nem használ. :-( De biztos van ahol nem így alszanak a gyerekek: nővérem gyerekei kb 2 éves koruk óta nem alszanak délután, és vannak o9lyan csoda gyerekek és abyukák, akik ebéd után lefektetik a kölyköt, az befordul , és szunya. A nagyok most pl mese cd-t hallgatnak, és heverésznek. Ha nyugton vannak, nem zavar, hogy nem alszanak!
Babanetes talira mentek? Claire
claire

sziasztok!
nálunk 3 éves koruk óta van gond az alvással. nekem nem alszanak hétvégente. oviban viszont igen. a hétvégi nemalvást nem látom már olyan csapásnak. az enyémek megszokták. este, éjjel hamarabb elalszanak és elég kevés a felébredés, vagy a zizis éjszaka. éjjel kipihenik magukat. én is sokat veszekedtem velük, iszonyúan ideges lettem, és többet ártottam ezzel magunknak, szerintem. ha nem is szerencsés, ez van. pécsen bezzeg szó nélkül elaludtak anyukámnak és apukámnak. külön szobákban tudták őket altatni, szinte azonnal el is aludtak, amint letették a fejüket :) :) ott éjjel nem aludtak valami jól. én ennek tudom be a napközbeni alvást, meghát a jó mediterrán levegőnek.
babanetes talikor nem leszünk itthon :(
andi, az enyémeket 1-2 hónapja vitte apa az állatkertbe és elég hamar haza akartak jönni. apa elkenődött, hogy nem jött be a srácoknak :(
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok :)

Mimóza!
Nagy gratula a kis Pocaklakóhoz, örülök, hogy jól vagytok :lol:

Nagyon helyesek a gyerkőcök a fotókon :)
Nekem az elalvással nagy szerencsém van, ha leteszem Őket fordulnak és alszanak. Mondjuk elég egységes a napirendjük és ezt megszokták de másutt is elalszanak csak akkor ott kell mellettük feküdnöm. Itthon nincs ilyen gond :P
Mondjuk éjszakánként még kelnek inni meg szúnyogcsipéseket kenegetni de ez legyen a legnagyobb baj :wink:

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Sajnos pár hete rossz otthon a net, most is egy kávézóból írok.

Jól vagyunk, gyerekek élvezik a nyarat, egésznap a medencében vannak.
Én készülök a vizsgámra, ami a múltkor nem sikerült, szombaton lesz, szorítsatok!!!

Mimóza
Mégegyszer gratulálok a babához!!!
Képzeld, ma bennem is egésznap az van, hogy szeretnék még egy kisbabát, de az sem lenne baj, ha kettő lenne!!!! A Zolinak is tetszett az ötlet, de még szerinte várjunk egy kicsit, hát majd meglátjuk, de anyunak ne említsd, ha találkozol véletlenül vele!!!!ők nem nagyon támogatnák ezt az ötletünket.

Puszilok mindenkit!!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Szia Andi!

Szerintem kár erőltetni az alvást... Talán arra figyelj oda, hogy Gergő ne aludjon el a TV előtt, talán ha játszol velük, vagy lekötöd őket valamilyen kreatív tevékenységgel, akkor ébren maradnak és este fél 7-7-kor le is lehet őket fektetni. Így este visszakapod a du. kimaradt alvásidőt.

Claire!
Hol vannak a fotók??? Már nincs doktori írás, úgyhogy ráérsz lekvárt főzni és képeket felrakni is, ugye? :wink: A profilodban is nagyon régi kép van.

Marcsi!
Visszajöttek már a fiúk? Nem sínylették meg a hosszú távollétet?
Mikor lesz babanetes tali?

Doris!
Köszi! Hogy áll a lakásod, mikor költöztök? Kicsit jobban vagy már lelkileg?

Éva!
:P Ezt azért döntsétek el még a műtét előtt mindenképpen! Anyukádnak dehogy mondom, majd te elmondod, ha jónak látod. Én se mondtam előre az enyémnek...

Ma voltam az orvosnál, minden rendben van!!! Megkönnyebbültem, mert a fiúkkal pont ezen a héten nyílt ki a méhszájam...

Sziasztok,
Mimóza
mimóza

Lányok!

Köszi az alvós hozzászólásokat, közben megoldódott a dolog. Már lassan 1 hete minden délben a mi szobánkban alszanak, Apa középen a franciaágyon, Gréti az egyik oldalon, Gergő a másik oldalán, légkondival lehűtve a szoba, és 2 perc alatt elalszanak. Ez így most működik, a jövő héten pedig már mennek az oviba. Ennyi volt a "nagy" nyári szünet :( De hát Apa is dolgozik, én is, és nincs hova rakni őket, szóval menniük kell az oviba.

Képzeljétek, úgy néz ki, hogy 1,5 - 2 hét múlva boldog lakástulajdonosok leszünk. Kedden voltunk aláírni a papírokat a bankkal, meg a közjegyzőnél, ma a Földhivatalban lepecsételtettük, délután fel is adtam vissza a bankba, holnap megkapják, és (állítólag) 5 munkanapon belül utalják a pénzt :D

Szombaton lagziba megyünk, Grétike fel lesz öltözve koszorúslány ruhába. Voltunk a héten próbálni, olyan gyönyörű :D :D
Áááááá, nem vagyok elfogult egy kicsit sem :oops: :D :D

Andi

Kép
gandi75

Éva!

Megy a drukk a vizsgádhoz!! Remélem most sikerülni fog. :roll:

Andi

Kép
gandi75

sziasztok!
csak pár szó. kisfiúk múlt szombaton visszajöttek. nagyon-nagyon kizökkentek az itthoni életből. vért izzadtam velük. főleg péterkém sínylette meg a hosszú távollétet. az én állandóan mosolygós, derűs fiam, szomorú, komor és veszekedős lett. a mai nap volt az első közel igazi. sokat emlegette, hogy soha ne hagyjuk igy ott sehol és nagoyn hiányoztam neki. úgy fáj(t) a szívem. sokat ölelget(t)em, de rengeteget rosszalkodott. nehéz volt. holnaptól tamás is szabin van és kedden (pont a szülinapjukon) megyünk 2 hétre nyaralni. remélem rendbe jön teljesen a kis lelke. ádám jobban viselte.
babanetes tali júli. 29-én lesz a hárs-hegyi táborban.
vigyázzatok magatokra!
puszi, marcsi

KépKép

KépKép
2in1

ma indulunk 2 hétre nyaralni és ma 4 évesek a skacok!
puszi mindenkinek, marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!

Talán még bekukkantasz utazás előtt. :roll:

NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT A FIÚKNAK !!!

Mi 1 hónap múlva leszünk 4 évesek, aug. 20-án.

Jó nyaralást, és próbálj meg egy kicsit lazítani, már ha hagynak a gyerkőcök. :roll: Lehet, hogy lemaradtam, de hova mentek?

Andi

Kép
gandi75

Marcsi, boldog születésnapot a fiúknak! :D :D
Gabi, ha olvasod, Bencének és Marcinak is boldog születésnapot kívánok utólag! :)

Idén július 29-én lesz a VII. Országos Ikertalálkozó Szigethalmon!
http://www.ikertalalkozo.hu

Zsuzsi
zsuzsi88

Marcsi :)
Itt is nagyon Boldog Szülinapot kivánok a Fiúknak és jó pihenést a nyaraláshoz!!! :P
Andi :)
Hogy sikerült a kis Koszorúslány fellépése?
Mimóza :)
Köszi kérdésed, a lakás ügy még folyamatban. A szoc.polt még nem tudtam elinditani, mert a tul.lappal még mindig nincs minden rendben. Elirták a helyrajszi számot és hetek óta hiába hivogatom az ügyvédet...no mindegy, majd csak megoldódik. A lelkem...hát az még elég nyomi de majd csak alakul az is csak már nagyon szeretnék túljutni a költözésen! Végre a magam lábára állni, és elhinni, hogy képes leszek egyedül is bármire... :)
Örülök, hogy jól vagytok :P

Éva :)
Hogy sikerült a vizsgád?

Lányok!
Tanácsot szeretnék kérni :) Lilcsikére néhány napja rátört valami borzasztó nyafkaság.... Egyszerűen kezelhetetlen. Ha van rajtam sapka, ha nincs....semmi sem jó. Mindent szeretne önállóan csinálni, de nem megy, ha segitek zokog, ha nem és Ő sem boldogul akkor is. Folyton számlálgatja, hogy vegyük le a pelcsót. Leveszem, de szegénykém a kis buksijában teljesen éretlen az egészre, mert sokszor még azt sem veszi észre, hogy csurog a pisi. A csurog, zokog. A bilibe nem sikerült soha. Engem ez nem izgatna mert azt gondolom éretlen még, de néhány takaritás után, rá szoktam adni a pelcsót és ezt zokon veszi. Ugyanigy gond az, ha rácsücsül a bilire mert ha nem megy bele semmi azon is sir. Szeretné egyedül kivenni a fiókból pl. a hajszáritót, de ha nem éri el zokog, viszont ha én kiveszem kiabál, hogy egyedül-egyedül... :? Annyira tehetetlen vagyok, látom rajta, hogy kinlódik, zokog. Ott vagyok mellette és mondogatja, hogy Anya is jön, Anya is jön de vele vagyok mindig szóval nem értem. Nem hagytam ott soha sehol, Anyósomékkal együtt vagyunk, egy házban, ha el kell mennem valahová nélkülük mindig megbeszélem velük szóval sosem hozom Őket váratlanul ilyen helyzetbe... Nem tudom mitévő legyek. Olyan tehetetlen dühöt érzek mikor próbálok ugrani minden kérésére, és mégis egész nap csak a sirás, kiabálás, zokogás van.... Volt hasonló valamelyikőtöknél?

doris

Sziasztok!

Marcsi!
Nagyon boldog szülinapot a fiúknak! :) :D :D :D :D

Mimóza!
Gratulálok a picihez :)

Andi!
Az állatkertet az én fiaim is nagyon szeretik. Már nyúznak, mikor megyünk megint. :lol:
Nagyon jó lesz az a lakás. :)

Eri
simones

Doris!
Ez az egyedül nálunk a Zolinál fordult elő, főleg mikor már indulni kellett volna. Nem tudom mit lehet csinálni, talán csak türelmesen megvárni.

Eri
simones

Sziasztok!

Marcsi! (tudom, hogy már nyaraltok)
Boldog szülinapot a fiúknak!!!
:D :D

Doris!
Sajnos nem nagyon tudok mit mondani én sem, az biztos, hogy te sokkal türelmesebb vagy mint én... :D

Mi meg Horvátországba készülünk, de még nagyon tétovázunk hogy mi legyen? A férjem itthon hagyná a fiúkat a mamákkal, és csak a Napsugárt vinnénk. Én pedig vinném őket is, de nem tudom hogy viselnék a 8 órás autóutat.. a máshol alvást.. De egy hétre itthon hagyni is sajnálom őket. Pedig mindkét nagymama bíztat, hogy menjünk nyugodtan, ők majd ellesznek a fiúkkal itthon.
Tényleg nem tudom mit csináljak?
Főleg, hogy Marcsi is írta, hogy a gyerekeinek hosszú volt a nyaralás. Igaz, hogy ők itthon lennének, a megszokott környezetükben, csak nem velünk, hanem a mamákkal. De ha el is megyünk, már az első nap hiányozni fognak..
Ti mit tanácsoltok???Voltatok már hasonló gondban?

Ildikó
ildikó

Ildikó!

Sajnos még nem voltam ilyen gondban, hogy vigyem-e nyaralni a gyerekeket v. sem, mert amióta megvannak, még nem voltunk sehol. :cry: Ez egy kicsit elkeserítő helyzet, de ez van. Mi a nászútunk óta nem is voltunk nyaralni, pedig az már 6 éve volt. :cry: Most tervbe volt véve, de megint nem jött össze, mivel lakást vettünk. :roll: A lényeg, hogy nem igazán tudok tanácsot adni, Te ismered a gyerekeidet, hogy szerinted mit bírnak. Ha csak az autóút miatt aggódsz, én olvastam olyat, hogy éjszaka indult útnak a család, amikor a gyerekek alszanak a kocsiban. Az enyéim pl. nagyon jókat tudnak aludni a gyerekülésben is. :lol: A máshol alvás pedig külön élmény lenne. Ha viszont Te is szeretnél pihenni, azt 3 gyerekkel nem hiszem, hogy meg tudnád tenni. És ha kipihenten jössz haza, annak a gyerekek fogják érezni a jótékony hatását.
Tudom, hogy nem sokat segítettem a döntésben, bocsi :oops:

Doris!

Tanácsot igazából én sem tudok adni, nálunk most Gergő ilyen, hogy ha valami nem tetszik neki, akkor elvonul ordítva, nem lehet megvigasztalni, ellöki a kezünket, nem lehet megpuszilni, verekszik, nem tud úgy elmenni a másik mellett, hogy piszkáljon hozzá, ellöki Grétit, és folyamatosan nyávog. De úgy, hogy nem értem, hogy mi baja, mondom, hogy mondja hangosabban, és érthetően, de akkor is csak dünnyög. Állandóan valami nasi után néz, ha nem kap, akkor ordít stb. stb. Nehéz vele is most egy pár hete. Remélem hamarosan túl leszünk rajta. Gréti most egy kisangyal. Okos, be nem áll a szája, magyaráz, kérdez, és általában most szót is fogad. (kopp-kopp-kopp)

A kis Koszorúslányom nagyon gyönyörű volt. Délben aludtak, és kb. fél 3-kor öltöztettem fel. Ahogy ráadtam a kisruhát, elkezdett táncolni Gergővel és közölte, hogy :"Olyan táncos kedvem van!" :lol: És be is tartotta, mert elég sokat táncolt. Sajnos elég hamar kidőltek (fél 9-kor), így haza kellett őket hoznom, de lefektettem őket és az anyukám testvére vigyázott rájuk éjszaka. Mi fél 3-ig mulattunk. :wink: :lol: Jó volt, én jól éreztem magam :P

Teszek fel képet magunkról:

Ezen Grétit felöltöztettem vasárnap, mert szombaton egy értelmes képet nem sikerült csinálnom róla, csak itt meg olyan durci volt.

Kép

Ez Gergő (igazi kis úriember volt), Gréti és én

Kép

Játszottak az udvaron

Kép

Apa és én :oops: (megtévesztő a kép, mert szinte soha nem iszunk)

Kép

Kép
gandi75

Andi!

Mi sem voltunk még a gyerkekkel sehol, szintén 6 éve nyaraltunk utoljára..
:D

Gréti nagyon szép koszorúslány volt, Gergő pedig nagyon elegáns!!! :D :D

Ildikó
ildikó

Lányok :)
Köszönöm a tanácsokat "szenvedés" témakörben, igyekszem kitartani és bizakodom, hogy elmúlik ez is hamar :)

ILdikó :)
Én nem hagynám otthon Őket, mert egy hét hosszú....de persze ez csak én vagyok:) A 8 órás kocsiúttól szerintem nem kell tartanotok. Tudod, mi rengeteget utaztunk Svájc-Bp között igaz kényszerből a Dévény és egyéb gyógytornák miatt, de nagyon rutinosak voltunk. Sokaknak az éjszakai utazás jön be, hogy lefekvési időben vagy később indulnak és akkor elalszanak a gyerkőcök :)
Szerintem Nekik is nagy élmény lenne a nyaralás, bár Nektek kétségtelenül kimeritőbb lenne igy...Az idegen helyen alvás szerintem max. az első éjszaka okozhat gondot, a többi napon már a rengeteg élmény, újdonság úgyis úgy kifárasztja a kis lurkókat, hogy bárhol elaludnának :) Nekem ez a tapasztalatom :)

Nagyon jók a fényképek és szépek a gyerkőcök :) Jó, hogy Ti is tudtatok kicsit mulatni :)

doris

Sziasztok!
Petíció a tandíj ellen!!!

http://www.peticio.hu?module=6&pdid=3877
Ha egyetértetek (és miért ne értenétek), akkor írjátok alá, és küldjétek tovább a linket, hogy más is aláírhassa.

Petíció leírása :
Az új kormány oktatási minisztere, Hiller István (az MSZP elnöke) mindenki számára fizetőssé szeretné tenni a felsőoktatást. Egy alapképzés kb. 105 ezer forint/év, egy mesterképzés 150 ezer forint/év lesz. A francia diákok ki tudták harcolni, hogy a rossz törvényt visszavonja a parlament, vegyünk róluk példát!
simones

Eri:)
Aláirtam, köszi, hogy szóltál:)

Lányok:)
Elköszönök, mert holnap megyünk nyaralni a gyerkőcökkel egy hétre:)) Már nagyon várjuk, teljes izgalomban vannak:))

Puszi és jó egészséget mindenkinek:Doris
doris

Sziasztok!

Megint csak bekukucskálok hozzátok, mert még mindig nem tudok otthonról írni.

Most estünk át egy lázas betegségen, Zolika volt beteg, állítólag húgyúti fertőzése volt, de szerintem nem volt benne biztos az orvos, mert a füle is fájt egy kicsit, a lényeg, hogy most már jól vagyunk., igaz Ádám vizeletében is találtak valamit és ma lesznek meg talán a leletek, de már jól vannak.

Mimóza
Már letettünk a műtétről, mert pár napja telefonáltak a kórházból, hogy mégsem lenne ingyenes a műtét, hanem 180ezer ft lenne, de közben amúgy is letettünk róla a baba miatt, ha lesz egyáltalán., mert most azt beszéltük meg , hogy a sulit még mindenképpen befejezem a szülés előtt és az még másfél év legalább.
Ma tudtam meg, hogy sikerült az utolsó vizsgám is végre!!!!!

Most rohanok, mert várnak a gyerekek.

Puszilok mindenkit!!!!

Nyaralóknak szép időt kívánok!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Végre - végre - végre !!! MEGVAN MEGVAN !!! Mármint a lakás. Kezünkben a kulcs. Illetve az egyik az Apa kezében, ő meg elvitte dolgozni. :cry: A másikat meg az eladók, mikor végleg elhagyták a lakást, bedobták vissza a lakásba. (az ajtónyíláson, ahol a levelet is be lehet dobni) Úgy volt, hogy a postaládába dobják, és Apa itthon is hagyta a postaláda kulcsát, de a többit elvitte. :roll:
A lényeg, hogy nem tudtuk megnézni a szüleimmel a lakást, de majd holnap :roll: :lol:

Nem tudom, milyen front volt ma, de az én gyerekeimmel nem lehetett bírni egész délután. Melegük van, vagy nem tudom, mi van, az eső is jött (úgy nézett ki), de aztán mégsem esett. :( Pedig olyan jó lenne egy kis lehűlés.

Gergőnek lefekvés előtt 37,2 volt a hője, most alszik, de megmértem neki. Most 37,6 volt. Nem tudom, mi baja lesz, mert semmi más tünete nincs, de legalább tudom, hogy lehet, hogy ezért volt nyűgös egész délután. Illetve a hőemelkedés nem is látszott rajta, mert nem volt levert, sőt .... Mint egy kisördög. :roll:

Jó éjszakát, kicsit hűvösebb holnapot kívánok mindenkinek (állítólag csütörtöktől lesz egy kis lehűlés)

Andi

Kép
gandi75

Megjöttünk az egy hetes nyaralásból és nagyon jól éreztük Magunkat :lol: Egész nap lubickoltunk, nagyon kis bátrak voltak a gyerekeke is a sima úszógumiban :)

Gandi :)
Ezek nagyon jó hirek! Milyen lakást vettetek és hol, és mekkora, és fel kell újitani...és minden érdekel :) Gratulálok hozzá! Én aug.15.én kapom meg a lakáskulcsokat, akkortól mennek a festők és lehet csinositgatni, már nagyon várom :)

Éva :)
Nagy gratula a vizsgádhoz!!! Bocsi, milyen műtétet emlitettél? Valamiről lemaradtam korábban.... Örülök, hogy már jól vannak a gyerkőcök! Nálunk most két napja hányás-láz nyavaja dúl. Valószinüleg a medencében szedtek össze valamit. Voltam velük orvosnál, de elég lekezelő volt a doki...(ügyel, helyettesit...stb. mert a mienk szabin van). Gergő szájában kicsi hólyagok is vannak, ez fáj neki eléggé...remélem hamar túl lesznek rajta.

doris

Sziasztok!

Andi!
Ez nagyon jó hír! :):):)

Doris!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. :)

Mi pár napot a nagyinál voltunk. Zoli végig haza akart jönni, Viki csak az utolsó napon. :(

Minden kis és nagybetegnek jobbulást! :):):)

Eri
simones

Doris!

Mi Tiszavasváriban lakunk (Sz.-Sz.-B. megye, Nyíregyházától 26 km-re), és itt is vettük meg a lakást. Sajnos mi ilyen földhöz ragadtak vagyunk, hogy nem szívesen mozdulnánk, :oops: pedig lehet, hogy jobb lenne, mert ez a mi kis városunk eléggé haldoklik. :cry: Nem akarok politizálni, de a város vezetői eléggé gallyra vágták az egész várost. Tele van a város adóssággal, nincsenek munkahelyek, rengeteg a roma stb. :cry: Mindezek ellenére maradunk, itt van az egész család (ami elég nagy hál' Istennek, bár néha fárasztó is :oops: ). Igaz, a férjem is kb. 30 km-re lévő városban dolgozik, én szerencsére itthon találtam munkát, így legalább a gyerekeket tudom hozni-vinni az oviba, nem kell senkit megkérnem. Ha valami bajom van, akkor viszont számíthatok elég sok mindenkire.

Olvastam a másik topikban, hogy milyen sok anyukának nincs segítsége, ill. elmaradtak a barátok, a rokonok. Nálunk azért egész jó a helyzet ilyen téren. Habár az is igaz, hogy még nem nagyon merte elvállalni őket senki egyszerre, csak az anyukám. Esetleg az apukámra is itt lehet hagyni őket, míg elszaladok a boltba, sőt egyszer az öcsém és a barátnője elvitte őket a McDonald's ba. (Mondjuk akkor éjszaka Gergő mindent kihányt, amit evett :roll: )

Na elkanyarodtam a lakás témától. Szóval van egy nagyszoba, egy pici hálószoba, meg egy gyerekszoba, konyha, fürdőszoba, külön WC, erkély. Össz. 60 m2-es, szerintem elég jó lesz az nekünk. Sajnos úgy alakult, hogy most kb. 2 évre ki kellett adnunk albérletbe, hogy egy kicsit összeszedjük magunkat anyagilag, de aztán költözünk. (Jelenleg a szüleimnél lakunk, de a tetőtérben teljesen külön háztartást vezetek. Konyha, fürdő, WC, étkező, 2 szoba, szóval minden megvan, de azért jobb lesz külön.)
Felújítani most nem újítottunk semmit, csak egy kicsit kifestettünk, ill. a párom festett, én takarítottam, és már 30-án be is költöztek az albérlőink.
Ha mi költözünk oda, akkor természetesen rögtön lesz parkettacsere, rendes festés szakemberrel, talán ablakcsere (de ez még nem biztos) és még további csinosítgatások. :lol: :lol:

Remélem már meggyógyultatok, nálunk Gergőnek végül csak nem lett semmi baja. Szerintem az oviban egész nap kint vannak, és kapott egy enyhe napszúrást. :roll: (ez csak az én diagnózisom, mert másra nem tudok gondolni)

Nálunk miért nem esik egy jó nagy adag eső?A pestiek küldhetnének egy kicsit felénk is, :wink: mert nálunk csak szenved az időjárás, és nincs egy kiadós eső, egy jó kis lehűlés, felfrissülés, pedig nagyon jó lenne.

Kép
gandi75

Eri :)
Akkor elég vegyes lehetett a nyaralásotok... Szegény Zolika miért akart annyira hazajönni? Pedig még Te is ott voltál Velük...

Gratulálok a lakásotokhoz és sajnálom, hogy néhány évig még nem élvezhetitek de ami késik nem múlik!! :)
Megértem ám a földhözragadtságotokat :) Én 2,5 km-re költözök a mostani "otthonunkttól". Eddig - külföldet leszámitva - Anyósomék tetőterében éltünk pont mint Ti, teljesen különálló lakrészben. Több okból is a közelben maradtam. Egyrészt Anyósomékra számithatok ha nagy baj van másrészt ez itt "ismerős terep" a számora :)13-14 éve itt élek. Ismerem az orvosi rendelőt, patikát, közérteket...stb. és nálunk van hétvégén is fél napos ügyelet a gyerekrendelőben. Megmarad a gyermekorvosunk, magabiztosan vezetek a kerületben - mert a városba utálok bemenni - szóval ilyen kis "butácska" érveim voltak a közelbe maradásra. No meg a legfontosabb szempontom az volt, hogy a gyerekeknek igy talán kissebb lesz a lelki törés hisz bármikor átszaladhatunk a Mamáékhoz ha úgy szeretnék ill.a megszokott kis játszóterekre járhatunk majd az ismerős pajtásaik körébe :)

Itt ma is elég nagy eső volt délután. Szivesen küldenék :)
Két napja sajnos beázott a pincénk ahová a bútoraink vannak beállitva. Ezekből viszem majd el a szükségeseket az új lakásunkba... Remélem nem mentek nagyon tönkre...

doris

Sziasztok!

Doris!
Zoli nagyon anyás. Szerencse, hogy legalább a bölcsit megszokta, nemsokára pedig megy oviba. Talán most azért sem akart ott maradni, mert élt, hogy otthagyom. Ui. 2 hónapja is voltunk náluk, csak akkor én az első nap du-n elmentem osztálytalálkozóra, és már aludtak mire hazaértem. Utána már végig velük voltam. Most is feljött az udvarról, ahol anyóssal voltak, hogy menjek le én is. :(

Andi!
Még mindig nem ért hozzátok az eső? Itt már nekünk nagyon elegünk van. Velünk szemben a mélygarázsok eláztak, a mi autónknak emiatt csak a kereke volt vízben.

Eri
simones

Sziasztok!

Ekkkkora dinnyét vett Papó :lol:

Megpróbálom felemelni:

Kép

Na majd én:

Kép

Egyébként érdekes, mert tavaly mind a kettő szerette a dinnyét, most 1 harapást ettek belőle, Gergő meg még azt is kiköpte :( Pedig finom volt :lol:

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

ha van egy kis időtök,légy szíves szavazzatok ránk!

Ahol ezt megtehetitek:

tgv.hu / fotópályázat

2 kép van fent: -Balaton-parton, - Egy rakás gyerek a Balatonnál

Elöre is köszönjük!

edit

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: