A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Háát, akkor lehet, hogy az én gyerekem különleges, a Pampers pelust mi is kipróbáltuk, és semmi nem jött ki belőle :) Pedig éjszaka is használtuk, és volt kaki is rendesen...

Kép

Kép
kobudo

Lina

A kedd jó nekünk elvileg. Délelőtt vagy délután? Bence is velem van, ügye nem gond? Ha időben rákészülök, akkor el tudok indulni itthonról 9-kor. Dél körül a melegben abszolút nem megyünk ki egészen 4-ig 5-ig.

Én vettem múltkor nagyon olcsó öko pelust, de újra Pamperseset akartam venni, az jó volt. Ha veszek, akkor úgyis olyat veszek, amivel a kódokat be lehet küldeni. Szóval ettől is szép a bőre, meg nem is folyik ki, meg nem olyan büdös reggelre a gyerek, mint pl a Liberóban. Az nem szagtartó, meg valahogy átázik, a ruhája is tök büdi. Egy a bökkenő, újrahasznosított papírból van, és így nyáron elég randa, ahogy kilóg a szép ruhából, mintha tele lenne kakival. Amúgy 25 ft/db.
Adri kb másfél hónapos kora óta külön alszik, mert nem tudtam tőle aludni. Minden moccanására felébredtem. Most sem alszok mellette délután sem, mert valahogy megérez és huncut, felébred.
A mai nap nagyon gáz volt. Strandra hívtak a barátaink, apa meg igent mondott anélkül, hogy engem megkérdett volna. Hulla fáradt voltam, Adri éjjel vagy óránként ébredt. :?: Na meg fürdőruhát is szerettem volna venni. Nem sikerült, rádöbbentem, hogy úgy nézek ki, mint egy tehén. Adrit leadtuk a mamához, de mentünk is hamar érte, mert nem alszik már el nélkülem. Jobb, ha hozzászokok ehhez, úgyis arra vágytam, hogy anyás legyen. :)
cukkermáz

Sziasztok!

Én eddig többnyire csak "olvasója" voltam a társalgónak. Már hónapok óta olvasom, de nagyon nem volt időm bekapcsolódni. Van egy két éves fiam, és egy lassan 4 hónapos lányom. Mellettük nem sok időm van. Viszont van rengeteg kérdésem, hátha van aki tud segíteni, vagy találkozott már ilyen problémával.
A fiam most kezd belemenni a dacc korszakba, és mellette félős is lett. Amitől eddig nem félt most szinte retteg. Pl. Ha bevásárolunk és ő ül a kocsiban nem engedi el a kezem. Szóval egy kézzel pakolászom. Ha mégis elengedem, akkor rögtön görbül a szája lefelé. Hál istennek itthon már elengedi a kezem és kb. két méterre is elmegy tőllem, de ezt is csak pár hete. Régebben nem volt ilyen. Olvastam, hogy ebben a korban jelentkezik ez, de nem gondoltam volna hogy ennyire. Találkozott már ezzel a problémával valaki? Meddig tart és hogyan lehet segíteni a kicsin, hogy átvészelje?
Más. Tud valaki ajánlani jó játszóteret? Olyat ami egy két évesnek megfelelő (csúzda, mászóka) és mellette egy babakocsira is oda tudok figyelni.

Kattic. Szerintem mi ismerjük egymást a héten találkoztunk a Barka utcában. Te a picivel és a mamával, valamint a szomszédasszonyunkkal sétáltál, én pedig a két gyerköccel mentem a boltba. Te voltál az?

:D
nyhk

Van egy dilemmám, remélem hozzá tudtok szólni.

Hamarosan lejár a TGYES-em, és meg kell írnom az igénylést a GYED-re. A munkahelyen azt mondták a GYED időszakára kérjek írásban fizetésnélküli szabadságot. :?: Nekem ez fura. A végén majd nem fizetik ki nekem a szabikat? Vagy ez már nincs? És egyáltalán. Honnan tudjam, meddig leszek GYED-en.

Szia nyhk

Nálunk nem volt ilyen a fiammal. Talán a Szimferopol téren van ilyen játszótér a Széchenyiben és a Gyenes téren is szép van.
cukkermáz

Cukker,
ez így működik, amíg GYED-en és GYES-en vagy, addig hivatalosan a munkahelyeden fizetés nélküli szabin vagy. A szabijaid azért járnak, de nem kifizetik, hanem ha majd visszamész, akkor azzal kezded, hogy kiveszed.
Nekem annyit kellett írnom - küldték a papírt, mert a T-Com kifizetőhely- hogy kérem, hogy 2007. december 20-ig GYED, és 2008. december 20-ig GYES miatt fizetés nélküli szabit engedélyezzenek. Ugye ez neked 2008. február 8. és 2009. február 8.
Keddet majd megbeszéljük, nekem akármikor jó, úgyis apa itthon dolgozik, jó ha minél kevesebbet vagyunk itthon
:D

Nekünk még 4-es Pampers-ünk van, nekem ez vált be a legjobban eddig. Nem széles a lába között.

Seriff,
azért ne sajnáld annyira a férjem. Ő legalább így alszik, de hogy... mikor üvöltött a gyerek, meg én is, hogy leesett az ágyról, először arra sem ébredt fel, csak mikor már kirohantam. Nyaralás alatt is olyan idegesítő volt, hogy én keltem a gyerek miatt, ő meg horkolt és észre se vette. Tiszta igazságtalan. Azért augusztus végén jön a külön szoba. Eredetileg én is külön akartam rakni, csak nagyon messze van a két szoba a gyakori járkáláshoz, na meg a gégéje miatt nem mertem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ser,
Beni mar csak egy ujjamat fogja egy kezzel, de azt azert fogja :wink: Egyebkent nagyon ugyi. Mindenhova felmaszik, és mindent megcsinal, csak meg az onnnalo jaras nem megy, de nem sok hianyzik. En is masfel eves voltam mikor elindulatam, ugyhogy meg van ,masfel honapja :)

Lili jelezte, hogy neki csutorotokon nem jo a tali, nekunk viszont a szerda nem jo. Tobbiek: Akinek lenne kedve keso delutan az Arboratumban talizni a heten, melyik nap lenne jo? Meg akar a kedd is szobajohet ha gyorsan "megdumcsizzuk". Bar kedd delutan elszortan lehet zapor, szoval megfontolando...

nyhk,
Sajnos nem tudok tanacsot adni, nalunk egyelore meg nincs
ilyesmi probléma...

Cukker,
Hol vetted az öko pelust?

Lanyok,
Szunyog csipes ugyben kerek tanacsot. Pankat egy szunyog osszemarta, es valami felemetesen ronda lett (egesz sotét piros az udvara, es kesobb holyagossa valik, majd kifakad). Penteken elvittem orvoshoz, aki azt mondta, hogy nem ez az elso ilyen esete, es a permetezo szerekre gyanakszanak, mert legtobbszor a permetezes utan fordulnak elo ilyen csunya csipesek. Tobb gyereknek is lett ilyen a praxisaban. Mi az ANTSZ-nel ezt be fogjuk jelenteni, hogy vizsgaljak meg mi lehet az oka. Ti hallotatok hasonlo esetrol? Es legyszi adjatok tanacsot mivel lehet sebeket kezelni, hogy hegmentesen gyogyuljanak. Van olyan csipese ami mar varasodik, es nem szeretnem ha helye maradna. Esetleg akik baranyhimlosek voltak az iden, mit hasznaltak viszketes ellen es heg gyogyitasara?
mvirag

Elkeszultunk a homokozoval, mar csak a homok hianyzik :lol: Hol lehet venni homokot :?:
mvirag

Mvirág,
nekem sem jó a szerda, akkor dolgozom. Kedd még OK lehet, legfeljebb Cukker-rel ott talizunk, de a legjobb a csütörtök lenne.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok,

Virág,
mi megint nem tudunk menni, holnap indulunk a Balatonra :( Homokot a Tüzép telepeken lehet kapni, kül. fajtájó van kül. áron, de a múltkor a Baumaxban lehetett kapni spéci homokozós homokot. A Tüzépről házhozszállítást is vállalnak.
A csípésre Fenistilt (gondolom ezt tudod, de én ezt használom) és Aloe Verát kenek. De én is hallottam az ilyen csípésekről, elég gáz...
A talihoz jó szórakozást!

Kép

Kép
kobudo

Lina

Köszönöm szépen az infót. De én úgy tervezem a pénz miatt, hogy 2 év után megyek vissza. Remélem hamarabb nem kell és megmarad apa munkahelye. :( Nagy okos kormány!
Én is tök fáradt vagyok, mindig én kelek fel éjjel. Apa is felébred, de hiába megy oda, szoptatni nem tudja. :D
Mostanában nappal sem nagyon lehet másra hagyni. Talán a foga készülődik, mert feltűnően rosszul alszik az eddigiekhez képest, és olyan murisan nyalogatja az alsó ínyét.
Nekem szerintem jó az Arborétum kedden, a csütörtök az viszont nem babatalira. De jó a kedd délelőtt is. Séta? Rossz idő esetén itthon maradunk. Vélemény? :)

Kob

Jó utat kívánok nektek, és érezzétek jól magatokat!

Mvirág

Így még nem jártunk. Bőrgyógyászhoz viszed? Calcimusk? Ezt szoktam adni, és Fenistil gélt.
cukkermáz

Sziaztok!

Kedd délelőtt talira nekem is jó lenne, sőt egy kicsit örülnék is a délelőtt miatt, mert 17h körül jön haza apu, és akkor szeretünk itthon lenni!

Majd megírom, milyen volt a Norbi futár által hozott kajcsi!

Mvirág
Klasszak a képek! Hogy hívják az unokatestvéredéket, akik az utcánkba laknak?

Lina
Múltkor említetted, hogy márciusban voltatok először nyaralni Lilivel és hogy milyen jó volt. Valahol írtál róla? Nem jó a kereső, de érdekelnének a részletek, mert augusztusban vagy szeptemberben pár napra mi is ki szeretnénk mozdulni. Párom azt mondta, találjam ki hova és mehetünk!

Valaki másnak van jó ötlete, hogy hol vannak babbarát szállások vagy hova lehet egy 4 hónapos gyerekkel menni? nem viseli meg őket a környezet változás?

Nagyon lassú ma a babnet, nektek is? :?

KépKép
kattic

Sziasztok!

Megint nagyon elvesztünk , hiába itt a nyár... :D

Végignéztem a képeket, csodásak!! hogy nőnek a pindúrok!! El sem hiszem! :shock: :D :D

Kattic: Mi akkor utaztunk először amikor Janika 2 hónapos volt és egyáltalán nem tűnt fel neki h máshol vagyunk. Sőt még jobbat aludt ott mint itthon (Akkor Hévízen voltunk) Sok jó szállás van az udulesicsekk.hu oldalon én is ott szoktam keresgélni. :)

Cukker: mindenkinek kell GYED-re igénylést írnia?? Csak mert akkor nekem is lassan esedékes lesz, vagy a munkahelynek szólnia kell??

Lina: sajnálom Lilibaba koppanását és örülök, hogy semmi baja nem lett! El tudom képzelni hogy megijedtetek! :?
Pedig minden babával történnek ilyesmik előbb-utóbb, gondolom főleg ha már majd másznak is... :roll:

Mi amúgy múlt 7 végén költöztettük át Janikát a saját szobájába, mert már úgy érzetük érzékenyebb lett a zajainkra ráadásul én is felébredtem minden rezzenésére. Borzalmasan hiányzott mellőlünk, még sírtam is egy délutánt de most sokkal jobb mert este 8-tól reggel 7-ig alszik ő is és mi is és nem zavarjuk egymást. :D :D :D :D Mondjuk nálunk apa ritkán horkol szerencsére... :)

Kob: nektek jó nyaralást kívánok a Balcsin!! :D

Lili: holnap ugy volt h mennénk a hunyadiba de mostméár valszeg nem tudunk mert anyukám orvosnál lesz, de jó lenne talizni, meg még a hálózsákok is itt vannak nálam, múltkor elfelejtettem visszaadni, közben Janika is kinőtte őket!! :lol:

Amúgy mi jól vagyunk, a kklíma nálunk is nagyon bevált, már el sem tudnám képzelni nélküle....
Janika forog mindenhogy hasról-hátra és vissza, ahogy csak akarja. Nagyon ügyes. És már napok óta próbálja atérdét a pocakja alá húzni és párszor sikerültz is neki! :D

na megyek ébredezik.

Szép napot mindenkinek!!
erszényes

Mvirág

Az előbb elfelejtettem írni. A Nyíri úton, a kórház melletti új társasház alatt van egy pelenkadiszkont, ott vettem. Amúgy Széchenyi tele van ilyen boltokkal. Akadémia krt, Arany Szarvas helyén is a bizományi bolt mellett. Én 25 ft-ért vettem, de 31 Ft-ért is van öko pelus, annak a formája elég jó, csak az is szürke.

Erszényes

Én még arra várok, hogy forduljon. :) Meztelen szívesebben gyakorol. Nagyon ügyes Janika.
Mindenkinek kell írni igénylést. Nekem szóltak a cégtől és küldtek formanyomtatványt. Elég sokmindent kellett rajta kitölteni. És hamarosan kapsz majd szerintem az Államkinycstártól egy papírt, hogy mikor jár le a TGYES-ed.

Kattic

Szerintem egy két hónapos babával talán könnyebb elutazni, mint egy 5-6 hónapossal. Egyre jobban ragaszkodnak a helyükhöz.

Ma felpakoltam a két gyerkőcöt és a Széchenyiből kisétáltunk a Tescóba. Csak hazafele úton volt gond. Ordított, aztán egy árnyékos helyen megetettem desszerttel. 105 Ft-ért vannak nagyon szép Disney-s zoknik, és 50-70%-ra vanak leértékelve a rucik. Nagyon megéri. A szentkirályi víz is akciós, de az Auchanban olcsóbb.
Már meséltem, hogy Bence milyen lassan eszik és rosszul. Már nem izgatom magam, poénra vettem a figurát. Odaálltam mellé és szurkoltam. Hajrá-Bence, hajrá -Bence. Akkorát nevetett. :D
cukkermáz

Sziasztok!

Cukker, bátor vagy, hogy kisétáltál Adrival a Tescoba! :) Miket eszik már Adri? Zsófi még mindig válogatós...igaz, amit mi eszünk, abból mindig kérne.... :D Ügyes vagy, hogy lazán vezsed Bencével kapcsolatban...igaz, nem is nagyon tudsz mást csinálni....

Erszényke, nekem holnap semmiféleképpen nem jó...anyukámék jönnek Soltról. Hoznak fini ebédet. Meg apa már régen volt nálunk. Jönnek hűsölni. :) Nekünk is nagyon bevált a légkondi. Szeretjük. Jól lehűti a lakást. Olyan ügyes janik! :)

Zsófi pedig feláll egyedül. :) És élvezi, sikongat hozzá. :) De még mereven tartja a kislábait. És még azért nincs olyan helye bent, ahol nagyon fel tudna állni, így azt még nem nagyon gyakorolja.

Lina, én még nem is gratuláltam a fogacskához! :) Gratulálok!
És sajnálom az esést! Zsófi is esett már le 2*. :(

Mvirág, írtam választ mailban! :)

Sam, pedig én kiszerettem volna próbálni a Sleep & Play pelust. Én csak Pamperst vettem eddig Zsófinak...mást nem nagyon szeretnék kipróbálni...ez nagyon bevált nekünk. Szinte csak 1*-2* volt belöle kiömlés.....

Mrege, nagyon jó ez a kisautó.... az első nagy szerelmemnek is ilyen volt, csak olajzöldbe....szerettük, csak nagyon sok benzint megevett. És gratulálok Regéhez, hogy ilyen ügyes ő is! :)

Dora, kitartás! A ház nézés nagyon fárasztó....mi egy darabig leálltunk....lehet, hogy építkezünk majd évek múlva...

Kattic, sztem te ismered a kisfiadat, hogy bírná-e az utat, meg a helyváltoztatást.....Zsófi nem bírta az elején...most már meg sem kottyan neki. :) Karácsonyi estén nem aludt semmit, akkor volt 3hónapos. Most pedig Zalakaroson 9hónaposan olyan jól aludt éjszaka....minden baba más. Te tudod sztem.

Nhyk, itt nálunk a Hunyadiban van egy játszótér. A Mátyas Király Ált sulitól nem messze. Nem is olyna régen készítették, és nagyon szép. Van benne minden. Mesélnél magatokról egy kicsit? Milyen ilyen kis korkülönbséggel gyerkőcöt nevelni??? Sztem lehet, hogy fél, hogy elmész...vagy mert keveset vagy vele a kicsi miatt...lehet,hogy féltékeny is egy kicsit, azért nem enged el....
Én azt gondolom, hogy ezért ilyen veled a nagyobb gyermek.

Attól, hogy nekem nem jó a csütörtöki időpont, attól ti talizhattok...:) majd a legközelebbire elmegyek.

Kob, de jó nektek, hogy megint Balcsiztok! Irigykedem kicist. Apa nálunk sokat dolgozik...gondolom Ser férje sem unatkozik....ők sem nagyon mozdulnak ki.
Ser, tényleg, ti mentek nyaralni vhova?

Még visszaolvasok, hoyg mit akartam...ehhez az oldalhoz ennyit tudtam szólni.... :)
birolili

Tudom, hogy még mit akartam!

Kattic, légyszi írd majd meg, hogy milyen a kaja, jó?
Köszi! Én még nem rendeltem, de majd megvárom a te véleményedet. :)

Ser, eddig csak itt biciztünk a Hunyadiba, még nem mertem hosszabb útra vállalkozni....majd talán estefelé...reggel voltunk hétvégén pával, és majdnem bealudt a biciklin hazafelé... :)reggel mindig szokott még egy kicist aludni Zsófi. Délután alszik nagyobbat most már. Szval ezért próbálkozunk majd délután a hosszabb úttal. Én is gondoltam, hoyg majd kitekerek a Tescoba, meg nővéremhez a széchenyibe, meg tekergek, de azért babával csak nem olyna egyszerű, mint ahogy azt én megálmodom.... :lol: 8) :roll:
Sisakot majd veszünk, mert apa szeretné...és ez kis támlás, pont jó lesz. Nagyon jó az ülés, mert minden oldalról fogja Zsófit. Sok képppel le vagyok maradva....névnapi, Zalakarosos....és most a biciklis...majd ha lesz kedvem én is elárasztalak benneteket képekkel.... :P

Virág, nagyon jók a képek! Nagyon szépek vagytok! Olyan jó, ha az embernek van gyereke! Én úgy élvezem. Igaz, ma 2* leizzadtam, mert szandit akartam próbálni, és Zsófi volt az egyik kezembe, és úgy próbáltam.... :? :shock:

Cukker, te óvtad nagyon Bencét, hoyg ne koszolja össze magát? Szerinted mi a legjobb? Ha hagyod hogy mindenfelé másszon? Én ma letettem Zsófit, hagy ismerkedjen a kavicsokkal. :) Igaz, ott voltam mellette....de ez is kell, nem? A mosógép ki tudja mosni a ruhákat. :?:
:idea: :arrow: Többiek, nektek mi erről a véleményetek?
birolili

Most olvastam végig rendesen...ugye, én meg hétvégén nem érek rá...

Ser, nem is tudtam, hogy az elejétől kezdve külön alszik Hanna.... hogy hogy? nem volt rossz?
birolili

Sziasztok,

Lili, ahan, Krk-re megyünk 3hét múlva. Nálunk eléggé adott a szabadság ideje, amikor a technikusok is pihennek, vagyis július közepétől, augusztus közepéig, na azért a férjem nem bír 4hetet, csak 2-t kivenni. Vagyis mivel magánvállakozó, így éri meg, de még öregszik egy kicsit,és hosszabbodni,vagy gyarapodni fog ez sztem!
Milyen a bicajozás?Éljen Zsófi, h már ácsorog!!!!

Virág, én inkább du-ra szavaznék, a péntek kivételével mindegy mikor, de a délelőtt sztem túl rövid :) .Szúnyogcsípésről még nem hallottam,h ilyen durva lett volna, de valóban fenistil és esetleg calcimusc-vízben oldva.
Nem is azért kérdeztem Benit, csak rég írtál Róla, és kíváncsi voltam. :wink:

Kattic, mi 7hónaposan voltunk Felsőtengelicen, a Hotel Orchideában, ez egy fürdős hel, nagyon igényes, szép, nem is drága, jó a kaja, de ha csoport van,sokat kell rá várni.Hanna uúgy aludt,mint itthon.Bár ez inkább olyan őszies hely, mert a fürdőzésen kívül, a szálló körül tudsz még sétálni, de ez félóra max, más látnivalóért kocsiba kell pattanni.

Ersz, gratula Janikának is a forgolódáshoz, korán kezdi Ő is!

Kob, jó utat, jó pihenést és jó időt!

Kép
seriff

Azért egy képet teszek, megerőltetem magam..ha már így ráérek. :lol: :wink:

Kép

Ez az új mutatványa Zsófinak.... ez már a mászás továbbfejlesztve. :D
birolili

És még egy a lavorban pancsizásról. :

Kép

És a ráadás: Zsófi tapsol.:

Kép

nem is olyan bonyolult ez a képkicsinyítés...maradok ennél... :D
birolili

Most már tényleg eldugulok.... :roll: :P :shock:
Csak még vmi:
Ha hosszabb távra indulok bicivel, akkor meg attól fogok rettegni, hogy nehogy ellopják a biciklimet, üléssel együtt ....ha lezárom, ha nem..."amilyen időket élünk".... de jó, hogy mindig van mitől tartani.... :D
birolili

Lili, nem volt rossz, mi a férjemmel ,ebben az egyben, kezdettől egyetértettünk. Az, h át kell rohangálni, az lett volna rossz? Nem, nem bánom, nem ettől fárasztó ez,hanem a ténytől, h fel kell kelni :lol: , de már azt hiszem megszoktam, ha majd visszamegyek dogozni,nem lesz annyira rossz ügyelni :wink: .
Biciklizés jaja, nem mindig egyszerű, de talán ha felébred, eszik, akkor bevállalhatsz vmi hosszabb utat, na mi eddig legmesszebb a SzilCoopnál lévő Postához tekertünk el, amúgy meg Arborétum, itt hátul elég sokat,Minoéknál is voltunk 1x(5 percre laknak). Sokszor megyünk Syggel és Leonával, így meg mégjobb, közben mi is beszélgetünk...
Piszok: sztem nyugodtan tedd le Zsófit, ismerkedjen a kavicsokkal, homokkal, stb, úgyis ottvagy és figyelsz Rá, h csikket ne szedjen fel, stb.Ha megtanul járni,akkor is lesz,h csüccs és percekig azt az 5mm-es kavicsot nézi,amit Te észre sem veszel, Ő meg csak ül bámulja, fogdossa, a szájához emeli.....Hanna ugyi már rég áll, de nem tudott járni még,amikor bicajozni kezdtünk, időnként találkoztunk ismerőssel, megálltunk, amíg beszélgettünk, kivettem, letettem a földre és mászott, most mit tudsz csinálni?Steril környezetben nem nevelheted! Mondjuk könnyen vagyok, itt ahol mi lakunk talán kevesebb a piszok-mondjuk az építkezések miatt nem-de szóval ez mégiscsak kertvárosias rész. Most is van,h beugrik vki hozzánk, de csak a ház előtt akar beszélgetni, Hannán meg idebent nincs cipő, hát kijön mezítláb....

Kép
seriff

Birolili, köszi a játszótér tippet, délután meg is nézzük.

Egyébként nem olyan vészes a kis korkülönbség. Mi így szerettük volna, és eddig nem bántam meg. Mindenki aki kérdezi azt szoktam mondani, hogy most a két gyerköccel könnyebb mint annak idején amikor még csak a fiam volt. Biztos a rutin, a már évek óta megszokott éjszakázások, tudom, hogy mi vár rám, illetve szerintem sokkal több "ereje" van az embernek.
Persze vannak nehézségek is (amikor éjszaka egyszerre kellnek fel, és azt sem tudom hirtelen hogy melyikhez menjek). A Tescos bevásárlás már két gyerekkel rutinosan megy, és az elindulásokkal sincs baj. A fiam sokat segít, és a féltéknységnek közvetlen jelei nincsenek (nem bántja a kicsit, nincs hiszti ha hugit etetem), de más jelek vannak. Szerintem a félés is ide tartozik, illetve fogcsikorgatás. (Van valaki aki találkozott már nappali fogcsikorgatással?)
Szóval az eddig eltelt 4 hónap zökkenőmentesen ment, remélem a továbbiakban sem lesz sokkal nehezebb. Persze mindehhez hozzátartozik, hogy kicsilányom nagyon jó baba.
nyhk

Nyhk, ahan, Hanna is, leona is csikorgatta, csikorgatja a fogait napközben is, sőt a Hannáét éjjel még nem hallottam....

Lili, csodaédes Zsófi! Nekem eddig nincs rossz tapasztalatom a bicajjal, itt a bolt előtt az emberek le sem szokták zárni-na jó, én azért mégis, hiszen ez nem Hollandia, de ne parázz!Az a négykézlábas kép egyszerűen zabálnivaló! Kis pucér királylány!

Kép
seriff

Cukker,
reggel majd hívlak. Nagymamámat pénteken bevitték a kórházba, volt valószínű egy mikro agyvérzése, vagy agyérgörcse, egy óráig nem tudott beszélni, meg nem emlékezett semmire, most már jól van, de reggel megy dokihoz, és ha még holnap elküldik vizsgálatra, akkor elvisszük. Azért rá fogok érni, csak reggel derül ki, hogy ennyi közbe jön-e.

Próbáltam kibogozni a szálakat: mikor is lesz végül tali? :D

Lili,
azzal kicsinyíted a képeket, amit küldtem, vagy ez valami más? A lényeg, hogy most már van Zsófiról is kép :D

Katic,
mi egy céges lakásban voltunk Sopronban. De ott van a Jagermeister panzió, ők fel vannak készülve kisbabára. Meg Harkányban is kapott ágyat.

Na megyek, mert ordítás van, apa meg még nincs itthon, szerintem bújik ki a másik első fogacska is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Birolili,
Megnéztük a játszóteret, és nagyon tetszett a fiamnak és nekem is. Pont ilyenre gondoltam. A csetlő-botló fiam is simán tudja használni a mászókákat és a lényeg, hogy a csúszdát is. Ez a játszótér egy 2 évesnek is nagyon jó.

Cukker, neked is köszi a tippet, megnéztük a Széchenyiben is, az is tetszett, de a Hunyadi közelebb van (Katonatelep).

Seriff,
Mit csinálsz a fogcsikorgatással? Én ha rászolok néha csak azért is csinálja. A dokinőnk homeopátiás, és ajánlott rá bogyót, de az csak "éjszakai" csikorgatásra jó. Szóval az nem jött be. Féltem a fogait, már így is koptak, plusz szörnyű hallgatni.
Neked sikerült valahogy elérni hogy ne csinálják?

Köv. kérdésem:
Valaki használta már a Kosmodisk-et, vagy van ismerőse akinek használt? Szülés óta a derekam és a hátam nagyon fáj, és gondoltam, hátha ez használna. Szóval akinek van tapasztalata azt meghallgatnám.
nyhk

Nyhk, hát Hanna is és Leona is(aki Syg kislánya :lol: ) még csak 13hónaposak múltak, nem nagyon tudok mit csinálni, hiába szólok Rá. Esetleg kérdezzétek meg a gyermekfogászaton, a Csongrádi u-ban. Kosmodisket használt az egyik barátnőm, uígy szülés után, nagyon sz...r, semmit sem ér, azt mondta, de már Ő sem tudott mit kitalálni......

Lina, asszem én sem tudom mikor is lesz a tali :oops: :lol: ....

Kép
seriff

sziasztok,

eléggé elvesztem, nagyon sűrű volt a hétvége. Még visszaolvasni sem volt időm. Gyorsan egy friss kép hétvégéről :)

Kép

Baján készült a halászléfőzőn...
balim

Nyhk, most jutott az eszembe, hogy ti akkor lehet, hoyg láttatok minket, mert mi nem, én ha Zsófival tekerek, akkor nem nézek semerre.... :lol: :wink:
Szóval a játszótér mellett tekertünk el kb.6-kor. Este bicizni szoktunk. Ott voltatok még akkor?
Egyébként örülök, hogy tetszett nektek....sztem is jó lett, csak el van hanyagolva. :( Az nagyon bosszant minket apával. Minidg nézzük, h. valaki lenyírta - e már a füvet. Ez lenne a minimum sztem, ha már kapott a Hunyadiváros egy játszóteret....

Lina a régi módszer szerint kicsinyítettem...azt nem tudom kezelni amit küldtél. :oops:
birolili

Birolili,
Mi 6 után 10 perccel indultunk el, én sem szoktam nagyon nézelődni, elég Ádámot és a Huga babakocsiját szemmel tartani. Bár amikor kimentünk a parkolóba, akkor ketten beszélgettek biciklivel hátul kisgyerekkel mellettünk.
Egyébként a fűvel kapcsolatban igazad van, ráadásul hogy esett az eső és átvágtunk a füvön nyakig vizesek lettünk. De ezt leszámítva tényleg nagyon jó a játszótér.
nyhk

Eszter tiszta nagylány ezen a képen :) !Halacskát is kapott? :wink:

Kép
seriff

Seriff,
olyan vagy ám:D .... írtam egy hosszút, csak valószínű pont veled együtt próbáltam feltenni, és elveszett az éterben. :(

Na szóval:

NYhk
Biztosan írtad, csak mikor jelentkeztél én nem voltam egy hétig, mennyi korkülömbség van a gyerkőceid között? Eredetileg én is úgy terveztem, hogy jöjjön a következő, amikor gondolja, de mostanra átértékeltem, szeretném kiélvezni egy kicsit Lilit, amíg egyedül van, a másodiknál ilyen már úgysem lesz, és egyenlőre bele vagyok szerelmesedve ebbe a kis törpébe :D
Amúgy Kecskeméten volt eső????????

Itt semmi, csak egy jó kis baleset hazafele, túloldalról kamion az én árkomban, kidöntött egy táblát is. A mentő még csak utánam jött, szóval jó, hogy nem néhány perccel előbb jártunk arra.

Lili,
majd ha neked is jó lesz, egyszer tényleg megmutatom azt a kicsinyítést, nagyon egyszerű, bár nem tudom, te most hogy csinálod. Na meg Zsófi megmutathatná Lilinek, hogy hogy kell úgy mászni, hogy nem esik orra :D

Seriff,
ugye akkor holnap még nincs tali, a többi meg majd kibogozódik :D
Syg-ék hogy vannak? Nincs még netjük?

Balim,
Eszti tényleg olyan igazi kislányos, már nem baba ezen a képen.

Tényleg, szerintetek adhatok már Lilinek babakekszet. Hipp-es, hat hónapos kortól van ráírva, de gluténes. A doki azt mondta, a hasmenés után érzékenyebb lehet, na de meddig????

Tényleg, Bepa nyaral????? Nanáék hogy vannak???????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nyhk

Tudnál egy nevet mondani? Olyan nehéz leírni. :)
Én is katonatelepi vagyok, voltam. Ti mióta éltek ott? És itt még Kattic lakik ott.

Lili

Eszik barackot, banánt, málnát, banánt, almát. Most elkezdem a zöldségeket, de először csak pár kanállal, így lesz vagy hat hónapos, mire már rendesen fogja enni őket. Reggel és este mindig elég a szopi, és persze éjjel is. Ja, és a pépek mellett van szopi és tápi.
Bence, amikor pici volt, folyton törölgettem kezét, arcát kajcsi közben. Vigyáztam, hogy az étel ne landoljon a falon, stb. Szerintem el is ment a kedve az evéstől. Adrit most hagyom, hogy evés közben a szájába nyúljon, stb.
Ahogy Ser is írta, nyugodtan rakd le a földre mászkálni, csak figyelni kell rájuk, mert mindent képesek összeszedni. Sajnos itt a Széchenyiben aztán kutyapisitől, fecskeürüléktől kezdve minden van. Bence cipőjét is takarítottam régen többször is a kutya gumi miatt. Főleg télen jó, mikor nem látni a hótól. Adrit amikor csak tehetem viszem majd a pályára, az szép és tiszta. Bencével pl rengeteget jártunk a Széktói stadionba. Amíg mi futottunk, ő játszott a távolugró homokban, vagy meztelen szaladgált a füvön át a locsoló alatt nyáron. :)
Bence nagyon sokszor felbosszant, olyan kamaszos már a viselkedése. De ugyanakkor nagyon jókat lehet vele beszélgetni, bohóckodni.
Tescóba 25 perc alatt kint voltunk, nem is vészes. Amikor a városba megyünk be, az sokkal hosszabb táv. Bencével én másfél éves korában bicigliztem sokat. Akkor Katonatelepre is kimentünk.
Zsófi csuda édes, és gratulálok a felálláshoz.

Már csak pár nap és Adri tutira hasra fordul.
cukkermáz

Lina

Nagymamádnak jobbulást kívánok. A hívásodat várom majd.

Az lehetséges, hogy 5 kiló feleslegtől is már fáj az ember lába? 4 kiló gyorsan lement, de már futni kellene, viszont ekkorra mellekkel nincs kedvem.
cukkermáz

Sziasztok!

Kicsit el vagyunk veszve mi is. Azért átfutom az írásaitokat, képeket (édesek a gyerkőcök, mint mindig :D ), de reagálni már nincs időm. Minden nap vmi hivatalos intéznivaló, vagy keresgélünk még a lakásba ezt+azt. Anyunál is gyümölcselrakás, lekvárfőzés van, ott is megjelenünk segíteni, dédit látogatni vagy csak a kert miatt.

Nyhk, Flóra is csikorgatta a fogát, nem tudtam tenni ellene semmit a rászóláson kívül. Kinőtte. Félni viszont soha nem félt úgy mint a fiad, lehet, hogy tényleg a hugi érkezése zavarta meg.

A költözésnél autómatice külön szobába kerültek a lányok, nem is gondoltam át előtte, adta magát. Flóra ugyanúgy átvándorol hozzánk valamikor éjszaka mint eddig. :) Így Flóra ágyában megetetem Orsit és visszateszem a kiságyába. Korábban ugye az első etetés után mellettem aludt tovább. Ma pl. 5-kor ébredt először, de hajnali 3-nál előbb nem nagyon szokott. Utána viszont újra beáll a három óránkénti evésre. Flóra nem ébred fel, mert Orsi nem sír, csak fészkelődik, szopja az ujját rettentő hangosan cuppogva. Ránézek az órára, és ha már eltelt 5-6 óra az esti evés óta, akkor tudom, hogy kelnem kell hozzá.

Most ennyi, leragad a szemem...

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Linácska,

Majdnem pontosan két év van közöttük (de mostmár megcsináltam én is a Lilypie-t (nem kis szenvedés árán)), én örülök a két évnek, kevesebbet nem szerettem volna, azt sem akartam, hogy visszamenjek dolgozni és utána újra eljönni, így pedig még Ádám sem óvodás, és itthon vagyok vele 3 éves koráig. Sőt ha ovival is gond lesz az elején nem a munkahelyről kell eljönnöm, hanem itthon vagyok. Szóval mi így terveztük és szerencsére össze is jött. Viszont a harmadikat csak 4-5 év múlva merném bevállalni :)
Amúgy volt 10 percig eső a Hunyadiban, sütött a nap és esett (elég rendesen) az eső. Mi pedig a játszótéren bebujtunk a csúszda alá. Ádám élvezte, én már kevésbé. :(

Cukker,

A becsületes nevem Kati, próbáltam megváltoztatni a regisztrációs nyhk-t, de nem sikerült. Valaki tudja, hogy hogyan kell?
Katonatelepre 3 éve költöztünk ki. Előtte a Horváth Dömén laktunk, amúgy nem Kecskemétiek vagyunk eredetileg, csak a Gamf után itt maradtunk párommal. De lassan azért már Kecskemétieknek valljuk magunkat (13 év után már szerintem lehet). Kattic két utcával arrébb lakik, már találkoztunk, sőt beszélgettünk is, de csak most jöttünk rá, hogy a fórumon mind a ketten fent vagyunk. Kicsi a világ :)

Úgy látom, hogy másnak is volt (vagy van) fogcsikorgatás problémája. A neten találtam egy gyerekorvost akinek lehet írni és ő válaszol (1 hét múlva). Ma láttam a válaszát, de nem lettem tőle okosabb.
Ezt írta: "Sokszor irtam már és megint csak ismételni tudom magam, hogy rá kell jönni az okára. A nappali fogcsikorgatás leggyakoribb oka az szokott lenni, hogy felhivja magára a figyelmet és a reakciokat figyeli. Persze ez csak ötlet."

Az okot sejtem: Petra. De megoldás, tanács ??????

Pille,
Szerintünk is sok ok Hugira vezethető vissza, de erre számoltunk is. Biztos megviseli, bár mindent megteszek....
Nálatok nem volt féltékenység? A lányod elég talpraesett kiscsaj. (A Játszócsoportban találkoztam vele (amit te ajánlottál)).

Kép

Kép
nyhk

Sziasztok!

Előbb veszett el amit írtam :x ,a lényeg,hogy nagyon-nagyon aranyosak a babócák :D és dög meleg van kint,hol jár ilyen időben mindenki?

Teszek fel egy-két képet:

Kép hason

Kép a lagziban

Kép megvan a kezem

Kép kis vigyori

Kép oldalra már tudok fordulni

Kép babadumcsi

Kép fürdés után

Kép ilyen jó volt a mamiéknál

Bocs,ha túlzásba vittem,de nem tudok vele betelni :D
dettus

Pille, Flórának Boldog Szülinapot! Ugye ma van?

Cukker, a szopi miatt se fuss még, tényleg csökkenhet a tej mennyisége, meg aztán dög meleg is van,vagy hajnalban vagy késő este lehetne, ill. lenne jó-majd ősszel, sztem.

Dettus, hát megértelek, h nem tudsz betelni Vele :D !

Kép
seriff

sziasztok :)

kicsit én is elvagyok veszve
Már napok óta baracklekvárt rakok el már van 50 üveggel és még szerintem lesz még kb. 15 el
a kezem viszont rettenetessen néz ki tőle :) :(

a képek nagyon aranyossak :)

fog csikorgatás adri nálunk csak és kizárólag este műveli, de olyan szinten, hogy képtelenség mellette aludni, néha kicsit megsimizem és abba hagyja de utánna folytatja kb 2 perc mulva már le is tört így két foga ..:(
voltam tegnap fogdokinál és rákérdeztem, hogy mit lehetene vele csinálni a doki azt mondta, hogy semmit felnőtt korban teszen be valami emelőt vagy mi a nyavaját de ilyen kicsiknél nem csinálnak semmit.

még irni akartam mindnekinek de rohhanom kell mert leég a lekvárom :D :(
roz23

lili

sok boldog névanapot ugye ma van ?
roz23

Lili, télleg Boldog Névnapot!

És Lina, Lilidnek is!

Roz, harapásemelőnek hívják :wink: ... :D

Kép
seriff

Most néztem csak,Lilik Nagyon Boldog Névnapot Nektek :D !!

Pille,ha ma van,akkor nagyon Boldog Szülinapot kívánunk mi is Flórának!

Mi holnap megyünk csípőuh-ra,meg nekem vissza kell mennem az urológiára,most veszik le a belsőkatétert,úgy útálom már az egészet :( és még nincs vége.Mostanában már mindig két ciciből eszünk,remélem csak Lenci étvágya nőtt és nem a tej csökkent.Még azt szerettem volna megkérdezni,hogy hogyan oldottátok meg,ha volt ilen,hogy a babó nem akar a babakocsiban megmaradni,mert gondolom nem lát ki,viszont még nem ülhet,kengurunk van,akkor vigyem addig abban?De abban meg nehéz lenne nagyokat sétálni.

Nanáékról még mindig semmi hír?

Roz jó lekvárfőzést,bár el nem tudom képzelni hogy csinálod a gyerekek mellett :) ?
dettus

Babatali: Ugy olvasom, mindenkinek mas nap lenne jo. Szoval maradjon a csutortok du. OK :?: Mi mindenkepp kimegyunk du ha felebredtek. Jo lenne ha minnel tobben tudnanak csatlakozni :lol:

Lilinek igertem, hogy megirom milyen programok vannak este a foteren, de gondoltam hatha masokat is erdekel, igy ide irom meg nem mailbe :lol: : Most van ui a Csipero 2006, szóval akinek rengeteg az ideje , ill le tudja passzolni a gyerekeket a nagyinak :lol: kalandra fel :wink:

K: 20.30 Foter A budapesti Klezmer Band koncertje és táncház
22.00 Romkert: Kasztiliaia est , Tradere egyuttes Spanyolorszag

Sz: 20.30 Foter : Rribojszky Band koncert
22.00 Romkert: Pajo Kolariuc tamburazenekar (Horvatorszag9

Cs: 20.30 Foter : István a király (Tapolcai muziukal studio)
22.00 Romkert: The classical frogs kórus hangversenye (Purmerend , Hollandia)

P: 20.30 Foter : Kőműves Kelemen rockopera (Álmodozók diákszínpad , Szlovákia)
22.00 Romkert: Davis Yengibarjan (Örményország) Harmonikaestje

Sz: 20.30 Foter Balckriders koncert és ír táncház
22.00 Romkert: Navrang együttes világzenei koncertje

V: 20.30 Besh O'Drom együttes koncertje és körtánc
mvirag

Sziasztok!

Még nem olvastam, csak itt van Lina és szeretnék egy gyors próbát szalagot illetően.

Dettus

Nagyon édi a baba.

Kép

Kép
cukkermáz

A csipesekkel kapcsolatban anniyt megtettunk, hogy bejelentettuk a tisztiorvosnal, hogy arra gyanakszunk hogy a gyerekek a permetezoszerre erzekenyek, hatha valtanak permetezoszert. Erdekes modon azok a szunyogok amik a Borzsonyben voltak nem okaoztak ilyan problemat.

Dettus, arnyosak a kepek orultem neki.
mvirag

Sziasztok!

Seriff, dettus köszi a köszöntést! :D Igen-igen, ma van a 4. szülinapja a nagylányomnak!!!
Sütöttem gyümitortát, most várjuk a nagyszülőket, hogy megérkezzenek.

Az ünnepelt: Kép

pillle

Boldogságos névnapot kívánok kis és nagy Lilinek!!

pillle

Sziasztok!

Sajna időm semmi...csak hogy megnyugodjatok :) , megvagyunk, itthon.

Korházba szerdától szombatig bent akartak tartani. Mi szerdán pár óra bent tartozkodás után önkényesen hazajöttünk. Ez hosszú...röviden semmi értelme nem lett volna...a szolnoki korház nem tudta volna kideriteni a bajt.

Még korábban, nagy nehezen, kaptunk időpontot e hét hétfőre egy pesti gyermek gasztroentrologus főorvos asszonyhoz, aki állitólag a legjobb, a Budai Gyermekklinikára

Szóval tegnap voltunk...Szerinte nincs nagy baj, Botondnak vmi ....feszes a belső ....nem igazán értem...szóval extra hasfájós és szerinte igenis vannak babák akiknek 24 órában fáj a hasuk és szerinte minden más vizsgálattal (tükrözés, becsövezés... :( ) várjunk még.

Szóval nem tudom...okosabb nem lettem, viszont tegnap azt mondtam, ELÉG VOLT! Nem viszem több orvoshoz szegény kis csöppségemet és a korházakból is elég volt.

Arról nem is beszélve hogy minden orvos mást mondott! A szolnoki főorvos szerint Botond éhezik a pesti szerint túletetem. ??????????
Egyik szerint adjak neki gyógyszert, a másik szerint ne.

A lényeg:::: Botond 6 napja egyedül kakil és időnként a duri is sikerül, alig használjuk már a szélcsővet!!!! :) Továbbra is szinte állandóan szenved, de ez már nagy előrelépés. :)

Viszont, az anyatej számára mégsem TÖKÉLETES táplálék!!!!!??????

A mút pénteken este nem volt sajna tejem (gondolom a teljes kimerültség.) így fel kellett bontanunk azt a gyógytápszert amit a Kiss Katalin adott hogy 24 órában próbáljam ki, mert ugye lehet hogy az anyatej a ludas... Szóval én erre az 1 napos próbára nem bírtam rászánni magam, annyira ragaszkodnék a szopihoz...de pénetk este muszáj volt és vmi HIHETETLEN módon Boton aludt!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Nyugodtan, sírás, feszengés nélkül, REGGELIG!!!! :D Én persze nem tudtam aludni, annyira izgultam mi lett vele. :lol:

mennem kell!!!

Még gyorsan. Ennek ellenére a szopit meghagytuk, csak éjszakára kap tápszert, amivel egész jól alszik, nappal továbbra is szenvedünk, sírunk és egyátalán nem tudunk aludni, de hát egyszer csak vége lesz!!!!
nana09

Sziaztok!

Vasárnap este telihold volt, egész éjjel alig aludtunk, hétfőn szerintem emiatt túlzottan fáradt volt Nándi, ennyit még sosem sírt!
Tegnap este alig éltünk a párommal, mire elaludt. Egyre rosszabb alvó, miért van így?

Ma elmentünk fürödni, utána nagyot aludt! Ezt bevezetjük, ha ilyen hatásos! jövő héttől tervezem, hogy babaúszásra megyünk!

Köszönöm a tippeket az utazásra!

Ma csak ennyit tudtam írni, de majd holnap.... :D

KépKép
kattic

Köszönjük szépen a névnapi köszöntéseket.

Két kép: ajándékozás előtt és közben :D

Kép

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket, olyan jól esik. :)

Beának és Lillának köszönöm a személyes köszöntést. :) Úgy örültem! És olyan boldog nap volt. :D

Anyukámék itt voltak hoztak ebédet, és rengeteg virágot kaptam. És sok meglepit. És anyósomék is megleptek.
A férjem lepett meg igazán.
A Promod nekem nagyon tetszik, mert sok szép különleges ruha van benne. :) De még sosem mertem venni ott ruhát....nagyon drága nekem......és most onnan kaptam egy nagyon szép felsőt. Csak kicsi, de le tudjuk vásárolni. Nagyon örülök. Lesz egy különlegesen szép felsőm.

És Zsófi egyre ügyesebben tud mászni.... :D Ja, Lina, ne aggódj, Zsófi is úgy kezdte, hogy a fejét használta a keze helyett...de aztán vhogy bekattant neki. :) És azóta olyan gyönyörűen mászik. Most pedig egyfolytában állna....de még nem akarom...majd....
Lina, majd eljöhettek ám, vmikor megbeszélünk egy időpontot, o.k.? :)

Ser, csak úgy kérdeztem ezt a különalvást...mindenkitől azt hallom, hogy az első időszakban legyen veletek...csak ezért érdeklődtem. De van egy ismerősöm, aki szintén rögtön külön szobába tette a kisfiút.

Dettus, nagyon szépek vagytok! :)

Majd holnap jövök.
Mindenkinek további szép napot!
birolili

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: