A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Dancsi!
Nutritonnal kell sűríteni a tápiját. De hiába "éheztetem" képes 8-12 órán keresztül nem enni nap közben is. Mielőtt orvoshoz mentünk volna már csak háromszor evett egy nap, akkor nem volt így üvöltés, de hát 400 ml egy 3 hónapos gyereknek azért nagyon kevés. És ő ezzel elvolt... Szóval nem tudom kiéheztetni, mert még így a háromszori evéssel sem kérte a tápit, csak éppen elnyammogott rajta... Szóval sajnos nálunk ez nem áll hogyha éhes akkor majd eszik. Mert nem eszik. Napokig meg hetekig meg nem ehet 3-400 miliket naponta. :( A mostani tápi a 8. féle a három hónap alatt és egyiket sem fogadta el.

KépKép
jiny

Sziasztok!

Exi, jobbulást Petikének!

Dancsi, gratula Boldinak az új produkcióhoz! :lol:

Melinda! Nagyon szépek a lányaid! :lol:

Dénes beteg volt, alig aludtunk valamit a múlt héten, totál be volt dugulva az orra, volt olyan éjszaka, hogy óránként kelt, mert nem kapott levegőt... :( Jó kis hajnali orrszívások... És én még előtte azt hittem, hogy nem lehet rosszabb, mert 3-4 hete a fogzás is ezerrel beindult, és 2-3szor kelt éjszaka sírva. Most meg szeretném, ha csak 2-3szor kelne. Ha belegondolok, hogy előtte szépen átaludta az éjjeleket, de jó lenne megint!

Itt egy kép a nagy 6 hónapos fiúról, a szerelmes tekintet nekem szól :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

üdv.
képek nagyon édik.
rika, addigra már ment a hasa petinek...
jiny, én itt a lázadó vagyok, szóval, ha úgy eszi, akkor váljon egészségére. nekem hajlamom van a diabra, és nem én, hanem az öcsém volt az, akinek csak és kizárólag a mézes cumi volt a nyerő.
na pusz.
ági

Ági és
KépKép
exdeus

Jiny! Ne mtudsz neki anyatejet szerezni?? Hát hallod minden tiszteletem a tied! Én biztos bele nem erőltetnék a gyerekbe olyasmit amit nem szeret:( Ő biztos tudja hogy miért nem jó neki.

Próbáld meg a síma, tejalapú tápszert, az sokkal jobb. Finomabb is. Esetleg szójatejet, bár az allergizál(hat) (mondjuk mi nem?)

Enyim gyerekek is refluxosak, Bence nem is kicsit volt az, Kata sokkal szolidabb. Egy időben Bencének etetés előtt fél órával kellett Orizat-roznyákot (vagy mit) adni, de semmit nem kellett a kajcsiba keverni. Szerintem azt nem szereti. Bencénél próbáltunk gyógyszert is (nem ugrik be a neve) de sose tudtam kiszámolni, hogy mikor akar enni, így egy idő után nem foglalkoztam vele. Kihányta a kaját? istenem, átöltöztettem, adtam neki újból kajcsit. Amit ajánlok: Hagyd a sűrítőt, felesleges, ülve etesd, nagyon gyakran büfiztesd, és emeld meg az ágy végét. És lehetőleg hason aludjon.

1 éves korára ki fogja nőni, és már 6 hónapos kortól sokkal jobb lesz (azt mondják attól kezdve hogy ülni tud) ergo ha ülve eteted kevésbé bukik.

Remélem segítettem!

Lányok, köszi hogy együtt örültök velem, én is majd kibújok a bőrömből:) És igen, fogok akkor is írni ha már nem itt lakunk:)

De mióta megtudtam a jó hírt, még lassabban telik az idő:( Annyira mennék már!!

Főleg hogy most már majdnem az összes bútorunk megvan, csak az étkező, meg etetőszék nincs (asszem) A rengeteg kiegészítőt apróságot meg innen onnan kérünk, amit nem használnak, vagy majd ott megvesszük.

Ma vettünk porszívót is:) Tök jó:)

Kata: Hullik a haja ezerrel, nekem már kevésbé:) Ma le is vágtam egy tincset, hgoy még mielőtt teljesen kihullik, megörökítsem az utókornak:)

Állandóan ülni akar a kisasszony, fekve kézben se jó, és a hordozóban, pihenőszékben is felül!!! Egyszerűen felhúzza magát. A babakocsiban is, ha nincs teljesen lefektetve (ha le van, üvölt:))
Frodul hasról hátra, hásról hatra, bár nem sűrűn, mert a popsi is, pocak is igen nehéz.

4x eszik egy nap, csinálhatok vele bármit:)
este 9-től alszik reggel 9-ig (ha nem 12-ig, mert bizony volt már rá példa) nappal pedig vagy 2x 2,5 órát, vagy 4x 1-1,5 órát alszik, közben eszik és játszik. Kézben max napi egy órát van. Nem sír, viszont gyönyörűen megfogja a tárgyakat és rág mindent. A nyála folyik ezerrel:)

Fogás: Mostmár nincs a szemüvegem biztonságban...:):):):):)

Jah a múltkor nem írtam, tehát a 4 hós adatok: 6000g (kaki után, kaja előtt) és 61 cm

Majd holnap dobok fel pár képet (Bencéről is, ő csak vasárnap fog hazajönni, hüpp)

Legyetek jók, betegeknek jobbulást, pocakosoknak kitartást:)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Melinda: Csodaszépek :D Lottinak mikor van névnapja?!?! Milyen a viszony a lányok közt? Féltékenység?!?!?

Zsuzsi: Ó, ha én is 6 hónapos lennék, jól rástartolnék a fiadra :) Gyönyörű :)

Jiny: Még olvasni is borzasztó a problémáitokat...remélem hamar rendbe jön Dóri, szorítok nagyon, sajnos segíteni nem tudok.

Minden beteg babának jobbulást!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Mindenkinek köszönöm a tippeket. A legnagyobb gond ami miatt meg kell ennie a tápszert hogy napokig éhezett a gyerek az orvos szerint székletvizsgálat alapján... Mivel koraszülött, így nagyon fontos hogy ne kezdjen el fogyni, mert nem biztos hogy meg tudják állítani a fogyást. :( A tejalapú tápszer sajnos nem jöhet szóba, mert tejallergiás is. Azt mondták ha nem eszi meg akkor jön a gyomorszonda... Ezért inkább megtömöm. Szerintem még mindig jobb, mint hogy becsövezzék... Mindenesetre visszább vettem a sűrítőből, kicsit folyósabb a kajcsi. Így egy kicsit jobban elfogadta. :) A gyógyszerek főleg a motílium hatására már nem hányja vissza a kajcsit. Így már hízott is egy kicsit. Csak ez az örökös hiszti kaja körül... Na mindegy, majdcsak kihúzzuk valahogy a ht-ig, hátha azt jobban fogja szeretni. :) Nekem meggyőződésem hogy magát a tápit utálja. Hat hetes koráig anyatejet kapott, csak utánna már nem volt sajnos az elég. A tápi meg a tejcsi kevergetése meg egyáltalán nem tetszett neki.

Zsuzsófi! Ó a 6 kg nekünk még de messze van... :) Talán fél éves korára... :) Mikor költöztök? Ha jól emlékszem Pestre ugye? (Szoktalak ám olvasni titeket)

Exdeus! Próbálom visszaszorítani a cukrot, most épp kísérletezek hogy mi az az édesség ameddig még megeszi a kajcsit. :) Peti jobban van már?

KépKép
jiny

jiny,
Boldi 3 hónapig sztrájkolt és a napi kajamennyisége kb. 400 gramm volt, halálra aggódtam miatta, főleg, amikor fogyott is. De aztán rájött, hogy mégsem olyan rossz kajálni. :D

Korababánál más a szitu, esetleg érdeklődj itt:

http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=56961337
Vendég

Sziasztok Lányok!

Múlt héten voltunk 4D Uh-on! :D
Megmutatom nektek a mi "nagy" fiunkat! :lol:
Ja, most már biztos, hogy Gábornak fogják hívni, az apukája ezt szeretné!
Kép
Kép
Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Bea! Tegnap volt a névnapja. Naptárban még nem láttam. :)
Londika rajong a nővéréért, de komolyan, látni kéne, ahogy Lotti a közelében van szinte átszellemül az arcocskája, figyeli ezerrel.
Lottu is imádja nagyon, de résen kell lennünk vele kezdetektől fogva, mert a nagy imádata néha durvaságba fullad, amit persze ő nem nagyon érez annak, de azért mégse kéne a párnát az arcára nyomni. :) Lottika általában még csak "babázik" vele, betakargatja, csomó játékot ad neki, odakucorodik mellé, mesél neki -könyvből ám!-. Segít a pelenkázásnál, fürcinél, ő mossa meg a kicsi haját, keni be a popóját, és persze közben szokásához híven osztja az észt neki ezerrel. Lottika ugyebár nagyon hamara beszélt, nagyon kíváncsi vagyok Londi mikor kezdi el, mert a tréning az megvan. :D
Még jobb lesz a helyzet -most sem rossz azért- ha majd Londi tud majd ülni stb. Szal, nálunk egyenlőre lekopogom, bejött a nagyobb korkülönbség. 3 év 5 hó 1 hét van köztük, sokan megkérdezik a jáccin is, hogy milyen, nálunk bejött. kopp.kopp.kopp :D

Csibe! Végülis hol voltatok 4dn? Kis cuki pofikája van, helyes pasi lesz már most látni! Méreteket mondtak? Szép név a Gábor, férjem is az, mármint Gábor. :D

Jiny! Hát nem irigyellek benneteket. :( Egyik barátosném kislányánál hasonló volt a szitu. 6 hétig gyönyörűen szopizott, evett, gyarapodott, aztán meg napi 2X (!!!!) óhajtott csak enni. Persze ettől aztán nem hízott, vitték a kislány jobbra-balra. Végülis semmit nem találtak nála, egy prof öntött lelket végül is az anyukába, hogy az ő lányának ennyi kaja kell, és kész, semmilyen szervi elváltozás nincs nála, vidám, jókedvű stb. Egy évesen épp hogy volt 7,5 kiló. Ha gondolod, írj egy mélt, és megadom a csajosz teliszámát, hátha tud vmi okosat mondani neked.

Zsuzsi! Hú de megnőtt Déneske! :D Frankón ül, jól látom?

Zsu! Nem semmi alvókája van Katának! :D
Bár én sem panaszkodom.Londi általában alszik éjjel -őrült melegben nem!-, 6 körül szopcsi, majd durmolás kb 9ig, vagy a amíg nővérkéje.
Aztán még 2x alszik napközben, egy hosszabbat, meg egy kicsit.

Lotti anyósoméknál van, most egy leányom van. Du. háznézés, vásárlás stb.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Helló!

Csak egy gyors bekukk akart lenni, de nem bírtam ki, Csibe, nagyon helyes a kisfiad! :lol: Nincs is olyan messze, és te is a karodban tarthatod! :lol:

Bea, köszi, nekünk is tetszik! :D

Melinda, boldog névnapot Lottinak! Igen, Dénes ügyesen ül, bár most már állásba is felhúzza magát, ha jól meg tud kapaszkodni, és ha fogom a kezét, szépen lépeget! Azért ezt a mutatványt nem nagyon erőltetem, ráér még!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

dobok 2 képet Bogyiró, az elsőn hajvágás után, és szőkén, a másikon meg mászik! :lol: :lol:

Kép

Kép
Vendég

Zsuzsi! Köcce.

Dancsi! Most már azért télle hasonlítanak nagyon a fiúk nem?? Ez a szőke haj, már új haj ugye?
Ez a mászás fantasztikus.
Londikám még csak úgy halad előre, hogy a sarkaival kitámasztja magát, és dob egyet magán előre, felálló popóval. :lol:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Csibe: De cuki :) Látom már elég szűkös neki a hely :) És még csak eztán jön a java :)

Melinda: Akkor boldog névnapot Lottinak! Mikor kezdett beszélni?
Biztos nagy gyönyörűség nézni a lányokat együtt :)
Hol szeretnétek házat venni?

Dancsi: Most szerintem is hasonlít Boldi Jozsóra! Rövid hajjal nagyon. :) És jól is áll neki :) Nem semmi, hogy már mászik.

Csajok, mikor szoktassam le Grétit a ciciről?!?!?! Annyit gondolkodok ezen mostanság, ősszel vagy télen szeretnénk belevágni a kistesó projectbe. (tudományosan ki van számolva, anyagilag így jönnénk ki legjobban, meg majd dolgozni is kéne és szeretnék is még majd, most nincs állásom, megszűnt a munkaviszonyom, nem lesz egyszerű tanári állást kapni 2 gyerekkel - elvileg 1-gyel még nehezebb-) :?
Gréti imád szopizni, mostanában rohan ha megkérdezem, hogy : szopizunk? Vigyorog ezerrel, sikongat, extázisba jön akkor is ha szopizós babákat lát a tévében vagy bárhol.
Ez nekem nagyon jó, egyáltalán nem esik nehezemre a szoptatás, jó összebújni, de....
egyre jobban félek, hogy ha nem választom el "időben" akkor:
1. lehet hogy nem esek még teherbe (bár a ciklusom Gréti 2 hós kora óta ismét 28 napos, de sose lehet tudni.....), ha teherbe esek nehogy elvetéljek a szoptatás miatt
2. ha férjhez megy a lányom, akkor is hazajár esténként szopizni :roll: :mrgreen:

Úgy érzem ha nem akarnánk több gyereket, tőlem addig szopizhatna amíg magától el nem választódik, de így nem merem ezt bevállalni. Vagy mégis merjem?!?!?!?
Igazából nem szopizik már olyan sokszor, este, reggel, éjszaka ha fölébred, max. 1-2x, délutáni alvás előtt, ja és mostanában ha bedurcizik akkor szopival vigasztalódik....végülis ha összeszámolom mégis elég sok ez....de közben eszik is rendesen "normális" kaját.
Persze ha program van, el van foglalva, nem szopizik ennyiszer, van hogy a délutáni alvás előtti el is marad, ha elalszik pl. babakocsiban vagy máshol.
Októberre lehet el kéne választani....
Olyan tanácstalan vagyok.
Ötletek?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Melinda!
gyönyörüek a lányaid. :D

jiny!
inkább erőltesd a tépszert mint a szonda :shock:
ha csak v.cukorral eszi, akkor így add, sz.tem.

Klzsuzsi!
Dénes nagyon édi, tényleg szerelmes tekintettel néz rád. :D

Csibe!
nagyon jók a képek :D hol voltatok?

Dancsi!
Boldinak nagyon jó így a haja. jesszus, de ügyes, mászik????
nem semmi.

Bea!
(ha férjhez megy a lányom, akkor is hazajár esténként szopizni )
:lol:
talán ezt megússzátok :lol:
Vendég

evés:
Vivi 3hete nem hajlandó 1korty tápszert sem inni :shock:
kipróbálunk párat hátha azok jobban csúsznak.
naponta 2szer eszik sinlacot, 2szer főzeléket.

8hónaposan 8270g 71cm.
Vendég

Melinda,
igen, ez az új haja, és tök szőke!

Bea
,
sztem ne erőltesd. Én sem tettem. Terhes lettem, amikor teszteltem, már nem volt tejem, csak cseppek, igaz Jozsó még cicizett, de napról napra hagyta el. Áprilisban estem teherbe és júliusban szopott utoljára. Magától hagyta el. Rövidültek a szopizások hossza. Nem kérte a délit, majd elmaradt a reggeli, egy ideig még cicin aludt el, majd az is elmaradt.

A természet hidd el, megoldja.

Zozo,
próbált váltani tápit, hátha másmilyet elfogad. Jozsó imádja a BEBA 2+-t
Vendég

Üdv!
Csibe, nagyon édes Gábor!
Dancsi, levágattátok azokat a szép göndör fürtöket?? Nem volt szép tőletek! 8)
Bea, egyetértek Dancsival! Úgy tudom, hogy terhesség közben megváltozik a tejcsi íze is, így valszeg nem lesz Grétinek annyira szimpi! És csak nem fog a férjhez menés után is hazajárni...ill. igen, de nem cicizni. :o
Zsuzsi, Dénes nagyon ügyes fiú!
Mi megvagyunk, Peti most épp alszik. Ha kibír még egy órát, akkor beadom neki az egyik gyógyszerét, utána fél órával pancsi-kajcsi, aztán meg a másik gyógyszer.
Tegnap kb. este kilenckor aludt el, de csak ötkor kelt fel!
Már alig várom a holnapot, remélem, nincs komoly baja a drágámnak!
Pusz.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Melinda irigylem ezt a bulit :), én egy csúzdaparkba vágyom.
Esetleg valaki volt már v.hol?

Dancsi!
Boldi fürtjei!! :cry: , de igy meg lett a mama kivánsága is :lol: , igy is nagyon szép és a kedvenc marad. Hozátápi: Zsófi azóta is nyomja a gyümölcsöket, de zöldségből megragadtunk a cukkininál, többi nem kell neki. A védőnő azt mondta, hogy csak reggel és este kapjon tápszert, de én ezt nagyon keveslem és szerintem Zsófi is többet igényel, igy délben is azt kap és ha igényli akkor du. is (mint pl ma)

KLzsuzsi! Denes is milyen ügyes!

Ezek a fiúk mind nagyon ügyesek!

Jiny!
Hát ez nagyon rossz lehet, de kitartás. zsófi is nagyon kevesett evett, már majdnem aggódtak is az orvosok (több mint 1 hónap volt mire visszanyerte a születési sulyát, de Ő 4kg született igy volt tartalék). Most is sokszor 100-120 eszik.

Jégvirág!
Sokan vannak ezzel így (ismerek is ilyen lányt), szerintem fokozatosság. Én azt olvastam, hogy pl. éjszaka apa mennyen be vigasztalni mert tőle nem várja a cicit. Gergőnek többet kell vállalnia és akkor sikeresek lehettek. Ez csak egy tipp.

Exsdeus!
Reméljük Peti jobban lesz.

Valakinek megvan a "Kismama 9 honap"? Egy hirdetésre lenne szükségem, telefonszámra. Szegeden aki szülés után állítólag masszással helyre tesz a nőket. Hátha ez segítene a zsírpárnáimon.

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Üdv!
Rika, nekem csak tavalyi van...
Csúszdapark: Hajdúszoboszló. Megfizethető, és szerintem szuper. Szvsz Mogyoród is jó lehet, csak az nagyon drága.
És íme két kép Petiről (szerintem nem néz ki betegnek).
Az egyik szombaton, a másik ma készült. Nehogy azt higgyétek, hogy fanatisták vagyunk. 8) :lol:
Kép
Kép

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Exi, gyors gyógyulást Petinek, remélem n9incs semmi komoly baj, szorítok nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jiny!
Mennyi időre született Dóri, mekkora súllyal? (Ricsikém is koraszülött volt, ezért kérdezem.) Nálunk Dávid volt "bukós", és hasfájós is egyben, tejcukorérzékenységre gyanakodtak. 6 hósan helyrejött, kitartás!!!

Melinda! Mi is voltunk a Szikin, sokkal nyugodtabbnak találtam, mint a mórahalmit, ráadásul az a sok fűzfa, tágas tér, szóval kimondottan jól éreztük magunkat!

Jégvirág!
Az újszegedit már nagyon régen próbáltuk, de tuti az következik.
A szopiztatásról én is azon a véleményen vagyok, mint Dancsi, a természet nagyon okosan megoldja ezeket a dolgokat. Én 4,5 hónapos terhes voltam Dáviddal, amikor még szopizott Ricsi. Aztán gondolt eggyet, ritkázta, majd nem igényelte. Mikor Dávid megszületett, újra "sorakozott", de akkor már "csak" fejtem neki. Szóval ne aggódj Gréti szopizása kapcsán.

Most lefekszem, mert napok óta alig alszok, kezdek totál kimerülni. Puszi mindenkinek. Romy
romy1

Elfelejtettem még valamit. Nagyon tetszenek a Bébi korjelző csíkjaitok, tud valaki segíteni, hogyan kell készíteni ilyet? Romy
romy1

Dancsi!
ma kipróbáltuk a Humana HA2-t nem kellett neki.
holnap megveszem a MIldibe HA 2-t (nem fogja megenni)
utána jön a tejalapú, amit nem akartam még adni, de kipróbáljuk és reménykedek h. nem lesz rá allergiás.
a Humana BAby Fit-et mondta a d.rnő, de ha ez sem kell neki akkor kipróbáljuk a többit is.

viszont mi van ha egyik sem kell neki??? az baj? mármint ha nem kap tápszert?

Exi!
Peti nagyon édes, a cumiskép tetszik nagyon, remélem nincs semmi különösebb baja.
Vendég

Üdv!
Zozo, köszike. A cumi nyugtatásnak volt, épp készülőben volt a kajcsija, és szegény már nagyon éhes volt, mivel a gyógyszere után fél órát kell várni, és ugye nem jelez a kicsi fején a piros lámpa kajcsi előtt fél órával, hogy anya, add a gyógyszert, mert fél óra múlva a kajáért fogok sivítani.
Romy, a lilypie.com oldalon tudsz ilyen csíkokat csinálni, és aztán ennek az elérési útvonalát kell bemásolni a profilodba az aláírás részhez.
De ha nem megy, akkor írd meg, hogy milyet szeretnél, és ha más nem priviben leírom, hogy mit és hova tegyél. De menni fog!
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Zozo,
próbáld ki esetleg, hogy a HA tápiba teszel egy kis gyümölcsöt, gyümölcslevet, esetleg banánt turmixolsz bele (jó nagy lukú cumi kell hozzá).

Jozsó legeslegelőször így fogadta el a tápit, banánturmixként.

romy,
kattints rá a csíkra és bejön az oldal
Vendég

Zozo,
Tápi kell még nekik vagy SInlac vagy HA tejpép. Mindegy milyen formában, de Vivi korú babának sztem napi 600 ml tápi/tejpép kellene még. Én még azt is csináltam, hogy a tápszert belekevertem a gyümölcsbe, főzelékbe és úgy megette. Ez akkor volt,a mikor már terhes voltam, de még nem tudtam róla a tejem meg drasztikusan apadt egyik napról a másikra és a cumit még nem fogadta el.
Vendég

Elköszönök, holnap megyünk nyaralni. :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!!

Itt vagyok ám,nem tüntem el csak a 7végén Ecseren voltunk barátéknál aztán elmentünk az állatkertbe.Tök jó volt én sem voltam még soha.A kicsik nagyon jól érezték magukat,mármint arra gondolok hogy simán birták a több óra babakocsizást meg a tömeget stb.

Rika!!
Remélem csak összehozunk már egy sétát egyszer.

Romy és Zozo!
Küldöm a számot !!(egyébként Zozo bocsi hogy hanyagollak de nem volt jó a net.Kb 3 levelet megírtam és egy sem ment el)Remélem most sikeresebb leszek.

Addig néhány kép a gyerekekről: Kép Így örül a csaj Norbinak Kép és fordítva is

Kép
Kép
zitacicu2

Köszönöm a tanácsokat mindenkinek. :) Összegezve, lejebb veszem a cukor mennyiségét a tápiból, kicsit kevesebbszer etetem. Ha jól lekötöm a figyelmét, akkor hajlandó enni. (Sétálni kell vele, úgy hogy ő előlre néz, és közbe be lehet célozni a száját. Na így eszik, persze csak ha van a tápiba cukor is... )

Romy! Dóri baba a 36. hétre született 2200 kg, 46 cm-el. Mondjuk ahhoz képest nagyon gyorsan összeszedte magát! 5 napsan már hoztuk is haza, azt mondták hogy minden rendben van vele. 6 hetes koráig nem is volt semmi baj az evéssel, sőt! Sokkal többet evett mint kellett volna. Igazából a 2 hós szuri után csökkent rohamosan a tápifogyasztása. Bár az orvos azt mondja hogy semmi köze a kettőnek egymáshoz.

Zozo! A Humana Babyfit 1 alapból banán ízű! Lehet érdemes lenne azzal kezdeni! Viszont azt csak 6 hónapos korig írják fel receptre, mert elvileg csak a HA-s tápik járnak támogatottan 6 hó után...

Ma megyünk a 3 hós szurira. Titkon reménykedek, hátha ez után visszaáll a normális kajcsizás...

KépKép
jiny

üdv.
látom kóros az elírás. dóri súlyát és niki hosszát kéne egyesíteni. :lol:

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Köszi a válaszokat, bár lehet rosszul fogalmaztam, és páran félre értettetek, nem az lett volna a kérdés, hogy hogyan válasszam el (azt elvileg tudom hogy kell :)), hanem az inkább hogy elválasszam e vagy sem, pro és kontra érvek, tapasztalatok :)
azt hiszem hallgatok Dancsira és Romyra és a természetre bízzuk magunkat....de mi van ha Grétit nem fogja zavarni hogy megváltozik a tej íze terhesség alatt...nem a válogatós fajtából van ....
ráadásul szerintem minél idősebb a gyerkőc annál nehezebb lehet elválasztani....Grétin is látom, 1 hónapja még simán bármikor elválaszthattam volna, most már nagyon követeli a jussát, és olyankor nem nagyon lehet eltántorítani...na mindegy

Dancsi: Jó nyaralást! Vigyázzatok magatokra az úton!

Exi: Peti nagyon hasonlít rád :)

Zitacicu: Nagyon aranyosak az ikrek :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Üdv!
Gyors bekukk: campylobakter fertőzése van Petinek... Most néztem utána, akár ivóvízzel is terjedhet, na meg nyers baromfihusival... Szóval kivédhetetlen...aztán vagy kijön valakin vagy nem.
Most péntekig kapja a gyógyszert, és a vasárnapi vagy a hétfői kakijából megint tenyésztés. Remélem, addigra meggyógyul!
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Exi, Dancsi, köszi az infót, próbáloki csíkokat varázsolni magunknak!

Dancsi, szép és kellemes utat kívánunk!

Jégvirág!
Ne aggódj, Gréti előbb-utóbb nem fogja kívánni, Ricsi is így tett, pedig egy hajszálnyit sem válogatós (kopp-kopp).

SOS
Most hívott az uncsitesóm, hogy bárányhimlős a gyereke. Hétvégén esküvőre, lagziba vagyunk hivatalosak, ahol ők is ott lesznek (miután az ő öccse nősül). Ricsi be van oltva, Dávid még nem. Meddig fertőz a bárányhimlő, mit tudtok róla? Totál kétségbe vagyok esve!!!!!!!!!!!!!

És a másik "gondom": Dávid már elmúlt 10 hónapos és még a rokonság bő felének eszébe sem jutott meglátogatni. Ez normális, vagy túl lelkizős vagyok? Nálatok is volt így? Csak azért kérdezem tőletek, mert ez annyira elszomorít, rosszul esik, hogy egyáltalán nem is érdekli őket Dávid. Tdom, hogy erőltetni nem lehet, de ez annyira furcsa nekem.

Szép napot mindenkinek!Romy
romy1

Bea,
Jozsót az íz változás nem zavarta, hiszen már naffiú volt, hanem elapadt. Mert a tejtermelésért felelős hormon nem fér össze a terhesség fenntartásáért felelőssel. Ha terhes leszel, az esetek döntő részében magától elapad, a kis pióca hiába próbál tenni ellene, akkor is.

Romy,
attól, hogy be van oltva, elkaphatja, csak sokkal gyorsabban lemegy

sajna nem tudom, hogy meddig fertőz

Mondjuk sztem durva, ha egy bárányhimlős gyereket elviszenek egy lagziba, még ha a testvére nősül, akkor is. :!: :!:
Vendég

Bea! Lottika 10 hósan mondta ki az első teljesen értelmes szavait, első a kutya volt. Meg add ide, gyere ide, finom stb. Bő másfél évesen már mondatokban beszélt, azóta meg be nem áll a szája. :D
Házat Szeged külső vársorészeiben nézegetünk, Hattyas, Gyála, Szentmihály, de mindenképpen szeretnénk Szegeden maradni. Bár sok éve nem vezettem, beruházunk egy kiskocsira is, 2 gyerkőccel jobb lesz sokkal autóval. Vágyunk egy olyan ház, amire nem kell sokat költeni, nem mindegy mire adósítjuk el magunkat 20 évre, és lényeg egy kis kert, udvar (nem akarok kertész lenni, csak fű lenne, meg talán pár bokor, fa).
Tegnap néztünk egy nagyon szépet Hattyason.
A szopit meg szerintem jól mondják a lányok, bízd a természetre meg Grétire.

Romy!www.baranyhimlo.hu :A lappangási idő - körülbelül 14-21 nap - után jelentkeznek az első kiütések. A beteg azonban már 1-2 nappal a jellegzetes foltok megjelenése előtt is fertőz.
Nyugi Lindi is 6 hós lesz a jövő héten, őt sem látta még a nagy család egy része, nekem is szarul esik, nem vagy lelkizős, de sz@rd le. Én úgy vagyok már vele, hogy a kicsi itt lesz velünk, nem megy sehova, ők meg ha jönnek jönnek, ha nem, az ő bajuk, az ő szegénységi bizonyítványuk. Mondjuk én attól kapok herótot, amikor mondják, hogy "készülünk, csak sose jutunk el, mert mindig közbe jön vmi"- baromi fontos emberek :roll: -

Exi! Gyors gyógyulást Petinek!Csúcs a Skodás szerelésekben! :D

Zitacicu! Édesek a csemetéid nagyon!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Melinda, Zozo!
Köszönjük a dicséreteket!
Kecskeméten voltunk 4D-n.Mondtak méreteket is, de nincs nálam a papír és fejből nem tudom, csak a súlya maradt meg, egy hete 1101 g volt!

Melinda!
Mi Hattayason lakunk!!! :lol:
Melyik utcában voltatok házat nézni?Lehetnénk szomszédok???
Mi nagyon szeretünk itt lakni, nyugis és kocsival 10 perc a központ, de busszal se sokal több!Nagyon jó az óvoda, a városból is hordják ki a gyerekeket!

Bea!
Tényleg kezd szűk lenni neki a hely, mostanában kezdem néha kellemetlenül érezni magam, amikor valamilyét megtámasztja és az borzasztóan nyom!

Exi!
Köszönjük a dicséretet!
Petinek mihamarabbi gyógyulást kívánok!Nagyon édipofa kisfiad van!

Lányok!
Nagyon édesek a képek a gyerekeitekről!
Egytől-egyig énnivalóak mind!! :lol:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Jó régen írtam már, de nyaralni voltunk :) Nagyon jó volt, Lili nagyon élvezte :lol:

Bea,
Hááát, asszem én most tapasztalásból tudok neked tanácsot adni a szopizással kapcsolatban. Ugyanis úgy néz ki, hogy a Lilinek kicsit hamarabb jön a kistesó, mint eredetileg terveztük. Ez azt jelenti, hogy most vagyok 10 hetes terhes :P S mivel még a Lili is szopizik még 2-3x egy nap, nálam is nagy kérdés , hogy most mi legyen. A dokim szerint pár héten belül próbáljam elválasztani, merthogy szopizás közben méhösszehúzódás van, és az azért nem annyira jó. A védőnőm szerint nem kell annyira sürgetnem az elválastást, majd ahogy alakul. Na, én ezt a kettőt ötvözve, a reggeli szopikat próbálom kihagyni (gyermekem ezt nem különösebben értékeli :cry: ), de az estiket még hagyom, ja és napközben sem adok már neki. Ha a tejcsi íze meg is változott az a Lilit egyáltalán nem érdekli, s szerintem ha nem veszem el tőle, ő ugyan abba nem hagyja. Azt vettem észre azonban, hogy mintha csökkene a mennyiség, úgyhogy kicsit úgy vagyok vele, hogy hátha elfogy és így akkor megoldódik ez a kérdés is.
Szóval, szerintem hagyd szopizni a Grétit, amíg neked is jólesik, ettől garantáltan teherbe tudsz esni (lásd én is, élő példa). Viszont tény, hogy később sokkal nehezebb lesz elvenni tőle.... na, most aztán sokkal okosabb lettél :lol:

Dancsi (majd ha visszajöttél a nyaralásból)
Ha jól számoltam a te 2 csemetéd között is kb. 21 hónap van. Valszeg nálunk is kb. ennyi lesz. Nagyon nehéz volt az első pár hónap? vagy a többi is? nyugtass meg, hogy nem lesz annyira vészes :x

Romy
Látogatók....khmmm, most mondjam azt, hogy elég sok emberben csalódtam...igen, asszem ezt is az intelligenciával osztják, s igen sokan nem álltak sorban érte. Ez is jó volt arra, hogy kicsit átértékeljem a barát és a rokon fogalmát....már túltettem rajta magam, de nagyon rosszul esett, hogy sokan nem jöttek el megnézni a Lilit, olyanok, akiknek igencsak illet volna. De ahogy Melinda is írta, ez őket minősíti :cry:

Erika
erika29

Csibe! A Titeli utcában néztünk egy ikerházat (persze csak az egyik felét), meg megyünk még a Zentaiba is. Én megállapítottam, hogy annyira nem jártam sose arrafelé, hogy olyan, mintha nem is szülővárosomban lennék. Nyugis helynek tűnik, barátságosnak.

Erika! Nagy grat a bébihez! Akkor mikorra is várható?Hogy érzed magad?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Erika,
még vagyok, éjjel utazunk, most pakolunk

Szóval napról napra kevesebb lesz a tejed, sztem hagyd a természetre. A dokim is ezt tanácsolta anno. Azt mondta, hogy egy problémamentes terhességnél nem ez fog vetélést okozni. És a tej meg el fog apadni úgyis. A cumizást fenn lehet tartani terhesség mellett, a tejhozamot nem.

Az eleje? Hát nem volt olyan vészes, mert Jozsó bölcsis. Voltam már fittebb, meg kipihentebb, de túl lehet élni. Az eleje könnyebb volt, most nehezebb. Az első hetekben a pici csak alszik (ha nem hasfájós), még nem startol a nagy játékaira, így nincs veszekedés köztük. Nekünk ez most kezdődik, Boldizsár is kezd akaratos lenni és ordít, ha Jozsó elveszi a játékait. Jozsó meg utálja, ha Boldi összenyálazza az autóti, stb..... Most nehezebb.
Vendég

Ja, de bunkó vagyunk!

SZívből gratulálok a pocaklakódhoz!
Vendég

Melinda
Köszi. Elvileg 2007. február közepe. De ez még változhat +-1-2 hetet, majd a további UH-k alapján. Mivel nekem még (vagy már?) nem jött meg, így csak az UH-n látott méretek alapján tudnak időpontot mondani.
Eddig nagyon jól vagyok, semmit nem érzek, ha nem tudnám észre sem venném (ez a Lilivel is így volt nekem). :D

Dancsi,
Köszi, hogy még így pakolás közben válaszoltál. Nekem a Lili nem lesz bölcsis amikor a kistesó megszületik, úgyhogy szerintem így egy kicsit nehezebb lesz az eleje is, dehát majd mindenki megszokja a helyzetet...vagy megszökik :) De majd te ellátsz engem sok okos tanáccsal, hogy hogyan szedjem majd szét a 2 gyereket :D
erika29

Erika: GRATULÁLOK a kistesóhoz! :D Problémamentes babavárást!
Hú de izgalmas lesz az életetek :) Tuti baromi nehéz lesz az elején, de utána sokkal könnyebb ahogy összenőnek....szerintem....mondjuk a pici 2 éves korától :)
Köszi a szopis tapasztalatot :) Én a nőgyógyászommal beszéltem már a terhesség alatti szoptatásról, azt mondta, hogy ha lesz még tejem akkor nyugodtan szoptassak, nem kell semmi drasztikus elválasztás.
Hol nyaraltatok?

Melinda: Hú, akkor tényleg nagyon hamar beszélt Lottika. Nálunk még csak ottttt, meg odaaaaa, meg tyutty (csüccs) meg ajaaaa, meg oóóó (így boszankodik) van ezerrel meg állathangok meg babanyelvi duma.

Romy: Rokonokról én regényeket tudnék írni...hidd el kár bosszankodni ezen. Csak magad idegesíted, de attól őket úgysem fogja érdekelni a gyereked....:(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok:)

Csak pár kép gyorsan:)

Benci nyaral:)

Kép

Kép

Panka hugommal:)

Kép

csak jönne már haza:( Nagyon hiányzik:(

Erika, Óriási gratula nektek:) De jó is lesz:)

Nálunk köztem és a hugom között 23 hónap van de még most is marjuk egymást:) Remélem nálatok nem így lesz:)

Nekünk ez a 33 hónap különbség nagyon bejött:)

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Bea, Zsuzsó
Köszi a gratulációkat!
Háát igen, kicsit félek én is, hogy nem lesz majd egyszerű. Már maga a terhesség sem lesz könnyű, főleg télen egy másfél éves gyerekkel fel a negyedikre.... :roll:

Nyaralni a Garda-tónál voltunk. Már 2 éve is jártunk ott, van saját medence az apartmanhoz, gyerekeknek való is....nagyon jó volt. Csak egy a baj, hogy nagyon messze van :( De éjszaka mentünk, és így a Lili végigaludta az utat.
erika29

Erika: És teszel fel képeket a nyaralásról meg Liliről? :)
4. emelet? Részvétem. Szerintem ha még nem kezdtétek el a lépcsőzést Lilivel, itt az idő :D Mi az 5. emeleten lakunk, lift nincs és biza Gréti időnként feljön már az ötödikra, főleg ha van türelmünk kivárni :) Egyik kezét fogjuk, és jön felfelé. Imádja. Még :) De úgyis feljön hogy csak a korlátba kapaszkodik, csak az még egyszer annyi idő és nagyon figyelnem kell rá.
Lefelé is menne, csak lefelé mindig nagyon sietünk, így felkapom és viszem :)
Amúgy boldog névnapot Lilinek, ha jól tudom nemrég ünnepelhettetek :)

Dancsi: "a tejtermelésért felelős hormon nem fér össze a terhesség fenntartásáért felelőssel."
Ez mind szép és jó....de akkor miért szopik olyan sok gyerek egész terhesség alatt meg később a tesójával is?!?!?
Lehet hogy önző vagyok, de ezt nem hiszem hogy végig tudnám csinálni, 2 különböző korú gyereket szoptatni egyszerre.
De bízzunk benne hogy Gréti is önként és dalolva lemond a ciciről. Még a végén engem jobban meg fog viselni mint őt :(
Egyébként meg meggyőztetek, nem erőltetek semmit, lesz ahogy lesz.
Milyen érdekes, hogy először azért parázunk hogy legyen elég tejünk, sokáig szopizzon a bébi, majd pedig azért hogy mikor választódik már el :D

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Tegnap voltunk tanácsadásod a Barni 8320gr és69cm! :lol:

Bea,1 ismerősőm egyszerre szoptatja a 2 hónapos, és a 2 éves fiát.....
Ennek én sem vagyok híve,de nem vagyunk egyformák!! :roll:

Erika,gratula a babyhez!!! :)

Merre van a GARDA-TÓ?
Bocsi de én nem tudom!

Tegnap sétáltunk ,és láttam egy 5 napos babát,fele akkora volt mint az én fiam!! :lol:
Nagyon édi volt!

Ilyenkor én is gyorsan szereték másik picit!! :lol: :lol: :lol:

Kép
bibi226

Sziasztok,

Erika: gratulálok én is a pocaklakódhoz;)

Bea: küldtem neked egy privit (e-mailen is elment), megkaptad?

Lányok, x héttel/hónappal ezelőtt valakik beszélgettek, ha jól emlékszem Pampers-s ajándékokról. Meg tudnátok mondani, hogy mit kell tenni vagy van-e még ez a lehetőség? Ha jól emlékszem a macikat kellett kivágni a zacskóról és azt elküldeni. A kérdés az, hogy ha van még ez a lehetőség, akkor hányat kell beküldeni és hova? Milyen ajándékot adtak?

Dancsi: nektek jó nyaralást:)

Mónika
vesm

Exdeus!
A tavalyi kismama 9 hónap kell nekem. A vége felé valahol van benne zsirtörő masszírozás terhesség után és felvan sorolva városonként a szakemberek neve és tel.száma. Ha esetleg megnéznéd nekem. Köszi. Petinek gyors gyógyulást, gondolom a hust még nem adtál neki :), biztos a vizből van akkor, jol kiszoktad forralni?

Jégvirág!
Hát kaptam nagy csokor virágot (nagyon szépet) és fülbevalót az is nagyon szép. Teljesen kitett igy magáért a férjem :), Nyarlás: Ha majd Zsófi is élvez és ha megengedhetjük magunknak :cry: , Ugy, de ugy irigylem töle Kaliforniát :oops: . Na majd csak tul leszek rajta és juszt is elmegyek a Mogyoródi csuzdaparkba!!!

Erika!
Gratulálok a pocaklakóhoz!

Zitacicu!
Niki teljesen rád hasonlít, Norbi meg Mátéra :). És már nagyon megy Nikinek is a mosolygás :).

Rika

KépKép

KépKép
rika07

[quote="bibi226"]
írta:
bibi226Merre van a GARDA-TÓ?
Bocsi de én nem tudom!

:

Garda tó Olaszországban van és álom szép hely.Volt szerencsém oda eljutni motorral még régebbe.Van ott egy vidámpark is .Gardaland.Elég durva de én azt is nagyon élveztem.Szívesen elmennék oda mégegyszer.

Rika
A mogyoródi vizipark is nagyon jó voltunk tavaly is bár én akkor már pocakos voltam és nem ültem fel semmire.Jövöre ha nagyobbbak lesznek a kicsik itthon hagyjuk öket apával és meg sem állunk odáig.
Ja és Norbi tiszta apja,Máté és Niki pedig rám hasonlit szerintem :wink:

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Rika: Szép ajándékokat kaptál :D Egyébként mi Hajdúszoboszlón voltunk az Aquaparkban 3 éve azt hiszem, nagyon jó volt. Baráti társasággal mentünk, és közülük egy pár már járt ott, és felküldtek bennünket a legdurvább csúszdára, persze különösebben nem foglalkoztunk vele, hogy hogy néz ki, ők meg mondták hogy az a csúszda semmiség...felmásztunk a lépcsőn, a Gergő csúszott először, totál zárt, sötét csúszda, olyan meredek hogy hihetetlen.....szóval lecsúszott, és próbált lentről integetni nekem, hogy ha kedves az életem inkább ne csússzak le :D persze rajtam nem volt szemüveg, nem láttam mit mókázik ott lent...lecsúsztam.....hát komolyan halálfélelmem volt, és azt éreztem soha nem érek le....utána jó ideig nem is mertem máson lecsúszni. Én ilyen kis nyuszi vagyok :D De aztán a többiektől ismét kedvet kaptam, végül kipróbáltam minden csúszdát, volt amit többször is.
Most hogy voltunk a Ligetfürdöben itt szegeden, itt is van csúszda, nem is olyan vészesek, de semmi hajlandóságot nem mutattam a használatuk iránt...Gergő is csak egyiken csúzott le 1x.
Nem tudom hogy vagytok vele, de amióta gyerekem van, sokkal jobban féltem az életem mint addig....és már nem vagyok olyan bátor.

Nekem is van Kismama különszámom, a telefonszámok amiket keresel: Györki Lászlóné Judit: 06-20-954-6695
Nagy Lászlóné Ági: 06-20-455-0355
Illyés Irma: 06-30-321-7886

Vesm: Megkaptam, válaszolok is majd mindjárt :)

Gréti ma kapott agyhártyagyulladás elleni oltást. Remélem nincs semmi melékhatása.

Kedden 15 órától a Szoptatás Hete alkalmából a védőnőnknél, Csongrádi sgt. 81, (azt hiszem) lesz valami rendezvényecske, előadások, stb. Ha valakit érdekel....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vesm, meg van határozva hogy mekkora gyerekek játszhatnak a Pampers játékon, akik beleesnek a korhatárba, azok 4 hósan (vagy 3?) automatikusan kapnak ilyen füzetecskét amibe benne van, hogy mennyi pont milyen játékhoz kell. HA nem kapnak, akkor kérni kell a telefonszámukon, de akkor kell a gyerek anyakönyvének másolata is. És nem a macikat kell gyűjteni, hanem a vonalkódokat. a 3, 4-es méret nagy és jumbó csomagja játszik.

Én is gyűjtögetem Katicának:)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: