A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!
A születésnapomra kaptam egy kockás kertész kismama rövidnadrágot. Elõször azt hittem, hogy törlõruha Kép). Amikor felpróbáltam roppant édes lehettem benne, ugyanis a párom megjegyezte, hogy már csak egy piros orr kellene hozzá és simán elmehetnék Kamilla bohócnak a CigánykerékbeKép)). De mivel én is egy kissé bohókás lélek vagyok, és a párom nagy szeretettel adta, így büszkén viselemKép))

Én is beletartozom az elesõsök táborába. kb 12-14 hét körül zúgtam egyet kutyasétáltatás közben. Ráléptem egy kõre a hegyen, amit nem vettem észre. Ösztönösen bennem volt a versenysportos esés hárítás, úgyhogy pillanatok alatt már a hátamon gördültem. A kutyám meg rohant mint az õrült és próbálta nyalni a fejem, mert azt hitte nagyobb a gáz.

Moxi
28+6
moxi

Sziasztok,

Hat Lanyok en szegyenlem a p..fam de nem tudtam sajnos elmenni.Remelem azert Ti legalabb jol szorakoztatok.

Kangi,
En is ilyen voltam ,mar a 12.heten latszott es szinte mindenki rakerdezett hogy mi az a nem tul kicsi dudora hasamon.En nagyon elveztem mert akkor mar publikus volt es buszke voltam irtora.
Minden Ok lesz ne izgulj.

Miszike,
Ne is torodj vele ki mit mond,lenyeg a baba a haskodban.Hat lehet hogy Te –3 honappal teljesited a tervet en+1el !!!

Edina,
Hat igen ketnyelvu lesz bar mar csak ¼ reszben lesz Iraki mert a ferjem anyukaja reven felig magyar es termeszetesen perfekt magyar hiszen itt eltek majdnem vegig.Van egy jo baratunk aki majd tanitja es hat az apukaja is.Ezert is kellett inkabb nemzetkozi nevet valasztanunk a baba vezeteknevehez.
Tenyleg neked lesz magyar kereztneve a babanak,mert en gondolkodtam egy masodik magyar neven de meg nem dontottuk el.

Orsoly,
Na akkor mar csak a fele van hatra!!!!

Csik,
Nagyon eltuntel?????

Puszi,
Kataa
31+1

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Köszi szépen a tanácsokat, tapasztalatokat. Azt hiszem Sasha pontosan leírta a tüneteimet, ami annyit jelent, hogy valószínû nem lehet semmi baj, ha õ is túlvészelte. Így türelmesen várom a 16 hetet, és bízok, hogy nekem is enyhülnek a tünetek.Kép
Mégegyszer köszi-köszi.

myssnia
14+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Brokkoli,
köszönöm a számodat, eltettem, hátha még kelleni fog, sajna ma nem jött össze. Remélem Ti nagyon jót buliztatok! Várom a beszámolót!

Mona /34+3/
Mona

Sziasztok!
zsike vagyok, ma 29. hetet toltom. Nagy elvezettel olvaslak Titeket, mar akkor is, amikor meg babus nem is volt a pocimban, most meg aztan foleg!!!!!!
Viszont kb 2 hete en ISZONYUAN faradt vagyok, gyakorlatilag nem tudom ellatni a hazimunkat, amit megcsinalok azt nagy eroltetessel. Az elozo terhessegem alatt ilyenem nem volt ( az 3 eve volt). Vasat szedek, meg Elevitet, egyeb bajom nincs. Ki tapasztal hasonlot?
Zsike
29. het
Zsike

Kedves Kismamák!

Katus vagyok, 18. hetemet kezdem holnap a pici pocakborsóval! Van már egy tüneményes kisfiam, aki 30-án lesz 14 hónapos. Nagyon várjuk a kistestvért. Jövõ héten lesz meg az AFP eredményem, utána én is megyek UH-ra. Van köztetek valaki, akinek már a 18-20. hét környékén meg tudták mondani az UH-n hogy kisfiú lesz-e vagy kislány a baba? Én nagyon kíváncsi vagyok már! Reménykedhetek vajon hogy 2 héten belül megtudom a nagy titkot?

Kellemes gömbölyödést mindenkinek:

Katus
17+6
Katus

Jó reggelt!

Talizók, remélem jól éreztétek magatokat! Tessék gyorsan mesélni!

Zsike, Katus sziasztok!

Nálam is megvan ez a fáradtság, pedig már 8 hete nem dolgozom. Mivel nekem Õ az elsõ baba, nem tudom mi a normális, hogy is kellene érezni magam. Én is szedem az elevitet+vasat. De ha nem alszom 10 órát, használhatatlan vagyok. Ez vanKép
És nekem már a 19. héten megmondták, hogy kisfiam lesz. Úgyhogy Katus, ha a Te babád se szégyellõs, akkor szerintem kiderülhet, hogy ki lakik a pocidban!

Betti
28+2

Kép

Betti
fodbetti

Jó reggelt, Gömbölyödök! Kép
Tegnap este nekem is szurkált a hasam alul, de hála neketk, nem rezeltem be, tudom, hogy a szalagjaim nyúlnak, és ez egy kicsit megnyugtatott, hogy akkor mégis ott lakik Gumimaci.

Sasha,
hogy van a lábad? Remélem, polcolod és fáslizod, ja és Aminoerg oldat vagy gél jó tud lenni, akár éjszakára dunsztkötéshez is használhatod. Gyógynövényes izé, hasonlit a svédkeserühöz, csak nem sötétbarna, hanem átlátszó. Asziszem olcsóbb is, mint svédcsepp.

Miszike,
igazad van, én is azt vettem észre, hogy vidéken nem olyan nagy szenzáció. De azért az unokának rettentöen fognak örülni, biztos ki sem tudod majd csavarni a kezükböl Kép ami jól jön, ha kicsit pihenni akarsz majd.

Norkini,
jövö héttöl már állitólag hall a baba, fogsz neki külön zenélni? A párom walkman-t akar a hasamra tenni, szerintem elég, ha normál hangerövel szól a zene...

Kataa,
akkor nem vagyok egyedül a lufimmal, hálistennek. Egészen kétségbe estem, hogy mennyire kilazult a hasfalam, meg mennyire fel vagyok fúvódva - már bocsi -, eszerint mint minden, ez is alkati kérdés.

Zsike,
sajnos még nem tudok nyilatkozni, mert kisebb a Gumimacim, mint a tiéd, de szerintem ha fáradékony vagy, akkor pihenj inkább sokat, ott egye a fene a házimunkát. Az is lehet, hogy nagyon alacsony a vérnyomásod, nem próbáltál aludni délután, és utána tevékenykedni? Szokták mérni?
Amúgy én sem birom a fizikai munkát, de még a legenyhébb emelkedön is háromszor megállok, mire feljutok. Szerintem ez a progeszteron vétke már megint, hogy elpuhitotta az izmokat. Múltkor elkezdtem kifesteni a présházunk falát, a harmadáig jutottam el, majd leültem kicsit pihenni, és ülve elaludtam KépKépKép

No ennyit mostanra, (hihetetlen, még azt a kevés eszemet is osztogatom, nem tudom, mi marad nekem, föleg, hogy dolgozni is kéne) Kép

Pussz
Kangi
13+6
kangi

Sziasztok!!!!
Megjöttem nyaralásból, klassz volt, jól kipihentem magam, a kempingezés apróbb kényelmetlenségeihez (éjszakai pisi-expedíciók, kunyhóból ki-be kúszás) is hamar hozzászoktam.
Fürödni persze nem mertem, úgyhogy csak néztem, ahogy a többiek pancsolnak, tekéznek, röplabdáznak... Kép Jól elkapott a parlagfű-allergia, de szerencsére elég hamar elmúlt a neheze, most már csak köhögök...

Sasha,
Nem olvastam hátrafelé, mi történt veled? Csak nem kutyát sétáltattál? Jobbulást!!!!

Katus,
A 18. héten már lehet látni, ha olyan testhelyzetben van...

A friss babásoknak gratula!!!

Mindenkinek üdv:
Zita
35+6
parazita

Sziasztok!

Tegnap,
Oktogon,
Iancsa, Miszike, Gomb és jómagam. 4-en jöttünk össze a találkára, vártuk hátha közelít még valaki pocakos, de nem jöttek. Kata, Mona azért reménykedtünk, hogy jöttök, de majd lekközelebb. Sasha és többiek, rátok is gondoltunk ám. Szóval beültünk a Burgerbe, ettünk, ittunk, és dumcsiztunk. Jó volt így megismerni a topicosokat.... értekeztünk nyaralásról, kórházakról, lakásról, pocaklakóról, stb..... szóval jó volt.
és hiányoztatok ti is ( mindenki )!!!!!!!!!!!
Aztán majd szervezzünk még talit!!!

2 hét múlva megyek 4D UH-ra, hallottatok valamit Dr. Ferencz Zoltánról??, mert õ fog UH-ni.

Brokkoli
26
brokkoli

Sasha
TE szegényke!! Kívánom hogy mielöbb gyógyulj meg, a lábad is és a kezdõdõ náthát vagy torokfájásod is múljon el!!!! Remélem más bajod már nem lesz Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok,
Egy kis eletkep a tegnapi talirol az en szemszogembol...
...ugyebar kesve indultam, ezert kocsival mentem...bar ne tettem volna. Nagy dugo volt...pedig csak a 4-6-os villamossal kellett volna menni, csakhat a villamosig 10 perc gyalog...szoval elindultam 5 ora elott 10 perccel...dugo...es meg mindig dugo. Aztan a Nyugati es az Oktogon kozott lattam jo kis parkolokat, ahol meg en is tudok landolni (merthat nekem nagy kifutopalyara van szuksegem), de az utolso pillanatban meggondoltam magam, mert mire leparkolok + elsetelok az Oktogonig, tuti, hogy elmennek onnan a tobbiek. Ugyhogy irany az Oktogon kocsival. Ahogy bekanyarodtam lattam 1-2 kismamat, jol ki is neztem oket magamnak, hogyha eltunnek a Burger King homalyaban, akkor is rajuk leljek...Szoval 1 kor utan sikerult is parkolo helyet talalnom, persze addigra mar hult helye a 10 perccel korabbi kismamaknak...na azert nem adtam fel olyan konnyen...Bent egy eldugott kis sarokban meg is leletem Oket (arra gondoltam, hogy az emeletre nem mennek fel, mar csak a sajat lustasagombol kiindulva Kép)
...Szoval pont szembejott velem ket kismama, mint utobb kiderult Brokkoli es Iancsa (gyonyoru nagy hasuk vanKép)...Miszike (a kispocis) addig vigyazott a cuccokra...szoval mindenki megvette a megvenni valot, aztan eszegettunk, beszelgettunk. Azt hiszem a temaval nem nagyon volt gond...hihi Kép...
...aztan egyszer csak megkerdeztem a lanyokat, hogy mennyi lehet az ido...negyed nyolc volt...persze nekem nyolcra jelenesem volt a parommal a baratainknal egy vacsin...na uzsgyi haza...persze jol elkestunk...de meg a kispapa sem ertette meg, hogy egyszeruen olyan gyorsan elszaladt az ido...
Szoval jol ereztuk magunkat, ugyhogy legkozelebb gyertek el Ti is Kép

puszi,

gomb (22+67)
gombolyu

Hali kismamik!

Sasha, remélem memot megkaptad! Lábadat kúráld, és vigyázz magatokra!!!
Ha minden jól megy, az én drága apósom varázsol netet odaátra is!KépKép ha minden jól megy a jövõ héten már újra itt lóghatok köztetekKépKépKép Most próbálok rendszert vinni a káoszba, viszont a mesterek pontosan jönnekKép, amibõl következik, hogy októberben már a szép új kéglinkben tivornyázhatunkKépKép.
Annak is van ám jó oldala, hogy most anyóséknál kosztolunk, kvártélyolunk, ugyanis egy dolog fordítja ki a belem, a fiacskám tele gatyójaKép. Így viszont a pucerát kiadhatom gebinbeKép.
Remélem a köv. talin már ott tudok lenni - csak szépen magyarosan...

Na menek dolgozni, a legjobbakat mindenkinek!
Pusszantás!
Zsófi (8)Kép
Csucsuka

Kataa, email ment!

Mona
Mona

Na vagyok!
Sziasztok mindenkiKép

Zita!

Örülök neked! Az történt, hogy szombaton taknyoltam egyet. Reggel a kutyival mentem le, de a parkolón túli kutyafuttatóra már nem jutottam el... Most vagy a bokám bicsaklott ki, vagy megcsúsztam... ezt már nem fogom megtudni. A lényeg, hogy a BABÁRA vigyáztam! A többi nem érdekel. Térdre és tenyérre érkeztem. A bal térdem kicsit kék és sebes. A jobb lábfejem meg kék és nehezen birok rálépni. Meg persze jól meg is dagadt, úgyhogy a lábbelik nagy gondot okoznak és az egyetlen gatyóm is kiszakadt.

Léna!

Köszi! Nem lettem okosabb, de csak azért mert elfelejtettem hogyan akartam belõle kihozni, hogy akkor most a babám mikor jönKép De már itt töröm rajta a fejem tegnap ótaKépKépKép

Momo!

Köszi! Azért kérdeztem Lénát, mert az volt a lényeg, hogy az õ babája most mennyi idõs és mikorra van kiirva. Ahha! Megvan hogy akartam kihozni, hogy pontosan mennyi idõs a babámKép

Gomb!

Köszi a mézes tej tippet! Nem irtam ugyan (mostanában nagyon lusti vagyok, de mindenkinek hálás!), de rögtön ittam is, hiszen mindkettõt szeretem, de eszembe semjutott. Szóval elkészitettem jó forrnón és úgy bejött, hogy rögtön megittam mégegy bögrévelKép Nagyon jól esettKép

Nem találtam meg ki irta! Az volt a lényeg, hogy 13. hét körül kutyasétáltatás közben elcsúszott egy kavicson és a sportoló ösztön jött és úgy esett hogy tompitsa az esést. Hátán gördult. Ez olyan idõs korban még okéKép De az én akkor volt 33 hetes pocakommal már eléggé bajos lett volnaKép Fõleg, hogy tegnap is elcammoggtam az SZTK-ba és nem a bokám volt a fõ bajom!!!! Hanem a levegõ vétele és a pocakom. Úgy húzott lefelé, hogy meg kellett állnom többször is! Ráadásul a barátnõmmel voltam és tisztára úgy látszott, mint aki állva halad, miközben én meg megpróbáltam sietni, de a max sebességem is egyenlõ volt a gyorsabb helybenállássalKép Úgyogy tegnap az 5 perces út (nagypocisnak is 5 perc) 30 percembe került! Elég gáz, úgyhogy jobb is hogy nem mentem a talira! Még a végén borultam volna egyet a metron, vagy összeesem hazáigKép

Na befogom a számat, de elõbb had irjam le hogy örülök, amiért ilyen jót tudtatok dumcsizniKép
sasha
34+1

Kép
sasha

Sziasztok Kismamik!

Csicsnek gratulálok, született még másnak is babája a hétvégén???

Jó pocakasodást az új kismamiknak!!!!

Végre visszaolvastam, de csak még a tegnapi terméseteket.
Tegnap nem jöttem dolgozni, mert egész nap orvosnál ültünk.
A múlthéten megkaptam az AFP eredményét, ami jó lett! Nagyon örültem!!!!!! Tegnap pedig egész délelõtt az ultrahangra vártunk, délbe sorra is kerültünk!
Brokkoli, nekem tegnap a Dr. Ferenczi Zoltán csinálta az UH-t, nem volt semmi különös. Mindent elmagyarázott.
Egészséges a babucink!!
És hát a lényeg, KISFIÚNK lesz!

Katus, én is a 18. héten voltam (vagyok) és tegnap megmutatta, nem szégyenlõsködött, csak az arcát takarta el egyszer a két kezével.

Mi is voltunk vasárnap a Mega-Toysba és meg is vettük a babakocsit. Én még korainak tartottam, de a férjem titokba hozott pénzt (mert csak nézelõdni mentünk) és megvette!

Nagyon boldog vagyok, hogy tudom már kit hordok a szívem alatt!!!

Puszi mindenkinek!!
Hóvirág
Hóvirág

Nyivákoltam, hogy nem tudom, milyen súlyú az ürhajós, erre most jobban megnéztem a legutóbbi UH "fényképet", és ott van rajta többek közt, hogy "FW 1826", ami valszleg azt jelenti, hogy fetal weight, és 1826 gramm... Kép
Persze sokra megyek a nagy eszemmel, mert azóta már 6 hét eltelt, úgyhogy ki tudja, hol tart azóta.

Zita
35+6
parazita

Sziasztok,

Üdvözlet az újabbaknak.

Léna,
Köszi a telefonszámot. Használni fogom.

Az én szerencsém az, hogy a dokival megbeszéltem a találkozót 8-ra. A vérvételt ugyan le kellene zavarni 8-ig, de nincs papírom. Jó, akkor papír nélkül csináltatom meg. Papírt vérvétel után lehetett iratni 3 szobával arrébb (így kell írni?). Ez rendben. De kell doki pecsétje. 9-ig vártam a dokit, a kórházban sem volt leadva mobilszáma !!!! - csak a bézsszínû hondájának rendszámát tudtam meg Kép- és még nem jött az épület környékére. Hát nekem ilyen szerencsém van a dokikkal. Egy arra járó orvost megkértem, hogy nyomja rá a pöcsétjét. És megtette. Így most tök jól néz ki a papírom van rajta egy név: Bálint Tibor, és egy pecsét igazolja, a Fazekas Ferenc létét. Ha ezek után meglesz valahol az eredményem, hát nagyon fogok csodálkozni. Ezért esett nagyon jól a telefonszám. Csak a következõ dillemmám az, hogy nem kellene megint dokit váltani, végülis csütörtökön váltottam utoljára Kép

Kangi,
Úgy örültem az írásodnak, mert a hasamnak is az volt az elsõ dolga, hogy elengedett és cca 15 cm-rel nagyobb lett 2 hét alatt a derékbõségem.

Ma a metrón és a villamoson is átadták a helyüket 40-60 közötti hölgyek, pedig még csak 16 hetes vagyok. Szóval barátságos 92 cm-es hasátmérõvel rendelkezek a 167 cm-mel, így már többet néznek ki belõlem, mint ami valójában vagyok. A Párom szerint egy kiselefántra hasonlítok. Remélem dicséretnek szánta, mert én annak vettem.

Abbahagyom a szófosást.Kép

Nyulandi
16+1
nyulandi

Nyulandi!

Hát nekem sajnos nincsenek ilyen jó tapasztalataim a tömegközlekedést illetõen Kép Én azt figyeltem meg hogy pont az ilyen korú nõk, meg egyáltalán a nõnemû lények elõszeretettel néznek mereven más irányba, ha meglátják a pocakomat. Vannak, akik ilyenkor "hirtelen" elalszanak, vagy találnak az ellenkezõ irányban egy "nagyon érdekes" hirdetést, amit akár 10-15 percen keresztül is képesek nézni. Tapasztalatom az pedig van bõven, mivel hazafelé minden nap másfél órát utazom (befelé szerencsére elhoz a fõnököm). Pedig azt hittem, hogy természetes dolog egy terhes nõnek átadni a helyet. Persze lehet, hogy csak én részesültem "régimódi nevelésben".

Bocs, ha hosszú voltam, de ez már kikívánkozott.

Tüni
22+?
tüni

Sziasztok,

Ahhoz kepest hogy del van en mar hulla vagyok.Most fejeztem be a fozest es jol elfaradtam a,azt hiszem eszem es alszom egy jot!

Talis lanyok,
Orulok hogy jol sikerult a tali.Hat igen tema mindig van es akkor szalad az ido.
Mona ,
Koszike,irom is a valaszt mindjart.

Zsike,Katus,
Udv nalunk,Bar Ti mar nem vagytok kezdo kismamik!!!Gratula a nagyobbhoz is.

Katus,
Nekem nem lehetett latni a 18.hetin.Bar azota mar lehet de mivel nem igazan akarjuk tudni igynem kerdezzuk.Bar a doki kerdezte mi a megerzesem,mondtam hogy fiucska erre O azt mondta hogy a kismmamak 90%--nak bejon amit erez.hat majd meglatjuk,bar a pofija alapjan nagyon fius az tuti.
Fodbetti,
Hat eddig en nem voltam faradt egyaltalan csak ma de iszonyan.Lehet hogy mar jonnek a 3.trimeszter nem tul kellemes tunetei???

Zita,
Na akkor mostmar egy het es itt az igazi pihenes!!!Csodallak a satorozasert.En neha az agybol is laig birok kimaszni az ejszakai turamra.

Hovirag,
Gratulaok a fiucskahoz!

Pusz,
Kataa
31+2

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Az elõbb jöttem vissza a házidoki nénitõl, táppénzes papíromért mentem. És megkérdeztem ezt, hogy a jobb oldalon annyira fáj a bordám. (a nõgyógyászom szerint a baba még kicsi ahhoz, hogy nyomja)Hát megnyomkodott, meghallgatott, de a végén csak arra jutottunk, hogy a babu nyom valami ideget. De olyan aggódós vagyok, inkább mindent megkérdezek. De szerencsés vagyok, mert nagyon aranyos dokinénim van, õ is azt mondta, hogy nyugodtan kérdezzek, bármilyen apró dologról van is szó, nehogy baj legyen. Pedig elõtte soha semmi bajommal nem mentem orvoshoz, kúráltam magam otthon, vagy megvártam, míg elmúlik. De egyébként nem gondoltam volna, hogy amikor babát várok ilyen nyûgös leszek és ennyi "bajom" lesz. Hol a derekam, hol a lábam, hol a bordám fáj, fáradok gyorsan, állandóan nagyon melegem van... De nehogy félre értsetek, nem panaszkodni akarok, mert egyébként imádom a babát, meg nagyon vártunk már rá, csak nem mindent ilyennek képzeltemKép
Kataa!
Ezek szerint nem csak én vagyok fáradós! Kép De ha már a 3.trimeszter tünetei, akkor még nagyon hosszú lesz ez a hátralévõ majdnem 12 hét!
30. héten túllévõ kismamik! Tényleg úgy van, hogy már kevesebbet érzitek a babát mozogni? Mert ezt olvastam, hogy a 30. hét után a nagysága miatt már nem mozog annyit. Pedig annyira imádom, mikor olyan furikat mozdul, ez a legjobb az egészben.
A közlekedésrõl annyit, hogy nekem itt Kecskeméten aránylag elég kellemes tapasztalataim vannak. Néha busszal szoktam bemenni a központba, át is adják a helyet. De! Nem a férfiak, azok nagyon kényelmesen terpeszkednek. Akárhányszor átadta valaki a helyét, az mindig 40-50 közötti nõ volt... Ennyit az udvariasságról.
Na befejezem, mert kisregény leszKép

Betti
28+2

Kép

Betti
fodbetti

Kataa,
Azért a sátor talán már túlzás lett volna - faházban voltunk, persze gyakorlatilag az is olyan, mint egy fatetös sátor, mert csak matrac+lepedö+pokróc van benne, de legalább van rendes ajtaja, és nem kúszva kell bemenni. Persze a mozgáskulturám igy is próbára tétetett néhányszor (cipövel ugye nem lehetett bemenni, és a ház négy fatönkön állt, tehát kb. 25 centi magasról kellett leszökkenni a küszöbröl), és én is eléggé érzem már a csipöizületeimet - ha éjszaka átfordulok, akkorákat ropognak, hogy "szabad füllel" is hallani. De hát a jó társaság és a nyugalom megérte az apróbb kényelmetlenségeket.

Nyulandi,
Szerencséd volt a helyátadással, nálam ez nem mindig megy ilyen flottul... Inkább Tüni rossz tapasztalataiban osztozom, bár mostanra már kidolgoztam a szükséges védekezö stratégiákat (végállomáson vagy "üresebb" megállóban felszállni, lehetöleg mindenhova metróval menni, ha kell, inkább gyalogolni, stb.), mert egy bizonyos idö után az ember már nem kockáztatja, hogy megnyomják a pocakját...

Valahol olvastam, hogy a terhesség azért jó, mert mindenki mosolyog az emberre, és kedvesebbek - én inkább azt vettem észre, hogy a fiatalok megrémülnek ("úristen, egyszer én is igy fogok kinézni???"), az idösebbek pedig szinte megrovóan néznek az emberre... Talán csak a kisgyermekesek azok, akik igazán kedvesek, és persze a barátok, ismerösök. Persze lehet, hogy csak én vagyok paranoid Kép

Zita
35+6
parazita

Brokkoli: sajnos mi nem tudtunk menni tegnap. Én 9-kor fejeztem be a munkát, és akkor már nem volt erõm elmenni a találkozóra (várandós feleségem pedig otthon volt és õ sem tudott volna jönni). Meg gondolom, este 9-kor már nem voltatok ott. Majd legközelebb Kép.

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok Lányok!

Kataa, itt vagyok én, csak nem vagyok olyan sokszor hozzászólós, nem t'om miért. Örülök neki, hogy jól érezted magad Gyulán. Én Békéscsabán laktam életem nagy részében...

Lányok, az a gondom, hogy olyan sokszor vagyok éhes. És ilyenkor feltétlenül ennem kell. Így, hiába vagyok még kisterhes, máris akkora a hasam, mintha tényleg indokolt lenne, a derekam nõtt három centit, és a kilóim száma 65,5 -rõl 67-re "ugrott", pedig most vagyok két hónapos. A férjem aggódik, hogy nagyon meg fogok hízni, én is persze, de õ nem érzi azt a mardosó éhséget, mint én!
Ti is éhesek voltatok? Tudom, hogy úgy vagytok vele, hogy nem kell annyira figyelni, hogy mennyit eszik az ember, de õszintén, nem tudom, ilyen állapotban mi számít önsanyargatásnak és fogyókúrának. Én alapból is könnyen megéhezek, de amikor nem voltam babás, azért figyeltem, hogy ne egyek olyan sokat/sokszor. Most meg? Figyelek én, de nem lehet igazán figyelni, ha az az ember egyetlen gondolata, hogy mit kéne enni... Kép

Csík (8+6)
csík

Megint elfelejtettem a felét leirni annak, amit akartam...

Sasha,
Köszi a lelkes üdvözlést!!! Kép Ápolgasd a lábad! Még szerencséd van, hogy nem ficamitottad ki valamidet, ahogy nekem sikerült áprilisban.

Betti,
Nekem az a tapasztalatom, hogy nem mozog kevesebbet az ürhajós, csak másképpen. Nem forgolódik meg ficánkol (nincs már hozzá helye), hanem meghatározott helyeken dugdossa ki a végtagjait vagy kapirgál, de ezt legalább olyan lendületesen tudja csinálni. Úgy hullámzik az ember pocakja, mint a Csendes-óceán. Szóval ne aggódj amiatt, hogy elmúlik az a vicces érzés...

Annyit irkálok, mintha ma akarnám bepótolni az egész múlt hetet...

Zita
35+6
parazita

Csik!

Ha megnyugtat, nem vagy egyedeul az evesi kenyszerrel, sajnos en is allandoan eszem. Elkepesztoen sokat, pontosabban elkepesztoen sokszor. Azt tanacsoltak inkabb egyek tobbszor keveset. Hihetetlen milyen farkasehseg tud ram torni, de nem csak az a jajj megeheztem egy picit, hanem ennem kell kulonben elajulok erzes... tok rossz, hogy igy ural a testem, hiaba kuzdok ellene, este sem tudok addig elaludni mig nem vacsizom Kép
Kezdek azonban rajonni, hogy a MagneB6 lehet az oka, hiszen koztudott hogy minden B vit. szarmazek, de fokent a B6 ami nagyon noveli az etvagyat... szedeset abbahagyni azonban nem akarom, de ez sajnos nem allapot.
Van vkinek vmi otlete mikent lehetne kikuszobolni ezt a problemat fogyokura nelkul?
a sulyom egyebkent 64 kg-rol 72-re ment mar fel, pedig meg csak ma toltottem be a 20. hetett...

kamilla (20+0)
kamilla

Hovirag! Vegre valaki aki szinten kisse koran vasarolKép MI ugyan meg nem vettunk semmit, de valoszinu fogunk, meghozza a bababutort. Egy ismeros dolgozik meg egy honapig a Megatoysban, es naluk van ismerosnek jaro kedvezmeny (10-20%, de azert ekkora osszegnel mar az sem keves). Igy valoszinu megvesszuk a butort mar most, voltunk is hetfon szetnezni, nagyon aranyosak vannakKép

orsoly 20+5
orsoly

Csík,

Én sem tudok arról beszámolni, hogy ne lennék éhes. Amikor úgy gondolom, hogy kicsit túlettem magam, akkor kezdek banánt és más gyümölcsöt enni, hátha az valamit kompenzál.
De ha szerintem odafigyelsz, hogy ne csak péksütit egyél egész héten - én még csak 2 napja élek azon, de mást sem eszek Kép, akkor nem lehet baj.
A Párom is aggódik, a súlyom miatt, de az legyen az õ baja. Az én lelki boldogságom a legfontosabb a babának és nekem is.

Nyulandi
16+1
nyulandi

Sziasztok!

Csík,
én is nagyon sokat eszem az elejétõl fogva. Nekem émelygés aé hányinger ellen vált be az állandó nassolás, hála Istennek nem híztam szinte semmit, viszont a pocim, amit néhányan már észrevesznek, szerintem a kajától és az izomlazulástól nagyobb. Azt meg majd meglátjuk, hogy kin mennyi marad szülés után! (Remélem csak az elõnyös helyeken...)

Amúgy a tali nekem is nagyon tetszett, jó volt a betûket arcokhoz és kedves emberekhez kötni. A cseteléssel szerintem sokan vagyunk úgy, hogy emlékszünk egy csomó mindenre, hogy VALAKI ezt vagy azt csinált, de hogy ki, arra nem. Pl. Iancsa írta még régebben, hogy operában zenél. És még valaki "szintén zenész". De hogy ki??? Elnézést tõle. Emlékeztem az egész beszélgetésükre, de arra nem, hogy kik között zajlott. Ti nem vagytok így ezzel? És most jó volt kötni az egészet egy archoz, így jobban megmarad minden. Remélem nem voltam nagyon zavaros.

Képzeljétek el, már 4. éjjel ébredek arra, hogy nyújtózkodnék háton fekve, és nagyon megfájdul akkor a pocim. Ez mitõl lehet? Volt már ilyen valakinek?

Pusz
Miszike
15+4
miszike

Kangi!

Azt gondolom,hogy a babo bentrol mar most is hallja amit fujok,mert en valahogy minig ugy erzem,hogy az egesz testemen atmegy a zene,nem csak kifele szall.Huuuu, de hulyen hangzott! Kép Amugy igyexem mar most dallamosabb darabokat fujni,ne remisszem meg szegenyket!

Hovirag!
Nagyon gratulalok a kisfiadhoz! Kép Biztosan tuti jo erzes lehetett megtudni!
Lanyok ez olyan biztato,hogy egyre tobben irjatok,hogy a 18ik heten mar latni, hogy mi lesz a csemetebol!!! Remelem a mienk nem egy dugdosos alkat... Kép

Helyatadas
En Kedvesemmel ebedeltem valamelyik nap az belvarosban es ugy felpuffadtam szokas szerint,hogy hazafele a buszon egy nenike at akarta adni a helyet...Nem tudom,hogy ez itt altalanos-e , de kezdetnek nem rossz...Kép
Minden esetre amikor a noverem Kaposvaron utazott nap mint nap a buszon (8 honapos koirig) hat apukamnak kellett szolnia,hogy valaki adja mar at a helyet...

Norkini
(13+5)
norkini

Sasha,

Mail ment.

Nyulandi
16+1
nyulandi

Néhányan írtátok, hogy órákat kell várni a dokira, vagy a vizsgálatra. Nekem csak arra, mire tudok vele beszélni telefonon. Három különbözõ osztályon is hívtam, és mindenhol "3 perccel ezelõtt még itt volt". Elnézve a kórház méreteit ez még egy futóbajnoknak is becsületére válna! Kép Na mindegy, majd még próbálkozom.

Ja, és a 16 hetes vizsgálat az csak vérvétel? Úgy olvastam tõletek, hogy annak az eredménye után lesz az uh, ugye?

Miszike
15+4
miszike

Orsoly,
szerintem nyugodtan vásárolhattok már.
Én is úgy voltam vele, hogy még nem kéne, legalább az UH-t várjuk meg, de a férjem azt mondta, hogy jó az AFP, akkor biztos egészséges a Kicsike!!!
De épp mondtam a férjemnek is, hogy nem fogok semmit az utolsó percre hagyni, mert már most elég fárasztó volt a nézelõdés, hát még, ha még több közül kell választani, dönteni. Abba maradtunk, hogy ha már nem dolgozok (október közepétõl), elmegyünk és a legtöbb dolgot megvesszük.

Pusszancs
Hóvirág
17+4
hóvirág

Csík!

Nekem is állandó evési kényszerem van, szinte az elejétõl fogva. Mióta rájöttem, hogy ilyenkor mindegy, mit eszem, azóta egy raklap gyümölccsel járok dolgozni. Ugyanolyan jól esik, ha például szõlõt szemezgetek, mintha éppen Pilótakekszet rágcsálnék. Azt azért nem mondanám, hogy nem szoktam elcsábulni az édességek felé, de így legalább nem annyiszor. Nekem ilyen szempontból a jégkrém és a puding a gyengém. Egyébként a gyümölcsökkel sem árt vigyázni! Tud az ember attól is hízni!!

A múltkor én is kicsit kétségbeestem a mérlegelés után, de sikerült a lányoknak megnyugtatniuk. Szóval Te se aggódj!

Üdv
Tüni
tüni

Drága Kispocakosok!

Most nézem, hogy itt irjátok, hogy a 12. hét környékén már nem olyan a hasfalatok mint volt! Még jóhogy! Az izmoknak el kell ernyedniük, hiszen hogy szeretnétek jó nagy hordót magatoknak ha nem tennék? A hasfalon minden akkorára fog nyúlni, hogy el sem tudjátok képzelni! A bõr, az izom és minden eszméletlenül ki fog tágulni, de ha nem elég ernyedt akkor hogy? Most hülye példa lesz, de a dokik nem véletlen mondják hogyha a popóba (izomba) adnak szurit, hogy ernyesszétek el. Mert úgy könnyebb beleszúrni és kevésbé fáj, mintha a kõkemény izomrostokba kéne beszúrni!Kép

BettiKép

Hát nekem Gabi nem lassult le! Inkább bedurvult! Ugyanannyit mozog, azzala külömbséggel, hogy az apró helyzetváltoztatásait is érzem. Viszont az eddig apró simogatások kis nyomások fájdalmas rúgások lettek. Néha olyanokat tud a hasamba karatézni, hogy jaj!
Nem vagy nyafi! Én már rájöttem! Minen kismamának vannak hasonló "gondjai" igy a 7. hónap felé. Akinek nincsenek ilyen problémái annak minden elismerésem és nagyon irigylemKép Pont tegnap kérdeztem a párom "házaséletünk" gyakorlása közben nekem vagy nyomott valami, vagy kényelmetlen volt, vagy...vagy...vagy, hogy vajon csak én vagyok enniyre ilyen nyafi vagy most akkor mi van. De nagyon édi, mert azt mondta, hogy nem vagyok vele egyedül, mert szerinte minden kismama "ilyen"Kép Meg azt is megjegyezte, hogy mekkora hordóm vanKépKépKép Biztos sejti, hogy nem lehet egyszerü. Fõleg, hogy most volt egy kis hüsi és 1-2x zoknit vettem és alig birtam felvenni, mert nem értem el a lábamKép:KépKép
Jaaa! Van egy topik ami pontosan azt taglalja, hogy milyen bunkó némely ember, ha kismamáról, vagy kisgyerekes anyukáról van szó. A "fõmenüben az "Errõl-Arról" c. topikon belül a "Felhúztam magam (avagy, hogyan viszonyulnak az emberek egy terhes nõhöz)" Érdekes olvasmányKép

Csík!

Szijja! Ne aggodalmaskodj!Kép És nehogy megpróbálj fogyókurázni, mert az a legrosszabb amit tehetsz a babucival! Van ugyan terhesdiéta, de abban is legalább napi 3-4 étkezés van és a sajtoktól kezdve a husokon át a zöldség, gyümi és egyéb benne van. Ja és min. napi 300-500 többletkalóriára van szükség! A lényeg, ha mardos az éhség, akkor ne kalóriadús kaját egyél, hanem táplálót, vitaminban gazdagot! Nekem amikor az elsõ harmadban jártam majdnem egész nap ennem kellett! Igen kellett, mert ha nem ettem akkor jött a hányinger és a gyomorsav és az összeesek érzés. El fog múlni!

Kamilla!

A magneB6-ot még mindig a hányineg ellen eszed? Vagy csak a Magnézium miatt? Mert ha tényleg ettõl vagy nagyn falánk akkor ehetnél olyan magnéziumot amiben nincs B6 vitamin. A B6 vitaminról én is úgy tudom, hogy az étvágyat serkenti.

puszi
sasha
34+1

Kép
sasha

Haympapa,
Hát igen, már 9-kor nem voltunk a talihelyen, kb. 7:30 -kor mentünk haza, és én persze már este 10-kor horpasztottam az ágyamban, egyszerûen nem bírok fent lenni sokáig, egybõl beájulok a párnák közé. ASsszem akár most is tudnék alukálni.... Ti hogy vagytok ezzel? Majd lesz még tali! Kép

Csík, Kamilla
Én is úgy vagyok a kajával, hogy amit megkívánok, azt megeszem, nem érdekel, hogy mi. Az más kérdés, hogy zsíros húsos kajákat alapba nem eszem, meg édességet se nagyon. Annál inkább gyümölcsöt, de azt egész nap. 3 óránként eszek normális kajákat. Reggel 9, 12 óra, 15 óra, és ha hazamegyek valamikor. Ha ennél ritkábban eszek szó szerint rosszul vagyok az éhségtõl. Tehát csajok szerintem ez normális, elvégre a picurnak valamibõl fejlõdni kell. Én kb. 8 kilót híztam eddig.

Néha én is elcsodálkozom az embereken a helyátadást illetõen. Metróval nem nagyon közlekedem, de pl.az egyik kolléganõm a nagy melegben elájult kispocakkal, ráadásul a metró iszonyú levegõtlen, és büdi. Szerencsére munkába járáshoz sem kell, mert kocsival jövök + villamossal. De, a villamoson is érdekes emberkék utaznak. VAn aki 6x rámnéz, mire eldönti: "na jó átadom a helyem", ( igaz Miszike ?) v. fiatal srác felpattan, vagy, néznek mindenfelé, csak át ne kelljen adni a helyet. Sokfélék az emberek......

Tüni, tetszett a plakátos szöveged, és milyen igazad van!

Csík,
te az a Csík vagy, aki a tavalyi esküvõs topicban is jeleskedett?

Na, befejezem a regényem

Brokkoli
26
brokkoli

Tüni!

Igen a gyümiben sok a természetes cukor, de emellett rengeteg szükséges vitamin van benne! Az egyik doki azt mondja, hogy inkább sok gyümi és egy "kis" hízás, mint a só. És valahol igaza van, mert a só nemcsak a vizet, de a zsírt is leköti. Szóval! Egyetek nyugodtan! Ez az az idõszak amikor csak a babára kell gondolni és a sok felesleg úgyis eltünik majd!

pusz

Kép
sasha

Tüni!

Igen a gyümiben sok a természetes cukor, de emellett rengeteg szükséges vitamin van benne! Az egyik doki azt mondja, hogy inkább sok gyümi és egy "kis" hízás, mint a só. És valahol igaza van, mert a só nemcsak a vizet, de a zsírt is leköti. Szóval! Egyetek nyugodtan! Ez az az idõszak amikor csak a babára kell gondolni és a sok felesleg úgyis eltünik majd!

pusz

Kép
sasha

Tüni,
én is minden reggel a mh-hez közeli CBA-ban veszek gyümit, és cipelem be a munkahelyemre, és egész nap azt nyamnyogom, de egyfolytában, ez kb. egy fél kilós szõlõfürt, 3 barack, de eszek szilvát, almát, banánt is, az esti dinnyézésekrõl már nem is beszélve, mert a párom is odavan érte. Szerintem is inkább gyümit együnk mint csokit. Persze gyümiben is van jó sok cukor.

Miszike,
Igen, a 16.héten "csak" vérvétel van az AFP miatt. Az eredmény kb. 1-2 hét, és utána van a genetikai UH a 18-20 hét között. Nekem ezután még PP cukorvizsgálat is volt, a 20. héten még egy vérvétel egy zsömle és 2dl tej után.

Lányok,
Iancsa fog majd írni, csak most térítik észre a számítógépét, õ jól van, szép nagy pocija van, mozgolódó pocaklakóval.

brokkoli
brokkoli

Én azt nem értem, hogy a párotok miért aggódik a súly miatt? Kövér lesz soványka feleségük??? És akkor mi van? Ez a természet rendje. Én nagyon imádom a párom pocakját, sokkal jobban elfogadom, mint Õ. Szerintem a pocak nagyon aranyos, és szeretni sokkal jobb, mint rám sem nézni, mert "pfújj, kövér".
Több olyan fiúismerõsöm is van, akit hidegen hagy, hogy a felesége/párja állapotos, sõt nem tetszik nekik, hogy nincs annyi szex, hízik a leányzó. Én nem értem õket.

Hayim Apuka
hayimpapa

Hayimpapa,
hát igazad lehet, az én férjem is teljesen odavan a pocakomért, és sosem mondja, hogy ennyit-annyit híztam. Igaz amúgy sem vagyok hízásra hajlamos. Hát igen, a szex egy érdekes dolod, már nem is tudom, hogy mi az? ( csak witzeltem )
nincs kedvem dolgozni
brokkoli
brokkoli

Nem emlexem mar ki keresett "otthoni" szulesznot. Talaltam ma egy cimet es egy tel.szamot. Lehet,hogy mar reg hivtad oket,de hatha

Alternatal Egyesület Telefon: 06/1/212-0699

Norkini
norkini

U.I.
Miszike, en vagyok a "szinten zenesz" Kép

Norkini
(13+5)
norkini

Brokkoli:
Alukálni mi is tudnánk Kép.
Nálunk a pocaklakó kora hajnalban (hajnali 1-2 óra) aktív, úgyhogy szegény párom nem sokat alszik ilyenkor. Napközben nagyon aktív viszont, és persze hamar elfárad. Esténként engem még várni szokott, és együtt alszunk el, csakhát Õ felébred 2-kor a babarugdosásra.
Engem a munka készít ki, a napközbeni legfõbb pihenésem, mikor végignézem ezt a topicot, és ha nincs a hátam mögött fõnök, akkor írkálok pár sort. Ahogy most is tettem. Na szaladok vissza a melóhoz Kép.
Jók legyetek Kép.

Hayim Apuka
hayimpapa

Brokkoli: igaza van a féjednek Kép, jó dolog a pocakért odalenni Kép.

Hayim Apuka
hayimpapa

Norkini!
Hihihi! Akkor megvagy! Pont témánál vagyunk. Te is emlékszel, hogy valaki keresett otthoni szülésznõt, de KI??? Hát én is gyakran vagyok így. Amúgy azt hiszem, Zsuzsi volt, Németországból Kép. Így ez neki picit messze van. Ha nem õ, akkor bocsi!

Pusz
Miszike
15+4
miszike

Nyulandi, Miszike,
én is nagyon örülök, hogy a ti hasatok is kilazult - már bocs, ez nem káröröm, csak azt hittem, én vagyok ilyen plötty Kép viszont még csak 3 kg van rajtam, ebböl 2 kellett is, mert gebe voltam, mint egy szobainas (fogast mégsem irhatok a 160 centimmel Kép)

Sasha,
elsö babó, naná, hogy minden új tapasztalat hihetetlenül izgis Kép de jó, hogy itt vagy, mert pl. a szalagnyúlást töled tudom, és ha nem tudtam volna, tegnap este eléggé betojtam volna Kép

Norkini,
szép kis muzikális baba lesz Kép én is imádom a zenét, söt, nem átallok énekelni is, remélem, szegényke nem fog kómába esni, hogy kornyikálok Kép

Helyátadás
nekem múltkor átadták ... brühühü ...

Pocakosodás
az én párom már vagy nyolcszor lefotózta, és folyton "belebeszél"
Ja, és ami a kevesebb szexet illeti, nekem ellenkezö tapasztalataim vannak ... a vérböség jótékony hatása Kép na és bizonyos zónák fokozottan érzékenyek Kép újdonsült férjem rém boldog töle Kép
Aztán lehet, hogy a következö terhességnél majd utálok még rágondolni is, de ez most irtó szerencsésen alakult.
Elnézést a bö léért, de emiatt igazán boldog vagyok Kép

Csík,
ha nem eszem háromóránként, habzó szájú fenevaddá változom Kép
Banánturmix a legkirályabb, még a kalcium-túlkinálat is megoldott vele. Meg HUSI, HUSI, HUSI Kép
De komolyan, még vezetni sem tudok rendesen, ha kajás vagyok. Eddig is hirtelen lettem éhes, de most ... mire egyok szobából átérek a másikba, már meg tudnám enni a szönyeget is Kép

Pussz
Kangi
13+6
kangi

Kedves Csík, (Én magam is az lennék. Kép)

Nem tudom, hogy megnyugtat-e, de az elsõ három hónapban én folyamatosan ettem, igaz, mindig csak kicsit, de akkor is. Meg is híztam rendesen, de majd le fogom adni, ha abbahagyon a szoptatást. Nem jó persze, de idegeskedni felesleges rajta és ha éhes vagy egyél. Gyümölcsöt, zöldséget, joghurtot, ilyesmit.

Brokkoli, Hayimpapa,

Meg persze a többiek is. Hogy vagytok Ti ezzel a szex dologgal? Már ha hajlandóak vagytok errõl beszámolni.
Nálunk sokkal kevesebb az ilyen jellegû összebújás, a párom sem erõlteti, nekem meg csak nagyon ritkán hiányzik. A szak könyvben meg azt olvastam, hogy amikor elmúlik a hányinger, megnõ a szexuális étvágy...

Pussz

Nyulika
27
nyulika

Nyulika!

Hát ezzel a szex dologgal mi úgy vagyunk, hogy mostanában már nem olyan gyakran jövünk össze ilyen célból.(néha morgolódik is a kispapa, de megértõ)Mert van úgy, hogy teljesen elfáradok a végére, fulladok, a derekam fáj ..., és már inkább hagyjuk az egészet. Ha meg jó napom van, akkor meg tök jól össze tudunk bújni. De a könyvekben leírt megnövekedõ szexuális étvágyat én nem tapasztaltam.Kép Bár amikor még kispocis voltam, akkor mi is voltunk úgy, mint most Kangi.Kép
Mostanában elég, ha összebújunk és a lábam simiziKép

Betti
28+2

Kép

Betti
fodbetti

Betti,

Ez azért megnyugtat! Kép
Bár kispapának ettõl még nem jobb...Kép

Nyulika
27
nyulika