Fibi!
nekünk is Top Rider a csirkekocsink. épp ma teszteltem, alant Moosenak megírom.
OFF babakocsis litánia Moosenak!
Moose!
BERGON: azért azok az anyukák ne túlozzanak! a Bergon kocsi teljesen frankó, most emeltem meg, kb. 10-12 kiló az egész, és egy hatalmas fekvőteret biztosító kocsi. olyan dolgokat tud, hogy emelhető magasságú tolókar, aminek még a dőlésszöge is változtatható, a kerekek rugózása változtatható, egy mozdulattal összecsukható, a hatalmas mózeskosártól kezdve a kisebb sportkocsi formáig bármit felvesz, van rajta jó nagy lábzsák, de külön van hozzá cumisüvegtartós karfa, no meg ugye a karja előre és hátra is nézhet, és egy mozdulattal kicipzárazható szúnyogháló van a karfájában, meg ilyen nyalánkságok. szóval a 45 ezret bőven megérte, szerintem el sem adom, most, hogy megnéztem. nagyon jókat fog ebben az új kisbaba aluszizni az erkélyen. becsomagoltam nehezebb időkre

, na meg télen ezt fogom használni sportváltozatban a sportos lábzsákjával.
CSIRKEKOCSI: ez viszont már húzósabb téma

. valóban csak arra jó, amire vettem, mert a kemény 170 centi magasságomhoz alacsony a tolókarja. (mit szól egy magasabb anyuka?) persze minél rövidebbet akartak csinálni, de nekem ez hajlongást jelent tolás közben. az ülése a Gracohoz képest alacsonyan van, de L. jól érezte benne magát. a kerekei nyikorogni kezdtek, asszem az olaj segít. (remélem) hosszabb útra nem mennék vele, viszont sarki zöldségeshez, vidékre anyuékhoz, kirándulni, nyaralni tökéletesen jó lesz. most örülök csak igazán, hogy mikor a Gracot vettem, nem akartam esernyőkocsit. igaz nagyobb a Graco, de lényegesen sokkal jobb. nem csak a menetstabilitása, de könnyebb egy padkára feltolni, több cuccot lehet bele pakolni

, stb. úgyhogy sajnos tényleg úgy van, hogy legjobb, ha 3 kocsija van az embernek, a fent vázoltak alapján. nyilván még sokkal hívósabb nagykocsit is vehettünk volna, mint a Bergon, de az dupla annyiba fájt volna nekünk.
BOLYGÓKERÉK: én naívan bevettem anno, hogy a bolygókerék nem jó, mert a kocsi oda megy, ahova akar. hát egy frászt. bánom, hogy megfogadtam a tanácsot, Bergonból is jobb lett volna a bolygós. én nagyon frankón tudok navigálni a bolygós kocsival
Ruzy!
gondolkodtam sokat a babakocsi témádon, és arra jutottam, hogy el kéne menned mégis az Outletbe és belepróbálni Bendit. nekünk a Bergon kocsink marha széles, olyanban nagyon jól érezné magát, a picúr kocsink már kicsi lenne neki, és a Graco szerintem jó. (mármint méretben) de lehet, hogy ő nem érezné jól magát benne, ezért gyerekestől kellene kipróbálnod, hogy milyet vegyél. fontos, hogy kérdezd meg, hány kilóig lehet terhelni a kocsit, nehogy csak 15 kilóig terhelhető kocsit vegyél a kis Bendődnek!
Bogárka!
köszi, hogy leírtad, mert te vagy a "doktora" ezeknek a dolgoknak. én is úgy tudtam, hogy van hiperaktivitás, csak mostanában divat lett minden gyerekre ezt rámondani. egy ismerősöm gyereke tényleg hiperaktív, 10 éves, óra közben feláll, hogy ő mozogni akar, meg ugrál, meg nem tud figyelni, de azért elég jó tanuló, csak nem tudja hosszabb ideig összpontosítani a figyelmét. speckó iskolát javasoltak neki.
Votiv!
szerintem Isti is és a többi hasonló korú gyerek (még Lenke is) perpetum mobile!

azaz egyszerűen nem fáradnak. enyém, még ha félig alszik is, feláll, ugrál az ágyban, alig bírom fekvésre bírni. Lindi is beszámolt hasonlóról. szerintem ez benne van a gyerekvérben.