A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » BABAPROJECT ELÖTT ÁLLÓK, IDE!

Narco!

Én kb. a 18. héten éreztem. Az orvos mosolygott, mert mondtam, hogy nem kaparászást érzek, hanem mikor beszáll az ember a liftbe és gyorsan elindul lefelé. Azt mondta, ilyet még nem hallott. Ezt sokáig éreztem, aztán felváltva gyege rúgásokkal. Majd későbbbrutális rúgásokkal és bordatámasszal :twisted: Kofa kb. a 22-23. héten már magabiztosan érezte a mozgásokat. Ja és lehet előbb is éreztem, cak nem tudtam, hogy ez az. Kinga tegnap este, éjjel és ma reggel is nyűglődött, most alszik. Lehet érzi a frontot.

Nem tudom, hogy milyen lehet két babát etetni, szintén ikreseket kell kérdezni, és elég korán!!!! Már most érdeklődj tőlük tapasztalatokról.
Ja és amit én nem tudtam. Amikor beindul a tej, és a baba elkezd szopizni, ez hat a méhre, ettől húzódik össze. Na ez olyan brutális menzisgörcs, amitől a könnyem csorgott. Ez ne lepjen meg úgy, mint engem. Két gyerek, dupla szivattyú üzemmód, laposabb has, látod, hogy nem kell aggódni a kilók miatt 8)

tjuca

Kacsa!

Igen az az angol pólya, a kötözős. Azt tudja, hogy nincs beszorítva a gyerek, rúgkapálhat kedvére, hasra is fektetheted. Ja és itt a nagy melegben kidugta a lábait a résen, hogy szellőzzön :wink: Viszont a derekán van cucc, nem fázik meg. A hálózsák is ugyanezt tudja, de a legtöbbnek adott mérete van, és hamar kinövik, pláne, aminek ujja is van, angolpólya hónapokig jó, egy body alá, és már kész is az éjszaki cucc. Jó, most ilyen kánikulában csak egy body az éjszakai sziluett, de ha hűl egy kicsit, akkor visszatérek az angolpólyához.
A rendes pólya is sokat segít első időkben (1-1,5 hét) be van szorítva a baba, mint az anyaméhben, és az edzetlen anya stabilabban tudja fogni. Könnyebben elalszik (bár ekkor nálunk még ebből nem volt gond). Aztán mikor kezdi a gyerek mutogatni oroszlákörmeit..., na akkor már kell, hogy szabadon tudjon mozogni.

tjuca

Kacsa!

Ja és én mindig elcsábulok az édi mintáknak, egyedül a babakocsi és az autósülés volt kivétel, ott nyert a racionalitás, a szentimentalitás felett :cry:

tjuca

Juca!

Nekem nem volt ilyen erős a méhösszehúzódás, egyáltalán nem volt fájdalmas, max. kellemetlen. Ezt csak azért írom le, nehogy valaki halálra rémüljön :wink: Mondjuk nem is lett lapos hasam, soha nem is volt, de kb. 6 hét után teljsen úgy nézett ki, mint terhesség előtt, csak az állaga lett más. :) Úgyhogy nyugi, nem fáj mindenkinek.
De ha már itt tartunk, volt egy-két dolog, amit nekem se mondott senki, ilyenekkel az anyukák nem "dicsekszenek": szülés után napokig nem éreztem pisi-ingert. Tudtam tartani, tehát nrem csöpögött,vagy ilyesmi, de nem éreztem, hogy kell. Ha már úgy gondoltam, hogy régen voltam WC-n akkor mentem, és pisiltem, mert kellett, csak nem éreztem. Nekem nagyon hosszú volt a kitolás, másfél óra, ehhez mérten irtózatosan megterhelő, gondolom ettől.
Nem rémisztgetni akarok én se senkti, de sztem jobb, ha felkészültök akár ilyesmire is. :roll:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Ja, ami nekem brutál fájt, az maga a tejbelövellés volt, szülés után a 3. napon, mikor hazaértünk a kórházból. A karomat nem tudtam felemelni, úgy fájt, és feszült. Olyan didkóim voltak, hogy plasztikai sebész nem csinál olyat :lol: , de állat módon fájt. Szerencsére csak 1-2 napig fájt, utána csak túltelítődés esetén.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Juca! Elképzeltem, ahogy Kinga lábacskái kilógnak a pólyából!!! Nagyon vicces kép van előttem! :lol:

Kocsiba már bébihordozóba teszitek Kingát? Csak mert van egy ismink, aki a 3 hónapos gyerekét is a babakocsi levehető mélykocsijában szállítmányozta hosszú útra is (Debrecen-Szeged), mondván a kicsi még nem tud ülni. De szerintem azok a hordozók azér tannyira nem görbítik meg a babát, meg egy esetleges fékezésnél azért a fix ülés jobban véd, mint egy mózeskosár szabadon, amiben ráadásul a baba is bőven "lötyög".

Fenti anyuka egyébként gyerekorvos. A hétvégén nézegettünk laptopon a piciről képeket és a pici is ott volt anyuka kezében, és repkedett a boldogságtól + a villódzó képektől. Erre anyuka megkérdezte, hogy "szerintetek azért örül ennyie, ert tudja, hogy ő van a képen?". Ja a baba fél éves volt, tehát kizártnak tartom, hgoy felismerte volna magát! De ezt én mondjam gyerektelenül, egy gyakorlógyerekorvos anyukának???
kacsa14

Kacsa!

angolpólya:
Kép
pólya:
Kép

Évi!

Nem is rémisztgetésül írtam, jó, hogy neked nem volt ilyen, akkor reménykedek, hogy a köv. babánál nekem sem lesz ilyesmi. Nekem sem úgy lapos, de nincs nagyobb hasam, mint előtte, és így jöttem ki a kórházból! Ha már pisi, nekem más volt sokat pisiltem (volt is mit a lábamból a sok vizet) viszont az időzítést nagyon meg kellett gondolni, finoman szólva előbb el kellett indulnom. Nálam előjött a vizeletcsepegés is, és a célzással is voltak gondjaim, DE mire hazajöttem a kórházból minden megoldódott. Barátnőim és szobatársaim is hasonlóról számoltak be, úgyhogy nyugi, mindenkinek vannak kellemetlen tünetei, de hát csak gondoljuk meg, mi is történt, így már érthető, hogy megkergül kicsit a szervezet! Na most már legalább azt is tudjátok, hogy mi fordulhat elő veletek, majd aztán mindenki jön vigyorogva, hogy bibí nálunk semmi sem volt! :twisted:

tjuca

Sziasztok!

Zsúka!
Sajnálom. Látom azért derűs vagy. ugye?

Nárcisz!
Hát ez nem semmi. Van azért itt néhányunknak keresztje úgy látom.

Kacsa!
Szép humánus ember a főnököd. Azért az esküvőn nem volt ott ugye? Mert az lett volna a legszebb, ha eszik, iszik, muklat, másnapra meg kirúg :evil:

Juca!
Et a listát is eltettem a többi közé.

Rolly!
De, jól emlékszel. Most már csak egy olyan időpont kellene, amikor itthon van és tud segíteni. :roll:

DINA HÍRADÓ!!!!!!

Jobban érzi magát, kevesebbet keményedik, de még nagyon pici a baba. 1400 g-ra saccolták, de most is megy UH-ra. Még benn van és marad is még, úgyhogy holnap látogatom meg. Még 5 hetet kellene minimum kibírnia. Azt mondta, hogy szerinte a meleg és a lakásfelújítás tette meg a hatását.

A tegnap este nagyon jól sikerült. Szép volt a koncert, sok meglepő elemmel. Csak iszonyat meleg volt a Zeneakadémián. Szerencsénk volt, mert a nyitott ajtóhoz közel ültünk, de így is.
Aztán mentünk haza és közben beszélgettünk egy jót. Legalább három órát aludtunk is. :)
mátra

Ha már a pisinél tartunk. 2 kolelgnőm is mesélte, hogy szülés után az első pisire+kakira harapnak a nővérek, mert ha nincs akkor katéter, hashajtó, stb. Ugye azért fontos, hgoy a kitolás során nem sérültek-e a belek, hólyag. Mindketten mesélték, hogy az első gyerek után kaptak hashajtót, amit kis naívan bevettek. Az egyik az ágyról felállva f.sta magát bokán (bocsi), a másik meg nem bírt órákig kijönni a WC-ről. Aztán a 2. szülés után már nem vették be a hashajtót ...

Lányok! Én ebbe a gyerek témába már nagyon bele vagyok zsongva! Órákig tudnék kérdezni, beszélni róla! Pedig mennem kéne Kép, Kép!
kacsa14

Évi!

Nekem a tejbelövellés nem fájt, na ezt most jól megbeszéljük 8)

Kacsa!

Ülésben visszük, mondjuk ekkora távot nem tettünk még meg vele. Csendben van. Rendőr megbüntet, ha nem abban viszed. Nem egészséges, de valahogyan szállítmányozni kell. Mi csak az autóban rakjuk bele, itthon nem használjuk. Szerintem, azért jóval stabilabb a gerincük, mint azt gondolnánk! Természeti népeknél nincs ez a frusztráció, kéthetes gyereket a hátra kötik, irány kapálni, és ott ismeretlen a csípőficam!!! Ja és a Margitban angol pólyában tárolják a gyerekeket, na az nem olyan stabil, meg amikor szoptatod, akkor sem olyan stabilan fekszik, szóval nem mondom, hogy a hordozó jó, csak azt, hogy egy kicsit túl van misztifikálva a kérdés, a mózesnél biztonságosabb, na meg az ülés lejt, tehát behömbörödik az oldalához. Na mindegy, ezt majd a jövő megoldja, hogy ki mit csinált rosszul, én igyekszem jól ellátni, meg nevelni ezt a kis csiperkét, de sokszor nekem is vannak kétségeim, hogy jól csinálom-e vajon.

tjuca

sziasztok.

Norwel.Gratulalok.Sok sok boldogsagot az uj kis csaladnak:)

csibe.egyetertek azzal hogy az agyunk sok mindent befolyasol.nalam az a baj hogy beszugeraltam magamnak hogy doki nelkul nem lesz babam.Parom szerint ez hulyeseg de nem tudok mit tenni ellene.Sajnos ezzel meg jobban csokent az eselyunk.

Dina nagyon szoritok ertetek hogy meg egy kicsit birjon ki bent a pocidban a babad.babaviszafogotapik mennek+++++++++

Roly.szuperjo hogy meggyogyultal:)hajra elore a babaert:)

syry.utolag kivanok nagyon boldog szulinapot.)

Agi.grat a 3 szep tuszohoz:)

Kati mennek nekd is a drukok++++++++++

Narco.sajnalom hogy ilyen undi a ferjed csaladja.Hatha majd ha megszuletnek a picurok valtozik a helyzet.

matra draga.te sem vagy konnyu helyzetben.Talan az lenne a legjobb ha minel elobb megelytenetek az osszekoltozest a paroddal:)

sziszka.:(szomoru vagyok hogy meg is jott na meg hogy koltoznotok kell.Az hogy anyudeknal fogtok lakni gondolom ideiglenes megoldas.

zsuka.ne mar:( a franba hogy sehogysem jonnnek a golyak.bizti nem birjak ezt a nagy meleget.

kacsa durva a fonokod.engemet meg az enyem akkor rugott ki mikor megbetegedtem.Hat nem esett jol,de utolag koszonom neki mert igy sikerult teljesen meggyogyulnom.nyugalonban.

junko nagyon szoritok hogy a nyaralasbol mar ketten harman negyen?jojjetej haza:)

Kép
monyoka

Juca! Köszönöm a képeket! így mostmár tökéletesen képben vagyok pólyaügyileg!

Mátra! Főnök nem volt lagziban, viszont a kolleganőm elmondása nagyon nehezményezte, hgoy nem hívtam meg (fél éve voltam ott, senkit nem hívtam a melóból a lagzira) és még a szertartáson is képes volt megszámolni, hogy hány vengég van és vajon hányan leszünk este, hogy csak őket nem hívtuk-e meg. És még miután kirúgott, ebédnél jópofizott, hgy meséljek, milyen volt a lagzi + hányan voltunk ... Lett volna pofája eljönni és végigzabálni+inni! Ráadásul a férje nagy iszákos, úgyhogy kiivott volan minket a vagyonunkból! Egyébként az a szánalmas a nőben, hogy még csak el sem jutott az agyáig, hogy miután kirúg az esk-vel már nem kéne jópofizni + talán nem az a kirúgás módja, hogy reggel már ott ül az ember utódja, akit gyakornokként mutatnak be neki, majd 15 perc múlva megtudja, hogy nem is gyakornok, hanem az utódja ... Egyébként kezdi megkapni a büntetését, mert kezdődő pánikbetegsége, igen erős migrénje van (ált. heti 1 hányás fejfájás miatt) ...
kacsa14

Dina!

Nagy kő esett le...

Kacsa!

Pisilnem nekem is kellett, kb. három óra múlva sikerült először. Kaki, hát az aranyér miatt én is izgultam, már a negyedik napon pánikoltam, hogy jaj mi lesz. Aztán megittam egy rakás baracklevet, ettem aszalt szilvát, és minden ment mint a karikacsapás, nem is szenvedtem, de baleset sem lett a végén. Megjegyzem életemben egyszer vettem be Tisasent, engem úgy megkínzott, úgy, de úgy görcsölt a hasam, hogy soha többet, csak a természetes megoldásokban hiszek!!! :twisted: Na megyek, mert valamit takarítanom is kellene, és nagyon itt felejtettem magam :lol:

tjuca

Juca!
Aranyos vagy a listával. Neked is köszönöm.
A régi tárgyakból meg van az enyém is, így azt nem veszünk, de nem hiszem, hogy 25 évvel ezelőtt volt orrszívó, vagy mellszívó. Így azt vennünk kell. Azt hiszem angolpólya is van 1-2 db, de akkor azt is vennem kell még újat. ha hazajön a drágám, akkor leíratom vele alistát, mert ő örzi ezeket az adatokat :)

Mátra!
Igen szurkolok Dinának, akkor minden rendben? Nagyon örülök.

Évi, Juca!
Az hogy kinél mi történik a szülés után tényleg cska alkati kérdés. A legtöbb infóval eddig tisztában voltam, csak még elképzelni nem tudom. Hát lesz, ahogy lesz, mindent elviselünk nem? Csak minden rendben legyen a babók körül.
Szerintem, ah leírtok valamit, és ezt már mondtam, akkor azt nemriogatásnak kell venni. Jobb, ha felkészülönk, akár lelkileg is. Szerintem itt most senki nem fogja azt mondani, hogy mivel fájni fog, ezért nem szülök. Velem úgy van, hogy felkészülök, és akkor más történik, vagy máshogy. De elolvasom, amit írtok, és számítok valamire. Úgyis rajtam múlik, hogyan élem meg, mint ahogy a terhességet. Nekem mindig van valami bajom, mert nagyon gyorsan nő a terhességem, és így nehezebb, de el tudom viselni röhögve, miközben szizsegek néha a fájdalomtól, meg sorolhatnám. de nem érdekel, csak minden rendben legyen. Viszont, ha minden kismama azt mondja, hogy neki smemi baja nem volt, akkor begőzölök, hogy micsoda lúzer vagyok én. de ahogy mondom suépen lassan kiderül, hogy mindenfélék történnek ilyenkor, ami fáj, kellemetlen, nehéz. Az, hogy másnak is ilyen, erőt ad nekem az áldásom elviseléséhez. És ezt köszönöm nektek, és mindenkinek, aki eddig őszintén beszélt a terhességéről nekem.

Kacsa!
Sok anyuka másképpen fogja fel a gyermeke dolgait, sokan túlajnározzák a gyermeküket. Ki tudja mi a jó. Lehet, mert gyermekorvos, és sok rosszat látott, ezt próbálja kompenzálni a rajongásával.
Bébihordó!
Állítólag 3 hónapos korig tényleg nem ajánlatos benne hosszabb távon tartani a babákat. Mivel elterjesdése csak kb 10-15 éve van a világban, így nem tudjuk milyen hatással van a kifejlett gerincre. Gyermekorvosként valszeg ezért tartja mózeskosárban. Egyébként én is ebben utaztam kisgermek koromban, abban sem volt biztonsági öv. Mondjuk 130-al sem mentünk autópályán.
Amit mi veszünk, az mózeskosárként, és görbített ülésként is használható 4 fokozatban, így állítható. Nem kell bele kocsitakaró sem, mert nagyon ki van bélelve, de még meglátjuk, hogy tényleg így van-e. Abban van 5 pontos biztonsági öv. Ezt tartottuk jónak.

Kép
narco

Kacsa, Juca!

Én úgy tudom, hogy van olyan mózeskosár is, amit be lehet kötni az autó hátsó ülésére, de akkor anyuka nem fér oda mellé, és egész úton nem látja a minimanót. Én ezért nem szerettem volna olyat, az áráról nemis beszélve, meg valami speckó bekötő-szett is kell hozzá. A hordozóba pedig kötelező bekötni, Juca jól mondja, ráadásul 9 kilóig menetiránynak háttal. Lehet, hogy nem kényelmes, de biztonságos. Dóri nagyon szerett otthon is hintázni benne, sokszor csak abban volt hajlandó elaludni. És hagytam. Pár hét alatt leszokott róla, szerintem nem csináltam bajt vele. :roll:
Juca, szerintem is mindig utólag derül ki, hogy ezt, vagy azt jól csináltuk-e, de az biztos, hogy mindig a legjobb szándék vezérel, a legjobbat akarod Kingának, és ez a lényeg!!!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Juca! Ez nagyon találó megfogalmazás volt : "a Margitban angol pólyában tárolják a gyerekeket". Sajna sok csecsemős /legalábbis hallomásaim alapján/ úgy is bánik velük mint 1-1 üveg uborkával a kamrapolcon ...

Dina! Mennek a babamarasztaló drukkok!

Az ex-kolleganőm egy 700 gr-os babát szült meg 6 éve. Azt mondták neki, hogy az a szerencséjük, hogy ilyen picike a súlya, mert a fejletlen tüdő jobban lebírja a 700 gr-nyi gyereket, mint mondjuk egy ugyanolyan fejlettségű tüdő egy 1500 gr-nyi babát. A kislány egyébként jól van, kicsit vékonyka + alacsony, de amúgy semmi baja, semmi nem látszik rajta. Idővel a súlya és a magassága is beolvad majd a korabeliekhez és akkor már senki nem mondja meg róla, hogy koraszülött volt!
kacsa14

Zsúka!
Úgy sajnálom :cry:

Megvan a progi eredményem:
19. nap: 41,4 ng/ml
21. nap: 43,5 ng/ml
24. nap: 23,5 ng/ml

A laborban azt mondták, hogy nagyon szép értékek.
Csak nekem az a bajom vele, hogy ha 3 nap alatt majdnem a felére leesett a progim, akkor ebben a hónapban sincs babuci odabenn :cry:

dido
dido

Dina!

De jó, akkor kicsit fellélegezhetünk! Azért mennek a drukkok továbbra is.

Kacsa, neked akartam még írni, hogy az Istvánban nem lihegik túl a szülés utáni pisi-kaki dolgot. Pisilni pár órán belül kell tudni, kakilni legkésőbb a harmadik napon. És így, hogy nem olyan sürgős, és nem nyaggat még a takarítónő is ezzel, sokkal felszabadultabb az ember, és van "sikerélménye" :lol:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Narconak igaza van a riogatással kapcsolatban! Én is szeretek felkészülni a rosszra is! Sőt más bajából, bánatából még erőt is tudok meríteni. Nem érzem úgy, hogy csak én vagyok az egyetlen akinek ilyen baja van. Úgyhogy írjátok le a továbiiakban is menden negatív élményeteket is! Mert épülésünkre válhat!

Bébihordozó-mózeskosár témában is profi vagyok már. Köszönöm!
kacsa14

Dido!
Akkor gratulálok a progi eredményeidhez. Szerintem vanegy jó alapod, és én ennek örülnék, ahogy örültema sajátomnak is, bár az cska 20 körül volt. De nincs baj, és ennek örülök.

Kacsa!
A Margit meg aztán tényleg olyanok, főlega nem rooming-in részen.
Te merre jársz kórházba?

Kép
narco

Dido!

De jó, hogy megvannak az eredményeid! Mész vele a dokidhoz megmutatni? Mert akkor tőle esetleg megkérdezheted, hogy lehet-e ezek alapján baba, én azért még nem könyvelném el sikertelennek a hónapot. Hátha, nem?

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi! Ez így már jobban hangzik! Én azért is félek ettől egy picit, mert hólyaghurutos hajlamú vagyok és egy esetleges katéterezés után tutkó nyüzsögne odalenn mindenféle baci (sajna volt már rá példa) és már nagyon régóta küzdök vele és babásan nem tervezném újra felvenni a csatát.

Egyébként bízom abban is, hogy a terhességgel jó pár bajom elmúlik majd, pl. korábbi nőgyogyis gyulladásból kifolyólag hidegre atom érzékeny a hasam (doki mondta,hgoy szőljek, attól elmúlik), aztán hátha a nagy hormon felfrodulásban a hugyútjaim is rendeződnének ...
kacsa14

Narco! Egyelőre a DOTE van kiszúrva. Odajártam eddig is másfajta dokihoz is (előző nődoki, sebészet, urulógia), a most kiválasztott magán dokim is ott szüleszt, a lakásunkhoz is az van közel (20 perc gyalog, gépesítetten közlekedve is jól elérhető), rooming-in is van. Úgyhogy szerintem marad a klinika! A hormoneredmények is megvannak pár órán belül, úgyhogy jelen helyzetemben kívánni sem tudnék jobbat!
kacsa14

Nárcisz!

Tudnál nekem segíteni? Most hívott anyu, hogy a tesóm gyerekei bárányhimlősek :( Mi meg otthon voltunk náluk hétvégén, és a kicsik is játszottak a Dórival, de akkor még nem tudtuk, hogy betegek. Megfertőzhették a Dórit a lappangási időszak alatt? És egyáltalán, mennyi ideig lappan ez a sz@rság? Ha hétvégéig mondjuk nem jön ki rajta pötty, akkor elmondhatjuk, hogy megúszta??????????

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Kacsa!
örülök, hogy megtaláltad a kórházat. debrecen egy nagyon szép város, és mellesleg lehet nem annyira sürgős ott az élet, mint nálunk.
Egyébként a terhesség sajnos ezeketa problémákat inkább kihangsúlyozza. A hormonváltozásoktól nekem első körben candida tenyészetem lett. Még inkább vigyáznod kell a felfázásra. De erről írtam egy kis összefoglalót pár hete, amit összeszedtem a dokiktól, mega nőgyógy, urológia könyvekből. A hozzászólásaimban megkeresheted, ha kíváncsi vagy rá. Írtam a szexről is :wink:

Pupy!
Te kérdezted a fürdőzást. Strand egyből eltiltva a ferzőzések miatt, plusz meleg víz vetélést indukál. Élő vízben lehet fürdeni, ha be van vizsgáltatva. Pl Veresegyházi rutazöld tó egyből kizárva (tegnap mutatták a híradóban). De lehet fürdeni a tengerben, mert élő víz, sós, és hasonlít a flórája az emberéhez. Másrészt nincs olyan nagy koncentrációban a baci, mint a néplavórban. Nagyon szenvedek én is attól, hogy nem mehetek strandra, pedig nagyon vágyom már oda. De legközelebb 2 év múlva lehet mennünk.

Kép
narco

Évi77

A kisfiam pár hónapos volt, amikor bárányhimlős gyerekkel találkozott, és nem kapta el :!:
A gyerekorvos szerint azért nem, mert szopizott folyamatosan, és az anyatejjel együtt megkapta a védettséget is. Szóval, ha te már voltál bárányhimlős, nagy valószínűséggel nem kapja meg Dóri.

Puszi, és nyugi!!!
Kép Kép Kép Kép Kép
rolly

Narco! Próbáltam keresni, de feladtam egyelőre, mert rengeteget szóltál hozzá ... A felfázásról tudnál most írni nekem pár sort? Ja és hogy nehezísem a dolgot, újabban szex után jön elő. Apát már nézték, negatív, azt mondták, van ilyen, hogy nem csipázzák egymást a rendszerek. (lassan 4 éve vagyunk együtt és ez a felfázósdni bő 1,5 éve megy ... most akció után 1 szem Nitrofurantoin-t szedek be, az nagyjából rendben tartja a dolgokat, azt babásan is lehet szedni az első 2 trimeszterben)
kacsa14

Hú, Rolly, de jó hogy írtál, nagyon izgulok ám! Mi lesz a gyönyörű pofijával, ha elvakar véletlenül egy pöttyöt :cry: Nagyon remélem, hogy nem kapja el, mert én már voltam bárányhimlős. Akkor általam a tejen keresztül tényleg védett lehet?

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

bemásolom ide újra,a mit írtam, a többiektől bocsi:

"Hüvelyfertőzések!

Ezt egy urológus barátommal beszéltem át egyszer, mert kollégiumban laktam, és nem múló, sokszor kiújuló húgyúti fertőzésem volt. Gondolom, most nem értitek, hogy mi köze a kettőnek egymáshoz, de leírok most ide mindent.

Egy nő életében nagyon fontos a hüvelyflóra fenntartása. Sok mindentől megvéd. A tejsavtermelő bacik (Döderlein pálcáknak hívják) alkotják a normál flórát, többségben kell lenniük.

A leggyakoribb tünete a viszketés, égő érzés, pirosodás, vagy esetleg teljesen lappangva jelentkezik, csak hüvelykenet formájában kimutatható.

Candida fertőzés: nem is igazán fertőzés, mert a tápcsatorna, nyálkahártyák állandó lakója. Az egyensúlyra figyelni kell, túlszaporodása okozhat gondot. Hajlamosíthat: antibiotikum (ezért nem ajánlják antibiotikum szedését fogamzó korú nőknek, akár hüvelybe helyezésről, akár szájon át való szedésről van szó), steroid, terhesség, fogamzásgátló elhagyása (a hüvelyhámsejtek nehezen reagálnak a hirtelen változó hormonszint értékekre, nem kezelt cukorbetegség.
A gombafonalak átmehetnek a húgyútakba, de ott nem telepednek meg, csak izgatjáka nyálkahártyát, így égő, csípő vizelet lehet. A folyás fehér, túrós lehet. A terápiában ajánlatos a gombaölős kúp, mert mást nem pusztít.
A candida viszonylag ártalmatlan, meddőséget nem okoz.

Trichomonas vaginalis:
Ez egy egysejtű amoeba. Szexuális úton, törülközővel, tárgyakkal terjedhet. Habos zöldes, sárgás folyás. Égés, viszketés. Itt azonnal orvoshoz kell fordulni. Meddőséget gyakran okoz, ha nem kezelik.

Coccusok:
Streptococcus, Staphylococcusok. A bőrön élnek, annak normál flórájához tartoznak. Gennykeltő baktériumok, melyek nagy károkat tudnak okozni elszaporodásuk esetén. A legtöbb antibiotikumra rezisztenssé válnak életünk során. Nagyon vigyázni kell velük. A kismedencei gyulladások felszálló fajtájának gyakori résztvevői, meddőséget okozhatnak hegesedés okozás útján.

Kb. ez a 3 forma, ami elég gyakran előfordul egy átlagos nő élete során.

Védekezés: mivel írtam, hogy antibiotikum ne, ezért a prevenció NAGYON-NAGYON fontos egy nő életében. Fontos, hogy a hüvelyflórát rendben tartsuk egész életünk során, mely gátat képez a kórokozók méhűrbe hatolása előtt. Az antibiotikum sajnos nem csak a kórokozókat öli meg, hanem a Döderlein pálcákat is, helyére pedig kórokozó baci telepedhet meg kívülről.
Mint írtam az irrigálás a legkisebb tünet esetében is nagyon jó hatásfokú, persze kisebb tünetek esetében. Zöldes folyásra ez nem érvényes, illetve ha nagyon erősek a tüneteink.

Ajánlatos: 1. nem használni (illetve nem ráülni) idegen WC-re, még ha az a haverunké is, mert nem egyezik a flóránk. Főleg ha idős hölgy is használja.
2. fürdés: kifertőtlenített kádban. Javasolt inkább a zuhanyzás, mert sokszor túl klóros a víz, és kiöli a normál flórát. Ez érvényes a strandokra is. Utána javasolt irrigálás.
3. szex: teljes higiéniában (az aktusok minimum 90 %-ban ajánlatos betartani , előtte fürdés javasolt mindkét részről. Analis szex után ne jöjjön vaginális szex (gondolhatjátok, milyen ciki volt az urológus srácnak erről beszélnie nekem ).
Ha szex előtt valamihez hozzáérünk (pl ajtókilincs, főleg a pasi részéről) , akkor mossunk kezet.

Most úgy tűnhet, hogy nehéz lehet ezeket betartani, de fontos lenne a minél egészségesebb női lét miatt. A terhesség alatt ezen szabályok betartása ennél is szigorúbb. A streptococcus agalactie pl, ha megtalálható az anyában a szülés alatt, akkor újszülöttkori szepszist tud okozni. Állítólag szűrése kötelező lenne Magyarországon, bár én még nem láttam ilyet, csak tanultunk róla."

A teáltalad említett jelenséget "Honeymoon cystitisnek " hívják(azaz mézeshetes fertőzés) az előbb említettek segítenek majd ezt elkerülni. Próbáld meg, nekem bejött.

N

Kép
narco

Pupy!

Nem is tudom, hogy mit csinálnék a helyedben. Nálam a mérleg egyensúlyba lenne. Annyira sokat jelent, hogyha másképp bánnak az emberrel, ha tudják, hogy valakinek a valakije. Bosszantó tud lenni, ezért is igyekszem a munkámba mindenkinek egyformán segíteni és a maximumot nyújtani.
Várom a képet nagyon. :D
Azt hiszem kezet foghatunk nálunk is meg volt tegnap a műsor, hogy már megint nincs baby és, hogy mással se tudok foglalkozni………………… Szerencsére mára már nincs semmi baj. :) Ezzel csak azt akartam mondani, hogy mindig vannak hullámvölgyek és ne felejtsd el, hogy iszonyú feszültség alatt vagytok. Ennyi mindent összeegyeztetni, megszervezni nem könnyű feladat és közben teljesen legyen a harmónia. Próbáld élvezni a készülődést, az a nap olyan hamar eltelik, és kényeztetni kedvesed. Most lehet, hogy nem mindenki fog egyetérteni velem, de úgy gondolom, hogy a nőnek a feladata elsősorban, de nem kizárólagosan hogy ápolja a kapcsolatot.

Anikó!

38 mm-es hihetetlen, nem is hallottam még ekkoráról. Lehet, hogy nem is lesz másra szükség. Dolgozzatok rá!
:D Örülök én is, hogy nincs már kisvakondunk.

Rolly!

Képes voltál 3 órát vasalni, Te is egy hős vagy! Most már tényleg jöhetne hozzám is valaki.

Kacsa!

Üdvözöllek a táblában is.
Mindent bele a pocaklakóért! :)

Jucmuc!

Nagyon jó híreket kaptál, ennek szívből örülök. :)

Mátra!

Milyen volt a koncert és után az este? Olvasom, hogy jól sikerült, akkor rendben van minden. :)

Brill!

Köszi a drukkokat, de továbbítom Didonak és Sosinak. :)

Nárcisz! :)

Sajnálom, hogy ez a helyzet, de két unoka javítani fog a helyzeten, hidd el!

Junkó!

Ari vagy, de Neked most kezdődnek a csodálatos dolgok. Teljes nyugalom, romantika, tengerpart és hárman jöttök haza. :)

Kacsa!

Ilyen bunkó főnököt. Remélem a másik hely jó lesz és úgy történik minden, ahogy eltervezted. :)

Juca!

Hát ez az, én is valahol titkon ebben reménykedtem. Az Lh teszt pozitív lett, nagy valószínűség szerint van peteérésem a múltkori eredményből kiindulva is. A doki azt mondta, hogy olyan magas az ösztradiol szintem, hogy tuti volt peteérésem. Volt bokánál való lógatás meg minden extra. :D
Holnap már okosabb leszek, mert a progi szintemet múltkor kihagyták és most ki fog derülni, és a prolactin szintem is, mert az „mérsékelten magas” volt.

Monyóka!

Sajnos, de má. Annyira teszik, ahogy írtad. Veled mi újság, olyan ritkán jelentkezzel. :(

Dina!

Mennek a drukkok! :)

Dido!

Bevallom nem vagyok képbe eredmény értékelésbe, de még nem jött meg és ez a fontos.

Zsúka
zsúka

Kacsa!
Felejtsük ela hűvelybe helyezhető kúpokat, vagy gyógyszereket.
Én biztosan nem szednék semmit a helyedben. Ha betartjátok, amit írtam, akkor nem lehet hiba. Szerintem elég most 1 irrigálás, és aztán most az első 3 hónapban nagy-nagy higiéniát tartsatok. Ennek csak ez a titka. Nekem sem adott semmita haverom, mert nem akart, csak azt mondta ezt csináljam. Nekem bejött.

Kép
narco

Nem bírtam megállni, megkérdeztem a kórházba, hátha elkészült az eredményem és igen.
Megkértem a nővért, hogy mondja meg, erre tök bunkón "Olvassam be az egészet?". Mondtam csak a prolactin és a progeszteron szintet, ami a következő:

Prolactin:25.9 ng/ml
Progeszteron:14,5 ng/ml
Toxoplazmosis: negatív

Most ez jó?

Zsúka
zsúka

Narco!
Köszi, hogy bemásoltad újra! Ezek jó részét én is tudom, sőt nov-ben voltam STD szakrendelésen is, de minden negatív lett! Trichomonas, gomba, normál bakt.flóra, chlamydia, ureaplasma, gonorrhea, candida, meg még valami, amit nem tudok kiolvasni. Mind-mind negatív!!!!
Viszont korábban pisiben volt már E.coli, streptococcus agalactiae, staphylococcus coag.neg., enterrococcus faecalis, de gomba sosem.
Szedek egyébként napi 1-3 Cran-C kaszulát (tőzegáfonya) + eszek aszalt áfonyát és iszom sokat, ált. óránként 3 dl ásványvíz és utána pisilek is annyit, mint egy elefánt.

Bocsi lányok, a nagyon eltérő témáért, de már tényleg nagyon régóta küzdök és így azért elég nehéz szexelni, ha utána az ember lánya az urulógián köt ki!

Ja még annyit mondott az STD-s nő, aki a mintát vette a hüvelyből, hogy nagyon közel van a húgycsövemhez a hüvelyemem.

Ja és még a síkosító talán használt vmit. Lehet, hgoy én is kicsit száraz vagyok, mert amikor szex közben érzem, hgoy dörzsölődik a hüvelyem, akkor utána ált. a pisivel is gond van. Na erre van vmi. tipp?

Narco, Te egyébként milyen dr-néni vagy?
kacsa14

Zsúka
Úgy sajnálom, hogy megjött!! Kép Pedig már annyira reménykedtem!!!

Dido
A jó hír, hogy ez alapján volt peteérésed, a rossz, hogy tényleg úgy tűnik, nincs babuka! Annyira sajnálom! Kép

Narco
Köszönöm a puszit!! Kép
A családodhoz sok-sok erőt kívánok!! Én is abban reménykednék, hogy a babák megváltoztatják majd a helyzetet, ha nagyszülők lesznek a párod szülei (de hogy a húga megváltozik-e valaha???) Őszintén sajnállak, mivel én is majdnem egy ilyen családba kerültem, és hiába mondtam, nem érdekel, nagyon szenvedtem. Nem értem, miért jó egyes embereknek, ha boldogtalanná tesznek másokat???? Kép

Kacsa
A te főnököd sem volt semmi!! Kép
Örülök, hogy sikerült másik munkahelyet találnod! És olyan aranyos vagy, hogy ennyi mindent kérdezel, nekem nagyon tetszik! :lol:

Juca, Évi :lol:
Igazi tapasztalt topikkincsek, imádom olvasni a válaszaitokat! :P

Évi
Szerintem igen, de gondolom, 100 százalékig nem biztos. Nálunk védettséget jelentett, ha Dóri csak anyatejet kap, szerintem nálatok sem lehet baj. Nagyon drukkolok, hogy ne kapja el a kicsi lány!!!!

Monyoka
Olyan jó, hogy írtál! :lol: Hogy vagy??? Sajnos a tudatunk iszonyú sok mindent képes befolyásolni – pozitívan, de negatívan is.

Mátra
Örülök, hogy szép estétek volt! :lol:
Dina milyen kezelést kap a kórházban :?: :?:

Nekem már csak 1 nap suli (sőt ma korábban hazajöttem), aztán kezdődik a nyári szünet. Jövő héttől már a kisfiam sem megy oviba, egész nap vele leszek, így ritkábban tudok majd jönni (vagy nem túl hosszan), de azért minden nap jelentkezem, ha röviden is.
Most megyek takarítani (egy kicsit) Kép aztán egy órakor megyek az oviba.
Sok puszi: Kép Kép Kép Kép Kép
rolly

Zsúka!
A fenét fog javulni a helyzet!!!! Most ezen van a cirkusz :cry:
A progi értékeket egyszer már leírtam, de nem emlékszem.
Progi normál értéke:
az első 14 napban 0,1-15 ng/ml
utolsó 14 napban: 7-30 ng/ml.
Ez kb azt jelenti, hogy ők sem tudják mi a jó.
Prolaktin: 0-14 napig 6-10 ng/ml
14 napon: 8-12 ng/ml
14-28 napig 10-16 ng/ml

Kép
narco

Azt elfelejtettem írni, hogy 24. napi eredmény és a 27. nap meg is jött.
zsúka

Nárcisz!
Sajnálom ezt a faramuci helyzetet :( a Férjed családjával.
Szerinted mint orvos, ezek az értékek nem adnak sok esélyt a reménykedésre ebben a hónapban?
Tudom, hogy egyébként nem rosszak, bár a dokim mindig azzal jön, hogy min. 25, de a 30 még jobb, és a 24. napi bizony ezek alatt marad.

Kacsa!
Nem semmi milyen világban élünk, érdekes elképzelései vannak a volt főnöködnek a nászajándékról. Én ezek után már le sem merem írni, hogy mi tavaly a Férjem főnökétől mennyi pénzt kaptunk nászajándékba, pedig meg sem hívtuk az esküvőnkre.
Csak a nőkkel másképpen bánnak. Időnként amikor kevesebb a munkám, eljárok állásinterjúkra, ilyenkor mindig nagyot csalódom, és maradok ott ahol vagyok, de az 1. kérdés miután megláják a koromat, hogy hány gyerekem van, és amikor mondom, hogy egy sincs, akkor mikorra tervezem :? ezen mindig úgy fel tudok háborodni, mert én nem vagyok karrierista, és azt is el tudnám képzelni, hogy akkor a férfiak keressenek annyit, hogy a nők fizetésésre már ne legyen szükség, én ellenék otthon a család egyengetésésvel. De persze ez sem működik, de ebben a női munkavállalás gyerek szülés előtt vagy gyerekkel szintén nem működik :?
Closil: nekem ez a 6. clostilos hónapom. Én nem peteérés serkentőnek kaptam, mert nekem az volt, hanem a progeszteron szint beállításásra, mert azzal voltak problémáim.

Dina!
Örülök, hogy már jobb a helyzet :D , ne tessék minket ílyesztegtni :D

Évi!
Úgy beszéltük meg a dokival, hogy a köv. hónapi UH-kor beszéljük meg majd az eredményeket, és mivel nem rosszak az értékek, nem fogok hamarabb menni.
Aranyos vagy, és köszi :D , ilyenkor azért mindig letörök egy kicsit nagyon.

dido
dido

Kacsa!
Nem dolgoztam orvosként, csak elvégeztem. Most szülök :)
Ami bacikat felsoroltál, azok mind a vastagbélban, végbélben élnek. azt már csak te tudod, hogyan kerül oda, de szerintem csak a higiénia fogja megoldani a roblémádat, főleg szex közben. Leírhatok mindenféle ciki dolgokat, hogy hová ne kerüljön, aminek nem szabad kerülni, de szerintem rá fogtok jönni. Sok sikert.
nekem a kollégiumi WC-vel gyűlt mega bajom, meg az, hogy az unokaöcséim után fürödtem. de amíg erre rájöttem.....

Rolly!
Hát én ebben nem reménykedek. :cry:

Kép
narco

Nárcisz!

Köszönöm, tehát a progi jónak mondható, csak a prolactin nem. Mindjárt felhívom a dokit.
Most ezt nem értettem, min van a cirkusz, csak nem a Mosztkákon?

Zsúka
zsúka

Dido!
Tényleg nem tudom ezt, hoyg mit jelent a csökkenés. Hátha a többiek.
Egyébként állásinterjún nincs joguk megkérdezni, hogy mikor akarsz gyereket. Törvénytelen a dolog. Ebből problémájuk is lehet ám.

Kép
narco

Zsúka!
Tényleg leírjam az egészet? nagyon sűrű a történet ám......
Nem biztos, hogy fárasztanálak titeket ezzel.

Kép
narco

OK, Narco igyekszem betartani a sterilséget, bár eddig is figyeltem rá, hogy ne az egész napos meló után csutakosan hazajövő páromra ugorjak rá, amint belélp az ajtón! + pisilek is előtte, utána is rögtön, bár ezt kicsit hanyagolni kell majd, mert akkor elúsznak a kiskatonák!

Viszont, kérdeznék még a témában. Tudom, hülye kérdés, de megkérdezem. hogy pisiljek idegen helyen? A WC felett fél méterről nem megy, mert a sok korábbi pisi baj miatt elég szégyenlős lett a pisilőm, ha nem ülök kényelmesen, akkor akár több perc is mire elindul + ki kell csavarnom magam rendesen, hogy ne maradjon egy csepp pisi sem bent, viszont ilyen rogyasztásos pózban az se megy. Ha papírt teszek rá, vagy a kezemet a deszkára és arra ülök az jó? Vagy fejlesszek ki vmi. akrobatikus trükköt a végképp érintésmentes pisilésre?

Ja és már tampont sem használok, hogy nehogy átdugdossak vmi. vackot. Bár a betétben meg teremnek a bacik. És a tisztasági betét? S.O.S.! Mit csináljak???
kacsa14

Kacsa!
Akkor lehet ez a bacik forrása. Állítólag van valami Domesztoszos törlőkendő. Azt használták a csajok a kórházban.
Szerintem nem szabad ráülni, bármi is van.
Állítólag az a baj, hogy felszállnak a bacik.

Kép
narco

Narco! Tudom én is, hogy jogtalan a gyerekesedést firtatni, de ha rákérdez, mégsem mondhatom neki, hogy "nincs hozzá jogod"! Mert onnantól kezdve már mehetek is ki az ajtón. Persze tudom, mehetek perre. De teherbeesés előtt kinek hiányzik egy ilyen per? Szerintem a legjobb taktika a tagadás: férj nincs, elváltam, leszbi vagyok + amúgy is steril.

Rolly! Örülök, hogy tetszik, hgoy sokat kérdezek! És ha tudnád, hogy még mennyi kérdésem van!!! Még bele sem merültem igazán!!!

Dido! Nekem is bejönne ez az otthonmaradós felállás. Mondtam is már Apának, hogy szülök 5 gyereket, aztán azzal elvagyok itthon egy darabig.

És újra Narco! Tudom én is a bacik eredetét, pedig nem dugdosunk semmit oda, azaz néha Apa ujjacskája kalandozik, de nem dugdossa be, csak mondjuk a simogatás átmegy rajta. Pedig nagy WC után újabban már Pampers popsitörlök + ugyi ált. zuhi után van szex, ott meg megint adott, hogy megmosom. De akkor ezek után még jobban megsikálom majd a hátsóm és apa ujjára csapkodok, ha kalandozik!
kacsa14

Narco! A fene a bacik mocskos szárnyát!!! Igen, van nekem is domestos törlőkendőm. De az meg már hogy néz ki, hogy a melóhelyen, ha megyek WC-re viszem magammal a kis fertőtlenítő csomagom???
kacsa14

Kacsa!

Tetszik a taktikád állásinterjúra :lol: :lol: :lol:
A WC-zést pedig esetleg úgy tudod megoldani, hogy veszel WC deszka takaró papírt, és arra telepedsz rá. Én szülés utánra vittem a kórházba, és áldom az eszem érte, mert friss gátsebbel és rogyadozó lábakkal gubbasztani a budi fölött, hát... Kibírtam volna röhögés nélkül :wink:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Kacsa!
Hát ez!!!
Kép
Teljesen behaltam a szövegeden. Bocsika.
Hát nekem sem ment könnyen hidd el. Domesztoszos flakonnal WC-re mászkálni, meg nyomogatni a hasamat, hogy fokozzam a hasprést, hogy kijöjjön, tornászni mindenféle WC-n, de csak így ment nekem is. Mondjuk én ebből a szempontból igen parás vagyok, de nekem elmúlt. Egyébként meg ki látja mi van a táskádban.
A kollégiumban én fél évig azért harcoltam, hogy a tölcséres-pottyantós ülőkét tálcásra cseréljék, mert felcsap. Szóval gondolhatod. :)

Állás!
Hát egyébként ezta szöveget gondoltam én is bevetem, de aztán nem, had pukkdjanak meg.

Kép
narco

Rolly!
A peteéréssel tudom , hogy nem volt gond, mert a 12. napi uh-on volt egy 21 és egy 22 milis tüszőm. Csak olyan fura hogy 3 napig kb. egy szinten volt, a köv. 3 napban meg a felére csökkent :roll:

Zsúka!
Kíváncsi vagyok mit mod a dokid, úgyhogy várlak a hírekkel.

Nárcisz!
Azért köszi :D , tudom én, hogy nem nőgyogyi vagy, csak mégis olyan sok mindent tudsz, gondoltam hátha... :D

dido
dido

Na, budi... Az a pottyantós-alvázmosós az horror :evil:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Nárcisz!

A pottyantós visszacsapós wc-t én is úgy utálom :evil: , a Férjemmel csak fenék mosósnak hívjuk, de szörnyű, ráadásul nekem olyan hamar kijön a gombám, a pancsit is ezért kerülöm.

dido
dido

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: