A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

angelani@vipmail.hu

06 70 523-6202

Kép
angelani

Andi

Szuper. Persze szívesen kiviszünk Titeket. Majd még kedden egyeztetünk ezzel kapcsolatban. :lol: :lol: :lol:

Angelani

Én egyáltalán nem haragszom rád, csak olyan furcsának tartom, hogy minden taliról csak utólag értesülsz.
Erre írtam én, hogy már hetek óta kérdezgetem, hogy mikor érsz rá. Viszont úgy, hogy nem olvasol vissza nehéz képben lenni a dolgokról.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Megnézegettem a képeket, fantasztikusak!!! Biztos nagyon jól érezte magát minden gyerkőc, és persze Ti is.
Nem szeretnék senkit kiemelni, mert tényleg mindenki nagyon édes!
Sajnálom, hogy nem tudtam menni, majd legközelebb.

Bocsi, egy Valakit mégis kiemelnék:
Bazsikát!

Sildi, baromi jók lettek a fagyis képek. Eleve gyönyörű gyerek ez a Bazsi (is!!!), de annyira édes ezeken a képeken.
És olyan jó barna színe van (a bőre színére gondolok, fagyi nélkül :) :) :) )
Gondolom, egész nap a kertben van és fürcsizik...

És most véleményeket kérek:

szerintetek elkezdhetnék adni Gergőnek tésztás dolgokat? És ha igen, milyet? Vegyek vmi speckó tésztát, vagy ehet abból is, amit magunknak főzök.

És mi a helyzet a kenyérrel, péksüteménnyekkel stb.???

Tul.képpen a tésztán, lisztes dolgokon és a tejen kívül mindent eszik már. Ja, és persze tojás fehérjét sem.
Sajtot, túrót, kefírt is simán eszik már.

A másik kérdés:
Reggelire és vacsira tápszert kap még mindig.
Mikor kezdhetem el neki pl., hogy reggelire mondjuk a tápszer helyett egy kis kalácsot kapjon? Vagy valami hasonlót.

De mondom, legfőképpen ezek a tésztás dolgok érdekelnek.
Meg pl. kíváncsi lennék, hogy ugye tojás fehérjét nem ehet.
De mi van azokkal a kajákkal, amit úgy csinálok, hogy tejfölt elkeverek 2-3 tojással, ezt öntöm a kaja tetejére, és úgy sütöm meg.
Elvileg mondjuk minden hozzávalót ehetne, de ott van a tetején ez a tojásos tejföl, amiben ugye a fehérje is benne van. Lesz baja tőle szerintetek???

Várom gyors válaszotokat, mert holnaptól nem vagyok, megyünk "nyaralni" anyumékhoz.
Majd csak szerdán jövök legközelebb.

Kép
kuha

Sziasztok!

Sajnos mi a jövő heti taliról lemaradunk úgy tűnik. Pont szerdára kaptunk időpontot az ortopédiára. :cry: :cry:

És jönnek a képek. Emese, Barbi. Próbáltam átküldeni nektek, vmi gebasz van, nem sikerült. Így Ti is és aki még igényt tart a képekre küldjön nekem légyszi egy mailt a mato.angela@gmail.com-ra. Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Elnézést, hogy ilyen elforgatatlan állapotban és zagyván, de gyorsan-gyorsan raktam föl, mert van most pár percem

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Juci!
Tök jók a képek, csak kicsit megfájdult a nyakam! :lol: :lol:

Úgy néz ki, Natinak nem volt elég egy éjszaka, hogy kipihenje a tegnapi nap fáradalmait! 3 órája alszik! :D Na jó, de 5-kor kelt! :D

Ildi!
köszikösziköszi! :D

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Nagyon szépek a képek, minden baba egyre gyönyörűbb lesz, és olyan helyes ennyi baba egy helyen. Bevallom kicsit irigykedek ám rátok innen a messzi Pécsről!!!

Visszaolvasni nem tudok, de ez már csak így van velem! Peti szinte egész nap ébren van, és lefoglal! Zenét hallgatunk, sétálunk, játszunk, futunk, mármint ő elcstangol valahova, én meg futhatok utána, nehogy valami baj érje :oops:

Íme egy pár Peti, hogy azért ne felejtsetek ám el minket, mert néha még jövök!

Viki és Peti
viki27
Pécs

Kép Kép Kép Kép Kép
viki27
Pécs

Tali szuper volt, ha Julcsi tudna már beszélni, biztos elmondta volna az apjának, hogy "Nadon jó kisz napocka volt", de igy csak annyit ismételgetett vidáman, hogy takatakataka...
Sildike, Barbi, nagyon köszönöm a szállitást is!!! És azt is, hogy a jövő heti talira is elviszel, Barbi! Zsóf, már alig várom!
Spárga nekem is izlett, a szalonnával fincsi pikáns ize lett.

Elvállaltam megint egy forditás lektorálását. iIyenkor nem tudom, örüljek, vagy szomorkodjak. Mert szeretem csinálni, meg jól is fizet, ugyanakkor Julcsi meg apa is simán kitöltik a napomat.

Nagyon izgulunk, mert kiderült apa anyukájáról, hogy daganata van, csak még azt nem tudjuk, mennyire súlyos, van-e áttét, és mit művelnek majd vele. Remélem, kisebb lesz a baj, mint a félelem. Julcsinak csak egy nagymamija van, neki jól kell lennie.

Ma megyünk strandolni egy barátnőmmel és a kislányával, kiváncsi vagyok, milyen lesz, tetszik-e majd az én kis tündéremnek.

KépKép

KépKép
majola

Lányok!

Valaki itt felejtette az óráját. A kis fürdőszobában.

Évi

Én már adok Lacinak mindenféle lisztes dolgot. Érdekes nálunk először a lsizteset mondták és utána a a tejes dolgok bevezetését.
Szerintem próbáld meg úgy, hogy reggel ébredés után adsz tápszert és tízóraira kalácsot. Nálunk mindkét fiú reggel kakót iszik, Bazsi tejből, Laci tápszerből. És tízóraira kalácsot esznek. Bazsi vajjal és lekvárral, Laci csak lekvárral. Én raktam el tavaly, úgyhogy tuti semmi tartósító nincs benne.

Nálunk anyukám nem eszi a tejfölt, úgyhogy ha pl. rakott krumplit, vagy kelt, vagy karfiolt csinál, akkor a saját részére nem tesz.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Sildike!
Én azóta nem mertem felhozni újra a talit, hogy kimennénk Erhardal hozzátok.
Egyébként nem minden talit tudok utólag, csak elég sok problémánk van, meg ugye Erhard beteg is volt.
Most is főzök, mosok, takarítok, meg sem állok (csak írni).
Van, hogy vissza tudok olvasni, de ha nem, azt le is szoktam írni.
Persze ha áll még a meghívásod, akkor valamikor el tudunk menni hozzátok.

Már megint lépnem kell, de azért ma ígérem visszaolvasok.

Göndörzsóf!
Köszi!
Küldj légy szíves BKV-s megközelítést:)

Nálam a naptárban Péter Pál napja van.

Ezúton is Kívánok Minden Petinek és Pálnak Boldog Névnapot!

Puszi!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sildike!
Én voltam, én voltam! Olyan hüle vagyok.
Ma elmehetünk érte?

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Sildike, kszönjük a vendéglátást! Bennem a meggyleves hagyott maradandó élményt! Nagyon fini volt! :)

éééééééééééééééééés a képek! Valami fantasztikusak!

Kép

Kép
prüntyi

Davallia!

Köszi szépen. Én csak kétfajta tésztát használok, ill. ismerek, a Barilla-t, és a Gyermelyi-t.
Ezek között is van tojásmentes? És hogy keressem egyébként? Simán az van ráírva, hogy tojásmentes?

Karfiolos nokedli jól hangzik! Ezt hogy csináltad? Simán a tojásmentes tészta, meg karfiol, vagy volt rajta joghurt is?

Egyébként ma én is karfiolt csináltam Gergőnek, csak épp paradicsomosat. Meghámoztam, meg kimagoztam a paradicsomot, jól megpároltam, a karfiolt puhára főztem, ment bele nagyon pici só, meg jó sok bazsalikom, és irány a turmixgép.
Aztán meg Gergő bendője!!! :) :) :)
Két pofára hamizta, igaz, a paradicsomos dolgokat nagyon-nagyon díjazza.

Majola!
Szegény nagymami! Drukkolok, hogy ne legyen nagy a baj!!!!

Sildike!
Kakaó is mehet? Úgy látom, simán le vagyok maradva. Mondjuk reggelire kb. 260 ml tápszerbe mennyi kakaót tegyek? Ez Mehetne Mondjuk a vacsinál is? Vagy inkább reggel próbáljam ki?
Szóval akkor jól veszem ki a szavaitokból, hogy kenyér, kifli stb. elvileg mehet már Gergőnek.
Na persze nem azzal akarom tömni, csak mondjuk néha adhatom neki rágcsálni, ugye?

Hát szerintem ahány védőnő / doki (bár ez nálun inkább nem mérvadó), annyi félét mond.
Nekünk már 7 hónaposan mondta, hogy hagyjuk abba a HA-s tápszert, és simát kezdjünk el enni, és, hogy jöhetnek a tejes dolgok.

Sőt, hazudok!!
Fordítva volt, először azt mondta 7 hónaposan, hogy jöhetnek a tejes dolgok (joghurt, sajt , tejföl, kefír stb. - TEJ NEM, ), majd kb. rá 3 hétre mondta, hogy ha már simán eszi ezeket, akkor most már nincs értelme a HA-s tápszernek, úgyhogy áttérhetünk a simára.

Kép
kuha

Petikének Boldog Névnapot kívánunk!

Kép
kuha

Helló!

Space!

Remélem olvasod amit írok...nem tudom honnan pottyantál ide, de rémlik a neved valamelyik fórumból :) :) :) :) :)

Nagyon köszönöm a segítő szándékodat, jól jön minden tipp..

Annak ellenére hogy Léna már tényleg jobban van...
A kaksi első napokban volt vizes, de még hétfőn is 7X kakilt és olyan félfolyósat, aztán kedden mintha hatalmasat javult volna.....3szor volt kaki..
Ma reggel a szokásos, aztán ebéd előtt egy nagyon kicsi félfolyós, azóta meg alvás..
Mostmár többnyire inkább hígabb mint szokott és nem folyós...

Ivás: Már herótja van szegény gyereknek a cumisüvegtől, mert folyton azt tukmálom neki :( :( :( ...sajnos a sima vizet nem issza, az instant teát sem nagyon...ezért most kénytelen vagyok kompromisszumokra...leginkább almás-banános lötyit adok neki..
De ma már volt 1,5 deci tápi a reggeli tejpépbe
1,5 deci banános lötyi délelőtt
50-70 milli teácska ebéd közben

Ma nagyon jók vagyunk ivásból.. :) :) :)
Szerinted ez nem elég????
Nem tudom hogy tudnák mégtöbb innivalót beletukmálni...
Teganap alig akart többet inni mint 1 deci délelőtt 1 deci délután

Kekszi+alma jó ötlet, :)

Tegnap vacsira tápiba risz+gríz volt a menü(jó sűrűn), most ebédre répás, cukkinis rizs főtt husival(leginkább rizs)
..Ez lesz a mai vacsi is..

Nem tudom olvastad e- de már a kórházba is voltuk és ott sem mondtak semmi egyebet...még diétát sem javasoltak 5-6 nap hasmenés után.....
Én nem tudom....mindenesetre most kivárok...
Mert a napi 7xi folyós kakihoz képest a mostaniak már rendekkel jobbak....a reggeli meg az esti már alig hígabb mint régen...

Ja és a bókot meg köszönjük
Dobhatnál egy képet te is :) :)

Lányok!

A ti babáitok hányszor kakilnak egy nap???????

Na bocsi egyébként hogy most a kaki a fő témám :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
megann

Juci

Persze jöhettek. Egész nap itthon vagyunk. Ma van nálunk takarítás.

Évi
Nem tudom lehet-e adni kakaót, de én szoktam. Estére nem ajánlják, mert van benne élénkítő és nehezebben alszik el.

Kenyér, kifli, kalács, péksütemény szerintem már simán mehet Gergőnek. Vannak babakekszek, amik ugyancsak mehetnek.

Mi Bazsinál 1 éves korban hagytuk abba a HA-s tápszert, remélem most is így lesz.

Angelani
Gyertek nyugodtan, majd egyeztetünk. Jövő héten már nem jó, de utána igen.

Kép
Kép Kép
sildike

Kuha!

Ugyan én elég liberálisnak számítok itt, de én már elég régen adok lisztes dolgokat...
Mivel én bébiételezek sokszor, ezért abban volt már pl bolognai 6 hós kortól..ez ugye tésztás...
Tésztából én is a tojásmenteset veszem..
Kenyér- fikli(alias kifli), meg zsömi meg ilyenek meg most lettek népszerűek és most adogatok Lénának egy-egy darabka bébikekszet(aminek babapiskóta formája van,de keksz)
Ezen kívül sajti már elég rég megy, főzibe reszelve..meg joghurt is..
Ha semmi baja Gergőnek ezektől akkor no para...nem lesz gond a többivel sem...

M.

Kép

Kép
megann

Kuha!

Nekem egyszer egy eladó azt mondta, hogy a zöldzacskós tészták a tojásmentesek...

Nekem valóban most zöldzacskós van...

Talán így könnyebb eligazondi a tésztarengetegben a hiper-szupermarketekben...
:lol: :lol: :lol: :lol:
M.

Kép

Kép
megann

KÖszi csajok!

Akkor most majd felbátorodom.

Ja, mégegy kérdés. Mi a helyzet a rántásos főzikkel? Az ugye lisztes.

Megann!

A kifli nálunk is fikli!
Meg a sütemény = sümetény. :D :D :D :D :D :D :D

Kép
kuha

Megann:)

A megint megjottbe irtam regen en is.csak amikor nem jott meg utana mar nem irtam:)

Tenyleg a rizs is jo,azt is tomtem en is az enyembe.Etvagya van?Mert az en lanyomnak 2 napig nem volt,majdnem mentunk infuziora a korhazba:(
Ivas:hmmm nemtom,embere(babaja)valogatja.Henikem kacsa.O normal esetben,pltegnap(joo ez nem normal mert marha meleg volt) 4 uveg vizet vagy teat iszik=800ml+reggel este tap 200-200mili.ha beteg 1 uveg teaval iszik tobbet de nem ebedel vagy vacsizik.
Probald poharbol vagy csorosbol.ujdonsag ereje eros szokott lenni:)

Normaflore?hasznaltatok mar?ha nem akkor kerdezze meg kezeloorvosat gyogyszereszet!

Ha nem vizes hig a kaki es tenyleg mar csak laza akkor gyogyul a lanyzo.adjal neki banant is!de mindennap egyen alma+keksz.na az nekunk nagyon bevallt.
Volt hogy a lanyom meg ejjel is felkelet2szer kakilni mikor beteg volt:(nagyon kinlodott szegeny.Lena nem szenvedett,nem csipte ki a popijat a kaki?

Hanyszor kakil 1 nap?alt 2szer,ha elozo nap keveset evett akkor csak egyszer vagy egyszer sem.de Heni mar masfel eves.

nya kakitema kivesezve:D
space

Kuha!

Rántás= növényi olaj(vagy zsír) + lisz!
(esetleg fokhagyma vagy egyéb dolog..)

Szeirntem ha akarod adod, ha akarod nem...

Én adtam már rántásosat is..
Minden bébiételbe benne van a növényi olaj..

Én minden kajájába beletszek Lénának egy mokkáskanál olivát csak úgy.
Az olajokból, zsírokból "okosodnak" a gyerekek! :)

Gergő hányszor kakil egy nap???
Bocsi remélem nem indiszkrét a kérdés... :oops: :oops: :oops:

M.

Kép

Kép
megann

Köszi Ildi! :lol:
Akkor megyünk, sztem csa 5-6 körül ha az jó. De az is lehet, hogy simán Apát ugrasztom el érte amikor jön a melóbol haza.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Megann!

Ált. én is teszek Gergőnek minden kajába olívát, sőt, legtöbbször hagymát is.
Ami olyan kaja, abba meg simán a fokhagymát (pl. spenót).

Hát szerencsére Gergő általában 2-szer kakil egy nap.
A reggeli tápi után mindig, és vagy még délelőtt, vagy még délután kakil egyszer.
Az állaga változó, van, hogy hígabb, van hogy olyan , mint a kecskéjé. (Egy csomó kis bogyó... :) )

Viszont azt figyeltem meg, hogyha egész nap nem vagyunk itthon, akkor nem kakil!!!!!! Komolyan mondom, ha nem vagyunk itthon, nem kakil.

Kép
kuha

Hahó Lányok!

Juci, a Te képeid is szuperek, 2-re megyek csontkovácshoz, így bátran forgattam a nyakam... :lol: :lol:

Angelani, ha valóban rubeola vírus okozta Erhardnál a kórságot, akkor jobb is, hogy lemaradtál, hiszen ott volt Majola. Tudom, már elmúlt 12 hetes, de akkor is.

Megann, ne haragudj, hogy belekotty, de esetleg nem lehet, hogy a nagyon liberális evéstől van baja Lénának? Gondolok itt pl. a feles tejre... És a kórházban nem is kérdezték, hogy miket adsz neki enni?

Zitával ma egy tányérból ettünk, sült pulykát mellette sült újkrumplival. Mindkettőnknek nagyon ízlett. :wink:

Kuha, de jó, hogy felvetetted ezt a lisztes témát, én is ezen vacillálok már egy ideje, hogy merjem adni, vagy ne. De még mindig nem tudom. :cry:
Vendég

Csajok!

Van, akinél már esik az eső???

Minket csak fenyeget egyenlőre, de tök sötét van. Viszont áll a levegő, tök fülledt, a fák levelei meg sem mozdulnak. És tök csend van.
(Csak Gergő daj-daj-ozik).
Olyan vihar előtti a csend :)

Kép
kuha

Space!

Köszi, ari vagy :)

Dehogyisnem volt ám kicsípett popó az első 2 -3 napban...óránként peluscsere és igen, még éjjel is bekakilt de én résen voltam...és álmában kicseréltem :) :) :)
Meg nappal tettem a kiságyába pvc lepedőt és pelus nélkül beletettem Lénát hogy gyógyuljon a popsija...

Léna is biztos kínlódott de nem vettem észre....

Étvágya meg változatlanul jó...mitöbb haramia lett belőle, épp a napokban rabolta le anyukámnál a kajástálcáját, mindent evett amit csak látott, a szalonnakatonát úgy kellett kimenteni a karmai közül... :lol: :lol: :lol: :lol:
Viszot az utóbbi napokban különös hogy csak hisztivel megy a normális evés...kajaszétkenés...nyűglődés...vonyítás..vonyítás közben szájtátátás a kajáért....hát úgy vagyok vele hogy ilyenje van most a ladynek...(persze a lopkodás, a kórencsálás, a koldulás meg nagyon megy ám egész nap
Rettenetes egy akaratos kölök, az szent...tegnap bemutatkozott a férjem irodájában is.....a kolleginának leesett az álla hogy micsoda hisztit tud levágni...

Na szóval már megyek is és beüvegezek egy almát lereszelve, meg veszek útközben háztartási kekszit....és uzsira azt kapja...(épp úton leszek, de majd apa elintézi az etetést....)

M.

Csajok!

Le sem merem már írni, de holnap megyünk Bécsbe!!!!!!!!!!!!!Parndorfon!!!!!!!!!!!!!keresztül...

A többit képzeljétek hozzá!!!!!!!!!!!!!!
Ja és lehet hogy vacsira SZUSIKÁT FOGUNK ENNI!!!!
Éljen éljen hurrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kép Kép

csak el ne kiabáljam...
M

Kép

Kép
megann

Kuha, Győrben kb 9-1/2 10 óta esik, és tök jó hűvös van!!!!!
Már be is csuktam 1-2 ablakot. Volt égiháború is.
Vendég

Tünde!

HOgy őszinte legyek, még én sem tudom, mit csináljak.

A kenyeret, fikli véget kipróbálom, meg a tojásmentes tésztát.
De a rántásos főzikkel még várok.
Pedig milyen jó lett volna, ha mondjuk nem kell neki külön csinálni a főzit, hanem ehetné a mienkét.

Kép
kuha

Megann, de abból ugye nem adsz Lénának???? :wink: :lol: :lol:
Vendég

Havtunde!

Dehogy haragszom....

Nem, nem lehet hogy a liberális evéstől van baja Lénának..
Mert az utóbbi időben nem volt időm főzni, így szinte csak és kizárólag bébiételeket evett, csak a megszokottakat, semmi újat....
De kérdezték hogy mit eszik és én el is mondtam...semmi mást és semmi olyat amit eddig nem evett...

Feles tejet pedig egyszer kapott csak próba képpen..kb 1,5 hónapja...
Nem gondolom, hogy ettől lenne most baja...

M.

Kép

Kép
megann

Havtunde!

Sajna nem...

A gyerekek 10 éves korig nem ehetnek nyers halat...
Ezt a férjem barátjának a felesége mondta, aki japán...és van egy 8 éves gyerekük...
Ezért nem biztos a vacsi, mert a kislány nem ehet szusit..és egy igazi sushibárba mennénk..... :( :( :(

M.

Kép

Kép
megann

Kuha!

Hihi....Gergő már kész felnőtt!!! :lol: :lol: :lol:
Több olyan felnőtt ismerősöm, barátnőm is van..akik csak és kizárólag otthon képesek/tudnak/hajlandóak kakilni!

Jelentem Csömörön is készül valami...valami szörnyűség...lassan villanyt kell gyújtanom olyan sötét van....

Még szerencse hogy Parndorfba nem kell jó idő... :lol: :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Megann! :D :D

Most elárulom, de csak csendben, titokban, hogy ez ügyben tiszta apja Gergő
Bárhol is vagyunk, az tuti, hogy a "dolgát" hazahozza.:lol:

Pl. rendszeresen, amikor anyuméknál vagyunk, és elhangzik a bűvös mondat: " Bubba, lassan indulunk haza?" , akkor tudom, hogy közeledik a "wc tájm". :)

(Megj.: mi mindketten Bubbának szólítjuk egymást)

Kép
kuha

Majola

Remélem szépséges Julcsi Nagymamája a körülményekhez képest jól van.

Kuha
Bubba?Honnan jött ez a név? :lol:
Marci is zömében haza hozza :wink:

Duda
Csontkovács :roll:

Tünde
Tényleg mész csontkovácshoz? Milyen?
Akkor ma hárman ebédeltetek? :wink:

Hozzám is társult Marci kunyizni. Teljesen legális ebédünk volt. Sütcsirke salátával. Csúszott neki rendesen. Jobban mint nekem.
Nem tudom mi van velem. Olyan furán érzem magamat :cry: Lehet, hogy csak aludni kellene.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Juci6!

Onnan jött a név, hogy mielőtt Gergő született, nagyon sokat voltam képes aludni. Pláne hétvégén, nappal.
Aztán a párom elkezdte, hogy olyan vagyok, mint egy maci, állandóan alszom.
És van az a rajzfilm, aminek most az istenért sem jut az eszembe a neve, na abban a macit Bubu-nak hívják.
Így lettem először Bubu, majd ez forrott ki Bubbává, de az elejétől kezdve így szólítottuk egymást.
Szóval innen.

Kép
kuha

Sziasztok!

Erhard bealudt.
Nálunk már esik és valószínű, hogy vihar is lesz :cry:
Mondjuk a frissítő esőnek örülnék, de a tartósan rosszidőnek nem.
A hangos vihar sem jönne jól az alvó Gyekőcnek.

Megann!
Ebben a nagy melegben, meg a vírus miatt, mostanában kevesebbet evett Erhard. Viszont tegnap is bevágott egy banánt.
Már egyáltalán nincs hasmenésünk és bogyókat kakil :lol:
Bocsi, ha undi, de a Bébikajától és a vegyes kajától már elég büdi is. De már mindig észrevesszük rajta ha kakil, mert annyira édesen nyomja. Szóval naponta átlagban 2X-3X kakil, de ez függ a mozgástól és a folyadék fogysztástól is.
Erhard azért is iszik többet (szerintem), mert már rágebben szoktattam a teához is, meg amilyen bélpoklos a finom üdítőket (bébiital), addig issza amíg látja. Most a Milupa teagranulátumból csinálom neki a napi ücsit :)
Kb. 1,5-2 üveggel (250ml) iszik meg egy nap.
De csak azért, mert "kéznél" van neki. Le van neki téve elérhető helyen, amikor csak megfogja én eldöntöm (Erhardot) és odaadom neki. Örömmel kortyol belőle, de olyankor nem issza ki mindet.

Na égdörés, persze Erhard fel is pattant.
Már pakol le az asztalról...
Neeeee!

Lányok!
Ne rögöjetek, de ebben a nagy melegben, mi Erhardra csak egy alsógatyeszt adunk.
Ha kakil, azt észrevesszük, baj nincs belőle.
De most jön a poén!
A párom kitalálta, hogy a pisi kifolyása ellen tegyünk be egy betétet a gatyóba.
Nagyon vicces, hogy a gyerek alsónadrágba szárnyas betéttel rohangál, de látványosan kényelmesebb neki, mint a vastag pelenka.
Nappal meg a PVC lepedőt szétnyitjuk az ágyon, rá textil pelusokat, hogy ne legyen neki kényelmetlen érzés, hogy ráragad és úgy szunyál meztelen.
Mondjuk olyankor tuti nem pisil be, csak amikor felkel és elindul, odaér apjához...hihi...

Szóval tök jó, mert így kényelmesebben "rohangál" és könnyebben tud menni is megkapaszkodva, akár már a fal mentén!

Egyébként még olcsóbb is, mert 200Ft körül van a 100Ft-os boltban a 10db-os. Éjszakára természetesen pelus, meg ha elmegyünk valahova.
Ezt csak 3 napja találta ki a párom, de tegnap óta csináljuk.
Egyébként is vagy 3X fürüdnk egy nap, úgyhogy semmivel sem higéniátlanabb.

Sildike!
Akkor majd megdumáljuk!
Írj egy mailt. Feljebb megadtam az elérhetőségemet.

Nem kellene megint körbe küldeni a telefonos, mail-es listát?

MEnnem kell, mert szétszedi a lakás:)
Dobok fel egy képet.

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Juci6!

Megvan a rajzfilm, "assszem" Maci-Laci volt, de nem esküszöm meg rá!

Kép
kuha

Kuha, én eddig meg voltam győződve róla, hogy az olasz tészták mind tojásmentesek. Most megnéztem két zacskót is, és az egyikre sincsenek ráirva az összetevők, az viszont rajta van (a tápértéknél), hogy van benne fehérje. Szóval nem tudom, utána kellene nézni. A Gyermelyi biztosan tojásos.
Babakekszet én is adok már Julcsinak, pedig igazán óvatos vagyok, még semmi tejeset nem kapott, Sinlacot iszik, mert én szénanáthás és ekcémás vagyok, apa pedig ugyan soha nem vizsgáltatta meg magát, de biztosan van ételallergiája.

Tünde, aranyos vagy, hogy gondoltál rám rubeola ügyben. Képzeld, én elvileg nem voltam rubeolás, de az előző terhességnél a vérvizsgálat azt mutatta ki, hogy igen.
Te voltál? És hogy van a hányingered? Én már pár napja nem hányok (koppkoppkopp), de még enyhe hányinger kerülget.

Viszont ma - talán mert annyira jól éreztem magam a tegnapi talin, talán mert a második harmadba léptem - kitört belőlem az energia. Vásároltam, főztem, takaritottam, védőnőnél voltam és elmentem a lektorálandó könyvért. Az elmúlt időszakban napokra lett volna szükségem ennyi mindenhez.

Benianyu, a talival kapcsolatban akartam irni, hogy annyira megható és persze vicces is volt, hogy Dani mennyire jól szórakozott a tesóján az ugrálóvárban. Ekkora babakacajokat még nem is láttam, pedig Julcsi se semmi.
Elküldenéd nekem Julcsiról a két hintás képet a thullnerzsuzsa@yahoo.com cimre?

Annamami, hol vagy? Mazsi? Bab, hol vagy? Tofi? Vigyázz, mert Julcsi katicás bugyiban hódit a babatalikon :)

KépKép

KépKép
majola

Abban nem Maci-Laci volt a maci? :lol: :lol:
Amúgy én is úgy emlékszem, hogy a kismacinak vmi ilyesmi neve volt. Aranyos :)

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok! :)

EVÉS:

Nekem védőnőm azt mondta az ovódás hamiból adhatunk Lívinek, de még nem kezdtem el.

Szóval elvileg ehetnek már rántásos főziket, tésztásokat stb.

Csak tojásfehérjét még nem.

Én néha kotyvasztok Lívinek( pl. most karfiol-répa-krumpli-csirkehusi-sajt-brokkoli volt a manű)

De lassan áttérek az ovódaira inkáb, mert már uncsik a bébikaják + amiket csinálok.

Ma adtam neki ovis sóskából, nagyon ízlett neki.

Holnap azt kap délben.

KAKI:

ált 1 vagy 2x egy nap és nálunk elég krémes, szinte sohasem bogyós vagy kemény!!!
Ez nem baj??????????????????????

Ha megyünk valahová akkor is szokott, múltkor nagymamánál voltunk és mindene olyan lett, és nem volt váltóruha nálunk.
Egy szál pelus meg kardigánban kellet haza hozni őt!!! :D

Babák mind tündériek!!!!!
Képek szupik, tali is nagyon jó lehetett!!!! :)

KÉRDÉSEIM:

Járt valaki a Rukkel tónál már?
Milyen? Érdemes elmenni oda?
És az Oázis Wellness parkban????

Tervezgetem hová kellene eljutnunk még idén nyáron :D :D :D

Balcsira ha megyünk, akkor elmegyünk Annagorába meg Sárvárra, az már tuti.

Sárváron volt valaki? Milyen?

Na elég a tervezgetésből :D

sziasztok!

Mea
mea

Húúú rengeteg hiba, bocsánat érte de megint siettem!!!!

Ja és természetesen a hamikat Lívire mondta mivel nincs allergiás családunkban és NEM HA-s tápit kap elejétől fogva!!!!!

Mea
mea

Juci, tényleg csontkovácsnál voltam, és jó. Nekem sajna ferde a gerincem (már nem annyira vészes), és Zitapopó is van vagy 100 kiló, csak a védőnőnél nem jó a mérleg, mert ott csak 8700gr volt. A csontkovi szerint szülésnél minden nőnek elmozdul a medencéje, amit nem árt helyre tenni, mert aztán fáj a derék...
Az jutott eszembe, hogy azért vagy furán, mert csatlakozol a klubba, csak még nem tudod. :wink:

Hazafelé tök fini görögdinnyét vettem, azt majszolom a gép előtt. :lol:

Majola, én voltam rubeolás, és bárányhimlős is, bár az itt nem számít. Én meg azon lepődtem meg, hogy toxoplazmózison estem át, pedig csak hörcsögünk volt. Vagy az is terjeszti? :? :?: :shock: :roll: Hmm... tényleg érdekes ez a rubeola dolog Nálad, mert ugye azon nem lehet tünetmentesen átesni.
Hányingerem már több, mint 1 hete nincs, szóval most olyan, mintha nem is lennék terhes. A cicim változatlan, hasilag se érzek semmit. Na jó, tegnap nem esett jól a reggeli, és volt egy kis rókarudi, és a hagymaszagot nem bírom elviselni. Pedig annyira imádtam a hagymát!

Dóri, ha olvasod!
Voltatok vikivel uh-n?

Viki, Petikének boldog névnapot!
Vendég

Itt is esik az eső. A gyerekeim tegnap totál kidőltek. Laci ma szinte csak enni kelt fel és Bazsi is sokáig aludt és most is alszik már vagy 2,5 órája. Kicsit gáz, mert ma kellene mennünk itt egy talira, és a múltkor is így jártunk, hogy valamelyik fiú folyamatosan aludt.

Viszont most már egyre több képet lehet Laciról is csinálni.

Először is eltanulta Jukcsikától a kutyus simogatást, utána csinált egy fekvőtámaszt, összekutyulta a kazikat és a cd-ket, és mint aki jól végezte dolgát küldött egy bájmosolyt a fényképezőgépnek:

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Talis képek nagyon jók! Minden baba csuda édes!

Petinek nagyon boldog névnapot!

Én a DM-ben szoktam venni tojásmentes tésztát, ott van többféle formájú. Meg én úgy tudom (lehet, hogy rosszul), hogy a durum tészta az tojásmentes. Vagy nem? És a Gyermelyinek is van durum, annak nem kék, hanem ilyen bordó a zacskója.

Én elég bátortalan vagyok etetéssel kapcsolatban.
Szereti a kiflit, szokott is kapni, de van, hogy nagyot harap és meg akar fulladni, alig bírom kivenni a szájából a darabot. Persze aztán elveszem, ő meg ordít. Ezért nem merek adni neki egészben barackot, paradicsomot, cseresznyét, banánt stb. Nálatok ez, hogy van?
Én még mindig külön kutyulom Bogi ebédjét, pedig már 11 hónapos lesz. Ha anyukámnál vagyunk, ott szokott enni mindenfélét, amit mi. De itthon olyan beszari vagyok.

Sildike!
A lekváros kalácsot, hogy adod Lacikának? Megkened és kicsire csipkodod, te adod a szájába vagy ő magának?

Tegnap megmértem Bogit és egy kicsit megijedtem, kevesebb lett a súlya mint egy hónapja. Akkor volt 8820 gramm, most meg 8700 gramm, és ehhez jön az ő 78 cm-e. Pedig eszik rendesen.
Reggeli 7 körül: szopi
Tízórai 9 - 1/2 10 : Gyümi + keksz, vagy Sinlac (ált. 1 alma, vagy 3 kisebb barack, vagy két marék cseresznye)
Ebéd 12: Főzelék (kb. 200-300 ml)
Uzsi 16: Gyümi
Vacsi 19: Főzelék (ebédre többet csinálok és abból marad) + szopi
+ lefekvéskor, ami úgy 1/2 9 körül van szopi

Azért fekszik 1/2 9 - 9 körül, mert ha korábban lefektetem 11 körül mindig felébred és megy a duma meg a játék kb. 1 órán át.

Szilvi és Bogi

Kép
ssziszi82

Hogy kell képet kicsinyíteni? (Paintben)

Szilvi és Bogi

Kép
ssziszi82

Sziasztok!

De jóóóók a talis képek! Meg a kaják is jól hangzanak! Csorog a nyálam! :) Én sajnos a Klinikáknál döglöttem bent a kórházban ahol a tanfolyam van, ott aztán nincs légkondi. :(

A jó hír, hogy átmentem a vizsgán. :)

A nagy hír, hogy Zsuzsa baba 12 óráig anyatej nélkül leledzett. David fogta magát és egyszerűen nem adott neki, mivel megbeszéltük, hogy mivel most nehezebben fejek, ezért abba is hagyom, akkor szopizik mikor velem van, különben már mehet neki a szilárd étel. Igen ám, de még volt annyi fagyitej a hűtőben, hogy ne egy ilyen hosszú nappal kellett volna kezdeni. De hát végülis semmi baja nem lett, evett mást. Igaz nem sokat mert ebben a hőgutában főleg iszik.

Szóval nincs több fejés... nem hiszem hogy majd 10 hónapos korában bármi kára származna belőle, de azért él bennem, hogy ez a vég kezdete. Mármint a szopi végének a kezdete.

Na jó, nem nosztalgiázok itt nektek.

Liszt és tej:

Az az igazság, hogy szerintem borzasztó macerás most már távoltartani őt ezektől, mikor látja, hogy mi is esszük, természetesen érdeklődik. És őszintén szólva már nem vadászom le olyan bőszen mint eddig, pl már tuti becsúszott olyan bébikaja, amiben volt tejpor, vagy ha anyukám leveséből kapott, ő rántással készíti, akkor lisztet is. Szóval ilyen mennyiségeket kóstolt már. Egyelőre nem jött ki rajta allergia, lehet ez próbának is jó. Én azért akartam késleltetni ezeket, mert nálunk ott van a családban "gócpont"-nak az öcsém, akinek minden létező allergiája van. Ételallergia, ekcéma, asztma. Davidnek is van ekcémája. Úgyhogy a nagy adagokkal várok még 2 hónapot, aztán mehetnek a tejtermékek meg a lisztes dolgok (a lisztről egyébként megoszlanak a vélemények, ha jól tudom, van egy olyan tudományos álláspont, hogy nem származik előny a késleltetéséből, mint a tejnél). Tejet nem akarok neki adni még egy ideig. Akkor inkább kapjon babatejet vagy tápszert, az könnyebben emészthető.

Más.

Voltunk Zsuzsával védőnőnél, doki néninél kedden egészséges rendelésen. Hat hét alatt "csak" 200 grammot hízott, most 8800 gramm, de azt mondják, ez tök jó. Úgyhogy szerintem most már teljesen átlag súlyú ahhoz képest, hogy milyen nagy súllyal született.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica
Gratula a vizsgához!

Tünde
Nekem is szokott fájni a derekam. És hányszor kell járni míg rendbeteszi? Nekem is gerincferdülésem van/volt.
Nem hinném, hogy csatlakoztam a csapathoz. Bár igen hasonlóan érzem magamat :oops:

Petinek boldog névnapot kívánunk.

Ildi
Marci is ma kb 1-1,5 órával többet aludt mint szokott. Hála Istennek. Én is aludtam vele délután.

Szilvi
Nem lehet, hogy rosszul mérted? Szerintem mérjétek meg a védőnőtőknél is esetleg.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sildike
Milyen utcában is laktok? :oops: :oops:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Juci

Almás u. 3.

A mobilom: 20-399-2444, ha véletlenül eltévedne a párod. Átküldöm Nektek is az utat.

Kép
Kép Kép
sildike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: