A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Moose :) Marhaepe-szappannak vagy semmilyen, vagy leginkább halvány gyógynövényillata van és tényleg bizarrul hangzik :wink:

Vera :) Dominó szeme és füle is túlélt már néhány unokatesók által abszolvát anatómiai vizsgálatot :lol: Dóci csudaédes :)

Soosoo :) most mindjárt jól felíhvlak, hogy mi van veletek :)

indianyo

Jó reggelt!

Bogárka:
itt ülök már vagy fél órája,de nem is tudom,hogy mit írjak :!:
Ez annyira rémes és ijesztő.Szegény kicsi Petra :cry: ,micsoda dolgokon kellett keresztül mennie,na meg persze neked is.
Nagyon gyors felépülést és felejtést kívánok!!!
Elismerésem,hogy ennyire helyén volt az eszed,én ilyenkor teljesen leblokkolok.Még az a szerencse,hogy a férjem nem.

Kisün:
olyan jó olvasni téged,szinte kedvet kap az ember egy újabb szüléshez/babához :wink: :lol:

Meske:
Gratulálok a pocakodhoz :!:
Én nem ismerem az említett szülésznőket,de a leírtaknak teljesen megfelel Molnár Gabi,én nála szültem,igaz nem választottam,Ő volt az ügyeletes.Maximálisan meg voltam elégedve vele és még a gátvédelem is remekül sikerült!
Viszont igaza van Kisünnek,sajnos nem sok esély van már rá,hogy találsz valakit,aki így a terhességed vége felé el tud vállalni :?
De akkor se keseredj el,mert szinte egytől egyik nagyon profik!
És ki az orvosod?

petergabi

Bogárka,
ajajjjjjjajajajajj. Gratulálok a szuper lányodhoz, hogy így bírja a megpróbáltatásokat! Nagyon drukkolok és sokat gondolok rátok, minél hamarabb legyetek túl ezen és soha többé!!

Eszterben is volt kullancs, igen, de az az állat éppcsak elkezdte befészkelni magát a kislányom karjába, és egy szinte hallható cuppanással ki is húztam belőle. (Épp fürdetéshez vetkőztünk a tali után). Dehogy jutott eszembe beküldeni... kivágtam a budiba és ráhúztam a vizet! Egyébként Marcipánban is volt már egy csomó, és eddig hálistennek semmi tünete nincs, pedig ez kb 2-3 hónapja volt, h elkéstem az ellenszer gerincre csöppentéssel, és az előző dózis már nem hatott... elvileg pár hón belül jelentkeznek a tünetek, de van, ami csak 30 év múlva... legalábbis emberen így van.
És gyerekkorunkban bennünk is volt egy csomó, minden kirándulás után vetkőzés, fürkészés, kihúzás, kidobás, és azóta is eltelt már vagy 20 év.. szal remélem, nem lesz már azoktól bajunk... persze ezt sose lehet tudni. De azt nem hiszem, hogy 100ból 40 fertőz(ő), mert akkor Marci már régenrég tökbeteg lenne, és nem Votiv lábát és Isti orrát nyalogatná.. :mrgreen:

Moose,
már oly régen szóltál be, hogy hiányzott, komolyan. Félreértettél, nem általánosítok, bár a látottak alapján azt is megtehetném: a pikácsú-szerű förmedvények úgy általában szarok, míg a Vízipók-szerű retrók általában jók. :) De még nincs sok jelentősége Eszter max 5 percig képes nézni a TVt, ha pl Vízipók megy, és ül, és issza a kakóót. Szal majd később tán lesz jelentősége, most még nincs.

Votiv,
a hernyós mesekönyv annyira ééédes!!! Köszi érte!
Még akartam valamit, de csajom nem akarja, h itt üljek...
neet
neet

Neet!

Csak nem olyan hernyós könyvet kapott Eszti amibe bele kell dugni az ujját?Ha igen nekünk is van 8)
20170114224602

Jucus,
bele lehet, de jellemzés után azt mondtad, nem olyan. Na, majd megmutatom. :)

Meske,
üdv itt, és gratula a pocakhoz. Én ügyletes szülésznőnél szültem, minden rendben volt, úgyhogy akkor sem kell megijedni, ha már nem vállal el senki, mindegyik nagyon jó! Dokim se volt, de azt te biztos választottál-választasz, ugye?
Fantha Zsuzsa volt bent nálam, és nagyon kedves volt, és gátvédeni is akart, meg olajokat illatni, de lebeszéltük. Bár az olaj jól jött férjem kiszáradt kezére. :lol: :lol: Akár fejen állva és sötétben is vajúdhattunk volna, de inkább ültem sokat és felkapcsoltuk a villanyt... olyan lelombozó volt a sötét... főleg, h annyi órát bent voltunk és olyan tél volt, hogy 3kor már sötét... de amikor jött a kitolás és férj kiment végre :mrgreen: és doki bejött, villany le, csak egykislámpa lábnál fel, h babát ne vakítsák. Figyelmesek voltak, mondom.
Szóval nyugi, akármelyik szülésznő is lesz bent, minden rendben lesz.
neet
neet

Juc, szerintem az lehet! :D ugye, milyen cuki?

Szia Mese! én eleve nem választottam szülésznőt, mert a dokim is arra bíztatott, hogy mindegyik tök jó, gátvédelemben meg főleg profik. talán ha választott, akkor többet van veled a szülőszobán, de ez is csak akkor számít, ha nagyon elhúzódika vajúdás, vagy nincs benn az apuka. nálam benn volt a kedvesem, ezért bőven elég volt, ha időnként benézett a szülésznő, hogy minden ok, meg hozott labdát, vajúdó olajat meg efféle csudajó dolgokat, elmagyarázta a páromnak, hogy maszizza a derekam stb, de nem ült az ágy lábánál. (ez Nyulas Jolán volt) aztán mire a kitoláshoz értünk, volt egy műszakváltás is, de a másik szülésznő is profi volt, mindent megtett a gátvédelemért, pedig abban a percben látott először :wink:
ki a dokid? ő mit mondott, van esetleg olyan szülésző, akivel szívesen dolgozik együtt?
itt egy táblázat a topikolókból, bár rég lett frissítve, de ebből kiderül, kiknél szültek. Csizmadia Erikával többen is szültek, ha jönnek, biztos mesélnek róla!
szép szülést kívánok neked :D

votiv 8)
votiv

Moose, autós: a két autó közt úgy állt az enyém, hogy parkolt az út mellett, de szűk volt az út, és ha egyik félrerántja a kormányt, pont a kocsim kapja telibe. márpedig ha nem akarnak frontálisan ütközni, ilyenkor félre kell rántani a kormányt...
Isti már a székébe bekötve ült hátul a kocsiban, míg én Neetéknek adtam egy puszit. és amikor láttam a felénk robogó autókat közeledni, csak arra volt időm, hogy elugorjak, nem tudtam volna beszállni se a kocsiba, nem is lett volna jó ötlet, mert ha bekövetkezik az ütközés, én halok meg bekötetlenül egy parkoló autóban :shock:
Isti a gyerekülés és a karosszéria védelmében, ráadásul hátul mondhatni biztonságban volt, ráadásul innen a smart jött, ami még lassabb is volt, de ettől még nagyon fostam...

votiv 8)
votiv

KULLANCS:
szóval az oltás csak agyvelőgyulladás ellen véd? és Lyme elleni oltás nem létezik? asszem inkább a Vape Herbal, még ha Új-Zélandon be is tiltották, mint hogy kullancs zabálja a gyereket :/

Moose!
fogd fel kérlek, drága barátném, hogy ezt a kocsit csak utazáshoz használjuk majd, mikor egyszerűen nem fér a nagyobb a kocsiba. nem bántam volna, ha van rajta napernyő, de azok a csirkekocsik sokkal nagyobbak voltak összehajtva, itt meg a cél az volt, hogy mini legyen. (van külön napernyőm) később arra használjuk majd, ha már tud járni L., hogy biztosítékul magunkkal visszük. és még talán arra fogom használni, ha olyan BKV járattal kell utaznunk, amin nem fér fel a Graco. (aminek sokkal nagyobb és szélesebb kerekei vannak) meg ha csak 1 kg kenyér kell innen a sarki boltból.
inkább arról regélj, hogy jösz-e Denizsáékhoz a buliba :wink:
ancsipancsi

Mese!
én azért hallottam, hogy egyes begyöpesedett szülésznők nem hívei a gátvédelemnek, amihez persze a dokidnak is partnernek kell lennie. ezek a nyisszantás mellett vallanak.
ancsipancsi

ancsipancsi

Moose, Votiv, en egy kicsit meglepodtem ezen, h Isti hiperaktiv lenne. de aztan azt gondoltam, h mar regen lattam, es kitudja mi minden tortent azota. :wink: es igen, Moose, a te lanyod is porog ezerrel, de nem tunt ez abnormalis jelensegnek. mit csinaljon egy 2 eves gyerek??? :roll:

na most ennyi, remelem este utol tudlak erni tieket :lol:
recca

Sziasztok!

Annyit írtatok, remélem, mindenre tudok reagálni!

Bogárka!!!
Teljesen letört, ami veletek történt!!! :cry: Milyen stramm nő vagy! Belegondolva azt hiszem, én nek engedtem volna a lumbálást, de amit írtál róla. hogy végülis ezzel lehetett megállapítani, hogy mi a baja Petrának megváltozott a véleményem. Remélem, hamar rendbe jöttök!!!

Votiv!
Ez az autós sztori is teljesen leblokkolt :shock:
De a könyvesszekrény-dolog klassz!!! :wink:

szopi-hozzászólásokat nagyon köszönöm, már az is megnyugtatott, hogy akkor ezek szerint természetes, hogy fáj. Kezdtem aggódni, hogy valami baj van. Csak azt nem értem, hogy akkor mások hogy tudnak egész terhesség alatt szoptatni???
Bogárka, nálatok hogy is volt? Én úgy emlékeztem, hogy Petra saját magát elválasztotta. Vagy neked is fájt?

Deni!
Aranyos vagy, hogy aggódsz értem/értünk. Az az igazság, hogy ha van mit csinálnom, valami hasznos dolog, akkor sokkal jobban érzem magam. És a lekvárfőzéshez volt segítségem, itt van anyukám és a nővérem is átjött!!!

Moose!
Hát, valamikor meg kell tanulni vezetni is :wink: Amikor Bazsóval voltam terhes, akkor én is aggódtam, plusz a nővérem is azzal bíztatott, hogy nem fog ez menni :roll: , aztán rájöttem, hogy gyerek mellett még nehezebb, úgyhogy még a tesó megszületése előtt meg akarom csinálni. Egyébként kapok kölcsön övterelőt, csak hogy ne aggódj értem :wink:

Ruz!
Én még csak a kresz tanfolyamnál tartok. És milyen volt a vezetés? Nem izgultál nagyon???
zuzmo1

Fibi!
Azért felcsigáztál! Most már írd meg légyszi!!! :lol:

Gabi!
Lányod nagyon édes :lol: És tudom, hogy nagy macera egy házépítés (mi tavaly lakást újítottunk fel, az sem volt piskóta!), de azért klassz dolog villanykapcsolókat és járólapokat nézegetni!

Moose!
AFP infód kicsit késve jött, én úgy tudtam, hogy az UH-hoz kellett volna... Mindegy, már nem érdekel!

Hiperaktivitás:
Bazsóm is olyan aktív, hogy a nagyszülők (akik két fiút neveltek, akik között 20 hónap van, tehát van némi tapasztalat) fél óra után kijelentették, hogy gondolkozzunk el azon, hogy milyen sportra fogjuk járatni a gyereket, mert ezt nem lehet bírni :lol: De én nem hinném, hogy hiperaktív lenne, azért az egész más. Vagy nem??? Szerintem ennyi idősen még nem is látszik a gyereken.

Ancsi!
Nekem tetszik a Graco babakocsitok. És az új is. És szerintem azért gyártanak ennyi félét, mert mindenki más szempontokat tart fontosnak. Ha nektek beválik az új kocsi, akkor klassz!!! Majd kiderül a nyaraláskor!

Meske!
Nekem Újvári Bori volt a szülésznőm. De tényleg mindenkiről jót hallottam, úgyhogy ha nem sikerül felkérned senkit, ne csüggedj!!! Vagy esetleg válassz dúlát, ha a férjed nem szeretne bemenni, hogy legyen veled végig valaki, akit ismersz.
Bővebben magadról??? Orvos???

Votiv!
elolvastam az első hsz-edet. Nagyon tetszett, amit a szülésznők csinossága és a nekik fizetendő hálapénz közötti összefüggésről írtál!!! :wink: :lol: És láttam ám, hogy Jucus és Ildi is írt akkoriban. Tök fura volt olvasni. Remélem, nekünk nagyobb szerencsénk lesz az UH-on. Amikor a barátnőmék voltak 4D-n régen, aszem a Megatoysban, nekik is épp aludt a baba, és nem lehetett semmit sem látni, és asszem nekik ott adtak (ingyen) másik ip-ot.

Juc, Ancsi!
Nagyszülők :cry:
zuzmo1

Kisün,
köszi :) ha B felébredt, indulunk :)

KépKép
fibi

Köszönjük mindenkinek a drukkokat meg a kedves szavakat, aranyosak vagytok, hogy így aggódtok értünk!!!! De mostmár tényleg no para, antibio megy, bacik döglenek, Petra épp a Tropicáriumban simogatja a rájákat anyósékkal :)

Zuz!
Szopi: Petra 18 hóig szopizott, Doni akkor 4 hós volt a pociban....hát túlzás lenne azt mondani, hogy Petra választotta el magát, mert azért én is benne voltam és voltak néha harcok. Nekem kapóra jött akkor a karácsony, a nyüzsgés, a sok ajándék, rokonok, jövés-menés, meg Apa két hetes szabadsága....szóval annyi minden volt, hogy napközben eszében sem jutott a szopi...Este meg már nem is szopin aludt el, hanem utána úgy, hogy mellette maradtam, és egyszer kipróbáltam, hogy hogy működne mindez szopi nélkül, és működött, így ez is elmaradt (persze pohárból megkapta még este a tejecskéjét - "bocit" :)), aztán a reggeli maradt a legtovább, de ez meg úgy volt, hogy ha jókedvűen ébredt eszébe sem jutott, és akkor megpróbáltam mindig valamivel terelgetni a figyelmét, azaz elérni azt, hogy mindig jókedvűen ébredjen (bohóckodtam neki, odavittem játékot, maszírozgattam stb.)....aztán szépen lassan ez is elmaradt...
Hát így történt...ja, és nekem is eléggé fájt :(...úgyhogy ezért is volt már jó, hogy vége lett. DE ami jó az egészben: Doni első napjaiban nem fájt úgy, mint Petra születése után...azaz egyáltalán nem fájt, és ki sem sebesedett...jól bírta már a strapát :)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bog :) Hú, rémes volt még olvasni is... De Te nagyon ügyes vagy, hogy nem hagytad elbagatellizálni a dolgot! Petra meg nagyon szuper csajszi, hogy ilyen jól viseli a dolgot!! Büszke lehetsz rá :)

Fibi :) Új kocsi? Engem érdekel, írjál róla!! Egyébként jó utat Nektek, de lehet, hogy már úton is vagytok...

Vera :) Nagyon édes lehet Dóci, ahogy segít Marci fürdetésében :D Olyan szuperjól bírod és kezeled a helyzetet, gratula!

Meske :) Nekem se volt fogadott szülésznőm, csak fogadott dokim, de így is rendben ment minden. Volt gátvédelem is, de vágni is kellett sajnos, mert nagy volt a baba. Én is csak jókat hallottam az itteni szülésznőkről, úgyhogy ha mégsem sikerül szabad sz.nőt találnod, akkor se keseredj el, jó kezekben leszel!
denizsa

Bogárka, csak pusztuljanak is azok a bacik :) valami gyomorvédőt adsz az antibió mellé Petrának?
a ráját meg lehet simiznI? hűűű, akkor a Tropikáriumba nekünk is el kéne mennünk! még én se voltam, úgyhogy pláne :D

erről jut eszembe, még régebben akartam írni az állatkerttel kapcs. hogy nekem totál nem volt szimpi, hogy szinte minden ketrec/kifutó mellett ott a persely :?
nem szeretek folyton arra figyelmeztetve lenni (micsoda szerkezet :shock: ), hogy fizessek. a belépő sztem épp elég borsos. jó, mondjuk ki lehet bírni, annyi mint egy színházjegy. de épp a családosok azok, akik még a színházjegyet se nagyon engedhetik meg maguknak, főleg nem az egész családnak..

votiv 8)
votiv

Recca, Isti valóban kis örökmozgó (mégis annyit eszik, mint a Gandhi :( )
szerintem csak megítélés meg tapasztalatok kérdése, ki kit lát "hiperaktívnak". már, ha elfogadjuk, hogy ez létező "betegség" :D
könnyen rámondják egy gyerekre, hogy hiperaktív, túlmozgásos, koncentráció-zavaros, ha egy kicsit is nehezen kezelhető...
erről Bogárka biztosan többet tud, kíváncsi vagyok a tapasztalatára :)

nálunk ez még nem is olyan vészes, de pl. az USA-ban simán lenyugtatózzák a gyereket, ahelyett, hogy megpróbálnák lekötni.. :roll: szinte minden amerikai barátomat - akik sztem semmivel sem kevésbé normálisak az átlagos magyar embernél - már egész kis korában gyógyszerekkel kezelték viselkedési zavarok miatt, kamaszként meg már nyomták beléjük az antidepresszánst :shock: felnőttkorukra meg kezelhették a gyógyszerfüggőségüket :?

votiv 8)
votiv

Votiv :) Isti szerintem egyszerűen csak igen mozgékony, tapasztalatokra vágyó és fantáziadús gyerek.
ÉS sajtos Ritalin nevű szörnyűség egy borzasztóan eltejedt dolog Magyarországon is, el se tudod képzelni, milyen sok gyerek szedi a hiperaktivitásra... és sajnos ugyanolyan függőséget okoz, mint a kokain.. borzasztó.

indianyo

csak erős idegzetűeknek :lol::
www.callme.nm.ru
írd be a neved és nyomj egy entert :wink:

ui. vajon miért van cipőben???

votiv 8)
votiv

Ja, Lynette is Ritalint kajált. mármint bAZ a Lynette,,

indianyo

azazhogy AZ a Lynette, aki SZF

indianyo

Hiperaktivitás: én is azt olvastam/hallottam, hogy manapság tul könnyen rámondják egy gyerekre, pedig annak komolyabb tünetei vannak, mint hogy örökmozgo a gyerök... csak ez is gyogyszer-bizniszröl (is) szol.... :(

Deni,
köszi :)
A babakocsi 10 rugo volt, sztem megérte, Top Rider márkáju, kicsi naptetö és kicsi pakolos hálo is van rajta, és 1 fokozatot dönthetö. És kb 5 kilo, ez volt a legfontosabb szempont. Tényleg esernyöre csukhato, és van rajta még egy vállpánt is, könnyen hordozhato amellett, hogy másik kezeddel fogod a gyereket :)

Bog,
én is kitartást kivánok Nektek, és bátrak vagytok nagyon, hogy ezen keresztülmentek.

Zuz,
végre sikerült pü-t küldenem :D

Most el pakolni.... Mindenkinek szép 7végét!

KépKép
fibi

Votiv!
Persze hogy....!!!! nyomatjuk a Nolrmaflort ezerrel :)...meg vettem már neki joghurtokat is :)

Hiperaktivitás: ha konkrétan a pszichiátriai diagnózisról akarunk beszélni ott nem csak egyszerűen arról van szó, hogy a gyerek túlmozgásos, pörgős, azaz tényleg hiperaktív, hanem más egyéb tünetei is vannak...pl. figyelemzavar, aztán a későbbiekben tanulási, alkalmazkodási zavarok. Szóval egy ilyen kicsi gyerekre még nem is lehet ráhúzni a diagnózist. Egy anyuka mesélte nekem, hogy a 8 éves lányára mindenáron rá akarják húzni, mert tényleg nagyon mozgékony, heves stb...de pl. elmesélte mellette, hogy esténként befekszik az ágyába és 1 órán kersztül lapozgat-nézeget-olvasgat egy könyvet....egy komolyan pszichiátriailag hiperaktív gyerek nem képes ilyenre...

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

[quote="votiv"]
írta:
votivnálunk ez még nem is olyan vészes, de pl. az USA-ban simán lenyugtatózzák a gyereket, ahelyett, hogy megpróbálnák lekötni.. :roll:

Hááát Votiv,
azért szedálják le őket, mert hiper gyorsak, és nem tudják megfogni őket, h lekössék!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:wink:
ugye nincs harag????

nekem is van két hiperaktivom, szedálnám is őket, de inkább tv-t kapcsolok nekik, és ettől kellemesen lezsibbadnak!!!

én MA a gyógyszer mellett döntenék!!!!!!!!!!!!!!!! Ma extragáz mindkettő....

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Fibi!
nekünk is Top Rider a csirkekocsink. épp ma teszteltem, alant Moosenak megírom.

OFF babakocsis litánia Moosenak! :)

Moose!
BERGON: azért azok az anyukák ne túlozzanak! a Bergon kocsi teljesen frankó, most emeltem meg, kb. 10-12 kiló az egész, és egy hatalmas fekvőteret biztosító kocsi. olyan dolgokat tud, hogy emelhető magasságú tolókar, aminek még a dőlésszöge is változtatható, a kerekek rugózása változtatható, egy mozdulattal összecsukható, a hatalmas mózeskosártól kezdve a kisebb sportkocsi formáig bármit felvesz, van rajta jó nagy lábzsák, de külön van hozzá cumisüvegtartós karfa, no meg ugye a karja előre és hátra is nézhet, és egy mozdulattal kicipzárazható szúnyogháló van a karfájában, meg ilyen nyalánkságok. szóval a 45 ezret bőven megérte, szerintem el sem adom, most, hogy megnéztem. nagyon jókat fog ebben az új kisbaba aluszizni az erkélyen. becsomagoltam nehezebb időkre ;-), na meg télen ezt fogom használni sportváltozatban a sportos lábzsákjával.
CSIRKEKOCSI: ez viszont már húzósabb téma :). valóban csak arra jó, amire vettem, mert a kemény 170 centi magasságomhoz alacsony a tolókarja. (mit szól egy magasabb anyuka?) persze minél rövidebbet akartak csinálni, de nekem ez hajlongást jelent tolás közben. az ülése a Gracohoz képest alacsonyan van, de L. jól érezte benne magát. a kerekei nyikorogni kezdtek, asszem az olaj segít. (remélem) hosszabb útra nem mennék vele, viszont sarki zöldségeshez, vidékre anyuékhoz, kirándulni, nyaralni tökéletesen jó lesz. most örülök csak igazán, hogy mikor a Gracot vettem, nem akartam esernyőkocsit. igaz nagyobb a Graco, de lényegesen sokkal jobb. nem csak a menetstabilitása, de könnyebb egy padkára feltolni, több cuccot lehet bele pakolni :wink: , stb. úgyhogy sajnos tényleg úgy van, hogy legjobb, ha 3 kocsija van az embernek, a fent vázoltak alapján. nyilván még sokkal hívósabb nagykocsit is vehettünk volna, mint a Bergon, de az dupla annyiba fájt volna nekünk.
BOLYGÓKERÉK: én naívan bevettem anno, hogy a bolygókerék nem jó, mert a kocsi oda megy, ahova akar. hát egy frászt. bánom, hogy megfogadtam a tanácsot, Bergonból is jobb lett volna a bolygós. én nagyon frankón tudok navigálni a bolygós kocsival ;-)

Ruzy!
gondolkodtam sokat a babakocsi témádon, és arra jutottam, hogy el kéne menned mégis az Outletbe és belepróbálni Bendit. nekünk a Bergon kocsink marha széles, olyanban nagyon jól érezné magát, a picúr kocsink már kicsi lenne neki, és a Graco szerintem jó. (mármint méretben) de lehet, hogy ő nem érezné jól magát benne, ezért gyerekestől kellene kipróbálnod, hogy milyet vegyél. fontos, hogy kérdezd meg, hány kilóig lehet terhelni a kocsit, nehogy csak 15 kilóig terhelhető kocsit vegyél a kis Bendődnek! :)

Bogárka!
köszi, hogy leírtad, mert te vagy a "doktora" ezeknek a dolgoknak. én is úgy tudtam, hogy van hiperaktivitás, csak mostanában divat lett minden gyerekre ezt rámondani. egy ismerősöm gyereke tényleg hiperaktív, 10 éves, óra közben feláll, hogy ő mozogni akar, meg ugrál, meg nem tud figyelni, de azért elég jó tanuló, csak nem tudja hosszabb ideig összpontosítani a figyelmét. speckó iskolát javasoltak neki.

Votiv!
szerintem Isti is és a többi hasonló korú gyerek (még Lenke is) perpetum mobile! :) azaz egyszerűen nem fáradnak. enyém, még ha félig alszik is, feláll, ugrál az ágyban, alig bírom fekvésre bírni. Lindi is beszámolt hasonlóról. szerintem ez benne van a gyerekvérben.
ancsipancsi

Zsanci :lol: milyen igazad van!
adjál nekik coffeát!

én ma nem panaszkodom, Isti másodszorra szuny. és nemsokára megyünk Ficékkel játszózni, mert itt tartózkodnak Bián :D

hülye puncsos vagyok :D

votiv 8)
votiv

20170114224602

20170114224602

Na, ezt a hiperaktivitásos lavinát én indítottam el.

Moose, Recca! Csak VICCELTEM azzal, hogy esetleg Istók hiperaktív, mert a téma pont a kakasztori közben volt. Azt hittem, ez elég egyértelmű, bár Votív azt hiszem vette a lapot.
lindicita

Sziasztok,

Megjöttünk néhány nap nyararlásból, ami gyorsan telt, de jól.

Bogárka üzeneténél le is ragadtam és jól elpityeredtem az egészen. Szegény kicsi Petra és az egész család. De tényleg mekkora szerencsétek volt, hogy ilyen figyelmesek voltatok és ilyen gyorsan kiderítettétek. Petrának gyógyulást és persze a Ti lelketeknek is.

Kullancs: egyik legnagyobb parám. És persze állandóan elfelejtem bekkenni a kullancskrémmel, de most már igyekszem majd jobban figyelni.

Visszaolvasok, csak meg kell küzdenem a manómmal.
johanna1975

Hipraktivitásos vitát láttam ma a TV2-n.Mit mondjak,elég antipatikus volt a bácsi aki nem is vitázott hanem kiabálva támadta a gyermekpszichológusnőt.HA igaza is lenne akkor is ilyen stílusban előadva szerintem hitelét veszti.
20170114224602

Bibíí, ma meg Jucusék voltak itt. Dedek jókat pancsoltak, és Soma tök vagány, de komolyan. Tök rég találkoztunk, de egyből adott egy "ötöst", ahogy a kapuban találkoztunk. :) Bírom a vagány kölyköket.
Juc,
viszont Panna csiósautója ittmaradt. Őrizzük meg, vagy játszhat vele Marci? :mrgreen:
neet
neet

Indi: örülök, hogy bevállt a szappan. Én is szinte minden foltot kiszedek vele mindenből. Pedig nekem most nem is a bájó van.

Zuz, Ruz: milyen a vezetés? remélem megszeretitek, mert szuper dolog, bááááár nagyon kell figyelni. Néha nehéz mikor pl. Fanni kiabál a kocsiban, de azért többnyire jól viseli a kocsikázást.

Macs: örülök, hogy Fülinek semmi baja nem lett az eséstől. Átérzem az esetet, nekünk kb. 2 hósan esett le egy alacsony valamiről szőnyegre stb... de én annyira beparáztam, hogy rohantam a SzentJánosba vele. Persze semmi baja nem volt és szinte mosolyogva kérdezték, hogy anyuka első gyerek?? én persze nem találtam akkor ezt olyan viccesnek.

Votiv: milyen hájakat dolgozol te le? én semmilyen hájat nem láttam rajtad.

Johi
johanna1975

Juc! Köszi az infót. Próbálom letölteni az adást a tv2 honlapjáról, de most valami miatt nem akarja lejátszani. Tudja valaki, hogy miért, mit csinálok rosszul?

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi :) talán a sávszélességgel van baj, állítsd át, ha nem jön be, nekem lejátssza simán - igaz, egy jegesmedve morgolódik sörreklámként zenei alásfestés gyanánt közben :lol:

indianyo

Jucus :) giazad volt, ez a pasi minősíthetetlen - már ami a viselkedését illeti. A véleményét én is osztom. A Waldorfban sokat tanultunk erről a kábszeről :(

indianyo

Juc, Lindi, megnéztem én is, sztem Jakupcsek zseniálisan zárta le a beszélgetést: "az se baj, ha indulattal beszélünk róla, csak legalább derüljön ki valami..." teljesen jogos!
a gyermekpszichiáter csak azt hajtogatta, hogy ő már sok éve dolgozik gyerekpszichiáterként, meg hát sok gyereket látott már blabla de semmit nem tudott mondani az általa kezelt betegség, a hiperaktivitás tüneteiről, sem a ritalin mellékhatásairól... olyanokat mondott, hogy a hiperaktív gyerek impulzív, nem tud koncentrálni, és túl sokat (??) mozog. meg hogy a szcientológia el akarja lehetetleníteni a pszichiátriát. nahát ettől a sok buta mellébeszéléstől én is indulatos lettem volna, nem csoda, hogy a Lenkei is...

találkoztunk Ficcel, játszóztunk, klassz volt :D Vince aranyos nagyfiú, ügyesen mászkál már, Dévényes torna nagyon sokat használt neki, szépen megerősödött, szép kis muszklijai vannak :D

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Húúúúúúú Bogárka...szegény kicsi Petra. Nem is tudok mit írni, csak azt, hogy mielőbbi teljes gyógyulást kívánok Petrának!! És küldök neki sok sok gyógypuszit!

És én pont nemrég láttam egy műsort a kullancsokról, ahol azt mondták, hogy nem mindig marad benned a kullancs, mert lehet, hogy csak megcsíp és továbbmegy, és a vándorló folt, meg a kokárdaszerű folt, ezek lehetnek a jelek. És a lyme kór ellen nincs oltás, ami ellen van oltás az egy másik betegség, amit kullancs okozhat azt hiszem agyhártyagyulladás.

Macs

Ti esetetek sem lehetett semmi. Nagyon megijedhettél, szerencsére nem lett semmi baj. Én is sokszor felraktam Bendit az asztalra a hordozóban és nekem a védőnő szólt, hogy ne tegyem, mert sok ilyen baleset szokott lenni.

Ancsi

Babakocsi dolgot már lezártuk. :) Ugyanis elmentünk a Brendonba és vettünk egyet. :) Egy Peg Pérego Aria típusút. Én nem akartam megvenni, mert kicsit drágább volt, mint amire én gondoltam, de Apának tetszett és végül is ő fizet. :lol:

ÉÉÉÉs ma voltunk Moose-nál és megnéztük Kisnyuszit, meg Nagynyuszit is és nagyon jól éreztük magunkat. És Nagynyuszi tényleg mindent imád ami lila. :)

Zuz

Izgultam persze, bár előtte a férjem már tanítgatott, úgyhogy az első feladat, amikor körbe körbe megyek a tanpályán kb. 5 km/h sebességgel az nem okoz egyelőre nehézséget. Sőt a tanulókocsit könnyebb is vezetni, meg ha valamit nem jól csinálok az oktató is rá tud lépni a fékre, mert az ő oldalán is van. :lol:

ruz
ruzicsky

Na, de hogy valami jóóóót is írjak: mindezen borzalmak közepette a kicsi fiacskám egyik nap szépen felállt egyedül és elindult :)...na a max. még csak 3 lépés aztán nagy tottyanás és röhögés, de nagyon ott van a szeren :) Olyan édes ahogy próbálkozik :)...amikor pedig feláll szinte veri a mellkasát, mint egy kicsi gorilla :)

Petrán pedig azt vettem észre, hogy talán a történtek hatására, vagy nem, nem tudom, de olyan sokat okosodott az elmúlt hetekben...néha olyan komolyan beszél velem, mint egy felnőtt...olyan szavakat használ, úgy fejezi ki magát...szóval nagyon nagylányos már :)

Ja, és Votiv!
Tényleg van rájasimogató a Tropicáriumban, kedden voltunk anyukámmal meg a gyerekekkel, és Petrának annyira tetszett az egész, hogy ma elcipelte oda anyósékat is :)...persze ráját nem mert simogatni, de az a víz alatti alagút a cápákkal, az nagy élmény :)...az ára kicsit húzós, de egyszer mindenképpen érdemes megnézni :)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

sziasztok,

én sajnos nem láttam. De mi ez a Ritalin??? Mert ugye nyugtató az nem adható hipernek. nem??? :roll:
ez vmi felpörgető??? mondjuk, nekem most ez is jó lenne... :lol:

végül is a kika játszóházban kötöttünk ki...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Bogárka :) Gratulálok a lépegető Donihoz és okos nagyláény Petrához! És rájasimogató és cápaalagút csodajó, én már többször voltam és angoyn szerettem :)

Votiv :) Jó, hogy írtad a pszinénit. az egész beszélgetés annyira vacak volt, két ember, aki enyire nem képes felnőttként beszélgetni :(

És az a beszélgetést, amiben az apák küzdenek a gyerekekükért, azt láttátok? A tegnapi pókuszos riportfilm folytatása, nagyon megsirattam a gyerekeket :(

indianyo

Bogárka !

Ezt olyan jó olvasni :)

ÉS hétköznap nincsenek már sokan Tropicáriumban?Tudod,iskolás csoportok stb?Mi is készülünk,lehet hogy jövő héten el is megyünk,nagy kedvet csináltál hozzá 8)
20170114224602

Bog, látom, a felnőttjegy 1700 pénz... gyereknek meg 4 év alatt ingyenes, ugye?
szerinted mikor érdemes menni? hétvégén tuti nagy tömegek vannak, vagy nyáron nem?
jót nevettem a holnapon, azt írja "Piranják etetése: csak csoportvezetés kapcsán"
szegény csoportvezetők! :lol:

votiv 8)
votiv

Bogarka, ami veletek tortent :( szivem elszorult, amikor olvastam a soraid. Petranak mihamarabbi gyogyulast!
Doninak meg gratula az onallo jarashoz! :)

Ruz, PP Aria rulez! Mi nagyon szeretjuk. :D :wink:

Zuz, jol ertelmezem, hogy vezetni tanulsz? Vagy csak ujra? Pocival? Bator vagy! Ket honapos terhesen kaptam meg a jogsit, aztan mar nem is vezettem sokat, azota meg semmit. Ujra kene kezdeni, de majd csak Kecskemeten.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Zsanci, meg tudod nézni a TV2 honlapján, a műsorok közt, Mokkánál, Video vagy TV címszó alatt. a mai adásban, kb 8 óra 35-kor volt a riport a hiperaktivitásról, és csak pár perc.
a ritalint csak "stimulánsnak" nevezték. én nem vagyok vegyész, de azt mondják (az ellenzők), h a kokainhoz hasonló a hatása, szóval tuti nem szedál :wink:

Indi, ez a szegény apuka! már sokszor írtunk róla, megdöbbentő a története és iszonyúan igazságtalan :(

Doninak gratula az első lépésekhez!

votiv 8)
votiv

Fibi :) Új kocsi rulez :) Azzal jöttök kedden? Akkor majd megheccöljük :wink: Ja, és a kedvenced lesz :wink:

Bog :) Doninak nagy-nagy gratula a járáshoz!!! Nagyon ügyes a srác! :D Nálunk Bálint még csak az egyensúlyozásnál tart, pár másodpercre (néha többre is) megáll kapaszkodás nélkül és ő is marha büszke ilyenkor magára. :)

Ruz :) Ügyesek vagytok, hogy beszereztétek az új kocsit!

Johi :) Jó, hogy újra itthon! Azért mesélsz bővebben is, ugye?
denizsa

Nem voltak olyan vészesen sokan kedden délelőtt, és főleg kisgyerekesek, csoport egyáltalán nem...és igen 4 év alatt ingyenes :)

Zsan!
Hát milyen Lynette vagy Te, ha még azt sem tudod mi az a Ritalin???? :lol: Bizony az egészséges embert nagyon fel tudja pörgetni (anno mikor a Vadaskertben dolgoztam - gyermekpszichiátria - az egyik kolléganőm elárulta, hogy vizsgaidőszakban bekapott néhányat :))...viszont az MCD-sekre, valami visszacsapásos reakció révén (a biokémiáját ne kérdezzétek, azzal nem vagyok tisztában) éppen, hogy nyugtatóan hat....

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Lynette :) Kérdezd névrokonod, majd ő megmondja a frankót a Ritalinról :lol:

Votiv :) emlékszem én, hogy írtatok az apukáról, asszem még itt is rágódtam hosszan a cikken... de ami most megdöbbentett, az a durvaságnak ilyen foka.. és mindent mindenféle hatósági közegek jelenlétében és támogatásával - egy GYEREK ellen :(

indianyo

Látom, Bogárkával egyre gondoltunk :)

Be is fejezem itt a negatív témákat, mejünk inkább Tropikáriumba mert az olyan jóóó :)

indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: