Úgymond követ itt már a legtöbben kaptunk.
Ha a tényeket nézem: adott egy dolog, maradjunk pl a tojásnál, köztudott manapság, hogy allergizál, ezért nem javasolt 1 éves kor alatt adni. Annyi minden mást adhatsz neki, miért ragaszkodsz ehhez??
Eper is ilyen. Miért?? Adhatsz x számú más ajánlott gyümölcsöt. Mert kinézi a szádból? Ha kuncsorogj adj NEKI VALÓ ételt. Ha pl. sört iszol (én spec utálom) és nézi azt is odaadod neki? Hát persze, hogy nem! Ugyanez vonatkoz(hatna) a tojásra meg az egyebekre is. Ha meg valaki tudja, hogy nem javallott, (ráadásul fosás miegyéb is társul hozzá,) , akkor végképp nem kellene adni. Nem hiszem el, hogy ezt nem tudta bármelyikünk, aki adott tojást a gyerekének, hogy az nem javasolt! Ha meg tudja, miért?
És ha valaki tudja és ennek ellenére adja, akkor igenis 2 válasz van a miértjére,
vagy nem érdekli az ajánlás, mert az én gyerekemnek úgysem lesz baja tőle én is ezt ettem huszonakárhány éve, mégis felnőttem VAGY valóban KIVÁNCSI rá, hogy tényleg nem adható-e, és lám lám bizonyítva érzi az igazát, mert nem lett pöttyös másnapra.
Szerintem jobb az óvatoskodás (és nem a túlzott féltést értem itt), mert ahogy itt már többen leírták, nem tudhatod mit okozhat x idő múlva, amikor a dokik esetleg csak széttárják a kezüket majd. Úgyis eleget mérgeződik majd a gyerek, amíg lehet kár olyan dolgot adni neki, amiről már kiderült, hogy inkább ne.
Gergő 3 éves koráig nem ismerte a csokit, és a mai napig megelégszik azzal, ha ebéd után megeszik 2 túrórudit. De ha már szoktatod ilyen édes cuccokhoz a gyerekedet, mert igenis szoktatod azzal, ha adod neki, akkor később azon felül, hogy allergizál meg nem jó a szervezetének hozzá is szokik szépen. Elég megnézni egy oviscsoport fogait, ne is beszéljek a sulisokról. Fekete a foguk, meg fúrnak-faragnak kisgyerekeknél. A miértjét valószínű tudod. Plusz az alkalti kérdés is bejön ebben az esetben. De miért adjam, ha azzal ronthatok neki?