A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Vio!

Hát ez az! Mitől más egy nőgyógyászati műtét? Ott miért nem fontos, hogy a beteg teljesen el legyen altatva! Nagyon durva!:(
Eü. suliba hova jártál és mikor?

Most akkor Moose és Barbi írtak már szüléssztorit vagy nem? Mer' má' másodszor kérdezem és senki nem válaszol! :cry: Irgum-burgum! :?
:D

És nem tudja valaki, hogy most mi lesz a filmemmel? (Rejtélyek városa) Erre vártam egész héten! :(
ildi76

Sziasztok,

Vio: történeted szomorú és valóban elgondolkodtató, hogy miért nem a saját dokid csinálta. Remélem hamarosan jön a következő babuci.

Juc: fehérvárin akkor lehet apóssal is szoktál üzletelni, mert Ő is ott "parasztbácsi" :lol: és tényleg nem furmányos... sőt nagyon rendi...

Husi: de jó a vegáknak... hehe

Ildi: valamikor nem jöttök el a játszóra felénk?

Zsanci: Borisz nagyon jó fej....

Indi: meg van a szajré.

Votiv: apeh brrrrrrrr. remélem azért jól alakul a "vizit". Bár nekem mindig valamit kitaláltak eddig, ha arra jártam.

Ildi: Barbi tuti írt, Mosseban csak azért nem vagyok biztos, mert vele beszéltem és nem emlékszem, hogy onnan tudok dolgokat vagy a topicból.

Ruz: most már ugye jössz gyakrabban.

Szép estét mindenkinek

Johi
johanna1975

Vio, szia, a legtöbben Szent Imrében szültünk, igen. :D aki nem, az is oda készült, csak különböző okok miatt nem jött össze :roll:

nagyon megrendítő, amit írtál :(
történetesen én is összeakadtam egyszer a dokiddal, és nekem valamiért nem jött be :?
én ehhez a béna osztályoshoz se mennék vissza, se a rá nem érő dokihoz. és most eszembe jutott egy lány, aki itt írogatott régebben, a nickje Kajamán. neki volt egy vetélése, második vagy harmadik babával, doki ugyanaz. és miközben ÜGYELT!!! épp akkor, mikor a műtétet megcsinálták, be nem dugta volna a képét hozzá, még utána se. ez óta meg főleg szar a véleményem erről a dokiról :?
szerintem egy harmadik doki lenne a legjobb ebben a helyzetben. és nagyon drukkolok, hogy hamar összejöjjön a baba!

votiv 8)
votiv

JOhi!

Lehet :lol: HOl szokott árulni?

Ma voltunk Mayában és ettem roston sült Gomolya sajtot friss salátával és nagyon fincsi volt!
20170114224602

Johanna!

Akkor Barbiénak majd utánanézek! Köszi!
A jövő hét nagyon sűrű, mert Öcsém esküvője lesz a hétvégén, de utána megbeszéljük! Igazából a Kondorosi usziig battyogtunk el csak eddig babakocsival! De talán a Fonyód utca már nincs annyira messze onnan!

Játszótérről jut eszembe, hogy úgy 2 hete voltunk itt a közeli zárt játszón este és Timi a homokozóban bogarászott én meg mellette álltam! Egyszer csak talált egy nagyobb darab kavicsot és még mielőtt kikaphattam volna a kezéből bekapta! Alig tudtam kiszedni a szájából és frászt kaptam, nehogy félrenyelje! :( Nagyon résen kell lennem nála, mert nem először csinál ilyet!

Zsan!

Ez aranyos volt Borisztól!:)
ildi76

Macs! GRATULA!!! Kép sok boldogságot
képeket!!!

Megint esik :D imádom az eső utáni illatot. :lol: Ezenkívül azért is örvendtes a hír, mert a szemben lévő telekre kijöttek fiúk duhajkodni, s így beszorulnak a házba :mrgreen:

Ildi! Mindketten írtunk szüléstörténetet

Kisün! Te csinálod jól! :P Megvárod még fincsi lesz az idő, s utána vonulsz be. A kozmetikusom a nagy melegben szült délután 16:00kor. Hááát, nem lettem volna a helyébe. :shock:

Den még nyaral?

A csajomnak már arra is rájött, hogy a másik oldalról is tud hasról hátra fordulni... :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barbi!

Nem emlékszel mikor írtad?:)
Den szerintem még nyaral!

Vio!

A fene tudja! Szerintem előbb vagy utóbb minden dokiról hall az ember negatív dolgokat is sajnos! Legalábbis nekem eddig egy dokim sem volt (bármilyen doki), akiben valamilyen szempontból ne csalódtam volna!
Egyébként velem szintén közös a dokid!
ildi76

ildi! sajna már nem emlékszem :oops: , de Moose két nappal előttem írt, szóval ha megvan az egyik...

Gabi! nagyon jó volt olvasni a szüléstörténeted. olyan igazi BS-ses :)
Gratula a kitartáshoz!
Kérdeztem, de hátha csak nem vetted észre, miért most írtad le?
gödibarbi

Vera,
most má' NE SZŰŰŰŰŰŰŰŰŰJJJJJJJJJJJJJJ 10-ig!!!! mert akkor mi lesz veled???? ki fogja nézni a meccset??? most már kezd tényleg izgi lenni...
és én is kiszúrtam magamnak egy pasit: RONALDO!!! ő az én emberem!!! :lol: :lol: :lol: :lol: na, elég átlagos vagyok????? :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Barbi!

GAbi helyett válaszolok ha nem bánod,azért írta most mert most volt 2 éves Dorka.Ennek aprópóján.
20170114224602

Zsan,
pont Ronaldo... :D és B.: :D:D:D

de őszintén szólva én már SZÜLNÉÉÉÉÉÉK!!!!! De úgy tűnik, marci a hosszabításra játszik :mrgreen:

Vio,
vetélés után két héttel jött össze a baba, aki most épp akkurátusan ki akarja várni az idejét :D a lányom pedig egy vetélés utáni 2. ciklusban. De nekem nem volt műtétem, ezért nincs abban tapasztalatom, hogy hogyan áll helyre utána a szervezet.
És ahogy Ildi mondta, olyan orvos nincs, aki mindenkinek minden szempontból bejön :)

Barbi,
de már 2 napja hűűűűűűs idő van :)

Indi,
hogy az angolok milyen töketlenek, ha 11-eseket kell rugni... az egyetlen Hargreaves is a bayernmünchenben játszik... valószínűleg őt megtanították...

v
kisün

Barbi!

Megtaláltam a történeted, meg Moose-ét is!
Nem lehetett könnyű!
Cukik a képek Angéláról!:)

Vera!

Hogy vagy? Hol tartassz most?

Lassan elteszem magam holnapra! Jó éjt!

Ildi
ildi76

Zsanci, a kicsi Béla (Sanyi barátja) nagyon jópofa! :D és mi van a paprikás csávóval? :D

ma megint nem használtunk fürdetőt, semmi pötty.... na de tegnap nem csak este hanem reggel is volt némi pöttye, de csak a szelídebb, úgyhogy a csúnya vörös ezerszúnyogcsípéses kiütés mégis csak a jó kis Gabi fürdetőtől lehetett...

Jucus, neked nagyon igazad van. és még anno Neet rakott fel egy linket a Johnsons állatkísérleteiről. na azóta én is igyekszem kikerülni. de pl. a szúnyogirtójukat (Raid) kénytelen-kelletlen megvettem. és a rohadt vérszopók itt döngenek mellette...

votiv 8)
votiv

Johi, apósod mit árul? apehban mit találtak ki neked? juj én már előre fosok :x

Ildi, Istók is mindent a szájába vesz, borzasztóan kell figyelni. vmelyik nap elől maradt egy pár zsírkréta, néhányat meg is dézsmált, de nem lett baja, szerencsére :roll:

Ruz, jó, hogy újra vagy :D hogy sikerültek a vizsgáid? és miket csinál huncut kisfiad?

Barbi, Angéla alig két hósan már forog :?: :!: hűha :D ügyes kis csajszi :D Istóka ekkoriban még csak elvolt, mint egy krumpli :lol:

Deni még nyaral, igen. de jó nekik :)

Foci OFF
nem is hiszem, ezek a fansziák leverik a jóllakott napközis brazilenyókat :lol: de hogy ez a Ribery milllyen rúúút!! áu
de annak örvendeztem, hogy portugesek továbbjutottak, az öreg Lajos és az én kis pedofil-álmom, Christiano Ronaldo :oops: :lol:
és az "öreg" Cafunak is szépséges felsőteste van, micsoda vállak :wink:

votiv 8)
votiv

apropó szúnyogok. nem tud valaki jó (és olcsó) redőnyös-szúnyoghálóst?

és még egy praktikus kérdés. a pincénkben minden bepenészedik. de a lakásban nem férnek el az összes ruháink. hogyan/miben tudom úgy eltárolni a cuccokat, hogy véletlenül se legyenek penészesek? vegyek a pincébe szekrényt? vagy abba is bepenészedik? :?
OFFokvége

votiv 8)
votiv

Vera,
most már mehetsz szülni...
komolyan, kit érdekelhet olaszország, németország, frország és portugália???na jó, portugália méééég...
és különben is, most jut eszembe: trianon... büdös fransziák...békazabálók... :wink: :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv: a britney-s képek túl picik ahhoz, hogy lássam rajta az apró cseleket, de pl egy magazinban simán látszik minden. Általában a derék részt a combot a felkart, bokát szokták tunningolni. De akár az arcbőrt is..szóval lényegében bármit ;)
Penész ill. penészszag ellen szerintem nincs ellenszer :( én legalábbis nem tudok...

Kaja: zöldséget csakis piacról, mert talán annak még van zöldségíze, húst pedig a Kaiserből, ami drága ugyan, de még nem ért kellemetlen meglepetés egyszer sem.

Barbi: ha igy halad a csajod akkor lassan nálatok is külön tortúra lesz a pelusozás ;)

Kérdés: mostanában adok Kamillának egy kis forralt vizet is két szopi közt szomj oltásra. Viszont felforralom a vizet, visszahűl és úszkál valami fehér izémicsoda benne! Mi lehet az?? Kicsapódik a vízkő, vagy mi a szösz?? Ez nem tesz rosszat a babónak??

Fogyás téma: Juc én nagyon szívesen elmennék tornázni, mert marhára hiányzik. tudom, hogy sokkal fittebb lennék ha tudnék valamit sportolni. DE hova teszem addig a bébit, ameddig én tornázom??? Esti futás nálam kizárt! Hasonló okokból, mint Votiv :)
Nekem sajna a hasizmom plötyi, mert ha nem eszek semmit akkor király lapos, de amint megeszem akár csak egy almát is + iszom egy pohár vizet, máris úgy nézek ki mint egy jóllakott ovis :? És erre még a rossz tartásom is rájátszik....
A fogyózástól meg csak szomorú lesz az ember, úgyhogy hülyeség az egész! Inkább csak oda kéne figyelni, hogy mit mikor mivel eszik az ember..

Rylie
rylie

ez szép meccs volt, jó nap a mai!

Votiv :) Sajnos nálunk is be kellett szerezni egy szúnyogriasztót - nem kaptam ultrahangosat már - mi Mortein félét vettünk. Nem öli meg a szúnyogokat de nem jönnek a közelünkbe. Közben próbálok pozitívan rágondolni, hátha így nem árt nekünk a vegyszer :lol:

Indiában nagy lámpákat szerelnek a szekrényekbe monszun idején, mint amilyenekkel a grillcsirkéket tatják melegen a hentesnél. Ezzel szárítják a szekrényeket belülről. Persze nem égnek állandóank, csak napi néhány órát.

És szájbavevős korszakra ajánlom a Waldorfban használatos méhviasz-zsírkrétát, abszolút emészthető anyag :lol:

Angéla meg indulni akar a 2012-es olimpián rövidtávfutásban, arra edz a drága ?

Menek szundikálni, szép álmokat mindenkinek, Marcinak üzenem, hgoy szép ez a világ itt kint is, néha vacak az idő de jó emberek vannak itt és jó mulatság is akad :)

indianyo

Rylie :)

Sajnos a csapvíz tele van nitráttal, azt nem ajánlom forralva se... és igen, a fehér szmötyi az vízkő. Próbáld inkább a babavizeket, azokat ennyi idős babának már nem kell foralni - Én Dominónak abból csinálom a tápszert és 2 hónapos kora óta nem forralom. Sajnos Norbi néven fut, de csak 40 forintal drágább, más nem változott benne, úgyhogy továbbra is a jó Óbudai Gyémánt. Vagy pedig egyéb ásványvizet is vehetsz, de azokat nem ellenőrzik, úgyhogy ott ráfér egy kis forralás talán.

indianyo

tényleg én vagyok az utolsó és az első is?????

indianyo

Indi,
igen, tényleg :D és végre láttam tegnap azt a francia válogatottat, amelyiket régen szerettem, és amelyik 2000 után hirtelen eltűnt :D

Votiv,
milyen szúnyoghálót szeretnétek? Redőnyre csatlakoztathatót? Vagy ablak-keretre tehetőt? :)

Zsan,
engem érdekel :D

Ildi,
jelenleg 39+6 vagyok...

v
kisün

Indi! (Rylie)
én, mint csapvízpárti, meg kell védjem a csapvizet! nincs tele nitráttal, csak van benne, de a megengedett értéken belül. az ásványvizek meg másokkal vannak tele, pl. némelyikben nátrium van túl sok, úgyhogy én majdnem végig csapvízből csináltam a tápot, mostanában néha Norbi vízből, és 10 hónapos kora óta nem is forralom a csapvizet sem. a vízkő sajna tény, dehát kell a kalcium is :))). megfigyeltem, hogy este 10-kor ömlesztik a klórt bele, úgyhogy azután nem használtam soha a vízből.
a babák ásványvizezéséről meg azt olvastam, hogy érdemes cserélgetni, hol ezt, hol azt használni, hogy nehogy valamelyik ásványi anyag felhalmozódjon a gyerekben. + a felbontott víz tkp. 1-2 napig őrzi meg szavatosságát, utána már elkezdenek terjedni benne a bacik. megjegyzem, hogy amikor L. kicsi korában felforraltam az Norbi ásványvizet , akkor abban is úszkált minden izémicsoda, úgyhogy igen hamar abbahagytam a forralgatását.
és figyi! amikor Dominót nem "vegyszerrel" mosdatod, akkor csak az indiai szokásokat követve átolajozod, vagy valami más módszert alkalmazol? mert mikor nem izzad egy baba, lehet, hogy tényleg elég a pisis-kakis testrészeket :) habfürdővel lemosni, a többire elég a sima víz, nem?

Racca!
hova tűntél? neked is biztos lenne valami jó tipped a fentiekre!

Votiv!
lehet, hogy mi szerencsések vagyunk, mert mint fentebb írtam, az ivóvíztől sincs semmi baja Lencsének, de a Johnson's babafürdetőtől sem. kezdetektől ezt használunk (már a kórházban is ezt kenték rá), és csak most lett pöttyös a melegben. asszem egyszer sárga üveges Gabit is használtunk, attól se lett gáz. samponból is csak a Johnsont vesszük. az állatkísérleteket elítélem, viszont azt sem szeretném, hogy a gyerekemen kísérletezzenek azok a cégek, amik nem kísérleteznek semmin.

ismeritek az Yves Rocher céget? ők nem végeznek állakísérleteket, nagyon jó a tusfürdőjük (egyéb cuccuk), én szinte csak ezt használom. nem szárítja ki úgy a bőröm, már nem kell minden este végig testápolóznom, csak a kezemet és a lábamat. van babafürcsijük is, de nem próbáltam még.

és penész: minden dohos, ugye? nem tudnak szellőzni a cuccok, túl sok a pára, nincs szellőztetés a "kamrában", így a cuccok beszívják azt, és bedohosodnak, extrém esetben a penész is megtelepszik. bármilyen szekrényt veszel, nem javít a helyzeten. ilyen helyen semmi értékes dohosodható cuccot ne tárolj, csak bringát, meg ilyesmit. a kérdés: csak a tiétek a helyiség, vagy közös? van-e ablak rajta? mekkora a helyiség (cca)? mert ha csak a tiétek, vagyis pici, akkor esetleg van lehetőség a pára összeszedésére egy "készülékkel", ami tkp. egy fajta só, de nagy térben nem hatékony. na meg ha nincs ablak...

Juc!
én is a fenti néniktől szeretek vásálni, habár igen drágák. párszor meg jártam úgy, hogy mondták, hogy "bio", és tényleg az volt, mert a borsó eddig minden (!) esetben kukacos volt, egyszer meg az új lilahagyma külső héja alatt hemzsegtek a dögök. (előtte életemben nem láttam még kukacos hagymát) úgyhogy inkább azoktól veszek, akik nem bizonygatják, hogy bio :), a lényeg, hogy házi legyen. egyszer isteni szárazbabot vettem középtájról, de sajnos nem jegyeztem meg a néni arcát, pedig a baboktól is félek (zsizsik miatt), de ez olyan finom, egészséges volt, hogy még.
a Tahi-Tótékat majd kipróbálom, ha arra járok, mert tényleg szeretnék már végre egy megbízható helyet, ezután a sok rémhír után.
Soma meggyógyult már? végül kellett neki az antibio?
ancsipancsi

Vio!
nekem - mikor eldöntöttük, hogy legyen - elsőre összejött a baba, majd itt drámáztam a csajoknak, mert lett 2 pozitív tesztem, de a második már tök halovány, és 6,5 hetesen elment nagy hasfájások közepette. nem volt műtétem, és a dokihoz 1 hónap múlvára kaptam időpontot, úgyhogy lesz ami lesz, gyors' újra próbálkoztunk. :) a doki, mikor mentem hozzá, mondta, hogy hagyjak ki 1-2 hónapot, de mondtam, hogy sajna már késő :).... és tényleg késő volt, mert hamarosan lett egy új pozitív tesztem.
ancsipancsi

Ancsi :)

Dunaharasztina víz NAGYON nitrátos és ugyanonnan jön, mint a csepeli, ezért ajánlottam Rylie-nak. Én ezelőtt másfél évvel tértem át a bolti vízivásra, emrt sajnos ihatatlanná vált - arról nem beszélve hogy büdös és sokszor színe is van :( A forralásnak meg nem vagyok híve, jó, újszülöttnek kell, de később nem szükséges.

Mivel Dominó még nem önjáró, nincs hol bekoszolódjon, így a sima víz nagyon jól megteszi fürdetni - az úgyis inkább lelki és relaxációs szükséglet nála. A gyógyzsertári kencét keti kábé 3 alkalommal kenem csak rá, hogy ne száradjon ki a bőre, finom és szeretem, de azért mégiscsak vegyszer, úgyhogy nem midnennapos a használata. Indiában pedig vegyszert és antibigyót használnak mindenre, a környezetvédelem egy távoli bolygóról érkezett ismeretlen fogalom....úgyhgoy tradíciókról sajnos nem beszélhetünk...

Mit mesélt férjed és mi szépeket hozott nektek ajándékba? És jól érezte magát?

Vera :) Jó volt a meccs, végre melóztak a fiúk :)

indianyo

Sziasztok!
Tegnap este még bekukkantottam, és szomorúan láttam a Vio által leírtakat... :( tegnap már nem volt erőm írni, de azóta sokat gondolkodtam a dolgon. Szóval, lehet, hogy nem leszek túl népszerű a véleményemmel, de igenis elképzelhető, hogy az egész azért történt, mert nem magánrendelős betegről volt szó (mint ahogy anno Kajamán esetében is).....az adott dokiról már több embertől is hallottam, hogy az sztk-s rendeléseken emberileg teljesen ugyanúgy viselkedik, mint a magánon...nem ridegebb, személytelenebb az sztk-s betegekkel sem ....namost, ha mindenben ugyanaz lenne az sztk-s rendelésén is, mint a magánon, akkor ki járna hozzá magánrendelésre???? Ebben a helyzetben ő megtette, ami tőle telt: a hozzá járó kismamát a megfelelő helyre irányította... Sajnos szerinrem ma Magyarországon ez a helyzet: ha az ember korrekt és személyes hozzáállást, bánásmódot szeretne nőgyógyásznál vagy fogorvosnál, akkor magánrendelésre kell járnia...és ezzel most nem az orvosokat minősítem, hanem a rendszert......:(

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

És akkor még a beígért kép a rövid(ebb) hajú Petráról:
(aki egy hőőőőősként viselkedett a 3 éves oltáson, ahogy egy igazi nagylányhoz illik :))

Kép

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Petra nagyszerű nagykislány! :)

Vera, szüjjémá meg minden.

Vio,
:(
genyóság ez, meg kéne szüntetni az egész magándokizást, és mindenki menne a közösbe, és nem lenne kivételezés. Ebből nekem CSAK az jön, le, hogy ha tejelsz, a doki kedves, ha nem, elirányít máshova. Brrr... :evil: :evil: :evil:

Bölcsi: na, felvették Esztert. De hova? Átirányítással a Leányka utcába. BKVval kb másfél óra innen. Oké, h ált.ban apja fogja kocsival hozni vinni, de bármikor előfordulhat, h nekem kell mennem, és... :evil:
neet
neet

Helló!

Votiv

Jól vagyok, vizsgák hmm. hát mit mondjak, kaptam hideget, meleget egyaránt, voltam nagyon mázlista és nagyon peches is. És két vizsgám még maradt a következő félév előtti pótvizsga időszakra is. :( de mindenesetre vége és ez a lényeg, meg, hogy végre szeptembertől már harmadéves leszek!! :)

Bendi meg éppen alszik. :) Amúgy meg huncutol (apukám ezzel a szóval jellemezte Bendi napi tevékenységét :) ) egész nap. :) Már néha hajlandó becsukni a mélyhűtőt ha mondom neki, hogy nem szabad kinyitni és légyszives csukd be. 8) Ezen kívűl meg egyedül eszik :), vagyis nem hajlandó sokszor tőlünk elfogadni a kaját, ő akar enni egyedül, de persze olyankor gondolhatod, hogy néz ki minden az asztal körül :roll: , meg Bendit is fürdetni kell utána.

Sajnálom szegény Istókot a pöttyök miatt. Lehet, hogy Indinek van igaza, hogy nem nagyon használja ezeket a vegyszereket, igazából nekünk se nagyon kéne. Én mondjuk mindenből Nivea-t használok, eddig nem volt belőle gond, Bendinek a popsikipirosodás is Nivea kenőcstől múlt el legjobban.

Penészedésre meg nekem is csak az az ötletem van, hogy lehet kapni páramentesítő bigyót, hátha az segít. Én is akarok a fürdőszobába, mert nekünk ott penészedik a fal a sarokban, de most nyáron nem kell, mert úgyis mindig nyitva az ablak, de télen majd venni akarok.

ruz
ruzicsky

Indi!
sík hüle vagyok, mert azt el is felejtettem, hogy nálatok lehet más a víz. férjem Szhbattán melózik, azt mondja ott is büdös, ihatatlan a víz. meg is őrülnék, ha ilyen lenne a víz, a régi melóhelyemen nem lehetett inni a csapvízből, és olyan rossz volt.
most mehetek a mókusok elé, de ha L bőre száraz, hát bekenem baba testpátyolóval, ráadásul azzal a Bübchennel, amit Jucus nem szeret. mondjuk a samponját inkább nem próbálnám ki :), a habfürdője se frankó, múltkor ajándékba kaptuk a pelushoz.
te jelentkeztél a DM játékba, Indikém? mert még nem késő ám! olcsóbban juthatsz cuccokhoz, meg kapsz pelusmintát néha, ami utazáshoz jól jöhet majd.
apafej még nem jött meg, legalábbis nem vettem észre :). csak du. jön, majd beszámolok!!!

Neet!
a Leányka utcai bölcsi az új lakásunkhoz asszem nem lesz messze. remélem majd összehaverkodunk (majd veszek sört) és beugrasz hozzánk is néha :).

Bogárka!
én is erre gondoltam. teljesen.
ancsipancsi

Ruzy!
fürdőszoba penész: megpróbálok nem okoskodni, csak leírni, hogy mik a tapasztalatok :). szóval, télen ugye hideg lehet ott a fal, ti meg forró vízben fürdötök, pára lecsapódik, kész a penész. a penészes részt érdemes Mercure penészgátló folyadékkal lemosni, majd száradás után Mercure penészelleni festékkel lekenni, és ha ezek után is megáll ott a penész, akkor esetleg venni egy hősugárzót, amit a fürdés idejére kapcsoltok be, és a penészes rész közelében van. miután majdnem biztos, hogy hőhíd van az adott részen, esetleg egy szigetelés is segíthet a dolgon.

Bogárka!
Petra nagyon szép, és olyan olvasztó volt az "itt guggolunk és szeretünk" megjegyzése! tesóm végignézte tegnap a fotóimat a gépen, és el volt ájulva, hogy milyen szép ez a "nagylány".
reggel ébredés után gondoltam rád :), mint pszichológusra. olyan rémálmaim vannak újabban, hogy megváltás az ébredés.
ancsipancsi

Ruzi!
a lényeg lemaradt. a páramentesítő nálunk pl. a fürdőszobán nem segített, noha meglepően tele volt vízzel. maga a készülék amúgy kb. 2,5 eFt, viszont bele a só (nem konyhasó :) ) ugyanennyi. :(
ancsipancsi

Neet!
Sztem itt nem arról van szó, hogy csak akkor kedves, ha tejelsz, hisz ezt Vio is írta, hogy minden rendben van vele más téren...na meg a "kedves/elirányít máshova" nem is ellentétei egymásnak :)...sztem ha "tejelsz", akkor ő a Te dokid és ő csinál mindent, amit Te kérsz tőle, hisz ezért fizetsz neki....ha nem, akkor pedig az a feladata, hogy ha az ő idejébe/keretébe nem fér be, akkor a megfelelő helyre irányítson....szerintem ez itt megtörtént (persze az már más kérdés, hogy ott mi volt, de ez meg nem az ő hibája)....:(

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka: Petra milyen komoly hölgyike már. Nagyon szép a képen.

Juc: após az egyik csücskében szokott lenni, ahol a végén felmész a lépcsőn ott szokott lenni szinte bent a sarokban. Borsó, krumpli, kevés tojás, és sok egyéb más szezonális fincsiséggel.

Idő: jó kis hűűűűűűűűsi... éppen idnulni akartunk a gyerekszigetre, de eleredt az eső. na jó nem reklamálok mert sokat vártunk az enyhülésre. igy marad az itthon tevés vevés és ha jobb lesz az idő akkor bringázás.

Johi
johanna1975

Vio témájához, de ne utáljatok ki, amiért ezt írom.

Szóval szerintem nem egyértelmű, hogy ha jársz egy dokihoz, akkor ő mindig rendelkezésre áll ha bármi teendő van, akár dolgozik, akár nem, akár van más programja akár nem. Hanem munkaidőben ill. rendelési időben áll rendelkezésre., ha ennek keretében megoldható a dolog oké, ha nem átírányít máshoz. Az, hogy a szüléseknél kialakult egy gyakorlat, hogy akár a nyaralásból is hazajön az orvos, vagy rendelésről lelép egy szülés miatt, az csakis azért van, csak azért teszik az orvosok, mert ebből nagy mértékű plusz jövedelemre tesznek szert. Ha belegondoltok nem is jó gyakorlat ez, mert ha például épp rendel és elmegy egy szülésre akkor mi van azokkal akik a rendelésen várnak rá, vagy ha két szülése van egyszerre, nem tud kétfelé szakadni. Szóval ez csak a pénz miatt kialakult nem túl jó gyakorlat. Úgyhogy Vio esetében az lehetett, hogy a doki ebből nem remélt plusz jövedelmet, a dolog sürgős volt, ő nem ért rá, tehát máshoz irányította. Lehet, hogy ha Vio külön megkérdezte volna az árát annak, hogy "ráérjen", akkor más lett volna a helyzet, de még az sem biztos, mert lehet olyan programja is, amit nem tud vagy nem akar áttenni, akármennyit is fizet a páciens. És az sem mellékes, hogy a magánrendelőbe járó magánbeteggel pedig "körültekintőbben" fognak bánni a dokik, ez is logikus, mert ugye különben nem lenne értelme a magánrendelőbe járni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez így jó, meg egyébként aki magánrednelőbe jár nyilván azért fizet, hogy többet kapjon, ennek ellenére ő sem biztos, hogy többet vagy jobbat kap. De mostmár eldugulok.

Uff

Ruz
ruzicsky

Bogárka!

Nem szítani akaroma vitát doki ügyben de itt nekem megint a "problémás eset" jön le.Nekem magán dokim volt,tejeltem és mégis történt ahogy történt.
tehát akár SZTKs beteg akár magán beteg vagy de probléma mentes addig kedves,gondoskodó,de amint problémává válsz már nem annyira.ÉS ez a rossz az egészben!Mikor van a legnagyobb szükséged a saját dokidra,nem akkor amikor kiszolgáltatott vagy és segítségre szorulsz?! :(

Petra pedig nagyon csinos!
20170114224602

Ancsi

Köszi, hogy írtad, ezek szerint a páramentesítő sem biztos megoldás. :( Pedig azt reméltem, ilyenkor nyáron nincs is gond csak télen. Most már csak az a kérdés, hogy mi az a hőhíd??

Bogárka

Petra szerintem is gyönyörű nagylány! :)

ruz
ruzicsky

Neet: bölcsi jó hír, az már nem annyira, hogy messze van.

Ez a doki kérdés nehéz ügy... mert én pl. nem tejeltem a dokimnak és mégis mindig nagyon kedves volt, sőőőőőőőt ha valamire elfelejtettem volna menni Ő hívott mobilon. és egy fillért nem kapott a varrat szedéséig. És szerintem ettől én még az Ő betege voltam. Persze értem én, hogy Bogárka mire gondol, de azért ez valahol mégis felháborít engem is. De természetesen ha tejelek akkor is előfordulhat még olyan, hogy éppen nem ér rá a dokim és máshoz irányít, szóval tényleg nehéz ügy ez. Valóban a rendszerben lehet a hiba.

Vegyszerek: én is igyekszem kerülni őket amennyire lehet, persze sokszor nem sikerül. Fürdéshez mi még mindig többnyire a sima fürdető krémet használjuk. De azért van valami más fürdetőnk és samponunk is egyben. Igyekszem lebomló és környezetbarát és egyéb "vegyszereket" használni. De a gatyámat ráfizetem. Horror árai vannak és abszolút nem értem, hogy miért. Szóval megértem hogy sok ember még ha akarná sem tehetné meg... és ez is szomorúvá tesz.

Johi
johanna1975

Kisün!

nekünk is kéne szigonyháló :lol: .Mindkét megoldás érdekelne,tudzs valamit baby?
Vettem egy felragasztózhatót ablakkeretre,de mindig lejön :cry:

Neet!

Leánka utca tényleg nincs közel hozzátok :?
20170114224602

SOma nyomatja a rágógumi ízű Duracef(nem l :lol: ) antibiot és marha jól van tőle.De 6 napig kell szednie hiába javult 8)
20170114224602

Jucus!

Múltkor mondtad, hogy egyforma komódunk van. Találtam egy képet neked. :)

Bendi imád szerelni. :)

Kép

ruz
ruzicsky

Nagyon jó és tanulságos dolgokat írtok Vio szomorú esete kapcsán. Sajnos mind együtt és külön-külön is érvényes... :(

Környezetbarát hozzászólás:

Én nem csak a babfürdetőt nem használom, hanem semmilyen fertőtlenítőt, öblítőt, mosószerből csak a környezetet nem károsítókat (mosószóda, mosódió, környezetbarát folttisztítók - és lássatok csodát: a fehér ruhák fehérek és folttalanok így is!!!) viszont az ecet és a citromhéj mindennapos használatban vannak. Olcsóbb, kellemesebb illatú, hatékonyabb és egészségesebb. Még terhesség elején beruháztam kábé 5000 forintot ezekbe a cuccokba, azta nem kellett költeni rájuk és még a háromnegyede megvan.

Neet :) bölcsihelyzet :( SAjnos - bár ez rajtad most nem segít - tipikus döntést hoztak. Azt nem értem, hgoy ha midnenkit elirányítanak máshová - ahogy ezt a barátaimtól hallom - akkor minden gyrek máshová jár, mint ahova szeretne eredetileg? simán el tudom képzelni :(

Bogárka :) Nagylányod tündér ezzel a rövid hajjal is :)

ZSanci :) Látod-látod, B igazolja az elméletünket: te vagy az ő imádott anyukája és ne bántsd magad! És akkor I. még meg se szólalt ugye... :)

Ancsi :) megint félrolvastam akkor, úgy értettem, hogy tegnap jött. Akkor ma lesz az örömködés:) Igen, ez a víz itt a környéken bizony igatatlan :( régen én is úri huncutságnak gondoltam a bolti vizeket, de ma már sajnos én is azt... :(

indianyo

Neet

Bölcsi ügy nem semmi. Olyan sz...r, hogy van olyan hely például nagy lakótelepek környéke, ahol egymást érik a bölcsik és nem gond közelit találni van ahol meg még messze távolban sincs még bölcsi sem, nemhogy hely benne. :(

Votiv

Képek, hogy Bendi már miket csinál. Ezeken még nagy a haja. :)

Kép

Kép

ruz
ruzicsky

Ruzi!
az én dokim az ellenpélda, aki nem jön haza a nyaralásról, csak a pénz reményében, hiszen neki is jár a szabi, és valószínűleg pár tízezer nem ér annyit, mint egy nyugis nyaralás. én meg is értettem ezért.
ancsipancsi

[quote="ruzicsky"]A írta:ruzicskyncsi
Most már csak az a kérdés, hogy mi az a hőhíd??
ruz

Ruzi!
bocs, közben írtál, és azt nem vettem észre. szóval Bendi annyira aranyos a képeken!
a hőhíd szakszerűen megfogalmazva: az épület külső, határoló szerkezeteinek azok a részei a hőhídak, ahol különböző hővezetési tulajdonságú és eltérő geometriai formájú szerkezetek, anyagok csatlakoznak egymáshoz. Azok a szerkezeti részek, melyek jobban vezetik a hőt, erősebben lehűlnek (tapintásuk hidegebb), mint a rossz hővezetésű részek. A lehűlő felületen és magában a szerkezetben is lecsapódhat a levegő páratartalma, ami elszíneződést, esetleg komolyabb károsodást okozhat.
ancsipancsi

Rylie! én itthon tornázom. Angi jókat alszik rajta. Volt hogy felébredt, majd sokáig nézett s belefáradt az ugrálásomba. :P
Tök jó duma lesz majd neki: "figyu kiscsákó, én már 5hetes koromba RR kazira aludtam" :lol:

Jucus! Köszi. Azt tudtam, hogy most volt a szülinap, de...

Indi! 2012-es olimpia :lol:

Petra nagyon ügyi :P
Bendi de édesen szerel! :P

Penészre nekünk a sissy nevű szer jött be. Csak befújod, s elmúlik. Egyetlen hátránya hogy érdemes aznap egész napra eltűnni otthonról.

KicsiManónk annyira szürcsög. :( Idáig csak az a kézi kis bigyónk volt. Nővérem javasolta, hogy vegyek orrcsöpögtetőt, s avval ki tudom szívni. Gusztustalannak hangzik elsőre, de legalább nem ijedt meg.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Köszönjük a dícséreteket a leányzóra (aki most épp azt csinálja, amit nem mondunk ki :)...nem tudom, hogy lesz ebből este alvás...)

Juc!
Értem amit írsz, és valóban lehet benne valami (lásd Indi példáját is :()...de amint láthattuk ugye ebben a helyzetben még jóval durvább dolgok is történhetnek az emberrel...:(... Szóval megint csak oda lyukadunk ki, hogy ez nem dokikánk egyedi problémája, hanem általános helyezet...sajnos...:(
És még talán mentségére szóljon, az ugye köztudott, hogy mennyire leterhelt...magánrendelésen pl. már új babásokat nem is fogad, csak ha már szült nála egyszer...És persze a leterheltség miatt előfordulnak ilyen esetek, mint Vioé is...és akkor ezek elterjednek, kevésbé lesz közkedvelt, kevésbé keresik, kevésbé lesz leterhelt, többb ideje lesz mindenkivel egyénileg törődni, újra jobb híre lesz, újra sokan keresik, újra leterhelt lesz....és ez így megy a végtelenségig... :)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

hahó,
Soma barátja Borisz ma a következőket mondta, miután kiszedett a szomszéd postaládájából egy food expressz újságot, aminek a cimlapján Madonna van:

"öööö, ez a szivárvány hajú néni... ...őt fogom elvenni feleségül... ...csak még nem tudom, hol lakik...meg kell keresnem...!!!"

:lol: :lol: :lol: :lol:

sajnos, ma lecserélt Madonnára...hát ennyivel jobb nő ő, mint én????? :lol: :lol: eddig csak engem akart elvenni... :cry: :cry:

felnőnek a gyermekeink...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan!

Borisz barátja Soma még nem mondott ilyet nekem,hogy elvesz meg hasonló csak azt hajtogatja,hogy neki a lányok nem a barátai :lol:
20170114224602

Sziasztok!

Ruz, Indi

Köszi a dicséretet. :lol: Látod annyi felé áll a fejem, hogy a Kiskegyed honlap cimet el is felejtettem.

PENÉSZ

Nekünk a Hanno nevű háztartási lötyi jött be, kicsit uszoda szagú, de nagyon hatékony.

Bárányhimlőről mit tudtok :roll: , mert én beparáztam tegnap Bogika pöttyeitől, aztán mára már szunyogcsipéssé változott mindegyik.

Kókusz
kókuszdió

Kókuszka!

http://www.baranyhimlo.hu/

Panna is titokzatosan pöttyösödik.Elöször napikog egyértelműen melegkiütésnek véltem ami csak a nyakán,vállán volt.De most pár napja elkezdett az arcán is egy-egy piros pötty előjönni,majd a homlokán.Fogalmam sincs ,hogy mi lehet ez.Még csalánkiütésre gondolok de az elhelyezkedése annyira buta :?
Még figyelem aztán meglátjuk.
20170114224602

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: