A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Eszti: Tényleg jól eltűntetek, nem is mondtad, hoyg ismét hawaii-ozni mentek a Balcsira.De így legalább nem evett meg a sárga irígység :lol: :lol:
Benyó is szép nagy azért, ha a lábszárát elnézem, nem lehet okotok nektek sem panaszra :lol:
A nyálát édesen folyatja ő is :lol: :lol:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok!

Mejöttünk anyóséktól, de egy darabig nem megyünk hosszabb útra Lidivel. Szegénykém alszik egy kicsit, aztán nyügizik. Így megálltunk mindig, hogy nyújtózzon egyet. Aztán ott meg nem tudott aludni délután csak este fele aludt be és aludt is fél 2-ig majd evett és fél 3-kor azt hitte reggel van. :( 4 óra volt, amikor újra el tudott aludni. Persze azért jó volt lent az uncsitesókkal. (a legkisebb 4 hónappal idősebb csak Lidinél)
És fogznk ezerrel. Dentinox egy kicsit segít talán...

Vas,
tündéri Nati! :) Akartam már írni, hogy ha tényleg van összefüggés az éjszakai szopi és a mensi között, ahogy írtad 1*,a kkor egy darabig nálam se lesz még semmi. Egy barátnőmnek gyógyival kellett elindítani, mert a szopi után se jött meg neki.
Babetta,
mi is így sétálunk. :) Nagyon jó a fiad! Úszás lesz a héten? Kamerázol?
Kép
Kép

Cory,
hogy vagy?
Bartika,
sajnálom, hogy nagypapa nem hagy Titeket aludni... :(
Bosco, Bea,
cukik nagyon a lányok!!!
Livi,
sajnálom a balestet. :(

Nekem sincsen nyagszülők a közelben. Férjem viszont mindenben segít és ez nagyon jó! :)
Pussz.

Kérdés: Ti mivel mossátok ki a textilpelusokat ha már foltosak nagyon? Fehérítés?
angi79

Ja, hawaioztunk, a hét első felében anyukámékkal, aztán meg a párommal hármasban.
Anyukámék agyon foglalkoztak Bencével, én meg tudtam kicsit lazázni, napozni, fürcsizni, biciklizni. Jó volt egy-egy órácskára elszabadulni, aztán meg jó volt újra Bencével lenni. Pedig anyuékkal nagyon jól elvan, meg legtöbbször akkor mentem el, ha aludt, de azért olyan jó volt, amikor újra meglátott, és hatalmas mosollyal fogadott. :)

ÁÁÁÁ, Vali, Bence nem nagy, szerintem tök átlagos, sőt, ő még talán az átlag alatt született, mert 3030 g volt. Most 6600 már, és 67 cm. Szóval szerintem nem nagy, de mindenki azt mondja, biztos tudják, hogy így kell bókolni.... :wink:
Vendég

Vali:Csak ha a kocsiba rakom akkor szoktam bekötni, de úgy tűnik ezek után be kell kötnöm máskor is

Kép

Kép
pgyöngyi

Eszti: Akkor én mit mondjak ... Aliz 2800-al született, és most 5800, mégis szokták azt mondani rá, hogy milyen nagy :shock:
Jó lehet neked, hogy néha ki tudsz egy kicsit kapcsolódni, én még csak akkor voltam 2 órát Aliz nélkül, mikor a fodrászhoz mentem.
A "jajj de örülök neked mami, hogy itt vagy" mosolyt én reggel, ébredéskor szoktam bezsebelni :lol:

Angi: Lidi olyan nagylányosan könyököl már a szekérben. :) Nagyon aranyos :)
Jól emlékszem, hogy ma kezditek az almát? Mesélj majd, hogy hogy fogadta :)

Ma sem megyünk sétálni asszem :( Kimentem az erkélyre, hát olyan baromi fülledt meleg csapott meg, hogy majdnem hanyattestem :(
Pedig most lett volna kedvem bóklászni, meg pár dolgot el is intézhettem volna :(

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Keksz :lol:
Ha lesz egy kis időm akkor elküldöm pü-ben a képfelrakást.
Timi is csak éjszakai alvásra használja a kiságyat. Nappal a nagy ágyon van vagy a földön.

Eszti :lol:
Nagyon irigy vagyok a balcsiért. Mi az idén nem megyünk sehová.
Bence nagyon aranyos.
Szépen látszik a BCG oltás helye, Timinél alig-alig de a dokinéni szerint nem baj. Én azt hittem ki kell fakadnia. :?

K vitamin: Timinek csak 3 dobozzal írtak fel. :shock: :? Ebben és másban is nagyon eltérőek a dokik. :evil:

Angi :lol:
A gondolkodós Lidi nagyon édes. Almáztok már? :?:

Ildi :lol:
Natasa is milyen kis pufók arcú. :P

Lányok beindultak a potyogások??? Remélem nem!!! :!: Vigyázzzzatok! :!:

Bartika :lol:
Le az ajtóval!!! Mikor jöttök felénk???? :?:

Tegnap a dédike akarta Timit megkínálni egy kis babapiskótával. :shock: Nagyon rágja a kicsi öklét és erre a piskóta a gyógyír. No comment

ROPI BABA NEKEM IS KELL!!!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

Én cáfolom az éjszakai szopi és a menzesz közötti összefüggés létét... Szopizik a kiscsaj ezerrel éjjel, de attól még ma reggelre megjött. :( És még fájdogálok is, előtte meg erős édességhiányom volt, mint régen. Szóval nem jött be nálam. Pedig úúúúgy örültem...

Mennem kell. Hív!

Pusza

Eszter
Kép
Kép
vok

Na, csak szomjas volt. :)

Keksz!
Hanna is csak az éjszakai alvásra és forgó nézésre használja az ágyát. Nappal lihenőszék, vagy járóka az alvóhely

Angi!
Naaaaaagyon édes Lidi! :D Jó ez a póz nagyon!!!! :D

Babetta!
Tényleg nagyon jópofa az a ropi és hogy szereti Levi!! Az a kedvence?

Petri!
Anyám volt nálunk a 7végén és kifejtette, hogy én ennyi idős koromban már rég főzeléket ettem és így nem tudja, hogy mi lesz szegény lányommal. Még csak teát se akarok neki adni... Pedig vagy 200szor elmagyaráztam neki, hogy NEM kap mást a csaj, csak tejet és ezt az ORVOSOK is így gondolják, nem az én fejemből pattant ki.... Csöppet idegesítőek....

Úgy tudom,hogy ki kell fakadnia a BCGnek. Hannának már nagyon piros és dudorodik kifele rendesen.

Na, már megint nem jut eszembe több, pedig mielőtt leülök írni, annyira jól tudom, hogy kinek mit akrtam... Áááááááá, azt hittem a terhességgel elmúlik, de nem. :oops:

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok: Sajnálom a menzit :( Szedsz valami fogigátlót?
Én le se merem írni, hogy nekem még nem jött meg. Koppp-kopppppp

Petri: Látom nálatok is a dédi viszi a pálmát :o Még jó, hogy résen voltál, és nem tömte meg babapiskótával :shock:
Nálunk a dédi legutóbbi nagyjelenete az volt, hogy Aliz csuklott, mint a veszedelem, és 2 perc után majd leüvöltötte a fejemet, hoyg adjak neki már valamit, mert szegény gyerek mennyire szenved, és a pici pocija teljesen összerázkódik. (megjegyzem a gyerek tök nyugis volt, fel se vette a csuklást) Hiába mondtam, hogy nincs se tea, se víz, pár perc múlva megint folytatta a nyaggatást. Szegénykémnek beletuszkoltam a cicit a szájába, de mivel éhes sem volt, mert előtte evett, a csuklástól folyton kiesett a szájából, nem kellett neki.
Dédit már mindenki csitítgatta, hogy hagyja már azt a szegény gyereket, de hiába :( Végül adtunk 2 csepp citromlevet, amitől Aliz abbahagyta a csuklást.
Szerencsére engem marhára nem érdekel, hogy ki mit magyaráz, de amekkora patáriát csapott az öreglány, már én is kiakadtam :evil:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok!

Azt hiszem, hogy kiváltom a vállalkozóit mosó-vasaló kisiparosra. Elképesztő, hogy mennyi ruha gyűlik fel egy hétvége alatt. :lol:
Izzadok a vasaló mellett. :twisted:

Vali: nekünk csk egy hónapig adták a K vitamint.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Vali,
köszi. :)
Adtam neki almalevet, 2 kanállal. Kicsit meglepődött először, de megitta. :)
angi79

Sziasztok!

Megvolt a torna. Tündi végigbőgte. De a végére úgy elfáradt, hogy az egyik gyakorlatközben elaludt a tornásznéni combján. Aztán hazáig alukáltunk, csak 11-kor kelt enni.

Vanillka!
Az én dokinénim egyáltalán nem javasolja a citromlevet a csuklásra. A csuklás nem fáj a babának, maximum zavarja az elalvásban, de azt se mindig. Azért hagyja abba a citromlére a csuklást, mert megijed a savanyú íztől.

Vok!
Amikor én mondom, hogy az orvosk mondják, akkor mindig az a válasz, hogy a mai orvosok hülyék. :D

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Vali!

Ahha, Cerazettet, de most akarok majd válatni a progeszteron szurira. Az kényelbesebb nekem, mint a bogyó. :D Kíváncsi leszek, hogy tényleg hatásos-e. Azt csak 3 havonta kell beadni. Kicsit a szuri miatt nem örülök neki, de spirált nem akartam, a gumitól herótom van (Hanna előtt már 3 hónapig az ment) így marad ez. :D

Te?

Eszter
Kép
Kép
vok

Livi!

Ahha, persze! De bezzeg az ő idejükben zsenik voltk, mi?? :twisted:

Hányszor kell még mennetek? Mennyibe kerül 1 óra?

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Mariannka: gyereke válogatja, hogy mire kell számítani. Az enyémek csak magukat kenték össze mindig meg max az asztalt.

Vali: az esernyőre csukhatók hosszúra csukódnak, nem biztos, hogy beférnek az autóba. Mindenképpen próbáljátok be. Egyébként szerintem nem biztos, hogy kisebbek, max keskenyebbek.

Angi: megvagyok, lázam már nincs… most épp Liza súlyán agyalok. Megmértük egy konyhai mérleggel, és aszerint 200g gyarapodás 4 hét alatt.
A fiúk 1,5 éves korukig ébredtek éjjel, és Balunál 9,5 hósan, Zsománál 6 hósan jött meg először.

BCG: én úgy tudom, nem kell kifakadnia, csak látványosan megerednie. De mindegy, Lizának semmi nincs.
Ma elég depis vagyok, bocs :(

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szerencsére anyum az nem szól bele az etetésbe és másba se.
A hétvégén megkérdeztem tőle, hogy én mikor ettem már mást is. Kíváncsi voltam. HÁÁT mivel anyunak nem volt teje először tápszert kaptam, majd 1-2 hónapos :shock: koromban már szépen ettem a tejbegrízt, almás-kekszet és gyorsan bevezetett nálam mindent.
Elég érdekes..de ez volt 31 éve. Még az a szerencse, hogy semmire se vagyok allergiás. :lol:

Vok
Jó az új képetek!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Angi: Ügyik vagytok :) Most már minden nap adsz neki, vagy hogy fogod csinálni?

Szelivi: Szegény Tündike :( Biztos jól megnyüstölték. Meddig tart egy ilyen gyógytorna?
Nekünk a dokibácsink mondta a citromlevet. Ezek szerint ebben is nagyon nagy az egyetértés az orvosok között :( Még valami nagyon tudományosan meg is magyarázta, hogy miért hagyja abba tőle. :roll:

Vok: Azért kérdeztem a fogigátlót, mert úgy vettem itt észre, hogy akik szednek, azoknak hamarabb megjön. Én nem szedek, és ha jól emlékszem, anno Vini 6 hónapos volt, mikor először megjött. Pedig őt éjszaka 6 hetes korától nem szoptattam. Jó lenne most is legalább addig kihúzni.

Cory: Ugye nem Liza súlya miatt vagy depis?? Pont te mondtad, hogy az számít, hogy mindig ugyanazon a mérlegen mérjük. Erre felrakod egy snassz konyhamérlegre, és utána magadba zuhansz. Na ne már :)
Egyébként látod nálam is, meg Eszti is írta, hogy náluk is volt 3 hét, amikor alig híztak a manók. Liza nem most duplázza a súlyát? Te mondtad, hogy attól is lehet ...

Petri: Szerintem a legtöbbünket tömték annak idején mindenféle "finomsággal". A tejbegrízt már nekem is emlegették (szintén dédi), hülyét is kaptam tőle rögtön :shock:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Mióta abbahagytam a Cerazette-t, és elmúlt a pecsételés semmi sem jelentkezik nálam, pedig már vagy két és fél hónapja nem szopizunk éjszaka!

Nati, Benyó, Levi, Lidi: Csodaszépek vagytok!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Hízás: az én ducimanóm 4 hét alatt 150-t hízott.... :shock:

Anita
Kép
Kép
_anita_

Vali: Liza még messze van a súlyduplázástól, és nem viszi túlzásba a hízást már régóta. Igazából jó lenne látni egy normális mérlegen ezt a dolgot. Csak nem értem ezt az egészet, és ez bosszant.

cory
Budapest

Cory: Most akkor felhozom példaként Babcika Liliét. Hiába eszi meg a napi adagját, mégsem hízik olyan ütemben mint a legtöbb baba. Ő ilyen típus. Valszeg Liza is. Gondolom Liza sem ordít naphosszat az éhség miatt, mint ahogy Lili sem.
Nekem azt mondta 2 hete a dokibácsi, mikor itt volt szurin és előhoztam a hízás (illetve nem hízás) témát, hogy majd akkor kezdjek el aggódni, ha több héten át csak fogyni fog, mert az jelenti azt, hoyg valami baja van a manónak.
Szerintem ne próbálj tudományos magyarázatot találni erre, hanem fogadd el, hogy ő ilyen. Biztos a fiúk sem produkáltak egyformán.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Anita: de ő nagy súlyú. Igazából lehet, hgoy csak szar ez a mérleg, de most már nagyon várom a szerdát, hgoy kiderüljön az igazság.

cory
Budapest

Anita: Szerintem te biztos nem vagy elkeseredve, hogy Boti csak ennyit hízott, talán még örülsz is neki :)
Hogy van egyébként a kistökös foga? Előbújt már?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali: igazából azt nem értem, hogy az hogy van, hogy a mérések szerint alig hízik, hosszra nem nő (leginkább összemegy), de a ruhákat meg sorra növi ki. 68-asok pont jók rá most úgy, hogz nekünk 95%-ban kenguru goldos ruháink vannak, szóval ugyanaz a méretezés... Szóval nem tudom hogy csinálja. Mikor kiveszem a ruhából, hogy a mérlegre rakjam, összeugrik? ;)

cory
Budapest

Cory: Egyszer ezt írtad nekem:

"Vali: hízott? Hízott. Pisil-kakil? Igen. Akkor meg?"

Nálatok hogy is van ez? :wink: :lol:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Cory: Sz@r a mérleg is meg a centi is :lol: Össze biztos nem megy mégha sokat van vízben, akkor sem :lol:
Szerintem ha 2 percre rá ismét lemérnék, tuti biztos vagyok benne, hogy mind súlyra, mind hosszra más eredményt kapnátok.
Kéne egy tali, hogy egymás mellé tudjuk tenni a gyerkőcöket, aztán biztos lenne nagy meglepődés, hogy az én gyerekemet 60 cm-nek mérték 4 hete és mégis kisebb, mint a tied, aki meg már 50 cm-sre ment össze a sok méregetés alatt :lol: :lol: :lol:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Cory, totál egyet értek Valival, nem jól mérik. Nem mehet össze egy gyerek. :) Ilyen nincs.
És tudod, az ősember is csak onnan tudta, hogy megnőtt a gyerek, hogy már nem kisbölény szőrből kell neki varrni ruhát, hanem nagybölény szőrből. :lol: :wink:
A mérlegeket meg hagyjuk, nekem egy életre elég volt a méricskélésből, a múltkori hízás-nem hízás parám után, amikor is egy kaja után 70-et mutatott, aztán még egy icipici kajával együtt meg legközelebb 200-at.

Szóval szerintem nyugi!! :) (mondom ezt én, mi???) :D

Anita, Boti súlyához ez a hízás már tök normális. Nekem a dokim azt mondta, hogy súlyduplázás után a heti 50-nek is örüljek, de ha épp semmit nem hízik, akkor sem gond.
Vendég

Cory: látod a Lili meg fogyott. Ez egy ilyen hét, majd csak túl leszünk rajta

Kép

Kép
pgyöngyi

Vok!
Nem tudott mondani pontosat a tornásznéni. Azt mondta, hogy minimum 10-szer és én nem tudom tornáztatni, mert nem tudom nyújtani az izmait, mert nem értek hozzá. Majd ha már nem lesz feszes, akkor én is tornáztathatom. Az viszont pozitív, hogy nagyon akar mozogni, tehát rásegít saját magának. Egy óra az 50 perc és 3000 Ft.

Petri!
Amikor az én férjem született, akkor anyósomat 3 napi vajúdás után császározták, aztán begyulladt a sebe, lázas lett és két hétig kómában volt. Nevet is más adott neki, nem anyósom. Ezek után persze nem tudott szoptatni, úgyhogy a férjem tápszeren nőtt fel, meg minden egyében. Nem allergiás, csak állítólag a kutya és macskaszőrre, de nem érez ilyesmit.

Cory!
Ne idegeskedj! Az én gyerekem állítólag csak három centit nőtt, mióta megszületett. Mi már 74-es ruhában nyomulunk, igaz főleg azért, mert én nem szeretem ha feszül, inkább legyen szellős. :D Szerintem már legalább 60 centi, vagy több, mert ha ülök vele, akkor már leér addig a lába, ameddig az én fenekem. Nekünk a kenguru goldos 68-as ruha pont passzentos. A Tündi most 6110 g volt múlt hétfőn.

Vettem ma habitapi lapot a Rossmannban. Nagy lelkesen összeraktam, rátettem a gyereket, ő meg üvölt rajta mint a fene. Már többször próbáltam, de mindig sír, még úgy is, ha melléfekszek. Biztosan nagyon büdös a lap. :cry:

Kép
szelivi

Livi :lol:
Én a habtapit lemostam mosószeres (folyékony Tomis) vízzel és utána jól letusoltam. Mostmár szagtalan. :lol:

Szegény anyósod! Ezek után szült még?

Mi szerdán megyünk méretközni. :lol: Mostmár kíváncsi vagyok velünk mi a helyzet. Mi csak havonta mérünk. :P

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Helló!!

az előző oldalt átfutottam,erről az oldalról próbál(gat)ok reagálni.

Cory-Látom Te is beszálltál a súlypara klubba.eddig Te vígasztaltál,most mi jövünk :wink: Viccet félretéve 10000%-ig megértelek,én ebben a helyzetben élem a napjaimat.Nagyon rossz,bár icipicit kezdem megszokni.Én most nem tudom,hogy mennyit hízott Lili 4 hét alatt,de elég ha csak annyit írok,hogy (a védőnő mérlegén :!: )5,20 körül lehet.Az itthonin kevesebb...(éés pénteken 5 hónapos lesz!!!)úgyhogy ennyit a mérlegekről! :evil: Liza mennyi volt a mérlegen?Lehet,hogy Liza is minimum gyarapodó baba,nem? :roll: Mikor mentek rendes méreckedésre?(ja látom szerdán)Lilit állandóan 3 hónaposnak nézik,mindenki azt mondja rá,olyan mint egy játékbaba :P

Vali-Na most leírtam már a mondókámat,erre látom Te is rólunk írtál :lol: A fogyás tényleg jó támpont,mert Lili soha nem fogyott még,eltekintve egyszer egy 20 gr-os minusztól 2 hét eltetével(akkor is inkább stagnált szerintem :roll: ).Különben erről még annyit,hogy múltkor dicsekedtem,hogy 1 hét alatt 14 dekát hízott,erre másnap kakilt 3szor és este már 50 gr-mal volt kevesebb,mint előző este :? Úgyhogy én nem méregetem,majd talán hetente :roll: MÁr útálom,állandóan stresszelek miatta.

Eszti-kisbölényruha :lol: :lol: :lol:

Összességében még annyi a hízásról,hogyha mérvadó lenne az amit előírnak,hogy mennyit kellene gyarapodni egy babának,akkor Lilivel már nem is tudom mi lenne,már rég tápizna,nekem meg lehet,hogy elapadt volna a tejem vagy mit tudom én...És nem történik semmi,hogy nincs meg a heti 10-05 deka hízás,egészséges,okos,forog,mozog 1000-rel,hatalmasakat alszik...Tehát tökéletesen kiegyensúlyozott baba.Akkor meg mi értelme van annak,hogy híziki-e átlagot,vagy nem :?: :!:

Livi-Tündike bele fog jönni a tornába szerintem! :roll: Lehet,hogy most még fájt is neki,ahogy a lekötött izmokat erőltették(persze gondolom finoman)?Habtapit szellőztesd ki,én ezt csináltam,már nem büdi,de főpróba még nem volt.
Vendég

Cory: Remélem sikerült kicsit megnyugtatnunk :)

Livi: Hetente kell járnotok? Vagy milyen gyakran?? Biztos Tündi is érzi, hogy jó neki, amit a gyógytornász néni csinál vele, csak még fájhat szegénykének :(

Petri: Nem is tudod, milyen jó nektek, hogy csak havonta van mérlegelés. Egy csomó idegességet megspórolsz vele. Nekünk hetente kell mérnünk a csajt, de már csak 4 rubrika van a kiskönyvben, ahova írtuk, utána elég lesz havonta :) Már úgy várom :)

Babcika: Most akartam dicsekedni, hogy nálunk is ma még csak egyszer (!) volt kaki, és milyen kár, hogy nem ma kell mérni a csajszit, erre most hallom, hogy a másik szobában akkorát trottyantott, mint a fene :(
De még így sincs egy szavam se, mert ha még egyszer kakil is ma, az is csak 3 lesz, szóval rekord :lol:
Egyébként ma nekünk is extra jó alvókánk van, reggel 9-kor kelt, aztán aludt fél 2-től 3/4 6-ig, szopi, a cicin úgy visszaaludt , hogy le tudtam tenni a kiságyba. Most szerintem a kaksi miatt ébredt fel.
Na sebaj, legalább el tudunk menni a boltba, remélem már nincs olyan dög meleg.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Babcika: Lizát most 5850g-nak mérték napozóban és pelusban, de ez még csak házi előmérés volt, hogy ne a dokinál fogjak padlót. Ja, Liza elvileg 55cm-vel született, 4 hete meg 57-nek mérték, de volt már 58 is.

Csajok, köszönöm a megnyugtató szavakat, igyekszem ám :)
Ez olyan, mint az afp. Elméletben tudom, hogz sz@rt sem ér, de frankón végigbőgtem egy éjszakát a 0,3-as afp miatt Lizánál, és úgy gondolom, egy down-os baba nem így néz ki. Komolyan mondom, negyedik baba csak agyátültetés után lesz!

cory
Budapest

Cory:agyátültetés! :lol: :lol:

Jó hogy már van egy kis élet itt,a hétvégén nagyon nagy volt a pangás!Többen másfelé topikoltok!Ami nem is baj,csak hát ezt sem lenne szabad elhanyagolni!

Faby:rég jártál itt!De olvasom ám Dilidominó-t!Picitrutyi! :lol: :lol:

Ne stresszeljetek már a mérleg miatt!Olyan szép egészséges babáitok vannak!
Vendég

Na mi van csajszik!Hol vagytok?Mindenki most zúzza darabokba a mérlegeket? :lol: :lol:

Vali-Hááát igen!Én is örülnék neki,ha állandósulna,hogy mondjuk 1nap/1kaka.De mikor pl. 2 napig nincs kaki,én meg már örülök,hogy na most majd beindul a jány,biztos mostnatól többet hasznosít,akkor másnap tutti 3 kakkantás is van,de azók olyan brutálisak,hogy öltözködni kell :cry: vagy :)

Cory-Akkor nem is olyan pici Liza! :wink: Még így is kb. fél kilóval több mint Liluska és 1 hónapal kisebb. :roll: Ezt azért írom,hogy az én helyemben már aggódhatnál,de most ne tedd. :wink: Persze mindenkinek a saját kölökért kalimpál szíve :wink:

Boscó-Látod én nem hanyagolom el ezt a topicot,csak a télieket sem akarom elhagyni,mert oda kezdtem még írogatni márciusban.Őket is nagyon szeretem.De én aztán egy nap tutti,hogy legalább 3szor írok,ide is oda is.Csak most nem nagyon jutok Anyuméknál gépezethez,mert öcsém és unokaöcsi felváltva nyúzzák a játékokat,amikor meg lehetne,Lilibaba kéri a jussát :) :)

Ja konakion:Még jó,hogy ahány doki,annyi utasítás.Én úgy tudom addig kell adni,míg kizárólag anyatejes a ded,vagyis a 6. hónapig.Nekünk addig kell. :(
Vendég

boscó: Az a baj, hogy én már tényleg nem méregettem az evéseket, de amikor megláttam reggel, hogy a Lili fogyott, megijedtem és bele mértem 1-1 evésbe. Hát mit mondjak, 50 grammot evett 2 mellből, majd legközelebb 60-at. Szerintem erre az értékre mindenkinek megfagyna a vér az erébe ugyanis -és ezt most nem statisztika miatt írom- szerintem egy 4 hónapos babónak már inkább 150-t kellene ennie. Ehhez képest a Lili a harmadát fogyasztja. A másik meg az evés hossza, kb 3 perc alatt végez a 2 cicivel és van, hogy megy a sírás utána. Csak én mostanában már inkább le se írom ezt, pedig minden napos dolog nálunk.

Babetta: Irigylem azokat a 200 g-os szopikat egy kicsit :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Petri!
Anyósnak megmondták, hogy többet nem lehet. Azt nem részletezte, hogy miért, gondolom nagyon rossz emlék neki.

Vanillka!
Hétfőnként járunk. Legközelebb hétfőn 10-re megyünk. Egyébként az 50 percet végigsírta, de inkább olyan mérges sírása volt, meg elhagyatott, mint fájdalmas. A végén volt egy olyan gyakorlat, hogy a Tündi a néni lába között ült és a két lábát a néni lába alá szorították és a fejét a néni combjára fektették oldalra. Ekkor sóhajott egy nagyot és elaludt. :D Olyan édes volt.

Cory!
Egyik ismerősömnek itt a házban a nyolc hónapos babáját egyik hétről a másikra 3 centivel kevesebbnek mérték. Még majdnem furán is néztek rá, aztán ő közölte, hogy valaki valamikor nem jól mért, és ne nézzék hülyének.

Én meg ma elfelejtettem megmérni a lányt. Majd reggel.

Babcika!
Én most borítottam ki véletlenül egy adag K vitamint. Úgyhogy szerdán mehetek íratni.

Gyöngyi!
Nekünk is van mindig sírás kaja után. Ritka, ha nincs. Én speciel megszoktam. Az okát nem tudom, legtöbbször arra tippelek, hogy álmos és nem tud elaludni a sok látnivaló miatt.

Kép
szelivi

Én még sose mértem, hogy egy szopival mennyit eszik. Nekem elég, ha hetente mérek, engem ez megnyugtat. Fogalmam sincs, hogy egyszerre mennyit eszik, esetleg abból tudom, hogy mennyit bukik ki utána, ha ujjszopi helyett ledugja az ujját és meghányatja magát. Azt tudom, hogy a cicim néha tele van, aztán szopi után nem feszül és (sajnos) tök lapos és lóg. Kb 5-10 perceket szopizik egyszerre, néha viszont ezután jön az alvás (ekkor nem sír) és cumizik a cicin. Aztán vagy egy nagy sóhajtással kiköpi a cicit, vagy kicsempészem a szájából negyedóra után.

Kép
szelivi

Cory: örülök, hogy kicsit sikerült megnyugtatni. :) Azért kíváncsi leszek a szerdai eredményre is.

Babcika: Ahogy sejtettem, megvolt a 3. adag kaki is mára :( Oly mértékben telenyomta a gatyát, hogy a pihenőszéket is takarítanom kellett. Ebből a gyerekből vagy alul vagy felül, de folyton jön ki a cucc, nemcsoda, hogy alig hízik :( Hol lehet rajta tömítést cserélni? :)

Én is úgy tudtam, hogy addig kell a K vitamin míg csak anyatejes a baba, ezért is kérdeztem rá, hogy másnál hogy van. De ahány ház, annyi szokás. Baja csak nem lesz tőle, ha már 4 hónaposan nem kap :roll: :?:

Gyöngyi: Szerintem csak akkor kéne 150-eket ennie egy babónak, ha 5x vagy 6x enne csak egy nap. De a te Lilid ennél többször van cicin, nem? Szóval a végeredmény így is ugyanannyi, és Lili hízik. Hagyd már a fenébe azt a mérleget :)
Próbáltad már, hogy miután végzett a másik cicivel is, visszateszed az elsőre?? Cory mesélte, hogy az egyik fiúnál ő többször váltogatta így, míg jól nem lakott. A másik amit mondott, hogy délután más a tej minősége, sokkal laktatóbb, ezért hiába is eszik kevesebbet, attól még nem marad éhes. (Na ezt jólmegaszontam :oops: )

Szelivi: Egyszer nekem egy csepp K vitamin csöppent a fehér gatyámra, azóta sem jön ki belőle :( Igaz, ez csak egy itthoni játszós ruha, szal nagyon nem is törtem rajta magam, csak simán ment a mosógépbe. Neked hova borult?
Biztos ahogy egyre többet mentek tornára, Tündi is jobban fogja tűrni. Te addig csak nézed, ahogy tornáztatják, vagy tudsz valamit segíteni?
Tényleg édes lehetett, ahogy bealudt :)

Na megyek pancsizni, aztán apa beígért egy talpmasszázst :lol:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok!

én nemhogy más topicba, de ide sem tudok jönni :(

Mariannka: nagyon rossz volt az Állatkertben, hiába volt ingyen nem is volt állat csak átépítések és rettenetes tömeg. Meg sz*rrá áztunk egy hirtelen jött zivatarban. Gondoltam, inkább taliznunk kellett volna!!

Szelivi: Bettina is sírt a kezeléseken, de a legutóbbinál már csak akkor ha nagyon feszítették.
Patrícia 3 hetesen tünt el a franciaágyról, fejjel becsúszott mögé. pedig még mozdulni sem bírt ás körül volt párnázva, ki érti?

Gyöngyi: én már jártam így a hordozóval, de szerencsée be volt kötve Bettus, így is a szívroham jött ám

Vok: én eldöntöttem, hogy idén nem húzok fürdőrucit, itthon is kizárólag sötétben vagyok hajlandó meztelenül mutatkozni
Megláttam magam egy képen, ami tegnap készült rólam és elájultam. Ha nem szoptatnék, tuti hogy addig semmit nem ennék amíg ez a 20 kiló rajtam van

Angi: nagyon édes a könyöklős kép!!! :)
Kíváncsi vagyok Bettus hogy fogadja majd az új ízeket, egyébként már most nagyon nézi ha eszünk és folyik a nyála... :lol:

Eszti: én is megfigyeltem, hogy a nyaralások jó hatással vannak a picikre. Nálunk Dorina akkor kezdett mászni (9 hónaposan!), amikor nyaraltunk előtte hónapokig csak küszködött.

Vali: olyan jó olvasni, hogy ilyen optimista vagy és vidámak a soraid!! :)

Cory: Bettina 2 hónap alatt hízott 50 dekát, ebből az utolsó hónapban kb. 10-et! Mondjuk nem sír és van kaki-pisi, úgyhogy nem aggódom. Nálatok van kaki-pisi rendesen? (mármint Lizánál? :P )

Bartika: én már attól kivagyok, ha a szomszéd akkor kopácsol, ha valamelyik csaj alszik

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Anita: én sem szoptatok éjjel 3 hónapja (kb.) csak hajnalban és most jött meg múlt szerdán. Viszont Dorinát 1 éves koráig szoptattam éjjel többször is és szintén 5 hónapos volt amikor megjött.

Szilvi(keksz): Bettina csaj éjjel alszik a kiságyban hajnalig, utána velem. Nappal a babakocsiban ringatom el, ha nagy a meleg kint, akkor a szobában tologatom. Néha van olyan, hogy úgy elalszik a szopi után, hogy bele tudom rakni az ágyába nappal, de ez ritka.

Amikor fent van, akkor kb. negyed órát tud ellenni egy helyen, mindig váltogatom őt. Kézben- járókában- ágyon velem- kocsiban...

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Jó reggelt

Vali: pont azt írtam, hogy azért mértem bele az etetésekbe, mert a heti gyarapodása nem volt meg, sőt minusz 50 g-ot fogyott. Éhen halni biztos nem fog, csak ha a jövőhéten is minuszosak leszünk, el kell gondolkodnom, hogy valami gond lehet esetleg

Kép

Kép
pgyöngyi

Jó reggelt!!!!!!

Cory, nemá, hogy te parázol súlyügyben??????????
Nyugi, nyugi, nyugi :D , semmi gond nincsen :wink:
Agyátültetésnél meg nekem is kérj időpontot :lol:

Lívi, szegény kis Tündike, biztos meg volt sértődve, hogy mit nyúzzák őt annyi ideig, ezért be is adta az unalmast, bealudt, jó fej nagyon :D :D :D

Benyóka, meg Lidike is csupa bűbáj, annyira aranyosak :D

K vitamin nekünk is már csak egy ampulla van a hétre még, aztán nem kell több.Ma este meg megyünk orthopédiára, remélem nem kell a terpeszbetétet hordani többet(bár én csak éjjel raktam rá, nem kínoztam ilyen melegben napközben is ezzel)

Tegnap meg felvittük a kiságyat az emeletre, mert eddig ugye mellettem aludt, de az utóbbi időben annyit mocorgott, hogy engem se hagyott aludni, meg féltem, hátha letornássza magát, igaz, így macerásabb az éjszakai szopi, de egész jó volt az első éjjel, egyszer ébredt fél 4-kor, aztán meg 3/4 7-kor, simán visszatudtam rakni szopi után is.Szóval remélem bejön a kiságyba altatás. :wink:
Lennt meg most az utazóságyat használjuk, vettem bele egy szivacsmatracot,ne azon a kemény sz*ron legyen egész nap, bár elég sokat van ő is a hordozóba, földön(bár ott veszélyben van a két Töki miatt :shock: ) , így csak akkor van a földön, ha én is ott vagyok

Vali, földön hasalós , alvós képen nincs, de van egy tegnapi kiságyas, állatokkal körbevéve :lol:
Kép

Meg van két édi képem még, képzeljétek van a kisfánkban egy madárfészek, lakik benne egy kismadár család, anya, apa, kistojások :D
Kép
Puszi!!!!
Kép
vas

Sziasztok!

Tündi!
Nem nézel ki vészesen (elaglábbis ruhában nem tűntél annak) Én jóval vékonyabna láttalak téged, mint engem és te már a 3diknál tartasz. :D:D Szóval hajrá napozás! :D Bennünket (Hanna+én) anyu visz egy hétre Mátraházára wellnesselni. :D Azt nem hagyhatom ki. :D

Gyöngyi!
Hányszor eszik Lili egy nap? És miért kéne 150et ennie???
Az az igazság, hogy nekem pl lövésem sincs, hogy mennyit eszik Hanna, így nem igen tudom ám, hogy mi sok és mi kevés. Anyu is mondogatta az elején, hogy nem tudjuk, hogy mennyit eszik. Engem ez naaaagyon nem érdekelt. A lényeg, hogy jól van.
Nem nőtt most a csaj? Többet mozog, mint eddig? Rosszkedvű?
Ha már nagyon-nagyon nem bírod, akkor miért nem próbálod ki az Urtica Urens d6 vagy c6 homeós bogyót. 1 hétig naponta 2*5 golyócska. Nem szabad se fémmel, se kézzel hozzáérni és a mentólt is ki kell írni a kajákból, fogkrémből. Nekem ez segít, ha ráparázok. :D Tuti beindítja a tejet. :D Akkora cickóim lettek tőle,hogy csak na! De csak a 6-osak jók!!!! A gyógyszertárban szeretnek nagyobbat rádsózni! :(

Csukáls és citromlé: engem is azzal tömtek, amikor csuklottam. Anyám és apám külön-külön rögtön mondta, hogy ajdak a törpének citromot. Nomármost nekem 5 dologra van 4keresztes allergiám és asztmás is vagyok, szóval nem próbálkoznék soha ilyennek a lánynál!!! Meg ugye jó korán kaptam tejet, anyu meg kötelezően megivott fél literrel, mert nekik még az volt a jó kálciumforrás....
Az már teljesen mellékes, hogy azóta már többször bebizonyították, hogy a tehéntej az emeberi szervezet számára emészthetlen. Se a cukra nem jó, a kálciuma meg túl nagy, így nem is tudja hasznosítani. Csakis az ipar miatt eszünk ennyi szart. ÉS a legdurvább, hogy még nyomják is a reklámban, hogy milyen egészséges a joghurt, meg a tej. A joghurtban max az élőflóra, ami segíthet, de a tej tutter nem.

Na, ma megint sikerült jóóó sokat írnom... sorry!

Eszter
Kép
Kép
vok

Jó reggelt Anyucik,Babucik! :wink:

Gyöngyi-Én megértelek,őszintén megmondom,hogy a Te helyedben már én is paráznék.ezek az adagok nem túl sokat tezsnek ki. :roll: Mérd meg egyszer mennyit eszik egy nap.Hátha azért a sűrű evésekkel összejön az adagja.(látom Vali is ezt írta)Babettát,meg a többi 200-as anyukát én is irigylem 1000-rel,meg Beát,aki azon kívül,hogy szoptatja Annababát,még lead 6 deci tejcsit :shock: :oops: De azért ne parázd túl dolgot,mert az sem tesz jót a tejcsinek.Szoptasd minál gyakrabban,szerintem a mensi a tettes. :twisted:

Livi-Jaj de édes lehetett Tündike,igazi kis Tündi-bündi! :)

Vali-Szerintem a Te lányod is túl gyors anyagcserével van megáldva.

Vas-Jók a képek,Natika tündérkirálylány! :lol:

Nem tudok most többet írni,mert el kell mennem intézkedni,elaludt a lányka.Majd vmikor jövök.Pusszantás!
Vendég

Sziasztok!
Kedves Lili babák,
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT NEKTEK! Kép

AZ 5 HÓS BABÁKNAK SZINTÉN GRATULA!

Vas,
örülök, hogy ilyen jól ment az első éjszaka az ágyikóban! :) Nagyon jók a képek!
Cory,
ne aggódj szerintem se. A konyhai mérleg nem biztos, hogy a legjobb. Biztos minden oké Lizával. :) :)
Tünde,
akkor biztos szeretni fogja az új ízeket majd Bettus is. :) Valmi új kép? Már olyan régen láttam a csajaidat!

Kérdés: most almalevezek Lidivel. Fokozatosan csináljuk. Ez kb. meddig menjen? És mikor jöhet a barack? Utána mi legyen? Mindenki mást mond és ezért szerintem kicsit káosz ez a dolog. Én most csak a leveket szeretném neki adni és a krumplit majd csak augusztustól kb.
Az alma pépjét mikor lehet?
Bocsi, ha már írta valaki, de most nem tudom, hogy hol keressem.

Pussz.
angi79

Jó reggelt,

Nagy kópé a lányom, eddig jól beetetett azzal, hogy ő csak 5-6 körül ébred, ma hajnalban meg 3:50-kor már kukorékolt a kajáért, én meg 2x pattantam le az ajtófélfáról, mire beértem hozzá, olyan zombi voltam :shock: Aztán persze reggel 7-kor már ismét ébren volt, azóta nyomjuk az ipart, még véletlen sem akar visszaaludni :( :roll:

Gyöngyi: Nem hiszem, hogy Lili 50 g-ot fogyott volna, sztem valahogy valamikor nem volt jó a mérés, valszeg csak stagnál. De az a legtöbbünknél előfordult már, most úgy látszik rajtatok a sor :) Eddig mindig szépen hízott a kisasszony, egy ilyen sztem belefér.

Tünde: Csak próbálok optimista lenni, ezek szerint sikerül :)
Nálunk 3/4 8 óta megy a kertben a fűnyíró, így esélyünk sincs az alvásra :(
Sajnálom, hogy nem úgy sikerült az állatkertezés, ahogy terveztétek :(

Ildi: Drukk az orthopédushoz :) Majd mesélj!
Nati cuki nagyon, látom ő is pakolja alváskor magára rendesen a játékokat :) Vagyis gondolom, hogy nem ti raktátok rá utólag a fotó kedvéért :lol: :lol: :lol:

Évi: Hova tűntél??

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Angi!

Itt megtalálsz mindent! :)

http://www.otlettar.try.hu/kismama/babaetrend.htm

Pusza

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok,
köszi :) Érdekes, mert nekem a dokinő, védőnő azt mondta, hogy szopi előtt adjam és inkább délelőtt, hogy kiderüljön nem okoz e valami problémát. Szóval megint mindenki mást mond...
angi79

Ehh ... rossz helyre kattintottam, erre elszállt minden amit addig írtam :evil:

Angi: Ha csak új ízeket akarsz vele megismertetni, akkor szopi után add, ha viszont elválasztani akarod, akkor szopi előtt.

Ezt még Cory linkelte be nem is olyan régen, hátha találsz ebben is valamit:

http://otlettar.try.hu/kismama/szilard_etelek.htm

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: