A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Majola, teljesen igazad van, mi pl. egy csodás napot töltöttünk el Kuhával, és a kis fickóval :lol: pancsiztak, ettek aludtak, huncutkodtak, jó volt látni őket, Kuha kicsit Tüncsizett én pedig Gergőztem...jó érzés volt.., ugye Kuha? :wink: ,elképzeltem milyen lenne ha a második fiú lenne... :lol: de majd jövőre...
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
prüntyi

Kedves Loveqeen!

NEM megköszönni szeretném a prividet és hozzászólásodat, hanem KIKÉRNI MAGAMNAK!

Felnőtt Ember vagyok és meg tudom magam védeni ha akarom!
Az, hogy szerinted én jól csinálom a dolgokat a Babánkkal, azt tartsd meg magadban, mert csak ezzel is nekem ártasz.
Dunaújvárosba meg főleg nem lenne kedvem kimenni hozzátok a húsleves receptjéért!
Nem tudom ki panaszkodhatott, mert nem működik a kereső
De leszarom, mert van 2 kezem és leírom a saját véleményemet!
Már csak a "nagyik" és a süteményeket sokták bekenni tojással, bár lehet, hogy ebben igazad van.
Akkor sem hinném, hogy a kifli tojásban gazdag.
Ám legyen, ha te mondod
Ezen már nem változtat semmi.

Egyébként egyszer vettem szar spáros piskótát, de Erhard utálta, vagy talán egy felet ehetett meg.
A Mannert veszem neki, amiben nincs tojás, vagy a marhadrága gyógyszertárit (abban sincs). AMióta meg megismertem a Biokölest (Rokica Köszönöm!), azóta mindig van nálunk és ezt rágcsálja néha.
Sildikének meg válaszoltam, amikor felajánlotta, hogy menjünk ki hozzájuk és most is az egyik hozzászólásomban pont az Ő főztjét írtam, hogy azt mertem adni Erhardnak, amit Ő írt le.
De semmi jelentősége, mert nem egész 2 hónap múlva 1 éves (úgy szalad az idő ).
Akkor meg már több mindent lehet neki adni és megszűnnek ezek a vitatémák.

Na lelépek, hogy ne zavarjam a közérzetet, csak úgy gondoltam, hogy itt is visszaírok ennek a nőnek. (A múltkor Tündének is írtam privit, de ide is leírtam).

Jó Babázást! Jó Egészséget!
angelani

Na én ne legyek bunkó, most látom, higy a nevedet sem írtam le jól!

Jav:Lovequeen!
angelani

Prüntyi, Majola! :)

Bizony-bizony, nagyon jól éreztük nálatok, bár ez a meleg engem kikészít.
Tüncsi fantasztikus kiscsaj, nagyon-nagyon okos, nagyon sok mindent tud, és nem is értem, hogy Prüntyi miért nem dicsekszik itt a csajos tudományaival, amikor mi is lelkendezünk, hogy mit csinálnak a gyerekeink.
Csak ámultam-bámultam. És olyan kis mosolygós, barátságos kislány!
A fürcsi is nagyon jó volt, bár Gergő jobban élvezte, hogy a szélénél álldogál.
Annál jobban tetszett neki a hatalmas terasz, ahol fel-alá "rohangált", és jókat kurjongatott. :)
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
kuha

Kuha, Prüntyi,

a kissé összenaptejeződött optika ellenére is fantasztikusak a képek, és harapnivalók a babacombik :)

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Angelani
Lehet, hogy kár a szóért, de azért
"Viszont nem normális dolog lekezelő, cinikus, kioktató, hergelő és egyéb stílusban írni sztem, mivel mindenki felnőtt és intelligens ember itt. Ugye? " :? :?

Kuha, Prüntyi
Tündérbogarag a gyerkőcök. És nagyon vagány, ahogy Gergő pucér popóval mászkál :lol: :lol:

Barbi
Milyen tüneteket észleltél a füledben?
Már úgy értem viszket, vagy fáj? Azért kérdezem ,mert az én fülem néha őőőrülten viszket.
Jobbulást egyébként! :lol:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sis! :lol:

Köszi, de azt hittem, csak én fogom észrevenni, a homályt a képeken.
Hát nem... :( :( :(

Az a baj, hogy mindig csak utólag veszi észre az ember, ha koszos volt a gép. :?

Kép
kuha

Angelani
"Viszont nem normális dolog lekezelő, cinikus, kioktató, hergelő és egyéb stílusban írni sztem, mivel mindenki felnőtt és intelligens ember itt. Ugye? " :? :?

Kuha, Prüntyi
Tündérbogarag a gyerkőcök. És nagyon vagány, ahogy Gergő pucér popóval mászkál :lol: :lol:

Barbi
Már úgy értem viszket, vagy fáj? Azért kérdezem ,mert az én fülem néha őőőrülten viszket.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Angelani

Kuha, Prüntyi

Barbi

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Angelani

Kuha, Prüntyi

Barbi

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Angelani

Kuha, Prüntyi

Barbi

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Angelani

Kuha, Prüntyi

Barbi

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Angelani

Kuha, Prüntyi

Barbi

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Juci!
Köszi :D
Hát eleinte valóban csak nagyon viszketett, sokáig állandóan úgy éreztem van benne valami és ki kell szednem, meg vakarni.
Később, egy-két hét után kezdett el fájni.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Juci!!! :) :) :)

Te most úgy döntöttél, hogy békíted a népet, és inkább foglalod itt a babeneten a helyet??? :) :) :) :)

Kép
kuha

Bocsássatok meg, de eszembe ötlött valami, és ezt aztán végképp nem bírom szó nélkül hagyni!

Jelen esetben szó sem volt név nélkül célozgatásról! Tünde következő hozzászólása volt a vitaindító:

[quote="havtunde"][ írta:havtundeb]Jucc, de jó Nektek, a mi cigizős alsószomszédaink nem fognak elköltözni, szeretnek itt lakni. :cry:
Az allergénekkel tök igazad van, de én már nem is akartam írni, mert mindig én vagyok a mumus... látod, Angelani is úgy írja, hogy jöhetnek a kövek... meg Megann is, pedig sztem tényleg az Ő dolguk, hogy mit adnak a gyereküknek. Én csak örülök, hogy más kísérletezik a gyerekén, nem nekem kell a sajátomon. :lol: :lol:

Csak ennyit szerettem volna mondani.

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis!

Köszi a figyelmességet, de Sildike már "letisztázta" még délelőtt, hogy tegnap, mikor elindult a "Nagy Vita", azért nem írt neveket, mert Tünde néhány sorral feljebb már megtette előtte. :lol:

Kép
kuha

Szép jó estét!!! :) :) :)

Remek, hogy végre pörög a topic, bár elég nehéz olvasmány volt az elmúlt három oldal. :( :( :(
Nekem is az a véleményem, hogy ennyi ember között előfordulnak viták, nézeteltérések, de kicsit kultúráltabb stílusban kéne rendezni. Szintén akinek nem inge.....
Ráadásul, ami igazán megmaradt bennem, a Belgiumban élő és a gyesen lévő belgyógyász anyuka (bocsánat, de nem neveztem meg a nicketeket) hozzászólásai. Én inkább az óvatos kategória maradok.

Amire még emlékszem, ennyi oldal után....

Ayse és Hari
Mindkettőtök Lilijének sok boldogságot kívánok névnapjuk alkalmából!

Ayse,
Remélem, Andris nem lesz komolyabban beteg! Gyógyulást!

Bab,
Jó, hogy előkerültél! Tofi tényleg igazán szép kisfiú! Nagyon ügyes és kitartó vagy, hogy megtanítottad mászni Tofit. Remélem, Jucinak is adsz majd hasznos tanácsokat, hogy ő is rávegye Marcit a mászásra!

Prüntyi, Kuha
Nagyon édesek a fürdőző gyerkőcök!!!

Barbi,
További jobbulást neked és Gabinak is!

Zsuzsa,
Julcsikának is jobbulást kívánok!

Mi egész hétvégén is ma is strandoltunk, mind a két gyerek imádja a vízet. Tegnap meg egy kedves barátunknál voltunk a gyerekekkel. Olyan jó napjaink voltak! :)
Mindjárt dobok fel egy pár képet, inkább én is foglalom kicsit a helyet, mint Juci. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Dóri, Barbi, Juci, Jucc, Zsuzsa,
Köszi, hogy örültök nekünk!!! :) :) :)

Juci,
Mail ment!

Kép
Bab és Tofi
bab

Strandon
Kép Kép Kép

Daninak egyre meg(g)y, hogy cseresznye vagy meggy aztán így kidőlnek hazafelé a kocsiban
Kép Kép

Itthon már lassan nem lesz dolgom. Beni megeteti Danit, utána megtanítja porszívózni is.
Kép Kép

Itt meg olyan édesen alszik Dani. :)
Kép

benianyu

Sziasztok!

Nagyjából követem a topikot hol éjszakai, hol hajnali órákban való olvasással. Nagyon elszomorodtam, hogy ilyen vita keveredett, mert olyan jó kis társaság ez itt egyébként. De megértem az indulatokat.

A magam részéről csak annyit tennék a témához, hogy a mi (azaz az Édesanyák) felelőssége, hogy mit eszik a gyerekünk. Az is, hogy mit van módja kinézni a szánkból. És hogy miben engedünk neki, ha kéreget. Ezt el kell dönteni, és tartani magunkat a döntéshez.

És persze vannak kivédhetetlen helyzetek. Pl mikor a vendéggyerek nagyobb morzsákat elhagyva láthatatlan helyeken eszi a süteményt, és a kúszó-mászó csemeténk meg összefut az általunk észre sem vett morzsával és természetesen meg is kóstolja. De az ilyen helyzeteket leszámítva miénk az irányítás.

Kedves Lovequeen!

Néhány általad leírt mondatra szeretnék csak reagálni:

"Nekem nem tetszik a hangnem, ahogy egymást pocskondiázzátok.
Nem tudom, miért kell a másik emberben a hibát keresni.
Nem vagyok senki mellett és ellen, de ahogy elnézlek titeket, senkinek fingja sincs a témáról."

Lehet, hogy itt pocskondiázták egymást emberek, de az utolsó mondatoddal te sem csinálsz mást.

"A babapiskóta adható, sőt még a fogzásra is jó."

Két mondat a jelenleg érvényben lévő Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium Az egészséges csecsemő táplálásának irányelvei című írásból, mely kvázi protokollként működik és 2001 óta van érvényben, de a védőnői ajánlásban is ezt találod, maximum más fogalmazásban. Az egész anyagot megtalálható a www.peditop.com oldalon. Remélem, a Szakmai Kollégium elég kompetens szerinted, ha már az itt írogatókat teljesen laikusnak titulálod.
Ne cukrozzuk, ne adjunk hozzá kekszet, babapiskótát. ( Ez a gyümölcsök bevezetésénél íródott le.)
Állati fehérje kompletálásra a tojás is hasznos, de allergizáló tulajdonsága miatt csak 8 hónapos kortól ajánlott a főtt tojásnak a szétválasztott sárgája, majd 1 év felett a fehérje.

"A kifliben, zsemlében ugyanúgy van tojás, vagyis tojáspor."

Szeretnélek meghívni egy kis kirándulásra. Unokatestvérem pék. Szívesen szervezek neked egy látogatást a pékségükbe, ahol megnézheted, hogyan készül a mezei zsemle és kifli. Tojás nincs benne. Sem tojáspor.

Elnézést, hogy ilyen hosszan írtam.

Jó éjt mindenkinek!

Zita
pzita

Jó estét!

Na, Lovequeen jól megkapta Tőletek, én már nem is fűzök hozzá semmit, pedig a péksütire meg a piskótára én is fölkaptam a fejem. Nem beszélve arról, hogy "fingja sincs a témáról"... Felháborító!

Zita :) Te aztán bármikor jöhetsz, és írhatsz amennyit csak tudsz :) És ezt tuti, hogy nem csak én gondolom így! Tetszett a hasonlat a vendéggyerekről meg a kúszómászóról :D :D :D
/ Ma történt nálunk, hogy a gyerkőcök muffint eszegettek, közben persze ment a játék, meg a mászkálás. Gergő meg ment utánuk, és lecsapott egy nagyobb morzsára. Volt abban tojás, liszt, csoki, cukor... Nem örültem, de mit tehetnék? Amúgy nem is biztos, hogy evett belőle, meg az sem, hogy vendéggyerek volt :D /

Pancsolós képek nagyon édesek :D :D :D

Jó éjt!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Benianyu!

Nagyon cukorborsók a meggyevő tökmagok!

Melyik strandon voltatok?

Köszi az érdeklődést, ma is lázas volt Andris, de már nem annyira, úgyhogy lehet, hogy ez nem a 3 napos láz, hanem valami egyéb nyalánkság.

Barbi!
Jobbulást kívánok Neked!

Juci!A fülviszketést okozhatják a fülben megtelepedett baktériumok, nekem is volt már ilyen, nyáron sokkal rosszabb. Fülészeten tudnak segíteni.
Lehet ekcéma is, ez a hugomnak volt, elég vacak. Egyetem mellett recepciós volt és a közösen használt telefon volt a kiváltó ok - nála kombinálódtak a dolgok (varrtam neki telefon-óvszert, mivel a rádióban hallottam erről, hogy külföldön gyártanak ilyesmit :lol: )

Bab!
Nagyon helyes Tofi!
(Kedvencem a killerke - mért a legártatlanabb képű kisfiúk kedvec játéka ez?)

Prüntyi, Kuha!Jó kis napotok lehetett!!!!

Sis!
De okos vagy. Nekem is feltűnt a homály, de tanult nő létemre :lol: azt hittem, egy szellem suhan át a képen! :lol: :lol: :lol:

Lányok! Szerintem Lovequeen a nyáriaktól van.

Mégegyszer köszönjük Lili nevében a névnapi jókívánságokat!!!

ayse

Zita!

Köszi, köszi, köszi!!!!
ayse

Vagy a téliektől?

FINGOM SINCS...
ayse

Jó reggelt!

Bab
Mailt megkaptam, nagyon köszönöm!
Hamarosan hívlak, reszkess! :lol:

Barbi, Ayse
Köszi a fül infót. Igazából már ritkábban szokott viszketni. De nem ártana a fülészetre elmennem. Gyanítom.... :cry: :cry:
Telefon óvszer :lol: :lol:

Kuha
Bár módomban állna békíteni...Stresszes leszek a veszekedésektől :oops: :lol:

Benianyu
Tündériek a fiúk! :lol:

Képzeljétek, Marcinak levágattam a haját.
Tegnap voltam fodrásznál és megpróbálkoztunk a nyírással. Jó halk a gépe a fodrászomnak. A felét végig nevetgélte. Aztán kezdett ideges lenni. És sajnos a végén bömbi volt :cry:
De nagyon csinos kisfiú lett.(Persze eddig is az volt szerintem :oops: :P ) Lefotózom és felteszem.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

akkor lássuk!!!!!!!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Képzeljétek, rájöttem, hogy a mezei felülést nem tudom megcsinálni tarkóra tett kézzel, csak lendületből! :oops: :oops:

Azt találtam ki, hogy ahány percet netezek, annyi felülést kell végrehajtanom. Erre kiderült, hogy milyen lagymatag csaj vagyok. :oops: :oops: :oops:

A fitnesztermekben mindig külön edzettük az alsó hasizmokat, meg a felsőket és fel se tűnt, hogy egyben nem megy. Jó közben volt hasműtétem is, de akkor is.

Na megvan az új cél.

ayse

Benianyu!

Olyan édesek a fiúk! Nekem az tetszik a legjobban, ahol mindketten alszanak, mindkettőjüknek jobbra dől a feje! :)
Olyan jó nézni őket, minden képen látszik , hogy imádják egymást.
És erről a képről meg az jut eszembe, hogy a nagy imádat közepette, még a fejük is egy irányba dől alvás közben :)
És Dani hogy teper a fűben!!!

Látnád Gergőt! Ahogy lerakom a fűbe, elkezd remegni, szó szerint, emeli fel a tappancsait, a kezét sem teszi lesz, majd hamarosan sírás lesz a vége. Biztos nagyon szúrja őt , és ez nem tetszik neki.
Úgyhogy egy szempontból szerencsém van, a takaróról a strandon biztos, hogy nem kóborol el. (Mint ahogy nem is tette múlthéten :) :) :) )

Kép
kuha

Viszont itt a bazi nagy kert, és azt meg szívesen nézném, ahogy bemássza az egészet, de nem teszi :(

Kép
kuha

Sziasztok,

Megint hihetetlen rossz éjszakánk volt. :( Amúgy is fáradt vagyok, de ezekkel a pár óránkénti kelésekkel meg olyan mint a zombi. Most jött ki 4 foga nemrég, most is állandóan a szájában kotorászik és sír, lehet hogy MEGINT foga jön??? Próbáltam belekukkantani, de nem látom, hogy bárhol is türemkedne kifelé. De a dentinox-ra megnyugodott egy ideig.

Ha így megy tovább, átadom Davidnek az esti keléseket... Pár nap alatt csak megszokja hogy nincs cici, nem?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu! :)

Tündériek a fiúk! :)

Dani baba olyan jó kis husis, mint Lívim.
Nagyon cuki, imádom a kicsit "dundibb" bébiket :)

Olyan úszógumit szeretnék most ami nektek is van.
Nem emlékszem Sildi Tiétek is ilyen vagy nektek a másik fajta van amin tető is van???

Benianyu! :)
hol lehet kapni ezta fajtát?

most mindenkinek ilyen van és jónak tűnik.

Megyünk Balcsira és azért kellene.

Jaj már nagyon nagyon várjuk!!!!

Kis kikapcsolódás végre!!!

Szép meleg nyári napot!!!!

Puszi mindenkinek!

Mea
mea

Rokica!

Hát Lívi is nagyon sírós most pár napja és jön a 6. foga ki :(

elég nyafi szegény tőle és állandóan kézben akar lenni.

Nála ez teljesen új dolog mert eddig semmi ilyen nem volt.

De félek nem csaka foga hanem már tudatosan "hisztizik"

Lányok!

Kérnék véleményt, ha felemelem és egyből nincs kutyabaja hirtelen, akkor ez nyafizás csak???

És akkor inkább nem kellene felvennem mindig mert "elkényeztetem" és mindig ölben akar majd lenni????

Remélem ezzel nem lesz vita, de szeretnék ebben tanácsot kérni hogy mi a jobb ebben a helyzetben.....

Mea
mea

Mea :)

Én nem tudom, mi a jobb, de azt igen, hogy Máté is szokott nyafizni, mert unatkozik, anyás, front jön, stb.
Olyankor megpróbálom elbohóckodni a dolgot, énekelek, kukucsolok, megkézdezem, hol a labda, lámpa, cica, izébigyó, vagy adok valami érdekeset a kezébe (nagy kedvenc a zöld labello kupakja :D), és ha végképp semmi nem segít, hát felveszem. Olyankor tényleg rögtön megnyugszik, együtt kevergetjük a kaját, eszünk barackot, iszunk vizet, pakolászunk, és ha megunta a közös tevékenységet, kis idő múlva újra játszik egyedül. Vagy nem. De ez biztos :D:D:D

Nincs legjobb módszer, ha nyavaja van, hát nyavaja van, húszkilósan már úgysem akarja majd, hogy felvedd :P

Pusz

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok,

nagyon régen nem irtam már, csak mindig olvasgatlak benneteket.
Röviden az én Kevin-bébim 14-én lesz 10 hónapos, azt hiszem Mea gyermekével egyidős. Kevin még nem mászik, inkább gurulva éri el amit szeretne, de mindent megszerez magának.
Szerintetek ha kimarad a mászás kihat a későbbi fejlődésére?
Ez bizonytalanná tesz, mert a körülöttem lévők engem hibáztatnak, hogy nem adok neki elég teret és ezért nem tanul meg, de hiszen itt az egész nagyszobánk (panel) azért van neki hely ahol mozogjon.

Szeretném nektek javasolni, a www.okosbaba.hu oldal, azért, hogy véleményt kérjek tőletek, hogy mit szóltok hozzá. Nagyjából ezen az oldalon arról van szó, hogy a kisbabáinkat már elég korán lehet tanitani számolni, olvasni, nyelvekre. Egy ujságban olvastam erről, és nagyon jó beszámolokat lehetett olvasni, hogy valóban müködik, kiváncsi lennék ti mit szóltok hozzá, hogy tanitanátok-e ilyen módszerrel babáitokat.

A fényképek mind-mind nagyon szuperek, olyan gyorsan megnőnek ezek a kisbébik, és már nagyon ügyesek.

Szeretném ha továbbra is jó csapat lennétek akkor mindenki szivesebben jön, gondolok itt az összeszokott kis-csapatotokra.

Szép napot mindenkinek!

Zsu, Kevin-baba
spanci

Kép

Kevin baba
spanci

Kép
spanci

Sziasztok!

Benianyu, Spanci!

A fiúk nagyon tündériek! :)

Mea!

Mi is megyünk a Balcsira (Szemesre) holnap, igaz csak két napra, de augusztus végén megyünk hosszabbra is, ha jó lesz az idő! Ti melyik részre mentek?
Peti is csinálja ezt, de én felveszem, lehet, hogy elkényeztetem, de nem bírom, amikor sír! Előfordul olyan is, hogy felveszem, rögtön elhallgat, és már ugrik ki a kezemből, hogy újra menni akar, akkor lerakom és kész!

Amúgy Petikém is már a négyfogúak táborába tartozik, hihetetlen gyorsasággal jött ki neki 3 egymás után! :D

Amúgy ma rendesen elindult!!! Eddig is lépkedett már egyet-egyet kapaszkodás nélkül, de ma 5-öt lépett, majd leült, a falnál felállt megin lépett 3-4-t, megint leült és így közlekedik a lakásbanszinte reggel óta! Megáll az eszem, mégcsak vasárnap lesz 10 hós!!! Mégiscsak igaza lett a Doktornéninek, mert mikor utoljára voltunk (úgy kb.6 hete) azt mondta, hogy legközelebb már ő fog bejönni az ajtón! Azt tessék, így is lesz! Olyan büszke vagyok rá, és már puszit is ad, ha kérek, meg tapsol és táncizik, ha zenét hall! :)

Rókica!
Peti is többször kel éjjel, mint korábban. Már éjjel csak egyszer kelt cicizni, de mostanság neki is a 2-3 kelés az "adagja" egy éjszakára!

Bocs, hogy ilyen sokat írtam, de most alszik és van időm!

Viki [color=yellow]& Peti [/color]
viki27
Pécs

Szóval az aláírást így akartam:

Viki & Peti
viki27
Pécs

Sziasztok!

Úgy örülök: a napokban megkérdeztem Ranschburg tanár urat Balázs kissé agresszív viselkedéséről, most jött meg a válasz: szerinte nem kell aggódnom, és nincs szükség szakemberre sem, viszont egy félnapos ovit kéne neki keresni, jót fog tenni. Én is ezt gondoltam :D Igaz, szeptembertől kizárt, hogy fölvegyék, hiszen tavasszal volt a beiratkozás, és mindenhol teltház van, de asszem egy januári kezdést megpróbálnék...

Gergő nem hagyja békén a macskát. Már kétszer megharapta, de nem adja föl, megy utána. Az egész gyerek talpig macskaszőr, nem győzöm mosni róla :)
Reggel olyan édes volt: ezerszer megmutattam már neki, hogy kell lejönni az ágyról, de valahogy nem fogja föl. Reggel is mutattam, megfordítottam, hogy a lába legyen kifelé, onnan már letolja magát. Mi meg földetéréskor éljeneztünk, tapsoltunk Balázzsal. Ő meg csapkodta az ágyat, meg sikoltozott, és azóta megy neki a dolog. :D :D :D

Ayse :) Hogy van Andris? jobbulást neki!!!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ayse
Tényleg, hogy van Andris?

Jucc
Gratulálok az új tudományhoz! :lol:

Viki
Peti tényleg hihetetlenül ügyes! Nagyon fejlett kisfiú!

Spanci
Kevin is jó nagy ám!

Rokica
Szerintem nyugodtan átadhatod Davidnek az esti keléseket.
Zsuzsa már elég nagylány, szerintem megszokja hamar, hogy nincs cici. Neked meg nem ártana pihenni...

Kuha
Marci sem szereti a füvet :lol:

Mea
Én akkor szoktam felvenni Marcit, ha már nagyon éhes, vagy fáradt és tudom, hogy nem fog megnyugodni úgysem.
Amúgy ha elméletileg optimálisan érzi magát és csak "poénból" nyüszizik felkérem arra, hogy hagyja abba. Nagyon komoly arcot vágok közben :wink: . Rendszerint befejezi ilyenkor. Szóval kérdésedre válaszolva, ilyenkor nem kapom fel.

Nyúlné
Mi van Veletek? Éjszakai ébredések?Jársz már a szomszédos csodastrandra? :lol: Jöhetsz, már elcsendesedett a vihar :lol: :lol:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Benianyu, Juci!!!

Ugye jól emléxem, hogy Ti voltatok, akik anno Rokica talijára casino tojást csináltatok???
Benianyura majdnem biztosan emléxem, Juci-ban már nem vagyok ennyire biztos.
Szóval, az lenne a kérésem, hogy elküldenétek nekem a receptjét???
Nem muszáj ide, jöhet az alábbi e-mail címre is:

kurfisrobert@fibermail.hu

Még az lenne a kérésem, hogy olyan szájbarágósan légyszíves, mert még soha nem csináltam!

Köszönöm szépen!

Kép
kuha

Köszünjük mindenkinek a bókokat a fiúkra! :) :)

Kuha,
Én voltam a kaszínótojás elkövetője, este küldöm a receptet, most Beni nagyon menne már a játszóra.
Szerintem is nagyon édesek, ahogy alszanak a kocsiban, nem is bírtam ki, hogy ne kapjam elő a gépet.
Dani bírja a füvet, ő simán lemászik a strandtörölközőről, úgy kell állandóan visszapakolni. :)

Mea,
Ez még Beni úszógumija volt, de ma láttam hasonlót a dm-ben.
Dani tényleg husis, gombócka. Édes kis hurkás. :)

Ayse,
Andris jobban van? Kiderült már, hogy mi a baj? Felülés :(
A Csiilaghegyi strandra szoktunk járni, néha a Paskálra.

Viki,
Gratula Petinek, igazán nagyon hamar el kezdett járni. :)

benianyu

Sziasztok!

Spanci

Bocsi,hogy belekotty,én megnéztem a honlapot.... :wink:
Én személy szerint nem látom értelmét pár hónapos(sőt,ahogy olvastam 6 hetes) babákat,de még a nagyobbakat sem tanítani.
Olvasgattam már a témában és bizony sok helyen,pszichológusoktól olvasni,hogy kifejezetten káros olyan dolgok tanítása,ami nem az életkornak megfelelő,illetve amit a gyermek nem saját maga akar és tud elsajátítani(járás,beszéd,írás-olvasás)....
Természetes,hogy egyes gyerekek érdeklődnek a számok vagy a betűk iránt(az én fiam is ilyen típus)és ha kérdez,akkor válaszol rá a szülő(milyen betű,ez hányas szám?),de leülni és számolni vagy olvasni tanítani egy 2-3 évest... :?
Én ilyenkor azt kérdezem,mit fog csinálni az ilyen gyermek az iskolában?Unatkozik,nem tud odafigyelni,mert ezt már "tudja" (megjegyezem,nem biztos,hogy helyesen...) és mivel kicsi,izeg-mozog,rásütik,hogy hiperaktív...és ezzel elindult a lavina...

A kisgyermek , a baba "fealadata" az első életévekben (és elvileg még később is) a játék, a játszva tanulás...vagyis minden a saját tapasztalatai,kérdései alapján tudjon meg és ne tanításárán.
Szt igen téves elképzelés,hogy minél korábban kezdjük a tanítást,annál okosabb lesz a gyerek,mitőbb,zseni lesz belőle...

No,mindez személyes vélemény,talán kritika is,de nem rosszindulatú :).

A többiektől pedig elnézést a hosszúságért :)

Üdv

anyapoc

Sziasztok!

Na igy már szeretem!!! :lol: :lol: :lol:

A héten volt nálunk a védőnéni és volt egy jó tippje a későbbiekre csoki evés ügyben, igy megosztom veletek is (az észt :lol: ): szóval a védőnénink szerint, jó stratégiának bizonyult a gyerkőt a legjobb minőségű (mondjuk Lindt) csokival megismertetni , igy várhatólag a silányabb minőségű nem fog neki izleni. :roll: Őszintén megmondom kicsit szkeptikus vagyok, de remélem az ötlet a gyakorlatban is megállja a helyét. :D

Bab!
De jó hallani (olvasni :D ) felőletek! Nagyon ügyes vagy, hogy sikerült megtanitanod Tofit mászni. Egyébkent Maja is sokáig csak kúszott és úgy két hete felállt és kb. akkor kezdett mászni is, de az állás és az kapaszkodva lépegetés jobban megy neki, mint a mászás. :roll: De nekem nem jutott eszembe, hogy ez baj lehet. :oops: Tofi eszméletlen aranyos és nagyon szép. :D

Tünde!
Bocs, hogy csak most válaszolok, de a múlt hét a költözés jegyében zajlott, igy csak most olvastam vissza. Szóval a tésztás tonhalsali receptje: Fusilli tészta, tonhal, lila hagyma, kukorica, kaliforniai paprika, majonéz (sztem a Hellmanns a tuti) só, bors és a tetejére főtt tojás karikák.

Mi is most lent vagyunk a Balatonon, egész pontosan Zánkán, ha van itt valaki a környéken, akár össze is futhatnánk. :D

A képek nagyon jók, a gyerkők tündériek. :D Majd én is teszek fel...

Kép
CLEO&MAJA
cleo

sziasztok!

se időm, se kedvem a neten kutakodni, és kérdésem lenne, hátha tud vki vmi jó tippet.

Most a hétvégére kéne Balcsin apartman (NEM HOTEL!!) vagy egy komplett ház. Csak péntektől kellene max hétfő-keddig, de ebben rugalmasak vagyunk. :) És kb mennyiért?

köszi!! Jöhet a profilomban lévő emailre is, hátha untat vkit.

Dóri
Vendég

na lássuk!
először a fontosabb dolgok!:)
képek mind-mind nagyon jóóóóók!
kedvencem Tofi szalutálós képe és egyben éljen,éljen,hogy újra hallunk rólatok Bab!édesek Benianyu srácai,ahogy alszanak a kocsiban!jó kis strandolás lehetett!Ritkán látott Nemesek és csemetéinek is üdv és nagyon helyesek a homokozós képek!Tüncilány és Gergő pancsolásáról is jó képek készültek és tényleg nagyon helyes kis popója van a fiatalembernek!De Pti se panaszkodhat,nagyon formás fiú,igazi szőke szívtipró...már most!Livike és Lénácska igazi kiscsajok(Mea,biztosíthatlak,hogy rózsaszínek nélkül is).Sildike,Lacikának meg nagy nagy gratula a felálláshoz!és persze minden új tudományhoz is!
előrébb nem mentem!
örülök a sikeres nyaralásoknak és a remélhetőleg sikereseknek is!jó utat mindenkinek!
beteg mamik és babák:SOK-SOK GYÓGYPUSZI!!!!!!!!!!!!
Mea,
szerencsére Kisnyúl pont hohy a gyümikért van oda csak igazán,majdnemhogy mindent megesz,pont nemrég kostolta a sárgabarit egy kis banánnal és nagyon ízlett neki!szerencsére a főziket is eszi már rendesen(amiket ÉN főzök),az üvegeseket már hanyagoljuk és nem is szereti már úgy mint eddig!Bio köles nyerő dolog!imádja szintén!vizet is issza rendesen,én nem nézem mennyit,mert mindig kortyoltatom és úgy érzem elegendő is,mást nem iszik meg,pedig megpróbáltam az üveseg Hippes leveket,de utálja!nem baj,a víz a legjobb!
Tápszert kapja,van,hogy többször egy nap van,hogy kevesebbet,ez meleg és nyügiség függő,de 1éves koráig mindenképpen kapja az biztos!Nekem apósdoki azt mondta semmiképpen ne adjunk HAsat olyan gyereknek,akinek semmi baja,csak akkor ha már kiderült,hogy allergizál!a túlzott megelőzés sem jó!
azóta látom Spanci gyönyörűséges alvó fiát,nagyon helyes gyerek lett!
és hurrá,hurrá,itt van Cleo is és nagyon várom a képeket szépkirálylányról!de rég láttuk már!Kisnyúlnak és nekem is nagyon hiányoztok ám!!!!!!!
Mea,
én is felkapom,ha nem segít semmilyen elterelés,sőt vannak könyvek,ahol azt mondják ilyenkor igenis vígasztalni és ölelgetni és persze megpróbálni megérteni,hogy mi van velük és nem elterelni a figyelmet a preoblémáikról!mi se szeretjük,ha nyafizunk és erre odapakolnak valami könyvhöz vagy akármihez,ahelyett,hogy babusgatnának....én legalábbis szintén így működöm!

:oops:
magunkról:
voltunk két napot Balcsin,nagyon jó volt,tesóméknál voltunk így Kisnyúlat szórakoztatta a két unokahugicája(ill.nővérkéje),de sajna mandulagyuszija lett a nagyobbikbnak így mennünk kllett,szerencsére úgy néz ki megúsztuk!
Juci
köszi a hiányolást,igen már járkálunk a strandra,nagyon jó kis hely,bár nem olcsó,de szuper hogy ilyen közel van és rengeteg gyerek is van,szóval azóta strandolumk,ha tudunk!
ma kozmikusnál voltam,aki jól megnyomkodott,biztos ami biztos!
ééééééééééés!
elkezdtem tegnap a nappali egyedül elalszunk az ágyunkban akciót és az elsőnél teljes ellenállásba ütköztem,de csak 20percig tartott,közben ha már nagyon kivolt és mászott,akkor kivettem,megpuszilgattam éls visszatettem,mejd egyszercsk az egyik ilyennél puff becsukta a szemét és már aludt is,egy órát!
aztán ma de.is nekiláttunk,dee azt előszörr játéknak vélte én közben néha kimentem a szobiból,akkor picit felháborodott,majd hanyatt vágta magát,lábait a rácsra pakolta és dünyögés közepette bealudt,nagyon édes volt,aztán amíg én kozmikusnál voltam,anyu altatta otthon,szintén sikerrel,bár ő bent maradt a szobában és lefeküdt az ágy elé és ott több,mint 2órát aludt,mire felkelt már ott is voltam!
szóval ÉLJEN,ÉLJEN,ÉLJEN!!!!!!
arról nem is beszélve,hogy az éjszakáink is csodálatosak(amióta nagyon híg tápit kap éjszaka és a klímával nagyon jól eltaláljuk a hőmérsékletet)átalussza az egészet és 6,f7körül kell,nem hajnalban!
ÉLJEN,ÉLJEN,ÉLJEN!!!!!!
egyre jobb gyerek,mint aki kirosszalkodta volna magát és most úg döntött,hogy pihenget!biztos erőt gyűjt :twisted: 8) :D !
6fogunk van!én minden este adok neki a Bécsből hozott homeos bogyikból,abban több összetevő van és elég hatásos!nappal nem adok,csak ha nagyon szenvedne,de az ritka!
mi van még?
ő is próbálkozik az egydül megállásban,de elég beszari,ami már az elején kederült!nagyon cuki,pedig vagány,izgága és mégis beszari kis nyuszika!
elkezdett puszit adni,nem mindig,de azért osztogatja már!elolvadok tőle!és kétpofira zabál,de ezt mintha írtam volna!
közeledek mondandóm végére,még küldenék valakinek fotókat ,aki esetleg feltenné!elöbb persze megnézem,hogy barinőm már netközelben van e!

és végül a vita!
hm,sokáig gondolkodtam,hogy hozzászoljak e,hozzá is fogok,mert ez már engem is írásra kényszerít!de megvárom az altatást,mert apa is elmegy majd este bulizni és csak akkor kezdek bele!
jut eszembe,tegnap elött három baba is született az ismeretségi körünkben,ebből kettő uncsitesó:) !biztos front volt!
na most megyek,puszi!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Csak gyorsan válaszolok Kuha kérdésére:
nekem meggyőződésem, hogy Angelani írta azt a hsz-t. Ugyanaz a vonalvezetés, ugyanazok az ostobaságok, csak egy icipicit összeszedettebben.
Kuha, a másik kérdésedre a válasz: azért nem írtam/írom, hogy kire gondoltam Napsi ügyben, mert az csak egy halvány tipp volt a fejemben, lehet, hogy egy véletlen egybeesésnek köszönhetően. És mivel semmi közöm nem volt hozzá (nem bántott, semmi érzelem nem fűzött hozzá), minek kavartam volna? és amúgy is tökmindegy, nem érdekel az egész Napsi ügy.
Vendég

Ez a Lovequeen jól felszívódott, mégsem vállalja magát a véleményével ill. tudásával. :roll: :lol:

Itt mindjárt óriási vihar lesz, de leaglább lehűlne egy kicsit az idő!
Vendég

jaj istenem!
és Sisotris!jó,hogy te is jöttél!és kérünk képeket Mátéról.már róla is rég lett felrakva!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: