Cleo!
Semmi baj, én is sajnáltam hogy nem tudtam elbúcsúzni, kértem a többieket, búcsúzzanak el a nevünkben. Annyira nyűgös volt Zsuzsa, én meg annyira kimerült, hogy inkább úgy döntöttem, hazamegyünk. Aztán végül nem is hazamentünk, hanem be kellett menni az újsághoz, mert legeslegutolsó pillanatban tűnt fel nekik, hogy még egy paragrafus hiányzik valahonnan.

David éppen bent volt, korrektúrázott, úgyhogy Zsuzsával bementünk. Hazafelé megettünk egy gyrost, aztán irány haza. Érdekes módon ezt a ruccanást még jól viselte Zsuzsa, aztán fél hétkor el is aludt szépen, na de ami utána következett éjjel... hát az borzasztó volt. Mondjuk lehet hogy szimplán melege volt. El is határoztam, hogy a következő pár nap az ő pihenése jegyében fog eltelni, mert megfogalmazódott bennem, hogy akkor vannak ilyen rossz éjszakái, amikor nappal sem tudja rendesen kipihenni magát. No meg amikor hőség van.
Ezt a rokon kisfiút nem akarjátok kölcsönadni?

Elkelne Zsuzsa mellé is egy saját bejáratú játszópajtás.
Nemesek:
Jó látni téged is újra! Nagyon helyesek a fiúk!

Ugye Kornélnál nem merültek fel olyan gondok, mint Trisztánnál? Emlékszem, még pocakos korodban nagyon aggódtatok emiatt.
Macskavati!
Most olvasom, hogy összehangoltad a gyerekek alvását. Elmondanád, hogy csináltad? Engem is nagyon érdekelne "összehangolni" majd a két gyerek időbeosztását, persze ehhez az kéne hogy előbb Zsuzsának csináljak egyet.
Hari!
Lili jobban van már?
Márti!
Én is örülök hogy találkoztunk. Bendegúz nagyon aranyos!

És olyan jó alvó, hogy csak sárgulok.
Nyúlné:
Kisnyúl nagyon vagányul lépcsőzik, Zsuzsa is imád! Ahol lépcsőt lát, ott az a program, hogy állandóan felmegy rajta. Lejönni még nem tud, mert fejjel indul neki, azt meg nem endegem. Jó pár hete tanítgatom neki, hogy "butt first" magyarul "fenékkel előre" csússzon le az ágyról vagy a lépcsőn, de egyelőre csak annyit értem el vele, hogy a szakadék szélén megáll és várja hogy a fenekét igazgassam előre.
Tényleg.
Beszédtéma:
Kinél mit ért a baba? Félek, Zsuzsa lassan tanul, mivel két nyelvet hall. De már van amit felismer: boobie (cici), ball (labda), shoes (cipő), water (víz), Daddy (Apu)... illetve come here (gyere ide), no (nem szabad). Egyelőre ennyi a "szókincse". Lehet hogy van még más amit felismer, de ezeket tuti. Persze nem mondani tudja, hanem felismeri hogy miről van szó. (MOndjuk azt mondogatja, hogy dededededi amire mi ráfogjuk, hogy Daddy

) Felismer még egy jópár éneket meg verset. Pl az Anyám tyúkja megvan nekem is, Anyunál is gyerekkönyvben, és ha azt elkezdjük mondani neki, akkor elkezdi keresgélni hozzá a könyvet!
Totka!
Nagyon aranyos vagy. Mondjuk konkrétan most úgy érzem, egyértelműen túlvállaltam magam. Ez látszik abból is, hogy mennyire eltűntem, pedig máskor nagy szám van ám itt!

Hogy ki miért szereti a netezést, biztos összetett, és Hari egy jópár indokot felsorolt. De hogy kiemeljek kettőt: a netezés "egyszerűbb" mint az élőben találkozás, mindig ott van, bármikor előveheted, és még csak meg se kell fésülködni hozzá. A másik hogy élőben tuti nem találsz olyan specializálódott ismeretségi kört, mint a neten. Gondolok itt pl magunkra, az őszi babásokra, vagy bármi más témára, ami esetleg érdekel, mondjuk ha az ember hobbija a fotózás, arra is biztos könnyebb társaságot találni a neten, mint élőben. Persze pont emiatt vannak olyan érdeklődési körök, amik alkalmasabbak az ilyen csoportosulásra. Mert akinek a hobbija a bulizás, az valószínű inkább elmegy bulizni, mint hogy chat-el róla.

De szerintem a kismamák/friss anyukák egy nagyon alkalmas csoport erre, mert be vagyunk zárva otthon a gyerek mellett, ki vagyunk éhezve a társaságra, és egy csomó bizonytalanság van bennünk a gyerekneveléssel kapcsolatban. Ez itt szórakozás, információs csatorna, szupportív terápia egyben.
Prüntyi:
Örülök, hogy megértéssel reagáltál. Nem akarom felhánytorgatni, csak annyit fűznék hozzá, hogy nagyon valószínű, hogy ha nem szenvedek terhességi hormonmérgezésben, és nem vagyok ilyen borzasztó fáradt, valószínűleg higgadtabban reagáltam volna le a történteket. De a véleményem, az érzéseim ugyanezek lettek volna.
Rólunk:
Zsuzsa alvókája nagyon különösen viselkedik. Tegnapl pl "megjavult" és csak egyszer ébredt, olyan 3 óra magasságában. Olyan de olyan jó lenne ha ma is csak egyszer ébredne. Az étvágya viszont megjött, eddig szinte csak gyümölcsön és pékárun élt (szopi mellett), a komolyabb kajákat nem kérte. Viszont Manka talija alkalmával rádöbbentem, hogy totál hülyeség és teljesen következetlen, hogy nem adok neki savanyított tejterméket, mikor a jégkrémemet hagyom megkóstolni. Úgyhogy azóta kap tejterméket, és olyan jóízűen ette Anyukám tökfőzelékét, hogy öröm volt nézni. A bébikajákat azóta is nagy ívben letojja, pedig kaptunk kóstolót Cleo által tuti finomnak minősített Humana bébikajából, hát nem kellett neki. Valami jó rendszert ki kéne találnom, mert nem főzök mindennap. Egyszer próbáltam neki előre csinálni kaját és lefagyasztani, mérsékelt sikerrel. Ezért is jó lesz őt ráállítani egy-egy óra csendespihenőre délelőtt és délután, hogy én addig tudjak valami mást is csinálni, mert ha szabadon portyázik a lakásban, akkor nem tudom levenni a szemem róla.
Ti hogy csináljátok? Alvás közben (mert az ugye nálunk nagyon változó, hol 20 perc egész nap, hol több óra, de akkor én is vele alszom, és mondjuk elég ritkán sikerül). Vagy nektek addig elmarad kiságyban/járókában? Tuti össze fogom rakni a kiságyunkat ahogy David elmegy...