A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Andi,
Köszi a választ. Igaza van Veronikának, irigylésre méltó, hogy 16 hónapos koráig tudtál szoptatni. Én megelégednék azzal is, ha 5-6 hónapig lenne tejem. Tök jó, hogy már ennyire összeszoktatok a fiúkkal. Emlékszem, szülés után milyen nehézségeken mentetek át, de így szép az élet. Olyan ügyik ezek a fiúk. Nincs róluk képed?

A fejéshez Nekem sincs sok türelemem. :cry: :cry: Pl. éjszaka egyszerűen nem tudom rávenni magamat, hogy a bent maradt tejet, még kifejem. Egyébként nekem is eleinte pár csöpp, de ha nem adom fel, akkor utána úgy megindul, hogy még spricel is. :lol: :lol:

Ti, hogy bírjátok ezt az időt? Nálunk most épp zuhog az eső!!!

Giligalang
Mizújs? Csak nem babázol már? :D :D Ha tudsz, akkor jelentkezzél!!!!!

Mindenkinek szép napot!!

Vica és RÉka
vica10

Sziasztok csajok!!!

Tegnap megjöttünk Horvátországból..Mit monhatnék? töük jó volt,két hét pont azért jó,mert a végén örül az ember,hogy hazajöhet.Mandula baromira élvezte a tengert,rab szigetén voltunk,Loparon,bokáig ért a viz,így aztán különösen biztonságos volt neki.
Ami nem tetszett, azok az árak..drágaság uralkodik és nem áll arányban a minőséggel. De mindent összevetve jó volt.
Nagyon sokat írtatok,alig győztem olvasni,igyekszem visszakapcsolódni a vérkeringésbe.

HURCIA! Mindenképpen írj a műtétről,sokat gondoltam ma rátok!

Utálom a meleget és kicsit örülök,hogy decemberben szülök..
Üdv,durca
durca

szia VICA

még itt vagyok és egyben.egész nap teszek veszek.tegnap a nagylányom segített így nagy haladás volt a takarítás terén ablak pucolás meg vizespórszívóvala szőnyegeket.ezt már egyedül nem bírtam volna,így is néha azt éreztem este megszülök.összerakta apa este a kiságyat én meg baldahint vasaltam,és nézegettük lassan lesz benne valaki???még a lányom is mondta tök furi nemsoká 4 en leszünk.ma a nappali maradék kárpittisztitását megcsináltam meg aludtam egy órát.kezdek nyugis lenni hogy rendben van minden mire mennem kell.hát ezek vannak.szerdán reggel megyek ctg re,keményedik a hasam de ez nekem nem új.ami új hogy ereszkedik le a pocim.de ez érthető.rohadt meleg van én nem tudom ki hogy bírja,de szegény picikre mit lehet ilyenkor adni???azt se tudom mit vigyek majd be neki ,bár addig még enyhülhet a meleg.hát ezerrel izgulok nemtom ki hogy élte át,az utolsó napokat de én kicsit már parázok.már tudom milyen remélem könnyebb lesz.és nem 17 óra.jelentkezem minden nap amig vagyok ,ha véletlen bemegyek akkor majd ha hazajöttünk.puszi mindenkinek és kitartást a meleghez aki meg nyaral az szerencsés.ja szülni sem lenne jó ilyen melegbe .pusza

GILI
gilingalang

Hu itt jó kis zuhi volt.....végre egy kis napmentes időszak:)

Kép
marcsim

Kedves Mindenki!

Köszönöm a Mészáros doktorral kapcsolatos infókat. Mindenki magán rendelésre járt hozzá? Szívesen fogadja a pácienseket SZTK alapon a Kútvölgyi rendelőben is?
Remélem hamarosan majd mennem kell hozzá :)

Mindenkinek szép estét! Most már megyek haza, mert elég volt a munkából!!!!
Tombi
tombi

Szia Gilingalang!

Nem semmi, hogy szülés előtt mit csináltok!!!!! Nagyon ügyik vagytok. Biztos írtad már, de én nem tudom, hogy mennyi idős a lányod. Azért ha lehet, ne dolgoz sokat, szerintem inkább pihenj. 17 óra vajúdás? Nem semmi!!!! Ha ereszkedik a poci, akkor nem sokára babázol. Gondolom ezek a frontok megteszik a hatásukat.
Aztán csak ügyesen!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lányok,
Nem tudom, hogy Ti és a babócák hogy bírjátok ezt az időt, de Réka délután nagyon rosszul viselte. :cry: Szinte semmit nem aludt, viszont annál nyügisebb volt.

Remélem mindenki jól van!

Vica
vica10

Tombi!

Nem akarlak elkeseríteni, de amikor én az első babát vártam akkor velem közölte az elején, hogy maszek alapon tud elvállalni. Gondolom azt tudod, hogy ez nem azt jelenti, hogy minden alkalommal fizetned kell. Ha a Kútvölgyibe kell menned vizsgálatra (vérvétel, 12.heti UH, a terhesség végén CTG) akkor nem kér semmit. Bár így is vagy 8-10 alkalommal a maszek rendelőbe kell menni. De javítsatok ki Lányok ha rosszul mondom!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!

Tombi!
Én eleve a magánrendelésén kezdtem Mészáros doktornál,így sajna azt nem tudom,hogy a kórházban rendel-e.
De igaza van Veronikának,ha a kórházba hív,ott nem kell fizetni,a magánrendelésre meg minden hónapban egyszer kellett menni.

Tegnap jó ki zuhé volt! Éppen csak sikerült hazaérnünk a tanácsadásról. :D
Rebeka már 4280g ,hízogat szépen .

Akik elutaztak azoknak jó nyaralást,a többieknek jó pihenést és kitartást ebben a nagy melegben.
Mi ma elutazunk a szüleimhez,ha megjöttem jeletkezem.

Dóri!!
Ha mentek a balcsira ,akkor jó nyaralást,vigyázzatok Lucára!
Puszi: Eszti + Rebeka
mano4

Szia Masni!
Nagyon jó, hogy itt vagy, végre bővül a kék táblázat. Bár én így is "egyedül" fogok szülni. :cry:
Marcsi!
Ne is mondd, nekem eddig is a kezdetektől gondom volt a lábdagadással, hát most már majdnem kezelhetetlen. Nagyon örülök, ha valaki teljesen rendben és egészségesen, gond nélkül várhatja a babát.
Én ma kezdtem meg a táppénzes időszakomat. Ennyit bírtam. Nem akarok a világnak semmit sem bizonyítani. :oops: Ti sokan megértitek biztos. Amúgy minden okés, és már egyre izgatottabbak vagyunk. Én már érzem a baba mocorgását. Bár tudom, hogy valódi magzatmozgások majd csak később jelentkeznek, de apró pukkanásokat és "kaparászásokat" már egyértelműen felfogok. Most már hamarosan az is kiderül, hogy kisfiú vagy kislány.

Kitartást nektek is és a babáknak is. Talán egy kicsit jobb lesz hétvégére! :!:
Pusz, Eni
vbea

Szia Vbea!

Nem fogsz egyedül szülni, ne aggódj! Biztos csapódik még addig ide valaki :D
Nagyon helyes, hogy táppénzre írattad magad, ez nem a bizonyításról szól. Én már első naptól kezdve ahogy biztos voltam a terhességben táppénzre mentem. Mondjuk én ezt így is terveztem a strapás munkahelyem miatt.

Én 17 hetesen éreztem először Kolos mocorgásait és azóta egyfolytában aktívkodik, egyre jobban és már egy hónapja olyan napi 3-4-szer csuklik is a kis iszákos :D Olyan jó érzés ez és biztos hiányozni fog majd a szülés után!
Mi egészen a 19. hétig kislánynak éreztük a párommal és az ultrahangon egyértelműen rávágta az orvos, hogy kisfiú. Egy picit csendben maradtunk aztán persze örültünk nagyon, hiszen oly mindegy csak rendben legyen minden! Ti mit vártok, kisfiút vagy kislányt? :)

Pihenj sokat és töltsd a napjaid kellemesen, hiszen a legszebb hónapjaink ezek!
marcsim

SZIASZTOK!

A nyaralás alatt lett egy pár új terhes:-))

Vbea!!! Rólam megfeledkeztél??? Én decemberben szülök,a legújabb adatok alapján dec.21-én,hát a január vége csak nincs olyan messze tőle::: :D
Jól tetted,hogy táppénzre mentél,ne törődj vele ki mit mond(tudom nagyon nehéz,főleg,ha valaki teljesítményorientált emberek között mozog),pihenj sokat,készülj a babára,törődj magaddal..Ez most a legfontosabb.Dolgozni ráérsz még vagy 35 évig :D :D
A mocorgás meg AZ a mocorgás :D

Marcsim!,te mikorrra vagy kiírva?? ja,bocs, utánanéztem és 32. hetes vagy. Ugye tőled kérdeztem,hogy mit jelent az,hogy tartasz a szoptatástól? Ne haragudj,hogy nem melékszem pontosan,de két hét nyaralás az nagyon hosszú :D

Valaki felvetette az ANYÓSPAJTÁS problémát..

Csatlakozom a veszett anyósokkal rendelkezők táborába :D
Azt is megfigyeltem,hog általában a csak fiúkkal rendelkező anyósok lesznek veszettek..(tisztelet a kivételnek) Egyszerűen képtelenek megtanulni az elengedés művészetét,maximálisan felhasználják a fiukat céljaik elérésére és nagyszerűen alkalmazzák az érzelmi zsarolást. A pasik meg(valahol őket is meg lehet érteni,bár én nem tudom az enyémet),képtelenek megálljt parancsolni életük első nőjének,inkább felvállalják veled a konfliktust,mint az édes mamával.Ez alól egy kivételt tudok,a saját apámat,aki helyére tette sárkány anyját anno 40 évvel..
Szóval nagyon nehéz,mert mélyen megalázva érzi magát az ember,mikor a feje fölött történnek a dolgok,anyós ügyködésével,vagy olyan szöveget hallasz életed párja szájából,amit magától soha nem talált volna k,csak anyós addig rágta a fülét..
Kivel lépj konfliktusba,kivel harcolj? Akárkivel is,mindenképpen te húzod a rövidebbet..Én a kitartást gyakorolom :D amit elhatároztam,abból nem engedek,mint például bejelentés nélkül beállítani tilos, a gyerekágy alatt látogatni tilos, a gyereknevelésbe beleszólni tilos..van is vita rendesen,csak az a baj,hogy anyósom nem szemtől szembe harcos,mint én..
Valamit még akartam írni,de elfelejtettem,mert belelovaltam magam az anyóstémába,no majd még jövök.
Pá,
durca

Dehogy feledkeztem meg rólad, Durca. Persze, majdnem együtt szülünk. Csak úgy feltört belőlem az "egyedüllét". Köszönöm neked is és Marcsimnak is a biztatást. Igen, azt hiszem, a munkahelyem amúgy sem volt egy sétagalopp, de így, állapotosan odabenn valóban terhesnek éreztem magam, továbbá a baba is adta a jelzéseket rendesen. Szóval muszáj visszavennem a tempóból. Egyelőre még eltűröm a "mit fogsz otthon csinálni annyi hónapig" felkiáltásokat... :x Már most tudom, hogy van elég tennivaló, és persze nyilván pihenni is szeretnék.

Marcsim, a legutóbbi uh-képekre a férjem egyértelműen rávágta, hogy fia lesz. Persze doki mondta, hogy most még nem látja. Nekem változó. Az eddigi hetekben felváltva "éreztem" fiút és lányt. Egyelőre türelmesen várunk. Egy biztos, rajongunk érte már most. Soha nem hittem, hogy a párom ennyire lelkesedni fog. Őszintén szólva fel voltam arra is készülve, hogy sok dologgal egyedül kell megbirkóznom mentálisan. A férjemnek nagyon sok érzés kitöréséhez idő kell. De most nagyon más. Élvezem.

Természetesen anyósom már most, hogy a 15. hétben vagyok, arról ábrándozik, hogy jön "segíteni". Nem szeretném, és nemcsak azért, mert 30nm-en lakunk. Kaját rendelni is tudok, a babával meg csak elboldogulok. Szoptatni helyettem senki nem tud. Úgyhogy előre a plafonon vagyok ettől a segítségtől. Anyósomnak lánya is van, mégis úgy bánik kisfiával, mintha egyke lenne. Ki érti???
vbea

Sziasztok!!
Durca, úgy látszik nálam kimaradt, hogy elutaztok, így nem is értettem hova tüntél.
Én nem akarok senkit sem mentegetni, de a Kútvölgyi rendelőjében nőgyógyásza és onkológia működik, azaz nincs terhesgondozás, nem véletlenül nincs UH készülék a rendelőben. Biztos van olyan sztk ahol hivatalosan ez létezik, de mem ott. Persze az egy más kérdés, hogy a dokik behívan privát betegeket a egy-egy vizsgálatra a kórházba, de az csak a kötelező 3 UH-ot fedi. Míg magánrendelésre havonta járunk, azért bizony fizetni kell, ezt az OEP vagy mi nem fizeti ki egy kórháznak sem, kivéve ha veszélyeztetett a kismama.Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem véletlen amiért a dokik magánrendelésen tudják a kismamákat fogadni.
Réka
Vendég

Sziasztok,

Vica, örülök, hogy emlékszel! Tényleg nagyon nehéz volt eleinte a két kisfiúval. Most is vannak nagyon húzós napok, de annyira jó, hogy már együtt nevetgélnek pl. az autóban, amikor hátul ülnek egymás mellett. Ma a Corából hazafelé végig kacagtak.Hallgatni is öröm volt. Megpróbálok képet feltenni, de sosem sikerül a méretet csökkenteni.Hiába próbáltam nem megy sajnos.

Anyós téma.Képzeljétek, nekem anyám a hülyébb, anyósomnál. Ne haragudjatok, hogy ezt írom, de épp most pár napja dobott ki engem és a két picit, megkért, hogy soha többé ne menjünk hozzá. Tiszta depressziós és nem tudom, hogy miért, de gonosz is lett és mindíg belémköt.Én csak hallgatok, ő folyamatosan sérteget. Ma elutazik egy hónapra, más gyerekére vigyáz majd, pénzért.Közölte, hogy nem érdekes, ha nem látja a gyerekeimet, mert neki ott lesz a kislány. Ehhez mit szóltok? Szegény férjemnek milyen anyósa van. Kibírhatatlan és ezt már nem is akarom lenyelni, tehát nem érdekel többé. Hosszasan írhatnék a dolgaimról, de nem akarlak untatni benneteket. Csak az anyós témában ide vág. Van valakinek ilyen anyukája, mint nekem?
Andi
Áron 2 éves, Csabi 7 hónapos.
andry

Sziasztok!!

Réka!!
Szerintem a kútvölgyiben van terhesgondozás, csak nem a rendelőintézetben működik, hanem a kórház részen.
Az azért meg érdekes lenne, ha terhesgondozást nem fizetné az OEP. Akkor akinek nincs pénze magánrendelésre járni, az dögöljön meg???
Én pl. nem fizetnék a terhesgondozásért, hanem szüléskor adnék, amennyit gondolok. Akkor mire fel fiizetem a járulékokat???? Sőt, én így is csináltam.
Szerintem sokan nem merik azt mondani az orvosnak, hogy nem szeretnének a magánrendelésre menni. Ezt ők pontosan tudják, és ki is használják.

Eszti!!!

Még nem megyünk nyaralni. Majd két hét múlva.
Nekem is két hét múlva kell visszamennem a Mészihez!! Leeht, hogy összefutunk!? A magánrendelőbe fogsz menni??? Éna kútvölgyibe szeretnék!!!
Ti jól vagytok??

Az újaknak üdv!!
A finiselőknek pedig nagyon sok erőt kívánok a meléeg elviseléséhez!!!

Sok puszi: Dóri

Kép
nagydora

sziasztok

VICA

a lányom januárban lesz 14 éves.az első házasságomból született.akkor voltam 22 éves.2 éves volt mikor a mostani párommal összejöttünk.imádják egymást és az apjával is jóban van.csak mi ketten nem láttuk egyformán a világot pedig tini szerelem volt.8 évig tartott.ahogy megszületett a lányunk csavarogni meg haverozni kezdett én meg meguntam.a mostani párommal 11 éve vagyunk már eggyütt 3 éve házasodtunk.nem kapkodtunk.és 2 vetélés után most jön a kisbabánk.Marcell.nagyon boldogok vagyunk.ezért is fordítjuk ki a házat a 4 sarkából.már végre van kiért.a lányom kicsit kamasz de hála égnek normális.szerencsém van.

ezt a meleget iszonyú már mennék szülni de ott is meleg lehet gondoltam viszek kicsi ventillátort.hülyeség?annyit keményedik a hasam nem tom mi ez.reggel megyek ctgre majd kiderül.

pusza mindenkinek

GILI
gilingalang

Gili,
Annyira jó, hogy ilyen nagy lányod van. Sokat tud segíteni és ha megérkezik a pici akkor is. A mostani párodhoz gratulálok, gondolom már Ő is nagyon várja a baba érkezését. A szülőszobákban van légkondi, tehát ott nem lesz gond, azonban a szobákban kb. most 40 fok lehet. Nem is tudom, hogy mit csinálnak a kismamik!!!

Réka
Én is a Kútvölgyi rendelőintézetbe (onkológia) jártam terhesgondozásra, illetve néha a kórházba. Igaz én nem a Mészáros doktor úrnál szültem. Azonban én sem fizettem semmit terhesgondozás alatt, a szülés után adtam neki amennyit én gondoltam. Az tény, hogy az UH miatt felkellett menni a kórházba!!!

Andi,
El tudom képzelni, ahogy hátul csücsülnek és kacagnak. :D Szerintem ez annyira jó érzés. (Igaz én még csak annak örülök, ahogy RÉka mosolyog) De én is mindenféleképpen kettőt szeretnék. Az én anyukám tündéri!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: Úgyhogy nagy szerencsém van. Mindig számíthatok rá. Szomorú, hogy pont a Te anyukád bánik így veletek, :cry: ez leginkább az anyósokra jellemző. Kitartást és fel a fejjel. A gyerekeknek a legrosszabb, bár még elég kicsik ahhoz, hogy ezt felfogják. Addig is csak reménykedhetsz, hogy megváltozik!!!!

Ma voltunk koponya és hasi UH-on. Minden rendben van, és nagyon ügyi volt Réka!!!

Megpróbálok képet feltenni! Mi így alszunk a babakocsiban!!

Vica és RÉka Kép Kép Kép
vica10

VICA

GRATULA Rékához milyen hajas baba.az jó hír hogy van légkondi.gáz lenne így szülni vajúdani x órát kánikulában.azt meg megértem hogy a babák miatt nincs a kórterembe.nehogy megfázzanak.azt már kibírjuk.különben úgy 20 percenként keményedik a hasam.hol erősen hogy levegőt nemkapok hol enyhébb.már gyorsan lezuhanyoztam és hajat mostam.papírokat rendezgettem nehogy itthon maradjon valami.ha indulni kell.ma megszült a volt férjem felesége délután.egy napra voltunk kiírva,jöv keddre.aug.1.re.erre ma megszült kis fiú lett ott is.de jó neki már túl van rajta,izgulok de mennék is már.ez a keményedés lehet ettől a fronttól is hogy jön a vihar.ezt én végig megéreztem.csak amikor a szél jön meg az eső.de most meg 15 percre keményedett,nézem az órát.de mozog bent a kicsi is ,mi lehet szerinted???lehet bemesélem már.ha itt vagy írsz még???

köszi

GILI
gilingalang

Dora, mint írtam fentebb az OEP fizet, de nem azért, hogy a kismamák havonta mozizzanak. Azt hiszem 3 előírt UH van. Most gondolj bele, hogy minden doki az összes kismamáját a kórházban UH-ozná havonta. Órákat kéne ott ülni, úgyhogy már csak ezért sem megoldható.Arról nem beszélve, hogy a dokik is egymást gyilkolnák a helyért. A SOTE I-en hasonló a helyzet, de ugye a legtöbb kismama nem ok nélkül jár.
Szerintem ezen nem kéne csodálkozni,a mikor jelenleg a rákos betegek kezelésére sincs pénz.
Vendég

Járulék???? Én kettős állampolgár vagyok, amit nálunk járulék és egyéb alatt fizetnek az nudli, abból nem lehet finanszírozni az egészségügyet, nem véletlenül tart ott ahol tart. Tőlünk nyugatabbra jóval többet kell fizetni, színvonalasabb is az egész rendszer, de nincs is több 3 UH-nál, meg 3-4 matatásnál. Ha ott többre vágyik valaki akkkor azért fizetni kell, de rendesen. Nálunk is errefele megy a dolog, kicsit lassabban és nem is akadálymentesen, de akinek nagyok az igényei az fizesse meg.
Vendég

Gili,
Nem beszéled be magadnak!! Lehet, hogy ezt a sza... időt érzed. Egyébként ilyenkor van telt ház a szülőszobán. A frontok megteszik a hatásukat. Az igazság az, hogy nekem is így kezdődött, de mivel Réka nálunk az első baba és fogalmam sem volt, hogy mit kell tenni ezért felhívtam a szülésznőmet. Úgyhogy én reggel bevonultam a kórházba, de csak este 6-kor született meg RÉka. Az nem baj, hogy mozog, Réka még mielőtt kibújt, jól belém rugót egyet búcsú képpen!!! Lehet, hogy akkor már éjszaka babázni fogsz. De jó, de jó!! Állítólag a második babóca gyorsabban kibújik. Választottál szülésznőt?

Hú, mennem kell Réka sír!!

Ügyes légy, gondolunk Rátok!!!

Puszi
Vica
vica10

Sziasztok Lányok,

Durca, köszönöm az érdeklődést!

Hurrá! Túl vagyunk a sérvműtéten. Balázst és engem is lelkileg viselt meg jobban.
Péntek éjjel be kellett rohannunk a János kórház ügyeletre, mert kizáródott a sérve, és bent is tartottak minket. :( Vissza tudták tenni szerencsére .Hétfőn reggel nyolckor volt a műtét, 40 perc volt, de nem tudom leírni azt az érzést, mikor odaadod a műtősfiúnak a babádat.... :( :( :(
Az intenzív szobában megfigyelték tegnap és az éjszaka, és ma jöhettünk is haza.
Reggel olyan kis elveszett volt a kis Manóm, mert ott nem lehettem Vele, csak este 9ig. Láthatóan nagyon hiányolt. És én is őt.
Szóval most babusgatom, és egyre jobb kedvűnek látom.
Köszönöm a drukkolást.
Most megyek alszom én is, rám fér.
Jó éjt mindenkinek!
(Gilingalang drukkolok!!!)

Hurcia
hurcia

Hurcia!
a szíves szorúlt össze amikor belegondoltam, hogy milyen lehetett odaadni a műtősfiúank a kismanót. :cry: Örülök, hogy szerencsésen túl vagytok rajta. Babusgasd szegénykét hogy megnyugodjon a kis lelke. Mielőbbi jobbulást! :D

Gilingalang!
Nagyon drukkolok. Meglátok ő sokkal hamarabb kibújik!

Mindenkinek szép és elviselhetően meleg napot kívánok!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lányok!

Ismer valaki olcsó játékboltot! Főleg Fisher Price játék érdekelne. Egy egy éves kisfiúnak lesz most keresztelője és szeretnék neki venni valamit, de nem túl húzós áron. :? :idea:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Halihó!!!

Gili!!!!

Ha tudsz még, szerezz be higi kendőt, vagy valami kis kiszerelésű popsitörlőt!!

Nekem nagyon jól jött a szülőszobán, mert hiába van légkondi, azért csak nem állítod annyira hidegre!!!!
Nekem angyon bevált!!

Nagyon drukkolok!!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Hurcia! Én is gondoltam Rátok, még pakolás (költözés) közben is! Nagyon örülök, hogy túl vagytok rajta, remélem minél hamarabb rendbe jöttök, főleg a lelketek! Vannak most fájdalmai a kicsinek? Gondolom jobban oda kell figyelni mindenre és még ez a hőség is ....
Ezt a macit Nektek küldöm ... :wink:

Kép

Vbea! De jó!!! Te is miskoci vagy! Szép helyen laknak a szüleid, jó lesz oda a babával hazamenni! Nekünk Miskolc-Tapolcán volt az esküvőnk 2001-ben! Nagyon jó választás volt! De hát Lillafüred... Az maga lehetett a csoda ... :P

Mindenkinek szép napot!

Ildi és Márton, aki 2 nap múlva már 9 hónapos
Vendég

Ildi,
Valóban. Minden, ami Miskolchoz kötődik, az a szívem csücske marad. Örülök, hogy így találkozom "új ismerősökkel". Egyébként tervezem, hogy megyegetünk haza. Csak nem tudom, hogy férjem mit szól majd hozzá, hogy nem lehet velünk napokat. Majd meglátjuk akkor, lehet, hogy egy kicsit örülni is fog, ha felszabadulhat, aztán hétvégén jöhet utánunk.

Hurcia,
Nekem is eszemben volt, de bele sem gondolok, mit élhettetek át. Most már együtt vagytok, és örülök, hogy végül jól alakulnak a dolgok. :)
vbea

Sziasztok.
Andry:Nagyon sajnálom, hogy így vagy az anyukáddal, az én férjemnek nincs semmi baja az anyóssával, mert sajna anyukám decemberben lessz 3 éve, hogy szívrohamot kapott és 56 évesen meghalt, de amugy is rendi bendi volt sosem szólt bele, hogy-hogy neveljem a gyerekeket, és hogy mit nem csinálok jól a házasságban.A párom is szerette, igaz volt köztünk 300Km, ugyanis én szabolcsi vagyok, ő meg budaörsi volt.Na de anyóóóóóósom, az egy külön szám, szerintem most személyes sértésnek veszi, hogy megint babánk lessz, 1 jó szava nincs hozzám, nem tudom miért csinálja ezt, ő és apósom csak a nagyobbik fiamat szeretik, a kicsit majdnem, hogy ki sem állhatják, és most még én szülni akarok, 1 harmadikat, hááát mit képzelek én??
Na de mindegy mert nem nekik szülöm, ők csak maradjanak maguknak, ha sokáig szórakoznak velem elérik, hogy a nagyot sem fogják meg kapni néha néha, na akkor majd jönnek sírva.
Na ez van, puszi mindenkinek, sok kitartást, és kicsit hűűűűűvösebbbbb napokat.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Lányok,segítsetek légyszi!

Mikor kezdődnek a Kútvölgyiben a felkészítő tanfolyamok? Elhoztam a listát a témakörökről és az időpontokról, de nem látom a kezdést...

17 óra vagy 18 óra?
masni

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Szerintetek érdemes a Vida doktor úrhoz a kórházba menni rendelésre vagy esetleg a magánrendelésén sokkal figyelmesebb?
Csak azért kérdezem mert ha ugyanolyan figyelmes a kórházban is, akkor nem szivesen mennék a magánrendelésére.

Válaszaitokat előre is köszönöm

Scholler
scholler

Sziasztok!

Masni!
Az előadások 17.30-kor kezdődnek a földszinti előadóteremben. Kivéve a szülőszobalátogatást, mert az értelemszerűen az osztályon lesz.

Szép napot mindenkinek!!!
marcsim

Sziasztok!

HURCIA Örülök,hogy túl vagytok az egészen.Meglásd a babusgatás megteszi hatását,Balázs pár nap múlva olyan lesz,mint régen.

Andry! Sajnálom,hogy anyukád olyan,amilyen,nehéz lehet ezzel szembesülni és talán még nehezebb elfogadni vagy valahogyan kezelni.De vigasztaljon az,hogy te jobb és szeretőbb anyja vagy fiaidnak,mint ő és ezért a gyerekeid hálásak. Anyukád mindig is ilyen jellem volt,fiatalkorában isvagy csak a korosodás váltotta ki belőle?

Vbea!Ismerős ez a "jövök drágám segíteni"duma..Mikor a lányommal várandós voltam és ezzel jött az anyósom, a szőr felállt a hátamon.Elképzeltem,hogy beállít ide ez a paranoid erőszakos, magát ngybetegnek valló ember(aki eszerint is él,azaz néha még az ágyból sem kel fel) és beül a fotelba,én pedig ugrálhatok körülötte is,no meg beleszól mindenbe..A férjemnek mondtam,hogy nekem nem segítség az anyós,főzni nem főz,mosni nem mos,takarítani nem takarít,vasalni nem vasal..a gyerekkel pedig ÉN foglalkozom,hiszen az enyém,nem fogom átadni másnak,csak azért,hogy takaríthassak,meg főzhessek. Volt nagysértődés belőle,mikor közöltük,hogy az első 6 hétben zárva a bazár..Anyukám itt volt 4 napig,hangtaltanul járt kelt,tette,amit tennie kellett,néha ült a szoptatós székem mellett és miközben és szoptattam ő tömte belém a kaját,hogy egyek már valamit..Szóval ez a nagy különbség..előre félek,hogy most,hogy megint szülök,hogy lesz,Mandulával mi lesz,de ha belegebedek se fogom anyósomnak megengedni,hogy ide jöjjön rontani a levegőt.
Csak azt tudom javasolni,hogy légy nagyon határozott és állj ki amellett,hogy amíg össze nem szoksz EmmaBenedekkel,addig ne lábatlankodjon 30nm-en neked senki.Sértődés ide vagy oda,de mindenkinek jobb lesz szerintem..
Anzsika Éljenek a szabolcsiak, én nyíregyházáról származom..

Azt fránya vonalzót még mindig nem tudtam felrakni,kénytelen vagyok a férjem segítségét kérni..

Üdv,durca+Mandula+ pocaklakó,aki 18+6 hetes
durca

Durca,
Nagyon köszönöm, a párom is Nyháza mellett nőtt fel, anyósék ma is ott laknak. Ez az egy szerencsém/vagy szerencsétlenségem. Ugyanis kellemesen nagy a távolság, de nálunk az egyik legkedveltebb dal a "mikor jöttök már haza?" refrénű, gyakran hallgatjuk. Mondtuk, hogy szólnak, jöhetnek nyugodtan. Eltölthetünk 1-1 napot együtt. De ők nem jönnek, mert itt fáj, meg messze van, meg a tök*m. Így akar jönni segíteni. Tuti nem takarítani akar. De a gyerek körül nem kell segíteni, ha kell segítség, hívlak Benneteket vagy a védőnénit. Ez vonatkozik saját anyámra is, mégiscsak 30 évesek a tapasztalatok. Nem túl vonzó. Egy különbséggel. Anyám képes Miskolcról ide autózni csak azért, hogy kaját hozzon, és egy perccel tovább nem lesz, mint kell. Brrrr.

Lányok, Masni, Marcsi,
Nincs sajna előadás listám, mikor lesz a következő, vagy első vagy nem tudom? Nagyon lemaradtam?

Scholler,
Már válaszoltam neked a másik fórumon, de szerintem nyugodtan. Én Vidában még soha nem csalódtam. Teljesen elégedett vagyok vele, nagyon szeretek hozzájárni. És hozzáteszem, nem vagyok problémamentes.

Puszi, eni
vbea

Sziasztok!
Mostanában kicsit ritkábban jövünk, ideoda mászkárálunk Sárival, találkoztunk az ex-szobatársainkkal is :)

HURCIA! Végre túl vagytok a műtéten!!! Hát nem lehetett egyszerű az, amikor elviszik a babócát tőled :(

MASNI, üdv itt.

DURCA, te most hányhetes is vagy? Elfelejtettem. :oops: Nyaralás jó lehetett :)

ANDRY, anyukád mostanában készült ki? Ez azért durva, belegondoltam, hogy milyen lenne, ha az én anyukám mondana ilyeneket......

GILI! 17 óra ismerős nekem is :evil: , de megérte :P .

Szoptatás: én csak annyit fűznék hozzá, hogy én már nem nézem az órát, hogy pont 3 óra legyen, akkor adok neki enni, amikor kér :) Így nyugisabbak a napok, mivel Sári szereti a hasát és ordíííííííííííííít, ha már éhes...... :shock: Bár mostanában vigyorog is kaja közben, aztán megint eszik...

Szép napot mindenkinek, pocakosok, kitartás!

R+S (lassan 4 hónapos)
sampa

Sziasztok!

Vbea (Eni)! Nekem is a szívem csücske Miskolc és a miskolciak :D
Mi elég gyakran otthon vagyunk, havonta egyszer biztos megyünk, most meg amíg a férjem államvizsgára készült ugyancsak otthon voltunk.
Hát az Anyós téma kacifántos kérdés, az enyém Szentendrén lakik, mi meg Békásmegyeren. Nekem az a célom, hogy normális kapcsolat legyen közöttünk, elsősorban a páromra való tekintettel. De ha választanom kell, akkor elsősorban az Anyukámat szeretem magam illetve a gyerekem mellett tudni! Ő azonban sajnos Miskolcon van, de amikor csak teheti jön.

Anzsika! Én Apukámat veszítettem el 2004 októberében 60 évesen. :cry: Rá egy évre ugyanabban a hónapban meg megszületett a kisfiunk! Nagyon sajnálom, hogy Ő már nem érhette meg, rettenetesen várta az unokát, de sajnos nem estem hamar (időben) teherbe!

Scholler! Én soha nem voltam Vida doktor magánrendelésén, csak a kórházban és egyáltalán nem éreztem, hogy felületes lenne. Az én terhességem teljesen sima volt, minden probléma nélkül, de nem gondolom, hogy ha bármi adódott volna, akkor elsiklott volna felette. Az utolsó héten miután kissé túlhordtam a fiamat minden nap végigvizsgált UH, flowmetria, méhszáj, 2 naponta nézte, hogy tiszta e a magzatvíz. Maximálisan megbízom benne! Szerintem jól döntöttél, hogy Őt választottad! Jó pocakosodást!

Ildi
Vendég

Sziasztok!

Vbea!
Mivel nem tudom, hogy melyik tanfolyam érdekel megpróbálom leírni az összeset:

I. Terhesség: minden hónap első szerdáján

II. Diétás, étrendi tanácsok: időpont egyeztetéssel 325-11-00/7140 mellék Rezes Katalin dietetekiusnál

III. Szülés, együttszülés: minden hónap első csütörtökjén

IV. GYermekágy, szoptatás: minden hónap harmadik csütörtökjén (ezen voltunk a múlthéten a párommal és élveztük nagyon, mivel a végén felvittek minket a csecsemőkhöz is és oda egyébként az apukák nem jöhetnének be)

V. Szülőszoba látogatás: minden hónap első keddjén

Jó okosodást!:)

Lányok, használ közületek valaki mosáshoz mosószer helyett indiai mosódióhéjat? Ahol a babkelengyét vásároltuk ott nagyon ajánlotta az eladó, de nem hiszek benne. Ha valakinek van valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban és leírná azt megköszönném. Egyébként a babadolgokat mivel mossátok? A védőnőm azt mondja, hogy nem kell külön babamosószert venni és a sógornőm is ugyanazt használja amit egyébként is csak a sensitive változatát.

Kép
marcsim

Marcsi,
Nagyon köszönöm! Akkor mind 1730. Rendi, hogy leírtad ilyen részletesen!

Ildi,
megpróbálok minél többet otthon lenni, de ugyanakkor nem szeretném, ha a férjem azt hinné, ő mellőzve van. Nyilván, ha jónak látja, akkor megyünk:-)

Pusz,
eni
vbea

Sziasztok!

Mi is vagyunk, csak iszonyú ritkán van egy perc időm.... nem tudom, Ti hogyan csináljátok, nekem muszj lefeküdnöm, ha Panni alszik, mert különben nem bírom.... Eszti, Te hogy csinálod? Panni éjszaka alszik, 2szer kelek etetni, de tána szépen visszaalszik, nappal viszont nehezen, ugyhogy egész napos a műsor.

Az én Anyukám egy szuper Nagymami, rengeteget segít, már becsavarodtam volna nélküle.

A varratok még nekem sem szívódtak fel, de 6 hetet mondtak, még van 2... remélem nem lesz gond.

Mikorra alusszák át a babák az éjszakát? Ez a 2-3 órás alvásperiódus kicsit felőrli az embert... egyszer átaludtunk egy etetést, másnapra begyulladt a mellem... :cry:

Panni már 4200 gramm, Hurka-Gyurka :D

mindenkinek szép estét,
Jube és Panni, aki már majdnem 4 hetes :)
jube

Szaisztok.
Gilingalang férje vagyok. Ma hajnali 2:51h- kor megszületett Marcell 3 kilós és 53 cm. Ha minden igaz szombaton jönnek haza. A baba minden probléma nélkül 3 óra alatt jött világra.

István
gilingalang

Kedves Gilingalang és István!
Szívből gratulálok Nektek! :D :D :D
Nagyon sok boldogságot és nagyon jó egészséget kívánok az egész családnak!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Igen vbea köszönöm a válaszodat és s_ildikó neked is. Viszont én még nem vagyok sajnos babás, pont egy kivizsgálás miatt szeretnék hozzá menni. Így is fogad a kórházban? Vagy inkább jobb ha magánrendelésre megyek?

Előre is köszönöm
scholler
scholler

Sziasztok!
Megjöttem én is a nyaralásból.
Hurcia! Gondoltam Rátok hétfőn, csak első munanap volt és zűrzavar. Jó, hogy végre túl vagytok rajta, hamar rendbe fogtok jönni biztosan.
Scholler!
Én sem voltam soha Vidánál magánrendelésen, de gondolom, ha beszélsz vele, majd mondja, hogy hova menj, a kórházba, vagy magánba.
Jube!
Szerintem nemsokára fog többet is aludni a pici Panni, nyugi. Én úgy emlékszem, az én Pannim 2-3 hónapos lehetett, amikor már éjszaka csak egyszer keltünk. Mondjuk, Panka jó alvó, még most is, úgyhogy én könnyen beszélek :D Csak azt is mondhatnám, hogy jó evő, de sajnos... :D

Kriszta
kriszta36

Sziasztok.

GILINGALANG-nak:ÓÓÓÓÓRIÁSI GRATUKAAAA!!!!!!!
Vigyázzatok magatokra, és HAJJJRRRÁÁÁÁ!!!

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Gili és István! GRATULA Marcellhez! Sok boldogságot Nektek! :D :D :D
vbea

Scholler!
Én csak annyit tudok mondani, hogy Vida magánrendelésére kezdtem járni. Vagyis voltam nála rákszűrésen, megbeszéltük, mi a teendő, ha babát szeretnénk. Egy hónappal később hívtam, hogy valószínűleg babánk van! :wink: Azóta a kórházba járok hozzá. :D
vbea

scholler
Annak idején én is azért kerűltem a lányokhoz, mert egy vizsgálatra kellett mennem. Csak nem neked is HSG vizsgálat kell? Én akkoriban Dr. Gozár számát kaptam meg. Fel is hívtam. Először el kellett menni a magánrendelésére egy megbeszélésre és egy vizsgálatra. Ott elmondott mindent, hogy majd hogy fog folyni az egész. Természetesen a HSG a kórházban történt. Megbeszéltünk egy időpontot és aznap reggel már ott találkoztam vele. Nekem ennyi volt, ha van esetleg kérdésed és tudok szívesen segítek!

Kép
Kép
kiscsillag

Gilingalang család

Szeretettel Gratulálok és minden jót kívánok!!! :)
Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Vbea,

De jó neked!! Remélem én is babás leszek minnél hamarabb.
scholler

kiscsillag!

Bármilyen infot szivesen fogadok. Igazából én egy általános kivizsgálásra szeretnék hozzá vagy esetleg másik orvoshoz menni. Bár nem olyan rég próbálkozunk a férjemmel, de én nyugodtabb lennék ha megvizsgálnának.
Esetleg te a Gozár doktor úrat javaslod ilyen ügyben?
scholler

Sziasztok,
köszönöm mindenkinek a vígasztaló szavakat anyámmal kapcsolatban. Mindíg ilyen volt és a korral csak romlik. Egész kis koromra is visszaemlékszem(2-3 év), akkor is sokat hisztizett és kiabált, apámmal főleg. Velem akkor még normális volt, aztán 6 éves koromban elváltak és utána lettem én a család feketebáránya, mert nem a nevelőapám gfyereke vagyok. Apámat megutálta és szerintem vele együtt engem is. Eldobott, ezt éreztem. Mindíg én voltam a bűnbak. Aztán lettkét féltesóm, az öcsém nagyon rendes a húgom a kis liebling, ő a család kedvence.Pedig bukik évente 3-5 tárgyból.....Szóval esélyem sincs, hogy normálisak legyenek. A gyerekek miatt kellettem eddig, a kidobásig.Bár tegnap hívtak, hogy menjünk el hozzájuk, vagy vigyem a gyerekeket....................NEM VITTEM!!!!!!

Gilinek gratulálok!!!!!! Kép
andry

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: