A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!Mi kenguruzni szoktunk, 3 hótól nyugodtan beteheted.Mondjuk akinél én voltam neurológusnál, az kifejezetten kenguru párti.Aztán, ha szépen tartja már a nyakát, hátát, nem csuklik össze, akkor kifelé is lehet fordítani./5 hónaposan már bizti/

Vok!kb.3 hónapja használjuk, mióta kicsit megizmosodott.én úgy tudom, az nem baj, ha nincs teljesen vízszintesen /hisz a bukós gyerekeknek is meg szokták emelni az ágyvégét//, csak egyenesen legyen megtámasztva a háta./de már félve írok véleményt/

nem, nem jól bírom, de nincs sok választásom.inkább csak döntenem kéne, de túl nagy a felelősség.gondolkodtam rajta, hogy beszélek egy gyerekpszihológussal, h. mivel nem teszek túl rosszat Annával.a baj az, h. itt Pécsett nem ismerek ilyet, a főiskolán több is tanított, de az Nyíregyen volt.meg aztán ez tényleg bizalmi kérdés, jó embernek is kell lennie, nem csak diplomás pszihológusnak.

Bea és Annababa
Kép
bea80

Vok!

Nálunk úgy zajlik egy kajcsi, hogy szoptatom kb fél órát-40 percet, aztán megmelegítem a pótlást, szenvedünk egy kicsit, ha nem fogadja el rögtön, büfi...Szóval, sok. Ja, és még fejek is utána, 10-10 percet mindkét ciciből. Tudom, hogy a lányomnak ez a legjobb, és mindent megteszek érte, de néha elfog a kétségbeesés, hogy ennyi macera...
Köszi, kipróbálom a hordozókendőt. Csak attól féltem, hogy a gerince gyenge még az üléshez.

Maminti

Kép
Kép
maminti81

nem 3 hónapja, kb. 3 hótól.kicsit fülledt van

Bea és Annababa
Kép
bea80

Marminti!
Huhh, ez tényleg hosszú... Tök jó, hogy te így bírod!!! Anyukám 3 hónapig fejt (neki bemagyarázták, hogy kicsi a mellbimbója és nem tud szoptatni...) Azt mondta, hogy az volt a legrosszabb és amint 3 hónapos letteb abbahagyta. ez akkor gondolom éjjel is ilyen. :( Mennyi pótlást eszik? Jól gyarapodik? Majdnem egyidősek Hannával. :D

Bea!
:(:(
Én azt tudom mondani, hogy ezerszer jobb volt nekem anyuval egyedül, mint apámmal. 2 éves koromban leélpett és 8 évesen láttam újra. A legrosszab 2 évet tölöttem vele... Sajna alkoholista és ezt elfelejtette közölni, mielőtt kiköltöztünk volna hozzá Bécsbe. Mindez 1986ban volt. Még kamasz koromban se jutott eszembe, hogy valaha jobb lett volna, ha apám is velünk él. Azt hiszem, amikor anyu a változás korába lépett, akkor akartam egyedül apámhoz költözni, de akkor nem ivott (épp), volt munkája és nagyon normális volt. (No meg azért, mert anyám kcsi korom óta azzal fenyegetett, ha nem úgy viselkedtem,ahogy kellett, hogy elküld apámhoz. Én meg ettől féltem,d e tini koromban már nem.)

A barátnőmnek 18 écves korában váltak el a szülei. Őt angyon megviselte.

Én, saját tapasztalatból azt tudom mondani, hogy a kiskori elválasztás eszerszer jobb, minthogy úgy nőljön fel a kicsi, hogy az anya ki van borulva, a papa nincs otthon, mert elmenekül stb stb...

Én könnyebben beszélek, mert anyuból tuti erőt meítenék és én úúúgy lépnék, mint a sicc. bár nagy a valószínűsége, hogy nem is mentem volna hozzá férjhez, de tuti gyeret se szültem volna neki, ha szar a kapcsolatunk. Ezt is anyám életéből tanultam meg. Nagyon sok olyan hibát elkövetett, amit én így már el tudtam kerülni. Mázli nekem, szar neki. :(

Pécsett van pszichológia szak. Tuti, hogy van egy csomó jó gyerekpszichológus! Nincsen itt pécsi topik? Hátha tudnának valami tippet adni...

Eszter
Kép
Kép
vok

Maminti: le a kalappal előtted, nem egyszerű, amit csinálsz. Én csak 9 napig csináltam ezt, bőven ki is merített.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Vok! Az én anyám is sok kapcsolatból ment ki-be..most nem részletezem.Hányszor megfogadtam, hogy én majd másképp csinálom.Mégsem csináltam jobban.Ezért iszonyú lelkiismeretfurdalásom van a lányommal szemben, hogy ő issza meg a levét annak, ha én felelőtlen vagyok.Pedig annyira szeretném, ha boldog lenne.Ezért vaccilálo.Ha biztosan tudnám, hogy lesz majd valaki, aki szeretni fog minket, és Annának sosem kell magyarázkodnom, miért nem az apjával maradtam, mert nem lesz hiányérzete, és nem lesz boldogtalan...

Bea és Annababa
Kép
bea80

Sziasztok!

Tyűha, nemsemmi termés 2 nap alatt. :shock: :D

A vitatémához nem szólnék hozzá, már le van rágva, és különben is, csak az érem egyik oldalát ismerem. Nagy szerencsénkre..

Tegnap megvolt Dominik névadója! Tök jó volt 40akárhányan voltunk. Ettünk-ittunk, Szuper volt minden. Képek és élménybeszámoló a blogban, ha valakit érdekel. :)

Babakocsi: nekünk Bergonunk van, imádom, de sajnos durván nehéz, és ha egyedül megyek be a városba Dominikkal, kész kínszenvedés, mire kiveszem a csomagtartóból a kocsit, meg vissza..
Úgyhogy vettünk egy esernyőre csukhatót, Per Perego, nagyon bejön.:) Könnyű, könnyen csukható, és elég jól hátradönthető.

Kép

A képek csudaszépek!!

Eszti, gratulálok Bencének! Nagyon-nagyon ügyes! :wink:

Megyek, mert lefordulok a székről.
Jóccakát mindenkinek!

faby

Sziasztok :)
Csak ezt az oldalt néztem meg. Szégyenlem magam, de soha nincs időm netezni :oops:
A gyerkőcök egyszerűen szenzációsak :) Gartula mindekinek :)

Eszti :)
Hihetelen Bencus! Nagyon ügyi :D
Tényleg rohamosan fejlődik, biztos randira készül :lol:

Bea :)
Neked már régen akartam írni. A szüleim 18 éves koromban váltak el és ahogy ezt Vok is írta engem is nagyon megviselt.
Annamarit viszont gyakorlatilag egyedül vállaltam. Az apja ugyan látogatott minket az elején, de nem tudott felnőni a feladathoz. Még csak fél éves volt a lányom, mikor végleg külön váltak az útjaink. Egy darabig még időnként találkoztunk, de két éves kora óta egyátalán nem látta.
Nem bántam meg, nekünk így sokkal jobb lett az életünk. Annamari ugyan nem emlékszik rá, de azt tudja, hogy neki volt egy apukája. Most a páromat tartja az apjának, ő hozzá bújik este, neki meséli a kis történeteit... Nem hiszem, hogy ettől ő boldogtalanná vált volna!
Nagy fellelőség döntést hozni, de egy biztos az anya lelki nyugalma és boldogsága nagyon meghatározó a gyermek fejlődésében!
Bocsi, de úgy éreztem el kell mondanom :)

Rólunk:
Apa sajna beteg lett csütörtökre, 39 fokos lázzal küzdött 2 napig, így kimaradt az Aquarena :( De ami késik nem múlik, még a nyárom bepótoljuk :)

Peti baba jól van, bár hízni nem igazán akar. Próbálok nem parázni, de még csak valamivel több mint 5 és fél kiló. Viszont nagyon boldog és kiengyensúlyozott baba :D Soha nem sír, csak mosolyog és "magyaráz". Annamarit változatlanul imádja, amint meglátja azonnal tekeredik felé és hangosan kacag rá :lol:
Már kétszer sikerült átfordulnia a hasáról a hátára és ma végre a hátáról is megfordult :) Már egy hete teljesen abbahagyta az késő esti evéseket. 8-9 fele eszik utoljára és reggel 6-ig húzza a lóbőrt :)
A tejem így egy kicsit kevesebb, de ha van tuti módszeretek a tejszaporításra szívesen fogadom, mert még mindig adok tejet egy babának és nem akarom őket cserbe hagyni.

Holnap dobok fel képeket is :)
Szép álmokat Mindenkinek :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Hehe, már másodszor 'nyitottam be' véletlenül a 2007-es tavasziakhoz :lol:

Boldog névnapot kívánok Titati Kincső babájának!

faby

Sziasztok!

Megjöttünk az egyhetes nyaralásról! Majd mesélek!

A babák kivétel nélkül gyönyörűek!

Bagó: nálunk apa olyan két éve hagyta abba, mert álalndóan kapart a torka. Anyukám speciel azért hagyta abba, mert kilyukadt a tüdeje. Én személy szerint undorodom a bagó látványától is és betiltanám közterületen a dohányzást, mint szingapúrban. BOrzasztó, hogy pl az Árkádba csak bagófüstön keresztül lehet bemenni.

Szopi: nekem fekve könnyebb, a lánykám is többet eszik így, mint ülve. BÁr "kedves" ismerősöm szerint betegeknek találták ki a fekve szopit, mert normális nő így nem szoptat. Én kocsiban már többször szopiztattam. De pl hétvégén egyik ismerős nem mert bejönni a szobába, mert én szopiztatok. Mondtam, hogy nem vagyok szégyenlős. Erre közölte, hogy viszont ő igen. :D

Zsuzsófi!
Én a X.-ben lakom, az Árkád mellett.
Velünk szemben a panelház aljából szedték össze a tűzoltók a darázsfészket. Ez az ő dolguk. Más kérdés, hogy ez közterület volt, és magánházhoz lehet pénzért mennek.

Napoztatás: az én lányom is hófehér, szerintem a bőrrák alapjait ráér még később megszerezni. Ha az én gyenge bőrömet örökölte, akkor úgyse lesz barna, csak lila meg hámlós. Én alapból azért vagyok fehér, mert két ezrelék pigmentfesték hiányom van. Ezt babakoromban állapították meg, mert anyámat paráztatták, hogy vérszegény vagyok.

Most jutottam el a vitáig.
Vitát befejzni!!!

Vikó!
Végre írsz ide! Már hiányoltalak! A kisfiad gyönyörű! A bocit még mindig nem kötöttem meg, most a keresztszemezés nálam a menő.

Szopiról:
Ha valaki előre megfontoltan nem akar szopiztatni - az nem szép. Ha ezt azért teszi, mert pl gyógyszert kell szednie ügyes-bajos dolgaira - akkor természetes, hogy nem szoptat, elvégre ne mérgezze a babát.
HA szülés után nem tud valaki szopiztatni - ezer és ezer oka lehet. Néha megoldható, néha nem. Kell hozzá akarat, önbizalom, lehet hogy genetikai örökség is.
Soha nem ítélnék el egy anyát, mert tápszerezni kell a babáját, akár teljesen, akár kiegészítésként. Igyekszek figyelni, hogy a kérdésem se legyen sértő, ha ilyenre rákérdezek.
Én személy szerint mázlista voltam, volt és van tejcsi bőven. Én sose hagynám éhezni a babámat, ha kellett volna éjszaka felverem a gyógyszertárat tápszerért, mert a gyerekem nem éhezhet. Akartam is szopiztatni. Sőt - büszke vagyok magamra, hogy képes vagyok rá, a sok hülyeség ellenére amit pl az egyik "kedves" ismerősöm a fejemhez vágott. A mama-baba kapcsolatot szopin kívül is meg lehet oldani. Pl örökbebabás ismerősömék tápszerezik a babát. De minden fürcsi után "anyázás" van. Ilyenkor anya a törölközöben öleli félórácskát a babát, aki elégedett hangon nyöszörög és szinte megköszöni, hogy élhet. Hihetetlen jó visszaemlékeznem erre a képre.
Hozztáplálás-elválasztás: mindenki csinálja úgy, ahogy akarja és meri és ahogy a lehetőségei engedik.

Nancsika!
Hívjatok rendőrt, kánikulában tudtommal tűzgyújtási tilalom van!

Rólunk:
Lagzi nagyon jó volt, a lány a hangfalaktól kb 10 méterre békésen aludt. Éjfélkor felébredt, akkor végigvigyorogta az egész násznépet, aztán szopi és alvás. A befőttesüveget elfelejtettem lefényképezni, de a matrica mintáját holnap felteszem.
Én kedden kórházba kerültem, mert baromira görcsölt a hasam, fel se bírtam állni, azt hittem bélelzáródásom van. Aztán kiderült, hogy petefészek- és méhgyulladásom van. Illetve ezt csak küső tapintással (és szinte ránézésre :( )állapították meg. Ja és elküldtek terhességi vizsgálatra, mert pecsételek a cerazette mellett. Úgyhogy majdnem nekem lett a legelső új babám a topicban. Aztán kiderült, hogy nincs baba. Be akartak fektetni a kórházba megfigyelésre, de én mondtam, hogy három hónapos babám van, szopizik és nem fekszek. Akkor furcsán néztek rám, de nem kötekedtek nagyon.
A tornán a múlt héten ott volt a férjem is, többet nem jön, mert nem bírja a látványt és a sírást. Holnap is megyünk, csak elfelejtettem, hogy 9-re vagy 11-re. :D

Ja a sebészet folyosóján szoptattam. És ami szörnyű: a szülésre aneszteziológiai konzultációra váró kismamák néztek csak rám csúnyán. A nővérkék jöttek örömmel hallgatózni, hogy cuppog a kicsi lányom.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Szelivi!Én is fekve szoptatok legtöbbször...Ebbe aztán végképp nem kell szerintem hagyni, hogy bárki is beleszóljon...
Nagyon szép amit írtál az örökbefogadott babáról.Megható.

Remélem jobban vagy!!!

Vok! A faby által feltett kép is olyan, mint a mi kocsink.

Annácska!Köszönöm, högy írtál, sok erőt adnak az ilyen történetek.

Ma amúgy nem volt jó éjzakánk.Talán túl sokat aludt tegnap a lány, nem tudom, de felkeltett már éjfélkor szopizni, aztán négylor, és ami még nem volt, nem akart visszaaludni.Ha visszatettem a kiságyába sírt, és teljesen éber volt.Elkínlódtunk reggel fél hétig.Lehet, hogy őt is megzavarta a tegnapi eső.Bár ma úgy tűnik, megint őrült fülledt van!

Bea és Annababa
Kép
bea80

Jó reggelt!

Szombaton a Praktikerben a laminált padlók között ciciztünk. Az egyik eladó mondta, h ott nyugodtan lehetünk, nem egy forgalmas részleg. 8) :lol: Apuci meg örködött :roll: Az más tészta mit láttak a biztonsági kamerán :shock: :lol:

A tegnap meg én is sütöttem, főztem 1000rel. Ne mondjam, h mindenhonnan patakokban ömlött rólam a víz :x Meg voltunk kisbaba látogatoba. :) Holnap meg tutitutesztutkó, h jön dokinéni hozzánk látogatóba, mert a kisbaba a szomszédban van és olyan fajta, h beugrós :lol:

Tegnap este meg anyukám telefonált, h apukámat elütötte egy auto, de nem lett semmi baja szerencsére, :D :D :D csak a bicikli lett totálkáros :( A soför mobilon beszélt és nem vette észre apukámat :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Meg mondta, h holnap jön :D

Cigihez még annyit, h mi mindketten nagy bagosak voltunk apával, de sohasem a lakásban. ( a füstött ugyanis ki nem alhattuk :roll: )Aztán mikor megtudtam, h jön baba, még aznap letettem. Apa meg kakácsony ota nem dohányzik, mert az egyik kollégája rántut husikát evett és közben rosszul lett, ugy hogy a mentők vitték el. Kiderült, h a rosszullét összefügg a dohányzással.
Akkor apa azt mondta, h inkább rántott husi, mint cigi :D :lol:

Eszti: ne mondjam, h 170cm magas vagyok, de az álam a földet sikálja. :lol: :shock: Naaaagyon ügyi fiad van :D
Vendég

lemaradt (meakulpa)

Anita: kis husimusi Boti. :D Kedvem lenne megnyuzbálni azokat a kis hurkicákat.

Bea: olyan cép vagy, h biztos nem maradnál egyedül. Nem érdemes az életedet tönkre tenni. Biztos vagyok benne, h találnál valakit aki nagyon szeretne benneteket ( a párom 25 évesen egy 3 gyerekes anyukának csapta a szelet)
Gyönyörü Annácska!
Vendég

Szopihoz még annyit, h mi el voltunk választva a babáktol és 3 óránként mentünk szoptatni. Volt egy lány aki besétált látta, h alszik a babája oszt otthagyta. Odament a nővérhez pénzt nyomott a zsebébe, h ha sír adjanak egy kis tápit neki.
Volt olyan is, h mikor ment a babázoz fenn volt, olyankor mellre tette, de mivel nem volt kiformálodva még a mellbimbója nem tudott rácuppani a pici. Letette és azt mondta, h biztos nem éhes, pedig a gyerek üvöltött. Odament a nővérhez, pénz.......
A mellei meg majd szét durrantak, s inkább kifejte és elöntotte.

Becs szo, mikor láttuk, h jön a csaj már mindenki rosszul volt tölle.

Én is sokst kinlodtam mig mellre tudtam tenni, mert Boglárka besárgult és nagyon aluszékony volt. Volt mikor csak fél orán keresztül masszéroztam az arcár, mosogattam, h ébredjen már fel. Olankor kértem, h engedjék, h tuvább maradhassak vele.

Na dugulok, mert tiszta melindás mar az egész oldal :oops:
Vendég

Meli, imádom a stílusodat:)

Nem tudom mi van ma, nem bírtam aludni, KAta is 6-kor kelt, kajcsi utána egy órán keresztül jött vissza belőle a cucc, olyna az ő ágya, meg a mienk is :( Alíg bírt elaludni:( Pedig még nincs is olyan meleg :(:(:(:(

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Kincső baba: Boldog névnapot! :)

Azt hiszem, Scullyx a KInga!!! :roll: A Kingákat is Isten éltesse!

Meli: köszi :)

Szupi volt a babaúszás! Botond mosolygott, koncentrált... semmi sírás! :D

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Végigolvastam a termést péntek reggel óta.

Ez a vita és civakodás egész egyszerűen undorító. :twisted: Minek kell ezt csinálni? Soha nem fogom megérteni. Ez egy fórum, ahol mindenki azt ír, amit akar, és az életben meg azt tesz, amit jónak lát. Most nem írok személyesen senkinek, mert meghökkentem a vita miatt.

Vikó: nagyon örülök, hogy jelentkeztél, szépek vagytok a képeken. :lol:

Ezt a dobos tortát készítettük pénteken. :lol:

Ki kér belőle?

Kép

Kép

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok
Egész hétvégén vendég fogadás volt nálunk. Reggel jött az egyik, délután a másik.

Vitához már én se szólnék hozzá, végre lezárult. Bár, csodálom apukát, hogy ilyen topikot olvas. :shock:
Persze ha egyáltalán apuka és nem anyuka. :wink: :lol: !!!!!!

Nancsi
Nagyon vagány a fiad :lol:

Eszti
Benyóra meg nem találok szavakat. :shock: Kicsit belehúzott a dolgokba. Zabálni való, ahogy ül. :lol:

Bea
Tényleg nagyon szép vagy!! Minden ujjadra találnál férfit. Na jó ,ha nem is mindegyikre ,de minden másodikra. :lol: A kiscsaj is olyan cuki, hogy bárki elfogadná szerintem. :P

Annácska
Sajnálom párodat, és hogy elmaradt a pancsi. :( Most minket is hívtak, de nem igen van árnyék és félek, hogy sok lenne Levinek a napsütés. Nem tudok neki olyan árnyékot csinálni, ami megfelel.

Vikó
Hihetetlen nagy a fiad, :shock: még minket is megelőztök hosszban szerintem. Olyan képet is rakhatnál, amin jobban látszik Dominó :D !!!! Hány kilót sikerült eddig leadnod?

Csema
Hú de pöröghet nálatok az élet!!! Én a miénket alig bírom néha követni. Gondolom micsoda harc, mehet a gépért. Csinik a lányok. :D

Lívi
Akkor nagyon izgalmasan teltek a napjaitok. :? Ha nem lesz már kánikula, megejthetünk egy talit az Árkádnál!!! :D Van kedved? Persze más is jöhet, aki arra lakik!!!

Mi is vettünk kocsit, de márkája nincs. Nagyon tetszik, mert dönthető és kb 4 kiló 7000ft volt. Nem akartam drágát venni, mert itthon a Roant fogjuk ülve használni, ezzel meg el tudunk menni hévvel is. De mivel ritkán megyünk, nekem megteszi ez is. Dobok képet róla.

Zsu
Vannak még darazsak, vagy már kiirtottátok őket?

Gyöngyi
Nekünk is volt az nap kaksi, csak délután .Gratula a forgáshoz!!! Látod, nem akar lemaradni Levitől. :lol:

Levi azóta is forog egyfolytában, és nagyon emelgeti a fenekét az égbe.
.Üléstől mi is messze járunk, és fogacskánk sincsen :D

Anita
Isteni cickója van a fiadnak :lol: !!!Mikor jöttök Pestre? Mert akkora szervezünk talit. Én is megszorongatnám Botit. Sőt elhoznám haza Levinek. Mindegy ,hogy egy nagyfiúm van vagy kettő. Legalább felpumpálnák a kisebbik cickómat. :lol:

Van valakinek Skype címe?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Cory!
Köszi a linket! ;)

Eszti!
Megmutattam apának Banyó képét, és leesett az álla.:) Gratulált Benyónak! Csodálatos kiskrapek! :)

Válás, nem válás témához nem szólnék hozzá, mert mi nagyon jól megvagyunk apával. 1 év 4 hónap alatt kb 2x ha vitáztunk, de az sem veszekedés volt csak vita, nézeteltérés, és az is még az elején. Szüleim pedig már 34 éve házasok, és imádják egymást. Persze ott is vannak vitatkozások, miazmások, de elvannak. Mint két gyerek, úgy tudnak civakodni, aztán meg mosolyognak nagyokat egymáson.:)

Faby!
Meseszépek vagytok, megnézegettem a képeket, csak még nem volt időm elolvasni a blogot végig.

Annácska!
Apának jobbulást kívánok!
Majd belejön a forgolódásba Petike, ne aggódj. Alexem sem kapkodja el.:) Ő még át sem fordult a hátáról a hasára.:) Csak félig.:)
Tejciszaporítással kapcsolatban, semmi tippem. Nekem most az jött be egy ideje, h iszok rengeteget. Soha nem ittam sokat, eddig sem, valahogy nem bírtam inni. Aztán rájöttem, h ha pohárból iszok, és nem az üvegből (nálunk csak én iszok ásványvizet, így megengedett az üvegből ivás.:)), akkor többet tudok meginni. Aztán előkerült a fél literes kóláspohár, így most abból iszok, de fenékig. :) Így simán lemegy a 4 liter naponta, Alex sem nyekereg estére a cicimen, és reggelre meg aztán rengeteg van. Ma már fájt is, meg csöpögött.:)
Képeket meg várjuk!

Livi!
Király volt a nyaralás?
Nem cserélnéd le azt a kedves ismerőt valami értelmesebb emberre? Én is fekve szoptatok, és nem érzem, h nem normális lennék.
Én is úgy tudom, h nem lehet tüzet rakni, de mire kiérnének, addigra sehíre lenne a pasinak..:( De a volt osztálytársam itt rendőr Dunakeszin.:D

Meli!
A biztonsági kamerák képe nagyon szemcsés szokott lenni! ;)
Édesapádnak jobbulást, még, ha semmi baja nem lett, akkor is.:)

Korházi szopi nálunk nem ment.:( Egyszerűen nem tudtuk bevarázsolni a szájába a cicimet. Akárhogy sodortam, pödörtem. Nem és nem. Volt, h a csecsemős nővérke, és a szülésznőm egyszerre tuszkolták a cicimet a szájába, de nem. Fejtem szorgalmasan és azt kajcsizta. Utolsó reggel kérdezték viziten, h van-e tejem, én meg mondtam, h van. Erre mi állt a zárójelentésen? Szopni kezdett. Így jöttünk el a korházból, h tejem volt Alex meg nem szopott. Hazaértünk, és már majdnem elkezdtem fejni a tejem, mire felébredt Alex. Gondoltam egy próbát megér, és rátettem a cicimre. Úgy szopizott, mint a kisanygal.:) Biztosan valami korházparája volt.:)

Era!
Ha olvasod, akkor boldog 4 hót Martin babának!!! :)

Kép

Kép
nancsika

Ja
Én csak fekve szoptatok, de nem is lenne kényelmes, se nekem, se Levinek más póz. De megnézném azt az ismerőst ,hogy a 9 kilós gyereket ölbe szoptatja :shock: :lol:

Anita
Jaj de jó :lol: Merülés is volt ? :lol:

Mariann
Nekem dobj egy szeletet. :D Hogy álltok a forgással? Látom, Istvánka is szereti a vizet
:lol:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

csak, hogy ebbe a kánikulában legyék valami jó is( difukat bekapcsolni)

http://www.edyson.hu/modules.php?name=N ... =0&thold=0
Vendég

Babetta: hát a forgás nem megy a legjobban, de lelekesen próbálkozunk vele.

KépKép
mariannka

Anita!
Király, h Botinak bejött az uszika.:)

Mariannka!
Én ugyan nem rajongok a dobostortáért, mióta cukrászdában dolgoztam, de szépre sikerült! Gondolom az íze is fincsi lett!
Istvánka is cukimanó, ahogy pancsizik.:)

Babetta!
Már akartam kérdezni, de lehet, h kérdeztem is, h babamasszázs? Megy még?
Mennyi vendégetek van nektek? :) Hozzánk a kutya sem jön.:D

Kép

Kép
nancsika

Ja
Én csak fekve szoptatok, de nem is lenne kényelmes, se nekem, se Levinek más póz. De megnézném azt az ismerőst ,hogy a 9 kilós gyereket ölbe szoptatja :lol: :lol:

Anita
Merülés is volt ? :D

Mariann
Nekem dobj egy szeletet. :D Hogy álltok a forgással? Látom, Istvánka is szereti a vizet :lol:

Faby
Nagyon szépek voltatok a névadón. :D Nagyon csini vagy így szülés után. :)
Komolyan mondom ,hogy Dominó történetét kilehetne adatni könyvben. :wink: Tuti sikere lenne. És még mindig irigykedem. :oops:
Már megint jó ötletet adtál, én is lemérem Levit és azt az egy dolgot én se fogom elárulni, hogy mekkora. :lol: :lol:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Meli
Ez szörnyen hangzik. :( Még jó, hogy nem lett semmi baja a papádnak

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Nancsi
Nincs masszázs, mert nyári szünet van .Este meg már nagyon nyűgi, mert 3-kor eszik és utána 8 után. Így akkor már szó se lehet róla, mert éhes és örülök ha a fürdető krémet rákenem. :D

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Vita:
Mariannka ,teljesen egyetértek veled! :cry:

Livi!!
Cerazette mellett előfordulhat pecsételés.. Miért gondolták,hogy babát vársz?
Nekem már néhányszor megfordult a fejemben, hogy tesó érkezik, mert sokszor érzem úgy magam mint Heninél az elején: émelygés, csak néhány kaját kívánok és piszok fáradt vagyok. De a pecsételés miatt gondoltam, hogy nem lehet baba.
olgo

Sziasztok!

Bettina is nyűgös volt éjjel és hajnal 5-kor az mondta neki elég volt az alvás, 10-ig nyomtuk a dajkálást. Ilyen régóta nem volt. Úgyhogy kicsit fáradt vagyok, de sebaj, mert Dorina ébren tart :)

Mariannka: én kérek!! , egy kis boldogsághormonra van szükségem! :lol:
Látom Istvánka is szereti a pancsit. Bettina is imád lubickolni, anyósomnál Dunakeszin van egy nagy felfújhatós medence és sikongat a vízben meg úgy úszik, mint egy béka.
Tegnap Peti megúsztatta a kádunkban is napközben.

Szelivi: a környezetemben most 2 embernek is volt hasonló tünete! Ez egy vírus és nem biztos, hogy nőgyógyászati probléma (főleg, hogy az egyik férfi :) ) Mindketten kórházban voltak pár napig, de nem találtak semmit akkor mondták, hogy vírus okozza.

Annácska: Bettina sem hízik, viszont forog, nagyon sokat mozog és a foga is jött. Én ennek tudom be. Persze vidám is. Tejszaporítás: 7-5-3-1 fejés (mindkét mellet ennyi percig) vagy sör, ultica urensC5. Több ötletem nincs.

Babetta: cukik a képek, milyen teliszájjal tud vigyorogni Levi!! :D
Szerintem jó a kocsi, megérte az árát :lol:

Vikó: gyönyörű a babád és Te is jól nézel ki (komolyan!!!)

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Nancsika :D
Mi is épp Dunakeszin vagyunk. Apa itt dolgozik és néha kijövünk vele. Ha van kedved valamikor találkozhatunk..
olgo

Sziasztok!

Mariannka!
Torta nagyo ínycsiklandozónak néz ki. Istvánka meg hatalmas, még mindg. Látom ő is élvezi a vizet. :D:D Hogy álltok a nyáladzással? :D

Babetta!
Levi is még mindig hatalmas. Csak ismételni tudom magam. :D:D És milyen jólérzi magát?? :D:D

Meli!
ebben a melegben midnenki hülye és végképp nem koncentrálniak. Kb 2ezerbe kerül egy headset. Midnenki vehetne magának, aki vezet.

Sajna a párom se hajlandó. Én mindig azzal vezetek. Sőőőt, a párom kitalálta 1x, hogy ő már be se köti magát, mer ő nagyon vagány pasi ám... kiabáltam vele egy kört, hogy egy halott vagány pasival nem érek sokat... azóta újra köti az övet. Milyen hülyék tudnak lenni....

Szopi:
Én is fekve szoptatom Hannát. Egyrészt cuminak is a mellemet használja (mindig kiköpi a cumit, bármilyen szépen próbálkozom) és néha szüksége va egy kis cumira elalvás előtt... És így könnyebb neki is és nekem is. :D Azon kívül addig is pihenek, amíg ő eszik-iszik.

Valamit, most tutikihagyok, de majd pótolom. :D

Kellemes napot midnenkinek!

Eszter
Kép
Kép
vok

Marianka: miért irgerled a nyálkahártyámat???
Istvánka is kis husimusi :D És az a nyelvecske :D

Babetta: Olyan édi a fiad mosolya, h mikor megláttam a képeket nekem is olan jó kedvem lett :lol:

Nancsika, Babetta: köszöni papácska!

Közben meg a lánykám egy akkorát kakilt EGYEDÜL a hintába, h a murányi lónak is elég lenne :lol: Csak a hinta bánja.Ki kellett mosni :oops:
Vendég

Milyen sokan vagytok Dunakeszi környékén. Nekünk is arrafelé kellene orientálódnunk.

Tünde: a boldogsághormont elküldtem MZ/X-en.

Edit: naná, hogy én is fekve szoptatok. 8 kiló felett :lol: nemcsak a karom, hanem a hátam is leszakadna.

KépKép
mariannka

Az egyszer biztos, hogy Levi imád nevetni . :lol: Sírni nem nagyon szokott, de azért sikerült egy sírást lekamerázni. :D

Eszter
Mi automatikusan bekötjük magunkat ,ezért nem kell félnem ,hogy megbüntetnek. :D És talán bajunk se lesz, ha valami történne velünk. :?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok Lányok!

Na megvolt a mai torna - kicsit kevesebb bőgéssel. A HÉV-en visszafelé kioktatott egy vadidegen nő, hogy éjszaka ám ne etessem a gyereket, mert az nem egészséges! Jajj de szeretem az ilyet!

Meli!
Üdv itt! Amikor én szültem, akkor a kórházban volt egy kínai nő, akinek kb öt centi hosszú bimbije volt és úgy szoptatott, (illetve nem szoptatott), hogy bedugta a bimbit a gyereke szájába, aztán kihúzta, aztán be, stb. A dokija meg minket kérdezgetett, hogy szerintünk rendesen csinál-e mindent, mert náluk mások a szokások.

Mariannka!
Én az egész tortát el tudnám tüntetni a nap folyamán, úgyhogy szerintem nekem küldheted az egészet! Istvánka cuki!

Babetta!
Árkádos tali jöhet bármikor. Kivéve hétfő délelőtt, mert akkor neurológia, és most kedden délelőtt tornázunk. Levike nagyon ügyes husikás baba!

Nancsika!
Ez az ismerősöm a férjem kollégájának a neje. A pasi normális, nem tudom, hogyan bírja elviselni a nejét. A múltkor azt mondta, hogy biztos azért feszes a lánykám izomzata, mert gyorsan nő, és látom ugye, hogy teáztatni kéne. De semmi baj, már csak két és fél hónapig vagyok "kénytelen" szoptatni és utána el "kell" választani, akkor majd adhatok rendesen enni a gyereknek és akkor nem hízik ennyire. Amikor ezt így kifejtette, szóhoz se jutottam.

Olgo!
Amikor a pecsételést mondtam, akkor rendelte el a laborvizsgálatot. Meg a méhem még mindig nagyobb a normálisnál (persze ezt is tapintással állapította meg). Egyébként érdekes volt, mert a sebészeten kezdtem, ahol megkérdezték, hogy pisi - kaki volt-e. Mondtam, hogy igen. Akkor nem bélelzáródás, nem bélcsavarodás. Mindkét oldalt fáj? Mondom néha. Erre felfektettek, a sebész megnyomogatott. MIvel mindkét oldalt fáj, ezért nem vakbél, irány a nőgyógyászat. Ott rögtön mondták, hogy persze, petefészekgyuszi. Egyébként a vizeletemben volt kétkeresztnyi genny.

Vok!
Én annyira bénán vezetek, hogy ha meghallom a telefonom csörgését, már az kizökkent a nyugodt vezetésből. Biztiöv: egyik ismerősöm úgy köti be, hogy az övet még akkor beköti, amikor ő nincs a kocsiban és ráül a szíjra. Remélem érthető. Így a jogszabálynak megfelel, mert az öv be van kötve, őt meg mégse szorítja.

Anyukámnak is furcsa volt, hogy fekve is lehet szopiztatni. Az én lánykám ülve nem eszik annyit, mint fekve. Ráadásul nekem a csuklómban ínhüvelygyulladás van, baromira fáj így is, nemhogy még hosszú percekig a majd hétkilós lánykámat tartsam vele.

Jelentem itt most esik az eső. A céges esőkabátom szerint szolgálaticsapadék hullik. :D (merthogy arra az van írva: SZOLGÁLATICSAPADÉK ELLEN VÉDŐ KABÁT)

Kép
szelivi

Zsu: ezt találtam darázsügyben: http://www.okoszolgalat.hu/faq#faq26

cory
Budapest

Épp délelőtt írtam, hogy nem nagyon megy a forgás. Mire felébredt a drágám a délelőtti alvásból, addigra a fej a lába helyén volt, és hátról hasra fordult. Talán, talán megindul....

KépKép
mariannka

Babetta!
Értem. És meg tudnád nekem mutatni, hogyan kell masszírozni?:)

Tünde!
Tudtál egy kicsit pihenni? :) Alex ma hagyott aludni. 2-kor ébredtünk fel most.:) Most bezabált, és most „bénázik” a tornáztatójával.:) Van rajta egy gömb, és nem bírja megfogni, és hergeli magát vele.:D Olyan cuki, akkorákat nyög közben.:)

Olgo!
Oksa, talizzunk.:) Mikor és hol? Vagy eljönnétek hozzánk?

Livi!
De azért jól kiröhögted legalább mindkét nőcit?
Szolgálati csapadék :D:D:D:D

Nah, lépek, mert Alexre rájött a csuklás. Kap egy kis cickómickót.:)

Kép

Kép
nancsika

ANyám, nem jövök pár napig és mire jövök vissza... nem is bánom, hogy kimaradtam.

Eszti!! Le a kalapot Benyus előtt!!! Apám, ő viszi a pálmát, ő a topik első ülő babája???

Nancsika! Ha csuklás miatt kaja után még adsz Alexnak cickót, elfogadja??? Mármint tele hassal? Mert enyim nem és persze a legtöbb esetben kaja után csuklik... tele hassal már nem bír többet enni. :(

Vikó! Jó látni benneteket is! Látszik, hogy teljes az összhang közted és Domino között! Puszi, gyere máskor is!

Livi! Én is nem régen írtam, hogy fájdogál a két petefészkem. Lehet, hogy nekem is gyuszi? De mitől lenne? Inkább olyan, mintha "dolgoznának".

Petri!! Köszi, hogy feltetted a képeket! Hgy vagytok? Bírjátok a meleget? Mi tegnap jöttünk haza Pestre, nagyon nehéz 2 hét havajdizsi után! :(

Mamacka! Áron baba álomszép! Küldtem neked PÜ-t.

Na, nálunk is elkezdődött a forgolódás. A csajszi annyira élvezi, hogy le sem áll vele, a baj csak az, hogy alvás közben is. Már értekeztem Babcikával ez ügyben ( Babci! Küldtem üzit! ), mert kétségbe vagyok esve, hogy állandóan felébred a csemetém a forgolódásra, vagyis arra, hogy beakad itt-ott, vagy háton köt ki és úgy nem tud visszaalduni. :( Kész agyrém!

Itt is ömlik az eső, kint jól le is hűlt, de bent hiába nyitottam ki mindent, csak 1 fokot nyertem. :( No, az is valami, így van most 27 fok nálunk.

Na megyek,mert megjött Apája!

Puszi:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti: nekem Zsoma anno nem fogadta el csuklásra a cicit, de őt sokáig nem zavarta, aztán meg ha igen, felsírt, és attól elmúlt neki.

cory
Budapest

Bartika!
Nekem speciel lehet attól, hogy megfáztam. Én a kánikulában itthon zuhi után törölközés nélkül feküdtem a gyerek mellé szopiztatni és meztelenül aludtam el. Mire felébredtem már fáztam. Viszont a pisi nem csíp, úgyhogy nem felfázás.
Az én lyánykám is felébred a forgásra. Viszont lassan kezdi elfelejteni, hogyan kell forogni, mert kezdi megtanulni, hogyan kell normálisan csinálni.

Kép
szelivi

Sziasztok!

Jöhetek én is? Nekem áprilisi a babám. A neve: Szabó Nórika. Eddig a családineten voltam.
gwini

hogy tudom beszúrni ide a vonalzómat?
gwini

Szia gwini! (remélem G az eleje) :D

Üdv közöttünk. Hannám is áprilisi. :D

Mesél magatokról egy kicsit! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

A profilnál (lefelül a segétletek alatt) az aláírásba be tudod szúrni. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Na, talán sikerült?

gwini

Gwini, üdv itt is :D

A képek nagyon jók, a dobostorta fantasztikusan jól néz ki:)

szelivi: szolgálaticsapadék :D :D

faby

Nóri ápr. 14-én született, 52 cm-el és 3350 gr -al.
Most 62 cm és 6 kg. Még szopizik, de kap egy kevés tápszert is esténként.

itt egy mostani kép:

Kép

gwini

Sziasztok Lányok!!!

Csak bekukkolok gyorsan,amíg van netkapcsolat.Vmi kánya van velem több napig nem volt semmi internet. :evil: Most már javítják,csak hol van,hol nincs.

Lementettem a termést,amíg hiányoztam a leltárból,így most olvasok.

Majd,jövök,ha végeztem és persze időm,meg net is lesz.

Pusza. :wink:
Vendég

Nem velem van kánya,hanem a nettel :oops:
Vendég

Gwini!
Hasonlóak a méreteik is. :D
Hanna április 19-én 14.44kor született 56cm és 3360-al. Most 62 cm és 6120. :D Csak szopizik a csaj, mert szerencsémre van elég tejcsi. :D

Hol szültél?

Eszter
Kép
Kép
vok

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: