A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok,

Gyöngyi: Boscóról semmi hír. Talán nyaralnak valahol vízközelben, a mázlisták :)
Kitartás az éjszakákhoz, ennél tényleg csak jobb lehet :)

Cory: Csak gondoltatok egyet és leruccantatok egy napra a Balcsira??? Csak mert nem mondtad, hogy készültök menni ... Lizát is megmártottátok? :)

Nadine: Nem semmi, hogy olyankor te tudsz mosolyogni :shock: Én inkább csak jajjgatok. A lányom olyan fokon űzi már ezt a bimbiösszeszorítást, hogy 4 hónap után sikerült megint kisebesítenie :( Pedig igyekszem időben elvenni tőle.
Ébredős mosoly ismerős :) Majd lecuppantom olyankor a fejét, annyira cuki :D

Olgo: nagy szerencséd van anyósoddal, hogy besegít a vasalásba :) Ablakot pucolni nem szeret? Mert akkor küldhetnéd ide :lol:

Annácska: én még mindig azt mondom, hogy ne aggódj, hogy Petike kevesebbet eszik. Sztem csak átmeneti ez nála a nagy meleg miatt. És mondom .... a legtöbb babánál volt 1-2 hét, amikor stagnáltak a hízással, de aztán újra meglódultak. Ha jókedvű és nem sír, akkor biztos nem éhezik.

Klímát most vettetek?? Mert én erősen gondolkozom rajta, hogy vennünk kéne egyet, már nézelődtem is a neten, de nem igazán tudok dönteni, hogy melyik volna a legmegfelelőbb. :roll:
Ti milyet vettetek? Bevállt?

Livi: De jó, hogy ennyi alkalom mután már látszódik javulás :) Ügyik vagytok :) A gyógytornászotok kicsit határozatlan. Vagy nem? :)
Nálunk is hígabb volt ma reggel a kaksi, remélem nem vírus miatt, inkább csak a fogzástól.

Eszter: Nem semmi ez a gázolós story :( Azon meg, hogy drog meg alkohol tesztet csináltak nálad, totál kiakadtam. Vagy ez most újdonság, hogy nem azt szondáztatják meg, aki a balesetet okozza, hanem azt, akit elütnek??? :shock: :evil:
Még szép, hogy a doki minden nap érdeklődött, gondolom be volt rendesen sz@rva.

Faby: Én még ezt nem hallottam, de jó lenne tudni, hoyg mi is az igazság. De nagyon szomorú leszek, ha jövő héten nem mehetek be kicsit se pancsizni a Balcsiba :cry:

Nancsika: Bocsi, de nekem elég a saját göncünket rendbe vágni, de tudom ajánlani Olgo anyósát, ő imád vasalni :lol:
Ma megint mostam én hülye, szal délután megint izzadhatok, csakhogy el ne felejtsem, hogy milyen meleg van egyébként is :roll:

Aliz végül reggel 6-ig szunyált, de elég rosszul, többször felébredt rá, hogy hasra fordult, és csak nyögött, ahelyett, hogy visszafordult volna. A kis lusta megvárta míg anyukája visszateszi a kiinduló pozícióba, és aztán aludt tovább. Szal azt nem mondanám, hogy húúúú de baromira kipihentem magam :?

Eszti: Mi is Zamárdiba járunk le, jövő héten is ott leszünk 4 napot. Pont elkerüljük egymást, pedig van egy gyanum, hogy ugyanabban az öbölben szoktunk pancsizni, mint ti 8)

Anita: Nem akarlak elkeseríteni, de mikor tegnapelőtt itt volt a dokibácsink, rákérdeztem én is a fogzásra, hogy mikor jön már ki végre. Erre azt mondta, hogy még bármennyi idő lehet, mert előfordulhat, hogy jön egy darabig, aztán megáll, majd pár hét múlva megint jön kicsit, aztán megint megáll, és így tovább :(
Remélem azért nálatok nem így lesz. Sajnálom Botit, hoyg ennyire megviseli :(

Angi: Nekem 1 hónapja kezdett el hullani, de elég brutál módon, ezért is nem merek most fodrászhoz menni. Ha végighúzom a kezem a hajamon, tuti, hogy 5-6 szál rögtön kijön :(

Babcika: Ez dühítő :twisted: Gondolom a hónap végén azért rendesen kiszámlázzák, mintha működött volna ...
Mit nem tudnak rajta megcsinálni?

Bartika: Szegény kutyus :( Valahova el kellett volna vinni úsztatni. Miért nem vitték le a Holt-Tiszára??? Nem is értem miért tart valaki újfullandit, ha nem tudja neki biztosítani azokat a körülményeket, amelyekre ennek a fajtának szükséges lenne :twisted:

Pici babával még én sem voltam nyaralni, szal passzolok, de sztem az első nap után úgyis kiderül, hogy hogy a legjobb Pötyinek, aztán lehet hozzá alkalmazkodni. :)
De legalább az oltás miatt nem kell aggódnod :)

gwini: Én sem mérem, hogy mennyit eszik Aliz, és a dokink is azt mondta, hogy tök felesleges.
Nóri súlya sztem tök normális, biztos szopizik eleget, ne aggódj.

Nyűgi van, mennem kell, és amúgy is jó sok voltam már :oops:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali: lényegében igen. Van ott apámnak egy fél nyaralója, úgyhogy ott volt a bázisunk :) Liza kihagyta még a pancsit, majd jövőre :)
Liza napközben csinálja azt hoyg hasra fordul, majd 1-2-szer még visszafordul, de utána elfárad, és inkább sír.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Vali!

Nóri már nem csak szopizik. Tápszert is kap. A tejem már vagy 3 hete kevés neki. :cry:

gwini

Jó napokat kívánok

Na nyomtam egy kemény menetet a lányommal, most végre elaludt. Biztos megint front van, vagy jön a zuhi. Én is elég furcsán érzem magam, semmi kedvem nincs semmihez, még netezni se, pedig nálam ez nagy szó. Azért dobok egy mosolyt :) . És most szokásomhoz híven visszaolvasok

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Úgy néz ki van most net,persze kérdés meddig,tegnap is egész du. volt,aztán este 7-től,ma 1-ig nem. :twisted: :twisted:

Most csak megköszönöm a dícsérő szavakat,Lili nevében. :lol: MAjd később próbálok jönni olvasni is,csak most Apa várja a gépet. :roll: :wink:

Annyi még,hogy ma voltunk dokinál és hááát le sem merem írni,az ő mérlegelésük szerint Lili 4 hét alatt 25 dekát hízott.Ebbe beleszól most a fogzás,fosi,meleg is.De elég szomorú vagyok miatta,bár dokinő,védőnő nyugtatott,hogy jó ez,csak nagyon minimum.Ilyen alkatú és kész,de szép formás baba.Háát,tutti ez lesz a fobiám,amíg át nem lépek a másvilágra majd 80 évesen. :roll: :wink: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Sajnos ma elaltattuk Jennyt. Nem hatott az antibika és egyre jobban begyulladt a méhe. :( Iszonyatosan furcsa érzés valakit így elengedni. De valahogy könnyebb volt, mint gondoltam. Furcsa nélküle a ház nagyon.

Mára azt hiszem elég is volt belőlem. Majd holnap reagálok.

Puszi mindenkinek

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok: Sajnálom a kutyudat, de lehet, hogy jobb így. Én még az aranyhörcsögömet is megsírattam amikor elpusztult, és ilyenkor mindig megfogadom, hogy nem kell több állat, persze sose állom a szavamat ilyen téren.

Kedvenc Lilis képeim:

Kép

Kép

És a félig kész kert:

Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

Vok
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Húúúú de eltünt most mindenki, alig volt mit olvasnom :o

Eszti: Én is sajnálom nagyon a kutyut, nem hittem, hogy ennyire súlyosbodott a helyzet, a múltkor már jobban volt :(
Nekünk egyszer volt csak állatunk, egy hullámos papagáj, matuzsálemi kort élt meg. Érdekes volt, mert megvárta míg hazaérünk, akkor már nagyon ramatyul nézett ki, és a kezemben halt meg :( Nagyon megviselt így, hogy láttam elpusztulni.

gwini: Bocsi, de ez elkerülte a figyelmem :oops: De akkor nem értem, hogy miért kérdezed, hogy Nórinak mennyit kéne ennie :roll: Én nem értek a tápszerekhez, de nincs rajta, hogy hogy kell etetni vele a babót? Vagy az orvossal vagy a védőnővel nem beszéltétek meg, mikor javasolta, hogy pótolnod kellene??

Babcika: Most mértem Alizt, megint csak 80 grammot hízott egy hét alatt. A múlt héten is ugyanennyi volt, szal ha így haladunk, nekünk is kb. annyi lesz a havi gyarapodásunk :roll:
Lili annyira cukipofa, biztos vagyok benne, hoyg nem szenved semmiben hiányt, csak hát ő tényleg ilyen fajta.
De hát mindezt te is tudod, de sebaj, havonta egyszer a mázsáláskor majd mindig felnyalábolunk a padlóról, OK? :lol:
Amúgy meg ti már lassan kezditek a hozzátápit, lehet, hogy majd ha már főzelékeztek, utolér itt mindenkit, vagy jól be is előz :lol:
Nyugi, az a lényeg, hoyg egészséges :!:

Gyöngyi: Lilid nagyon vagány az első képen :D
Szép lesz a kertetek is. :) Kertész csinálja, vagy ti ügyeskedtek apával?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Barti
Mi voltunk 2 x is welnessbe a picivel. Én nem vittem a baby őrt. Reggel megetettem Márkot és utána együtt mentünk le reggelizni, és a végére el is aludt. Bár akkor még csak 3 hónapos volt. Most már tuti nem aludna el :)
Aztán elmentünk sétálni, na ott is elaludt. Aztán megetettem, és lementünk a fürdőbe szintén együtt, be lehet vinni a babakocsit, úgyhogy szépen betoltuk vele, még akkor nem vittem be a vízbe, de nektek szerintem már be lehet, aztán Apával felváltva vigyáztunk rá, hogy el tudjunk menni szaunázni meg ilyenek, mikor meg elaludt, a medence mellé toltuk ahol fürödtünk. Vacsorázni fürdetés előtt mentünk, aztán fürcsi és Márknak alvás volt, nekünk meg tévézés meg ilyesmi, mikor a tv zavarta, kikapcsoltuk és kimentünk a társalgóba. Ne izgulj Barti nem próblémás! :)

Köszönjük a jó szavakat Krétához, sokan mondjátok hogy milyen bátrak vagyunk.
Mi szinte minden hétvégén elutaztunk a picivel, úgyhogy nem tartok tőle, annyira nyugodt kisbaba, de tényleg, bárhova el lehet vele menni. Abszolút nem sírós, nem hisztizős, alvásnál is nagyon egyszerű dolgom van, lerakom a kiságyba szopi után, elfordúl és elalszik. (kopp, kopp) :lol:
Hát ezért merünk vele elmenni.

Anna
gratula Petinek!

Vok
sajnálom a kutyust! :(

Gwini
5 hónapos. Szerintem nyugodtan mozdúljatok ki ti is. Nem fogod megbánni! :)

Vanillka
Mi vettünk klímát, nagggyon nem bántuk meg. Márk mikor lefekszik becsukjuk nála az ajtót, akkor kapcsoljuk be. Délután is, meg este is. Most is megy, szinte fázom!! :lol:

A.
Vendég

Sziasztok :)
Délelőtt nem volt időm írni, mert a lányom bitorolta a gépet :)

Vali :)
A klímát a lakáshoz kaptuk ajándékba, egy 2,5 kW-os klíma. Praktikerben lehet venni 40 ezerért. Eleinte hallani sem akartam arról, hogy felszereljük, de ez a nagy meleg meggyűzött.
Csak a nappalit tudja lehűteni, de azt legalább jól. Úgy szereltettük be, hogy a gyerekeket ne érje direktbe a hideg levegő. Nem megy egész nap, de Peti nagyon szereti, mert így a nappali csak 25 fok körüli és nem 30-32 mint a hálónk.

Eszter :)
Nem semmi ez a motoros baleset :?
A kutyusodat nagyon sajnálom :cry:

Lányok!
Úgy látom nem csak Peti hízik kevesebbet :P
Azt hiszem most ünnepélyesen abba hagyom a parázást a hízás miatt :lol: :lol: :lol:

Szép álmokat :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Vali :)
Nekünk nincs klimánk csak álló ventillátorunk van. Az egyik fal felé fordítjuk,hogy Henit ne érje a hideg levegő. Én nagyon szeretem, így teljesen elviselhető a meleg.
Ja, Heni másfél héttel hamarabb született mint vártuk és igen, az anyósom pucolta meg az ablakot míg én a kórházban voltam. :)

Barti :lol:
Mi ha itthon vacsizunk a férjemmel, vagy ha családi vasárnapi ebédre megyünk anyuékhoz Heni a hordozóba kerül mellénk egy székre, 2 játékkal simán és eljátszik fél órát, addig meg tudunk kajálni.
A babakocsiban nagyon jókat tud aludni, de éberen csak 10 percet volt el. De elkezdtem hozzászoktatni, hogy nappal a lakásban míg pakolásztam Heni a kocsiban volt. Mostmár 1-1,5 órát eljátszik a kocsiban. :D

Vok :lol:
A mi kutyánkat tavaly kellett elaltatni, megmérgezte a szomszéd. Sajnálom a kutyusod. :cry:

Szép napot mindenkinek :) :)
Olgo+ Heni 2006.03.15.
olgo

Jó reggelt

Na akkor kezdem én a napot

Lili már 6-kor kukorékolt, persze most meg már alszik :wink:

Az este aránylag nyugisan telt, éjfélkor és fél 3-kor, no meg reggel 5-kor evett.

Barti: Jól elültetted a bogarat a fejembe ezzel a nyaralásos kérdéssel :wink: . Nálunk se megy a tv, ha alszik a Lili, bár nem tudom milyen Alsópáhokon a szoba elosztás. Van külön hálószoba és nappali, vagy egy helységes a szálláshely. Aki volt, írja meg légyszi. Az evéssel mi is gondban leszünk, de majd felváltva kajálunk, míg az egyikünk eszik, a másik fogja a Lilit és fordítva.
A sétát meg lehet, hogy kendőbe fogjuk megejteni, de lehet, hogy a babakocsi se lesz gázos

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Annácska: olvasd el a legújabb Kismamát :) Van benne a lassan hízó babákról szó :)
Liza is ilyen. Tegnap voltunk védőnőnél Balu miatt (erről majd később), és a védőnő megkérdezte, lemérjük-e Lizát, mondtam, hogy inkább ne, mert nem szeret minket a mérleg (2 hete mértük utoljára), de ő is megállapította, hogy jól néz ki, jó kedélyű, mozog összevissza, pisil-kakil, nagy gond nem lehet :)

Szóval Balu: nála még nem nagyon tartottam be, hogy mit mikortól lehet adni, illetve úgy voltam vele, néhány hónap már nem számíthat. Így kapott dinnyét is 10-11 hósan. Kihúzhattuk volna még azt a szezont, de nem tettük. Most úgy tűnik, allergiás lett a görögdinnyére. Kedden evett idén először dinnyét (kb 2 falatot), és délutánra piros foltok jelentek meg a testén, amik szép lassan halványodtak. Először azt hittem, a naptól van, de voltunk kint szerdán is meg csütörtökön is, és nem lett erősebb. Voltunk dokinál is délután, de addigra teljesen eltűntek, így kaptunk fenistil cseppeket, és a hétvégén újra meg kell próbálnunk a dinnyét, és akkor eldől, mitől van :(

cory
Budapest

Jó reggelt mindenkinek!

Vanillka!
Nem határozatlan végülis a tornásznéni, csak azt mondta, hogy a babák - mivel idegesek és félnek nála a torna miatt - általában görcsösebbek és mindig a rosszabbik "oldalukat" mutatják. Pl Tündinek is szinte állandóan ökölben van a keze nála, itthon meg már csak az egyik.

Vok!
Sajnáloma a kutyudat. Nekem régen egy cicám halt meg bélférgességben. Mire gyógyszert szereztünk neki, addigra elvitte szegényt. Ő volt az első tigriscsíkos cicám, úgy hívták, hogy Kis Tigris.

Ezt tegnap este írta a lányom, csak nem volt időm elküldeni:

rxé.... sáAAAAAA<<<<<<<aa1 7;;;;;;;€ YYYYYYYYY0
U555

BBBBBBB
720:20 2006.07.27.20:21 2006.07.27.20:21 2006.07.27.20:21 2006.07.27.20:21 2006.07.27.20:21 2006.07.27.20:21 2006.07.27.20:21 2006.07.27.20:21 2006.07.27.I BRRRRRRRRRRRRRRRCEW

A dátumot nem tudom, hogyan tette bele. :D

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Olgo, Alina: Boldog névnapot!

Alina: tök jó,hogy így leírtad, ti hogy wellneseltek. Én is valahogy így képzelem, bár az én fiam nem szenved ilyen álomkorban :D

Vali: ez az, h pont így vagyunk ezzel a foggal. Ez a 3. megindulása, de korántsem hiszem, h a végleges. :?

Vok Eszter: sajnálom :(

Anita
Kép
Kép
_anita_

Vok Eszter,
sajnálom. :( :(
Alina,
boldog névnapot!!! :) Ez tök jó, hogy ilyen nagyon jó baba Márk. :)
Én is így tervezem majd a nyaralást. Lidi olyan 9-kor alszik el és simán lehet mellette tv-t nézni. Aztán mi már 10-kor aludni szoktunk, így nincs gáz. Ébredés pedig 7-fél8.
Gyöngyi,
nagyon jók a képek! Főleg az első. Alsópáhokon vannak apartmanok és 2 ágyas szobák. MI az utóbbiba megyünk és mivel a házban lakó párral és a kislányukkal megyünk, ezért olyan ajánlatot küldött a hotel, hogy 2db 2 ágyas szoba, ami egybe is nyitható. De a honlapjukon mindent meg tudsz nézni.
Livi,
ismerős a gépelés. A múltkor Lidi kitörölte az apját a messengerből, de nem tudom hogy csinálta. :)

Voltam tegnap fodrásznál. Lidi apával volt. Aztán kis idő múlva jött az sms, hogy :"hisztis, mint az anyja". Na nagy nehezen elaltatta a kisasszonyt. :)
Ma is itthon van apa, így nem jövök már ma.
Mindenkinek szép napot!
Puszi
angi79

Sziasztok!

Most csak egy gyors reagálásra van időm. Már sokszor volt róla szó, csak nem akartam fokozni a dolgokat, de akkor én is leírom:

Patrícia ugye nem szopizott, 11 éve még teljesen tudatlan voltam a kaják terén is. Ő már 3 hónaposan paradicsomlét ivott és nagyon korán bevezetésre került minden étel ( a gyerekdoki és anyukám javaslatára!).
Aztán sorban jöttek a gondok (nem rögtön!!!)
- allergiás a mai napig az eperre és a görögdinnyére
- tejtől asztmás lett (kimutatták, hogy attól)
- paradicsomtól néha kiütései lesznek
- ha olyat eszik, amire allergiás (nem mindig derül ki, hogy mitől) akkor a fülén és a hajlatrokban ekcémás sebei lesznek.
6éves koráig 3 hetente emésztőszervi és hurutos betegségei voltak.

Nálunk egxrtelműen kiderült, hogy a korai és nem megfelelő hozzátáplálás az ok...

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

És fontos: nem a tápszer ellen írtam!!!!!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Egyszer megpróbáltam bekapcsolódni hozzátok, de inkább maradtam zúgolvasó. Olyan sokan , és olyan sokat irtok , hogy már nem tudnék újat hozzáfűzni.
Minden baba nagyon szép!

Tünde: Küldtem neked privit, de itt is meg kérdezném, hogy mi annak a váci bababoltnak a cime, ahol a kengurut vettétek? Délután meddig van nyitva, esetleg szombaton nyitva van?

Köszönöm: Kriszti

Minden baba nagyon szép!
Vendég

Tünde,
sajnálom. :( Sok igazság van abban, amit írsz. Az anyukám már tésztát és májat is adna Lidinek. Nekem meg sajnos olyan ismerősőm is van, aki 1,5 éves koráig szopizott és a kiscsaj ekcémás, asztmás.
Eperre anno én is allergiás voltam, de "kinőttem". Ez még lehet Patríciánál is. Nem?

Ja és nem írtam az előbb Lidi KÚSZIK!!
angi79

Vok: nagyon sajnálom a kutyádat. :(

Tünde, Cory: ezek az allergiás dolgok nagyon keményen hangzanak. Én is tudnék mesélni, mert mindenre allergiás vagyok, amit teszteltek. Gyerekkoromban asztmás is lettem, amihez jó kis ekcéma társult. Ezekkel a mai napig küzdök, nem nőttem ki semmit. Ráadásul gyerekkoromban nyomták belém a szteroidokat, így normál testalkatú gyerekből olyan lettem, amilyen vagyok. Hát erről ennyit. Megjegyzem: engem egyáltalán nem szoptattak, és korán kaptam rendes kaját. Persze lehet vitatkozni arról, hogy van-e összefüggés a dolgok között, de ettől a tények tények maradnak.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Angi: kinőhető, de a táplálék allergia általában átvált pollenbe. Én is azt gondolom, hogy ez nem a tápszer vagy anyatej kérdésen múlik, hanem az egyéb kajákon, hisz ott a HA-s tápszer is.

cory
Budapest

Kriszti és akit érdekel:

Váci bababolt:

www.minimix.gportal.hu

Egyébként akkor csak ez az egy ilyen kengurú volt, telefonon rá kell kérdezni!

Angi: tavaly már egy szem epertől is a köldöke körül csalánkiütéses lett, idén próbálkoztunk, de csak pár szemet és úgy néz ki, most nem jött elő. hozzáteszem csak a saját termesztésűt merem neki adni :)
Nagyon ügyes Lidi!!! Akkor indulhatsz a nyomába! :lol:

Mariannka: sajnálom, hogy ennyi bajod volt/van!!!

Vok: szegény kutyi és szegény Ti :cry: :cry:

Annácska: szóval akkor no para?!!?? :D

Szelivi: a mi gyógytornászunk is engem kérdezett, hogy mi a változás. ők ugye nincsenek együtt mindig a babákkal, mi látjuk, hogy otthon mit művelnek.
A kötöttségeket vagy a túlzott lazaságok mondjuk ő is érzi.

Bartika: a mostani nyaraláskor mi a gyerekekkel mentünk aludni (furcsa is volt), de legközelebb ha megyünk két szobásba akarunk pont ezért hogy tudjunk utána "élni".
Babakocsival is mehettek, ha épp alszik evés vagy fürcsi időben.
mi ha étterembe megyünk, akkor Olgoékhoz hasonlóan a hordozóban csücsül mellettünk.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

most nézem, ezen a honlapon sok minden nincs, de az elérhetőség igen

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Köszönöm a hozzászólásokat!

Kicsit meg is nyugodtam, mert Pötyi nem nyűgös baba, nagyon sokat elvan maga, és a hordozót kifejezetten imádja, főleg az asztal tetejéről, mert ugye mindent lát. :) Az esti alvást meg meglátjuk. Lehet, hogy elég nagy a szoba (szuperior, ami azt jelenti, hogy egy légterű ugyan, de a francia ágy mellett van egy nappali is). Hátha elég távol tudjuk tenni az ő ágyát tőlünk.
Kicsit a babakocsi miatt izgulok, mert batár jellegű, remélem elfér a szobában!!! :shock:

Ami az allergiát illeti, engem is etettek minden "jóval" már két hónaposan, cukrozott répától kezdve, paradicsomig, még narancsot is (pfuj elképzelni sem tudom... :( ) de SOHA SEMMI allergiám nem volt. Szóval ember függő. De nyilván csecsemőkorban még nem tudni milyen strapabíró a szervezet így én sem kísérletezem!!!! :(

Na megyek, pakolok, délben indulunk!!!!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti: igazából az a durva, hogy nálam nagyon hamar volt jele annak, hogy valami nem okés, de akkor még nem ismerték az allergiát, és végül csak 16 évesen jött ki rajtam az első tünet.
Az volt, hogy anyunak nem volt teje, és tápszert kaptam, de csak otthon, a kórházban még anyatejet, csak másét. Nem is volt a kórházban semmi gond, de otthon jött belőlem vissza a tápszer (családi legenda szerint 2 méterről a falat buktam le), és persze fogytam, volt egy csomó kivizsgálás, nincs-e gond a gyomorszájjal stb, aztán 6 hetesen elkezdtek mással etetni, és az bent maradt, mert nem tej volt (az akkori tápszereknél nem módosított tejfehérje volt), és így 2 hósan ismét 3,5kg-s voltam, mint mikor születtem.

cory
Budapest

Sziasztok,

A lányomban éjszaka elromlott az időzítő, hajnali 2-kor felébredt, vigyorgott ezerrel és fickándozott az ágyban. Apa még dolgozott, kijöttem hozzá a nappaliba panaszkodni. Aztán ledőltem a kanapéra, várni, hogy mi lesz, de csak reggel fél 7-kor ébredtem Aliz nyöszörgésére. Fogalmam sincs, hogy mikor és hogyan aludt vissza, annyira kóma voltam, hogy sztem ahogy letettem a fejem, egyből be is aludtam.
Azért rendesen beparáztam, hogy nem fog visszaaludni és azt várja majd, hogy játszunk :roll:

Alina: Jah kérem ... ilyen nyugi babával nem csoda, hogy bele mertek vágni egy külföldi útba :) Majd mesélj, Márknak hogy tetszett :)

Annácska: örülök, hogy végül sikerült megnyugtatnunk :)

Olgo: Anyósod egy kincs, mondták már? :lol: Nagyon jó, hogy ennyi mindenbe be tud segíteni.

Cory: Balunk csak idén jött ez elő? Korábban minkor evett, semmi gond nem volt vele?
Szerencsére engem elkerült még az allergia, de ezek szerint ez olyan, hogy lehet, hogy évekig semmi baj, aztán egyszer csak előjön, és onnantól fogva már arra a bizonyos dologra allergiás lesz? :(
Azt tudom, hogy pl. a pollenre bármikor kialalkulhat allergia, de ezek szerint ez így van a kajafélékre is?? Én eddig úgy gondoltam, hogy az már rögtön elsőre jelentkezik :roll:

Livi: A lányodból számítógép guru lesz, már jobban ért hozzá, mint te :lol:

Anita: Ha ez már a 3. nekifutás azzal a foggal, ,akkor én úgy gondolom, hogy már tényleg nem sok lehet hátra ahhoz, hogy végre kibújjon :)

Angi: Nálunk azt mondta korábban apa, hogy ha Aliz is olyan hisztis lesz, mint az anyja és a bátyja, akkor kiteszi a szűrünket, mert az már totál idegbaj lesz neki :)

Bocsi akinek nem írtam, de most csak ennyire volt időm :(

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali: mivel még otthon vagytok, akkor ezek szerint Alíz nyugis :)
Ilyen nálunk is volt, hogy valamikor éjjel arra ébredek, hogy valaki viháncol. Benézek a kiságyba és Bettus hanyatt fekszik és kapálózva vigyorog (hason alszik). Szerencsére egy hosszú szopizás végére bealudt :)

Anita: kibújt Bettina második foga a múlt héten, de tisztára be van dagadva az ínye ott és állandóan gyűri a kezével, szóval ő a fogkibújás után viselődik meg tőle...
megnyugtattalak?? :lol:
A chamomilla hom. golyót próbáltátok?

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Tünde!
Már két fog!! Nem semmi :)
Te, most Bettinának mikor fogsz először adni a tejcsin kivül mást?

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Sziasztok!

Allergia: párom egyik rokona a tej minden alkotórészére allergiás volt, így egy csomó védoltást sem kaphatott meg, mert némelyikbe valami tejalkotórész van. Hároméves korában derült ki. Most asszem tíz éves és már pár éve elmúlt az allergiája. Azóta hízik és növöget. Neki úgy jött elő az allergia, hogy a tejtől majdnem megfulladt, olyan asztmás rohamai voltak, néhányszor asszem még újra is kellett éleszteni.
Egyébént én azóta vagyok rossz viszonyba a gyógyszerekkel, amióta egy mandulagyuszira olyan gyógyszer kaptam, hogy vérzett tőle az orrom és viszketett a szemem. Amikor panaszkodtam, a háziorvos azt mondta, hogy elmúlik. Tényleg elmúlt, utána ekcémám lett. A hónaljamban teljesen "lerohadt" a bőr. Ráadásul érettségi szezon volt, műszálas kosztüm, dög meleg. Sokára múlt el. Azóta egy szem algopyrintől is viszket a szemem.

Vanillka!
Az a borzasztó, hogy idevettem az ölembe és rögtön tudta, hogy a billentyűzettel mit kell csinálni. Szétnyitotta a tenyerét és az ujjaival csapkodott. Pedig azt hittem, hogy az öklével fog.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

Köszönöm az együttérzést! Jól esik!!!! :)
Jannynek már jobb. Bigyó tegnap össze-vissza szagolt mindent, hogy hol lehet, ma reggel meg nézett rám, hogy engedjem ki a Jennyt... Édes volt. :(

Alleriga:
Én is 6 hetes koromtól kaptam minent. Szinte minden létező növényre allergiás vagyok (sajna a fűre is), aztán állatszőrök, atka, parlagfű... +asztma. Szóval tudnék mesélni. A párom tejre, meg fűszerekre érzékeny. Én midnent megpróbálok elkövetni, hogy Hanna minél kevesebb dolgot kapjon meg. Így én nem eszem citrus féléket, tejet és tejterméket, tojást, csonthélyasokat, halat. Megyünk majd írisz diagnosztikára is, hogy megnézzék van-e hajlama egyáltalán rá. (csodálkoznék, ha nem lenne)

Petri!
Mi van a kutyuddal?

Bosco!!!!!! Merre jársz????

Angi!
Nagy nagy nagy gratu Lidinek!!! :D Ferit üdvözlöm. :D
Milyen lettél? Képet dobjál majd. :D

Tünde!
Kibújás után? Inkább azt választanám... :D Hamarabb begyógyul az ínnye. :D

Vali!
Nem lehet, hogy addigra volt pont jó a hőmérséklet? :D Ilyen melegben el tudom képzelni...
Nagyon furik az állatok ilyen szempontból. Bigyónak nagyon sok betegsége van, sajna a fajtatisztaság miatt. Neki is kb 10 évet jósolt a doki. Ugye lehetne 15 is... Már lassan 3 éves, de szar a mája, a pajzsmirigye, a szíve és még allergiás is...

Olgo!
A mérgezés azért durvább!!! Kajon ő is egy kicsit belőle, ha már ennyire tudja osztogatni!!! :(:(:(

Pusza nektek :D

Eszter
Kép
Kép
vok

A névnapi köszöntőket köszönöm!! Arik vagytok!
(ez csak a fedőnevem ám :P )

Anita
Sajna már Márk sem alszik ennyit, írtam is a múlt héten hogy, délelőtt kb 2órát, délután 2x1 órát.
Wellneselni 3 hósan vittük, akkor még annyit aludt.

Angi
Örülök hogy a leírásom tetszett, tényleg sokat visszük-hozzuk, de mindig az az elsődleges szempontunk, hogy az ő kis nyugalma, meglegyen, ehhez igazítunk mindent. :)
Gratula Lidinek!! :)

Vanillka
Persze hogy mesélek! Bár már jövő hét péntek lenne... :)

Tündi
2 fog...de jó!
Nálunk még egy se jött ki, pedíg csak 2 héttel vagyunk fiatalabbak mint Bettina.

allergia
Amikor én baba voltam, Anyu 3 hós koromtól adott gyümit, aztán meg krumplit, sütőtököt. Akkor az volt a helyes az orvosok és a védőnők szerint. Nálam semmilyen allergia nem alakult ki. Vagyis nem tudok róla. Szerintem ez is egyéntől függ. Szerintem az allergia nem feltétlen a korai kajáktól alakul ki, hanem esetleg a szmog,tól környezet szennyezettségtől ilyesmi. Vagy legalábbis ez is közrejáttszik.

A.
Vendég

Rita: én augusztus közepén a nyaralás után akarom kezdeni a kóstoltatást,de eltelik egy kis idő (remélem) mire mérhető mennyiséget adok. Először úgy gondoltam, hogy amikor délelőtt fentvan, két szopi között egy kis gyümi. Aztán majd a köv. időpont délután lesz, akkor zöldséget akarok. És így fokozatosan...

Alina: van aki dohányzik, mégis 100 évig él, attól még nem egészséges...
Nem feltétlenül alakul ki allergia az ételektől, ha most lehetőségem van, hogy fokozatosan kapjon mást enni, akkor megteszem. Aztán lehet, hogy ennek ellenére lesz valami nyavalya, sajnos kivédeni mindent nem lehet. Csak szegény nagylányomat annyira sajnáltam, amikor kiderültek ezek az allergiák.
Persze továbbra sem ítélek el senkit,aki másképp csinálja!!!!

Szelivi: nem semmi amiket írsz, szegénykém! :(

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Alina: még akartam írni, hogy szerintem bettusnak kicsit korán jött a foga (szerintem), pl. Patríciának 9 hónaposan
Most az jutott eszembe, hogy Bettinának van foga, pedig semmi szüksége rá, Patríciának meg nem volt, pedig kellett volna... :lol:

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Angi :(
az anyatej is tartalmazhat idegen fehérjéket (tej, tojás, földimogyoró) és ezek a kizárólagosan szoptatott csecsemők gastros és bőr tüneteit okozhatják.

Nálunk szerencsére senki sem allergiás a családban.
Az allergia hajlam kérdése is. Én 9 hóig kaptam anyatejet, de már 2 hónapos koromtól gyümilét is.

Lányok!!!
A babafalván csináltam vonalzót, megkaptam email-ben a kódokat. De,hogy varázssoljam ide a vonalzót?
olgo

Tündi
Egyetértünk. Én sem adok főzeléket meg ilyeneket Márknak. Csak barackot reszelek neki, meg egy kis almát. Már elmúlt 5 hós. További kajákat hanyagolom 6 hós koráig.
Sajnálom hogy ennyi allergiája van a nagylányodnak. Nem írtam, de az öcsémnél anyu ugyan így tett, mármint a kajával kapcsolatban, és ő viszont velem ellentétben tök allerrgiás, csomó mindenre. Erre gondoltam mikor azt írtam hogy nem mindenkinél jön ki. :)
fog :lol:

Olgo
én is pont most csináltam, a profilodban van egy olyan az adatlapnál, hogy aláírás, és oda kell bemásolni.
Vendég

Nálunk még nincsenek fogak, csak a szenvedés, ami megelőzi őket. :(

KépKép
mariannka

Szaisztok!!

Vagyok,persze nem tudom meddig.Most van net,állítólag a körzetben krepált be vmi kártya,ma cserélik/ték.Bízom benne már nem lesz kánya,Ma én is telefonáltam(eddig csak férj)és ezt ma tudták csak elmondani nekem. :twisted: :twisted: Holott egy hete nuku net. :twisted: Na mindegy.NEm tudtam még visszaolvasni,de igyekszem aktiválódni megint.

Olavsok...
Vendég

Valaki egyszer leírta a Micimackós dal teljes szövegét, nem emlékeztek véletlenül hogy mikor volt ez téma?
Nekem úgy rémlett április elején...de nem találtam.
Tudna valaki segíteni??

köszi

A.
Vendég

Sziasztok!!!!

Vok, sajnálom a kutyidat :cry: , de most biztos jobb neki.

Nekünk egyszer egy bernáthegyit tett el valaki láb alól(féltékenység, és irigység miatt)
Állítólag ugatott a kutya éjjel, és nem lehetett tőle aludni.Nos ez az ugatós kutya éjszaka bennt aludt a házban az előszobában, totál békésen.
Aztán ez nem elég, volt egy kaukázusink is, akit szintén megmérgeztek. :cry:

Hozzátápi , allergiáról csak annyit, hogy Levente nálunk is elég korán el lett kezdve hozzátáplálva( a tápszer mellé), eddig semmi baja, csak a bőre kicsit csúnyácska, nem olyan szép, selymes tapintása van, mint amilyennek kéne lenni, kicsit"rücskös", olyan mintha pattanások lennének, apró faggyúval telt kis buborcsékok vannak rajta.Ez a bőrgyógyász szerint nincs össezfüggésben a kajával.Szerintem meg igen!!
Olivért viszont már nagyon keményen fogtam, ő szinte tejterméket, bolti tejpépet nem is kapott egy éves koráig, mégis végigjártam vele a tejfehérje allergiológiai vizsgálatot.
Mivel volt egy csomó tünete, ami megfelel neki(hígabb széklet, piros foltok a pofiján, vashiány, folyamatos felső légúti megbetegedések)
Aztán negatív lett szerencsére .
Elrettentő példa még unokahúgom esete, aki kb.csak 2 hónapig szopott, és kapott utána feles tejet is(15 éve ez még nem volt elrettentő)
Most 15 éves, és 5 éve cukorbeteg, vele együtt kialakult nála a lisztérzékenység is.
Csak ennyit akartam írni.
Ja, meg annyit, hogy én se szoptam túl sokáig, és lehet, hogy parlagfű allergiás vagyok.Ezt még nem tudom, majd a virágzáskor kiderül(tavaly végig fújtam az orrom, tüsszögtem, de ha az idén is ez lesz, akkor tuti az vagyok :( )

gratulálok a fogacskákhoz mindnkinek!!!!
Kép

Alina, boldog fedőnév névnapot!!!!! :lol:
Jó nyaralást!!!!4

Én is simán bevállalnám egy bébivel, nálunk inkább Olivér a macerás, így az idén nem külföldezünk.
Olivér 5 hónapos volt, mikor Ausztriában voltunk egy hetet, semmi gond nem volt vele, nagyon jól telt a hét. :D

Puszi mindnkinek, majd egyszer jövök!!!!!!
(egy darabig ne keressetek) :wink: :wink: :wink: :wink:
vas

Alina
én vagyok a nótafa :lol:

Egy napon, mikor Micimackónak
Semmi dolga nem akadt,
Eszébe jutott, hogy tenni kéne
Valami nagyon fontosat.
Elment tehát Malackához,
Hogy meglesse, mit csinál.
De Malackánál éppen akkor
Senkit nem talált.

Így hát elindult hazafelé,
Miközben sűrűn hullt a fehér hó.
Arra gondolt, otthon talán
Akad egy kis ennivaló.
Hogy kimelegedjék ugrándozott
S jó nagyokat lépett
S a hidegre való tekintettel
Énekelni kezdett.

Minél inkább havazik,
Annál inkább hull a hó.

Minél inkább hull a hó,
Annál inkább havazik.
Hull a hó és hózik-zik-zik,
Micimackó fázik-zik-zik,
Hull a hó és hózik-zik-zik,
Micimackó fázik.

Ismert erdei körökben
Az az általános nézet,
Hogy Micimackó,
mint minden medve,
Szereti a mézet.
És ez nem csak afféle
Szerény vélemény,
Határozottan állítom, hogy
Tény, tény, tény.

Ezért, mikor hideg van
És sűrűn hull a fehér hó,
Kell, hogy legyen az almáriumban

Eltéve ennivaló.
Így aztán, ha délidőben
Micimackó megéhezik,
Megkóstol egy csupor mézet
Alaposan, fenékig.

Minél inkább havazik...

Micimackó a barátom,
És gyakran elbeszélgetünk
Azokról a dolgokról,
Mit mind a ketten ismerünk.
És tanultunk egy verset is,
És most már kívülről tudom.
Ha hideg van és hull a hó,
Én mindig ezt dúdolgatom:

Minél inkább havazik...

Pircsi &
Kép
Kép
petri

bocsi lányok h nem írok de itthon van apa szabin és most csak olvasgatok..

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Nem jár közületek valaki Ausztriába síelni?
Szükségem lenne egy kis segítségre ezügyben.

KépKép
mariannka

Ildi: hogy-hogy ne keressünk egy darabig???
Nálunk is Dorina a gázos, ha "bekattan", akkor aztán megy a hiszti ezerrel. Ilyenkor megpróbálunk neki felajánlani valami kedvező dolgot (ami betartható) vagy gyorsan eltereljük a figyelmét.
Olival mi a "gond"?

Petri: én is csak akkor irogatok, ha a kicsi alszik a nagyok meg játszanak, úgyhogy felmentés elfogadva! :)

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Vali: Balunak eddig semmi tünete nem volt a dinnyétől. Majd a hétvégén újra próbáljuk a dinnyét, és kiderül, tényleg az-e a bűnös.
Én pl a tejre 16 évesen lettem érzékeny.

Liza és a kisvirág:
Megszereztem:

Kép
Kép
Nem adom:
Kép
Kép
Kismajom:
Kép
Kép

cory
Budapest

Cory!hihetetlenül klassz lányod van.A harmadik képen :shock: :lol: :lol:
Nagyon vagány kiscsaj!

Bea és Annababa
Kép
bea80

Na hellló lányok

Hát 25 perces fenék rázogatás után sikerűlt elaltatni a Lilit.
Köszi a Lilis dicséreteket.

Nálunk még nem volt számítógép kalimpálás, viszont a tévét már sikerűlt kikapcsolni a távirányítóval :)

Mozgásügyileg stagnálunk, csak éjjel produkál valamiféle mászást, mert többször van, hogy keresztbe fekszik mikor kiveszem enni :)

Minden Annának és Anikónak utólag boldog névnapot kívánok , ja és Kincső babának is :)

Vettem babakocsit, holnap tesztelem az esküvőn, remélem bevállik

Angi: Mindjárt nézem a honlapot, köszi a tippet, magamtól biztos nem jutott volna az eszembe

Na nehogy már kimaradjak az allergiás témából: Nálam játszik a macskaszőr, a rozs, parlagfű, kutyaszőr, por kb. ennyi jut eszembe, de van még 2 keresztesből valamim

Kép

Kép
pgyöngyi

Cory: Nagyon szép a Liza, igazi vagány belevaló...., igazi Liza :)
És milyen ügyesen emeli és teszi össze a tappancsait. Nem fogja még a kezével?

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: dehogynem, ha nincs rágóka, a szájába is veszi és rágcsálja :)

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: