Indi! (Rylie)
én, mint csapvízpárti, meg kell védjem a csapvizet! nincs tele nitráttal, csak van benne, de a megengedett értéken belül. az ásványvizek meg másokkal vannak tele, pl. némelyikben nátrium van túl sok, úgyhogy én majdnem végig csapvízből csináltam a tápot, mostanában néha Norbi vízből, és 10 hónapos kora óta nem is forralom a csapvizet sem. a vízkő sajna tény, dehát kell a kalcium is

)). megfigyeltem, hogy este 10-kor ömlesztik a klórt bele, úgyhogy azután nem használtam soha a vízből.
a babák ásványvizezéséről meg azt olvastam, hogy érdemes cserélgetni, hol ezt, hol azt használni, hogy nehogy valamelyik ásványi anyag felhalmozódjon a gyerekben. + a felbontott víz tkp. 1-2 napig őrzi meg szavatosságát, utána már elkezdenek terjedni benne a bacik. megjegyzem, hogy amikor L. kicsi korában felforraltam az Norbi ásványvizet , akkor abban is úszkált minden izémicsoda, úgyhogy igen hamar abbahagytam a forralgatását.
és figyi! amikor Dominót nem "vegyszerrel" mosdatod, akkor csak az indiai szokásokat követve átolajozod, vagy valami más módszert alkalmazol? mert mikor nem izzad egy baba, lehet, hogy tényleg elég a pisis-kakis testrészeket

habfürdővel lemosni, a többire elég a sima víz, nem?
Racca!
hova tűntél? neked is biztos lenne valami jó tipped a fentiekre!
Votiv!
lehet, hogy mi szerencsések vagyunk, mert mint fentebb írtam, az ivóvíztől sincs semmi baja Lencsének, de a Johnson's babafürdetőtől sem. kezdetektől ezt használunk (már a kórházban is ezt kenték rá), és csak most lett pöttyös a melegben. asszem egyszer sárga üveges Gabit is használtunk, attól se lett gáz. samponból is csak a Johnsont vesszük. az állatkísérleteket elítélem, viszont azt sem szeretném, hogy a gyerekemen kísérletezzenek azok a cégek, amik nem kísérleteznek semmin.
ismeritek az Yves Rocher céget? ők nem végeznek állakísérleteket, nagyon jó a tusfürdőjük (egyéb cuccuk), én szinte csak ezt használom. nem szárítja ki úgy a bőröm, már nem kell minden este végig testápolóznom, csak a kezemet és a lábamat. van babafürcsijük is, de nem próbáltam még.
és penész: minden dohos, ugye? nem tudnak szellőzni a cuccok, túl sok a pára, nincs szellőztetés a "kamrában", így a cuccok beszívják azt, és bedohosodnak, extrém esetben a penész is megtelepszik. bármilyen szekrényt veszel, nem javít a helyzeten. ilyen helyen semmi értékes dohosodható cuccot ne tárolj, csak bringát, meg ilyesmit. a kérdés: csak a tiétek a helyiség, vagy közös? van-e ablak rajta? mekkora a helyiség (cca)? mert ha csak a tiétek, vagyis pici, akkor esetleg van lehetőség a pára összeszedésére egy "készülékkel", ami tkp. egy fajta só, de nagy térben nem hatékony. na meg ha nincs ablak...
Juc!
én is a fenti néniktől szeretek vásálni, habár igen drágák. párszor meg jártam úgy, hogy mondták, hogy "bio", és tényleg az volt, mert a borsó eddig minden (!) esetben kukacos volt, egyszer meg az új lilahagyma külső héja alatt hemzsegtek a dögök. (előtte életemben nem láttam még kukacos hagymát) úgyhogy inkább azoktól veszek, akik nem bizonygatják, hogy bio

, a lényeg, hogy házi legyen. egyszer isteni szárazbabot vettem középtájról, de sajnos nem jegyeztem meg a néni arcát, pedig a baboktól is félek (zsizsik miatt), de ez olyan finom, egészséges volt, hogy még.
a Tahi-Tótékat majd kipróbálom, ha arra járok, mert tényleg szeretnék már végre egy megbízható helyet, ezután a sok rémhír után.
Soma meggyógyult már? végül kellett neki az antibio?