A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Évi!
Úgymond követ itt már a legtöbben kaptunk. :)
Ha a tényeket nézem: adott egy dolog, maradjunk pl a tojásnál, köztudott manapság, hogy allergizál, ezért nem javasolt 1 éves kor alatt adni. Annyi minden mást adhatsz neki, miért ragaszkodsz ehhez??
Eper is ilyen. Miért?? Adhatsz x számú más ajánlott gyümölcsöt. Mert kinézi a szádból? Ha kuncsorogj adj NEKI VALÓ ételt. Ha pl. sört iszol (én spec utálom) és nézi azt is odaadod neki? Hát persze, hogy nem! Ugyanez vonatkoz(hatna) a tojásra meg az egyebekre is. Ha meg valaki tudja, hogy nem javallott, (ráadásul fosás miegyéb is társul hozzá,) , akkor végképp nem kellene adni. Nem hiszem el, hogy ezt nem tudta bármelyikünk, aki adott tojást a gyerekének, hogy az nem javasolt! Ha meg tudja, miért?

És ha valaki tudja és ennek ellenére adja, akkor igenis 2 válasz van a miértjére,
vagy nem érdekli az ajánlás, mert az én gyerekemnek úgysem lesz baja tőle én is ezt ettem huszonakárhány éve, mégis felnőttem VAGY valóban KIVÁNCSI rá, hogy tényleg nem adható-e, és lám lám bizonyítva érzi az igazát, mert nem lett pöttyös másnapra.

Szerintem jobb az óvatoskodás (és nem a túlzott féltést értem itt), mert ahogy itt már többen leírták, nem tudhatod mit okozhat x idő múlva, amikor a dokik esetleg csak széttárják a kezüket majd. Úgyis eleget mérgeződik majd a gyerek, amíg lehet kár olyan dolgot adni neki, amiről már kiderült, hogy inkább ne.

Gergő 3 éves koráig nem ismerte a csokit, és a mai napig megelégszik azzal, ha ebéd után megeszik 2 túrórudit. De ha már szoktatod ilyen édes cuccokhoz a gyerekedet, mert igenis szoktatod azzal, ha adod neki, akkor később azon felül, hogy allergizál meg nem jó a szervezetének hozzá is szokik szépen. Elég megnézni egy oviscsoport fogait, ne is beszéljek a sulisokról. Fekete a foguk, meg fúrnak-faragnak kisgyerekeknél. A miértjét valószínű tudod. Plusz az alkalti kérdés is bejön ebben az esetben. De miért adjam, ha azzal ronthatok neki?
Vendég

Sziasztok!

Egy dolgot szeretnék hozzáfűzni.
Normális, hogy x számú ember x féleképpen gondolkodik és cselekszik. Normális ezt megvitatni. Viszont nem normális dolog lekezelő, cinikus, kioktató, hergelő és egyéb stílusban írni sztem, mivel mindenki felnőtt és intelligens ember itt. Ugye?
Akinek nem inge.....
:wink:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Jaj ja lányok mire jövök??? :D

Na jó, tudom én sem voltam mindig a finom írások híve!!! :)

De ez az evés téma is jól lázba hozza itt a tagokat!!! :D

Szerintem sincs jogunk leszólni mást, mert úgyis mindenki azt csinál amit akar és ezen nem tudunk változtatni úgysem.

Én már ott felelőtlen voltam ezek szerint, mikor a dokink sima tápit írt fel Lívinek a 2.HÉTEN!!!!

Bizony ő azóta kapja a sima tápit és a doki csak azt kérdezte hogy volt e allergiás a családban.

Mire én, hogy nem és ezt írta egyből.

Az az igazság nem tudtam, hogy van HA-s is, ezért nem is kaptam akkor észbe.

Utána meg már késő lett volna váltani, mert addigra már ívott egy csomót.

Szóval én egy idióta baromi felelőtlen hülye anyuka vagyok ezek szerint, ugye?????????

Akkor most én is megsértődhetnék, ugathatnék de már nem tszem, mert minden ember hibázik, és nem nevel tökéletesen, ez tuti!!!!!!

Akik túl aggódalmasak lehet hogy nyuszit nevelnek, akik meg túl lazák lehet hogy egy zsarnokot!!!!!

Az aranyközépút lenne jó, de nehéz úgy nevelni ám!

Én most Danoninot abbahagytam (KÖSZI AYSE!!!) mert valóban jobb a natúr és azt még inkább szereti akkor természetes hogy azt adom neki.

Ált. bébiételt kap vagy csinálok valamit.

De megmondom őszintén, hogy miért gondoljátok, hogy a friss gyümi / zöldség ami nem a kertből van, hanem a sarki zöldségesből????

Ma már minden szar!!!!Már bocsánat

De ne napoztasd mert káros( igyekszem csak reggel kivinni meg este), a kaják már szinte mind károsak és tele vannak mindenféle szarral.

Akkor most szegény gyerekeink egy burokban kell hogy felnőjenek??????

Sajnos ők erre a világra születtek, nekik ehhez picit edződniük kell mert ha nem akkor később lesznek gondok!!!!

Ezz én véleményem. :)

Remélem nem bántottam meg senkit.

Mea
mea

Javítás:

Miért gondoljátok hogy a sarki zöldségesnél jó és egészséges zöldséget/gyümit kaptok???

Ma már semmi sem az :(

Sajnos, de ezzel az erővel akkor senki semmit nem adhatna a babának mert káros.

Nehogy már azt higgyük, hogy a bébiétel viszont az!

A nagy francokat!!!

Ma már minden a pénzről szól és ez egy jó kis üzletág !!!!

Van olyan gyümis bébiétel amiben túró van és eláll 1 évig, hogy a francba szerintetek?????

Meg az a tartós joghurt vagy mi amit lehet kapni (talán Nestlés??)

Az is tele van tartósítóval.

Most ezek szerint az sem normális aki ezt adja de az sem aki a káros nap sugaraival érlelt zöldséget gyümit

Ma már örülnünk kell hogy élünk egyáltalán

Sajnos én baromi pesszimistán látom ezt, de ettől függetlenül csinálni kell, etetni kell őket, mert ők ebbe születtek bele.

Reméljük ők talán már edzettebbek lesznek e világra :(

Bár jó felé nem halad sajnos......

Na nem akartam senkit lehúzni, de sajnos ebben én borúlátó vagyok de tudom ez nem jó hozzáállás, de ez van!

Én megmondom őszintén inkább éltem volna anyukáink korában, amikor nem az számított hogy kinek milye van, a gyerekek miben vannak, az anyuka hogy néz ki gyereknevelés mellet stb.

Jobb lenne nekik a régi világban én azt mondom!

De sajnos az már lehetetlen és sajnos meg kell bírkoznunk ezzel :(

Na megyek aztán feldobom hangulatomat valahogy!!! :D

Puszika

Mea
mea

EGYNAGY MŰVILÁGBAN ÉLÜNK!!!

AHOL SZINTE SENKI NEM ŐSZÍNTE!

MINDENKIKIFELÉ MUTATJA MILYE VAN ÉS HAJ DE BOLDOG!

NAGY SZÍNJÁTÉK AZ ÉLET!!!

NA AZT TISZTELEM MOST MÁR EGYRE JOBBAN AKI EBBŐL KI TUD MARADNI? EBBŐL A VERSENYBŐL!!!!!!!! :) :) :)

Kicsit eltértem a témától, bocsánat érte.

Remélem azért van legalább 1 ember itt aki hasonlóan gondolja.

(Tudom amúgy hogy sokszor én is benne vagyok ebben a körforgásban sajnos, de tudom hogy nem ez a jó.
Csak nehéz ebből kikerülni és legalább ezt belátom!)

Mea
mea

Ja egyébként mindezt a kajákra és egyebekre is értettem, nemcsak a külcsínyre!!!!

Mea
mea

Sziasztok lányok!

Én egy tapasztalt anyuka és gyesen lévő belgyógyász vagyok.
Egy szomorú dolgot nem vesztek számításba, persze mert nem is tudtok róla.
Régen valóban "bármit lehetett" enni, mert még nem is gondoltunk a következményeire.
Az a bizonyos korosztály az én korosztályom, a szüleiteké most nincs túl jó helyzetben. Minden ötödik ember valamilyen fajta rákban hal meg. A legtöbbjük gyomor, végbél rákban. Sajnos van köze a táplálkozáshoz.
Sok felnőtt nem tudja, hogy esetleg lisztallergiás és ez teszi tönkre az egészséges bélflórát.
Vigyázzatok magatokra és a csöppségekre!

Boba :roll:
boba

Jaj remélem nem ijjesztettelek el Titeket :)

Mea
mea

Köszönjük Lili nevében a jókívánságokat!

Jucc!
A Te joghurttortádat fogom megcsinálni!

Andrisnak tegnap éjszaka felszökött 39-re a láza (popsiban 39,5), akkor vettem észre, amikor felmentünk lefeküdni.
Kijött a doktornéni. Lehet, hogy csak egy sima vírus, de az is lehet, hogy a háromnapos láz. :( :( :(

ayse

Mea !

Szívesen, de a Daninino-ról Zsóf beszélt le.

Szívemből szólt amúgy.

Amíg és amennyire lehet, megpróbáltam Lilit is visszatartani a cukros, színezékes stb. vackoktól (egy idő után a tévében, újságban, másoknál látja, aszkétát meg mégse nevelhetünk).

Tudjátok, milyen "nagyevő". Az édességet viszont szereti, ha a könyörgő kis arcára hallgattam volna, cukron és csokin nőne fel.

Ezzel szemben vizet iszik, mert az oltja a szomját és a cukorkát, amivel az ovis társa megkínálta, a szemem láttára utasította vissza!

Persze a túró rudi nálunk is megy, de valahogy jó lenne egy középutat megtalálni.

Máskülönben nem is ezek a kérdések az igazán vitát kiváltó dolgok. Kiváncsi leszek, mi lesz, ha jön a dackorszak, na akkkor fognak csak igazán összecsapni a vélemények!

Mea!

Teljesen egyetértek a kis eszmefutatásoddal!!!!!!!!!!!!!
Van Zoránnak egy száma, nagyon szereten, arról szól, hogy "Légy szerény, szívem!"

ayse

Na szép, hogy erre kell visszajönnöm Gyönkről...

De hát, aki szelet vet, vihart arat...

Pusztok

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis, láttam, hogy te vagy az utolsó, alig vártam a véleményedet! Hihi, nagyon velős volt!

Én inkább konfliktuskerülő tipus vagyok, de most mégis teljesen egyet kell értenem Sildikével, és a hangnemen sem lepődöm meg.
Egy ideje süketek párbeszéde zajlik. Aki jobban utánanézett, ezt tanulta vagy érdekli, leirja, hogyan is működik az allergia. Akit meg ez nem érdekel, huszonödödszörre is leirja, hogy lám-lám, nem lett pöttyös a gyerek aznap, másnap, harmadnap.

Valószinűleg mindannyian másképp élünk, másképp étkezünk, van, aki tudatosabban. Én igyekszem viszonylag egészségesen étkezni, persze, ez nem mindig sikerül. De ha eszem egy gyümölcsjoghurtot, nem hiszem azt, hogy most egészségesen étkeztem, sőt, tudom, hogy mennyi műanyag szar került a szervezetembe. Csak azért eszem meg, mert finom. És a kisbabámnak sem fogok úgy Danoninót adni, hogy hű de egészséges. Persze lehet, hogy fog majd kapni, esetleg csoki helyett, hátha egy fokkal jobb. De nem azért, mert egészséges.
Ezzel azt akartam mondani, hogy legyünk már egy kicsit tájékozottabbak, hiszen a mi egészségünkről van szó, illetve a kisbabáinkéról. Nem kell bedőlni a reklámoknak, bébiételgyártó cégeknek, hiszen nem az az érdekük, hogy egészségesek legyünk, hanem hogy fogyasszunk.

KépKép

KépKép
majola

Szegény kis bogárkám éjjel alig aludt. Fél 10-től fel 11-ig, aztán 4-től 6-ig orditott. Ha felvettük, kicsit megnyugodott, de nem tartósan. Vajon mije fájhatott: foga, pocija? Közben néha vigyorgott is, és csettintgetettt a kis ujjaival, meg dumált a macijához, de leginkább szenvedett. Délelőtt kutya baja sem volt, most meg alszik. Ha ma éjjel is ez lesz, elviszem kivizsgáltatni. lehet, hogy hülyének néznek majd, hogy mit is akarok egy fogfájós gyerekkel?

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

Először arra gondoltam, hogy nem jövök legalább két hónapig, de nekem is ki kell írnom, hogy mi böki a csőrömet.
Nem olvastam/olvasok vissza, mert már az első üzinél láttam, hogy forrt a hangulat és nem kívánok minden egyes hozzászólást külön megválaszolni, hisz nincs értelme.

Azért vettem magamra a dolgokat, mert részben meg voltam nevezve, meg hát egyértelmű.

Először is!
Erhard NEM patkány (ha már túlozni akartok)!
A patkányokon és egyéb állatokon szoktak kísérletezni.
Én SOHA sem adtam neki a célból valamit, hogy lesz-e baja tőle!
Nem kísérleteztem, hogy kibírja-e!

Amikor Babapiskótát kapott, akkor én voltam a gonosz anyuka.
Utána kiderült, hogy nyugodtan adjak neki. Most melyik volt akkor a jó????
Amikor elvittem a kórházba, az sem volt jó!
Pedig az NEM felelőtlen dolog volt.
Persze, nem mindenki látta így, akinek nem inge ne vegye magára.

A másik!
Szerintem a Danonino NEM Bébiétel!
Azt gyerekeknek adják és tejtermék+ tele mindennnel.

Erhard SOHA sem kapott tojást!
A Babapiskóta volt az egyetlen amit adtam neki, erről már tisztáztuk, hogy adható.

A szalonnát sem 1 szeletet kapott, hanem megkóstolta, ami nem egyenlő azzal, hogy meg is tudta rágni és megevett belőle 5g-ot.
Nem akarok minden egyes dolog után magyarázkodni, hogy jajj, az csak a nyelvéhez ért és nem nyelte le. Kész! Megkóstolta.

Tejterméket NEM kap a mai napig sem ( a túrórudit kóstolta meg régebben, de nem 2 hónaposan).
CSak Anyatejet!
Mint írtam ebben a nagy melegben nem is igazán akar enni.

Az meg végképp nem igaz, hogy mert most Lénácska evett tojás tartalú dolgot, majd 5 év múlva lesz beteg tőle.
Ez Marhaság!
Ahhoz állandóan etetni kellene!
Az allergia vagy veleszületett, vagy valami egyéb kiváltó oka van neki. Nekem például a Hal allergia veleszületett, a többit a nyombélfekélyem okozta/okozza.

Jucc is azt írta, hogy az egyik Baba ekcémásan született, a másiknak később jött ki.
Akkor nem attól volt, hogy akár tojást evett volna.

Egyébként, a párom NEM adott neki semmit, csak idegesített, végül elmondta, hogy Ő SEM gyerekgyilkos és tanult a balatonszeletből.
2 napig volt a "mosolyszünet", de rendeződött és még lehülyézett, hogy hogyan gondolhatok olyat, hogy mérgezi a gyereket.
Azt is leírtam, hogy ÉN vagyok allergiás a halra és, hogy nálunk ezért javasolták az 1 éves kort.
Szerintem, lesz abból 2 év is.

Sőt!
Én még a sajtos bébikaját sem adom oda neki, mert nálam a sajt is tejtermék!
Eszem ágában sincs bántani a LEGDRÁGÁBB KINCSEMET a szaros életemben!
Mindenkivel előfordulhat, hogy hibázik.

Ha csak annyit írtok, hogy szerintem ne adj neki, mert nem lehet, akkor nem sértődik meg az ember, de amikor azt írja valaki, hogy én SZÁNDÉKOSAN, FELELŐTLENÜL, VERSENYEZVE MÉRGEZEM, az felháborít.

A stílus nem megfelelő, nem az, hogy ha kultúráltan szóltok, hogy ne dobjam bele a gyereket a vízbe, mert 6 hósan már nincs meg az úszóreflex.
Nem, azt írná valaki, hogy én azon kísérleteztem, hogy meddig bírja levegő nélkül.

Csak ennyit szerettem volna írni, de még regényeket írhatnék.

Tehát!
NEM ADOK SEMMI KÁROSAT A GYEREKNEK!
Az, hogy megnyal valamit, nem is biztos, hogy a gyomrába jut.
Én még mindig fertőtlenítem MINDEN NAP a dolgait, csak forralt vizet kap, pdeig egyszer már engedtem hozzá csapvizet, de az sem volt sok. Talán ezzel is ártottam neki, de van aki már régóta csapvizet ad a Babájának.

Arról nem is beszélve, hogy ha utazunk, mindig van nálam 1 doboz Bradoman fertőtlenítő kendő és állandóan mindent letörlök és a kezét is mindig.
Szerintem én már paranoiás vagyok , mint Jacko.
De csak azt akarom ezzel írni, hogy egyáltalán NEM BÁNTOM a gyereket, játszótérre sem nagyon merek menni, nehogy a koszos kezét a szájába tegye.
Egyszer mertem letenni, amikor Rokicáékkal találkoztunk.
Akkor is majd be szartam a félelemtől.

A hintákat is fertőtleníteni szoktam, én már hetente konzultálok a gyerekorvossal, aki levágta, hogy engem kellene kezelni hipohondriával (bocsi, ha nem helyesen írtam).
Az Állatkert miatt is írtam, hogy két hét pause minden Babától.
Akkor Most Felelőtlen vagyok?
Ja persze, mert kitettem a Gyerekemet egy fertőzés veszélyének.
Szerintem van mindig MINDNEKINEK olyan ember, akinek soha sem fogunk megfelelni!

Szóval ennyit rólunk!

Bevégeztem itt, mert most tuti mindenki haragudni fog, de csak túlélem és majd aki szóbaáll még velem, legfeljebb E-mail formájában kéhetek tanácsot.

Egyébként NEM haragszom, mert nekem is néha felmegy a pumpa és írhatok durva hangnemben, de tényleg erre NINCS szükség.
Látom, csupán miattam megy a vita állandóan, úgyhogy mielőtt még valaki kitiltást kérne, én lelépek magamtól is.

Én MINDENKINEK és MINDEN CSODÁS BABÁNAK JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK!

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok Lányok!

Hú, de régen írtam már! Minden rendben velünk, csak éppen nagyon ellustultam írásilag ebben a rekkentő hőségben. (Ayse, köszönöm szépen az emilkét, most olvastam és igazán jólesett, hogy érdeklődsz utánunk!!! :) :) :) )
Meg volt egy kis aggódnivalónk is, ami szerencsére mára már megoldódott. Tofi 2 hónap kúszás után ugyanis úgy döntött, hogy a mászást kihagyva egyből állni kezd. Olyan tökélyre vitte az új tudományát, hogy már nagyon gyorsan közlekedik a bútorok mentén kapaszkodva. Csakhogy én is számos helyen olvastam, hogy nagyon nem jó, ha a mozgásfejlődésben kimarad egy lépcsőfok. Pláne nem, ha a hiányzó láncszem történetesen a mászás, mivel az összes mozgásforma közül az a legfontosabb. A kúszást is hanyagolta, egyből nyüszített, ha nem állhatott. Egy csomót idegeskedtem emiatt, és elkezdtem keresgélni a neten, hogy van-e esély rávenni a mászásra. Három hét gyakorlás után vasárnap eljutottunk odáig, hogy magától elkezdett mászni a kis csodabogaram! Pedig tényleg reménytelennek láttam a helyzetet, mert nagyon sokáig tiltakozott az ellen, hogy én mászatni próbálom. Nekem meg lelkiismeret furdalásom volt, hogy olyasmire próbálom rávenni, amit ennyire nem akar. Egy hete annak, hogy utolsó reménysugárként felhívtam a Dévényi Anna Alapítványt és kértem időpontot egy gyógytornászuktól. Persze továbbra is gyakorlatoztunk, és lassan eljutottunk odáig, hogy amikor elkezdett kúszni, én pedig megemeltem és tartottam a mellkasát, pocakját, már nem panaszkodott. Most meg már teljesen önszántából mászik! Napról-napra ügyesedik, kutyázik, négykézláb feltolja a popóját a magasba, leül, vissza négykézlábra, aztán nekivág. Rájött arra, hogy nem is olyan rossz dolog ez, nekem pedig mázsás kő esett le a szívemről. Ma már lemondtuk a gyógytornászt is! :) :) :)

A vitával kapcsolatban annyit, hogy volt, hogy pont amiatt nem volt kedvem írni, amit Zsuzsa is említett. Osztom Jucc, Sildike, Tünde, Göndörzsóf, Zsuzsa, Dóri, Ayse, Sis véleményét. Megannt olvasva én is gondoltam olyan erős dolgokat, amiket Sildike nem félt itt megfogalmazni. Én ezt nem liberális hozzáállásnak érzem, hanem felelőtlenségnek (ne haragudj, Megann, de ez kikívánkozott).
Édességekről, nyalánkságokról sokszor eszembe jut, hogy nemsokára hogy fogunk majd bosszankodni amiatt, ha a rokonok a távollétünkben olyan dolgokat adnak majd gyerekeinknek, amit mi nem szeretnénk. Tömik majd csokival, édességgel, utána meg hiszti lesz, ha tőlünk nem kapják meg. Kár már most hozzászoktatni őket mindehhez.

Kép
Bab és Tofi
bab

Ayse, Hari,

Mi is sok boldog névnapot kívánunk a szépséges Liliknek!
Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Hari, Ayse!
Liliknek boldog névnapot!

A kaj témáról annyit, hogy én azt tartom be amit a gyermekorvosunk mond, de azt be is tartom. Én is vesztem már össze ez miatt édesanyámmal, aki mindenáron babapiskótát akart adni Petinek, mert én is ettem már azt 5 hósan, és hogy szerettem! De akkor sem adott neki és kész! Viszont kenyeret adok már Petinek, sőt szereti is a kenyér belét. (azért nem visszük túlzásba)

Szép napot mindenkinek!

Viki&Peti
viki27

Angelani, ezeket Te írtad korábban:

az előbb:
[i][i]Tejterméket NEM kap a mai napig sem ( a túrórudit kóstolta meg régebben, de nem 2 hónaposan).
CSak Anyatejet!
Mint írtam ebben a nagy melegben nem is igazán akar enni.

egyszer írtad, hogy adtál már Erhardnak pudingot, de szted nem volt bnne tej, mert nem volt ráírva. Szted mi a bánatból készül a puding??? De komolyan... ha van tejmentes recepted, oszd meg velem, én is adnék szívesen vmi finit Zitának.

ez is mai:
Egyébként, a párom NEM adott neki semmit, csak idegesített, végül elmondta, hogy Ő SEM gyerekgyilkos és tanult a balatonszeletből.
2 napig volt a "mosolyszünet", de rendeződött és még lehülyézett, hogy hogyan gondolhatok olyat, hogy mérgezi a gyereket.

ez pedig szombati:
Megann!
A szalonnában nincs tojás Cool Wink Laughing
Na elárulok valamit!
A többiek szembecsukás:)
Erhard már túl van a szalonnázáson is.
Na nem evett meg egy táblát, de még nem találtam olyan kaját, amit ne evett volna meg.
A páromra vagyok sokszor pipa, mert mindent megetet a gyerekkel, mondván, hogy mások is adnak neki, meg mi is ezt ettük...[/i]

Szóval a párom adott Erhardnak halat:(
Én allergiás vagyok rá és a dokinéni tanácsára vártam volna 1 éves koráig vele.
De nem ez a legnagyobb gáz.
Már többször veszekedtem vele, mert adott epret is neki.
6 hósan is adott, de azt is másnap tudtam meg.
Amíg én kint mosogattam, a gyerekkel epret etetett.
Mondtam neki, hogy legalább csak a közepét adta volna neki (mag nélkül). De a roppant felháborító, hogy ráadásul mosatlanul.
Szóval nagggyon dühös vagyok rá ez miatt még most is.
Itt még nincs vége a történetnek!
Még aznap (ez 1 napon volt, illetve 10 percen belül), kb. 4 napja, hogy kapott halat, epret, málnát!
Én úgy dühöngtem! [/i]

Én már nem is tudom, elhigyjem-e, amit írsz. Most ezek közül melyik igaz?????
Vendég

Kihasználva, hogy már úgyis régen tettem fel képet, dobok fel néhány mostanit :D

Killerkedés:
Kép
Első alkalommal önállóan álldigálva:
Kép
Igenis, értettem!
Kép
Új szerzeményben hintázva:
Kép
Puffasztott rizst majszolva:
Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

Bab!

Jó, hogy jöttél!
Láthatunk képeket Tofifiről, a mászóbajnokról???
Gratulálok a türelmedhez és a kitartásodhoz mászásügyben!

Majola!
Szerintem is vidd el Julcsit dokihoz.
Én úgy vagyok vele, hogy inkább engem nézzenek hülyének.
De úgysem fognak, egy lelkiismeretes orvos kivizsgálja és egyébként is ezer és ezer aggódós anyukával találkoztak már.
De tuti, hogy csak poci vagy fog.

ayse

Ayse, Hari!

Boldog Névnapot a Lili lánykáknak!

Bab!
Jó, hogy jöttél! Nagyon helyes a kispasid! :)

Dóri
Vendég

Ayse :)
Köszi! Mászás még nincs megörökítve, de már legfőbb ideje lesz lencsevégre kapni az új tudományt!

Zsuzsa,
Szegény Julcsi, bizti a foga kínozza! :cry: De szerintem is inkább menjetek el orvoshoz, megnyugtatásképpen!

Kép
Bab és Tofi
bab

Tünde!

Még jó, hogy visszanéztem!

IGEN!
Tegnap beszéltük meg a párommal, hogy NEM ADOTT NEKI!
Én kint mosogattam, err Ő azt mondta, hogy menniyre Ízlett Erhardnak a hal...(is).
Nagyon dühös lettem rá, de végül kiderült, hogy csak engem bosszantott!
Mert Ő is látja, hogy túllihegem a dolgot. Egyébként Ő is mindig azzal jön, hogy azonnal vigyük be a kórházba, ha büdösebbet pukizik a gyerek.
Szerintem világosan írtam le!

A puding, meg ha visszaolvasol, akkor a NESTLÉ Babapuding, ami compote is van.
6 hós kortól adható!
Azt is leírtam akkor, hogy micsoda!
AZ BÉBIÉTEL!!!!!!!!!
Olvass figyelmesebben, mert megint csak feleslegesen dobálózól!

A párom egyedül a Balaton szeletet adott Erhardnak egyszer, de azért már megkapta a magáét és én is.
Mellesleg akkor is megbeszéltem a dokinénivel, aki azt mondta, hogy egyszeri evéstől NEM LESZ baja!

Ami a mindent megevésre vonatkozik, az a bébikajákra!
Régebben leírtam, hogy a spenótot is megeszi, keresd vissza.
Ez NEM azt jelenti, hogy szallonás tojást kap, vagy bármi rosszat!

Tényleg azt mertem adni neki, amit Sildike is írt (azt hiszem, Ő főzőtt jó kajákat a Babának).

De keresgélhetsz, mert más támadást nem találsz!
Ebből is csak az látszik, hogy CSAK A HIBÁKAT keresed, a TÁMADHATÓ FELÜLETET!
Nemhogy túllépnél már a dolgon!

De látom ráérsz kutakodni.
Nézd végig a topikot és keress még valamit, amivel MEGGYOLKOLTAM a GYEREKEM!
SŐŐŐT!
MEnj el a gyámhatóságra és jelents fel!
Mert nem nyugszol meg, míg ki nem utálsz innen valakit!

Egyébként Lázas vagyok, hasmenésem van.
Most Erhardot lógassam ki az ablakon, nehogy elkapja?
De szerintem már elkapta, mert ma már 3X kakilt kicsit hígabbat.

ÚR ISTEN!
Most meg betegséget hoztam a Gyerekre!

Kép
angelani

Bocsi!

Azt 8 hós kortól lehet adni!

Nézd meg a nestle oldalát.
Nem is adtam neki csak 2 kanállal, mert én jobban megijedtem tőle.

Kép
angelani

Nagyon Sajnálom!

Ayse, Hari!
NAGYON-NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK A LILIKNEK!

Persze, Minden Kedves Nórának is:)

Kép
angelani

Angelani

ne haragudj, de szerintem neked nem gyámügyis kell, hanem elmeorvos...

Az egyik probléma, hogy nem kicsit mondasz ellen önmagadnak.
A Tünde által felsoroltakon kívül pl. a babapiskóta-ügyben, amiben a TE írásod szerint is szerepel a tojás, amit pedig TE nem adsz...

A másik pedig, hogy ennyire eszement módon reagálni az egészséges bírálatra én még embert nem láttam.

Neked is szólt az előző hozzászólásom, miszerint (ha nem volt elég egyértelmű) ha valaki nyilvánosan leírja, amit tesz, akkor azért bizony vállalni kell a véleménnyilvánításokat is, még ha nem is tetszenek.

Szerintem még sértőek sem voltak. Csak éppenséggel tények.

Majolához és Babhoz hasonlóan engem sem láthattatok egy ideje a színen. Meg is van az oka.

Ajánlom magamat

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jut eszembe, kedves TÖBBIEK...
Nem volt szép dolog éppen Sildikét basztatni, aki Angelanival is a legtürelmesebben viselkedett az elmúlt viták egyikében.
Aki természetesen nem fogadta meg sem az ő, sem senki más tanácsait.

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Lányok!
Aki adott már padlizsánt a gyerkőcnek, van valami ötletetek hogy készítsem el? Én még magunknak sem szoktam csinálni, de vett apa egyet, mert megtetszett neki a zöldségesnél. És szeretnék valami fincsit csinálni belőle. Gondolom a paradicsom, hagyma, meg fokhagyma passzol hozzá, esetleg a bazsalikom is.
Sildike!
Tudom, hogy nem akarsz most írni, de Te talán adtál már Lacikának, és tuti van valami jó recepted. Ha ide nem is, megírnád nekem a szeptemberi topicba. Előre is köszi! :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziasztok!

Hát nem semmi ez a vita, de szerintem ha valamki (Megann, Angelani :) , nehogy azt mondjátok, név nélkül írom) számomra is provokatív jelleggel ír le ilyen étkezési szokásokat, az ne haragudjon meg és ne csodálkozzon el, ha kap negatív kritikát is.
A stílussal szerintem semmi probléma nem volt, mert én is felelőtlenségnek tartom, ha valaki azzal próbálkozik, hogy erre, vagy arra allergiás-e a gyerek.
Kár ezt örömködve mesélni, hogy be-be-be, nem lett pöttyös.
Nem ez a lényeg és ez a stílus is bökheti egy-két ember szemét. Pl. az enyémet is......
Én is a liberálisabb etetők közé tartozom, de tojást, tejet nem kap Leon, pedig ő már a tápot se eszi.
Ezek után már nem is írom, hogy a sok emberi hülyeség miatt nincs kedvem nekem se gyakrabban írogatni. :( :(
Most nem akarok személyeskedni, nem is látom értelmét, inkább távol maradok, az a legjobb megoldás, viták elkerülése végett.

Na inkább mesélek rólunk. :D
Nekem valami hallójárat gyulladás van a fülemben, ma is kell menni a fülészhez, fertőtlenítő gézzel tömködi tele a fülem :(
Baromi szar, mintha bogarakkal lenne tele az egész.
Gabi még mindig beteg, hőemelkedése van állandóan, mindjárt megyek a leletekkel a dokihoz.

Folyt. köv.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Közben látom, jó sokan írtatok.

Annyi még, hogy lehet, hogy Ildi és Tünde megírták a véleményüket kendőzetlenül, de ezért nem értem, miért bántjátok őket???????? Ezek nem csak vélemények, igazságtartalmuk is megvan, nem a levegőbe ítélkeznek.
Ráadásul Ildi volt, aki kihívta magához Angelanit egy kis baráti csevejre, tapasztalatcserére.
Aki viszont a mai napig annyit nem mondott erre, hogy bikmak.
Pedig Ildi több alkalommal ajánlgatta!!!!!!!
Legalább annyit illett volna, hogy köszi, de nem megyek.
Na mindegy.

Bab!
Tofi kedvencem csudaszép (ha lehet ilyet kisfiúra írni :D ) a képeken!
Megértelek, ha nincs kedved írni :(

Sis!
Téged is :(

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Viki!

Köszi a kendős címet!

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Neha benezek hozzatok olvasgatni, ha eppen raerek, hogy lassam mit csinalnak a lanyommal egykoru gyerekek, meg aztan a tapasztalatok is jol jonnek. A kajatema tenyleg kenyes tema, s remelem nem zavarok a hozzaszolasommal senkit, de "ahany haz, annyi szokas" alapjan nem tudom megallni, hogy ne irjak.

Nehany eve Belgiumban elek, itt szultem a lanyom is, igy nagyjabol az itteni elvarasok alapjan nevelem ot. Ellattak konyvekkel mar az elejetol, megkezdve a terhessegtol, szoptatastol, tapszerezestol, folytatva a szilard elelmiszerekkel. Persze vedono is okositott meg emellett.
:D
Itt kicsit maskepp allitottak ossze a listat az elelmiszerekrol, hogy mit es mikortol adhatunk, es itt adok nehany peldat:
-citrusfelek, korte, kiwi, szilva, banan - 4-6 honaptol
-hal, hus( borju, pulyka, csirke, lo, marha, diszno, szojasajt), lencse, tojassarga, malna - 6 honap
-gomba, [b]egesz tojas, vilagosbarna kenyer, szojabab - 8-10 honap
-paprika, kaposzta, hagyma, kelbimbo, foldieper, ananasz, szolo, cseresznye - 12 honap

Ez csak nehany erdekesseg a sok kozul, mert teljes listam van, hogy mit mikor adhatok.
A lanyom 6 honapig csak szopizott, de aztan a hozzataplalas elejetol szinte kapott hust is a fozelekkel orvosi utasitasra. Hetente egyszer helyettesitettem a hust egy tojas sargajaval.
A 10 hos rendelesen kihangsulyozta a vedono meg az orvos is, hogy egesz tojas mehet 8. honaptol, akar a felig barna kenyer, sot tizoraira egy szeletet adjak neki naponta.
Ez ervenyes a hollandokra is, mert ott el egy baratnom, akinek 9 hos a fia, es megvitatjuk mindezt.
A tej es barmilyen tejbol keszult termek tiltolistan van 1 eves korig, akkortol lehet fokozatosan bevezetni a babatejet vagy akar a teljes tejet, nem a felest!
Akkor most a belga gyerekeket szandekosan " mergezik" orvosi ajanlasra?
En is probalom megtalalni az arany kozeputat, de neha eleg bonyolult. Az orvos pl. elcsodalkozott, hogy en nem mertem neki eddig kiwit adni, mondva, hogy apromagvas( lehet en nem tudom jol), pedig az kituno vitaminforras+ a magvak lazitjak a szekletet.
Ez alapjan nem tudom akkor erdemes-e vitazni, hogy ki mit es mikor ad a gyerekenek, mert szerintem is mindenki probal legjobb tudasa alapjan cselekedni.
Nem kioktatni akarok, csak egy kis osszehasonlitas, ami azert nem art.
Ha valakit erdekelne, letudom forditani a taplalkozasi tablazatunkat es eltudom kuldeni mailbe.

Nagyon szivesen beleolvasgattam az irasaitokba es gyonyorkodtem a kepekben, kar lenne most ilyesmiert felrugni az egeszet., hisz nem vagyunk egyformak, es nem hiszem, hogy valaki is keszakarva rosszat tenne a gyerekenek.

Mindenkinek szep napot!
Lenke es Nora
egyetlenke

Sziasztok!

Ne hargudjatok, hogy én is beleszólok (egy másik topik "lakója" vagyok és nem akartam azzal a nickel írni).
Nem félek és nem bántok senkit, de így jobb mindenkinek
Egy lány írt. hogy itt áll a bál és szükségét éreztem, hogy hozzászóljak, mint szakember.

Én védőnő vagyok (12 éve).
Elkezdtem ugyan az orvosit is, de azt befejeztem idő előtt :cry:
3 gyermekünk van, 1 kislány és az ikrek fiúk.
Az ikrek közül Bencének van pollenallergiája. Rolinak kutya baja.
Nekem nem tetszik a hangnem, ahogy egymást pocskondiázzátok.
Nem tudom, miért kell a másik emberben a hibát keresni.
Nem vagyok senki mellett és ellen, de ahogy elnézlek titeket, senkinek fingja sincs a témáról.
A babapiskóta adható, sőt még a fogzásra is jó.
A kifliben, zsemlében ugyanúgy van tojás, vagyis tojáspor.

Megann!
Az biztos, hogy 1-2 rossz étkezéstől, nem lesz baja a babának.
Most nem kell megijedni, hogy megbetegedhet.
Az igaz, ha hosszabb távon kap valamit, annak lehetnek Sőt! lesznek negatív hatásai.
A juhsajt, nem éppen a legjobb, annak valóban lehet is 1-2 nap múlva hatása, mert a tejtermékek nehezebben emésztődnek, nehebben bomlanak és ezáltal később szívódhatnak-nem szívódnak fel bizonyos összetevőik (mint például a hasfájós kisbabáknál, ott is enzimhiány okozza, ezért nem tudják könnyen megemészteni az anyatejet, ami pont nekik "készül").

Angelani!
Látom, bizonytalan vagy, küldök neked privit :wink:
Felejtsd el a gyámügyet, de az elmeorvost főleg!
Jól csinálod a dolgokat és meg vagyok győződve róla, hogy sokkal magabiztosabb vagy mint ahogy ezt itt leírod-(nem mered leírni).
Elolvastam, és én értem, amit a párodról írtál.
Igen, az emberek ha gonoszak akarnak lenni, akkor a másik gyenge pontját támadják meg.
Azt elolvastam, hogy te is megbosszultad.
Sejtem, hogy te is gonoszkodtál vele. Szerintem ez nem hazugság, mert az édes békülésben az ember elmondja az igazat.
Ha meg szereti a babát, akkor nem hinném, hogy bántaná.
De ezt te tudod, én elhiszem neked :)

Szalonna!
A vidéki gyerekek is sok helyen megnyalják, megkóstolják.
A kolbásszal is ez a helyzet.
Én nem tanácsolom senkinek, de 1-2 falattól nemigen lehet bajuk.
CSak azért "tiltják" ezeket, mert tényleg nem egészséges és elég felnőtt korban megbetegedni tőlük. Lásd: koleszterin, elhízás....

Nem kell egymás torkának esni, eddig se Megann, se Angelani nem hibázott!
Ezek nem vészes dolgok, csak felfújjátok.
Valóban durván osztjátok az észt, persze felelőtlenül!
Nekem elhihetitek, rosszat nem akarok.

Az én beleszólásom itt véget is ért, hagylak titeket.
De én reménykedem, hogy nem lesz öri-hari :!:
Szeressétek egymást, hisz látom, részben egymásra támaszkodtok és szükségetek van is rá.

Sziasztok!
L.
lovequeen

Elárulom, hogy vidékiek vagyunk és bizony, besett nekünk is a kolbász, mert Réka lerántotta.
5 hónaposan elég sok leszaladt a torkán, de nem estem kétségbe és semmi baja.

Nagyjából visszanéztem a két "rossz" anyuka hozzászólásait, de én nem találtam ennyire drasztikusnak a dolgokat.

Sziasztok!
lovequeen

Sziasztok!
Most nem tudtam még elolvasni a mait.

Liliknek boldog névnapot kívánunk!

És
Bab
Jó, hogy végre megvagy :lol: És egyben nagyon szeretnék Veled priviben értekezni mászás ügyben. Pont ez(is) a problémánk!
Segíts légyszi!Szívesen felhívnálak, ha nem gond és ha elküldenéd a telószámodat nekem a mato.angela@gmail.com-ra.

Előre is köszi!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Prüntyi!

Lehet, hogy én vagyok béna, de nem találom a profilodban az e-mail címedet!
Küldeném a képeket!

Kép
kuha

Sziasztok!

Kicsi és nagyobb Lilinek nagyon boldog névnapot!!!
Ayse :) Jó étvágyat a tortához! :D

Nekem tetszik ez a paprikás hangulat, de nagyon rossz azt olvasni /vagy nem olvasni, csak sejteni/, hogy valaki emiatt nem jön, kivonja magát a forgalomból. :(
Ne tegyétek! Dobjatok fel új témát, felejtsük el a rossz hangulatot, és máris mehet minden tovább!

Kuha :) Engem is megszólítottál abban a kérésedben, hogy név szerint támadjunk, ha támadunk. Őszintén megmondom, fáradt voltam már akkor ahhoz, hogy visszanézzek, kik is írták ezeket a kaja-dolgokat, nem akartam hülyeséget írni, így nem nevesítettem a dolgot. Egyszerűen csak olvastam, és visszaolvasás közben ment fel a pumpa, és lendületből írtam. Majd legközelebb figyelek erre :)

Angelani :) Én nem vagyok otthon ekcéma-kérdésben, csak annyit tudok, amit tesóm tapasztalt. De azt tudom, hogy a lánya nem volt ekcémás születésekor, fia igen, de kiderült, hogy azt is a tojás okozta, méghozzá úgy, hogy tesóm evett tojást. Harmadik gyerekénél már terhesen sem evett tojást, és tejtermékeket sem, nála nincs is semmi gond, persze az is lehet, hogy nem is lett volna. Mindenesetre amióta a nagyok nem esznek tojást, nagyon szép a bőrük :)

Bab :) Jó, hogy itt vagy! Tofi tüneményes, az "értettem!" kép csúcs!!! Mászás :D Ügyesek vagytok!

Barbi :) Gyógyulást Nektek továbbra is!

Nekünk ma klassz napunk volt, PZitáék jöttek el hozzánk, gyerkőcök játszani, mi beszélgetni szerettünk volna. Hát, a beszélgetés öt gyerek mellett nem volt zavartalan, mindig volt valami, ráadásul Balázs eleinte elég gyagya volt, sikerült Csillát úgy a falhoz löknie, hogy eszméletlen nagy púpja nőtt, és szép lila is lett :( / mindez a fején/. Pedig annyira várta őket, és jól el is játszottak. Ezt a lökést láthatóan bánta, és meg is ijedt, nem is tudom, melyikük sírt jobban :) Remélem, nekik sem ment el a kedvük a társaságunktól, Balázs azóta is azt kérdezi, mikor találkozunk megint.

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jaj, "lovequeen", ez eléggé átlátszó hozzászólás volt! A stílus eléggé hasonlít itt valakiére, nem???? Miért nem vállalod, hogy ki vagy? És ha nem vállalod, miért szólsz bele más topic életébe?
Diplomás védőnő létedre elég fura dolgokat írsz....
Vendég

Egy szó csak:

Lovequeen

Én nagyon örülök, hogy nekem nem Te vagy a védőnőm.

Az észosztásról pedig csak annyit, hogy mi már hónapok óta írogatunk egymásnak. Nem csak az észt osztjuk, de a jó dolgokat is megosztjuk egymással.
Ezzel szemben Te idejöttél és írtad, amit írtál. Nagy kérdés persze még, hogy elolvastad-e az utolsó hónapok hozzászólásait, amiről tulajdonképpen szó van. Nem hiszem, mert itt ha valaki 3-4 napig nem jön már akkor nehéz visszaolvasni.

Nem tudom, hogy hol szerezted a védőnői diplomádat, de én nagyon örülök, hogy az én védőnőm valószínűleg egészen máshol, mert ekkora marhaságokat egyik gyerekemnél sem hallottam tőle.

A stílusodon pedig neked is van mit javítani. Legközelebb pedig nyugodtan írjál a saját nickneveddel, úgy talán a Te más helyen tett "építő" hozzászólásaidat is el tudnánk olvasni, ha "okosodni" szeretnénk hozzátáplálás témában.

Kép
Kép Kép
sildike

Próbálok leszakadni a témáról, és nem szeretném, ha bárki emiatt nem jönne, de
lovequeen

hozzászólását nem tudom szó nélkül hagyni. Én a társaság nevében kikérem magunknak, hogy fingunk sincs róla, úgy látom, neked nincs fingod az egészről védőnő létedre. Ez nagyon szomorú. Sajnos nem te vagy az egyetlen. Az ilyenek bizonytalanítják el az amúgy a témában tájékozott kismamákat. Ugyanmár mi a fenéért lenne a kifliben és a zsemlében tojás vagy tojáspor? A zsömle kenyértésztából készül, de manapság már a kifli is, bár régebben volt benne tej is, így is hívták: tejes kifli.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sildike :D :D :D :D :D

Kép
Kép
göndörzsóf

Lovequeen!

Mondd már meg ki vagy, mert ekkora hülyeségek hallatán engem is kiváncsivá tettél és Sildikéhez hasonlóan érdekelne hogy osztod te az eszet a topikodban. Nem kell a gumiduma arról, hogy miért nem vállalod, itt mi mindannyian vállaljuk és ha te is hozzászólsz egy témához, akkor illendő lenne nem sumákolni, ezzel senkit nem zavarnál össze.

Tehát kit tisztelhetünk benned? :?: és a körzeted melyik, hogy még a környékét is elkerüljük itt jópáran? :P :lol:

Dóri
Vendég

Lovequeen!

Szerintem is nyugodtan felfedheted előttünk, hogy ki vagy. Mi veszteni valód lenne? Semmi.
Sőt, nekünk tennél szívességet ezzel, és elejét vehetnénk egy újabb gyanúsítgatási vitának. Szerencsére Tündének ismét vannak tippjei, bár azt hiszem, ezt most sem fogja velünk megosztani.
Csak úgy, mint ahogy azt sem osztotta meg velünk, hogy vajon kire tippel, amikor azt mondta, hogy szerinte Napsi közülünk való volt.
Pedig én egy nagyon kíváncsi természet vagyok, és egy jó tippet is adtam neki, hogy e-mail-ben elküldhetné a gyanúját :) De nem tette, és azt hiszem, jelen körülmények között pláne nem osztaná meg velem, hiába is kérném.
Szóval,Lovequeen, gyerünk, fedd fel szépen ki vagy, hogy megnyugodhassunk, és legalább e körül nem lesz vita. :)

Kép
kuha

Sildi, Zsóf, Dóri :lol: :lol: :lol:

Lovequeen,

valóban érdekes, amit írsz. Tiszta szégyen, hogy védőnő létedre nem vagy tisztában az orvosi kamara jelenleg érvényes trendjével, és az általad ajánlott étkek mibenlétével.
A babapiskóták legtöbbje tartalmaz ugyanis tojást, míg a pékáruk nem.

Valószínű, hogy az a lány, aki írt neked, kicsit elfelejtett beszámolni az előzményekről, így továbbra is tartom magam ahhoz, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél.
És valószínű, azt is elfelejtette közölni, hogy TescoGazdaságos, vagy Sparos, ótvar minőségű babapiskótáról volt szó az elején.

Akiknek pedig itt "fingjuk sincs" a hozzátáplálásról, szerinted vajon honnan szedik az infót? Leginkább a saját védőnőiktől, gyermekorvosaiktól, illetve nem restek saját maguk utána nézni az általuk kérdésesnek tartott dolgoknak.

És főleg, ha tanácsot kapnak, nem kérkednek vele, ha jusztse úgy tesznek, és nem fikázzák azokat, akiktől kérték.

És itt a dolog veleje.

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

:shock: :shock: :shock:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Tessék, szegény Nyúlné is még nyulabb, mint valaha...
:shock: :shock: :shock:

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

:D

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Széééééééééép, mondhatom! :) :(

Kuha, írtam mailt :)

Kép

Kép
prüntyi

Bab, örülök, hogy hallok felőled :) Milyen ügyes vagy, hogy megtanitottad mászni Tofit!

Namostmáaztántöbbasoknál! Van, akinek nincs jobb dolga, mint szaftos vitákat keresni és belekotyogni? Senkinek semmi köze hozzá, hogy mi zajlik egy topic életében. Nem véletlenül fakadtunk ki páran.
A játszótéren együtt legeltetjük a csemetéinket néhány anyukával, nagyon megkedveltem őket, és eszemben sincs itélkezni felettük, mert ők már sok mindent adnak a babáknak, amit én nem.
Itt, legalábbis számomra, másról van szó. Van egy fórum, amit szivesen olvasok, megszerettem, mert sok hasznos dologról szól és mert közel kerültünk egymáshoz.... És egyszer csak elkezd az óvódához hasonlitani a hangnem, bebeeee, én már ezzel is etettem, én meg azzal.... Engem ez sajnos nem érdekel, ezért nem fogom olvasni. És ezzel sokan mások is igy vannak. Annyi szép dolog történik velünk, a babák egyre ügyesebbek, okosabbak, mi is egyre tapasztaltabb anyukák leszünk, növekszünk a csemetékkel együtt ... szóval lenne miről beszélni.

Uff

KépKép

KépKép
majola

Prüntyi!

Elküldtem a képeket, de nem a "kuhás" címemről, hanem az igaziról, mert az gyorsabb! :lol:

Kép
kuha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: